مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

يكي از امور مهم در زندگي مشترك مبحث حضانت فرزندان است. اين موضوع زماني اهميت اصلي خود را نشان مي‌دهد كه زوجين بخواهند از يكديگر جدا شوند. حين طلاق اين سوال مطرح مي‌شود كه سرپرستي فرزند با چه كسي است؟ كتاب هشتم از قانون مدني به موضوع اولاد و نسب پرداخته است و بسياري از ابهامات مربوط به حضانت را رفع نموده است. اما گاهي پروسه طلاق زمان زيادي طول مي‌كشد. حال تكليف حضانت كودك در اين مدت زمان چيست؟ در اين مطلب به بررسي حضانت موقت فرزند مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : حضانت موقت

حضانت موقت فرزند

 

 

 

حضانت چيست ؟

حضانت يك كلمه عربي از ريشه « حضن » است. اين كلمه به معناي در كنار گرفتن كودك، پرورش دادن و پرستاري كردن از اوست. در اصطلاح قانوني به معناي نگهداري و مراقبت مادي و معنوي از طفل توسط شخص يا اشخاصي است كه قانون تعيين مي‌كند.

دستور موقت

دستور موقت محدود به موارد فوري است و به اين معناست كه شخص ذي نفع از دادگاه بخواهد تا زمان صدور حكم قطعي و نهايي، دستوري را صادر كند كه در ضمن آن دستور منافع شخص تامين شود. اعتبار اين دستور تا هنگام صدور راي است. به اين اقدام دادرسي فوري هم گفته مي‌شود چرا كه دادگاه بدون ورود به ماهيت پرونده و بدون رعايت تشريفات قانوني به دليل فوريت، حكمي موقتي را صادر مي‌كند.

حضانت موقت فرزند

در مبحث حضانت بر اساس قانون حمايت از خانواده طرفين دعوا يا يكي از آن‌ها مي‌تواند تا قبل از ورود به ماهيت دعوا از دادگاه بخواهد كه در مورد نگهداري كودك، هزينه‌هاي نگهداري و نفقه زن دستورات لازمه را صادر نمايد. به طور مثال زوجين قصد طلاق و جدايي دارند. در اين صورت مادر مي‌تواند درخواست كند كه دادگاه تا قبل از صدور راي در خصوص طلاق و حضانت فرزند، در طي يك دستور امكان حضانت از فرزند را به مادر بدهد. پيش بيني قانون در خصوص اين امر به اين جهت است كه گاهي طي شدن مراحل طلاق و صدور راي در خصوص حضانت فرزند بسيار زمان مي‌برد. براي اينكه كودك در اين مدت زمان بلاتكليف نباشد و از نظر روحي و جسمي آسيب نبيند دادگاه موضوع حضانت كه داراي فوريت است را موقتا و با يك دستور برطرف مي‌كند.

مراحل درخواست حضانت موقت فرزند

راي در خصوص حضانت فرزند معمولا در آخرين مرحله از پرونده جدايي يا طلاق صادر مي‌شود. در اين صورت اگر طرفين در مورد نگهداري فرزند با يكديگر به توافق نرسند مي‌توانند از دادگاه درخواست نمايند تا در اين خصوص دستور موقتي صادر كند تا حكم نهايي صادر بشود. زوج يا زوجه هر كدام كه خواهان نگهداري طفل هستند در همان ابتداي امر در دادخواست اوليه، نگهداري موقت از فرزند را مي‌توانند مطرح كنند. اما اگر در دادخواستي كه به دادگاه ارائه داده‌اند در مورد حضانت موقت كودك درخواستي نكرده باشند و در طي جلسات دادگاه به طور مثال بعد از جلسه اول يا دوم بخواهند حضانت كودك را بگيرند مي‌توانند از قاضي همان دادگاهي كه دادخواست اوليه را به او ارائه كرده‌اند بخواهند تا بر اساس ماده 310 آيين دادرسي مدني و ماده 20 قانون حمايت از خانواده دستور موقت براي نگهداري كودك صادر كند كه موقتا كودك نزد مادر يا پدر بماند. مرجع صالح براي صدور دستور موقت و رسيدگي به اعتراض به دستور موقت همان دادگاه خانواده‌اي است كه به دعواي اصلي رسيدگي مي‌كند.

مهلت دستور حضانت موقت

بر اساس ماده 7 حمايت از خانواده اعتبار اين دستور موقت 6 ماه است. اگر بعد از گذشت 6 ماه دادگاه تصميم نهايي را صادر نكند دستور موقت در خصوص حضانت لغو مي‌شود و از آن رفع اثر مي‌گردد. در اين صورت طرفين مي‌توانند مجددا درخواست صدور دستور موقت بدهند تا دادگاه با بررسي مجدد در صورت نياز دوباره دستور موقت حضانت فرزند را صادر كند.

اعتراض به دستور موقت حضانت

بعد از صدور دستور موقت اين دستور به طرفين ابلاغ مي‌شود. از تاريخ ابلاغ به مدت 10 روز براي شخصي كه دستور عليه او است حق اعتراض وجود دارد. به اعتراض در جلسه اول رسيدگي به دعواي اصلي پرداخته مي‌شود.

تضاد دستور موقت با راي نهايي

هيچ تضميني وجود ندارد كه راي دادگاه موافق مفاد دستور موقت باشد. اگر در دستور موقت دادگاه حضانت را به مادر بدهد دليلي محسوب نمي‌شود كه در راي نهايي نيز حضانت به مادر داده شود. ممكن است بين دستور موقت و راي دادگاه تضاد وجود داشته باشد. به طور مثال دادگاه خانواده طي دستور موقت حكم به حضانت موقت مادر بدهد اما پس از صدور راي نهايي حضانت فرزند را به پدر بدهد.

سوالات متداول

آيا دستور موقت به معناي اعطاي هميشگي حضانت است ؟

خير. گاهي بين دستور و راي نهايي در خصوص حضانت تفاوت وجود دارد.

چه كسي دستور حضانت موقت را صادر مي‌كند ؟

دادگاه خانواده‌اي كه دادخواست اصلي در آن مطرح شده است.

اعتبار دستور موقت چند مدت است ؟

دستور موقت حضانت فرزند 6 ماه مهلت دارد. شما مي‌توانيد براي كسب اطلاعات بيشتر و دريافت پاسخ سوالات خود در خصوص حضانت فرزند از خدمات مشاوره تلفني و آنلاين وكيل دات كام استفاده نماييد. براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت مو‌قت فرزند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت مو‌قت فرزند پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : حضانت موقت

 

شماره تماس وكيل دات كام


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حضانت موقت،
موضوع:
[ ۱۹ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۰۳:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در فرهنگ بسياري از كشورهاي اسلامي به ويژه كشورهاي عربي بعد از عقد زوجه مهريه خود را دريافت مي‌كند. اما در ايران اين روند به شكل ديگري است. عليرغم اينكه مهريه حق شرعي و قانوني زن است و بايد بعد از عقد به زن پرداخت شود اما در فرهنگ ايران رايج است كه زن هنگام طلاق مهريه خود را دريافت كند. اگر يك زن از شوهر خود مهريه را طلب كند اين كار به معناي پايان دادن به زندگي مشترك است و در اكثر مواقع شوهر ديگر تمايلي به ادامه زندگي با همسر خود ندارد. اما زن مي‌تواند هر زمان كه بخواهد مهريه خود را دريافت كند بدون اينكه طلاق بگيرد. در اين مقاله به موضوع گرفتن مهريه توسط زوجه در زماني كه هنوز با همسر خود زندگي مشترك دارد مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : گرفتن مهريه بدون طلاق از شوهر

گرفتن مهريه و ادامه زندگي مشترك

 

 

 

گرفتن مهريه با و بدون طلاق

مهريه حق قطعي زن است كه هيچ امري نمي‌تواند آن را از او سلب كند. به موجب ماده 1082 قانون مدني زن بلافاصله بعد از عقد مي‌تواند مهريه خود را از شوهر طلب كند. ناشزه بودن، خيانت، روابط نامشروع و… هيچ كدام موجب زوال حق مهريه نخواهد بود. فقط در صورتي كه زن با درخواست خود مهريه را ببخشد اين حق از او ساقط مي‌شود. پس زن قبل و بعد از طلاق و در هر صورت مستحق مهريه است.

گرفتن مهريه بدون طلاق

زن مي‌تواند در زمان اقامت در منزل شوهر مهريه خود را طلب نمايد. طلب كردن مهريه از مصاديق عدم تمكين نيست. پس شوهر نمي‌تواند به صرف اينكه زن مهريه خود را طلب كرده است از زن بر مبناي عدم تمكين و نشوز شكايت كند.

براي دريافت مهريه دو طريق وجود دارد : 1/ اداره ثبت.  2/ دادگاه.

1/ اداره ثبت: دراين روش زوجه با مراجعه به دفترخانه‌اي كه عقد در آن جا ثبت شده است مهريه خود را مطالبه مي‌كند. از دفترخانه اجرائيه دريافت مهريه صادر مي‌شود. زن با اجرائيه به اداره ثبت مراجعه مي‌كند و از اموال شوهر مهريه را دريافت مي‌كند.

2/ دادگاه: زوجه ابتدا دادخواست خود را تنظيم مي‌كند و در دفاتر خدمات قضايي دادخواست خود را ارائه مي‌دهد. سپس دادگاه در مورد مهريه زن تصميم مي‌گيرد.

هر كدام از اين روش‌ها معايب و مزايايي دارند. بهتر است براي انتخاب راه بهتر از مشاوره يك وكيل استفاده نماييد.

نحوه محاسبه مهريه

زن مستحق دريافت تمام مهريه است و مهريه به نرخ روز محاسبه مي‌شود. در صورتي كه زوجه در دوران عقد با شوهر خود نزديكي نكرده باشد نصف مهريه به او تعلق مي‌گيرد. در صورت داشتن رابطه زناشويي تمام مهريه به زن تعلق مي‌گيرد.

اگر زن درخواست مهريه بدهد اما بخواهد زندگي مشترك را ادامه دهد در صورت داشتن رابطه زناشويي تمام مهر به او پرداخت مي‌گردد. در صورت باكره بودن و نداشتن نزديكي باز هم تمام مهر به او تعلق مي‌گيرد زيرا زندگي مشترك ادامه دارد و در ادامه زندگي با شوهر رابطه خواهد داشت در نتيجه بايد تمام مهر را بگيرد. اگر زوجه باكره بعد از دريافت كامل مهر به هر دليلي به زندگي مشترك ادامه ندهد و با شوهر رابطه زناشويي برقرار نكند شوهر مي‌تواند نصف مهريه را از زن پس بگيرد.

سوالات متداول

آيا گرفتن مهريه بدون طلاق ممكن است ؟

بله، مهريه حق زن است و هر زمان بخواهد مي‌تواند آن را مطالبه كند.

چگونه بدون طلاق مهريه را دريافت كنيد ؟

به طور كلي روند دريافت مهريه از دو طريق اداره ثبت و دادگاه است.

آيا درخواست گرفتن مهريه بدون طلاق از مصاديق عدم تمكين است ؟

خير، زن با درخواست مهريه ناشزه محسوب نمي‌شود و مطالبه مهريه حق قانوني زن است.

شما مي‌توانيد براي دريافت مشاوره و اطلاعات بيشتر در مورد دريافت مهريه بدون طلاق از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد. براي يافتن پاسخ سوالاتتان در مورد دريافت مهريه با مشاوران ما در وكيل دات كام در ارتباط باشيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دريافت مهريه بدون طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دريافت مهريه بدون طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : گرفتن مهريه بدون طلاق از شوهر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۰۰:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عقد نكاح يا همان ازدواج پيوندي مقدس است كه ميان زن و شوهر بسته مي‌شود. وقتي زن و شوهر به عقد نكاح يكديگر در مي‌آيند حقوقي به آن‌ها تعلق خواهد گرفت. مهريه يكي از حقوقي است كه به زن در حين عقد تعلق مي‌گيرد. در ادامه قصد داريم‌ توضيحاتي را در رابطه با مهريه دختر باكره كه از مهريه‌هاي ديگر متفاوت‌تر است ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع :

مهريه باكره

تعيين مهريه دختر باكره

 

مهريه چيست ؟

مهريه حق و حقوق يك زن مي‌باشد كه در حين عقد به او تعلق مي‌گيرد و قانونگذار مرد را ملكف به پرداخت مهريه مي‌نمايد. مهريه هر فرد با توجه به توافق معين مي‌شود.

آيا در زمان عقد و باكره بودن دختر مهريه‌اي به او تعلق مي‌گيرد ؟

مهريه از زمان جاري شدن عقد به دختر تعلق مي‌گيرد و او مي‌تواند در هر زمان كه بخواهد مهريه‌اش را مطالبه كند‌ اما مهريه دختر با‌كره قبل از نزديكي كمتر از ساير افراد پرداخت مي‌شود.

مهريه دختر باكره چقدر است ؟

دختر باكره مانند ساير زنان هر مقدار كه بخواهد مهريه را تعيين مي‌كند اما پرداخت مهريه دختر با‌كره متفاوت‌تر از افراد ديگر انجام مي‌پذيرد. چنانچه دختري با‌كره در حين عقد قصد جدايي از همسر خود را داشته باشد‌ مرد موظف است نصف مبلغ تعيين شده براي مهر‌يه را به او پرداخت كند. اين به اين دليل است كه زن باكره است و رابطه زناشويي صورت نگرفته است.

اگر دختر باكره بدون اينكه درخواست طلاق داشته باشد مهريه را مطالبه كند تكليف چيست ؟

چنانچه دختر باكره بدون اينكه درخواست طلاق داشته باشد مهريه‌اش را از شوهر طلب كند مرد موظف است كه مهريه او را به طور كامل بپردازد. اما اگر زن قبل از وقوع رابطه زناشويي بخواهد از همسرش جدا شود قانون او را موظف مي‌كند كه نصف مهريه را به شوهر پس دهد.

سولات متداول

آيا به دختر با‌كره مهريه تعلق مي‌گيرد ؟

بله مهريه حق مسلم اوست و چه باكره باشد چه نه به او مهريه تعلق مي‌گيرد ولي نصف مقدار مهريه به او پرداخت مي‌شود.

چرا مهريه دختر با‌كره نصف مي‌شود ؟

به دليل عدم ايجاد رابطه زناشويي.

بدون درخواست طلاق نيز دختر باكره مي‌تواند مهريه‌اش را طلب كند ؟

بله.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهريه دختر با‌كره، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهريه دختر با‌كره پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : مهريه باكره


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهريه دختر باكره،
موضوع:
[ ۱۸ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۱۲:۰۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طبق ماده ۱۰۹۵ قانون مدني در نكاح موقت مي‌بايست مهريه تعيين شود و چنانچه مهريه‌اي تعيين نشده باشد عقد باطل خواهد بود. زن پس از عقد موقت مي‌تواند مهريه خود را طلب كند و مرد نيز موظف است كه مهريه او را به صورت كامل بپردازد‌ اما مطالبه مهريه عقد موقت چگونه است و چه قوانيني را شامل مي‌شود؟ در ادامه با ما همراه باشيد تا پاسخ اين پرسش‌ها را خدمتتان ارائه دهيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع :

مطالبه مهريه عقد موقت

مطالبه مهريه صيغه

 

 

 

مطالبه مهريه عقد موقت چگونه است ؟

براي مطالبه مهريه در عقد موقت زن مي‌تواند به دو روش عمل كند كه به شرح زير مي‌باشند:

مطالبه از طريق ثبت نكاح موقت

چنانچه زن و مرد در حين عقد موقت آن را در دفاتر رسمي مخصوص به ثبت برسانند مطالبه مهريه براي زن بسيار آسان مي‌شود و به راحتي قابل دريافت خواهد بود. در اين مورد زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه مهريه خود را مطالبه كند و دادگاه نيز مرد را مكلف مي‌كند كه مهريه را بپردازد.

مطالبه مهريه در صورت عدم ثبت عقد موقت

چنانچه عقد موقت توسط مرد به ثبت نرسيده باشد مطالبه مهريه كمي دشوار مي‌شود اما بازهم ممكن است. چراكه اصولا الزامي براي ثبت ازدواج موقت وجود ندارد پس ساير ادله مي‌توانند زوجيت را اثبات نمايند. زن مي‌بايست براي دريافت مهريه خود دو نفر شاهد را به دادگاه ارائه نمايد و يا اينكه مرد اقرار كند كه او را صيغه كرده است.

مرجع ثبت دادخواست مطالبه مهريه در صيغه موقت

اگر مهريه زن كمتر از بيست ميليون تومان باشد مي‌بايست براي طلب آن به شوراي حل اختلاف مراجعه كند و چنانچه مهريه او بيش از بيست ميليون تومان باشد مي‌بايست به دادگاه خانواده رجوع كند.

چنانچه مرد از پرداخت مهريه خودداري كند زن مي‌تواند از دادگاه بخواهد كه اموال او را توقيف نمايند و يا اين كه او را ممنوع الخروج كنند كه هر دو قابل اجرا خواهد بود.

سوالات متداول

آيا در عقد موقت زن مهريه خواهد داشت ؟

بله حتي تعيين آن الزاميست.

دريافت مهريه در عقد موقت امكان پذير است ؟

بله با رجوع به دادگاه حل اختلاف و يا دادگاه خانواده مهريه قابل مطالبه است.

عدم ثبت عقد موقت مي‌تواند باعث از بين رفتن مهريه شود ؟

خير در هر صورت زن مي‌تواند مهريه خود را به طور كامل دريافت كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در زمينه عقد موقت و صيغه به سايت وكيل دات كام مراجعه نماييد. مركز وكيل دات كام خدماتي مثل مشاوره تلفني و حضوري و حل انواع پرونده‌هاي حقوقي و كيفري را در اختيار شما عزيزان قرار مي‌دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مطالبه مهريه ازدواج موقت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مطالبه مهريه ازدواج موقت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : مطالبه مهريه عقد موقت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مطالبه مهريه عقد موقت،
موضوع:
[ ۱۸ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۰۹:۴۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از امور مهم كه در زمان پايان زندگي مشترك به آن پرداخته مي‌شود موضوع حضانت و سرپرستي فرزند است. گاهي زوجين در خصوص حضانت فرزند با هم توافق مي‌كنند و تصميم لازم را در مفاد طلاق توافقي خود مشخص مي‌كنند. اما در برخي موارد طرفين در مورد حضانت و سرپرستي كودك نمي‌توانند با هم توافق كنند در اين زمان است كه پاي قانون به ميان مي‌آيد و تصميم مقتضي را در اين خصوص مي‌گيرد. دادگاه با بررسي تمام جوانب در خصوص اينكه فرزند نزد چه كسي بايد بماند تصميم مي‌گيرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : حضانت فرزند در طلاق توافقي

تعيين تكليف حضانت طفل در طلاق توافقي

 

 

 

 

تعيين تكليف حضانت فرزند در غير طلاق توافقي توسط  دادگاه

حضانت با ولايت متفاوت است. حضانت صرفا شامل نگهداري و پرورش فرزند است و ناظر بر حمايت و تربيت جسمي و رواني كودك است.

حضانت مانند يك تيغ دو لبه است كه از نظر قانوني حق و تكليف پدر و مادر است. از اين جهت تكليف است كه والدين موظف به سرپرستي از فرزند خود هستند و نمي‌توانند از زير بار اين مسئوليت شانه خالي كنند. از سوي ديگر يك حق است كه قانون براي والدين قائل شده است. هر يك از والدين اين حق را دارند كه فرزند خود را سرپرستي كنند.

قانون وضعيت حضانت را براي فرزند تا هفت سالگي و بعد از آن تا رسيدن به سن بلوغ شرعي مشخص كرده است. در دادگاه نيز بر همين مبنا راي صادر مي‌شود. اما آنچه كه مقدم بر همه چيز است مصحلت كودك است. گاهي ممكن است دادگاه تصميم متفاوتي را كه به مصلحت كودك است بگيرد.

به طور مثال اگرچه تا 7 سالگي كودك مادر در اولويت حضانت است ولي اگر دادگاه بررسي كند و متوجه وجود موانعي در حضانت مادر شود ( به طور مثال فحشا و فساد اخلاقي مادر ) در اين صورت حضانت از مادر گرفته مي‌شود. يا اگر بعد از هفت سالگي براي دادگاه آشكار شود كه پدر صلاحيت حضانت از فرزند را به خاطر اعتياد به مواد يا مشروبات الكلي ندارد باز هم حضانت را به مادر مي‌دهد نه پدر. يعني در اين صورت حتي بعد از بلوغ هم حضانت با مادر خواهد بود.

در مقاله‌اي جداگانه به بررسي كامل موانع حضانت كه موجب سلب حضانت حتي پس از حكم دادگاه و يا با وجود توافق پرداخته‌ايم.

حضانت فرزند قبل از بلوغ

در هنگام طلاق براي تعيين تكليف وضعيت حضانت فرزند دادگاه تصميم مقتضي را مي‌گيرد. بر اساس ماده 1169 قانون مدني در حضانت كودك تا 7 سالگي مادر در اولويت است. در اين امر فرقي ميان دختر و پسر نيست. در اولويت بودن مادر به اين معني است كه در صورتي كه موانع حضانت وجود نداشته باشد دادگاه فرزند را به مادر مي‌سپارد.

نكته: سن بلوغ شرعي در دختران نه سال و در پسرا پانزده سال است.

بعد از گذشت 7 سال تا رسيدن به بلوغ شرعي پدر حضانت فرزندان را به عهده مي‌گيرد. در دختران از 7 سالگي تا نه سالگي و در پسران از هفت تا 15 سالگي يعني همان سن بلوغ شرعي حضانت با پدر است.

حضانت فرزند بعد از بلوغ

در صورتي كه كودك به سن بلوغ برسد ديگر حضانت معنايي ندارد. بعد از بلوغ اين خود فرزند است كه تصميم مي‌گيرد تا با كدام يك از والدين خود زندگي كند. اما بعد از بلوغ موضوع ولايت و قيمومت مطرح مي‌شود. تا رسيدن فرزند به سن قانوني 18 سال، پدر يا جد پدري نسبت به فرزند حق ولايت دارند كه اين متفاوت با حضانت است.

گرفتن حق حضانت فرزند در طلاق توافقي

زماني كه طرفين با توافق از يكديگر جدا مي‌شوند در رابطه با امور مهم مانند مهريه و حضانت فرزند از قبل با هم توافق مي‌كنند. از همين رو در هنگام طلاق توافقي دادگاه در مورد حضانت فرزند دخالت نمي‌كند و حضانت بر اساس توافق طرفين مشخص مي‌شود. در طلاق توافقي با اينكه حضانت طبق توافق طرفين است اما بايد تصميم بر اساس منافع و مصلحت فرزند باشد. اگر اين توافق بر خلاف مصلحت كودك باشد دادگاه مي‌تواند توافق را نپذيرد و تصميمي كه به صلاح كودك است اتخاذ كند.

هر زمان كه موانع حضانت براي والدين به وجود بيايد حتي بعد از صدور راي نهايي در خصوص حضانت طرف مقابل مي‌تواند مدارك خود را ارائه دهد و بر خلاف توافق حضانت فرزند را بگيرد.

اين توافق مي‌تواند حتي بر خلاف قانون باشد. به طور مثال اگرچه تا قبل از 7 سالگي مادر اولويت دارد اما زوجين مي‌توانند حضانت فرزند را حتي تا قبل از 7 سالگي به پدر اختصاص دهند. يا مي‌توانند بر خلاف قانون حضانت را بعد از 7 سال تا رسيدن به سن بلوغ باز هم به مادر بدهند.

 سوالات متداول

مادر تا چند سالگي حق حضانت فرزند را دارد ؟

تا سن 7 سالگي فرزند حضانت با مادر است.

در طلاق توافقي حضانت فرزند با چه كسي است ؟

بر اساس توافق طرفين در مورد حضانت تصميم گرفته مي‌شود.

حضانت بر فرزند تا چند سالگي است ؟

تا رسيدن به سن بلوغ شرعي والدين در مورد حضانت فرزند تصميم مي‌گيرند. بعد از بلوغ شرعي خود فرزند تصميم مي‌گيرد با كدام والد خود زندگي كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند در طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند در طلاق توافقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : حضانت فرزند در طلاق توافقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۹:۰۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عقد موقت ازدواجي است كه در فقه شيعه موجود بوده و قواعد خاصي دارد و بارزترين ويژگي آن موقتي بودنش است. در عقد موقت نيز مهريه وجود دارد و مرد موظف خواهد بود كه مهريه زن را در نكاح موقت بپردازد. در ادامه توضيحات كاملي را در خصوص مهريه در صيغه يا همان عقد موقت ‌برايتان ‌بيان ‌نموده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

مهريه صيغه

مهر در عقد موقت

 

 

 

 

 

 

تعيين مهريه در صيغه يا عقد موقت و ميزان آن

مطابق ماده ۱۰۹۳ قانون مدني در عقد موقت تعيين مهريه الزاميست و معين نكردن آن باعث ابطال عقد مي‌شود. ميزان مهريه در عقد موقت هيچگونه سقفي ندارد و با توجه به توافق طرفين معين خواهد شد.

آيا زن در صيغه (عقد موقت) مستحق دريافت مهرالمثل و يا مهرالمتعه مي‌شود ؟

در پاسخ به اين پرسش بايد بگوييم خير زن در عقد موقت شامل اين دو نوع مهريه نخواهد شد زيرا اين دو نوع مهريه در عقد دائم در صورتي به زن تعلق مي‌گيرند كه مهريه تعيين نشده باشد اما در عقد موقت اگر مهر تعيين نشود عقد باطل است.

عدم برقراري رابطه زناشويي در صيغه (عقد موقت) مي‌تواند مهريه را از بين ببرد ؟

چنانچه مرد در عقد موقت پيش از وقوع رابطه زناشويي بخواهد از زن جدا شود مهريه به هيچ عنوان از بين نخواهد رفت و مرد موظف است كه مهريه را كامل بپردازد.

در صورت فوت زن تكليف مهريه چگونه است ؟

چنانچه زن در حين عقد موقت فوت كند مهريه او از بين نرفته و وارثين مي‌توانند مهريه را از همسرش مطالبه كنند.

سولات متداول

زن در عقد موقت مستحق مهريه مي‌شود ؟

بله عدم تعيين مهريه در عقد موقت سبب بطلان آن مي‌شود.

ميزان مهريه در عقد موقت چقدر است ؟

ميزان مهريه در عقد موقت با توجه به توافق طرفين معين مي‌شود.

فوت زن مي‌تواند باعث از بين رفتن مهريه شود ؟

خير در صورت فوت زن وارثين مي‌توانند مهريه را از مرد طلب نمايند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهريه صيغه يا عقد موقت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهريه صيغه يا عقد موقت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : مهريه صيغه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهريه صيغه،
موضوع:
[ ۱۷ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۶:۳۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج با زن متاهل و شوهردار از منظر اخلاق، قانون و شرع به شدت منع شده و مورد نكوهش واقع شده است. از نظر شرعي بر اساس آيه ۲۴ سوره نساء، نكاح با زن شوهردار حرام است. ازدواج با زن متاهل به دور از اخلاق حسنه است و موجب اختلاط نسل و از بين رفتن كانون خانواده مي‌گردد و در قانون مدني ما به عنوان يكي از موارد منع نكاح معرفي شده است. حال در اين بحث به حرمت نكاح با زن شوهردار از نظر قانون كشورمان و انواع ضمانت اجراها و مجازات‌هاي پيش بيني شده براي آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع :

ازدواج با زن شوهردار

مجازات ازدواج با زن شوهردار

 

 

 

 

 

 

ازدواج با زن شوهردار

همانطور كه اشاره شد نكاح با زن شوهردار و يا زني كه در عده به سر مي‌برد ممنوع است و مطابق قانون مجازات اسلامي، براي زن، مرد و شخصي كه آن‌ها را به عقد يكديگر درآورده است مجازات تعيين مي‌شود. ازدواج چه دائم و چه موقت (صيغه محرميت) با زني كه شوهر دارد و يا در عده طلاق يا فوت همسر خود به سر مي‌برد، ممنوع و باطل است و هيچ راهي براي پابرجا ماندن اين نكاح وجود ندارد.

نكاح با زن شوهردار و زني كه در عده است، در هر صورت سبب بطلان نكاح و آگاه يا جاهل بودن مرد و زن به حرمت اين نكاح، ضمانت اجراهاي متفاوتي را براي آن‌ها رقم مي‌زند.

ضمانت اجرا و مجازات ازدواج با زن شوهردار

بسته به اطلاع يا عدم اطلاع ايشان از حرمت نكاح با زن شوهردار دو دسته مجازات پيش بيني گشته است:

الف) ضمانت اجرا و مجازات آگاه بودن از حرمت نكاح

بر اساس ماده ۱۰۵۰ ق.م چنانچه مردي با آگاهي از ممنوع بودن و حرمت داشتن نكاح با زن شوهردار و اطلاع داشتن از وضعيت تاهل يا در عده بودن او، با او عقد كند، عقد باطل و زن تا ابد بر او حرام مي‌شود. بنابراين اگر مرد بداند زن شوهر دارد و نكاح با زن متاهل ممنوع و حرام بوده اما با اين وجود با وي عقد كند، عقد نكاح آن‌ها باطل مي‌شود و آن دو تا ابد بر يكديگر حرام مي‌گردند.

مجازات تعيين شده اين مورد براي ۳ نفر ( زن، مرد و يا شخص ثالثي كه آن دو را عقد نمايد) در ماده ۶۴۳ و ۶۴۴ قانون مجازات اسلامي بدين شرح آمده است:

۱- مجازات عاقد مطلع از متاهل بودن زن:

  • حبس از ۶ ماه تا سه سال.
  • ۳ تا ۱۸ ميليون ريال جزاي نقدي.
  • ۷۴ ضربه شلاق.
  • ممنوعيت هميشگي از تصدي دفتر ازدواج و طلاق و يا اسناد رسمي.

۲- مجازات زن شوهردار و مرد آگاه از حرمت نكاح در صورتي كه منجر به مواقعه (رابطه زناشويي) نگردد:

  • حبس از ۶ ماه تا دو سال.
  • ۳ تا ۱۲ ميليون ريال جزاي نقدي.

۳- مجازات زن شوهردار و مرد آگاه به حرمت نكاح و برقرارشدن رابطه زناشويي:

حكم ازدواج زن شوهردار و مرد و برقراري رابطه زناشويي، در صورت اطلاع آنان از حرمت نكاح و باطل بودن عقدشان، در حكم زناي محصن و محصنه مي‌باشد و يكي از مجازات‌هاي زير را در برمي‌گيرد:

  • رجم يا سنگسار.
  • اعدام.
  • ۱۰۰ ضربه شلاق.

ب) ضمانت اجرا و مجازات آگاه نبودن از حرمت نكاح

بر اساس ماده ۱۰۵۱ ق.م در صورتي كه زن شوهردار و مردي نسبت به حرمت ازدواجشان جاهل و ناآگاه باشند و رابطه زناشويي نيز ميان آن دو صورت نگرفته باشد، عقد آن‌ها باطل ولي موجب حرمت ابدي بين آن دو نمي‌گردد. بنابراين در صورت جدا شدن زن از همسرش و يا گذراندن مدت عده، وي مي‌تواند دوباره با آن مرد ازدواج كند.

اما در صورت جاهل بودن زن و مرد نسبت به حرمت اين نكاح و برقراري رابطه زناشويي عقد باطل و موجب حرمت ابدي ميان آن دو مي‌گردد.

سوالات متداول

 ازدواج با زن شوهردار صحيح است ؟

خير، در شرع و قانون نكاح با زن متاهل ممنوع است و مجازات در پي دارد.

آيا مي‌شود زن شوهردار را با خواندن صيغه محرميت به عقد موقت خود درآورد ؟

خير، ازدواج با زن متاهل چه دائم و چه موقت حرام و ممنوع است.

راه حلي براي ازدواج با زن شوهردار ارائه شده است ؟

خير، هيچ راه حل و راه دور زدني براي اين ممنوعيت وجود ندارد.

مجازات ازدواج با زن شوهردار چيست ؟

در صورت آگاه بودن زن و مرد به ممنوع بودن اين ازدواج، سنگسار يا اعدام و  يا شلاق به عنوان مجازات در نظر گرفته مي‌شود.

شما مي‌توانيد جهت حل پرونده‌هاي حقوقي خود، مشاوره حقوقي تلفني و كسب اطلاعات حقوقي از كارشناسان و مشاوران مركز حقوقي وكيل دات كام كمك بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نكاح با زن شوهردار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نكاح با زن شوهردار پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

 

منبع : 

ازدواج با زن شوهردار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج با زن شوهردار،
موضوع:
[ ۱۷ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۴:۵۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وقتي زن و شوهر به عقد يكديگر در مي‌آيند عليرغم نفقه حق ديگري نيز به زن تعلق گرفته مي‌شود كه مهريه نام دارد‌. زن مالك مهريه است و‌ مي‌تواند آن را دريافت كند و يا اينكه ببخشد. در ادامه توضيحات كاملي را درباره بخشيدن مهريه، مراحل و عواقب آن بيان نموده‌ايم با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

بخشيدن مهريه 

مراحل بخشيدن مهريه

 

 

 

 

 

مهريه چيست و چرا قانون آن را جزو حقوق قابل بخشش قرار داده است ؟

مهريه حقي است كه به صورت توافقي در حين عقد نكاح به زن تعلق مي‌گيرد و مرد مكلف مي‌شود كه آن را به زن پرداخت كند. ميزان مهريه با توجه به توافق و شرايط زن و مرد معين مي‌شود. از آن جايي كه مهريه حق مسلم زن است قانون به او اجازه داده كه هر گونه تصرفي كه بخواهد در آن ايجاد كند.

براي مثال قانون به زن اين حق را مي‌دهد كه مهريه خود را بخشد و يا آن را دريافت كند. در بعضي از زوجين ديده شده است كه زن مهريه را به همسرش مي‌بخشد و از دريافت آن صرف نظر مي‌كند تا روند طلاق را سهولت بخشد، حضانت فرزندان را بگيرد و…

مراحل بخشيدن مهريه

براي بخشش مهريه مي‌بايست زن برخي مراحل را طي كند تا بتواند به صورت رسمي و قانوني مهريه خود را ببخشد. مهريه به دو روش قابل بخشش خواهد بود، دو روش بخشش مهريه به شرح زير مي‌باشند:

بخشش به صورت دست نوشته

در اين روش زن مي‌تواند روي يك برگه كاغذ ذكر كند كه مهريه خود را به طور كامل دريافت كرده است و يا آن را بخشيده است و سپس زير نوشته خود را امضا و اثر انگشت بزند و برگه را به مرد تحويل دهد. در اين نوع بخشش زن ديگر قادر نخواهد بود كه اقرار به بخشش مهريه را انكار كند و پس از طلاق نيز ديگر مهريه به او تعلق نمي‌گيرد.

بخشش به صورت رسمي

در اين روش زن مي‌بايست با مراجعه به دفاتر ثبت اسناد از دفتردار بخواهد كه سندي را تنظيم كند و در آن سند ذكر كند كه زن مهريه خود را بخشيده است و از دريافت آن صرف نظر مي‌كند. در اين صورت مهريه به صورت رسمي و قانوني بخشيده مي‌شود و زن ديگر نمي‌تواند مهريه خود را مطالبه كند.

براي بخشيدن مهريه به صورت رسمي چه مداركي مورد نياز مي‌باشد ؟

براي بخشش مهريه در دفاتر ثبت اسناد شناسنامه زن و مرد و همچنين سند ازدواج آن‌ها مورد نياز مي‌باشد. زن مي‌بايست يك نوشته كتبي و يا شفاهي از اذن پدر براي بخشش مهريه را به دفاتر ثبت اسناد ارائه نمايد تا دفتردار سند بخشش مهريه او را تنظيم كند.

سولات متداول

آيا زن پس از اقرار به بخشش مهريه بازهم مي‌تواند آن را مطالبه كند ؟

خير مهريه ديگر قابل مطالبه نخواهد بود.

بخشش كتبي مانند يك سند رسمي زن را از دريافت مهريه باز مي‌دارد ؟

بله زيرا در بخشش كتبي زن رضايت خود را از بخشش مهريه اعلام نموده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص بخشيدن مهريه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون بخشيدن مهريه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : بخشيدن مهريه 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بخشيدن مهريه،
موضوع:
[ ۱۷ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۲:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد تمكين به چه معناست و در صورت عدم تمكين زن با چه پيامدها و آثاري مواجه مي‌شود؟ زن و شوهر به محض وقوع عقد در مقابل يكديگر وظايفي را بر عهده مي‌گيرند كه يكي از آثار ازدواج تمكين مي‌باشد. تمكين به معناي اطاعت از يكديگر مي‌باشد. درست است كه مرد هم بايد از زن تمكين كند ولي لغت تمكين بيشتر در مورد زن به كار برده مي‌شود. اما آيا عدم تمكين جرم است كه مجازات در بر داشته باشد؟ در ادامه به بررسي مجازات عدم تمكين زن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

مجازات عدم تمكين زن

آثار حقوقي عدم تمكين زن پيش و پس از طلاق

آثار حقوقي عدم تمكين زن

 

 

 

تمكين

تمكين خود به دو دسته تمكين عام و تمكين خاص تقسيم مي‌شود. تمكين عام به معناي اطاعت از همسر در زندگي مشترك و تمكين خاص به معناي تامين نيازهاي جنسي مرد مي‌باشد. براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص مفهوم تمكين و انواع آن كيك نماييد.

عدم تمكين

عدم تمكين به معناي انجام ندادن و عدم ايفاي هر يك از وظايف و تكاليف ميان زن و شوهر مي‌باشد. براي مثال خروج از منزل مشترك توسط زن بدون اجازه شوهر.

در اصطلاح حقوقي و فقهي به زني كه در امور كلي زندگي مشترك و روابط زناشويي از همسر خود اطاعت نكند، ناشزه مي‌گويند.

عدم تمكين از جانب زن پيامدهايي داشته كه در ادامه توضيح مي‌دهيم.

مجازات عدم تمكين زن

لغت مجازات براي عدم تمكين زن درست نيست زيرا عدم تمكين از سوي زن جرم نيست تا مجازات داشته باشد و در واقع بايد گفته شود پيامدها و آثار حقوقي عدم تمكين زن چيست؟

اولين مورد اين است كه زن بدون وجود مانع مشروع و قانوني از تمكين در برابر زوج خودداري كند. اين بدين معناست كه زن بدون عذر موجه تمكين نكرده و اين امر هم براي دادگاه ثابت شود، در اين صورت حق نفقه وي ساقط خواهد شد.

دومين مورد، پس از گذشت مدتي از عدم تمكين زن بدون عذر موجه، مرد مي‌تواند به دادگاه رجوع كرده و صدور اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه خواستار شود.

سومين مورد، زن در صورت عدم تمكين پس از طلاق از برخي حقوق مالي خود مانند اجرت المثل ايام زوجيت و تنصيف دارايي‌هاي مرد محروم خواهد شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مجازات عد‌م تمكين زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مجازات عد‌م تمكين زن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : مجازات عدم تمكين زن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مجازات عدم تمكين زن،
موضوع:
[ ۱۶ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۶:۲۱:۴۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در هنگام عقد نكاح حقوق معيني به زن و مرد تعلق مي‌گيرد، يكي از حقوقي كه حين عقد به زن تعلق مي‌گيرد مهريه است. پس از عقد نكاح مرد موظف است كه مهر‌يه همسر خود را در صورت مطالبه به طور كامل به او پرداخت كند. مهر‌يه يا صداق كه به آن مهر هم مي‌گويند بايد شرايطي را دارا باشد. اما دريافت مهر‌يه چگونه است و چند نوع مهر داريم؟ در ادامه به اين پرسش‌ها پاسخ داده‌ايم و به بررسي كامل ماهيت مهر و مسائل مربوط به آن پرداخته‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : مهريه

 

مهريه چيست ؟

مهريه يكي از حقوقي است كه در حين عقد نكاح به زن تعلق مي‌گيرد، ميزان آن با توافق طرفين معين مي‌شود و پرداخت كننده مهر نيز مرد مي‌باشد. زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه اين حق خود را مطالبه كند.

مهر بايد ماليت داشته يا به عبارتي ارزش اقتصادي داشته باشد و همچنين مال مرد باشد تا بتواند آن را به زن پرداخت بكند.

مهريه افراد مختلف چگونه محاسبه و پرداخت مي‌شود ؟

همانطور كه مي‌دانيد مهر افراد با يكديگر يكي نيست و هر فرد بر اساس خواسته خود و توافق با مرد مهر را تعيين مي‌كند. از طرفي برخي وضعيت‌ها در ميزان پرداخت مهر اثر مي‌گذارد اما اصولا مهر به محض عقد مال زن مي‌شود و در صورت عندالمطالبه بودن زن حق مطالبه آن را حين عقد خواهد داشت. مهريه دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه دارد كه به بررسي مفصل آن‌ها در مقالاتي جداگانه پرداخته‌ايم. حال ميزان پرداخت مهريه زنان با شرايط مختلف را در زير بيان مي‌نماييم:

مهر زنان باكره

چنانچه زن به عقد نكاح مردي درآيد و پس از عقد مرد بخواهد قبل از وقوع رابطه زناشويي او را طلاق دهد مي‌بايست نصف ميزان مهر زن را به او پرداخت كند. براي مثال اگر مهريه زن ۱۰۰ ميليون تومان باشد قانونگذار مرد را موظف به پرداخت ۵۰ ميليون تومان مي‌كند.

مهر زن پس از وقوع رابطه زناشويي

چنانچه پس از وقوع رابطه زناشويي مرد قصد طلاق زن را داشته باشد طبق قانون مي‌بايست تمام مهر او را پرداخت كند.

مهر زن خيانتكار

بر خلاف تصور عموم به زن خيانتكار نيز مهريه تعلق مي‌گيرد و طبق قانون مرد موظف است كه مهريه را پرداخت كند. اين به اين دليل است كه مهريه در حين عقد به زن تعلق گرفته است و انجام عمل ناشايست خيانت پس از عقد نمي‌تواند مهر زن را از بين ببرد.

اگر مهريه در حين عقد تعيين نشده باشد زن از دريافت آن محروم مي‌شود ؟

در پاسخ به اين پرسش بايد بگوييم كه خير چنانچه زن و مرد در حين عقد مهريه‌اي تعيين نكنند و مرد قصد طلاق زن را داشته باشد مطابق ماده ۱۰۹۳ قانون مدني زن مستحق دريافت مهرالمثل و مهرالمتعه مي‌شود.

اگر زن باكره باشد و مهري تعيين نكرده باشد قانون بر اساس وضعيت مالي مرد حقي را به عنوان مهرالمتعه به او پرداخت مي‌نمايد اما اگر زن باكره نباشد مهرالمثل دريافت خواهد كرد. مهرالمثل نيز با توجه به شرايط زن تعيين مي‌شود.

پرداخت مهر چگونه است ؟

پرداخت مهريه به‌گونه‌اي انجام مي‌شود كه مرد توانايي پرداخت را داشته باشد. براي مثال دادگاه مهريه زن را قسط بندي مي‌كند و مرد را موظف مي‌نمايد كه در مدت زمان معين شده قسط مهريه را به زن پرداخت كند.

سوالات متداول

مهريه چيست ؟

حقي كه در حين عقد ازدواج به زن تعلق مي‌گيرد.

اگر مهر تعيين نشود و تقاضاي طلاق شود زن مستحق دريافت آن نيست ؟

در اين صورت زن مستحق دريافت مهرالمثل يا مهرالمتعه مي‌شود.

زنان خيانتكار مهر ندارند ؟

مهريه زنان خيانتكار به طور كامل پرداخت مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر و همچنين مشاوره تلفني به سايت وكيل دات كام مراجعه نماييد. مركز وكيل دات كام شما را در حل پرونده حقوقي خود ياري مي‌نمايد و به شما كمك مي‌كند تا به نتيجه دلخواه خود دست يابيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهر‌يه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهر‌يه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : مهريه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهريه،
موضوع:
[ ۱۶ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۶:۱۹:۴۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی