مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

از ديرباز يكي از رسوم رايج در هنگام ازدواج در بين ايرانيان دادن جهيزيه توسط دختر بوده است. در برخي از استان‌ها و شهرها جهزيه توسط پسر تهيه مي‌گردد اما آنچه كه عمدتا به ويژه در بين پايتخت نشينان رواج دارد دادن جهزيه از سوي خانواده دختر مي‌باشد. هنگامي كه زن و مرد قصد جدايي از يكديگر را دارند يكي از مسايلي كه مطرح مي‌گردد مشكل جهزيه است. آنچه در اينجا بررسي مي‌گردد موضوع استرداد جهزيه با داشتن سياهه و بدون داشتن آن است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

استرداد جهيزيه با سياهه

استرداد جهيزيه بدون سياهه

استرداد جهيزيه و سياهه

 

 

 

 

 

 

مالكيت جهيزيه | استرداد جهزيه با داشتن سياهه و بدون آن

از نظر عرفي جهزيه كليه اسباب و لوازمي است كه عمدتا از سوي دختر تهيه مي‌گردد و به منزل شوهر فرستاده مي‌شود. نكته حائز اهميت در اينجا اين است كه از نظر قانوني و شرعي تهيه لوازم زندگي مشترك با شوهر است و زن وظيفه‌اي براي تهيه لوازم ندارد. در نتيجه مي‌توان گفت كه زن تنها مالك وسايلي است كه تهيه نموده و هر گاه كه بخواهد مي‌تواند آن‌ها را پس بگيرد. شوهر هيچ حق مالكيتي نسبت به جهيزيه زن ندارد و حتي مستهلك و به دنبال آن خراب شدن جهيزيه زن به مرور زمان هم خللي در مالكيت زن وارد نمي‌كند.

استرداد جهيزيه با داشتن سياهه يا فاكتور

در برخي از موارد خانواده عروس سياهه و ليستي از وسايلي كه خريداري كردند را فراهم مي‌كنند. داماد ليست تهيه شده را امضا مي‌كند كه اين نشان مي‌دهد داماد پذيرفته كه اين وسايل از سوي عروس تهيه شده است. قطعا ليست جهيزيه بدون امضاي مرد اعتباري ندارد و فقط هنگامي كه مرد آن را امضا كند مانند هر سند عادي ديگري قابل استناد خواهد بود. همچنين براي اينكه اين سند اعتبار بيشتري داشته باشد بهتر است دو نفر از اقوام و ترجيحا از اقوام داماد به عنوان شاهد آن را امضا كنند. دقت نماييد در هنگام تهيه سياهه جزئيات دقيق وسايل قيد گردد تا بعدا در هنگام استرداد مشكلي ايجاد نشود. به طور مثال يك تخته فرش دستبافت 9 متري زمينه سرمه‌اي.

گاهي سياهه‌اي براي جهزيه وجود ندارد و تنها مدرك قابل استناد فاكتور خريد لوازم است كه در اين صورت به مراتب اثبات محق بودن عروس سخت‌تر مي‌شود.

در صورت وجود سياهه و يا فاكتور زوجه مي‌تواند نزد دادگاه خانواده يا شوراي حل اختلاف طرح دعوا و حق خود را دريافت كند.

 استرداد جهيزيه بدون سياهه

اگر از همان ابتدا سياهه‌اي تهيه نشده باشد يا اينكه به مرور زمان معدوم شده باشد زن مي‌تواند براي استرداد جهاز خود از شهادت شهود استفاده نمايد. اينكه شهادت شهود مورد پذيرش قرار بگيرد يا خير بستگي به نظر قاضي دارد. گاهي قاضي شهادت را مي‌پذيرد و به نفع زوجه حكم به استرداد جهيزيه صادر مي‌نمايد. گاهي هم شهادت را كافي نمي‌داند كه در نتيجه زن حقي براي استرداد تمام جهيزيه نخواهد داشت.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص استرداد جهيزيه با سياهه يا بدون آن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون استرداد جهيزيه با سياهه يا بدون آن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : استرداد جهيزيه با سياهه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۲:۲۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

براي اينكه يك عمل حقوقي به درستي واقع شود و داراي اثر گردد سه وصف در متعاملين آن بايد موجود باشد: بلوغ، عقل و رشد. به طور كلي اهليت در حقوق به معناي توانايي قانوني شخص براي دارا شدن و اعمال حق است. در مقابل مفهوم اهليت حجر قرار دارد يعني فردي كه اعمال حقوقي‌اش واجد اثر نيست. اهليت خود به اقسام مختلفي تقسيم مي‌شود مانند اهليت تمتع و اهليت استيفا و هر كدام معناي خاص خود را دارد. در اين مقاله به بررسي جامع حجر و آثار آن پرداخته‌ايم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

حجر در قانون مدني

محجور و انواع آن

 

 

 

بلوغ

در قانون فعلي ايران پسران بعد از پانزده سال تمام قمري و دختران پس از نه سال تمام قمري بالغ تلقي مي‌شوند.

دختر و پسر وقتي كه كوچكتر از سن تعيين شده باشند صغير محسوب مي‌شوند. صغير به دو دسته صغير مميز و صغير غيرمميز تقسيم مي‌شود.

صغير غيرمميز توانايي تشخيص سود و زيان را ندارد و مفهوم اعمال حقوقي و نتايج آن را درك نمي‌كند. اما صغير مميز كسي است كه قوه تمييز دارد و با اين وصف قانون‌گذار لازم ديده است كه در مواردي از او حمايت كند.

عدم اهليت صغير

عدم اهليت صغير، عام است يعني اعمال و گفته‌هاي او باطل است مگر در مواردي كه قانون صراحتا عمل صغير را نافذ تشخيص داده باشد.

صغير غيرمميز چون از نظر طبيعي فاقد قصد است نمي‌تواند اعمال ارادي را به‌درستي انجام بدهد ولي صغير مميز در پاره‌اي از عقود مي‌تواند به استقلال يا با اجازه ولي خود شركت كند كه عبارتند از:

۱. صغير مميز مي‌تواند تمليك رايگان را كه به نفع اوست و تعهدي به بار نمي‌آورد قبول نمايد.

۲. صغير مميز مي‌تواند براي قبول عقود مجاني به ديگران اعطاي وكالت نمايد يا وكالتي كه به او داده شده را بپذيرد.

 

رشد

رشيد كسي است كه سود و زيان معاملات را درك مي‌كند و معامله غير عقلايي انجام نمي‌دهد. در اينجا رويه معاملاتي كه فرد انجام مي‌دهد سنجيده مي‌شود. چنانچه اين رويه عقلايي و معقول باشد فرد رشيد و در غير اين صورت غير رشيد يا سفيه تلقي مي‌شود.

در قانون جديد مقرر شده رشد بالغ بايد احراز شود ولي در عمل هنوز هم مردم و بانك‌ها و دفاتر، ۱۸ سالگي را معيار رسيدن به رشد مي‌دانند.

عدم رشد ممكن است در اثر صغر سن يا نقص شعور در اشخاص كبير باشد كه چنين شخصي در اصطلاح حقوقي سفيه نام دارد.

حدود حجر سفيه

سفيه به طور مستقيم حق مداخله در امور مالي خود را ندارد و با دخالت قيم مي‌تواند امور مالي خود را به نحو موثري منعقد بنمايد. اما وي در امور غير مالي اختيار مطلق دارد مثلا مي‌تواند بدون دخالت هيچ كسي ازدواج نمايد اما براي تعيين مهريه نياز به مداخله قيم دارد. سفيه همچنين مي‌تواند تمليك رايگان را بپذيرد چراكه ضرر مالي در اين صورت براي وي متصور نيست.

 

جنون و حدود حجر

جنون سبب زوال عقل است پس از اسباب حجر است. در قانون ما انواع جنون مشمول قواعد حجر مي‌گردد.

جنون يا دائمي ( مجنون هميشه در حالت جنون است ) و يا ادواري ( شخص گاهي در حالت جنون قرار دارد و گاهي خير ) است.

اعمال مجنون دائمي كلا باطل است اما آيا اعمال مجنون ادواري هم باطل است؟ اگر مجنون در حال افاقه معامله كرده صحيح است اما اگر در حالت جنون معامله كرده باطل است.

در قانون اصل بر اين است كه شخص مجنون در حالت جنون معامله مي‌كند پس معامله وي اصولا باطل است. كسي كه ادعاي افاقه دارد بايد ثابت كند مجنون در سلامت قواي عقلاني اقدام به انعقاد معامله نموده و معامله وي صحيح است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حجر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حجر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع » حجر در قانون مدني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حجر در قانون مدني،
موضوع:
[ ۱۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۰۸:۴۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در جامعه امروزي نگهداري از حيوانات توسط افراد امري رايج است. آيا مي‌دانيد مسئوليت ناشي از مالكيت و مراقبت حيوان چيست؟ يعني اگر حيوان به كسي يا چيزي آسيب بزند، چه كسي مسئول شناخته مي‌شود؟ آيا از مواد قانوني مربوط به آن آگاه هستيد؟ در ادامه به بررسي مسئوليت ناشي از مالكيت و نگاهداري حيوانات و همچنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

مسئوليت مراقبت از حيوانات

بررسي نقش مالك حيوان در جبران خسارت

مراقبت از حيوانات

 

 

 

 

 

ضمان مالك و متصرف حيوان | مسئوليت مراقبت از حيوانات

ماده 334 قانون مدني به اين نكته اشاره كرده است كه مسئوليت مالك يا متصرف حيوان محدود به مواردي است كه در حفظ حيوان تقصير كرده و احتياط‌هاي لازم را به كار نبرده باشد.

اين ماده مربوط و محدود به حيواناتي است كه عرفا نگهداري مي‌شوند مثل سگ و گربه وگرنه چنانچه فردي حيوانات خطرناكي مانند شير و ببر را نگه دارد بديهي است كه جاي چنين حيواناتي در محيط شهري نيست و بايد مراقب و مالك را مسئول هر گونه ايجاد ضرر و زيان دانست.

نكته بعدي كه در ضمن اين ماده آمده است اين مي‌باشد كه اگر حيوان به وسيله عمل شخصي تحريك شده و ضرر و آسيبي به بار آورده باشد، در اين صورت شخصي كه حيوان را تحريك كرده مسئول مي‌باشد زيرا آن ضرري كه به وجود آمده مستند به تقصير آن شخص در تحريك حيوان است.

تقصير در نگهداري حيوان سبب ايجاد مسئوليت قضايي

هر كس حيواني را نگهداري مي‌كند كه احتمال حمله او مي‌رود و همچنين فرد نگهدارنده توان مهار و حفظ او را ندارد، در صورت صدمه زدن حيوان به ديگري مسئول است. اما چنانچه مرتكب تقصيري نشده باشد مسئول نخواهد بود.

براي روشن شدن اين مبحث مثالي مي‌آوريم. براي مثال كسي كه از سگ بزرگي كه امكان حمله كردن او به ديگران مي‌رود نگهداري مي‌نمايد نمي‌تواند به بهانه اين كه به طور متعارف خطر حمله حيوان آشكار بوده از مسئوليت شانه خالي كند و بگويد كه من مسئوليتي ندارم. او همچنين نمي‌تواند به بهانه قدرت زياد سگ و اين كه تمام تلاش خود را براي مهار حيوان كرده است از مسئوليت رهايي يابد چون همان طور كه توضيح داديم، صرف نگهداري از حيوان غير متعارف تقصير شمرده مي‌شود.

وارد كردن صدمه توسط حيوان در منزل صاحب آن

فرض كنيد فردي با كسب اجازه از صاحب ملكي يا هر كسي كه حق تصرف ملك را دارد وارد آن ملك بشود. در اين موقعيت اگر اين فرد به وسيله حمله حيواني كه از قبل در ملك بوده يا بعدا آورده شده آسيب ببيند اجازه دهنده مسئول جبران خسارت است. البته اگر خود فرد مصدوم از خطرناكي حيوان آگاه باشد و اجازه دهنده آگاه نباشد يا توان دفع خطر را نداشته باشد اجازه دهنده بري مي‌شود.

مسئوليت سوار حيوان | مسئوليت مراقبت از حيوانات

اگر كسي بر حيواني سوار شود و آن را در معابر عمومي يا اماكن غير مجازي متوقف كند در صورت تقصير، مسئول جبران خسارت‌هاي وارده توسط حيوان است ولي اگر عنان حيوان در دست فرد ديگري باشد وي مسئول است.

اين ماده با مبناي تقصير سازگار است زيرا در ماده گفته شده كه اگر حيوان در جاي مجاز متوقف شده و بي‌احتياطي به سوار حيوان منسوب نباشد، فرد ديگر ضامن نيست. اين ماده با توجه به فقه تدوين شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مسئوليت مراقبت از حيوان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مسئوليت مراقبت از حيوان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : مسئوليت مراقبت از حيوانات


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۰۵:۱۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همواره دادگاه‌هاي خانواده مملوء از زوجيني است كه اختلافات كوچك و بزرگ زندگي آن‌ها را به آن جا كشانده است. اختلافات ناشي از شانه خالي كردن از انجام وظايف و مسئوليت‌ها بيشتر از همه به چشم مي‌خورد. در اين موارد قانون حقوقي را براي طرفين دعوي پيش‌بيني نموده كه در جلسه دادگاه به آن رسيدگي مي‌شود. حال مي‌خواهيم بدانيم اگر اين اختلاف به دليل انجام ندادن وظايف و عدم تمكين زن باشد قانون چه ضمانت اجرايي در برابر او دارد و حتي چه حقوقي برايش در نظر گرفته است؟ آيا اجرت المثل كه امروزه تقريبا حق هر زني است به او تعلق مي‌گيرد يا خير؟ در ابتدا لازم است با مفهوم اجرت المثل آشنا شويم و سپس به اين بپردازيم كه به چه زني ناشزه مي‌گويند؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

اجرت المثل زن ناشزه

 بررسي امكان تعلق در صورت عدم تمكين

 

 

 

اجرت المثل چيست ؟

اجرت المثل يعني پرداخت وجه در ازاي انجام كاري كه در عرف داراي مزد است و مقدار آن از ابتدا تعيين نشده است. براي كسب اطلاع از شرايط دقيق تعلق اجرت‌المثل به زوجه كليك نماييد.

اجرت المثل در قانون ما براي زنان نيز به كار مي‌رود. در ايام زوجيت و زندگي مشترك زوجين زوجه مي‌تواند بابت انجام كارهايي كه شرعا به عهده او نبوده است مانند نظافت خانه پختن غذا و… دستمزد دريافت كند كه پرداخت اين مزد به عهده زوج مي‌باشد. البته زوجه در صورتي مي‌تواند اجرت‌المثل را درخواست كند كه بتواند ثابت كند كه انجام اين كارها به دستور (درخواست) شوهر و بدون قصد تبرع بوده است. مقدار اجرت المثل هميشه يكسان نيست و شرايطي مانند ميزان تحصيلات زوجه شاغل بودن يا نبودن وي و… سبب تنوع اين اجرت مي‌شود.

آيا اجرت المثل به زن ناشزه تعلق مي‌گيرد ؟

ابتدا بايد بدانيم زن ناشزه به چه زني مي‌گويند؟ در حقوق مدني ما مواردي عنوان شده است كه تمكين و انجام آن‌ها پس از برقرار شدن عقد نكاح به طور صحيح لازم و ضروري است كه اصطلاحا به انجام اين وظايف تمكين و به سرپيچي و خودداري از انجام آن‌ها عدم تمكين گويند. در صورت عدم تمكين نشوز صورت مي‌گيرد و در صورت عدم انجام اين مسئوليت‌ها از جانب زن وي ناشزه نام مي‌گيرد. براي اطلاع دقيق از موارد تمكين و عواقب عدم تمكين كليك نماييد.

گفتيم كه هر زني در هر زمان ( در ايام زوجيت يا در حين انجام مراحل طلاق ) مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده دريافت اجرت المثل را درخواست كند. اما فقط هنگامي اين اجرت به او تعلق مي‌گيرد كه وي به عدم تمكين متهم نشده باشد و ناشزه بودن وي اثبات نشود. زيرا ضمانت اجراي عدم تمكين زن تعلق نگرفتن اجرت المثل و حتي نفقه به اوست. البته باز هم قانون گذار در اين بحث براي حمايت از زوجه مي‌تواند مبلغي را به عنوان نحله (هديه) براي او در نظر بگيرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اجرت المثل زن ناشزه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌جرت المثل زن ناشزه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : اجرت المثل زن ناشزه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اجرت المثل زن ناشزه،
موضوع:
[ ۱۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۰۳:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج و طلاق از جمله عقودي هستند كه الزاما بايد در دفاتر رسمي ازدواج و طلاق ثبت گردند و عدم ثبت آن‌ها به صورت قانوني جرم محسوب شده و موجب مجازات زوج (مرد) مي‌گردد. همانطور كه در قانون مجازات اسلامي آمده است: ثبت وقايع ازدواج طلاق و رجوع براي حفاظت از نسل و كيان خانواده اجباري است و چنانچه مرد اقدام به ازدواج دائم، طلاق و رجوع بدون ثبت آن‌ها در دفاتر رسمي نمايد به مدت يك سال به حبس تعزيري محكوم مي‌شود. حال مي‌خواهيم بدانيم آيا ثبت ازدواج و طلاق رايگان صورت مي‌گيرد يا نيازمند پرداخت هزينه طبق تعرفه مي‌باشد؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

تعرفه ثبت ازدواج و طلاق 99

تعرفه ثبت طلاق 99

تعرفه ثبت ازدواج 99

هزينه حق التحرير محضر 99

 

 

 

 

 

دفاتر رسمي ثبت ازدواج و طلاق

دفاتر رسمي ثبت ازدواج و طلاق زير مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاك كشور هستند و مديريت خصوصي دارند. اما تنظيم قوانين مربوط به اين دفاتر و همچنين انتخاب مديران آن‌ها (سردفتران) زير نظر سازمان ثبت اسناد و املاك كشور مي‌باشد و اين سازمان بر عملكرد اين دفاتر نظارت مي‌كند.

همانطور كه گفتيم اين دفاتر به طور مستقل كار مي‌كنند و حقوق بگير نيستند. بنابراين به منظور تامين هزينه‌هاي كارمندان و پرداخت حقوق آنان به ازاي ثبت وقايع مانند ازدواج، طلاق، رجوع و كليه خدماتي كه ارائه مي‌دهند از مراجعه كنندگان حق‌الزحمه (حق‌التحرير) دريافت مي‌كنند. تعرفه ثبت وقايع در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق به واسطه سازمان ثبت اسناد و املاك كشور ابلاغ مي‌گردد و تجاوز از اين مبالغ جرم محسوب شده و ضمانت اجرا براي اين دفاتر به دنبال دارد. سردفتران موطفند اين تعرفه‌ها را به گونه‌اي كه در معرض ديد مراجعه كنندگان باشد به ديوار يا محل مناسبي در دفاتر خود نصب كنند.

تعرفه ثبت سند ازدواج و طلاق

در جدول زير تعرفه ابلاغي از سوي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور در سال ۹۹ را مشاهده مي‌كنيد كه نسبت به آخرين ابلاغيه در اين مورد كه در سال ۹۴ منتشر گرديده بود ۲۰ درصد افزايش داشته است.

انواع ثبت/ اقدامات تبعي تعرفه
۱- ثبت ازدواج ۴۰۰ هزار تومان
۲- ثبت طلاق رجعي ۵۰۰ هزار تومان
۳- ثبت طلاق بائن ۵۰۰ هزار تومان
۴- صورت جلسه طلاق رجعي ۱۵۰ هزار تومان
۵- صدور اجرائيه ۴۰ هزار تومان
۶- صدور اخطاريه و اطلاع نامه ۴۰ هزار تومان
۷- تهيه رونوشت از ثبت واقعه ازدواج و طلاق ۵۰ هزار تومان
۸- ثبت رجوع و رجوع به مابذل و بذل مدت و فسخ نكاح ۱۰۰ هزار تومان
۹- ابطال سند ازدواج و طلاق طبق حكم مرجع قضايي ۵۰ هزار تومان
۱۰- استعلام ۴۰ هزار تومان
۱۱- تنظيم و صدور هر برگ قبض ۲ هزار تومان

توجه: هزينه مربوط به خريد دفترچه اعلاميه و اوراق جزو اين موارد هستند و به صورت جداگانه دريافت مي‌گردند و به عهده مراجعه كننده مي‌باشند.

مزاياي ثبت اسناد در دفاتر اسناد رسمي

از مزاياي ثبت اين اسناد مي‌توان به:

۱- اطمينان يافتن از صحت و درست بودن نكاح

۲- جلوگيري از بروز اختلافات ناشي از عدم ثبت اين اسناد

۳- سهولت اثبات حقوق زوجين

۴- و… اشاره نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تعرفه ثبت ازدواج و طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تعرفه ثبت ازدواج و طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : تعرفه ثبت ازدواج و طلاق 99


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۰۱:۲۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

گاهي اوقات شرايطي به وجود مي‌آيد كه موجب آزار و اذيت فرزندان شده به نحوي كه آن‌ها تقاضاي شكايت از پدر خود را دارند. يكي از اين شرايط مي‌تواند ندادن نفقه و يا حتي كتك زدن فرزندان باشد. ما در ادامه به بررسي چگونگي و موارد شكايت از پدر و همچنين نحوه رسيدگي و شرايط آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعاتب يشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

شكايت از پدر

مشاوره شكايت از پدر

شكايت از به خاطر ضرب و شتم پدر

شكايت پدر

 

 

 

 

 

شكايت از پدر به دليل عدم پرداخت نفقه

پدر موظف و مكلف به پرداخت نفقه به فرزندان خود است. مدت دادن نفقه براي دختر عرفا تا زماني است كه ازدواج نكرده و براي پسر هم تا زمانيست كه وي به سني برسد كه بتواند شاغل شود. عرفا براي پسر در زمان تحصيل نفقه در نظر گرفته مي‌شود.

بنابراين در اين موارد پدر موظف به دادن نفقه مي‌باشد و در صورت ندادن آن فرزندان مي‌توانند ا‌ز پد‌ر خود شكايت كنند.

با ثبت شكايت فرزند از پد‌ر بابت عدم پرداخت نفقه در مراجع قضايي روند رسيدگي به دعواي مطروحه آغاز مي‌گردد. براي تعيين ميزان نفقه در اين مرحله پدر و فرزند مي‌توانند با هم به توافق برسند و اگر با هم به توافق نرسند كارشناس مربوطه موظف به تعيين ميزان نفقه مي‌باشد.

تعيين ميزان نفقه براي فرزندان بستگي به وضعيت مالي و اقتصادي پدر دارد ولي در تعيين ميزان نفقه براي زوجه اصولا وضعيت مالي زن را مدنظر قرار مي‌دهند.

نكته: نفقه به فرزندي كه از راه نامشروع متولد مي‌شود تعلق مي‌گيرد.

شكايت از پدري كه فرزندان خود را مورد ضرب و شتم قرار مي‌دهد

طبق قانون هر گونه اقدامي از جانب والدين كه سبب آسيب روحي و جسمي كودك و نوجوان شود ممنوع گشته است.

در حقوق ايران پدر و مادر حق تنبيه و تاديب فرزندان خود را دارند ولي به اندازه‌اي كه خارج از عرف نباشد. براي مثال كتك زدن بچه و يا آسيب جسمي وارد كردن به فرزند و… ممنوع است.

پس كتك زدن بچه و به اصطلاح ضرب و شتم وي توسط پدر و مادر قابل پيگيري از طريق مراجع قضايي مي‌باشد و فرزند مي‌تواند به موجب انجام هر كدام از اين كارها توسط پدر از وي شكا‌يت كند.

چگونگي و مراحل شكايت از پدر

براي دريافت نفقه از پدر به دادگاه خانواده رجوع نماييد. چنانچه واجد شرايط براي دريافت نفقه باشيد ميزان آن توسط كارشناس تعيين و دادگاه پدر را به پرداخت آن محكوم مي‌نمايد. همچنين ممكن است مبلغي به عنوان نفقه تعيين شده باشد ولي با وجود تورم ناچيز باشد. در اين صورت هم به دادگاه خانواده رجوع و دادخواست تعديل نفقه تقديم نماييد.

توجه نماييد چنانچه پدر استطاعت مالي دارد ولي نفقه فرزندش را نمي‌دهد قابل پيگرد قضايي نيز هست و ممكن است چنين فردي به حبس بيش از شش ماه تا دو سال محكوم گردد.

نحوه شكايت از پدر به دليل ضرب و شتم نيز از طريق ثبت دادخواست در دادسرا صورت مي‌پذيرد. در صورت ورود آسيب و تاييد پزشكي قانوني از پدر ديه هم گرفته مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شكايت ا‌ز پد‌ر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ‌شكايت ا‌ز پد‌ر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : شكايت از پدر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شكايت از پدر،
موضوع:
[ ۱۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۰۰:۱۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هنگامي كه بين يك زن و مرد رابطه زوجيت برقرار مي‌شود به تبع آن هم از نظر شرعي و هم از نظر قانوني براي هر يك از طرفين حقوق و تكاليفي ايجاد مي‌گردد. يكي از اين حقوق مهم و كليدي براي زوج تمكين از سوي زوجه است. زوجه موظف به تمكين از زوج است و در صورتي كه از تمكين سر باز بزند اين حق براي زوج وجود دارد تا زوجه را ملزم به تمكين نمايد. در اين مطلب به بررسي ابعاد مختلف الزام به تمكين مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

الزام به تمكين زوجه

الزام به تمكين زن

نحوه الزام به تمكين زوجه

 

 

 

 

 

 

 

تمكين و نشوز چيست ؟

پس از نكاح زوجين در قبال هم وظايف و تكاليفي را بر عهده مي‌گيرند كه عدم انجام آن‌ها با ضمانت اجراي قانوني مواجه مي‌شود. انجام اين وظايف را تمكين و عدم انجام را نشوز گويند. براي كسب اطلاعات دقيق از تعاريف، مصاديق و پيامدهاي تمكين و عدم تمكين كليك نماييد.

الزام به تمكين زن

وقتي كه عدم تمكين رخ مي‌دهد اين حق براي طرفين ايجاد مي‌شود كه ديگري را ملزم به پيروي و تمكين كنند. موقعي كه هر يك از طرفين از طريق مرجع قانوني اقدام كرده و درخواست الزام به تمكين طرف مقابل نمايد اين دعوا به وقوع پيوسته است.

هر طرف يا وكيل آن‌ها در ابتدا به دفتر خدمات قضايي مراجعه نموده و درخواست خود مبني بر الزام به تمكين را ثبت مي‌نمايند. سپس دادگاه خانواده محل اقامت زوجه به موضوع رسيدگي كرده و حكم مقتضي را صادر مي‌كند. توصيه مي‌شود قبل از ثبت دادخواست اظهارنامه‌اي مبني بر درخواست برگشت زوجه به محل سكونت و تمكين كردن تهيه نماييد.

البته در صورتي كه هر يك از طرفين به يك دليل قانوني از تمكين خودداري كنند، طرف ديگر تا زمان برطرف شدن مانع نمي‌تواند فرد مقابل را ملزم به تمكين كند.

اركان دعواي الزام به تمكين

براي استماع اين دعوا دو ركن مهم بايد اثبات گردد: 1/ وجود رابطه زوجيت 2/ رخ دادن عدم تمكين.

1/ وجود رابطه زوجيت: در ابتداي امر بايد اثبات گردد كه رابطه زوجيت بين طرفين وجود دارد و به تبع بايد تمكين صورت گيرد. قطعا زماني كه رابطه زوجيتي نباشد تمكين كردن هم معنايي ندارد. به طور مثال وقتي مردي دعواي الزام به تمكين را نسبت به زني مطرح مي‌كند بايد مستندات خود مبني بر وجود علقه زوجيت را نيز ارائه دهد. در دعوا بار اثبات بر عهده خواهان است. ممكن است خوانده رابطه زوجيت را انكار كند مثلا بگويد كه نكاح موقت بوده و زمان آن به پايان رسيده در اين صورت خواهان بايد مستندات خود مبني بر اينكه هنوز زوجيت باقي است ارائه دهد.

2/ رخ دادن عدم تمكين: ركن مهم ديگر كه بايد اثبات شود اين است كه آيا اصلا عدم تمكين رخ داده يا خير؟ خواهان چه زوج و چه زوجه بايد اثبات كنند كه طرف مقابل فعل يا ترك فعلي را انجام داده كه از مصاديق عدم تمكين است. به طور مثال زوج ثابت كند زوجه بدون اطلاع منزل را ترك كرده يا اينكه حاضر به همبستر شدن نيست و نياز جنسي شوهر را برطرف نمي‌كند. يا در مقابل زن ثابت كند كه شوهر او مدتي است كه نفقه زندگي را پرداخت نكرده و يا حتي خانه و خانواده را رها كرده است.

موارد قانوني عدم تمكين زوجه | الزام به تمكين زن

موارد مجاز و قانوني عدم تمكين:

1) ابتلاي مرد به امراض جنسي و مقاربتي.

2) ضرر بدني مالي و شرافتي براي زوجه.

3) بيماري زن كه سبب مي‌شود نتواند وظايف خود را انجام دهد.

4) حق تعيين مسكن به زوجه داده شده باشد و مجبور نباشد در محل تعيين شده توسط زوج اقامت كند.

5) استفاده از حق حبس: در اين مورد زن مي‌تواند تا مهريه خود را دريافت نكرده از تمكين خودداري كند.

6) واجبات شرعي مانند حج و روزه.

 ضمانت اجراي عدم تمكين زن از مرد

1/ عدم استحقاق نفقه، اجرت المثل و نحله.

2/ دعواي الزام به تمكين.

3/ اجازه ازدواج مجدد.

ضمانت اجراي عدم تمكين مرد از زن

1/ طرح دعواي الزام به تمكين.

2/ درخواست طلاق از طرف زوجه.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص الزام به تمكين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون الزام به تمكين پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : الزام به تمكين زوجه

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: الزام به تمكين زوجه،
موضوع:
[ ۱۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۵۷:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اين روزها دادگاه‌هاي خانواده محل رفت آمد زوج‌هايي ناراضيست كه همسران آن‌ها به وظايف خود در قبال خانواده و زندگي عمل نمي‌كنند و مسئوليت‌هايشان را نمي‌پذيرند. يكي از اين موارد عدم تمكين است. حال تمكين چيست؟ آيا فقط به زن مربوط است يا خير؟ در ادامه به بررسي تفصيلي دعواي الزام به تمكين مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

دعواي الزام به تمكين زن

شرايط دعواي الزام به تمكين زن

روند رسيدگي به دعواي الزام به تمكين زن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تمكين و نشوز چيست ؟

در ازدواج مباحث تمكين و نشوز مطرح مي‌گردد كه به لحاظ حقوقي داراي آثار و پيامدهاي به‌خصوصي است. به طور اجمالي قيام براي انجام وظايف قانوني در ازدواج را تمكين و عدم انجام آن‌ها را نشوز گويند. براي كسب اطلاع دقيق از مفهوم و مصاديق تمكين و نشوز و عدم تمكين كليك نماييد.

ضمانت اجراي عدم تمكين

در اين موارد ضمانت اجراي قانون در برابر زن موارد زير است:

۱. الزام وي به تمكين.

۲. محروميت زوجه از دريافت نفقه.

۳. در شرايطي دادگاه اجازه ازدواج مجدد را به مرد مي‌دهد.

۴. همچنين محروميت زن از دريافت “نحله”.

چنانكه زن از اقامت گزيدن در منزل شوهر امتناع ورزد ( عدم تمكين عام ) و يا از وظايف زوجيت سر باز زند نفقه به او اختصاص نمي‌يابد.

همانطور كه در ماده ۱۱۰۸ قانون مدني داريم: اگر زن از انجام وظايف زوجيت خودداري و سرپيچي كند (بدون دليل موجه) نفقه كه حق اوست ديگر به او تعلق نمي‌گيرد.

اقامه دعواي تمام عيار الزام به تمكين زن

در صورت ناشزه بودن زن، مرد يا وكيل او به دادگاه مراجعه مي‌كند و دادخواست خود را مبني بر الزام زوجه به تمكين ارائه مي‌كند. البته لازم به ذكر است كه بهتر است ابتدا مرد يك اظهارنامه شامل لزوم تمكين زن براي همسر خود بفرستد تا شايد قبل از ارائه دادخواست خود بتواند قضيه را حل كند.

دادگاه با بررسي دادخواست مرد جلسه‌اي را با حضور مرد و زن براي بررسي مشكل تشكيل مي‌دهد. در ابتدا مرد يا وكيل او بايد ضمن ارائه شكايت خود دلايل و مداركي را مبني بر عدم تمكين زن ارائه كند. سپس دادگاه به زوجه يا وكيل وي امكان مي‌دهد تا از خود دفاع كند و با ارائه دادن دلايل خود صحت دلايل شوهر خود را رد يا تنفيذ بنمايد.

دلايل رد دادخواست دعواي الزام به تمكين زن

ارائه دلايل زير از طرف زوجه باعث رد دادخواست الزام به تمكين مي‌شود:

۱. فراهم نكردن مسكن مناسب و در شان زوجه از طرف زوج.

۲. عدم پرداخت نفقه به زوجه.

۳. رفتار ناشايست زوج مانند ضرب وجرح زن، ناسزا گفتن، اعتياد و…

۴. استفاده زوجه از حق حبس خود مبني بر پرداخت كامل مهريه. ماده ۱۰۸۵ قانون مدني بيان مي‌كند: در صورتي كه زوجه (زن) قبل از اداي وظايف زوجيت درخواست مهريه كند اجازه دارد تا زمان دريافت كامل مهريه از انجام وظايف در برابر شوهرش خودداري كند. البته لازم به ذكر است كه اين خودداري ارتباطي به دريافت نفقه ندارد و زوج موظف است در اين مدت نفقه زوجه را بپردازد. اما اگر زوجه قبل از دريافت مهريه با ميل خود به وظايف زوجيت عمل كند ديگر نمي‌تواند از اداي آن سرپيچي كند.

۵. و…

سرانجام دعوا

دادگاه پس از شنيدن دلايل دو طرف اقدام به صدور راي در خصوص دادخواست مي‌نمايد كه اگردلايل زن كافي باشد دادخواست رد مي‌شود و اگر دلايل مرد كافي و اظهارات زن بي‌پايه و اساس باشد دادگاه حكم الزام به تمكين زن را صادر مي‌نمايد. در صورت اعتراض زن، وي مي‌تواند در مهلت ۲۰ روزه‌اي كه دادگاه براي اعتراض تعيين كرده است به دادگاه مراجعه كند و تجديدنظر در حكم دادگاه را درخواست نمايد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعواي الزام به تمكين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دعواي الزام به تمكين پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : دعواي الزام به تمكين زن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دعواي الزام به تمكين زن،
موضوع:
[ ۱۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۵۶:۱۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

به محض جاري شدن صيغه نكاح زوجين در برابر يكديگر موظف به اجراي تعهداتي مي‌شوند كه يكي از اين تعهدات كه دو جانبه است و هر دوي زن و مرد بايد به اين تكليف عمل كنند تمكين است كه در اذهان عموم تمكين بيشتر براي زن به كار مي‌رود. در ادامه به بررسي تفصيلي ارسال اظهارنامه عدم تمكين خواهيم پرداخت.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

ارسال اظهارنامه عدم تمكين زن

نحوه ارسال اظهارنامه عدم تمكين زن

ارسال اظهارنامه اطاعت نكردن از شوهر

ارسال اظهارنامه عدم تمكين زوجه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تكمين و نشوز به چه معناست

تمكين از تكاليف زوجين در زندگي مشترك است كه ايشان را در برابر هم موظف به انجام اموري همچون حسن معاشرت، انجام رابطه جنسي و… مي‌نمايد. براي كسب اطلاع بيشتر در خصوص مفاهيم تمكين و نشوز و انواع تمكين كليك نماييد.

اظهارنامه عدم تمكين

شكايت تمكين داراي مقدماتي است. زوج مي‌تواند بعد از حضور در دادگاه درباره ترك همسر خويش اظهاراتي را عنوان كند مانند اينكه زوجه درخواست خانه‌اي به نام خودش دارد و يا درخواست خريد ماشين براي وي را دارد كه از توان مالي مرد خارج است و در ادامه به اين مساله مي‌پردازند كه چون طبق خواسته غير منطقي ايشان عمل نكرده‌ام زوجه از منزل بدون رضايت بنده خارج شده است.

غيبت زوجه در دادگاه | ارسال اظهارنامه عدم تمكين

بايد توجه داشت كه بعضي از زنان از حضور در جلسات دادگاه ممانعت مي‌كنند و تصور آن‌ها بر اين است كه غيبتشان در دادگاه به نفع ايشان است. اما دقيقا اين مساله به ضرر آن‌ها خواهد بود و دادگاه مي‌تواند به ضرر زن راي صادر كند چرا كه در دادگاه خانواده اصل بر تمكين زوجه است. 

با توجه به آنچه گفته شد اگر زن بدون هيچ دليل موجهي منزل را ترك كند و از تعهدات زناشويي خويش ممانعت به عمل بياورد زوج مي‌تواند با تنظيم يك اظهارنامه همسر خويش را مورد بازخواست قرار دهد و از همسر قانوني خود درخواست كند تا در زماني تعيين شده كه معمولا بين پنج تا هفت روز است به منزل بازگردد و اگر زوجه توجهي به اين اظهارنامه نداشته باشد به طور قطع از لحاظ قانون خانواده ناشزه محسوب شده و حقي در برابر درخواست نفقه نخواهد داشت.

انواع اظهارنامه

امروزه اظهارنامه در تهران و مراكز استان‌ها تنها به شيوه الكترونيكي ثبت مي‌گردد.

ابتدائا بايد در سامانه خدمات الكترونيكي قضايي ثبت نام كرد. انجام اين مراحل اوليه پيچيده نخواهد بود و توسط خود شخص هم در منزل امكان پذير خواهد بود. پس از آن مي‌توانيد با مراجعه به يكي از دفاتر خدمات الكترونيك قضايي اظهارنامه را به ثبت برسانيد.

نحوه ارسال اظهارنامه عدم تمكين در تهران و شهرستان‌ها

سابقا فردي كه خواستار احقاق حقوق خود مبني بر عدم تمكين همسر خود بود بايد فرمي مخصوص را از طريق دادگاه و مراجع قضايي به زوجه مي‌رساند اما امروزه براي ثبت و تنظيم اظهارنامه نيازي نيست همانند گذشته عمل شود بلكه بايد با مراجعه به دفاتر خدمات الكترونيكي اظهارنامه‌اي را تنظيم كرده و براي فرد ارسال كنيد چگونگي طرح، ثبت و ارسال اظهارنامه پيچيدگي خاصي ندارد.

شما ابتدا بايد حضوري به دفاتر خدمات الكترونيكي برويد سپس اطلاعات دقيق فرديتان را در اختيار مسئول مربوطه قرار دهيد و در پي آن براي پيگيري ارسال و ثبت اظهارنامه يك كد پيگيري دريافت كنيد.

چگونگي دريافت اظهارنامه

براي دريافت و اطلاع از مفاد اظهارنامه نيازي به حضور در دفاتر خدمات الكترونيكي نيست بلكه اين ابلاغيه به صورت يك پيامك به مخاطب ارسال مي‌شود و فرد متوجه مي‌شود كه در سامانه ثنا ابلاغيه‌اي تحت عنوان اظهارنامه عدم تمكين براي او ارسال شده است اما اگر گيرنده ابلاغيه بخواهد پاسخي به اين اظهارنامه بدهد بايد به دفاتر خدمات الكترونيكي قضايي مراجعه نمايد.

نمونه اظهار نامه عدم تمكين | ارسال اظهارنامه عدم تمكين

سركار خانم ………….

با احترام به آگاهي مي‌رساند،

همان طور كه اطلاع داريد در تاريخ ………..به موجب عقدنامه …….. ثبت شده در دفتر ازدواج ……… به عقد دائم اينجانب درآمده‌ايد.

شما در تاريخ ……… تا ………. بدون رضايت و مجوز قانوني منزلگاه را ترك نموده و تا كنون بازنگشته‌ايد با توجه به وظايف و تعهداتي كه نسبت به بنده دارا هستيد از شما درخواست دارم اختلاف خانوادگي را همراه با تامل و تدبر و به دور از قهر و كشمكش حل و فصل نماييد تا كدورت في ما بين از بين برود و همچنين از شما خواستارم علاوه با بازگشت به منزل باعث به وجود آمدن پريشاني و تكدر خاطر اينجانب و خود نشويد. طبق زمان تعيين شده يعني به فاصله يك هفته از تاريخ ابلاغ اظهارنامه تصميم خود را قاطعانه مبني بر بازگشت به منزل استوار سازيد و به استحضار مي‌رساند اگر تصميمتان ممانعت از بازگشت به منزل مي‌باشد شما ناشزه شناخته مي‌شويد و از پرداخت نفقه توسط اينجانب محروم خواهيد شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارسال اظهارنامه عدم تمكين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارسال اظهارنامه عدم تمكين پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع  : ارسال اظهارنامه عدم تمكين زن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۵۴:۳۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مي‌دانيم كه براي هر عملي مزد و پاداشي در نظر گرفته مي‌شود و هر كس كاري را در برابر دستمزد انجام مي‌دهد مگر آنكه بنا به دلايلي (از روي صميميت نوع دوستي و…) بخواهد آن كار را مجاني يا به قصد تبرع‌ (براي رضاي خدا كار كردن) انجام دهد كه در اين صورت انتظار دستمزد و حق العمل ندارد. در زندگي خانوادگي نيز حقوقي به زوجين در مقابل وظايف ايشان تعلق مي‌گيرد. حال مي‌خواهيم بدانيم اجرت المثل چيست؟ در چه صورت به زن تعلق مي‌گيرد و محاسبه آن به چه صورت است؟

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

براي كسب اطلاعات بيشتر كليك كنيد :

نحوه محاسبه اجرت المثل

اجرت المثل

مطالبه اجرت المثل ايام زوجيت زن

 

 

 

 

 

 ا‌جرت المثل چيست ؟

اجرت كه به معناي پاداش و دستمزد است. اما اجرت المثل كه يك اصطلاح فقهي است عبارت است از دستمزد و حق العملِ كاري كه از قبل مبلغ آن مشخص نشده باشد. اين موضوع در ماده ۳۳۶ قانون مدني اين گونه آمده است: اگر كسي به دستور ديگري (درخواست ديگري) عملي را انجام دهد كه در عرف براي آن حق‌الزحمه‌اي وجود دارد و پرداخت مي‌شود فرد واجد دريافت اجرت المثل خواهد بود. البته به شرط آنكه كار را براي رضاي خدا انجام نداده باشد.

اجرت المثل زن در ايام زوجيت

در صورتي كه زن كارهايي را مانند نگهداري از خانه، پختن غذا، نظافت خانه و… انجام دهد كه شرعا جزو وظايف اصلي او نيست (كارهايي كه از آن‌ها به عنوان تمكين ياد مي‌كنيم ) و چنانچه زن اين اعمال را به دستور و درخواست شوهر و بدون قصد تبرع (رضايت خداوند) انجام دهد استحقاق دريافت حق الزحمه‌اي كه در اين بحث ا‌جرت المثل نام مي‌گيرد را دارد.

متفاوت بودن ميزان اجرت المثل زن

بايد در نظر بگيريم كه مقدار تعيين شده از سوي دادگاه براي اجرت‌المثل افراد مختلف يكسان نيست و در شرايط مختلف مقدار متنوعي دارد. از جمله مواردي كه باعث كم يا زياد شدن ميزان اجرت‌المثل مي‌شود مي‌توان به ميزان كار انجام شده، سطح تحصيلات، عرف محل زندگي و موارد ديگر اشاره كرد. تحصيلات بالا موردي است كه سبب افزايش ا‌جرت المثل مي‌گردد. همچنين شاغل بودن يا نبودن زوجه يكي از مواردي است كه باعث تغيير در اجرت المثل او مي‌شود زيرا ميزان فعاليت او در منزل كم‌تر از زن خانه‌دار بوده است.

چه زماني اجر ت المثل به زوجه تعلق نمي‌گيرد ؟

اجرت المثل هر زماني كه زن بخواهد (مطابق قانون جديد) به او اختصاص مي‌يابد چه در حين زندگي مشترك چه زماني كه درخواست طلاق فقط از سوي زوج داده شده باشد و يا طلاق با قبول طرفين به صورت توافقي انجام گيرد و حتي وقتي كه طلاق به درخواست زن صورت گيرد اجرت المثل به وي پرداخت مي‌شود. علاوه بر آن در مواردي چون قانون مي‌خواهد از زن حمايت كند مبلغي را به عنوان نحله (هديه) براي او در نظر مي‌گيرد.

دريافت اجرت المثل منوط به درخواست زن است.

نحوه درخواست اجرت المثل و محاسبه آن در دادگاه

زوجه (زن) مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند در هر زمان دريافت اجرت المثل را از دادگاه درخواست كند. در اين هنگام زن بايد بتواند ثابت كند كه انجام اين اعمال خارج از وظايف اصلي و شرعي او و به درخواست شوهرش بوده است و بصورت تبرعي صورت نگرفته است. در اينجا مرد مي‌تواند در صورت كذب بودن ادعاي زن دلايل خود را در رد اين ادعا مطرح كند. در صورت پذيرفته نشدن دلايل زوج (مرد) اصل بر تبرعي نبودن اعمال زوجه است و تنها شهادت زن كفايت مي‌كند و مورد قبول واقع مي‌شود. براي تعلق اجرت المثل طلاق نبايد به دليل سوء رفتار زن باشد.

پس از درخواست زوجه يك كارشناس رسمي دادگستري به دستور و حكم قاضي مراحل محاسبه ميزان اجرت‌المثل زوجه را پيگيري و مبلغ اجرت المثل براي هر سال زندگي مشترك را محاسبه مي‌كند كه اين مبلغ بايد به تعداد سال‌هاي زندگي مشترك زوجين به زن پرداخت شود. زن مي‌تواند به تعداد كل سال‌هاي زندگي با شوهرش اين مبلغ را دريافت كند يا با رضايت خود او به مقدار نصف آن ايام و هر تعداد كه او بخواهد اجرت المثل بگيرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اجرت المثل زوجه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌جرت المثل زوجه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منتبع : اجرت المثل

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۵۲:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی