مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

هنگامي كه يك تاجر ورشكسته مي‌شود و حكم ورشكستگي او از طريق دادگاه صالح صادر مي‌شود نوبت به اجراي حكم ورشكستگي مي‌رسد. در اين مقاله به نكاتي كه بايد در خصوص نحوه اجراي اين حكم بدانيم مي‌پردازيم و آن‌ها را مورد توجه قرار مي‌دهيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

حكم ورشكستگي

اجراي حكم ورشكستگي

مراحل حكم ورشكستگي

نحوه اجراي حكم ورشكستگي

 

 

 

 

قانون حاكم بر اجراي حكم ورشكستگي

پيش از بيان هر نكته‌اي بايد بيان كنيم كه احكام مدني كه مطابق قانون مدني هستند توسط دادورز اجرا مي‌شوند اما حكم ورشكستگي هر چند كه يك حكم مدني است اجراي آن تابع قانون آيين دادرسي مدني نيست بلكه تابع قانون تجارت مي‌باشد. گاهي نيز اين امكان وجود دارد كه اجراي حكم مربوط بر اساس قانون اداره تصفيه امور ورشكسته باشد كه در سال ۱۳۱۸ به تصويب رسيده است. بايد بيان كنيم كه اگر در محلي كه دادگاه صادر كننده حكم ورشكستگي در آن واقع شده باشد اداره تصفيه موجود باشد اجراي حكم ورشكستگي مطابق اين قانون پيگيري مي‌شود و در غير اين صورت مطابق قانون تجارت است.

تفاوت قانون تجارت با قانون اداره تصفيه امور ورشكستگي

در قانون تجارت كسي كه مسئول اجراي حكم است مدير تصفيه مي‌باشد بر خلاف بحث قانون مدني كه اجراي حكم بر عهده دادورز بود. مدير تصفيه توسط دادگاه تعيين مي‌شود. علاوه بر مدير تصفيه شخص ديگري به نام عضو ناظر نيز توسط دادگاه تعيين مي‌شود. بايد بدانيم كه اگر دادگاه فراموش كرد كه مدير تصفيه را انتخاب كند پنج روز بعد از صدور حكم فرصت دارد كه او را تعيين كند.

نكته حائز اهميت اين جاست كه مدير تصفيه نمي‌تواند خود تاجر باشد. همچنين او نمي‌تواند از بستگان و يا طلبكاران تاجر باشد و كاري كه انجام مي‌دهد به نوعي يك كار اجرايي محسوب مي‌شود. اما كار عضو ناظر اين است كه بر اعمال مدير تصفيه نظارت كند. بنابراين مدير تصفيه موظف است كه گزارش كار خود را به عضو ناظر بدهد و عضو ناظر اين گزارش را به دادگاه تقديم كند. حال موقعيتي را تصور كنيد كه فردي از مدير تصفيه شكايت داشته باشد. بايد بدانيم كه در اين صورت اين فرد بايد شكايت خود را به اطلاع عضو ناظر برساند. زماني كه هر دو عضو ناظر و مدير تصفيه انتخاب شدند پروسه تصفيه آغاز مي‌شود. 

مراحل اجراي حكم ورشكستگي

۱) اولين مرحله‌اي كه مي‌خواهيم به آن بپردازيم مرحله مهر و موم كردن اموال است و كسي كه مسئول اين امر است عضو ناظر مي‌باشد.

۲) در مرحله دوم يك ليست تهيه مي‌شود تحت عنوان ليست اوليه از اموال شخص تاجر ورشكسته كه اين ليست مستندش دفاتر تاجر و اسناد و مداركي است كه موجود مي‌باشد. بنابراين متوجه مي‌شويم كه در اين مرحله هنوز تحقيقي صورت نگرفته است و همچنين به هنگام ورشكستگي شخص تاجر موظف است كه دفاتر خود را به دادگاه تحويل دهد.

۳) بعد از تهيه ليست اوليه از اموال نوبت مي‌رسد به تهيه ليست اوليه از طلبكاران كه اين ليست هم بر اساس دفاتر تاجر و اسناد و مدارك موجود تهيه مي‌شود. در اين مرحله همچنان تحقيق صورت نمي‌گيرد.

۴) بعد از تهيه ليست‌هاي ذكر شده نوبت به مرحله تحقيق مي‌رسد. در واقع در اين محل مدير تصفيه اين موضوع را بررسي مي‌كند كه آيا تاجر اموال ديگري دارد يا خير. همچنين بررسي مي‌كند كه آيا طلبكاران ديگري نيز وجود دارد يا خير. در اين مرحله مدير تصفيه اين اختيار را دارد كه با بدهكاران به تاجر صلح كند تا از اين طريق بتواند دين را زودتر مطالبه نمايد.

۵) بعد از مرحله تحقيق مدير تصفيه يك ليست نهايي از اموال و طلبكاران تاجر ورشكسته تهيه مي‌نمايد.

۶) در مرحله ششم بحث فروش اموال از طريق مزايده مطرح مي‌شود زيرا اين امكان وجود ندارد كه به طالبكاران تاجر خود مال را بدهيم بلكه بايد ابتدا مال را به فروش برسانيم سپس پول حاصل از اين فروش را به صندوق دادگستري واگذار كنيم و از اين طريق بدهي طلبكاران پرداخت مي‌شود.

۷) در مرحله هفتم عمليات تفريغ حساب محقق مي‌شود و پولي كه حاصل از فروش اموال است ميان طلبكاران پخش مي‌شود.

۸) پس از پرداخت طلب طلبكاران ختم عمليات تصفيه اعلام مي‌گردد.

اعاده اعتبار

در مرحله آخر با اعاده اعتبار روبه‌رو مي‌شويم. از زماني كه ختم عمليات تسويه اعلام مي‌شود تاجر مي‌تواند در اموالش تصرف داشته باشد. اما بايد توجه كنيم كه تا زماني كه اعاده اعتبار صورت نگيرد او نمي‌تواند تجارت كند. اعاده اعتبار در دو صورت تحقق پيدا مي‌كند:

يكي اينكه تاجر كل ديون را پرداخت كند و ديگر اين كه طلبكاران تاجر به اعاده اعتبار او رضايت دهند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اجراي حكم ورشكستگي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اجراي حكم ورشكستگي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع :‌ حكم ورشكستگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۴۲:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از شرايط اقامه دعوا مي‌توان به داشتن سمت شخصي كه به نمايندگي از شخص ديگري اقامه دعوا مي‌كند اشاره نمود. ما در ادامه به بررسي مفاهيم اصيل از يك سو و از سوي ديگر سمت، نمايندگي و قائم مقامي مي‌پردازيم و تفاوت اين مفاهيم را با يكديگر بيان مي‌كنيم، همچنين اشاره مي‌كنيم كه قائم مقام كيست و در اين راستا به مواد قانوني و تفسير آن‌ها اشاره مي‌كنيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

اصيل كيست

اصيل در حقوق

 

 

 

 

مفهوم اصيل

اصيل فردي است كه از جانب خود و براي خود اقامه دعوا يا حقي مي‌كند. در برابر اصيل مفهوم سمت، نمايندگي و قائم مقامي وجود دارد كه به بررسي هر يك مي‌پردازيم.

مفهوم سمت در برابر اصيل

سِمَت يك عنوان حقوقي مي‌باشد كه به شخص اين جواز را مي‌دهد كه به دادگاه مراجعه كند و هر عمل يا اقدام قانوني را از جانب فرد ديگري انجام دهد. هنگامي كه شخصي به غير از اصيل به دادگاه مراجعه مي‌كند و قصد دارد دعوايي را اقامه كند مي‌بايست سمت خود را با مدارك مربوطه احراز نمايد و اين عمل در دسته شرايط اقامه دعوا قرار مي‌گيرد و در صورتي كه سمت شخص احراز نشود دادگاه بايد به دليل فقدان يكي از شرايط اقامه دعوا قرار رد دعوا صادر كند.

در ماده 84 قانون آيين دادرسي مدني اشاره شده است كه در مواردي خوانده مي‌تواند در ضمن پاسخ نسبت به ماهيت دعوا ايراد مطرح نمايد. در بند پنج همين ماده به موردي اشاره شده است كه به بحث ما مربوط مي‌باشد از اين قرار كه كسي كه به عنوان نماينده اقامه دعوا مي‌كند مانند وكالت يا ولايت يا قيموميت و سمت او محرز نباشد.

در ماده 342 قانون آيين دادرسي مدني هر گاه درخواست دهنده قيم يا ولي يا وصي يا وكيل يا مدير شركت و امثال آن است و طرف اصلي دعوا محسوب نمي‌گردد بايد رونوشت يا تصوير سندي كه سمت او را اثبات مي‌نمايد، پيوست دادخواست بنمايد. (به زبان ساده‌تر هنگامي كه شخصي به غير از اصيل اقامه دعوا مي‌كند بايد سمت خود را با مداركي به دادگاه اثبات نمايد.)

شخصي كه ادعا مي‌كند به داشتن سمت بايد به نمايندگي از خواهان اقامه دعوا كند و نكته قابل توجه اينجاست كه نوع نمايندگي او مي‌بايست در قانون ذكر شده باشد.

قائم مقام كيست

قائم مقام جانشين شخص ديگري مي‌شود و داراي حقوق و تكاليف او مي‌شود. در ماده 418 قانون تجارت بيان شده است كه مدير تصفيه تاجر ورشكسته در كليه اختيارات و حقوق مالي تاجر كه استفاده از آن، موثر در تاديه ديون او باشد به شمار مي‌رود. يا پس از فوت مورث وارثان در مواردي قائم مقام فرد متوفي مي‌شوند.

نكته‌اي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه مفهوم اصيل از مفهوم قائم مقام جدا دانسته مي‌شود و تفاوت‌هايي بين اين دو وجود دارد. مصداق بارز اين نكته ماده 303 قانون آيين دادرسي مدني مي‌باشد كه اين مفاهبم در آن به تفكيك مورد توجه قرار گرفته است.

مفهوم نمايندگي

شخص نماينده در حالي عمل حقوقي را انجام مي‌دهد كه عمل مربوطه به نام شخص ديگري و در راستاي تحقق اهداف آن شخص انجام مي‌شود. به عنوان مثال وكيل نماينده موكلش به حساب مي‌آيد چرا كه براي تحقق اهداف موكلش عمل حقوقي را انجام مي‌دهد بنابراين مي‌توان دريافت كه ميان مفهوم نماينده و قائم مقام تفاوت بارزي وجود دارد.

در بحث نمايندگي در دعاوي دادگستري احراز نمايندگي به تنهايي كفايت نمي‌كند بلكه شرط دومي نيز بايد توسط دادگاه محرز شود و آن شرط از اين قرار است كه نوع نمايندگي بايد در قانون اشاره شده باشد، به عنوان مثال اگر شخصي كه دادخواست دهنده است وكيل خواهان باشد و نمايندگي اصيل را به صراحت در وكالت نامه خود داشته باشد اما وكيل دادگستري نباشد و همچنين پروانه مشاوران قوه قضاييه نداشته باشد دادگاه سمت او را احراز نمي‌كند و قرار رد دعوا صادر مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اصيل در حقوق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اصيل در حقوق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع  : اصيل كيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اصيل كيست،
موضوع:
[ ۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۴۰:۱۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وكالت به قراردادي گفته مي‌شود كه اشخاص به موجب آن مي‌توانند فردي را براي انجام يك عمل حقوقي به عنوان نماينده خود انتخاب كنند. وكالت بلاعزل نوع ديگري از وكالت مي‌باشد كه در اين مقاله قصد داريم به بررسي آن بپردازيم. وكالت بلاعزل عقدي مي‌باشد كه طبق آن فرد اختياراتي به شخص ديگري به عنوان وكيل خود واگذار مي‌نمايد و همچنين فرد حق عزل كردن شخص را (وكيل) از خود ساقط مي‌كند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد وكالت بلاعزل بر روي لينك زير كليك كنيد :

 

وكالت بلاعزل چيست

وكالت بلاعزل

نقش وكالت بلاعزل در معاملات

 

 

 

وكالت بلا‌عزل

در ادامه مطالب گفته شده مي‌توان گفت كه در قرارداد وكالت، وكيل يا موكل اين حق را دارند كه هر وقت بخواهند قرارداد بين خود را از بين برده و در واقع به هم بزنند. اما گاهي اوقات طرفين با هم توافق مي‌كنند كه امكان عزل وكيل و بر هم زدن قرارداد توسط موكل وجود نداشته باشد. به زبان ديگر يعني موكل حق عزل وكيل را از خود ساقط مي‌كند. اما آيا اين وكالت هميشگي بوده و باطل نمي‌شود؟

ابطال وكالت بلاعزل

گاهي اوقات موضوع عقد وكالت كه به موجب آن شخص براي خود وكيل انتخاب كرده است از بين مي‌رود (براي مثال آن عقد باطل مي‌شود) كه در اين صورت وكالت بلا‌عزل هم از بين مي‌رود و موكل مي‌تواند وكيل را عزل نمايد.

گاهي اوقات هم شخص مي‌تواند با ارائه مدارك و شواهدي به دادگاه درخواست عزل وكيل خود را به موجب عدول از قواعد و مقرراتي كه در وكالتنامه ذكر شده بكند.

و همچنين وكيل خود مي‌تواند از وكالت استعفا دهد، در اين صورت وكالت بلا‌عزل هم بي‌اثر مي‌شود.

توجه داشته باشيد كه وكالت بلاعزل هم با فوت و يا جنون وكيل يا موكل از بين مي‌رود.

انواع وكالت بلاعزل

وكالت بلا‌عزل به دو دسته وكالت بلا‌عزل تام و وكالت بلا‌عزل خاص تقسيم مي‌شود. وكالت بلا‌عزل تام به وكالتي گفته مي‌شود كه به موجب آن شخص وكيل در تمامي امور زندگي موكل حق پيگيري داشته و تا زماني كه شخص موكل زنده است اين وكالت هم پا بر جا مي‌ماند.

به وكالتي كه وكيل تنها در امور تعيين شده از طرف موكل حق پيگيري دارد، وكالت بلا‌عزل خاص گفته مي‌شود كه موكل در آن امور خاص حق عزل وكيل خود را ندارد.

نمونه

يكي از مهم‌ترين اقسام وكالت بلا‌عزل وكالت زن در طلاق است. اگر مي‌خواهيد به اصطلاح حق طلاق خود را بگيريد بايد وكالت بلا‌عزل در طلاق را از مرد بگيريد. تنها گرفتن وكالت كفايت نمي‌كند بلكه اين وكالت بايد بلا‌عزل باشد تا مرد نتواند اين حق را از زن پس بگيرد و بتوانيد به راحتي طلاق بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص وكالت بلاعزل، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وكالت بلا‌عزل پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : وكالت بلاعزل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وكالت بلاعزل،
موضوع:
[ ۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۲۹:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوعي كه در ادامه قصد داريم به آن بپردازيم دادسرا و انواع آن مي‌باشد. همان طور كه مي‌دانيم زماني كه شخصي مرتكب جرم مي‌شود تعقيب و تحقيق در خصوص شخص مرتكب و جرم او در دادسرا انجام مي‌شود. رئيس دادسرا دادستان است كه مقام مدعي العموم به او اختصاص يافته است. در دادسرا علاوه بر دادستان، معاون و داديار و بازپرس و… حضور دارند ولي بحثي كه مورد نظر ماست انواع دادسراهاي تخصصي مي‌باشد كه عبارتند از دادسراي ديوان عالي كشور، دادسراي نظامي، دادسراي عمومي و انقلاب و دادسراي ويژه روحانيت كه هر كدام از آن‌ها تشكيلات و وظائف متفاوت و متمايزي نسبت به يكديگر دارند كه به طور مفصل به آن‌ها مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

انواع دادسراهاي تخصصي

دادسراهاي تخصصي

شرح وظايف دادسراهاي تخصصي

 

 

 

 

 

دادسراي ديوان عالي كشور | انواع دادسراهاي تخصصي

پيش از هر مطلبي ابتدا ساختار اين نوع از دادسرا را مدنظر قرار مي‌دهيم. اعضاي اين دادسرا تشكيل شده‌اند از دادستان كل كشور به همراه معاون اول و تعدادي ديگر از معاونان و يك داديار. نكته‌اي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه دادسراي ديوان عالي كشور بازپرس ندارد.

محلي كه دادسراي ديوان عالي كشور در آن واقع شده است تهران مي‌باشد ولي اگر بخواهيم صلاحيت محلي را مورد نظر قرار بدهيم بايد بدانيم كه صلاحيت محلي دادسراي ديوان عالي كشور كل كشور را در بر مي‌گيرد.

مطلبي كه حتما بايد مورد توجه واقع بشود وظائف دادستان كل كشور است. مطابق ماده 420 قانون آئين دادرسي كيفري براي اين كه نظم و امنيت عمومي حفظ شود دادستان كل كشور مي‌تواند پيشنهاد دهد كه يك پرونده از يك حوزه قضايي به حوزه قضايي ديگري احاله شود. البته اين عمل بايد مورد تجويز ديوان عالي كشور قرار بگيرد.

همچنين در مواردي كه نياز است در خصوص يك موضوع راي وحدت رويه صادر شود دادستان كل كشور مي‌تواند از هيئت عمومي ديوان عالي كشور براي صادر كردن چنين راي‌اي دعوت كند.

ممكن است در مواردي مثل حقوق عموم مردم يا دعاوي‌اي كه به دولت مربوط مي‌شود حكم قطعي توسط دادگاه صادر شود و دادستان در اين صورت اگر حكمي قطعي صادر شده را خلاف شرع و قانون بداند مي‌تواند درخواست اعاده دادرسي كند و مراتب را به رئيس قوه قضائيه اعلام كند.

دادسراي نظامي | انواع دادسراهاي تخصصي

با استناد به ماده 597 آئين دادرسي كيفري دادسراي نظامي به جرائمي مي‌پردازد كه مربوط مي‌شوند به وظائف خاص نظامي و يا انتظامي اعضاي نيروهاي مسلح به استثناي جرائمي كه اختصاص دارد به ضابطين دادگستري. به جرائم ضابطين دادگستري در دادگاه عمومي و دادسراي عمومي رسيدگي مي‌شود.

دادسراي نظامي از دادستان، معاون او، بازپرس و داديار تشكيل شده است.

دادسراي عمومي و انقلاب

پيش‌تر دو نوع دادسرا وجود داشت دادسراي عمومي و دادسراي انقلاب. دادسراي عمومي در كنار دادگاه كيفري يك و دو فعاليت مي‌كرد و دادسراي انقلاب به جرائمي رسيدگي مي‌كرد كه در صلاحيت دادگاه انقلاب بود. بعد از اينكه قانون اصلاح شد تفاوت‌هايي ايجاد شد به عنوان مثال دادگاه عمومي و انقلاب و همچنين دادسراي عمومي و انقلاب ايجاد شدند و شروع به كار كردند و مدتي بعد در سال 1392 يعني زماني كه قانون آئين دادرسي كيفري تصويب شد دادگاه كيفري يك و دو دوباره تاسيس شد و شروع به كار كرد و دادسرايي كه مورد بحث ماست يعني دادسراي عمومي و انقلاب به فعاليت خودش در كنار دادگاه كيفري يك و دو پرداخت به علاوه اين كه دادسراي عمومي انقلاب به جرائمي كه در صلاحيت دادگاه انقلاب هست نيز رسيدگي مي‌كند.

دادستان، بازپرس و داديار از اعضاي دادسراي عمومي و انقلاب به شمار مي‌روند.

دادسراي ويژه روحانيت

دادسراي ويژه روحانيت به اين منظور ايجاد شده است كه به جرائم مربوط به روحانيون و همچنين به اعمالي كه شان روحانيت را زير سوال مي‌برد و اختلافاتي كه موجب از بين رفتن امنيت يك محل مي‌شود در صورتي كه يك طرف اين اختلافات شخصي باشد كه روحاني است پرداخته مي‌شود و همه اين امور تحت نظارت عالي‌ترين مقام رسمي كشور يعني رهبري صورت مي‌گيرد.

هدف از ايجاد چنين نهادي با استناد به قانون جلوگيري كردن از نفوذ افراد منحرف به حوزه علميه و مواردي از اين قبيل مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص انواع دادسراهاي تخصصي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون انواع دادسراهاي تخصصي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : دادسراهاي تخصصي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع دادسراهاي تخصصي،
موضوع:
[ ۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۲۵:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

براي كارمندان يك نهاد اداري دو نوع مسئوليت مي‌توان در نظر گرفت يكي مسئوليت كيفري است و ديگري مسئوليت مدني. اگر اشخاص به عنوان مستخدم يك نهاد اداري به افراد ديگر خسارت وارد كنند مشمول مسئوليت مدني مي‌شوند و اگر قوانين جزايي را زير پا بگذارند مشمول مسئوليت كيفري مي‌شوند. علاوه بر آن دو نوع مسئوليت مسئوليت سومي نيز قابل تصور است و آن هم مسئوليت اداري است به اين معنا كه اگر مستخدم فعلي را انجام دهد يا برعكس، از انجام فعلي سر باز زند مشمول مسئوليت اداري مي‌شود و به تبع اين مسئوليت، مجازات‌هاي اداري براي او تعيين مي‌گردد. در ادامه به بررسي اين تخلفات مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

برا كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

تخلفات اداري

تخلفات اداري كارمندان اداري

تخلفات اداري كارمندان دولت

مرجع رسيدگي تخلفات اداري 

 

 

 

 

 
تخلف اداري چيست ؟

در قانون رسيدگي به تخلفات اداري بيان شده است كه تخلفات اداري در بر گيرنده مسائل انضباطي و اعمال خلاف اخلاق عمومي هستند كه منشا اين رفتار مي‌تواند از تقصير يا قصور متخلف نشات گيرد.
تفاوت تقصير و قصور در اين است كه اگر مقررات اداري به عمد نقض شود مفهوم تقصير تحقق مي‌يابد و اگر كارمند به طور غير عمد در انجام وظايف اداري كوتاهي كند مفهوم قصور تحقق مي‌يابد.
به طور كلي مي‌توان بيان كرد كه اگر مستخدم فعلي را انجام دهد يا اينكه از انجام فعلي سر باز زند به طوري كه انجام دادن يا انجام ندادن اين افعال مشمول مجازات شود مرتكب تخلف اداري شده است در ادامه به بررسي انواع تخلفات اداري مي‌پردازيم.

انواع تخلفات اداري

۱- اعمال و رفتار خلاف شئون شغلي يا اداري.

۲- نقض قوانين و مقررات.

۳- انجام ندادن يا تاخير در انجام امور قانوني ارباب رجوع بي‌دليل.

۴- وارد شدن ايراد تهمت و افترا و هتك حيثيت.

۵- اخاذي.

۶- اختلاس.

۷- تبعيض قائل شدن در اجراي قوانين نسبت به اشخاص.

۸- ترك خدمت در ساعاتي كه مستخدم موظف به انجام كار است.

۹- تكرار در با تاخير وارد شدن به محل كار يا تكرار خارج شدن از محل كار بدون اجازه.

۱۰- ايراد خسارت به اموال دولت.

۱۱- فاش كردن اسناد محرمانه نهاد اداري.

۱۲- برقراري ارتباط‌هاي غير مجاز با بيگانگان.

۱۳- انجام ندادن دستور مقام‌هاي مافوق كه در حدود وظايف اداري است.

۱۴- كم كاري.

۱۵- گزارش ندادن مديران از تخلفات كارمندان تحت امرشان.

۱۶- گزارش خلاف واقع در امور اداري.

۱۷- دريافت هرگونه مال به عنوان رشوه.

۱۸- دادن مدارك به اشخاصي كه حق دريافت آن مدارك را ندارند و يا امتناع از دادن مدارك به اشخاصي كه حق دريافت آن مدارك را دارند.

۱۹- تعطيل كردن ارائه خدمت در اوقات مقرر اداري.

۲۰- عدم رعايت حجاب.

۲۱- عدم رعايت شئون اسلامي.

۲۲- مخفي، نگهداري و پخش كردن و خريد و فروش مواد مخدر.

۲۳- استفاده از مواد مخدر يا اعتياد به آن‌ها.

۲۴- اشتغال به شغل دولتي ديگري به استثناي مشاغل تحقيقاتي و آموزشي.

۲۵- استفاده غير مجاز از امكانات و اموال دولتي و موقعيت‌هاي شغلي.

۲۶- دست بردن در اسناد و اوراق رسمي يا دولتي. مثلا جعل يا مخدوش نمودن.

۲۷- افشاي سوالات امتحاني يا تعويض آن‌ها و دست بردن در سوالات، مدارك و دفاتر امتحاني.

۲۸- دادن نمره يا امتياز به ناحق.

۲۹- غيبت غير موجه و به صورت متناوب يا متوالي.

عضويت‌هاي مشمول تخلف اداري

– شركت كردن در اعتصابات تظاهرات و تحصن‌هاي غير قانوني براي دستيابي به مقاصد غير قانوني.

– عضويت در فرقه‌هايي كه اسلام آن‌ها را مردود مي‌داند.

– همكاري با ساواك به عنوان مأمور يا منبع خبري و داشتن فعاليت‌هايي از قبيل دادن گزارش ضد مردمي.

– عضو شدن در سازمان‌هايي كه اساسنامه آن‌ها اديان الهي را نفي مي‌كنند.

– عضويت در گروه‌هاي محارب و يا طرفداري از آن‌ها و يا انجام دادن فعاليت‌هايي كه به نفع آن‌ها باشد.

– عضويت در تشكيلات فراماسونري.

ساير موارد

– سوء استفاده از موقعيت اداري و مقام.

– استراق سمع بدون مجوز و بازرسي يا باز نمودن پاكت‌ها و محصولات پستي يا معدوم نمودن آن‌ها.

– كارشكني و شايعه پراكني و يا تشويق ديگران به كارشكني يا كم كاري يا وارد كردن خسارت به اموال دولتي.

نهادهاي رسيدگي كننده به تخلفات اداري

در قانون رسيدگي به تخلفات اداري دو نهاد براي رسيدگي به تخلفات اداري مستخدمين پيش‌بيني شده است. آن‌ها عبارتند از مقامات اداري و هيئت‌هاي رسيدگي به تخلفات اداري كه به توضيح درباره آن‌ها مي‌پردازيم.

الف) مقامات اداري

مديران دستگاه‌هاي اجرايي وظيفه دارند نظارت مستقيم خود را در نهاد مربوطه اعمال كنند. يكي از روش‌هاي آن‌ها مي‌تواند تعيين بازرس‌هايي باشد كه در كار خود متخصص هستند و از همه مهم‌تر معتمد مي‌باشند و اين بازرسي را به طور مستمر انجام مي‌دهند و مديران مربوطه مي‌توانند با استناد به گزارش اين بازرس‌ها در پاره‌اي از موارد به تخلفات اداري رسيدگي كنند. البته اين نكته حائز اهميت است كه مجازات‌هايي كه توسط مقامات اداري اعمال مي‌شود در نهادي به نام ديوان عدالت اداري قابل شكايت هستند.

ب) هيئت‌هاي رسيدگي به تخلفات اداري

در قانون رسيدگي به تخلفات اداري هيئت‌هاي دو درجه‌اي به منظور رسيدگي به تخلفات مزبور تعيين شده است كه عبارتند از هيئت‌هاي بدوي و تجديدنظر. به اين ترتيب كه در هر يك از دستگاه‌هايي كه مشمول اين قانون مي‌شوند هيئت‌هاي بدوي در نظر گرفته شده است و هيئت‌هاي تجديدنظر در دستگاه‌هايي كه هيات وزيران تصويب مي‌كنند تشكيل مي‌شوند. هيئت‌هاي بدوي و تجديدنظر سه عضو اصلي دارند و يك يا دو عضو علي‌البدل كه براي سه سال انتخاب مي‌شوند. آن‌ها توسط حكم وزير يا بالاترين مقام سازمان مستقل دولتي منصوب مي‌شوند انتخاب مجدد آن‌ها مانعي ندارد. جلسات آن‌ها با مشاركت سه نفر از اعضا به رسميت شناخته مي‌شود و آراي آن‌ها با موافقت ۲ نفر از اعضاي مربوطه اعتبار دارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تخلفات اداري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تخلفات اداري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : تخلفات اداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تخلفات اداري،
موضوع:
[ ۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۵۴:۴۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در قانون رسيدگي به تخلفات اداري ۳۸ مورد از تخلفات برشمرده شده است و در صورت انجام هر يك از آن‌ها مجازاتي پيش‌بيني شده است. به اين ترتيب كه در ماده ۹ قانون رسيدگي به تخلفات اداري ۱۱ نوع مجازات اداري پيش بيني شده است. در ادامه به بررسي مفصل تنبيهات اداري مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

تنبيهات اداري

انواع تنبيهات اداري

 

 

 

 

 

تنبيهات اداري

۱- اخطار كتبي بدون اينكه در پرونده استخدامي فرد نامي از آن برده شود. 

۲- توبيخ كاري بدون اينكه در پرونده استخدامي فرد وارد شود.

۳- كسر حقوق حداكثر تا يك سوم از يك ماه تا يك سال.

۴- انفصال موقت از يك ماه يا يك سال.

۵- تغيير محل جغرافيايي خدمت به مدت يك تا پنج سال.

۶- تنزيل مقام و يا محروميت از منتسب شدن به پست‌هاي حساس و همچنين پست‌هاي مديريتي در تمام دستگاه‌هاي مشمول اين قانون.

۷- تنزيل به يك يا دو گروه و يا به تاخير افتادن در اعطاي يك يا دو گروه به ميزان يك يا دو سال.

۸- بازخريد كردن خدمت در صورتي كه شخص كمتر از ۲۰ سال سابقه خدمتي دولتي داشته باشد. در مورد مستخدمين زن داشتن كمتر از ۲۶ سال سابقه خدمت دولتي ملاك است. در مورد مستخدمين مرد با پرداخت ۳۰ تا ۴۵ روز حقوق در قبال هر سال خدمت به تشخيص هيئتي كه راي را صادر مي‌كند.

۹- بازنشستگي در صورتي كه بيش از ۲۰ سال سابقه خدمت دولتي براي مستخدمين زن و بيش از ۲۵ سال سابقه خدمت دولتي براي مستخدمين مرد وجود داشته باشد بر اساس سال‌هاي خدمت دولتي با در نظر گرفتن تغيير يك يا دو گروه.

۱۰- اخراج از دستگاه مربوطه كه مشمول اين قانون است.

۱۱- انفصال دائم از خدمت دولتي و دستگاه‌هايي كه مشمول اين قانون مي‌باشند.

دستگاه‌هاي مشمول قانون رسيدگي به تخلفات اداري

پيشتر به عبارت دستگاه‌هاي مشمول قانون رسيدگي به تخلفات اداري اشاره شد. در ادامه ما به تفصيل به بررسي اين دستگاه‌ها مي‌پردازيم. در ابتدا بايد بيان كرد كه قانون رسيدگي به تخلفات اداري دايره شمول وسيع‌تري نسبت به قانون استخدام كشوري و قانون مديريت خدمات كشوري در اختيار دارد.

در ماده ۱۸ قانون مذكور بيان شده است كه تمامي وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسات و شركت‌هاي دولتي، شركت‌هاي ملي نفت و گاز و پتروشيمي و شهرداري‌ها و بانك‌ها و موسساتي كه سيطره اين قانون بر آن‌ها نيازمند ذكر نام مي‌باشد و موسساتي كه تمام يا قسمتي از بودجه آن‌ها از بودجه عمومي تامين مي‌گردد و نيز كاركنان مجلس شوراي اسلامي و نهادهاي انقلاب اسلامي مشمول مقررات اين قانون مي‌باشند. مشمولان قانون استخدام نيروهاي مسلح و غير نظاميان ارتش و نيروهاي انتظامي، قضات، اعضاي هيئت‌هاي علمي دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي و مشمولان قانون كار از شمول اين قانون خارج‌اند و تابع مقررات خود هستند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تنبيهات اداري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تنبيهات اداري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : تنبيهات اداري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع تنبيهات اداري،
موضوع:
[ ۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۵۲:۲۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زن و مردي كه با هم ازدواج مي‌كنند نام يكديگر را بايد در شناسنامه خود ثبت كنند. اما گاهي اوقات زن و شوهر بنا به مسائلي از هم جدا مي‌شوند و طلاق مي‌گيرند. بعد از طلاق يكي از مشكلات زنان و مردان اين است كه آيا آن‌ها مي‌توانند نام همسر خود را از شناسنامه پاك كنند يا خير؟ نام فرزند چطور؟ ما در ادامه به بررسي نحوه حذف نام همسر از شناسنامه و بررسي راه‌هاي قانوني آن مطابق قانون مي‌پردازيم.

 

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

حذف نام همسر و فرزند از شناسنامه

حذف نام همسر از شناسنامه

خذف نام فرزند از شناسنامه

 

 

 

 

پاك كردن اسم همسر

در ماده 33 قانون ثبت احوال آمده است كه تمامي اتفاقات مهم از قبيل ازدواج و طلاق يا مرگ زوج يا زوجه و رجوع و بذل مدت و فسخ نكاح بايد در دفاتر ثبت كل وقايع درج گردد ولي امكان پاك كردن آن از شناسنامه وجود دارد. در المثناي شناسنامه مرد يا زن آخرين نكاح و طلاق و يا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج كه هنوز معتبر است ثبت خواهد شد. ازدواج و طلاقي كه بدون آميزش جنسي بين زوجين اتفاق افتاده در المثناي شناسنامه درج نخواهد شد.

همچنين اگر مرد مجدد ازدواج نمايد با تقاضاي همسر جديد نام همسر قبلي از شناسنامه مرد پاك مي‌شود.

نكات مربوط به اين ماده

طبق اين ماده اگر زن و مردي كه با هم ازدواج مي‌كنند تا قبل از طلاق خود رابطه جنسي نداشته باشند و زن باكره باشد در اين صورت پس از طلاق مي‌توانند در شناسنامه المثني نام همسر خود را حذف كنند. حال در اين جا مي‌توان فرض كرد كه زن قبلا يك بار ازدواج كرده و طلاق گرفته است. آيا باز هم مي‌تواند در ازدواج دوم خود قبل از انجام رابطه جنسي طلاق گرفته و نام همسر خود را از شناسنامه حذف كند؟ با توجه به توضيح‌هايي كه داده شد قاعدتا بايد بتواند اما رويه قضايي ما اين نظر را قبول ندارد و مخالف است. چنانچه زوجين ادعاي طلاق يا ازدواج بدون آميزش نمايند دادگاه زن را به پزشكي قانوني ارجاع مي‌دهد تا گواهي باكره بودن بگيرد.

اين حكم در مورد مرد هم اجرا مي‌شود يعني در صورت نداشتن رابطه جنسي مرد هم مي‌تواند بعد از طلاق با دريافت شناسنامه المثني نام همسر سابق خود را از شناسنامه پاك كند.

بنابراين اگر طلاق قبل از رابطه جنسي زن و مرد اتفاق بيفتد زن مي‌تواند با ارائه گواهي از پزشكي قانوني مبني بر باكره بودن يا حكم دادگاه خود مستقيما به ثبت احوال مراجعه كرده و تقاضاي صدور شناسنامه المثني كند كه در اين صوت نام همسر سابق از شناسنامه او حذف مي‌شود و همين طور هم كه در بالا گفتيم مرد هم مي‌تواند با گرفتن شناسنامه المثني نام همسر سابق را از شناسنامه پاك كند.

حذف نام فرزند از شناسنامه

به هيچ وجه پاك كردن نام فرزند از شناسنامه امكان پذير نمي‌باشد و نمي‌توان اين كار را انجام داد.

در دعواي لعان وقتي كه پدر فرزندي كه دنيا آمده است را از خود نداند ارتباط بين پدر و فرزند قطع مي‌شود و فرزند در اين صورت نمي‌تواند از پدر خود ارث ببرد ولي ميراث مادري همچنان به فرزند مي‌رسد.

گاهي اوقات هم پيش مي‌آيد كه با گرفتن شناسنامه المثني بنا به يك سري دلايلي نام فرزند ثبت نمي‌شود كه بايد آن را با دلايل مستند و مستندل پيگيري نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حذف نام از شناسنامه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حذف نام از شناسنامه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : حذف نام همسر از شناسنامه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۵۱:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زن و مردي كه با هم ازدواج مي‌كنند نام يكديگر را بايد در شناسنامه خود ثبت كنند. اما گاهي اوقات زن و شوهر بنا به مسائلي از هم جدا مي‌شوند و طلاق مي‌گيرند. بعد از طلاق يكي از مشكلات زنان و مردان اين است كه آيا آن‌ها مي‌توانند نام همسر خود را از شناسنامه پاك كنند يا خير؟ نام فرزند چطور؟ ما در ادامه به بررسي نحوه حذف نام همسر از شناسنامه و بررسي راه‌هاي قانوني آن مطابق قانون مي‌پردازيم.

 

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

حذف نام همسر و فرزند از شناسنامه

حذف نام همسر از شناسنامه

خذف نام فرزند از شناسنامه

 

 

 

 

پاك كردن اسم همسر

در ماده 33 قانون ثبت احوال آمده است كه تمامي اتفاقات مهم از قبيل ازدواج و طلاق يا مرگ زوج يا زوجه و رجوع و بذل مدت و فسخ نكاح بايد در دفاتر ثبت كل وقايع درج گردد ولي امكان پاك كردن آن از شناسنامه وجود دارد. در المثناي شناسنامه مرد يا زن آخرين نكاح و طلاق و يا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج كه هنوز معتبر است ثبت خواهد شد. ازدواج و طلاقي كه بدون آميزش جنسي بين زوجين اتفاق افتاده در المثناي شناسنامه درج نخواهد شد.

همچنين اگر مرد مجدد ازدواج نمايد با تقاضاي همسر جديد نام همسر قبلي از شناسنامه مرد پاك مي‌شود.

نكات مربوط به اين ماده

طبق اين ماده اگر زن و مردي كه با هم ازدواج مي‌كنند تا قبل از طلاق خود رابطه جنسي نداشته باشند و زن باكره باشد در اين صورت پس از طلاق مي‌توانند در شناسنامه المثني نام همسر خود را حذف كنند. حال در اين جا مي‌توان فرض كرد كه زن قبلا يك بار ازدواج كرده و طلاق گرفته است. آيا باز هم مي‌تواند در ازدواج دوم خود قبل از انجام رابطه جنسي طلاق گرفته و نام همسر خود را از شناسنامه حذف كند؟ با توجه به توضيح‌هايي كه داده شد قاعدتا بايد بتواند اما رويه قضايي ما اين نظر را قبول ندارد و مخالف است. چنانچه زوجين ادعاي طلاق يا ازدواج بدون آميزش نمايند دادگاه زن را به پزشكي قانوني ارجاع مي‌دهد تا گواهي باكره بودن بگيرد.

اين حكم در مورد مرد هم اجرا مي‌شود يعني در صورت نداشتن رابطه جنسي مرد هم مي‌تواند بعد از طلاق با دريافت شناسنامه المثني نام همسر سابق خود را از شناسنامه پاك كند.

بنابراين اگر طلاق قبل از رابطه جنسي زن و مرد اتفاق بيفتد زن مي‌تواند با ارائه گواهي از پزشكي قانوني مبني بر باكره بودن يا حكم دادگاه خود مستقيما به ثبت احوال مراجعه كرده و تقاضاي صدور شناسنامه المثني كند كه در اين صوت نام همسر سابق از شناسنامه او حذف مي‌شود و همين طور هم كه در بالا گفتيم مرد هم مي‌تواند با گرفتن شناسنامه المثني نام همسر سابق را از شناسنامه پاك كند.

حذف نام فرزند از شناسنامه

به هيچ وجه پاك كردن نام فرزند از شناسنامه امكان پذير نمي‌باشد و نمي‌توان اين كار را انجام داد.

در دعواي لعان وقتي كه پدر فرزندي كه دنيا آمده است را از خود نداند ارتباط بين پدر و فرزند قطع مي‌شود و فرزند در اين صورت نمي‌تواند از پدر خود ارث ببرد ولي ميراث مادري همچنان به فرزند مي‌رسد.

گاهي اوقات هم پيش مي‌آيد كه با گرفتن شناسنامه المثني بنا به يك سري دلايلي نام فرزند ثبت نمي‌شود كه بايد آن را با دلايل مستند و مستندل پيگيري نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حذف نام از شناسنامه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حذف نام از شناسنامه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : حذف نام همسر از شناسنامه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۵۰:۲۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نفقه به معني هزينه و خرجي است. زماني كه عقد دائم خوانده مي‌شود حقوق و تكاليفي بر عهده زن و مرد قرار مي‌گيرد كه اين حقوق و تكاليف دو طرفه هستند. در حقوق ايران، نفقه از اركان موجود در ازدواج مي‌باشد مثل مهريه و اجرت المثل كه بر عهده مرد قرار دارد و اين نفقه تحت شرايطي به‌ زن تعلق مي‌گيرد. طبق قانون نفقه نسبت به هر ديني كه زوج به زوجه دارد ارجحيت دارد. همان طور كه مرد بايد به زن‌ نفقه بدهد تحت شرايطي هم به زن نفقه تعلق نمي‌گيرد و در ادامه با اين موارد بيشتر آشنا مي‌شويم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات زير بر روي لينك زير كليك كنيد : 

 نفقه زن

نفقه زوجه در ازدواج دائم

معيار تعيين ميزان نفقه

 

نفقه زن چيست

در خانواده‌هاي ايراني رياست خانواده غالبا بر عهده مرد است. اما خانم‌هايي هستند كه با نشان دادن قدرت خود در اداره كردن امور منزل اين رياست را بر عهده گرفته‌اند و در اين بين زوج نمي‌تواند رياست منزل را به شخص سومي حتي با قرارداد واگذاركند. اساسا مي‌بينيم كه با ازدواج نفقه يا به عبارتي همان خرجي خانم بر عهده مرد قرار مي‌گيرد و مرد بر اساس قرارداد ازدواج موظف به پرداخت نفقه به زوجه مي‌باشد. در قانون ايران مرد مسئول تامين نيازهاي مادي همسرش است و بايد تمام نيازهاي زوجه از قبيل خوراك، پوشاك، هزينه‌هاي درماني و… را فراهم كند. در عقد موقت زن حقي براي گرفتن نفقه ندارد مگر اينكه ضمن عقد موقت شرط شده باشد.

 

معيار و مقدار تعيين نفقه زن

زماني كه زني نفقه خود را طلب كرد و آن را دريافت نكرد مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده دادخواست دهد و از زوج شكايت كند. كارشناس‌هايي در دادگاه قرار دارند كه به بررسي اين امر مي‌پردازند و نفقه زوجه را بر اساس زندگي حال حاضر زن با همسرش مي‌سنجند. عده‌اي از حقوق دانان عقيده داشتند كه ميزان نفقه با توجه به زندگي زن در خانه پدري‌اش مي‌سنجند اما اكنون در دادگاه‌ها اين معيار به حساب نمي‌آيد. براي دريافت نفقه بايد حتما عقد نكاح دائمي باشد و اين كه زوجه تمكين كند. در پرداخت نفقه هم نگاه به شاغل بودن يا نبودن، درآمد داشتن يا نداشتن زن نمي‌شود. مقدار نفقه در قانون ذكر نشده است و اين بستگي به نيازهاي زوجه و توان مالي شوهر دارد.

 

اموالي كه به عنوان نفقه زن قرار مي‌گيرند

اين اموال دو نوع هستند:

  1. اموالي كه با استفاده از آن تمام مي‌شوند و يا از بين مي‌روند مثل خوراكي‌ها.
  2. اموالي كه با استفاده از آن هم از بين نمي‌رود يا تمام هم نمي‌شود كه اين‌ها شامل خانه، ماشين، طلا و جواهرات و… مي‌شود.

 

عدم تمكين يا نشوز

اگر زوجه از شوهر تمكين نكند يعني در زندگي خصوصي از او پيروي نكند يا نيازهاي جنسي‌اش را برطرف نكند نفقه به وي تعلق نمي‌گيرد.

نتايج عدم تمكين و نشوز زن

  1. عدم استحقاق براي نفقه.
  2. حكم دادگاه براي ازدواج مجدد مرد.
  3. اقامه دعواي طلاق از سوي زوج.

 

مجازات عدم پرداخت نفقه زن

در صورتي كه مرد از دادن نفقه زن خودداري كند زن مي‌تواند هم شكايت كيفري كند و هم دادخواست حقوقي بدهد.

شكايت كيفري

پس در صورتي كه زوج استطاعت و توان مالي پرداخت نفقه را داشته باشد ولي از پرداخت آن امتناع نمايد به حبس از سه ماه و يك روز تا پنج ماه محكوم مي‌گردد.

دادخواست حقوقي

دادخواست حقوقي براي مواردي است كه زوجه بخواهد نفقه ايام گذشته را دريافت كند. در اين دادخواست زن مي‌تواند از مرد درخواست پرداخت هزينه دادرسي هم داشته باشد و زوجه در صورتي كه مرد نتواند نفقه‌اش را بپردازد مي‌تواند دادخواست طلاق بدهد.

 

نفقه بعد از جدايي (طلاق)

در موردي كه طلاق از نوع طلاق رجعي مي‌باشد يعني مرد تا زماني كه عده زن پايان نيافته است مي‌تواند به وي رجوع كند و در اين صورت ديگر طلاق وجود ندارد و زن و شوهر به حساب مي‌آيند در اين مورد مرد پس از طلاق تا زماني كه عده زن كه بين 2 تا 3 طهر است تمام نشده است مكلف به پرداخت نفقه مي‌باشد.

نفقه عده وفات

اين نوع نفقه در صورت درخواست زوجه از مال و اموال افرادي كه نفقه به عهده آنان است برداشته مي‌شود.

نفقه ازدواج موقت

در نكاح موقت به زوجه نفقه تعلق نمي‌گيرد مگر اينكه ضمن عقد نكاح پرداخت نفقه به زوجه موقت شرط شده باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع :  نفقه زن

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۴۷:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مسئوليت در حقوق به مفهوم پاسخگويي و مورد خطاب قانون گذار قرار گرفتن اشخاص است. مسئوليت مدني يك رابطه حقوقي است كه به موجب آن يكي در برابر ديگري مكلف به جبران خسارت وارده مي‌شود. بر همين اساس در مسئوليت مدني رابطه ديني ويژه‌اي بين زيان ديده و مسئول به وجود مي‌آيد كه طبق آن زيان ديده طلبكار و مسئول بدهكار مي‌شود و موضوع بدهي جبران خسارت است. در حقوق ايران پذيرفتن مسئوليت مدني دولت و كاركنان آن سابقه طولاني ندارد. هر چند كه مقررات مربوط به اتلاف و تسبيب در قانون مدني وجود داشت اما استناد به آن‌ها در برابر دولت به دشواري امكان‌پذير بود. در ادامه به بررسي تفصيلي اين موضوع خواهيم پرداخت.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

مسئوليت مدني كاركنان دولت

مسئوليت مدني دولت

 

 

 

 

مبناي مسئوليت مدني  دولت و كاركنان آن

مسئوليت مدني دولت بعضا مبتني بر تقصير است و در مواردي نيز مسئوليت مدني بر مبناي ديگري استوار است.

تقصير

تقصير يعني كسي كه ضرر را وارد كرده مسئول جبران خسارت است. پس رابطه سببيت بين فعل و واقعه زيان بار ضروريست. اما در حقوق عمومي گاهي اين قاعده براي رعايت عدالت اجتماعي كنار گذاشته مي‌شود.

مسئوليت مدني در حقوق مدني مسائلي را مطرح مي‌سازد كه مهم‌ترين آن‌ها عبارت از اين است كه فعاليت دولت به وسيله كارمندان صورت مي‌پذيرد و دولت ابزار كار را در اختيار كارمندان قرار مي‌دهد و آن‌ها با به كار گيري اين ابزار موجب ايراد خسارت به اشخاص مي‌شوند. لذا سوالي كه مطرح مي‌شود اين است كه مسئوليت بر عهده كيست؟ كداميك (كارمند و يا دستگاه اداري) ملزم به پرداخت خسارت مي‌باشند؟ ثانيا با توجه به اينكه هدف اعمال اشخاص حقوق عمومي تامين منفعت عمومي است و به لحاظ اينكه از اعمال عمومي همه افراد منتفع مي‌گردند اگر از اين رهگذر خسارتي به افراد وارد آيد چه كسي مسئول جبران آن است؟

چه كسي بايد جبران خسارت نمايد ؟

  1. از يك ديدگاه مي‌توان گفت چون عمل كارمند موجب ورود ضرر شده است لذا وي به عنوان وارد كننده زيان مسئول است و بايد پاسخگو باشد. البته در اين سيستم در همه حال كارمند مسئول تلقي نمي‌گرديد و ممكن بود مسئوليت در بعضي موارد بر عهده دولت قرار گيرد ولي زيان ديده نمي‌توانست عليه دولت طرح دعوي نمايد.
  2. در ديدگاه ديگر، شخص حقوقي حقوق عمومي همواره مسئول پرداخت خسارت ناشي از اقدامات كارمندان شاغل به خدمات عمومي است ولي مسئوليت پرداخت خسارت به زيان ديده توسط دولت مانع از آن نيست كه دولت نتواند به كارمند خاطي مراجعه نمايد و خسارت پرداختي را از وي مطالبه كند.
  3. مسئوليت پرداخت خسارت در بعضي موارد بر عهده دولت و در برخي از موارد بر عهده كارمند خاطي است و زيان ديده مي‌تواند با توجه به شرايط و اوضاع و احوالي كه در آن خسارت به وي وارد شده است حسب مورد به كارمند يا دولت مراجعه كند. در اين حالت زيان ديده بايد در صورت اثبات خطاي كارمند به وي و در صورت اثبات تقصير دولت، به دولت جهت جبران خسارت مراجعه نمايد. در بعضي موارد ممكن است بتواند به هر دو مراجعه كند.

نتيجه‌گيري نهايي

همانطور كه اشاره شد مبناي مسئوليت تقصير است و مسئوليت متوجه كسي مي‌گردد كه زيان و خسارت ناشي از تقصير اوست. لذا در فرض تقصير كارمند، وي پاسخگوي خطاي شخصي خويش است. اما چنانچه خسارت به دليل نقص و خرابي وسايل اداره يا موسسه باشد دولت مسئول جبران خسارت است. به طور كلي اقداماتي كه در راستاي ((اعمال حاكميت دولت)) براي حفظ منافع اجتماعي و عمومي انجام مي‌شوند اگر موجب ضرربه اشخاص گردند سبب مسئوليت دولت است.

3 ركن اساسي براي تحقق مسئوليت مدني كاركنان دولت

تحقق ضرر

يكي از اركان بديهي مسئوليت مدني اين است كه با تحقق ساير اركان ضرر هم محقق شود، يعني به لحاظ عمل اداره يا كاركنان آن ضرري متوجه شخصي گردد. ضرر را حقوق دانان نقص در اموال يا سلب و يا از دست رفتن منفعتي مسلم و يا لطمه به سلامت و حيثيت و يا عواطف شخص تعريف كرده‌اند. ضرر هم به دو نوع مادي و معنوي تقسيم مي‌شود.

فعل يا ترك فعل زيانبار | مسئوليت مدني كاركنان دولت

مسئوليت مدني زماني محقق مي‌شود كه به واسطه فعل يا ترك فعلي كه شخصي مرتكب مي‌شود ضرر مادي و معنوي متوجه ديگري گردد. بنابراين مسئوليت مدني دولت نيز زماني محقق مي‌شود كه سازمان‌هاي دولتي و يا كاركنان آن به واسطه عملي كه مرتكب مي‌شوند زياني به اشخاص وارد كنند و يا اينكه به دليل عدم انجام وظائف قانوني از طرف آن‌ها اين زيان متوجه زيان ديده گردد.

وجود رابطه عليت ميان فعل زيانبار و ورود خسارت

در مسئوليت مدني زيان ديده بايد اثبات كند كه فعل يا ترك فعل زيانبار دولت يا كارمند باعث ورود خسارت به وي گرديده است. البته بايد توجه داشت در مواردي كه قانون گذار تقصير را مبناي مسئوليت مدني قرار داده است زيان ديده بايد براي تحقق مسئوليت مدني شخص مخاطب، تقصير وي را نيز اثبات كند ولي در مواردي كه قانون گذار فرض تقصير را مبنا قرار داده است پس نيازي به اثبات تقصير نيست. در مواردي كه نظريه بدون تقصير مبناي مسئوليت مدني قرار گرفته است صرف وجود رابطه عليت ميان فعل زيانبار شخص مخاطب قانون گذار و ورود خسارت به زيان ديده براي تحقق مسئوليت مدني كفايت مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مسئوليت مدني دولت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مسئوليت مدني دولت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : مسئوليت مدني كاركنان دولت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۴۵:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی