مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

پس از اينكه پرونده‌اي در دادگاه تشكيل شود قاضي به كمك كارشناسان دادگاه پرونده را بررسي كرده و راي خود را صادر مي‌كند. پس از صادر شدن راي از طرف دادگاه مامورين اجرا وظيفه به اجرا درآوردن آن را دارند. آراي صادره از طرف دادگاه در واقع نظر قاضي و كارشناس آن دادگاه در خصوص پرونده خواهند بود. آراي صادره دادگاه‌ها به دو دسته كلي احكام و قرار‌ها تقسيم بندي مي‌شوند. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص قرار قرينه يا تمهيدي كه يكي از انواع آراي صادره از طرف دادگاه مي‌باشد توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : قرار قرينه

قرار چيست‌‌‌ ؟

قرار به راي صادر شده توسط قاضي گفته مي‌شود. همانطور كه گفتيم آراي صادره از طرف قاضي به دو دسته كلي قرار و احكام دسته بندي مي‌شوند. قرار در واقع نظر قاضي در خصوص جرم يا پرونده مورد نظر مي‌باشد. لازم به ذكر است كه قرار تنها توسط قاضي صادر نشده و گاهي ممكن است توسط بازپرس صادر شود. براي مثال هرگاه متهمي‌ تبرئه شود بازپرس مي‌تواند براي او قرار منع تعقيب صادر كند. پس به طور كلي مي‌توان نتيجه گرفت كه قرار نظر و راي دادگاه مي‌باشد و انواع مختلفي دارد.

قرار قرينه يا تمهيدي

قرار قرينه يا تمهيدي يكي از انواع قرار‌هاي تعيين شده توسط قانونگذاران مي‌باشد كه در موارد مختلفي صادر مي‌شود. قرار قرينه يا تمهديدي در واقع قراري است كه به منظور تعيين نمودن نوع و ميزان حق مورد ادعا صادر مي‌گردد‌. هرگاه قاضي در خصوص موضوع پرونده حقانيت را به يكي از صاحبان دعوا بدهد قرار قرينه يا تمهيدي را صادر مي‌كند و به طور ساده‌‌تر مي‌توان گفت كه صدور قرار قرينه يا تمهيدي به اين معناست كه فرد در دعوا پيروز شده است. براي مثال اگر فردي براي خسارت به خودروي خود از شخصي ديگر شكايت كند و دادگاه قرار كارشناسي صادر نمايد مي‌توان گفت كه دادگاه حقانيت را به فرد خسارت ديده داده و مي‌خواهد با كمك كارشناس ميزان خسارت او را تعيين كند كه به اين نوع قرار، قرار قرينه يا تمهيدي مي‌گويند.

تفاوت قرار قرينه و تمهيدي با قرار ساده

برخي از افراد تصور مي‌كنند كه قرار قرينه و قرار ساده در واقع يكي بوده و به يك منظور صادر مي‌گردند. اما مي‌بايست بگوييم كه اين دو نوع قرار با يكديگر متفاوت هستند، قرار ساده به منظور پيروزي فرد در دادگاه نيست و همچنين باخت او را نيز نشان ‌نمي‌دهد. به عنوان ‌مثال اگر دادگاه قرار معاينه محل را صادر كند فرد در دادگاه پيروز نشده است و همچنين نشانه باخت او نيز نخواهد بود كه به چنين قراري، قرار ساده گفته مي‌شود. اما صدور قرار قرينه و تمهيدي به معناي پيروزي فرد در دادگاه است.

سوالات متداول

قرار به چه چيزي گفته مي‌شود‌‌‌ ؟

قرار به راي صادر شده از طرف قاضي گفته مي‌شود كه با حكم‌ متفاوت مي‌باشد.

آيا صدور قرار ساده به معناي پيروزي فرد در دادگاه است‌‌‌ ؟

خير صدور قرار ساده به معناي پيروزي و باخت فرد در موضوع پرونده نخواهد بود.

صدور قرار تمهيدي نشانه چيست‌‌‌ ؟

صدور قرار تمهيدي نشانه پيروزي فرد در دادگاه مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرار قرينه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قرار قرينه پاسخ دهند.

 

 

 

 منبع : قرار قرينه

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرار قرينه،
موضوع:
[ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۵:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه اكثر مردم در سراسر كشور دسترسي به اينترنت داشته و بيشتر امور خود را به صورت اينترنتي به انجام‌ مي‌رسانند.‌ براي مثال همه افراد مي‌توانند خريد‌ها‌ي خود را به صورت اينترنتي انجام دهند و نيازي به مراجعه حضوري براي خريد كالا نخواهد بود. امروزه در برخي دفاتر و ادارات تهران نيز خدمات به صورت اينترنتي و از طريق سامانه‌ها‌ي مختلف ارائه مي‌شود. سامانه نوبت دهي واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران يكي از سايت‌ها‌يي است كه خدمات خود را به صورت اينترنتي ارائه مي‌نمايد و شما مي‌توانيد با كمك اين سامانه نوبت‌ها‌ي خود را رزرو كنيد. در ادامه قصد داريم در خصوص سامانه نوبت دهي واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

 

منبع : سامانه ثبت اسناد تهران

 

سامانه نوبت دهي واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران چيست‌‌ ؟‌

همانطور كه مي‌دانيد تهران پايتخت كشور ما بوده و داراي جمعيت زيادي است. ازدحام جمعيت در اين استان باعث افزايش مراجعات به برخي ادارات شده است و اين موضوع علاوه بر به وجود آمدن بي‌نظمي روند انجام ‌امور را نيز كند‌‌تر‌ مي‌كند. يكي از اداراتي كه تعداد مراجعات به آن بسيار زياد است اداره ثبت اسناد و املاك‌ تهران مي‌باشد. از آنجايي كه در سال ۹۹ با پيدايش كرونا مراجعه حضوري به اين اداره بايد به حداقل برسد دولت سامانه‌اي را طراحي كرده است تا مردم بتوانند بدون مراجعه به اين اداره نوبت بگيرند و در تاريخ‌ها‌ي معين شده به اين اداره رجوع كنند. اين سايت معتبر با نام سامانه نوبت دهي واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران شناخته مي‌شود كه در روز ۱۰ شهريور سال ۱۳۹۹ تاسيس گرديده است.

كاربران مي‌توانند با كمك‌ اين سامانه نوبت مراجعه حضوري خود را به صورت اينترنتي دريافت نمايند. شروع نوبت دهي در اين سامانه از ساعت ۸ صبح الي ۱۴ بعد از ظهر مي‌باشد و در هر ساعت ۶۰ نوبت در اين سايت به ثبت مي‌رسد. با استفاده از اين سامانه ديگر نياز به نگراني براي انتظار در صف‌ها‌ي طولاني نبوده و هر فرد دقيقا در ساعتي كه نوبت گرفته است در اداره حاضر مي‌شود.

شرايط دريافت نوبت از سامانه نوبت دهي واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران

براي دريافت نوبت از سامانه واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران مي‌بايست برخي شرايط را در نظر بگيريد تا در حين دريافت نوبت و همچنين استفاده از آن‌ با هيچ مشكلي رو به رو نشويد. اين ‌شرايط به قرار زير مي‌باشند:

  • شما در هر پانزده روز يك بار مي‌توانيد از اين سامانه نوبت بگيريد.
  • به همراه داشتن كارت ملي و شماره پيگيري براي استفاده از نوبت در حين مراجعه حضوري الزامي ‌است.
  • در حين دريافت نوبت دقت كنيد كه تاريخ آن مصادف با روز‌ها‌ي تعطيل رسمي نباشد.

نحوه دريافت نوبت از سامانه نوبت دهي واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران

براي دريافت نوبت از سامانه واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران مي‌بايست برخي مراحل را انجام دهيد تا نوبتتان ثبت شود‌. نحوه دريافت نوبت در اين سامانه به شرح زير مي‌باشد:

  • ابتدا وارد سامانه به نشاني ssaa.ir شويد. سپس روي گزينه اخذ نوبت كليك كنيد و در صفحه بعدي كد ملي را وارد كرده و اداره مورد نظر خود را انتخاب كنيد. عكس
  • حالا روي گزينه ‌‌‌بررسي‌ كد ملي كليك نموده و سپس در صفحه‌‌اي‌ كه ‌نمايش داده مي‌شود روي گزينه انتخاب تاريخ كليك فرماييد و تاريخ مورد نظرتان را انتخاب كنيد. عكس
  • در اين مرحله صفحه‌‌اي‌ برايتان نمايش داده مي‌شود كه ساعت‌ها‌ي خالي در آن نوشته شده و شما مي‌بايست يكي از آن‌ها ‌را انتخاب كنيد. عكس
  • در مرحله آخر نيز صفحه‌‌اي‌ برايتان نمايش داده مي‌شود كه مي‌بايست در آن اطلاعات خود را وارد كرده و روي گزينه دريافت نوبت كليك كنيد. حال نوبت براي شما ثبت مي‌شود و كد رهگيري بر روي صفحه برايتان نمايش داده مي‌شود كه مي‌بايست آن را در حين مراجعه حضوري به همراه داشته باشيد. عكس

سوالات متداول

در سامانه نوبت دهي واحد اجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران از چه ساعتي نوبت دهي آغاز مي‌شود‌‌ ؟‌

نوبت دهي در اين سامانه از هشت صبح آغاز مي‌شود.

در هر ساعت چند نوبت در سامانه نوبت دهي واحداجراي اداره ثبت اسناد و املاك تهران ثبت مي‌شود‌‌ ؟‌

در هر ساعت ۶۰ نوبت در اين سامانه ثبت مي‌شود كه توضيحات كامل‌‌تر‌ در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سامانه ثبت اسناد تهران، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سا‌مانه ثبت اسناد تهران پاسخ دهند.

 

 

 

منبع : سامانه ثبت اسناد تهران

 


:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سامانه ثبت اسناد تهران،
موضوع:
[ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۱:۴۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه با پيشرفت علم و تكنولوژي مردم اكثر امور خود را به صورت آنلاين و غير حضوري انجام مي‌دهند. اما دستگاه قضا نيز از اين موضوع حمايت نموده و با تاسيس برخي از سامانه‌هاي معتبر سعي نموده كه امور حقوقي مردم به صورت غير حضوري انجام گيرند. براي مثال دستگاه قضا در سال‌هاي قبل با راه اندازي سامانه ثنا خدمات حقوقي را به صورت غير حضوري به مراجعين ارائه مي‌نمايد و در واقع تاسيس اين سامانه باعث جلوگيري از اتلاف وقت و هزينه مردم شده است. يكي ديگر از سامانه‌هايي كه به منظور ارائه خدمات حقوقي غير حضوري تاسيس گرديده است سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان مي‌باشد. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص سامانه نوبت دهي اجراي احكام شوراهاي حل اختلاف گرگان توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان يكي از سا‌مانه‌هاي معتبري است كه برخي خدمات حقوقي را به صورت اينترنتي به مردم ارائه مي‌نمايد. از آنجايي كه مراجعه به شوراهاي حل اختلاف گرگان بسيار زياد است اين سا‌مانه به منظور جلوگيري از اتلاف وقت و همچنين پيشگيري از شيوع ويروس كرونا تاسيس گرديد.

سا‌مانه اجراي احكام گرگان از سال ۹۹ تاسيس و هم اكنون نيز در حال خدمات رساني به مردم مي‌باشد. واحد اجراي احكام گرگان يكي از شلوغ‌‌ترين مراجع قضايي در كشور مي‌باشد و در سال گذشته ۲۶ هزار پرونده در اين واحد ‌‌‌بررسي گرديده است. حال با پيدايش بيماري كرونا حضور مردم در اين مركز قضايي بسيار خطرناك شده و كارمندان نيز براي رسيدگي به تمامي پرونده‌ها به مشكل بر مي‌خوردند. اما با راه اندازي اين سا‌مانه معتبر بخش اعظمي از مشكلات مردم حل شده است. افراد مي‌توانند با رجوع به اين سا‌مانه نوبت اجراي احكام خود را به صورت اينترنتي دريافت نمايند و در تاريخ مورد نظرشان از آن استفاده كنند.

نكته: اين سا‌مانه تنها مختص مردم گرگان مي‌باشد.

نحوه دريافت نوبت اجراي احكام گرگان

براي دريافت نوبت اجراي احكام گرگان افراد مي‌بايست برخي مراحل را به صورت اينترنتي به انجام برسانند تا نوبت خود را دريافت نمايند. در زير مراحل اخذ نوبت از سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان شرح داده شده است:

  • در مرحله اول مي‌بايست وارد سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان شويد و سپس بر روي گزينه نوبت دهي قضايي كليك نماييد. عكس
  • حال صفحه‌‌اي برايتان باز مي‌شود كه بايد در آن رمز شخصي ثنا را به همراه كد ملي خود وارد نموده و روي گزينه مرحله بعدي كليك كنيد. عكس
  • در اين مرحله براي شما يك رمز موقتي ارسال مي‌شود كه مي‌بايست آن را در سا‌مانه وارد كرده و سپس روي گزينه ورود كليك كنيد. حال برايتان صفحه‌‌اي نمايش داده مي‌شود كه بايد در آن گزينه ثبت نوبت را انتخاب كنيد. عكس
  • در مرحله آخر براي شما صفحه‌‌اي نمايش داده مي‌شود كه در آن تاريخ نوبت و مشخصات شما آمده است كه با نمايش اين صفحه مي‌توانيد از ثبت نوبت و دريافت آن مطمئن شويد. عكس

نكته: حتما از صفحه آخر كه در آن تاريخ نوبتتان آمده است پرينت بگيريد و در حين مراجعه به شوراي حل اختلاف آن را به همراه خود داشته باشيد.

سه نكته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

در زير سه نكته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان ذكر شده است:

  • در سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان هر دوازده دقيقه يك نوبت ثبت مي‌گردد و اخذ نوبت در اين سا‌مانه با محدوديت زماني نيز روبه رو است.
  • براي دريافت نوبت در اين سا‌مانه حتما بايد در سا‌مانه ثنا حساب كاربري داشته باشيد.
  • حتما از صفحه آخر كه در آن تاريخ نوبتتان ذكر گرديده است پرينت بگيريد زيرا در صورتي كه پرينت نداشته باشيد نمي‌توانيد از نوبتتان استفاده كنيد.

سوالات متداول

سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان در چه سالي تاسيس شد‌‌‌ ؟

اين سا‌مانه در سال ۱۳۹۹ تاسيس گرديد.

اگر در سا‌مانه ثنا ثبت نام نكنيم مي‌توانيم از سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان استفاده كنيم‌‌‌ ؟

خير مي‌بايست حتما در سا‌مانه ثنا ثبت نام نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان پاسخ دهند.

 

منبع : سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۲۶:۱۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه با پيشرفت علم و تكنولوژي مردم اكثر امور خود را به صورت آنلاين و غير حضوري انجام مي‌دهند. اما دستگاه قضا نيز از اين موضوع حمايت نموده و با تاسيس برخي از سامانه‌هاي معتبر سعي نموده كه امور حقوقي مردم به صورت غير حضوري انجام گيرند. براي مثال دستگاه قضا در سال‌هاي قبل با راه اندازي سامانه ثنا خدمات حقوقي را به صورت غير حضوري به مراجعين ارائه مي‌نمايد و در واقع تاسيس اين سامانه باعث جلوگيري از اتلاف وقت و هزينه مردم شده است. يكي ديگر از سامانه‌هايي كه به منظور ارائه خدمات حقوقي غير حضوري تاسيس گرديده است سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان مي‌باشد. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص سامانه نوبت دهي اجراي احكام شوراهاي حل اختلاف گرگان توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان يكي از سا‌مانه‌هاي معتبري است كه برخي خدمات حقوقي را به صورت اينترنتي به مردم ارائه مي‌نمايد. از آنجايي كه مراجعه به شوراهاي حل اختلاف گرگان بسيار زياد است اين سا‌مانه به منظور جلوگيري از اتلاف وقت و همچنين پيشگيري از شيوع ويروس كرونا تاسيس گرديد.

سا‌مانه اجراي احكام گرگان از سال ۹۹ تاسيس و هم اكنون نيز در حال خدمات رساني به مردم مي‌باشد. واحد اجراي احكام گرگان يكي از شلوغ‌‌ترين مراجع قضايي در كشور مي‌باشد و در سال گذشته ۲۶ هزار پرونده در اين واحد ‌‌‌بررسي گرديده است. حال با پيدايش بيماري كرونا حضور مردم در اين مركز قضايي بسيار خطرناك شده و كارمندان نيز براي رسيدگي به تمامي پرونده‌ها به مشكل بر مي‌خوردند. اما با راه اندازي اين سا‌مانه معتبر بخش اعظمي از مشكلات مردم حل شده است. افراد مي‌توانند با رجوع به اين سا‌مانه نوبت اجراي احكام خود را به صورت اينترنتي دريافت نمايند و در تاريخ مورد نظرشان از آن استفاده كنند.

نكته: اين سا‌مانه تنها مختص مردم گرگان مي‌باشد.

نحوه دريافت نوبت اجراي احكام گرگان

براي دريافت نوبت اجراي احكام گرگان افراد مي‌بايست برخي مراحل را به صورت اينترنتي به انجام برسانند تا نوبت خود را دريافت نمايند. در زير مراحل اخذ نوبت از سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان شرح داده شده است:

  • در مرحله اول مي‌بايست وارد سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان شويد و سپس بر روي گزينه نوبت دهي قضايي كليك نماييد. عكس
  • حال صفحه‌‌اي برايتان باز مي‌شود كه بايد در آن رمز شخصي ثنا را به همراه كد ملي خود وارد نموده و روي گزينه مرحله بعدي كليك كنيد. عكس
  • در اين مرحله براي شما يك رمز موقتي ارسال مي‌شود كه مي‌بايست آن را در سا‌مانه وارد كرده و سپس روي گزينه ورود كليك كنيد. حال برايتان صفحه‌‌اي نمايش داده مي‌شود كه بايد در آن گزينه ثبت نوبت را انتخاب كنيد. عكس
  • در مرحله آخر براي شما صفحه‌‌اي نمايش داده مي‌شود كه در آن تاريخ نوبت و مشخصات شما آمده است كه با نمايش اين صفحه مي‌توانيد از ثبت نوبت و دريافت آن مطمئن شويد. عكس

نكته: حتما از صفحه آخر كه در آن تاريخ نوبتتان آمده است پرينت بگيريد و در حين مراجعه به شوراي حل اختلاف آن را به همراه خود داشته باشيد.

سه نكته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

در زير سه نكته مهم در خصوص سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان ذكر شده است:

  • در سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان هر دوازده دقيقه يك نوبت ثبت مي‌گردد و اخذ نوبت در اين سا‌مانه با محدوديت زماني نيز روبه رو است.
  • براي دريافت نوبت در اين سا‌مانه حتما بايد در سا‌مانه ثنا حساب كاربري داشته باشيد.
  • حتما از صفحه آخر كه در آن تاريخ نوبتتان ذكر گرديده است پرينت بگيريد زيرا در صورتي كه پرينت نداشته باشيد نمي‌توانيد از نوبتتان استفاده كنيد.

سوالات متداول

سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان در چه سالي تاسيس شد‌‌‌ ؟

اين سا‌مانه در سال ۱۳۹۹ تاسيس گرديد.

اگر در سا‌مانه ثنا ثبت نام نكنيم مي‌توانيم از سا‌مانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان استفاده كنيم‌‌‌ ؟

خير مي‌بايست حتما در سا‌مانه ثنا ثبت نام نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان پاسخ دهند.

 

منبع : سامانه نوبت دهي اجراي احكام گرگان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۲۳:۰۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در سال‌هاي گذشته انجام برخي امور مرتبط با مراجع قضايي براي افراد به صورت حضوري انجام مي‌گرفت. يعني فرد مي‌بايست در مرجع قضايي مورد نظرش حضور مي‌يافت و ‌امور خود را در آنجا انجام مي‌داد. اما اين روش براي افراد علاوه بر هزينه‌اي كه داشت باعث اتلاف وقت نيز مي‌شد. امروزه اين مشكل تا حد زيادي حل شده است و ديگر نياز نيست براي انجام اكثر امور حقوقي و قضايي به صورت حضوري رجوع نمود. سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان يكي از مواردي است كه انجام امور حقوقي را براي افراد آسان‌‌تر كرده است. در ادامه اين مطلب قصد داريم شما را با اين سايت معتبر بيشتر آشنا كنيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان

 

 

سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان

همانطور كه در بالا گفته شد اگر همه افراد بخواهند امور حقوقي خود را به صورت حضوري انجام دهند براي آن‌ها بسيار زمان بر خواهد بود و روند بررسي و رسيدگي به پرونده‌ها نيز بسيار كند‌‌تر مي‌شود. سامانه نوبت دهي اجراي احكام‌ كرمان يكي از سايت‌هاي معتبري است كه خدمات حقوقي خود را به صورت غير حضوري به مردم آن منطقه ارائه مي‌كند و با استفاده از اين سامانه ديگر نياز به حضور در مراجع قضايي نخواهد بود.

هدف اصلي تاسيس اين سامانه ارائه نوبت اجراي احكام به صورت غير حضوري مي‌باشد. هرگاه فردي مي‌خواهد از مراكز اجراي احكام كرمان نوبت دريافت نمايد مي‌بايست در ابتدا به اين سامانه رجوع نموده و نوبت خود را به صورت آنلاين دريافت كند‌. در اين صورت ديگر نياز نيست كه فرد حتما براي اخذ نوبت به مرجع قضايي رجوع كند و نوبت به صورت آنلاين براي او ثبت خواهد شد. استفاده از اين سامانه توسط مراجعين مي‌تواند براي دادسراها نيز مزاياي زيادي را به همراه بياورد و روند انجام امور حقوقي را نيز تسريع كند.

نحوه دريافت نوبت از سامانه اجراي احكام كرمان به صورت آنلاين

براي دريافت نوبت اجراي احكام كرمان مي‌بايست فرد متقاضي چندين مرحله را به انجام برساند تا نوبت خود را ثبت كرده و سپس در مدت زمان تعيين شده بتواند از نوبتش استفاده نمايد. نحوه دريافت نوبت اجراي احكام كرمان به صورت غير حضوري به شرح زير مي‌باشد:

  • در مرحله اول فرد مي‌بايست به سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان به نشاني dadgostari-kr.eadl.ir رجوع نمايد و سپس روي گزينه نوبت دهي اينترنتي شعب دادگستري استان كليك كند. عكس
  • پس از انجام مرحله اول صفحه جديدي باز مي‌شود كه مي‌بايست در آن روي گزينه اجراي احكام شوراهاي حل اختلاف كرمان كليك كرده تا صفحه بعدي نمايش داده شود. عكس
  • پس از اينكه صفحه بعدي باز شد ليست دادورزان براي فرد نمايش داده مي‌شود كه بايد دادورز مورد نظر را تعيين كند. عكس
  • در مرحله بعد مي‌بايست فرد اطلاعات شخصي خود مانند نام، نام خانوادگي، شماره تماس، تاريخ مورد نظر و… را در سامانه وارد كند و سپس بر روي گزينه ثبت اطلاعات و اخذ نوبت كليك كند. عكس
  • حال صفحه‌اي نمايش داده مي‌شود كه درون آن كد رهگيري و تاريخ نوبت و… نشان داده مي‌شود كه به معناي موفقيت در دريافت نوبت اجراي احكام كرمان است. عكس

پرينت نوبت اجراي احكام كرمان

هرگاه فرد نوبت اجراي احكام خود را از طريق سامانه دريافت نمود مي‌بايست از صفحه آخر كه در آن كد رهگيري و تاريخ نوبت ذكر شده است پرينت بگيرد. چنانچه فرد از صفحه پرينت دريافت نمود مي‌بايست در هنگام مراجعه حضوري آن را ارائه كند و در غير اين صورت نوبت او قابل استفاده نخواهد بود.

سوالات متداول

سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان به چه منظور طراحي شده است‌‌‌ ؟

اين سامانه به منظور ارائه خدمات حقوقي به صورت غير حضوري طراحي گرديده است.

اگر پرينت نوبت دريافت شده گرفته نشود نمي‌توان از نوبت استفاده كرد‌‌‌ ؟

خير مي‌بايست از صفحه آخر حتما پرينت دريافت شود و در غير اين صورت نمي‌توان ار نوبت استفاده كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان پاسخ دهند.

 

منبع : سامانه نوبت دهي اجراي احكام كرمان

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۳:۵۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هرگاه فردي بداند كه حقوق او از بين رفته ‌‌‌مي‌تواند در دادگاه‌‌‌ عليه شخصي كه باعث اين موضوع شده است طرح دعوا نمايد. طرح دعوا به معناي شكايت از خوانده و مطالبه حقوق توسط خواهان ‌‌‌مي‌باشد. دعاوي انواع و اقسام مختلفي داشته و هر فرد ‌‌‌مي‌بايست با توجه به نوع جرم، نوع حق از بين رفته و عوامل ديگر اقدام‌ به طرح دعوا نمايد. دعاوي غير مالي يكي از انواع دعاوي تعيين شده در قانون هستند كه براي طرح آن‌ها ‌‌‌مي‌بايست برخي نكات را مدنظر قرار داد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص دعاوي غيرمالي ذاتي و اعتباري توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : دعاوي غيرمالي اعتباري

 

دعاوي غير مالي كدامند ؟

دعواي غير مالي يكي از انواع دعواهاييست كه در دادگاه‌‌‌‌ها طرح ‌‌‌مي‌شوند. اين دعاوي همانطور كه از نامشان مشخص است داراي منفعت مالي براي شخص خواهان نخواهند بود. در دعاوي غير مالي حقي كه در خصوص آن ادعا شده است به گونه‌اي نيست كه براي طرح كننده دعوا نفع پولي داشته باشد. يعني اگر خواهان در دادگاه برنده شود حقي كه به او تعلق ‌‌‌مي‌گيرد ‌‌‌‌نمي‌تواند به طور مستقيم به پول تبديل شود. دعاوي غير مالي به طور كلي به دو دسته دعاوي ذاتي و اعتباري تقسيم بندي ‌‌‌مي‌شوند كه هركدام قوانين مربوط به خود را دارند.

دعاوي غيرمالي ذاتي در مقابل اعتباري

دعاوي غير مالي ذاتي يكي از انواع دعواهاي غير مالي به حساب ‌‌‌مي‌آيند. دعاوي غير مالي ذاتي به دعواهايي گفته ‌‌‌مي‌شود كه به طور ذاتي براي فرد منفعت مالي به همراه ‌‌‌‌نمي‌آورند. براي مثال دعواي عدم تمكين يك دعواي غير مالي ذاتي به حساب ‌‌‌مي‌آيد زيرا اگر خواهان بتواند خوانده را مجبور به تمكين كند بازهم اين كار هيچ منفعت مالي و پولي براي او نخواهد داشت.

دعاوي غيرمالي اعتباري

دعاوي غير مالي اعتباري نيز از انواع دعاوي تعيين شده توسط‌‌‌ قانونگذار ‌‌‌مي‌باشند كه با ديگر انواع شكايات تفاوت دارند. اين دعاوي به طور ذاتي براي فرد خواهان منفعت مالي را به همراه ‌‌‌مي‌آورند اما قانونگذار به دليل وجود برخي دلايل اين نوع دعاوي را به عنوان دعاوي غير مالي اعتباري مشخص كرده است. براي درك‌ بهتر مفهوم دعاوي غير مالي اعتباري در زير چند نمونه را مثال زده‌‌‌‌‌‌ايم:

  • دعواي مرتبط با امور مستاجر و موجر
  • دعواي مزاحمت
  • دعواي خلع يد

سوالات متداول

دعواي غير مالي چه نوع دعوايي است ؟

دعواي غير مالي به دعوايي كه گفته ‌‌‌مي‌شود كه در آن حق مورد ادعا براي خواهان منفعت مالي ندارد.

دعواي غير مالي ذاتي چيست ؟

دعواي غير مالي ذاتي به دعواي گفته ‌‌‌مي‌شود كه هيچگونه منفعت مالي براي فرد خواهان به همراه ندارد كه توضيحات كامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

دعواي عدم تمكين چه نوع دعوايي است ؟

دعواي عدم تمكين به عنوان دعواي غير مالي ذاتي شناخته ‌‌‌مي‌شود كه توضيحات كامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعاوي غيرمالي اعتباري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دعاوي غيرمالي اعتباري پاسخ دهند.

 

 منبع : دعاوي غيرمالي اعتباري

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دعاوي غيرمالي اعتباري،
موضوع:
[ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۱:۵۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از حقوقي كه افراد در جامعه دارند اقامه دعوا مي‌باشند. هر فرد حق دارد كه عليه افراد ديگر طرح دعوا كند و به دلايل مختلف شكايت خود را مطرح كند. از آن جايي كه اقامه دعوا جزو حقوق قانوني افراد به حساب مي‌آيد هيچ فردي نمي‌تواند اين حق را از آن‌ها دريغ كند. اما قانونگذار شرايطي را براي اقامه دعوا در نظر گرفته است كه در صورت عدم وجود اين شرايط اقامه دعوا ممكن نيست. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص شرايط اقامه دعوا در آيين دادرسي مدني توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : شرايط اقامه دعوا در آيين دادرسي مدني

شرايط اقامه دعوا در آيين دادرسي مدني

در آيين دادرسي مدني شرايطي براي اقامه دعوا مدنظر گرفته شده است كه در صورت عدم وجود آن‌ها اقامه دعوا امكانپذير نبوده و بي‌نتيجه خواهد ماند. شرايط اقامه دعوا در آيين دادرسي مدني به شرح زير مي‌باشد:

  • حقي كه فرد شاكي در خصوص آن طرح دعوا نموده است مي‌بايست منجز باشد و براي اينكه به وجود بيايد نياز به انجام گرفتن هيچ امر ديگري نباشد. براي مثال افراد نمي‌توانند قبل از فوت پدر براي دريافت ارث اقامه دعوا كنند زيرا براي دريافت ارث پدر مي‌بايست حتما فوت نموده باشد.
  • خواهان مي‌بايست از طرح دعواي خود داراي منفعت شخصي بشود.‌ يعني در صورتي كه دادگاه حق را به او بدهد مي‌بايست اين حق براي او منفعت داشته باشد.
  • داراي اهليت بودن خواهان نيز جزو شرايط اقامه دعوا مي‌باشد و در غير اين صورت طرف مقابل مي‌تواند ايراد عدم اهليت را به او وارد كند.
  • فردي كه دعوا را اقامه كرده بايد حتما خوانده را به طور صحيح مشخص كند و چنانچه دعواي او ربطي به خوانده نداشته باشد و متوجه او نگردد دادگاه قرار رد دعوا را صادر خواهد كرد.
  • چنانچه اقامه نمودن دعوا در مرجع قضايي مختص مدت زمان خاصي باشد اقامه دعوا خارج از آن مدت زمان‌ امكانپذير نيست.
  • دعوايي كه اقامه مي‌شود نبايد در گذشته در دادگاه پيگيري و مختومه اعلام شده باشد و‌ اگر چنين باشد نمي‌توان اقامه دعوا‌ نمود و تنها مي‌شود به حكم‌ اعتراض كرد.
  • دعوا مي‌بايست در دادگاهي اقامه شود كه صلاحيت رسيدگي به آن را دارا باشد.

مشروع بودن حق مورد ادعا نيز جزو شرايط اقامه دعوا مي‌باشد‌ ؟

همانطور كه در بالا گفتيم شرايط زيادي براي اقامه دعوا در نظر گرفته شده است. حال با خواندن اين توضيحات شايد برايتان سوال شود كه اگر حق شرعي نباشد مي‌توان براي آن اقامه دعوا نمود‌؟ كه در اين خصوص بايد بگوييم حق مورد ادعا مي‌بايست حتما مشروع باشد تا شما بتوانيد دعوا را اقامه كنيد. براي مثال شما مي‌توانيد براي تصرف عدواني شكايت كنيد اما نمي‌توانيد براي طلب پولي كه از راه فروش مواد مخدر به دست آمده و شما آن‌ را از ديگري طلب داريد اقامه دعوا نماييد.

اقامه دعوا به چه معناست‌ ؟

در جامعه امروزي ميزان وقوع جرم و زير پا گذاشتن حقوق ديگران بسيار بيشتر از گذشته مي‌باشد. قانونگذار به هر فرد اين امكان را داده است كه در صورت ضايع شدن حقوقش از فردي كه باعث اين موضوع شده است شكايت نمايد كه به اين كار اقامه دعوا مي‌گويند. اقامه دعوا به اين معناست كه فرد شاكي از فرد متهم در دادگاه شكايت مي‌كند و از مقام قضايي مي‌خواهد كه مطابق قانون با او برخورد كند. طي اقامه دعوا مقام قضايي شرايط را مي‌سنجد و چنانچه ادعاي فرد شاكي صحيح باشد مجرم به سزاي عمل خود مي‌رسد. اقامه دعوا مي‌تواند در خصوص موارد مختلفي اتفاق بيفتد. براي مثال مي‌توان در خصوص مواردي مثل عدم تمكين، عدم پرداخت نفقه، عدم پرداخت مهريه، تصرف عدواني و… طرح دعوا نمود و ‌خواستار احقاق حقوق خود شد.

سوالات متداول

كسي كه دعوا را اقامه مي‌كند چه نام دارد‌ ؟

فردي كه دعوا را اقامه مي‌كند با نام خواهان شناخته مي‌شود.

اگر حق مورد ادعا معلق باشد مي‌توان براي آن طرح دعوا نمود‌ ؟

خير حق مورد ادعا مي‌بايست حتما منجز باشد كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شرايط اقامه دعوا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شرايط اقامه دعوا پاسخ دهند.

 

 منبع : شرايط اقامه دعوا در آيين دادرسي مدني

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۴:۴۰:۰۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در تمامي دادگاه‌‌‌‌ها قاضي مسئوليت صدور حكم‌‌‌ را بر عهده دارد و ‌‌‌مي‌بايست با استفاده از علم خود مناسب‌‌ترين حكم را صادر كند. اما گاهي ممكن است با وجود عالم بودن قاضي حكم قابل تغيير يا نقض باشد و بتوان اجراي آن ‌را متوقف كرد. از اين رو قانونگذار روش‌‌‌‌هاي زيادي را در نظر گرفته است تا بتوان به احكام صادره از طرف دادگاه اعتراض نمود. دادخواست اعاده دادرسي يكي از انواع روش‌‌‌‌هاي اعتراض به احكام دادگاه ‌‌‌مي‌باشد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص دادخواست اعاده دادرسي و رد آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : رد دادخواست اعاده دادرسي

دادخواست اعاده دادرسي چيست‌‌‌ ؟

ارائه دادخواست اعاده دادرسي يكي از روش‌‌‌‌هاي اعتراض به احكام دادگاه‌‌‌‌ها ‌‌‌مي‌باشد كه توسط قانونگذاران تعيين شده است. با استفاده از اين روش ‌‌‌مي‌توان به احكام مختلفي كه از طرف دادگاه صادر شده‌‌‌اند اعتراض نمود و خواستار نقص يا تغيير آن‌‌‌‌‌ها شد. چنانچه فردي يكي از دلايل‌‌‌ موجه و تعيين شده توسط قانونگذاران را دارا باشد ‌‌‌مي‌تواند با استناد به آن‌‌‌‌ها دادخواستي را مبني بر اعاده دادرسي به دادگاهي كه حكم از طرف آن صادر شده است ارائه نمايد تا دادخواست‌‌‌ او پيگيري شود. چنانچه دادخواست و ادعاي او صحيح باشد ممكن است دادگاه دوباره موضوع حكم صادر شده را بررسي كند و حتي گاهي پيش ‌‌‌مي‌آيد كه حكم ‌نقض ‌‌‌مي‌شود.

شرايط دادخواست اعاده دادرسي

براي تهيه دادخواست اعاده دادرسي ‌‌‌مي‌بايست افراد دادخواست را به درستي تكميل كنند تا دادگاه آن بررسي كند. براي تكميل اين نوع دادخواست ‌‌‌مي‌بايست برخي شرايط را مد نظر گرفت و تمام موارد تعيين شده در قانون ‌‌‌مي‌بايست در دادخواست ذكر شوند. شرايط و مواردي كه ‌‌‌مي‌بايست در دادخواست اعاده دادرسي ذكر شوند به شرح زير هستند:

  • در دادخواست اعاده دادسي ‌‌‌مي‌بايست درخواست كننده تمامي مشخصات خود و طرف مقابلش در دعوا را كه شامل نام و نام خانوادگي، محل اقامت و… ‌‌‌مي‌شوند را ذكر كند.
  • درخواست كننده ‌‌‌مي‌بايست حكمي را كه درخصوص آن درخواست اعاده دادرسي دارد درون دادخواست قيد نمايد.
  • درون دادخواست ‌‌‌مي‌بايست تمامي مشخصات دادگاهي كه حكم از طرف آن صادر گرديده است ذكر شود.
  • دليل دادخواست نيز ‌‌‌مي‌بايست درون آن نوشته شود.
  • اگر دادخواست را وكيل فرد درخواست كننده تهيه و تنظيم كند ‌‌‌مي‌بايست مشخصات خود وكيل نيز در آن قيد گردد.

رد دادخواست اعاده دادرسي

با وجود اينكه دادخواست اعاده دادرسي ‌‌‌مي‌بايست توسط دادگاه بررسي و به آن ‌پرداخته شود اما گاهي ممكن است دادخواست رد شود. قانونگذار برخي موارد را در نظر گرفته است كه در صورت وجود آن‌‌‌‌ها دادخواست اعاده دادرسي رد ‌‌‌مي‌شود. مواردي كه در صورت وجود آن‌ها دادخواست اعاده دادرسي رد ‌‌‌مي‌شود به شرح زير ‌‌‌مي‌باشند:

  • چنانچه دادخواست به طور صحيح و درست تكميل نگرديده و يا اينكه ناقص باشد دادگاه ‌‌‌مي‌تواند آن ‌را رد كند.
  • فردي كه دادخواست را ارائه ‌‌‌مي‌كند ‌‌‌مي‌بايست براي ارائه آن دليل و جهات موجه را ذكر كند تا دادگاه دليل موجه براي اعاده دادرسي داشته باشد و در غير اين صورت دادخواست او رد خواهد شد.
  • اگر مقرر باشد كه ارائه دادخواست در مدت زمان خاصي صورت بگيرد اما درخواست كننده خارج از آن مدت زمان آن ‌را ارئه كرده باشد دادخواست او رد ‌‌‌مي‌شود. اما ‌اگر براي اين ‌كار خود دليل موجه داشته باشد دادخواست رد نخواهد شد.

سوالات متداول

در صورت ارائه دادخواست اعاده دادرسي چه ‌‌‌مي‌شود‌‌‌ ؟

موضوع حكم‌ مورد بررسي مجدد قرار خواهد ‌گرفت كه توضيحات كامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آيا ممكن است دادخواست اعاده دادرسي رد شود‌‌‌ ؟

بله در صورت وجود برخي موارد دادخواست رد ‌‌‌مي‌شود.

اگر دادخواست اعاده دادرسي ناقص باشد دادخواست رد ‌‌‌مي‌شود‌‌‌ ؟

بله در اين صورت دادخواست توسط دادگاه رد ‌‌‌مي‌شود كه توضيحات كامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص رد دادخواست اعاده دادرسي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون رد دادخواست اعا‌ده دادرسي پاسخ دهند.

 

 منبع : رد دادخواست اعاده دادرسي

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 3


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۴:۲۴:۰۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هرگاه فردي در دادگاه از ما شكايت كند اولين اقدامي كه در مقابل او انجام مي‌دهيم دفاع از خودمان مي‌باشد و سعي مي‌كنيم كه بي‌گناهي خود را در موضوع پيش آمده به اثبات برسانيم‌. همه ما حق اقامه دعوا و دفاع از خود در دعاوي مختلف را داريم و‌ هيچكس نمي‌تواند اين حق را از ما سلب كند‌ اما قانونگذار برخي موارد را پيش بيني كرده است كه در صورت وجود آن‌ها اين حق از ما سلب مي‌شود. يكي از مواردي‌ كه ‌مي‌تواند حق اقامه دعوا و دفاع از خود در دعاوي را از ما سلب كند عدم اهليت مي‌باشد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص عدم اهليت خوانده و خواهان دعوا توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع :  عدم اهليت خواهان و خوانده دعوا

عدم اهليت خوانده و خواهان دعوا

براي اينكه خوانده و خواهان دعوا بتوانند در دادگاهي كه دعوا در آن طرح گرديده حضور يابند و از حقوق خود دفاع كنند مي‌بايست داراي اهليت باشند. خواهان مسلما براي دفاع از حقوق ناديده گرفته خود و خوانده نيز براي دفاع از خود در مقابل خواهان در دادگاه حضور مي‌يابند.

مطابق قانون هر دو شخص خوانده و خواهان مي‌بايست داراي اهليت باشند تا بتوانند دعوا را ادامه دهند. حال شايد برايتان سوال شود اهليت چيست؟ كه در پاسخ به اين پرسش مي‌بايست بگوييم اهليت به اين معناست كه فرد به بلوغ كافي براي اداي حق رسيده باشد، سفيه نباشد، بتواند امور مالي‌اش را انجام دهد، دچار جنون نباشد و… تا بتواند به دعوا ادامه دهد. در كشور ما سن بلوغ براي دختران ۹ سالگي و سن بلوغ براي پسران ۱۵ سالگي خواهد بود اما رسيدن به اين سن كافي نيست و هردو شخص خواهان و خوانده مي‌بايست به سن رشد خود كه هجده سال تمام است نيز رسيده باشند. چنانچه خواهان و خوانده داراي اهليت نباشند و دادگاه از اين موضوع مطلع گردد برخي آثار حقوقي را برايشان به همراه خواهد آورد.

آثار عدم اهليت خواهان و‌ خوانده

در صورتي كه خواهان و خوانده داراي اهليت نباشند ممكن است اين مسئله برخي آثار حقوقي را براي آن‌ها به همراه داشته باشد. در درجه اول اگر يكي از طرفين دعوا داراي اهليت نباشند طرف ديگر مي‌تواند به عدم اهليت آن‌ها ايراد وارد كرده و از دادگاه بخواهد كه به اين موضوع رسيدگي كند‌. دادگاه نيز اين موضوع را پيگيري كرده و چنانچه ايراد عدم اهليت صحيح باشد و فرد داراي اهليت نباشد رسيدگي به دعوا متوقف مي‌شود. اما اگر دادگاه در حين پيگيري متوجه شود كه ايراد عدم اهليت صحيح نيست و فرد داراي اهليت است روند رسيدگي به دعوا ادامه خواهد يافت.

خوانده و خواهان دعوا چه كساني هستند‌‌‌‌ ؟

همه افراد در جامعه حق طرح دعوا و شكايت از افراد ديگر را دارند و همچنين مي‌توانند در صورتي كه عليه آن‌ها ‌طرح دعوا شد از خود دفاع كنند. فردي كه عليه شخص ديگر دعوا را طرح نموده و از او در دادگاه شكايت مي‌كند به عنوان خواهان شناخته مي‌شود. در اين صورت مي‌توان ‌گفت در هر دعوا شخص شاكي خواهان خواهد بود. خوانده نيز به شخصي گفته مي‌شود كه عليه او در دادگاه دعوايي طرح گرديده است و فرد ديگري از او شكايت نموده كه در اين صورت خوانده مي‌بايست از خود دفاع كند. پس مي‌توان نتيجه گيري كرد كه خواهان همان شاكي و خوانده نيز فردي است كه از او در مرجع قضايي شكايت شده است.

سوالات متداول

خوانده كيست‌‌‌‌ ؟

خوانده به كسي گفته مي‌شود كه در دادگاه عليه او شكايت شده است.

سن بلوغ در دختران چند سال است‌‌‌‌ ؟

سن بلوغ در دختران ۹ سال مي‌باشد كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر فرد سفيه باشد اهليت دارد‌‌‌‌ ؟

خير در اين صورت فاقد اهليت است كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عدم اهليت خواهان و خوانده، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عدم اهليت خواهان و خوانده پاسخ دهند.

 

 

 

 

 منبع :  عدم اهليت خواهان و خوانده دعوا

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۶:۳۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همه ما انجام برخي اعمال را ناپسند ‌‌‌‌‌مي‌دانيم‌‌‌‌‌ و تمام تلاش خود را ‌‌‌‌‌مي‌كنيم كه مرتكب آن‌‌‌‌‌‌ها نشويم. در قانون نيز برخي اعمال موجه نبوده و نظم جامعه را از بين ‌‌‌‌‌مي‌برند. از اين رو قانون آن‌‌‌‌‌‌ها را منع كرده است و با نام جرم شناخته ‌‌‌‌‌مي‌شوند. جرم ‌‌‌‌‌مي‌تواند از عمل ساده‌اي مانند ريختن زباله در خيابان تا قتل افراد ديگر را شامل شود و طبق قانون افراد در جامعه نبايد عملي مجرمانه را مرتكب شوند زيرا مجازات خواهند شد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص تعريف جرم و عناصر تشكيل دهنده آن‌ توضيحات كاملي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : تعريف جرم

تعريف جرم

به هر عملي كه قانونگذار براي آن مجازاتي را در نظر گرفته باشد جرم مي‌گويند. در واقع جرم عملي است كه قانونگذار ارتكاب آن را منع نموده و چنانچه فردي مرتكب آن شود طبق قانون مجازات خواهد شد. به افرادي كه مرتكب جرم ‌‌‌‌‌مي‌شوند مجرم‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌مي‌گويند و براي هر مجرم مجازاتي برابر ميزان جرمش در نظر گرفته ‌‌‌‌‌مي‌شود.

اگر بخواهيم مفهوم جرم‌ را ساده‌تر توضيح دهيم ‌‌‌‌‌مي‌بايست بگوييم هر عملي كه نظم جامعه را بر هم زند و باعث از بين رفتن حقوق ديگران شود جرم بوده و براي آن مجازاتي تعيين شده است. به عنوان مثال اگر فردي ديگري را به قتل برساند مرتكب جرم قتل شده است زيرا باعث گرفتن جان او و ناديده گرفتن حقوق او شده است.

ويژگي‌‌‌‌‌‌هاي جرم كدامند‌‌‌‌‌‌ ؟

جرائم داراي اركاني هستند كه در صورت وجود آن‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌مي‌توان گفت كه فرد عمل مجرمانه‌‌‌‌‌‌‌اي را مرتكب شده است. اين اركان به شرح زير ‌‌‌‌‌مي‌باشند:

  • منع انجام عمل مجرمانه

عملي كه توسط مجرم انجام شده است ‌‌‌‌‌مي‌بايست حتما توسط قانون منع گرديده باشد. براي مثال سرقت عمل مجرمانه‌‌‌‌‌‌‌اي است زيرا قانون انجام آن را منع كرده است.

  • منع انجام ندادن عمل توسط قانون

از ديگر اركان جرايم منع انجام ندادن عملي ‌‌‌‌‌مي‌باشد كه اگر انجام نگيرد فرد مرتكب جرم ‌‌‌‌‌مي‌شود. براي مثال گاهي مادري به قصد از بين بردن فرزند خود از شيردادن به او امتناع ‌‌‌‌‌مي‌كند كه در اين صورت مادر مجرم است. زيرا قانون تاكيد كرده است كه او بايد عمل شيردادن به فرزندش را انجام ‌‌‌‌‌مي‌داده اما از اين كار امتناع ورزيده است.

  • داراي مجازات بودن

از ديگر ويژگي‌‌‌‌‌‌هاي جرم داراي مجازات بودن آن است، اين به اين معناست كه بايد در قانون براي عمل ارتكاب يافته مجازات تعيين شده باشد تا بتوان گفت كه آن عمل جرم است.

عناصر تشكيل دهنده جرم | تعريف جرم

به مواردي كه باعث تشكيل جرم ‌‌‌‌‌مي‌شوند عناصر تشكيل دهنده جرم گفته ‌‌‌‌‌مي‌شود. به بيان ساده‌تر وجود عناصر جرم براي اينكه بتوان گفت عملي جرم محسوب ‌‌‌‌‌مي‌شود الزامي است. عناصر تشكيل دهنده جرم شامل سه مورد عنصر ما‌دي، عنصر قا‌نوني و عنصر رو‌اني مي‌شوند كه به شرح زير هستند:

  • عنصر رواني جرم

عنصر رواني جرم به معناي اين است كه فرد مجرم قصد ارتكاب آن‌ عمل مجرمانه را داشته و براي آن نقشه كشيده و برنامه ريزي كرده است. به توضيح ساده‌تر عنصر رواني به اين معناست كه فرد مجرم با خواست، اراده و نيت خود دست به انجام عمل مجرمانه زده است.

  • عنصر مادي جرم

عنصر مادي جرم زماني وجود خواهد داشت كه نقشه و نيت فرد مجرم به وقوع بپيوند و ظاهر شود. به بيان ديگر اگر فرد براي ارتكاب جرم نقشه‌‌‌‌‌‌‌اي بكشد اما آن را انجام ندهد نمي‌توان براي او مجازات در نظر گرفت زيرا هنوز عنصر مادي جرم به وجود نيامده است اما اگر تمام نقشه‌‌‌‌‌‌هاي او به وقوع بپيوندد و جرم انجام شود عنصر مادي جرم نيز به وجود خواهد آمد.

  • عنصر قانوني جرم

وجود عنصر قانوني به اين معناست كه بايد عمل ارتكابي از ديدگاه قانون‌ جرم تلقي شود و براي آن مجازاتي تعيين‌ گرديده باشد.

نكته: براي اينكه بتوان عملي را مجرمانه خطاب كرد ‌‌‌‌‌مي‌بايست هر سه عناصر تشكيل دهنده وجود داشته باشند اما ماهيت آن‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌مي‌تواند در خصوص هر جرمي متفاوت باشد.

سوالات متداول

ارتكاب جرم به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

اگر فردي عملي كه قانون آن ‌را منع كرده است مرتكب شود ‌‌‌‌‌مي‌توان گفت ارتكاب جرم صورت گرفته است.

عنصر قانوني جرم چيست‌‌‌‌‌‌ ؟

عنصر قانوني جرم ‌به اين معناست كه عمل ارتكابي جرم تلقي شود و براي آن مجازاتي تعيين شده باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تعريف جرم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تعريف جرم پاسخ دهند.

 

 

 

 منبع : تعريف جرم

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تعريف جرم،
موضوع:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۲:۵۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی