مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در اين مقاله قصد داريم كه ضمانت يا عقد ضمان را مورد بررسي دقيق قرار بدهيم. به همين منظور ابتدا بايد به قانون مراجعه كنيم و نظر قانون را در اين مورد استخراج كنيم. اما پيش از آن بايد بگويم كه منظور از عقد ضمان عقدي است كه ميان شخص ضامن و شخصي كه طلبكار مي‌باشد منعقد مي‌گردد و توجه كنيد كه شخص بدهكار دخالتي در اين عقد ندارد. در ماده ۶۸۵ قانون مدني بيان شده است كه در ضمان موافقت مديون يا مخالفت او با عقد ضمان ارزش حقوقي ندارد. منظور قانون‌گذار از كلمه موافقت در واقع اراده شخص بوده است. در ادامه به بررسي نكات عقد ضمان به طور جامع مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 

تعريف عقد ضمان مطابق ماده قانون مدني | ضمانت

مطابق ماده ۶۸۴ قانون مدني عقد ضمان يعني اينكه شخصي مالي را كه بر ذمه ديگري قرار گرفته، متعهد شود. متعهد را ضامن طلبكار اصلي را مضمون‌له و مديون اوليه را مضمون‌‌عنه مي‌گويند. همچنين در ماده ۶۹۸ بيان شده است كه بعد از اينكه ضمان صحيحاً منعقد گشت پولي كه عهده مضمون‌عنه بود تصفيه مي‌گردد و همان بدهي بر ذمه ضامن قرار مي‌گيرد و مسئول پرداخت بدهي اصلي به مضمون‌له مي‌شود.

بررسي انواع ضمان

در واقع در خصوص ضمان دو دسته‌بندي در نظر گرفته شده است. اولي ضمان نقل ذمه و دومي ضمان ضم ذمه مي‌باشد.

ضمان نقل ذمه

در ضمان نقل ذمه ديني كه مربوط مي‌شود به مديون، از او به تمامي ضامن‌ها انتقال داده مي‌شود. بايد توجه كنيم كه پخش شدن اين دين مي‌تواند به طور مساوي و يا نامساوي صورت بپذيرد. بنابراين شخصي كه طلبكار واقع شده است مي‌تواند به هر كدام از ضامن‌ها متناسب با سهمي كه دارند رجوع كند و در اين خصوص ما به ماده ۷۲۱ قانون مدني استناد مي‌كنيم.

ضمان ضم ذمه | ضمانت

در خصوص ضمان ضم ذمه موقعيت به اين شكل است كه شخصي كه بدهكار واقع شده است از ديني كه بر عهده او مي‌باشد بري نمي‌شود. با توجه به اينكه تمام ضامنين مسئول مي‌باشند طلبكار اين امكان را دارد كه كل دين را هر زماني كه بخواهد از هر كدام از ضامن‌ها طلب كند.

تفاوت

براي اين كه از اين دو اصطلاح رفع ابهام كنيم بايد بگوييم تفاوت اين دو اين است كه در ضمان نقل ذمه، ذمه يا دين مديون بري مي‌شود و از آن پس ديگر ضامن است كه دين دارد در واقع ضامن مديون مي‌شود.
اما در خصوص ضمان ضم ذمه مديون همچنان باقي مي‌ماند و در واقع ضامن به جاي او قرار نمي‌گيرد بلكه در كنار او در نظر گرفته مي‌شود. يعني شخصي كه طلبكار است از دو نفر مي‌تواند طلبش را وصول كند يكي بدهكار ديگري ضامن او.

 

در خصوص اينكه ضمان چه نوع عقدي است بايد بيان كنيم كه عقد ضمان يك نوع عقد عهدي مي‌باشد. در واقع آن چيزي كه در عقد ضمان مورد نظر طرفين است يك تعهد مي‌باشد و شخصي كه اين تعهد را مي‌دهد ضامن ناميده مي‌شود.

نكته‌اي كه بسيار بايد به آن توجه كرد اين است كه شخصي كه به عنوان ضامن در نظر گرفته مي‌شود حتماً بايد اهليت داشته باشد.

در ماده ۶۸۵ قانون مدني همانطور كه اشاره شد بيان شده است كه در ضمان رضاي مديون اصلي شرط نمي‌باشد.

در ماده ۶۸۷ قانون مدني بيان شده است كه ضمانت از ديون محجور و ميت صحيح است. ممكن است براي شما اين سوال ايجاد شود كه چطور مي‌توان ضامن شخص محجور شد؟ در پاسخ بايد بيان كرد كه مطابق ماده ۶۸۵ اراده شخصي كه مديون است در خصوص ضمان دخالتي ندارد. بنابراين اهميتي ندارد كه مديون محجور است يا خير. منظور ما از شخص محجور شخصي است كه اهليت ندارد. در خصوص شخصي كه فوت كرده است نيز همانطور كه اشاره شد ضامن شدن صحيح مي‌باشد چراكه تركه شخصي كه فوت كرده است شخصيت حقوقي دارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضمانت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضمانت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضمانت | تعريف ضمانت،
موضوع:
[ ۱۳ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۷:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در سيستم كيفري ايران فرآيند بررسي يك پرونده‌ كيفري از دادسرا شروع مي‌شود. دادسرا نهادي است كه تحقيق و بررسي در حيطه‌ اختيارات آن مي‌باشد. دادسرا مي‌تواند در همين راستا قرارهاي مختلفي صادر كند يكي از اين قرارهاي صادره شده نيابت قضايي مي‌باشد. در اين مطلب به بررسي نيابت قضايي در امور كيفري مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 
 

نيابت قضايي در امور كيفري

از نظر لغوي نيابت به معناي واگذاري به ديگري و جانشين نمودن مي‌باشد. از نظر اصطلاحي نيابت قضايي به حالتي گفته مي‌شود كه يك مرجع قضايي به مرجع قضايي ديگري درخواست مي‌دهد كه در مورد پرونده در حوزه‌ خود تحقيقاتي را انجام دهد.

در قانون آيين دادرسي كيفري ماده‌ 119 به تعريف و شرايط نيابت قضايي پرداخته است. بر اساس اين ماده زماني كه دادسرا نياز به تحقيق در يك حوزه‌ قضايي ديگر دارد و يا به طور كلي هر اقدام ديگري خارج از حوزه‌ قضايي محل ماموريت بازپرس لازم شود، مي‌تواند به بازپرس محل ديگر نيابت بدهد و تقاضا نمايد تا تحقيق و بررسي در مورد موضوع را انجام دهد.

به طور مثال جرمي در استان همدان رخ مي‌دهد. اما شاهد اصلي در استان تهران سكونت دارد و امكان حضور در استان همدان را ندارد در اين صورت بازپرس همدان به بازپرس تهران نيابت مي‌دهد تا اظهارات شاهد را ثبت نمايد. زيرا قطعا بازپرس نمي‌تواند براي هر موضوع به حوزه‌ قضايي ديگر شخصا مراجعه نمايد و در واقع براي تسريع در روند پرونده از بازپرس حوزه‌ قضايي ديگر كمك مي‌گيرد.

موارد اعطاي نيابت قضايي در امور كيفري

بر اساس مواد قانوني فقط در برخي از موارد مي‌توان نيابت قضايي داد. اين موارد در ماده‌ 119 قانون آيين دادرسي كيفري مطرح شده است كه شامل:

1/ تحقيق از متهم.

2/ شنيدن شهادت شهود و مطلعان.

3/ معاينه‌ محل.

4/ بازرسي از اماكن و اشيا، جمع آوري آلات جرم.

5/ هر گونه اقدام ديگري كه بايد در خارج از حوزه‌ قضايي صورت بگيرد.

چگونگي اعطاي نيابت قضايي در امور كيفري

هر زمان كه نياز به بررسي و تحقيقات در خارج از حوزه‌ ماموريت باشد بازپرس قرار نيابت قضايي صادر مي‌كند. بازپرس موظف است تا اصل يا كپي اوراق مورد نياز و همچنين موارد لازم براي پرونده را براي بازپرس محل مورد نظر بفرستد. بازپرس موظف است در طي نامه‌‌اي‌ به شكل دقيق موضوع و حدود نيابت قضايي را تعيين نمايد. بازپرس مي‌تواند در مورد بخشي يا تمام موضوع مدنظر نيابت بدهد. 

در حوزه قضايي هر بخش فقط رئيس يا دادرس علي البدل دادگاه مي‌تواند نيابت قضايي را اعطا كند.

بازپرس در حدودي كه به او نيابت داده شده اقدامات لازمه را انجام مي‌دهد اوراق را تنظيم مي‌كند و گزارش خود در رابطه با موضوع نيابت را تهيه نموده سپس به همراه مدارك و مستندات جمع آوري شده براي بازپرس نيابت دهنده ارسال مي‌كند.

موارد عدم امكان اعطاي نيابت قضايي

در سه مورد زير امكان اعطاي نيابت قضايي وجود ندارد. بر اساس تبصره‌ 2 ماده‌ 119 قانون آيين دادرسي كيفري موارد زير در صورتي كه مستند صدور راي باشند استماع آن توسط قاضي صادر كننده راي الزامي است و نمي‌توان نيابت قضايي داد:

1/ اقرار متهم.

2/ شهادت شهود.

3/ شهادت بر شهادت شهود.

در صورتي كه حضور خود بازپرس در حوزه‌ قضايي ديگر ضروري باشد مي‌تواند با استدلال به دادستان اظهار كند و با كسب نظر موافق او در حوزه‌ قضايي ديگر حاضر مي‌شود و با هماهنگي با او و تحت نظر دادستان محل، ماموريت خود را انجام مي‌دهد. ضابطان موظف هستند تا با بازپرس همكاري نمايند.

اعطاي نيابت قضايي مجدد

در صورتي كه نياز به نيابت مجدد باشد بازپرس مي‌تواند اين كار را بكند. يعني بازپرسي كه به او نيابت داده شده است، نياز دارد كه براي اجراي تمام يا بخشي از مفاد نيابت به بازپرس ديگري در يك حوزه‌ ديگر نيابت اعطا كند.

بر اساس ماده 119 قانون آيين دادرسي كيفري بازپرس دوم كه به او نيابت داده شده است اوراق مورد نياز براي انجام تحقيقات را به بازپرس ديگر ارسال مي‌كند و موظف است كه مراتب را به اطلاع بازپرس نيابت دهنده برساند.

به طور مثال پرونده‌ قتلي در استان تهران مطرح مي‌شود، آلت جرم در استان شيراز يافت شده است. بازپرس تهران به بازپرس شيراز نيابت مي‌دهد براي بررسي آلت جرم. از طرفي بازپرس شيراز براي انجام تحقيقات خود نياز به كمك بازپرس اصفهان دارد. در اين صورت بازپرس شيراز مي‌تواند يك نيابت قضايي بدهد و بايد اين موضوع را به بازپرس تهران كه نيابت اوليه را به او داده است اطلاع دهد.

قرار تامين در نيابت قضايي

بر اساس ماده‌ 120 قانون آيين دادرسي كيفري در صورتي كه روند پرونده به شكلي باشد كه نياز به صدور تامين باشد بازپرس نيابت دهنده مي‌تواند همراه با نيابت قضايي نوع تامين را معين كند يا اينكه به بازپرس اختيار دهد تا طبق نظر خود نوع آن را تعيين نمايد و اخذ نمايد.

همچنين در مواردي كه بازپرسي كه به او نيابت داده است با توجه به دفاع متهم و ادله‌ موجود احساس نمايد كه تامين تعيين شده مناسب نيست و يا اينكه تاميني براي متهم مشخص نشده باشد با نظر خود تامين مناسب تعيين مي‌كند.

بر اساس ماده 121 قانون آيين دادرسي كيفري اگر تامين تعيين شده سبب بازداشت متهم گردد پرونده براي دادستان محل اجراي نيابت فرستاده مي‌شود تا در مورد اين تامين نظر خود را اعلام نمايد.

اگر متهم نسبت به اين قرار اعتراض داشته باشد دادگاه صالح محل اجراي نيابت رسيدگي مي‌كند.

سوالات متداول

نيابت قضايي چيست ؟

نيابت دادن به معناي اين است كه يك مرجع قضايي براي انجام يك امر نياز به همكاري مرجع ديگري داشته باشد و از او تقاضا نمايد تا كمك كند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

در چه مواردي نيابت قضايي داده مي‌شود ؟

در مواردي كه بازپرس نياز دارد در محلي خارج از حوزه‌ قضايي خود فعاليت نمايد مي‌تواند به جاي حضور نيابت قضايي بدهد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چگونه به حوزه‌ قضايي ديگر نيابت داده مي‌شود ؟

بازپرس در طي يك نامه موضوع نيابت و حدود آن را براي بازپرس حوزه قضايي ارسال مي‌نمايد و به او نيابت مي‌دهد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد نيابت قضايي در امور كيفري مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نيابت قضايي در امور كيفري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نيابت قضايي در امور كيفري پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۱:۴۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در عصر حاضر برخلاف گذشته شاهد تخصصي شدن فعاليت‌‌‌‌ها و تقسيم كار ميان اقشار مختلف هستيم. در گذشته يك نفر ممكن بود چند كار را انجام دهد ولي امروزه هر شخص در يك زمينه تخصص دارد و فعاليت ‌‌‌مي‌كند. از همين رو در جريان امور حقوقي پرونده، قاضي كه قصد تصميم گيري دارد اگر با موضوعي روبه‌رو شود كه در آن زمينه اطلاعات كافي نداشته باشد به نظر كارشناس رجوع ‌‌‌مي‌نمايد. در اين مطلب به بررسي دستمزد و تعرفه كارشناسان رسمي ‌‌‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 
 

وظيفه كارشناسان رسمي دادگستري

در جريان يك پرونده اعم از حقوقي و كيفري ممكن است موضوعي پيش بيايد كه نياز به نظر يك شخص كارشناس داشته باشد. به طور مثال‌‌‌ در يك پرونده حقوقي نياز است تا يك ملك قيمت گذاري شود‌‌‌. قاضي كه در پرونده ‌‌‌مي‌خواهد راي صادر كند قطعا از دانش حقوقي و قضايي بالايي برخوردار است اما در زمينه ملك داراي تخصصي نيست به همين دليل براي اينكه بتواند با آگاهي كامل تصميم بگيرد از يك كارشناس در زمينه املاك كمك ‌‌‌مي‌گيرد. كارشناس با استفاده از دانش و تخصص خود ملك را قيمت گذاري ‌‌‌مي‌كند. قاضي هم نظر كارشناس را ‌‌‌مي‌پذيرد و راي مقتضي را با توجه به نظر كارشناس صادر ‌‌‌مي‌كند.

در سيستم قضايي تعدادي كارشناس در زمينه‌‌‌‌هاي مختلف به استخدام قوه قضائيه در ‌‌‌مي‌آيند و در هر زمينه‌‌‌‌اي كه نياز به نظر دادن باشد بعد از بررسي‌‌‌‌هاي لازمه نظر كارشناسي خود را ارائه ‌‌‌مي‌دهند و قاضي از اين نظر استفاده ‌‌‌مي‌نمايد. كارشناسان رسمي دادگستري همگي افرادي با تجربه و تخصص فراوان هستند.

تعرفه دستمزد كارشناسان رسمي دادگستري

براي محاسبه دستمزد كارشناس دادگستري ‌‌‌مي‌توانيد به سايت كارشناسان رسمي مراجعه نماييد و با وارد كردن مبلغي كه بايد مورد كارشناسي قرار بگيرد ميزان دستمزد كارشناس به شما اعلام ‌‌‌مي‌شود. دستمزد هر كارشناس با توجه به موضوع مورد بررسي متفاوت است و بر طبق تعرفه مصوب 1398 محاسبه ‌‌‌مي‌گردد.

تعرفه دستمزد ارزيابي كارشناسان رسمي دادگستري

1/ تا پنجاه ميليون ريال يعني پنج ميليون تومان به طور مقطوع 3000000 ريال معادل 300 هزار تومان است.

2/ از پنجاه ميليون و يك ريال تا صد و پنجاه ميليون ريال نسبت به مازاد 5/0 درصد.

3/ از صدو پنجاه ميليون و يك ريال تا دويست و پنجاه ميليون ريال نسبت به مازاد 4/0 درصد.

4/ از دويست و پنجاه ميليون و يك ريال تا يك ميليارد ريال نسبت به مازاد 3/0 درصد.

5/ از يك ميليارد ريال تا ده ميليارد ريال نسبت به مازاد 125/0 درصد.

6/ از ده ميليارد و يك ريال تا صدو پنجاه ميليارد ريال نسبت به مازاد 06/0 درصد.

7/ از صدو پنجاه ميليارد و يك ريال تا پانصد ميليارد ريال نسبت به مازاد 03/0 درصد.

8/ از پانصد ميليارد و يك ريال تا ششصد و پنجاه ميليارد ريال نسبت به مازاد 025/0 درصد.

9/ از ششصد و پنجاه ميليارد و يك ريال تا يك هزار ميليارد ريال نسبت به مازاد 015/0 درصد.

10/ از يك هزار ميليارد و يك ريال تا سه هزار ميليارد ريال نسبت به مازاد 012/0 درصد.

11/ از سه هزار ميليارد و يك ريال به بالا نسبت به مازاد 01/0 درصد.

حداكثر دستمزد بر اساس اين ماده مبلغ 590000000 ريال معادل 59 ميليون تومان است.

حداقل دستمزد در مواردي كه تعرفه تعيين نشده باشد و نياز به مواقفت مرجع قضايي دارد 3000000 ريال معادل 300 هزار تومان است.

تعرفه دستمزد كارشناسان رسمي دادگستري در امور كيفري

اگر موضوعي كه بايد توسط كارشناس مورد بررسي قرار گيرد را نتوان با واحد پولي اندازه گرفت بر اساس تبصره يك ماده تعرفه دستمزد كارشناسان رسمي مصوب 1389 با توجه به كميت و كيفيت پرونده توسط همان مرجع تعيين ‌‌‌مي‌گردد.

به عبارت ديگر اگرچه بايد بر طبق تعرفه باشد اما در موارد خاص كه با واحد مالي نمي‌توان دستمزد را محاسبه نمود مانند نظر كارشناسي در مورد علل جرم. مرجع قضايي با توجه به فعاليت‌‌‌‌هايي كه كارشناس بايد انجام دهد و ميزان دشواري و پيچيدگي پرونده براي كارشناس دستمزدي را تعيين ‌‌‌مي‌نمايد.

تعرفه دستمزد كارشناسان مهندسي آب

الف) مقطوعاً ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال براي اندازه گيري آب و حق آب‌‌‌‌ها تا 50 ليتر در ثانيه.

مازاد بر ۵۰ ليتر در ثانيه تا ۱۰۰۰ ليتر در ثانيه به ازاء هر ليتر ۲۰۰۰ ريال.

از ۱۰۰۰ ليتر به بالا به ازاء هر ليتر در ثانيه، ۸۰۰ ريال.

ب) دستمزد تعيين كيفيت شيميايي و آلودگي آب با توجه به مسائل زيست محيطي در هر مورد ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال مي‌باشد.

ج) دستمزد بررسي فني و تعيين مشخصات سفره‌هاي سطحي و زيرزميني آب از هر لحاظ مقطوعاً ۸,۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

د) تعيين نوع و‌‌‌ بررسي كيفيت حفاري چاه‌‌‌‌ها و قنوات و بهسازي چشمه‌ها، مقطوعاً ۷,۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

ه)‌‌‌ تعيين حريم كانال‌‌‌‌ها و نهر‌‌‌‌ها تا عرض بستر ۱۲ متر هر كيلومتر ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداقل ۳.۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال؛

ي) حريم رودخانه و كانال‌‌‌‌هاي با عرض بيش از ۱۲ متر، از قرار هر كيلومتر ۴,۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۵۰ ميليون ريال.

تعرفه دستمزد كارشناس رسمي وسائل نقليه موتوري زميني

۱ـ رسيدگي به اصالت خودرو‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ۲,۵۰۰.۰۰۰ ريال.

۲ـ رسيدگي به تصادفات‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ‌‌‌ ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال.

۳ـ اظهار نظر فني تعيين تناژ و مدل‌‌‌ ‌‌‌ ۳,۰۰۰.۰۰۰‌‌‌ ريال.

تعرفه دستمزد كارشناس وسايل نقليه دريايي و غواصي 

براي تصادف‌‌‌‌هاي درياي

الف) در صورت تصادم بين قايق‌هاي تفريحي و مسافربري در آب‌‌‌‌هاي داخلي: در هر مورد ۵,۰۰۰.۰۰۰ ريال.

ب) در صورت تصادم بين دو يا چند فروند شناور در دريا:

براي شناور‌‌‌‌هاي با ظرفيت بار كمتر از ۵۰۰ تن (ظرفيت ناخالص يا GT ) ۱۰,۰۰۰.۰۰۰ ريال در هر مورد؛

براي شناور‌‌‌‌هاي با ظرفيت بار بالاتر از ۵۰۰ تن (ظرفيت ناخالص يا GT ) ۲۰,۰۰۰.۰۰۰ ريال در هر مورد.

تعرفه دستمزد كارشناس رسمي معماري و ساختمان سازي

1/ دستمزد تطبيق نقشه‌‌‌‌هاي معماري يا سازه با وضعيت محل و بنا براي هر متر مربع مساحت زيربنا ۱۰,۰۰۰ ريال و حداقل ۴.۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

2/ دستمزد تطبيق مشخصات قراردادي ساختمان‌ها با وضعيت محل و بنا براي هر متر مربع مساحت زير بنا ۱۰,۰۰۰ ريال و حداقل ۴.۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

3/ دستمزد تهيه نقشه‌هاي معماري و سازه يا گزارش فني استحكام بناي ساختمان‌هاي موجود:

الف) معماري كلي هر متر مربع ۸,۰۰۰ ريال و حداقل ۴.۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال؛

ب) سازه هر مترمربع ۱۰,۰۰۰ ريال و حداقل ۴.۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۸۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال؛

ج)‌‌‌ گزارش فني استحكام بنا هر مترمربع ۸,۰۰۰ و حداقل۴.۰۰۰.۰۰۰ و حداكثر ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال.

4/ دستمزد تشخيص زمين مسبوق به احياء از نظر ساختماني تا مساحت ۱۰۰۰ مترمربع ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال و براي هر يك هزار مترمربع مـازاد، مبلـغ ۱.۰۰۰.۰۰۰ ريال اضافه ‌‌‌مي‌گردد.

تعرفه دستمزد كارشناس رسمي رشته نقشه‌برداري، امور ثبتي و اطلاعات مكاني

1/ پياده كردن محدوده پلاك ثبتي در نقشه و عكس هوايي دو حالت دارد:

الف ) اگر گذربند مشخص باشد:

تا ۱۰۰۰ مترمربع مقطوعاً ۴,۰۰۰.۰۰۰ ريال و نسبت به مازاد تا ۱۰ هكتار هر مترمربع ۴۰۰ ريال و از ۱۰ هكتار به بالا نسبت به مازاد هر مترمربع ۲۰۰ ريال و حداكثر ۸۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال.

ب)‌‌‌ اگر گذربند مشخص نباشد:

تا ۱۰۰۰ مترمربع مقطوعاً ۱۰,۰۰۰.۰۰۰ ريال و نسبت به مازاد تا ۱۰ هكتار هر متر مربع ۴۰۰ ريال و از ده هكتار به بالا نسبت به مازاد هر مترمربع ۲۰۰ ريال و حداكثر ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال.

در صورتيكه نياز به تعيين مشخصات جغرافيائي ملك باشد، به ازاء هر نقطه مشخصات جغرافيائي ۵۰۰,۰۰۰ ريال اضافه مي‌شود.

2/ حق‌الزحمه مطالعه پرونده ثبتي و تعيين محل پلاك مورد نظر در املاك تا ۱۰۰۰ مترمربع، حداقل ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال و نسبت به مـازاد تا ۵۰۰۰ متـرمربـع براي هـر متـرمربـع ۱۵۰۰ ريال و از ۵۰۰۰ مترمربع تا ۵۰۰۰۰ مترمربع نسبت به مازاد براي هر مترمربع ۸۰۰ ريال و از ۵۰۰۰۰ مترمربع به بالا نسبت به مازاد براي هر مترمربع ۴۰۰ ريال و حداكثر ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

3/ دستمزد نقشه‌برداري و تهيه نقشه موقعيت قنوات و مسير انهار و كانال‌‌‌‌ها و رودخانه‌ها با مقياس ۱/۱۰۰۰ به صورت پيمايش با تعيين محل چاه‌‌‌‌ها، حداقل ۵,۰۰۰.۰۰۰ ريال است 

تعرفه دستمزد كارشناسي رشته برنامه‌ريزي شهري

1/ حق‌الزحمه كارشناسي برنامه‌ريزي شهري در زمينه بررسي انطباق طرح‌هاي تفكيك اراضي شهري با ضوابط و مقررات شهرسازي:

طرح تفكيك با دو قطعه زمين، مبلغ ۱۵,۰۰۰.۰۰۰ ريال؛

طرح تفكيك با ۳ تا ۱۰ قطعه زمين، مبلغ ۲,۰۰۰.۰۰۰ ريال به ازاء هر قطعه مازاد بر ۲ قطعه؛

طرح تفكيك با بيش از ۱۰ قطعه زمين، مبلغ ۶۰۰,۰۰۰ ريال به ازاء هر قطعه مازاد بر۱۰ قطعه.

۲/ حق‌الزحمه برنامه‌ريزي شهري در زمينه بررسي انطباق كاربري اراضي شهري با طرح‌هاي توسعه شهري به شرح زير مي‌باشد:

كاربري يك يا دو قطعه زمين مجاور با يكديگر مبلغ ۱۰,۰۰۰.۰۰۰ ريال؛

كاربري ۳ تا ۱۰ قطعه زمين مجاور با هم، مبلغ ۱,۵۰۰.۰۰۰ ريال به ازاء هر قطعه مازاد بر ۲ قطعه؛

كاربري بيش از ۱۰ قطعه زمين مجاور با هم، مبلغ ۶۰۰,۰۰۰ ريال به ازاء هر قطعه مازاد بر ۱۰ قطعه.

۳/ حق‌الزحمه برنامه‌ريزي شهري در زمينه بررسي انطباق شهري ساختمان‌‌‌‌ها به ضوابط و مقررات شهرسازي به شرح زير مي‌باشد:

ساختمان با يك يا دو واحد قابل تفكيك، مبلغ ۱۰,۰۰۰.۰۰۰ ريال؛

ساختمان با ۳ تا ۱۰ واحد قابل تفكيك، مبلغ۱,۵۰۰.۰۰۰ ريال به ازاء هر واحد مازاد بر ۲ واحد؛

ساختمان با بيش از ۱۰ واحد قابل تفكيك، مبلغ ۶۰۰,۰۰۰ ريال به ازاء هر واحد مازاد بر ۱۰ واحد.

تعرفه دستمزد كارشناس مربوط به امور هنري

1/ دستمزد كارشناسي رشته تشخيص اصالت خط و امضاء و اثر انگشت در پرونده‌هاي غير مالي و در هر مورد بررسي (هر مستند) حداقل ۴,۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۳۰.۰۰۰.۰۰ ريال است

2/‌‌‌ دستمزد كارشناسي مسائل فني عكس و فيلم و اختلاف رنگ‌‌‌‌ها، شرايط نوري، كمپوزيسيون (تركيب بندي)، پرسپكتيو، ظهور و چاپ حداقل ۴,۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال در هر مورد البته مستلزم توافق مقام قضايي است.

ساير تعرفه‌‌‌‌هاي دستمزد كارشناسان رسمي دادگستري

1/ تعرفه دستمزد كارشناسان رسمي رشته فلزات‌‌‌ در مورد ملاك و مشخصات كيفي و عملكردي‌‌‌، حداقل ۱۰ ميليون ريال و حداكثر ۲۵,۰۰۰.۰۰۰ ميليون ريال خواهد بود.

2/ تعرفه دستمزد كارشناس در زمينه پزشكي، داروسازي و سم‌شناسي، مواد غذايي و مسموميت‌‌‌‌هاي ناشي از آن با توجه به پيشنهاد كارشناس و موافقت مقام قضايي است كه حداقـل ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال در هر مورد مي‌باشد.

3/ دستمزد كارشناس رسمي براي تعيين نفقه جاريه زوجه و اقارب در هر مورد حداقل ۲,۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

4/ دستمزد كارشناس رشته آمار براساس نظر مقام قضايي در هر مورد حداقل ۳,۰۰۰.۰۰۰ ريال و حداكثر ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

5/‌‌‌ دستمزد كارشناس در امور ورزشي بدون موارد جرح يا فوتي براي هر مورد ۵,۰۰۰.۰۰۰ ريال و براي موارد فوتي و يا جرحي حداكثر ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ ريال است.

6/ دستمزد تشخيص اراضي (داير و باير و موات) تا مساحت ۱۰۰۰ مترمربع، ۴,۰۰۰.۰۰۰ ريال و براي هر هزار مترمربع مازاد ده درصد و بالاتر از يك هكتار، سه درصد به دستمزد فوق اضافه مي‌گردد.

سوالات متداول

دستمزد كارشناس رسمي دادگستري چه قدر است ؟

ميزان دستمزد كارشناس بر طبق تعرفه تعيين ‌‌‌مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

در امور كيفري تعرفه كارشناس رسمي دادگستري چگونه محاسبه مي‌شود ؟

بر اساس كيفيت و ماهيت پرونده دستمزد تعيين ‌‌‌مي‌شود‌‌‌ كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

در صورت نبودن تعرفه دستمزد كارشناس چگونه تعيين ‌‌‌مي‌شود ؟

با نظر خود كارشناس و تاييد مقام قضايي با توجه به موضوع مورد بررسي دستمزد تعيين ‌‌‌مي‌گردد كه نبايد كمتر از مبلغ 300 هزار تومان باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد تعرفه دستمزد كارشناسان رسمي دادگستري ‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تعرفه كارشناسان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تعرفه كارشناسان پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۶:۴۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

انصاف و عدالت ايجاب مي‌كند كه همه‌ اشخاص بتوانند از حقوق خود دفاع كنند و در برابر دعوايي كه مطرح شده ادله‌ خود را مطرح كنند‌‌‌‌‌. از اين رو آرايي كه در هنگام غيبت شخص محكوم عليه صادر مي‌شوند قابل واخواهي است. اما بي‌شك شخص غائب هم در مهلت معيني مي‌تواند نسبت به راي صادره درخواست واخواهي نمايد و خارج از اين مهلت شخص غائب حق واخواهي ندارد. مگر اينكه دليل و عذر قابل قبولي براي اينكه هيچ اقدامي نكرده وجود داشته باشد. در اين مطلب به بررسي عذر موجه واخواهي خارج از مهلت مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 

واخواهي از راي غيابي

در صورتي كه شخص خوانده يا نماينده قانوني وي يا وكيل او در هيچ يك از جلسات حاضر نشده باشند و حتي لايحه‌‌اي نيز نداده باشند قاضي راي غيابي در مورد دعوا صادر مي‌كند. بر اساس ماده‌ 305 قانون آئين دادرسي مدني محكوم عليه كه راي غيابي بر عليه او صادر شده مي‌تواند نسبت به اين راي اعتراض كند.

مهلت واخواهي از حكم غيابي

قانون براي اينكه اشخاص بتوانند نسبت به راي غيابي اعتراض كنند مدت زماني را مشخص كرده است‌‌‌‌‌. بر اساس آنچه كه در ماده‌ 306 آمده است مهلت واخواهي به قرار زير مي‌باشد:

  1. اشخاص مقيم خارج از كشور دو ماه از تاريخ ابلاغ‌‌‌‌‌.
  2. اشخاص مقيم ايران بيست روز از تاريخ ابلاغ.

واخواهي خارج از مهلت

در خارج از مدت زماني كه در قانون تعيين شده است اشخاص نمي‌توانند دادخواست واخواهي نسبت به راي داشته باشند. اما در ماده‌ 306 قانون آئين دادرسي اين اجازه به شخص غائب داده شده است كه اگر عذر و دليلي براي عدم حضور در دادگاه دارد مطرح كند. دادگاه اين عذر را بررسي مي‌كند و اگر از موارد عذر موجه در قانون باشد دادخواست واخواهي را قبول مي‌كند و اجراي حكم را تا زمان بررسي كامل به تاخير مي‌اندازد.

عذر موجه واخواهي خارج از مهلت

قانون موارد زير را از علل موجه مي‌داند كه در صورت وجود هر يك از آن‌ها واخواهي شخص خارج از مهلت پذيرفته مي‌شود:

  1. مريضي شخص غائب به حدي كه مانع از تحرك او شود.
  2. فوت يكي از والدين يا همسر يا فرزند.
  3. وقوع حوادث طبيعي مانند سيل‌‌، زلزله و هر حادثه‌اي كه خارج از اراده شخص باشد.
  4. توقيف و حبس بودن فرد به طوري كه نتواند دادخواست را ارائه دهد.

نمونه دادخواست عذر موجه براي واخواهي خارج از مهلت

با سلام خدمت رياست محترم دادگاه‌‌‌‌‌……

احتراما به استحضار مي‌رساند اينجانب‌‌‌‌‌…………………….. به موجب دادنامه شماره‌‌‌‌‌…………………… در تاريخ‌‌‌‌‌……………… كه از سوي آن دادگاه محترم صادر شده و در تاريخ‌‌‌‌‌…………………………. به اينجانب ابلاغ شده است به صورت غيابي محكوم شده‌ام‌‌‌‌‌. بنده به دليل فوت همسر خود در مهلت تعيين شده نتوانستم دادخواست خود را خدمت دادگاه محترم تقديم نمايم؛ لذا با استناد به مواد 305 و 306 قانون آيين دادرسي دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب تقاضاي واخواهي نسبت به راي صادره را دارم‌‌‌‌‌. همچنين مدارك و مستندات لازمه از جمله گواهي فوت همسر به پيوست ارائه مي‌گردد.

سوالات متداول

آيا مي‌توان خارج از مهلت واخواهي كرد ؟

بله در صورت وجود عذرموجه خارج از مهلت هم مي‌توان واخواهي نمود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

دلايل موجه براي واخواهي خارج از مدت چيست ؟

دلايل در ماده‌ 306 قانون آئين دادرسي مدني ذگر گرديده مانند فوت همسر‌‌، فرزند و يكي از والدين كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عذر موجه واخواهي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عذر موجه واخواهي پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۳۲:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از مجازات‌هايي كه براي مجرمين تعيين گرديده است ديات مي‌باشد.‌ ديات جمع انواع ديه‌ها بوده كه مجرمين موظف به پرداخت آن‌ خواهند بود. هرگاه مجرمي باعث آسيب به اعضاي بدن ديگري شود مي‌بايست ديه او را بپردازد و تفاوتي ندارد ‌كه مقدار آسيب چقدر است زيرا در هر صورت به نسبت مقدار آسيب به فرد قرباني ديه تعلق مي‌گيرد. لب نيز يكي از اجزاي بدن است كه در صورت آسيب ديدگي مي‌تواند شامل ديه شود. در برخي موارد ممكن است در يك حادثه يا دعوا و درگيري لب فرد قرباني پاره و شكافته شود كه در اين صورت به او مقدار ديه مشخصي تعلق خواهد گرفت. در ادامه قصد داريم در خصوص ديه پارگي لب توضيحات كامل‌‌‌تري را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : ديه پارگي لب

آيا پارگي لب نيز مي‌تواند شامل ديه شود‌‌‌‌ ؟

لب يكي از اجزاي مهم در بدن به شمار مي‌رود كه براي صحبت كردن و غذا خوردن به انسان كمك مي‌كند. لب علاوه بر كاربردي كه براي انسان دارد در زيبايي چهره نيز بسيار تاثيرگذار بوده و همين دليل باعث شده كه سلامت اين عضو براي همه افراد بسيار مهم باشد. در برخي موارد ممكن‌است در يك درگيري يا بروز حادثه‌‌اي اين عضو مهم دچار پارگي شود كه در اين صورت شامل ديه خواهد شد و ديه آن براساس ميزان جراحت معين مي‌شود.

ميزان ديه پارگي هر دو لب

همانطور كه مي‌دانيد لب داراي دو بخش است كه در بالا و پايين دهان قرار گرفته است. چنانچه هردو لب فرد دچار پارگي شود مجرم مي‌بايست مقدار ديه‌‌اي كه در قانون مجازات اسلامي تعيين گرديده است را به او بپردازد. مقدار ديه پارگي هردو لب به شرح زير مي‌باشد:

  • چنانچه هردو لب پاره شوند و دندان‌ها نمايان گردند مقدار ديه يك سوم ديه كامل انسان خواهد بود.
  • اگر هردو لب دچار پارگي شوند اما بدون عيب درمان گردند مقدار ديه آن‌ها يك پنجم ديه كامل انسان است.

مقدار ديه پارگي يكي از دو لب

در برخي موارد نيز ممكن است يكي از لب‌ها دچار آسيب شود و لب ديگر سالم بماند كه در اين صورت مجرم موظف به پرداخت ديه لب آسيب ديده خواهد بود. مقدار ديه يكي از لب‌ها به شرح زير است:

  • ديه پارگي يكي از لب‌ها معادل يك ‌ششم ديه كامل انسان‌ خواهد بود.
  • چنانچه يكي از لب‌ها دچار پارگي شود اما بدون عيب درمان شود ديه آن يك دهم ديه كامل انسان خواهد بود.

سوالات متداول

لب انسان داراي چند بخش است‌‌‌‌ ؟

لب داراي دو بخش است كه هركدام ديه مشخصي دارند و‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در متن مقاله توضيحات كامل آمده است.

ديه پار‌گي هردو لب در صورت بهبودي بدون عيب چقدر است‌‌‌‌ ؟

در اين صورت ديه آن‌ها معادل يك پنجم ديه كامل انسان خواهد بود كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

ديه پار‌گي يكي از لب‌ها در صورت درمان بدون عيب چقدر است‌‌‌‌ ؟

در اين صورت ديه آن‌ها معادل يك‌ دهم ديه كامل انسان مي‌باشد، براي دريافت اطلاعات بيشتر به متن مقاله مراجعه كنيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ديه پارگي لب، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ديه پارگي لب پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : ديه پارگي لب

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديه پارگي لب،
موضوع:
[ ۸ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۳۱:۱۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

تعريف دقيقي از واژه طلاق در قانون ارائه نشده است، اما اگر بخواهيم خودمان تعريفي از طلاق ارائه بدهيم مي‌گوييم طلاق به معناي پايان دادن به يك زندگي زناشويي و جدا شدن زن و مرد از يكديگر مي‌باشد. آيا مي‌دانيد چه شرايطي بايد وجود داشته باشد تا زن بتواند درخواست طلاق دهد؟ و يا اينكه آيا مي‌دانيد كه مرد براي طلاق دادن زن چه كار‌هايي بايد انجام دهد؟ در ادامه به بررسي تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد و زن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : تفاوت درخواست طلاق از طرف زن يا مرد

درخواست طلاق از طرف زوجه ( زن )

اگر بخواهيم به طور كلي پاسخ دهيم زن نمي‌تواند درخواست طلاق نمايد، مگر با وجود شرايطي كه توضيح مي‌دهيم.

طبق ماده1121 قانون مدني اگر شرايطي در مرد وجود داشته باشد كه به آن عيوب مرد گفته مي‌شود زن مي‌تواند درخواست فسخ نكاح دهد. لازم به ذكر است كه فسخ نكاح هم يكي از موارد پايان دادن به زندگي زناشويي مي‌باشد، البته فسخ نكاح با طلاق تفاوت دارد.

عيوب مرد

خصاء به معناي مقطوع بودن آلت تناسلي و همچنين جنون مرد به شرط استقرار آن و عنن بدين معنا كه مرد حتي يك بار نتواند رابطه جنسي با زن برقرار كند. اين موارد جزو عيوب فسخ كننده نكاح مي‌باشد.

بنابراين اگر مرد هر كدام از اين شرايط را داشته باشد، زن مي‌تواند درخواست فسخ نكاح دهد.

توصيه مي‌كنيم مقاله عيوب مردان در فسخ نكاح را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله فسخ نكاح از جانب مرد را مطالعه نماييد.

عسر و حرج

در ماده 1130 قانون مدني هم آمده است كه زن مي‌تواند در صورت بروز عسر و حرج تقاضاي طلاق دهد.

در صورتي كه بقاي زوجيت يا همان زندگي مشترك زن و مرد باعث به وجود آمدن عسر و حرج براي زن بشود، زن مي‌تواند با مراجعه به محكمه، تقاضاي طلاق دهد. هنگامي كه اين عسر و حرج براي دادگاه احراز شود، دادگاه اين امكان را دارد كه مرد را مجبور به طلاق زن كند، البته در صورتي كه اين اجبار ممكن نباشد، زوجه با اجازه و اذن حاكم شرع طلاق داده مي‌شود.

منظور از عسر و حرج، وقوع يا به وجود آمدن وضعيتي مي‌باشد كه ادامه زندگي براي زن را با سختي و مشقت فراوان همراه نموده كه البته تحمل اين شرايط براي زن ممكن نمي‌باشد.

مصاديق عسر و حرج

1. در صورتي كه مرد زندگي مشترك و خانوادگي خود را به مدت شش ماه به طور متوالي و يا نه ماه به صورت متناوب در مدت يك سال بدون داشتن عذري موجه ترك نمايد.

2. داشتن اعتياد مضر زوج به يكي از انواع مواد مخدر و يا مشروبات الكي در صورتي كه به پايه و اساس زندگي خانوادگي آسيب رسانيده و همچنين امتناع مرد براي ترك اين اعتياد و عدم امكان الزام مرد به ترك اعتياد.

3. در صورتي كه زوج به پنج سال حبس يا بيشتر از آن محكوم شده باشد. البته اين محكوميت بايد قطعي باشد.

4. هر گونه بد رفتاري با همسر كه شامل ضرب و شتم و… مي‌شود كه عرفا براي زوجه تحمل آن ممكن نباشد.

5. زوج به يكي از بيماري‌هاي صعب‌العلاج رواني يا ساري يا هر نوع بيماري ديگري مبتلا شود به صورتي كه زندگي خانوادگي و زناشويي را مختل كرده و به آن آسيب رساند.

نكته: البته ذكر اين موارد به اين معنا نمي‌باشد كه دادگاه تنها در صورت بروز اين شرايط حكم به صدور طلاق از جانب زوجه بدهد. در موارد ديگر كه دادگاه تشخيص مي‌دهد كه زوجه در زندگي مشترك در وضعيت مشقت و سختي قرار دارد حكم طلاق صادر مي‌نمايد.

تمامي موارد بايد در دادگاه ثابت شده و براي محكمه احراز گردد، در اين صورت است كه دادگاه حكم طلاق را صادر كرده و مرد هم بايد مهريه زن را پرداخت نمايد.

درخواست طلاق از طرف مرد ( زوج )

در قانون آمده است كه مرد مي‌تواند با رعايت شرايط ذكر شده در قانون، درخواست طلاق از زوجه را با رجوع به دادگاه بدهد.

با تصويب اين قانون مرد ملزم است كه از طريق دادگاه درخواست طلاق بدهد، زيرا تا قبل از سال 1372 مرد مي‌توانست با مراجعه به يكي از دفاتر ثبت طلاق و دو شاهد مرد همسر خود طلاق دهد.

در صورت صدور حكم طلاق، مرد بايد تمام حقوق مالي زن ( مهريه، نفقه، دادن جهيزيه و…  ) را پرداخت نمايد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : تفاوت درخواست طلاق از طرف زن يا مرد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۰:۴۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد اظهارنامه مالياتي به چه معناست و چه كساني بايد آن را تنظيم نمايند؟ به طور كلي ماليات دو دسته دارد: ماليات مستقيم و ماليات غيرمستقيم. يكي از ماليات‌هاي مستقيم، ماليات بر درآمد مي‌باشد كه اشخاص حقيقي ( تاجران ) و اشخاص حقوقي ( شركت‌هاي تجاري ) موظفند كه در پايان هر سال ميزان درآمد، سود و … خود را به سازمان امور مالياتي اعلام نمايند. در ادامه به بررسي بيشتر اظهارنامه مالياتي و چگونگي ثبت نام و انجام آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : اظهارنامه مالياتي

اظهارنامه مالياتي

همان‌طور كه در بالا توضيح داديم تجار و شركت‌هاي تجاري بايد در پايان هر سال ميزان درآمدهاي كلي خود را به سازمان امور مالياتي گزارش دهند. بنابراين مي‌توان اينطور گفت كه هر ساله يك كارنامه مالي توسط تجار و شركت‌هاي تجاري تنظيم شده و به سازمان امور مالياتي گزارش مي‌شود. به اين كارنامه مالي، اظهارنامه مالياتي گفته مي‌شود. سازمان امورمالياتي هم طبق اين اظهارنامه مالياتي، ماليات تجار و شركت‌هاي تجاري و اصناف را تعيين مي‌نمايد.

در خصوص اشخاص حقيقي، اظهارنامه مالياتي هر ساله دقيقا براي همان سال مالياتي تنظيم مي‌شود اما در رابطه با اشخاص حقوقي اين مسئله كمي متفاوت مي‌باشد زيرا اگر سال مالي شركت در اساسنامه با سال مالياتي متفاوت باشد، درآمد سال مالياتي به موجب اساسنامه‌اي كه شركت دارد مبناي تشخيص و تعيين ماليات قرار مي‌گيرد.

براي تاجران و شركت‌هاي تجاري نوشتن اظهارنامه و ارائه آن يك وظيفه قانوني محسوب شده كه بايد حتما در مهلت قانوني مقرر اين كار انجام شود و در صورتي كه تقلبي در اين زمينه صورت بگيرد، جريمه و مجازات‌هايي را به دنبال خواهد داشت.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكيل مالياتي را مطالعه نماييد.

نحوه ارائه اظهارنامه

تا قبل از سال 1391 كساني كه مشمول ارائه اظهارنامه مالياتي بودند بايد اين اظهارنامه را در فرم‌هاي كاغذي كه از مراكز مربوطه خريداري مي‌كردند تنظيم كرده و به سازمان امور مالياتي گزارش مي‌دادند.

اما از سال 1391 به دليل مشكلاتي كه اين شيوه در بر داشت تصميم بر اين شد كه اين كار به صورت الكترونيكي و از طريق سايت سازمان امور مالياتي به صورت غيرحضوري انجام شود.

بنابراين پس از آنكه اظهارنامه مالياتي توسط تجار و شركت‌هاي تجاري ارائه شد، تجار و شركت‌هاي تجاري بايد در مهلت مقرر شده، دفاتر قانوني خود را كه شامل دفتر روزنامه و دارايي است ( داشتن اين دفاتر براي همه تجار و شركت‌هاي تجاري طبق قانون الزامي است ) به سازمان امورمالياتي تقديم نمايند.

توصيه مي‌كنيم مقاله نرم افزار اظهارنامه مالياتي را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله زمان ثبت نام براي اظهار نامه مالياتي را مطالعه نماييد.

چگونگي ثبت نام اظهارنامه مالياتي سال 99

در مرحله اول ابتدا سامانه عمليات الكترونيكي در مرورگر خود جستجو كرده و وارد شويد. پس از ورود به صفحه اصلي سامانه، از بين گزينه‌هاي موجود، گزينه ثبت نام الكترونيك را بزنيد.

پس از انتخاب اين گزينه، صفحه جديدي برايتان باز شده كه توضيحاتي را ارائه مي‌دهد كه پس از مطالعه آن، روي ورود به ثبت نام كليك نماييد.

در اينجا بايد شماره ملي كسي كه مي‌خواهد اين اظهارنامه را ارائه كند ( مؤدي مالياتي ) وارد نموده و سپس كد امنيتي را كه مشاهده مي‌كنيد وارد كنيد و پس از آن گزينه ورود به ثبت نام را بزنيد.

در اينجا گزينه پيش ثبت نام جديد را انتخاب نموده و پس از ورود به آن، ادامه مراحل ثبت نام را انجام دهيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اظهارنامه مالياتي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اظهارنامه مالياتي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : اظهارنامه مالياتي

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اظهارنامه مالياتي،
موضوع:
[ ۷ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۸:۴۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوعي كه در اين مقاله مورد بررسي قرار مي‌گيرد حقوق جنين است. آن چيزي كه در اين مبحث اهميت دارد اين است كه ابتدا به اين سوال پاسخ دهيم كه آيا جنين شخصيت حقوقي دارد يا خير و اگر پاسخ مثبت است اين شخصيت حقوقي براي او از چه زماني مفروض مي‌باشد و همچنين شخصيت حقوقي جنين چه آثاري را به دنبال دارد. براي پاسخ به اين سوالات به مواد قانون مدني استناد مي‌كنيم چرا كه قانون گذار به طور مفصل با بيان نكاتي به اين موضوع در قانون پرداخته است كه با استناد به اين مواد مي‌توانيم مستدل و مستند به سوالات پاسخ بدهيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : حقوق جنين

شخصيت حقوقي جنين از چه زماني آغاز مي‌شود ؟

اولين سوالي كه ممكن است براي هر شخصي در خصوص موضوع مورد بحث ما مطرح شود اين است كه اصولاً شخصيت حقوقي جنين از چه زماني آغاز مي‌شود. در پاسخ به اين سوال بايد بيان كنيم كه شخصيت حقوقي جنين يا به عبارت ديگر وجود يك انسان از لحاظ حقوقي با متولد شدن آغاز مي‌شود. يعني از زماني كه يك انسان زنده متولد مي‌شود مي‌توان به طور قاطع بيان كرد كه حقوقي براي او در نظر گرفته مي‌شود.

زنده متولد شدن

بايد حتماً به اين نكته توجه كرد كه در صورت تحقق شرايطي اين امكان وجود دارد كه جنين قبل از به دنيا آمدنش از حقوقي برخوردار باشد اما براي تبديل شدن اين حقوق از حالت بالقوه به بالفعل، يك شرط وجود دارد و آن شرط هم زنده به دنيا آمدن آن جنين مي‌باشد. در اينجا بايد به ماده ۹۵۷ قانون مدني استناد كنيم در اين ماده اين نكته به صراحت بيان شده است. در اين صورت مي‌توان نتيجه گرفت كه جنين هم شخصيت دارد. شخصيتي كه بالطبع از حقوقي نيز برخوردار مي‌شود. براي نمونه مثال مي‌توان به مبحث ارث اشاره كرد. زماني كه يك شخص به نفع جنيني كه هنوز متولد نشده است وصيت كند در اين صورت براي او حقي به وجود مي‌آيد كه در قانون مدني هم به اين مورد اشاره شده است.

نكته‌اي كه بايد بسيار به آن توجه كرد اين است كه مطابق آنچه كه پيشتر بيان شد براي جنيني كه هنوز متولد نشده حق در نظر گرفته مي‌شود اما بايد بدانيم كه حق او يك حق متزلزل است براي اينكه اين حق متزلزل ثابت و مستقر شود جنين بايد زنده متولد شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله ارث جنين را مطالعه نماييد.

زماني كه جنين فوراً بعد از تولدش از دنيا برود چه اتفاقي مي‌افتد ؟

موقعيتي را تصور كنيد كه جنين هنوز به دنيا نيامده است و پدر او فوت مي‌شود. در اين صورت آن جنين از سهم‌الارث برخوردار مي‌شود و برخورداري او از سهم‌الارث يك حق متزلزل است اين حق زماني مستقر مي‌شود كه جنين زنده متولد شود.

براي زنده متولد شدن كافي است كه اثبات شود جنين بعد از خروج از رحم مادر يك بار نفس كشيده يا قلبش تپيده تا زنده تلقي شود هر چند كه خيلي سريع بعد از تولد فوت كند.

مطالبي كه گفته شد مطابق فقه اسلامي است و بايد اشاره كنيم كه در ساير نظام‌هاي حقوقي ممكن است شرايط متفاوتي وجود داشته باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله ديه سقط جنين را مطالعه نماييد.

حقوق جنين | چه زماني تعهد به نفع جنين ايجاد مي‌شود ؟

نكته حائز اهميت اين است كه زماني تعهد به نفع جنين ايجاد مي‌شود كه به وجود آمدن او محرز باشد يا به عبارت ديگر نطفه جنين بسته شده باشد. به اين دليل كه اگر جنين به وجود نيامده باشد بديهي است كه نمي‌تواند طرف تعهد قرار بگيرد.

متولد شدن جنين در محيط آزمايشگاهي | حقوق جنين

با توجه به پيشرفتي كه تكنولوژي و علم داشته است اين امكان فراهم شده تا نطفه خارج از رحم مادر و در محيط آزمايشگاهي ايجاد شود و سپس در داخل رحم مادر قرار بگيرد. اما سوالي كه در اينجا مطرح مي‌شود از اين قرار است كه اگر جنين تا پايان دوره جنيني در محيط آزمايشگاهي نگهداري شود آيا همچنان شرط زنده متولد شدن او برقرار است يا خير؟

تثبيت حق ارث جنين | حقوق جنين

در پاسخ بايد بيان كرد كه در صورت تحقق چنين موقعيتي زنده متولد شدن جنين شرط استقرار يافتن اهليت تمتع است و اهليت تمتع عبارت است از شايستگي استفاده از حقي كه براي يك شخص در نظر گرفته مي‌شود و همچنين بايد بيان كرد كه اين شرط در صورتي محقق مي‌شود كه حداقل مدت ۶ ماه به پايان برسد و ديگر به محيط آزمايشگاه نيازي نباشد. به اين دليل كه زنده خارج كردن از محيط آزمايشگاهي مشابه همان زنده متولد شدن است و اگر بخواهيم به زبان ساده‌تر بيان كنيم زماني كه اين موضوع اثبات شود كه جنيني كه در محيط آزمايشگاه بوده به طور مستقل مي‌تواند خارج از محيط آزمايشگاه زنده بماند در اين صورت از اهليت تمتع برخوردار مي‌شود و مي‌تواند از حقوقي كه براي او در نظر گرفته شده استفاده كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق انسان قبل از تولد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق انسان قبل از تولد پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : حقوق جنين

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حقوق جنين،
موضوع:
[ ۶ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۰۸:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه هر گاه شخصي نيازمند ملك يا هرگونه مالي باشد نياز نيست كه حتما آن را خريداري كند و مي‌تواند با اجاره كردن آن مال نيز نياز خود را برطرف نمايد كه به اين كار اجاره كردن املاك ديگران گفته مي‌شود. اجاره كردن مال موجر را داراي حقوق و تكاليفي مي‌كند. در ادامه قصد داريم در مورد حقوق شخص موجر و تكاليف او توضيحاتي را بيان نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : حقوق موجر

موجر كيست‌ ؟

موجر به كسي گفته مي‌شود كه مالي را تحت تملك خود دارد و آن مال را در ازاي دريافت اجاره بها به افراد ديگر اجاره مي‌دهد. موجر در واقع همان صاحب مال مي‌باشد كه اموال خود را در اختيار ديگران قرار مي‌دهد و در قبال آن اجاره دريافت مي‌كند.

تكاليف موجر شامل چه مواردي مي‌شوند‌ ؟

موجر پس از اجاره دادن مال خود به مستاجر داراي تكاليفي مي‌باشد كه بايد آن‌ها را به خوبي انجام دهد. تكاليف شخص موجر به شرح زير مي‌باشند:

در اختيار گذاشتن مال

يكي از مهم‌ترين تكاليف شخص موجر اين است كه‌ مالي را كه به مستاجر خود اجاره مي‌دهد به او تحويل دهد و در اختيارش بگذارد و در صورتي كه از انجام اين كار امتناع كند مستاجر مي‌تواند اجاره را فسخ نمايد.

پرداخت هزينه‌هاي تعمير مال

موجر موظف است كه اگر مالش نياز به تعمير داشت هزينه‌هاي تعمير آن ‌را بپردازد. براي مثال اگر درب خانه‌اي ‌كه ‌موجر اجاره داده است خراب شود پرداخت هزينه‌هاي تعمير آن بر عهده موجر مي‌باشد.

پس دادن پول پيش

از ديگر تكاليف شخص موجر پرداخت پول پيشي است كه مستاجر به او داده است. موجر موظف است پس از پايان مدت زمان اجاره پول پيش را به مستاجر بازگرداند.

حقوق موجر

همان گونه كه موجر مي‌بايست تكاليف خود را در قبال مستاجر انجام دهد داراي حقوقي نيز خواهد بود. حقوق موجر در صورت اجاره ملك به شرح زير مي‌باشد:

دريافت اجاره بها | حقوق موجر

طبق ماده ۴۹۰ قانون مدني موجر مستحق دريافت اجاره بها مي‌باشد و مستاجر بايد اجاره بها را در مدت زمان معين شده به او تحويل دهد. در صورتي كه شخص مستاجر به موجر اجاره بها را پرداخت نكند موجر مي‌تواند اجاره را فسخ كند.

ورود به ملك اجاره داده شده

اگر ملك موجر به تعمير نياز داشته باشد قانون به او اين اجازه را مي‌دهد كه براي تعمير ملك به آن وارد شود.

تخليه ملك | حقوق موجر

پس از تمام شدن مدت زمان اجاره مستاجر مي‌بايست خانه را تخليه كند و در غير اين صورت موجر مي‌تواند براي تخليه ملك از دادگاه حكم تخليه دريافت بنمايد.

سوالات متداول

موجر كيست‌ ؟

موجر به كسي گفته مي‌شود مالش را در ازاي دريافت اجاره بها اجاره مي‌دهد.

آيا پرداخت هزينه‌هاي تعمير مال به عهده مستاجر است‌ ؟

خير موجر موظف است كه هزينه‌هاي تعمير را بپردازد.

پس از اتمام زمان اجاره موجر مي‌بايست پول پيش را بازگرداند‌ ؟

بله.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق و تكاليف موجر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق و تكاليف موجر پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : حقوق موجر

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حقوق موجر،
موضوع:
[ ۶ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۰۶:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زماني كه بيمار براي معالجه به پزشكش مراجعه مي‌كند پزشك بايد تمام قابليت‌ها و توانايي و تخصص خودش را به كار بگيرد تا درمان او را به درستي پيش ببرد. در واقع در اين فرايند درمان، بيمار به پزشك معالج خودش اعتماد مي‌كند. در موقعيت‌هايي ممكن است پزشك مرتكب خطا شود كه در اين صورت نه تنها حقوق بيمار ضايع مي‌شود بلكه جان و سلامتي‌اش به مخاطره مي‌افتد. در قانون براي احقاق حقوق بيماران در صورت بروز چنين مشكلاتي راه حل‌هايي پيش‌بيني شده است. رابطه‌اي حقوقي ميان پزشك و بيمار در اين موقعيت شكل مي‌گيرد كه اگر يكي از طرفين حقش پايمال شود مي‌تواند جبران ضرر و زيان وارد شده را مطابق قانون مطالبه كند. در ادامه به بررسي دقيق‌تر تخلفات پزشكي مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : تخلفات پزشكي

تخلفات پزشكي انتظامي

مرجعي كه وظيفه تشخيص تخلفات انتظامي را دارد سازمان نظام پزشكي است و اين امر يك كار تخصصي است و براي انجام آن بديهي است كه بايد از نظر كارشناسان و متخصصان مربوط استفاده كرد.

زماني سازمان نظام پزشكي به تخلفات انتظامي رسيدگي مي‌كند. تشخيص اينكه عمل مربوطه عنوان مجرمانه هم دارد يا خير بر عهده دادگاه صالح مي‌باشد نه هيچ مرجع ديگري.

با توجه به شدت و ضعف تخلف انجام شده ضمانت اجراهاي متفاوتي در اين خصوص پيش‌بيني شده است. به عنوان مثال در مواردي ممكن است ضمانت اجرا براي تخلف يك پزشك تذكر دادن و توبيخ شفاهي به او باشد و از جهات ديگر ممكن است ضمانت اجراي يك تخلف محروميت دائم او از شغلش در تمام كشور باشد. پس آن چيزي كه در ضمانت اجرا اهميت دارد شدت و ضعف يا اهميت عملي است كه انجام مي‌شود.

برخي مصاديق تخلفات پزشكي انتظامي

اين تخلفات طيف وسيعي را در بر مي‌گيرد. مثلا جذب بيمار با تبليغات كذب و تجويز دارو‌هاي روان‌گردان، تحميل هزينه‌هاي غير‌ضروري و… در اين طيف قرار مي‌گيرند.

جرايم پزشكي

زماني كه عمل يك پزشك عنوان مجرمانه داشته باشد و در قانون جرم‌انگاري شده باشد وارد مبحث جرائم پزشكي مي‌شويم و مرجعي كه صالح به رسيدگي در اين موارد است مراجع قضايي به شمار مي‌روند. به عنوان مثال دادگاه‌هاي كيفري و هم چنين دادسرا‌ها. با توجه به موردي كه نزد دادگاه طرح شده در اين مراجع ممكن است از نظرات كارشناسان استفاده شود و در نهايت شخص قاضي در خصوص اين نوع از تخلفات با صادر كردن راي تصميم‌گيري مي‌كند.

اگر بيمار حين جراحي فوت كند آيا مسئوليتي متوجه پزشك مي‌شود يا خير ؟

بايد به يك نكته خيلي مهم توجه كنيم: اين كه آيا عمل پزشك اعم از تقصير و قصور منجر به فوت بيمار شده است يا خير. يعني بتوان به قطعيت بيان كرد كه اگر پزشك فعلي يا ترك فعلي را انجام نمي‌داد بيمار فوت نمي‌كرد و زنده مي‌ماند. در صورتي كه رابطه سببيت ميان مرگ و عمل پزشك وجود داشته باشد و پزشك مرتكب تقصير نيز شده باشد مي‌توان وي را مجازات نمود.

سوء‌استفاده كردن از جايگاه شغلي | تخلفات پزشكي

در مواردي ممكن است يك شخصي كه دكتر عمومي است خودش را به جاي متخصص قلب جا بزند و به اين شكل خودش را معرفي كند. در اين حالت بايد بدانيم كه او مرتكب جعل شده است و عمل او وصف مجرمانه دارد و در قانون جرم‌انگاري شده است.

افشاء كردن اسرار مربوط به بيمار توسط پزشك

پزشك از جمله افرادي است كه مردم به عنوان محرم اسرار خود در نظر مي‌گيرند. حال اگر يك پزشك به جز مواردي كه قانون تعيين كرده است اسرار بيماران خودش را افشاء كند اين عمل او در قانون جرم انگاري شده است و وصف مجرمانه دارد. مستند اين مطلب ماده 648 قانون مجازات اسلامي مي‌باشد و مجازاتي كه براي اين جرم در نظر گرفته شده است مطابق همين قانون سه ماه و يك روز تا يك سال حبس و يا جزاي نقدي كه مقدار آن در قانون مشخص شده است مي‌باشد.

اگر پزشك تخلفي را انجام بدهد كه هم تخلف انتظامي باشد و هم متضمن عنوان مجرمانه تكليف به چه صورت است ؟

در اين صورت همان طور كه پيشتر بيان شد اگر عملي كه پزشك انجام مي‌دهد تخلف انتظامي باشد مرجع صالح به رسيدگي سازمان نظام پزشكي است و اگر عمل او عنوان مجرمانه داشته باشد مرجع صالح دادگاه كيفري و دادسرا مي‌باشد. در اين فرض كه عمل او هم تخلف انتظامي باشد و هم عنوان مجرمانه داشته باشد هر دو مرجع ذكر شده مي‌توانند در حدود صلاحيت خود رسيدگي به عمل آورند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تخلفات پزشكي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تخلفات پزشكي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : تخلفات پزشكي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تخلفات پزشكي،
موضوع:
[ ۵ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۰:۵۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی