مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

طلاق در صورت باردار بودن زن از موقعيت‌‌‌‌‌‌‌‌‌هايي به شمار ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌رود كه ممكن است زوجين متقاصي طلاق با آن درگير باشند در يك ديدگاه كلي طلاق دو نوع ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد نوع اول طلاق رجعي است كه در اين نوع از طلاق مرد ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند در مدت زماني كه به آن عده ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌گويند به زن رجوع كند و رابطه زوجيت را بار ديگر با او برقرار نمايد نوع دوم از طلاق عبارت است از طلاق بائن، در اين نوع از طلاق بعد از اجراي صيغه طلاق رابطه زوجيت از بين ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌رود و برخلاف نوع اول يعني طلاق رجعي با رجوع در دوره عده اين رابطه بار ديگر برقرار ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌شود در اين مقاله قصد داريم طلاق را در شرايطي كه زوجه باردار باشد مورد بررسي قرار دهيم. توصيه ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنيم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نماييد.

 

1-روند قانوني درخواست طلاق در صورتي كه زوجه باردار باشد| طلاق در صورت باردار بودن زن

دادگاه صالح در بررسي طلاق زوج و زوجه در شرايطي كه زوجه باردار باشد تمام تلاش خود را مبني بر اصلاح اين رابطه به جاي طلاق انجام ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهد و در آخر در صورتي كه نتيجه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي حاصل نشد و هر دو آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها يعني زوج و زوجه طلاق و جدايي را تنها راه حل خود دانستند در اين صورت با يكديگر توافق كرده و دعوايي را تحت عنوان طلاق توافقي به دادگاه صالح ارائه ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند.

اگر درخواست طلاق تنها از سوي يكي از آن دو باشد و تنها يكي از آن دو طلاق را به عنوان راه حل نهايي در نظر بگيرد شرايط متفاوت است به نحوي كه اگر اين شخص زوج باشد ابتدا بايد مطابق تشريفات خاصي عمل كند و تمام حقوق زوجه را تأمين نمايد اگر اين شخص زوجه باشد بايد اثبات كند كه در عسر و حرج است و شرايط زندگي براي او با سختي و مشقت همراه است و يا اينكه اثبات كند زوج نسبت به شروط ضمن عقد تخلف انجام داده است.

در صورت درخواست طلاق توافقي از سوي زوج و زوجه در حالي كه زوجه باردار باشد بايد درباره شرايط نگهداري آن فرزند و همچنين نفقه زن باردار توافق صورت بگيرد همچنين در خصوص هزينه‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي وضع حمل بايد به اين نكته اشاره كرد كه تمام هزينه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بر عهده پدر آن فرزند ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد طلاق توافقي كليك كنيد.

3-حضانت فرزند| طلاق در صورت باردار بودن زن

در خصوص حضانت آن فرزند بايد به قانون حمايت از خانواده رجوع كرد رجوع كرد در اين قانون بيان شده است‌‌‌‌‌‌‌‌ كه حضانت فرزند تا ۷ سالگي با مادر است و تأمين هزينه‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي آن فرزند در اين مدت با پدر ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد توجه كنيد كه استثنايي در اين قانون قابل فرض ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد اينكه مادر حضانت فرزند را در فرايند طلاق توافقي به پدر اعطا كرده باشد و فرض ديگري نيز قابل تصور است اينكه پدر فرزند بعد از تولد او از دنيا برود و يا اينكه مفقود شود در اين صورت جد پدري ولايت قهري خواهد داشت و همچنين پرداخت نفقه آن فرزند بر عهده جد پدري ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نفقه فرزند كليك كنيد.

براي كسب اطلاعات تكميلي مقاله حضانت فرزند را مطالعه نماييد.

4-عده زن| طلاق در صورت باردار بودن زن

زن بعد از طلاق از همسر خود بايد عده نگه دارد معناي واژه عده در اصطلاحات حقوقي به اين شرح است كه زن بعد از فوت همسر خود يا طلاق از همسر خود مدتي نمي‌تواند مجدداً ازدواج كند سه گروه از زنان مي‌توانند بدون رعايت عده بعد از طلاق مجدداً ازدواج كند گروه اول زنان يائسه و گروه دوم زناني هستند كه هنوز ۹ سال آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها تمام نشده است و گروه سوم زناني هستند كه شوهرانشان با آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نزديكي نكرده‌اند. در خصوص عده زن باردار اين اتفاق نظر وجود دارد كه زن بايد تا زمان وضع حمل خود براي ازدواج مجدد صبر كند.

براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص مدت عده زنان مختلف مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

بررسي مواد قانوني در خصوص عده

در خصوص موضوع مورد بحث ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان به مواد قانون نيز رجوع كرد به طور مثال ماده ۱۱۵۴ قانون مدني كه از اين قرار است: (عده وفات چه در دائم چه در منقطع در هر حال چهارماه و ده روز است مگر اينكه زن حامل باشد كه در اين صورت عده وفات تا وضع حمل است مشروط بر اينكه فاصله بين فوت شوهر و وضع حمل از چهارماه و ده روز بيشتر باشد و الا مدت عده همان ۴ ماه و ۱۰ روز خواهد بود.) همچنين در متن ماده ۱۱۵۳ قانون مدني آمده است كه (عده طلاق و فسخ نكاح و بذل مدت و انقضا آن در مورد زن حامله تا وضع حمل است).

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق در صورت باردار بودن زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق پاسخ دهند.

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۲:۵۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همانطور كه ‌‌‌‌مي‌دانيد همه افراد اين حق را دارند كه در صورت ناديده گرفته شدن حقوقشان از فردي كه باعث و باني اين مسئله شده است شكايت كنند. هرگاه شكايتي در دادگاه مطرح ‌‌‌‌مي‌شود قاضي با كمك كارشناس و… سعي ‌‌‌‌مي‌كند در خصوص آن تحقيق كند و سپس حكمي‌ را در مورد آن صادر كند. اما گاهي ممكن است حكم صادره با قوانين تعيين شده توسط قانونگذاران مغايرت داشته باشد كه در اين صورت ‌‌‌‌مي‌توان به آن اعتراض نمود‌. فرجام خواهي يكي از انوع اعتراض نسبت به احكام صادره از طرف دادگاه ‌‌‌‌مي‌باشد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در مورد فرجام خواهي و مرجع تقديم دادخواست آن توضيحات مفيدي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : مرجع فرجام خواهي

فرجام خواهي چيست ؟

فرجام خواهي يكي از انواع روش‌‌‌‌‌هاي اعتراض به احكام صادره از طرف دادگاه ‌‌‌‌مي‌باشد. هرگاه دادگاه حكمي را صادر كند كه با قوانين كشور داراي مغايرت باشد طرفين دعوا ‌‌‌‌مي‌توانند با تقديم دادخواست فرجام خواهي نسبت به آن حكم اعتراض كنند. چنانچه فردي نسبت به حكم فرجام خواهي نمايد حكم مورد نظر دوباره مورد بررسي قرار ‌‌‌‌مي‌گيرد تا اگر اشكالي دارد برطرف شود. اما اگر حكم داراي اشكال نباشد دادخواست فرجام خواهي فرد رد ‌‌‌‌مي‌شود.

مهلت فرجام خواهي

براي هر نوع اعتراضي نسبت به احكام دادگاه قانونگذار مهلتي را در نظر گرفته است و ‌‌‌‌مي‌بايست افراد در اين مدت زمان تعيين شده اعتراض خود را اعلام كنند، در غير اين صورت با دادخواست آن‌‌‌‌‌ها موافقت نخواهد شد. مهلت تقديم دادخواست فرجام خواهي براي افرادي كه ساكن‌ ايران هستند با افراد مقيم خارج از كشور تفاوت دارد. چنانچه فردي كه در داخل كشور ساكن است بخواهد دادخواست فرجام خواهي نمايد ‌‌‌‌مي‌بايست آن را تا مدت زمان بيست روز پس از صدور حكم قطعي‌ مورد نظر به دادگاه مربوطه ارائه نمايد. اما‌ اگر فرد خارج از كشور ساكن ‌باشد تا دو ماه پس از صدور حكم قطعي براي تقديم دادخواست فرجام خواهي مهلت خواهد داشت.

مرجع تقديم دادخواست فرجام خواهي كجاست ؟

با توجه به توضيحاتي كه در بالا خدمتتان‌‌‌‌ ارائه شد شايد برايتان سوال شود كه مرجع تقديم دادخواست فرجام خواهي كجاست؟ كه در پاسخ بايد بگوييم مرجع تقديم اين نوع دادخواست ديوان عالي كشور‌‌‌‌ ‌‌‌‌مي‌باشد. فرد ‌‌‌‌مي‌بايست دادخواست فرجام خواهي خود را به اين مركز ارائه كند و سپس منتظر اعلام نتيجه شود. ديوان عالي كشور دادخواست را بررسي كرده و اگر حكم با قوانين مغايرت نداشته باشد آن را تاييد و در غير اين صورت آن‌ را نقض خواهد كرد.

سوالات متداول

مهلت فرجام خواهي براي افراد داخل كشور چقدر است ؟

مهلت فرجام‌خواهي براي افراد داخل كشور بيست روز است.

مهلت فرجام خواهي براي افراد خارج از كشور چقدر است ؟

مهلت فرجام خواهي براي افراد خارج از كشور دو ماه خواهد بود.

مرجع تقديم دادخواست فرجام خواهي كجاست ؟

ديوان عالي كشور.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرجع فرجام خواهي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرجع فرجام خواهي پاسخ دهند.

 

 منبع : مرجع فرجام خواهي

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرجع فرجام خواهي،
موضوع:
[ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۹:۵۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه در تمامي دادگاه‌ها شكاياتي مطرح مي‌شود كه براي اثبات آن‌‌ها و صدور حكم در خصوص اين شكايات مي‌بايست از برخي اسناد كمك گرفت. اسناد به دو دسته كلي رسمي و عادي تقسيم بندي مي‌شوند و هركدام مي‌توانند در موارد مختلف كاربرد داشته باشند. اسناد رسمي كه يكي از انواع سند‌ها در قوانين كشور ما به حساب مي‌آيند داراي توان اجرايي و اثباتي مي‌باشند. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص توان اجرايي و اثباتي سند رسمي و به طور كلي اعتبار آن توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع :  اعتبار سند رسمي

سند رسمي چه نوع سندي است‌‌‌‌ ؟

سند رسمي به سندي گفته مي‌شود كه توسط مامور رسمي و در مراكز ثبت اسناد رسمي تنظيم گرديده باشد. به طور كلي در قانون ‌دو نوع سند با نام‌هاي سند رسمي و عادي تعريف شده است كه به بيان ساده‌‌‌تر مي‌توان‌ گفت سند رسمي از اعتبار بالاتري برخوردار است. سند رسمي از جمله سند‌هايي است كه مي‌توان با استناد به آن برخي جرائم و… را نيز اثبات نمود. اين نوع سند امروزه از اعتبار بسيار زيادي در مراجع قضايي برخوردار است و هر فردي كه بخواهد از انجام معامله‌اش با فرد ديگر مطمئن شود اقدام به تنظيم سند رسمي در خصوص آن معامله خواهد كرد.

توان اجرايي سند رسمي | ميزان اعتبار

سند رسمي يك سند لازم الاجرا به حساب مي‌آيد و داراي توان اجرايي است. توان اجرايي سند رسمي به اين معناست كه اگر فردي به دليل انجام‌ معامله‌‌اي اقدام به تنظيم سند رسمي كند و فرد مقابل را ملزم به پرداخت مالي به خود نمايد، چنانچه فرد از پرداخت مال خودداري كند چون سند رسمي توان اجرايي دارد ديگر نياز نيست كه فرد براي دريافت آن مال از شخص مقابلش در دادگاه شكايت كند و مي‌بايست مراحل ديگري را طي كند.

با استناد به اينكه سند رسمي توان اجرايي دارد فرد براي مطالبه حقش و وادار كردن شخص مقابل به انجام تعهداتش مي‌بايست به مراكز اجراي ثبت مراجعه نمايد و از مامورين اجراي ثبت بخواهد كه فرد مقابل را ملزم به انجام تعهدش نمايند. در اين صورت مامورين اجرا حقوق فرد را از طرف مقابلش مطالبه كرده و به او پرداخت خواهند كرد. اما توجه داشته باشيد كه توان اجرايي سند رسمي در همه موارد صدق نكرده و گاهي با وجود اين نوع سند بازهم نياز است كه فرد دعوا را در دادگاه اقامه كند.

توان اثباتي سند رسمي | ميزان اعتبار

سند رسمي علاوه بر اينكه داراي توان اجرايي است توان اثباتي نيز دارد. توان اثباتي سند رسمي به اين معنا مي‌باشد كه اگر فردي عليه ديگري در دادگاه طرح دعوا نمود مي‌تواند براي اثبات ادعاي خود سند رسمي تنظيم ‌شده را به دادگاه ارائه دهد. ارائه سند رسمي به دادگاه مي‌تواند باعث اثبات ادعاي مطرح شده شود كه به اين مورد توان اثباتي سند رسمي گفته مي‌شود. با وجود اينكه موارد ديگري مثل اقرار، شهادت و… نيز براي اثبات ادعا در دادگاه‌ها وجود دارند اما در برخي موارد براي اثبات ادعا مي‌بايست حتما از سند رسمي استفاده كرد. براي مثال اگر فردي بخواهد در خصوص معامله ملك خود دعوايي را در دادگاه طرح كند مي‌بايست آن ملك حتما با سند رسمي معامله شده باشد تا بتواند در دعوا پيروز گردد.

سوالات متداول

آيا سند رسمي داراي اعتبار مي‌باشد‌‌‌‌ ؟

بله سند رسمي يكي از معتبرترين اسناد در قانون كشور ما مي‌باشد كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

توان اجرايي سند رسمي در همه موارد صدق مي‌كند‌‌‌‌ ؟

خير گاهي ممكن است براي دريافت مال فرد در دادگاه اقامه دعوا كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ا‌عتبار سند رسمي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌عتبار سند رسمي پاسخ دهند.

 

 منبع :  اعتبار سند رسمي

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعتبار سند رسمي،
موضوع:
[ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۶:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از دلايل اثبات دعاوي در دادگاه حقوقي، اقرار قضايي است كه داراي منشاء اثر بوده، به اين صورت كه اگر در دادگاه و يا حتي خارج دادگاه شخصي اقرار به امري كند كه اين اقرار به ضرر خود و به نفع شخص مقابلش محسوب شود قاضي با توجه به اين اقرار حكم پرونده را صادر خواهد كرد. با اين وجود اقرار قضايي داراي اوصاف و انواع مختلفي است كه به آن مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد حكم دادگاه كليك كنيد.

 

اقرار قضايي چيست ؟

اقرار قضايي، اخبار به حق به نفع غير و به ضرر خود مي‌باشد يعني شخص در دادگاه خبري مي‌دهد كه به ضرر او و به نفع ديگري است.

اقرار كننده را مقر، شخصي كه به نفع او اقرار شده را مقرله، موضوع اقرار را مقربه مي‌نامند.

اگر اقرار از روي يقين نباشد بلكه از روي ترديد باشد باطل است مگر آنكه قدر متيقني وجود داشته باشد كه اقرار نسبت به همان قدر متيقن صحيح است. قدر متيقن يعني بخشي از گفته شخص كه قابل اتكا باشد مثل اينكه فرد اقرار كند به يك نفر بدهكار است اما نداند كه به علي يا احمد بدهكار است. در اينجا قدر متيقن يعني بدهكاري فرد اثبات مي‌شود. بايد توجه داشت كه اقرار نياز به قبول مقرله ندارد ولي اگر مقرله مفاد اقرار را تكذيب كند اقرار نسبت به او بي‌اثر مي‌شود.

اوصاف مقر در اقرار قضايي

۱.مقر بايد نسبت به موضوع اقرار داراي اهليت استيفا باشد. يعني براي مثال اگر مقر بالغ نيست نمي‌تواند بر بدهكاري خود اقرار نمايد.

۲.مقر بايد نسبت به موضوع اقرار و همچنين نسبت به مقرله داراي علم باشد.

۳.مقر بايد مختار باشد. يعني كسي او را به اقرار مجبور نكرده باشد.

۴‌.مقر بايد داراي اراده‌اي آگاهانه باشد.

۵.اقرار از جانب ديگري باطل است.

اوصاف مقرله در اقرار قضايي

۱.نسبت به موضوع اقرار داراي اهليت تمتع باشد.

۲.مقرله مي‌تواند ميت باشد.

۳.مقرله بايد معلوم باشد.

اوصاف مقربه در اقرار قضايي

۱.بايد عقلا و عادتا امكان‌پذير باشد.

۲.بايد مشروع باشد.

۳.نبايد به كلي مجهول باشد.

اقرار محجورين

۱.اقرار صغير: اقرار صغير مميز يعني كودكي كه قوه تمييز دارد اما به سن رشد نرسيده در امور غير‌مالي صحيح و در امور مالي باطل است. اقرار صغير غير‌مميز اثري ندارد. صغير غير‌مميز كودكي است كه قوه تميير نداشته غير‌رشيد و نابالغ است.

۲.اقرار مجنون: در حال جنون باطل است.

۳.اقرار سفيه: در امور غيرمالي صحيح است اما در امور مالي باطل است.

۴.اقرار ورشكسته: بين مقر و مقرله صحيح و نسبت به مقرله موثر است اما اين اقرار در برابر غرما غيرقابل استناد است يعني به حقوق غرما خللي وارد نمي‌كند به‌عبارت ديگر ابتدا ساير طلبكاران، طلب خود را به‌طور كامل از اموال ورشكسته استيفا كرده و اگر چيزي باقي بماند يا آنكه بعدا مالي براي ورشكسته حاصل شود به تاديه طلب مقرله اختصاص داده مي‌شود.

اقسام اقرار

اقرار از جهات مختلف به دسته‌هاي متعددي تقسيم مي‌شود:

اقسام اقرار از حيث صراحت

۱.اقرار صريح: اقرار با الفاظ يا كتابت يا اشاره كه به‌طور مستقيم و صريح دلالت بر قبول ادعاي طرف مقابل و قبول حقي براي او داشته باشد اقرار صريح است.

۲.اقرار ضمني: در اين نوع اقرار شخص به طور غيرمستقيم به حق طرف مقابل اقرار مي‌كند يا آنكه عملي انجام مي‌دهد كه اين عمل دلالت بر به رسميت شناختن حق طرف مقابل دارد.

اقسام اقرار از حيث قاطعيت

۱.اقرار قاطع دعوا: يعني خوانده به اصل خواسته و ادعاي طرف مقابل اقرار كند چه خوانده نسبت به تمام ادعاي طرف مقابل اقرار كند و چه نسبت به بخشي از آن اقرار كند. در اين حالت آن قسمت از خواسته يا تمام آن به اثبات رسيده و به دليل ديگري نياز ندارد.

۲.اقرار مقدماتي: در اين اقرار شخص نسبت به مقدمات دعوا اقرار مي‌كند.

اقسام اقرار از حيث محل وقوع اقرار

۱.اقرار در دادگاه: اقراري است كه نزد قاضي صورت مي‌گيرد. اين اقرار ممكن است كتبي يا شفاهي باشد.

۲.اقرار خارج از دادگاه: اقراري است كه در خارج از دادگاه صورت مي‌گيرد و ممكن است كتبي يا شفاهي باشد.

تاثير اقرار نسبت به سايرين

۱.اقرار هر شخص نسبت به خود او و قائم‌مقام او موثر است.

۲.اقرار شخص نسبت به وراث او هم موثر است زيرا وراث، قائم‌مقام شخص هستند.

۳.اگر مديون اصلي فوت كند و برخي از ورثه به وجود دين برعهده مورثشان اقرار كنند اقرار هر شخص نسبت به ساير وراث موثر نيست.

۴.اگر شخصي نسبت به مالي اقرار كند و سپس آن مال را به ديگري منتقل كند اقرار او در برابر منتقل‌اليه نيز موثر است.

۵.اگر اقرار به ضرر غير باشد نسبت به او موثر نيست مگر آنكه او نيز اقرار را بپذيرد.

بلااثر شدن اقرار

انكار بعد از اقرار مسموع نيست يعني مقر نمي‌تواند از اقرار خود رجوع كند و آن را تكذيب كند اما در موارد زير اقرار بلااثر مي‌شود.

اين موارد عبارتند از :

۱.كذب اقرار: يعني مقر ثابت كند كه اقرار او كذب بوده است.

۲.بطلان اقرار: يعني مقر ثابت كند كه اقرار او فاسد بوده و شرايط صحت اقرار را ندارد. مثلا اقرار بالاجبار صورت گرفته است.

۳.اشتباه در اقرار: يعني مقر ثابت كند كه اقرار مبتني بر اشتباه بوده است ممكن است او در شخص مقرله يا ميزان دين اشتباه كرده باشد.

۴.اقرار بر مبناي عذر قابل قبول: مقر ثابت كند كه اقرار مبتني بر عذر قابل قبول است. مثلا مقر بتواند ثابت كند كه اقرارش بر مبناي اميد به دريافت مبلغي از مقرله بوده است ولي بعد متوجه شده كه وي چنين مبلغي را نمي‌پردازد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اقرار قضايي يا حقوقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اقرار قضايي يا حقوقي پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۳:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از شركت‌هاي بحث برانگيز و جالب در بين شركت‌هاي تجاري، شركت تضامني است. در اين نوع شركت شخصيت افراد تشكيل دهنده آن بسيار اهميت دارد تا آن جا كه تخطي هريك از شركا و يا ورشستگي آنان باعث مي‌شود تمام آن‌ها در مقابل طلبكاران و يكديگر مسئوليت داشته باشند و هر يك از طلبكاران در صورت رجوع به هركدام از شركا مي‌تواند كليه طلب خود را از هر يك شركا يا تمامي آنان وصول كند. هر شريك در مقابل تمام طلب، با ساير شركا مسئوليت تضامني دارد و بايد آن را پرداخت كند و به همين دليل به اين نوع شركت، شركت تضامني مي‌گويند. براي كسب اطلاع بيشتر در مورد ثبت شركت كليك كنيد.

 منبع : شركت تضامني

مسئوليت تضامني چيست ؟

مسئوليت تضامني به معناي مسئوليت هر شريك در برابر تمامي بدهي‌هاي شركت است.

سهم الشركه چيست ؟

آورده هر شريك را در شركت سهم الشركه گويند.

تعريف و  اوصاف اساسي

شركت تضامني بين دو يا چند شريك و به منظور امور تجارتي تشكيل مي‌شود كه در آن در صورتي كه دارايي شركت در زمان انحلال براي تاديه ديون كافي نباشد هرشريك با تمام دارايي خود مسئول تاديه تمام ديون است.

از اوصاف اساسي اين شركت مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

۱.براي تاسيس آن حداقل سرمايه‌اي تعيين نشده است.

۲.در اين شركت هرشريك مسئول تاديه تمام ديون است.

۳.نقل و انتقال سهم الشركه با راي تمام شركا امكان پذير است.

مسئوليت هر شريك

در خصوص مسئوليت شركا در شركت تضامني بايد توجه داشت كه:

۱.قبل از انحلال شركت، ديون شركت از خود شركت مطالبه مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انحلال شركت كليك كنيد.

۲.اگر شركت تضامني منحل شود باز هم ديون شركت از خود شركت مطالبه مي‌شود اما اگر دارايي شركت براي تاديه ديونش كافي نباشد هر شريك مسئول تاديه تمام ديون است.

۳.در شركت‌هاي تضامني مسئوليت شركاي ضامن بابت ديون آن شركت جنبه وثيقه‌اي دارد يعني طلبكار شركت ابتدا بايد به شركت رجوع كند و اگر شركت از پرداخت طلب او امتناع كند مطابق شرايط مقرر، درخواست ورشكستگي و درنتيجه انحلال شركت را بدهد. بعد از انحلال نيز در وهله اول مي‌تواند به شركت درحال تصفيه رجوع كند و اگر شركت طلب او را نپردازد آن زمان مي‌تواند به شركاي ضامن رجوع كند.

۴.مسئوليت شركا در برابر طلبكاران شركت، تضامني است اما بين خودشان، نسبي است يعني هر شريك مي‌تواند پس از پرداخت هريك از ديون شركت بابت سهم تك تك شركاي ديگر به نسبت سهم الشركه ايشان به آن‌ها رجوع كند.

زمان تشكيل شركت

شركت تضامني زماني تشكيل مي‌شود كه:

۱.تمام سرمايه نقدي تامين شود.

۲.تمام سهم الشركه غيرنقدي تقويم و تسليم شود.

شيوه اخذ تصميمات

طبق قانون درموارد زير اخذ تصميم با اتفاق ‌آرا صورت مي‌گيرد:

۱.انتقال سهم الشركه به ديگري

۲.اقدام يكي از شركا به فعاليتي تجاري از نوع تجارت شركت يا ورود وي بعنوان شريك ضامن يا شريك با مسئوليت‌محدود در شركتي ديگر

۳.تبديل شركت تضامني به شركت سهامي

۴.انحلال شركت

۵.بقاي شركت در صورت حجر يا فوت يكي از شركا

رابطه طلبكاران با شركت تضامني و شركاي شركت

۱.قبل از انحلال: مطالبه ديون شركت از خود شركت انجام مي‌شود.

۲.بعد از انحلال: اگر دارايي شركت كفاف مطالبات طلبكاران را ندهد طلبكاران مي‌توانند بابت تمام يا بخشي از طلب خود به يك يا هرچند نفر از شركا مراجعه كنند زيرا شركا در برابر طلبكاران شركت، مسئوليت مضامني دارند.

۳.هر شريك در ازاي تمام ديون شركت مسئول و مديون است هرچند ميزان ديون از سرمايه‌اي كه او با خود به شركت آورده است بيشتر باشد.

مسئوليت شركاي سابق و جديد نسبت به ديون شركت

۱.اگر پس از آن كه شركت تضامني تشكيل مي‌شود كسي بعنوان شريك ضامن به شركت بپيوندد نسبت به ديوني كه قبل از ورود او به شركت حاصل شده است با ديگر شركا مسئوليت تضامني دارد پس شريك جديد مانند ساير شركا نسبت به تمام ديون شركت مسئول است.

۲.شريك قبلي كه سهم الشركه خود را به شريك جديد واگذار كرده است نسبت به ديون شركت هيچ مسئوليتي ندارد. اگر دربين شركا قراري خلاف اين ترتيب گذاشته شده باشد اين قرار دربرابر ثالث غيرقابل استناد اما در رابطه بين خود شركا قابل استناد است.

رابطه طلبكاران شركت با طلبكاران شركا

در صورت انحلال شركت تضامني:

۱.اموال شركت ابتدا به مصرف تاديه ديون خود شركت مي‌رسد و قبل از تاديه ديون خود شركت، طلبكاران شخصي شركا حقي بر آن اموال ندارند.

۲.اگر دارايي شركت براي تاديه ديون كفايت نكند طلبكاران شركت مي‌توانند به شركا رجوع كنند و در اين صورت طلبكاران شركت و طلبكاران شخصي شركا از حيث تقدم بر اموال تفاوتي باهم ندارند

تهاتر در شركت تضامني

اگر شخصي مديون شركت و درعين حال طلبكار يكي از شركا باشد چه قبل از انحلال و چه بعد از انحلال شركت، نمي‌تواند به تهاتر استناد كند.

اگر شخصي طلبكار از شركت و درعين حال مديون يكي از شركا باشد:

قبل از انحلال شركت نمي‌تواند به تهاتر استناد كند زيرا قبل از انحلال شركت ديون شركت به شركا تسري نمي‌يابد.

بعد از انحلال شركت اگر طلبي كه آن طلبكار از شركت دارد وصول نشود مي‌تواند دربرابر شريك مديون به تهاتر استناد كند.

براي كسب اطلاع در خصوص تهاتر مقاله مربوطه را مشاهده فرماييد.

تبديل شركت تضامني به شركت سهامي

براي چنين تبديلي دو شرط لازم است:

۱.تصويب تمام شركا

۲.با توجه به آن كه ثبت شركت‌هاي سهامي عام نيازمند تجويز سازمان بورس است پس تبديل شركت تضامني به سهامي عام نيازمند تجويز سازمان بورس است اما تبديل به سهامي خاص نيازي به تجويز سازمان بورس ندارد.

با تبديل شركت تضامني به شركت سهامي، مسئوليت شركا نسبت به ديون قبل از تبديل، تضامني است اما نسبت به ديون بعد از تبديل، فقط به ميزان مبلغ اسمي سهام است. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد شركت سهامي كليك كنيد.

انحلال شركت تضامني

انحلال به موجب موارد زير رخ مي‌دهد:

۱.وقتي كه شركت براي انجام موضوع خاصي تشكيل شده و آن را به اتمام رسانده يا انجام آن غيرممكن شده باشد.

۲.وقتي كه شركت براي مدت معيني تشكيل گرديده و آن مدت منقضي شده باشد مگر اينكه مدت قبل از انقضا تمديد شود.

۳.درصورت ورشكستگي

۴.درصورت تصميم يكي از شركا

۵.تقاضاي انحلال شركت از جانب يكي از شركا

۶.فسخ شركت توسط يكي از شركا

۷.ورشكستگي يكي از شركا

۸.در صورت درخواست طلبكاران يكي از شركا

۹.فوت يا محجوريت يكي از شركا

(موارد ۵ تا ۹ بخودي خود باعث انحلال شركت نمي‌شوند و شرايط خاصي لازم دارند تا اين امر حاصل شود.)

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شركت تضامني، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شركت تضامني پاسخ دهند .

 

 منبع : شركت تضامني

 



:: بازديد از اين مطلب : 3


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۴۹:۴۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جعل امضا به عنوان يكي از رايج‌ترين جرم‌ها در زمينه جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي به شمار مي‌رود و حساسيت بالايي را برمي‌انگيزد چرا كه اين جرم مي تواند زمينه‌ساز جرايم بزرگ ديگري همچون كلاهبرداري و پولشويي شود. اصولا فلسفه جرم انگاري جعل اين است كه افراد جامعه بتوانند به اصالت اسناد اطمينان كنند و روابط اجتماعي اقتصادي پويا گردد.

 منبع : جعل امضا

جعل در لغت به چه معناست ؟

جعل به معناي قلب و دگرگون كردن است.

تعريف قانوني جعل چيست ؟

قانون مجازات اسلامي معناي لغوي جعل را بسط داده است و بدون ارائه تعريف مشخص به نام بردن مصاديق جعل بسنده مي‌كند شامل: ساختن نوشته، سند يا ساختن مهر يا امضا اشخاص رسمي يا غير‌رسمي، خراشيدن يا تراشيدن يا قلم‌بردن يا الحاق يا محو يا اثبات يا سياه كردن يا تقديم يا تأخير تاريخ سند نسبت به تاريخ حقيقي يا الصاق نوشته‌اي به نوشته­ ديگر يا به كار بردن مهر ديگري بدون اجازه صاحب آن‌ها.

به چه نوشته‌اي امضا گفته مي‌شود ؟

امضا، نشانه يا علامتي است كه نوشته يا سندي را به فرد منتسب مي‌كند و شخص آن را در زير نوشته يا اسنادي كه مورد قبول اوست مي‌گذارد. جعل امضا يك فرد به معناي منتسب كردن نوشته به شخصي غير از جاعل است. جعل امضا يك جرم است و فرد جاعل را مورد پيگرد قرار خواهد داد.

نحوه تشخيص جعل امضا

تشخيص جعل امضا در دادگاه و توسط كارشناس به عمل مي‌آيد. كارشناس با ديدن نمونه امضا طرف، نحوه فشار دست و… نظر خود را در خصوص جعل امضا بيان خواهد كرد.

تشديد مجازات جعل به اعتبار شخصي كه امضاي او جعل مي‌شود

جرم جعل به اعتبار مقام شخصي كه امضا او جعل مي‌شود مجازات متفاوتي را در پي خواهد داشت. بديهي است كه امضا فرد رئيس‌جمهور نسبت به اشخاص عادي جامعه از ارزش و اعتبار يكساني برخوردار نيست. بر اين اساس جعل حكم، امضا، مُهر، فرمان يا دستخط مقام‌رهبري يا رؤساي سه قوه به اعتبار يا از حيث مقام رسمي آنان سه تا پانزده سال حبس را به دنبال خواهد داشت.

همچنين جعل حكم، امضا، مهر فرمان يا دست‌خط معاونان يا معاون اول رئيس‌جمهور يا وزراء يا اعضاي شوراي‌نگهبان يا نمايندگان مجلس شوراي اسلامي يا مجلس خبرگان يا قضات يا رؤسا و كاركنان و مسؤولين دولتي به اعتبار يا از حيث مقام رسمي آنان يك الي ده سال حبس را در پي دارد.

تشديد مجازات جعل امضا بر اساس شخصيت جاعل و نوع سند

دسته‌بندي مجازات جاعل جايي اهميت دارد كه مرتكب جعل از مأموران دولتي باشد چراكه از اين دست افراد انتظار مي‌رود كه امين مردم باشند و دولت و مردم با اعتماد به چنين افرادي امورات خود را تنظيم نمايند. از طرفي اعتبار اسناد رسمي با اسناد عادي يكسان نيست. قانون نيز اين امر مهم را در نظر داشته و حتي در اثبات دعاوي در دادگاه‌ها نيز برتري اسناد رسمي بر اسناد عادي چشم‌گير است.

چرايي تشديد مجازات جعل

پس در نهايت مي‌توان چنين نتيجه گرفت كه جعل مأموران دولتي در اسناد رسمي و در درجه بعد جعل در اسناد رسمي با مجازات شديدتري مواجه خواهد بود. چنانچه در قانون مي‌خوانيم: هر يك از كارمندان و مسؤولان دولتي در اجرا وظيفه خود در احكام و تقريرات و نوشته‌ها و اسناد و سجلات و دفاتر و غير آن‌ها، از نوشته‌ها و اوراق رسمي، تزوير نمايد، اعم از اينكه امضا يا مهري را بسازد يا مهر يا خطوط را تحريف كند به مجازات حبس از يك تا سه سال يا به پرداخت جزاي نقدي از شش تا سي ميليون ريال محكوم مي‌شود.

همچنين اشخاصي كه كارمند يا مسؤول دولتي نيستند هرگاه مرتكب يكي از جرائم فوق‌الذكر شوند(يعني اشخاص عادي مرتكب يكي از انواع جعل در اسناد رسمي اعم از جعل در امضا شوند) علاوه بر جبران خسارات وارده، به حبس از شش ماه تا سه سال يا سه تا هجده ميليون ريال جزاي نقدي محكوم مي‌شوند.

جعل امضا در اسناد عادي

بنابرآنچه پيشتر گفته شد اسناد عادي در جايگاه پايين‌تري به لحاظ اعتبار ميان افراد جامعه و ارزش اثباتي در دادگاه‌ها قرار دارند اما از آنجا كه بيانگر نوعي تعهد ميان اشخاص هستند و به محض تنظيم منشاء حقوق و تكاليفي مي‌شوند اين دسته اسناد نيز داراي ارزش فراوان هستند.

سند عادي به صرف دارا بودن امضا افراد داراي بار حقوقي مي‌شود بنابراين هر‌گونه تحريف در اين امضا جعل محسوب مي‌شود. طبق قانون جعل و تزوير در نوشته‌ها و اسناد غير‌رسمي و استفاده آن‌ها موجب حبس از شش ماه تا دو سال يا جزاي نقدي از سه تا دوازده ميليون ريال است. بنابراين در جعل اسناد عادي فرقي ندارد كه جاعل از افراد عادي جامعه باشد يا از كاركنان دولتي.

نكات اساسي در خصوص جرم جعل

آنچه در اين بحث حائز اهميت به نظر مي‌رسد تمايز قائل‌شدن ميان جعل و استفاده از سند مجعول است. قانون گذار بر حسب اهميت و حساسيت موضوع در برخي موارد، صرف جعل يك سند را جرم انگاري نموده است ولو جاعل هرگز از جعل خود سودي نبرد و آنرا به جايي ارائه نكند. جعل امضا رهبر يا رؤسا سه قوه، اسناد رسمي از اين دست موارد به شمار مي آيند.

فرض كنيد نيروي انتظامي با تفتيش خانه فردي يك فقره جعل امضا رئيس‌جمهور در خانه او بيابد. چنين فردي مجرم است. اما چنانچه فرد مرتكب جعل در اسناد عادي شود بايد از آن استفاده نمايد تا قابل مجازات باشد براي مثال آن را به فردي دهد تا از او مبلغي دريافت كند.

نكته مهم ديگر اين است كه صرف استفاده از سند مجعول با علم به جعلي بودن آن جرم است ولو استفاده‌كننده از سند مجعول، خود شخص جاعل نباشد و فرد ديگري باشد.

جبران خسارت مدني

همچنين مجازات مجرم مانع از مطالبه ضرر و زيان وارده به واسطه­ جعل نخواهد بود. اگر به شخص يا نهادي به علت جعل ضرري وارد شود آن ضرر در دادگاه حقوقي و كيفري قابل‌جبران خواهد بود.

براي آشنايي با اركان جبران خسارت مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

براي آشنايي با تعريف مسئوليت مدني و شرايط تحقق آن كليك فرماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جعل امضاء، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جعل امضاءپاسخ دهند .

 

 

 

 

 منبع : جعل امضا

 


:: بازديد از اين مطلب : 3


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۴۵:۵۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

گاهي افراد در جامعه با يكديگر دچار اختلافاتي ‌‌مي‌شوند و به همين علت براي حل مشكلشان به دادگاه مراجعه ‌‌مي‌كنند. در دادگاه به موضوع پرونده آن‌ها‌‌‌ به خوبي رسيدگي ‌‌مي‌شود و سپس هركدام ‌‌مي‌توانند حقوق خود را مطالبه كنند. اما گاهي شرايطي به وجود ‌‌مي‌آيد كه هردو طرف دادگاه قصد صلح با يكديگر را دارند‌‌ و ‌‌مي‌خواهند ختم بررسي پرونده اعمال گردد. در اين مورد دادگاه صورت جلسه‌‌اي‌‌‌ را صادر خواهد كرد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص گزارش اصلاحي توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : گزارش اصلاحي

گزارش اصلاحي چيست‌‌ ؟‌‌‌

‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي يكي از صورت جلسه‌ها‌‌‌يي است كه توسط دادگاه در مواقع مختلف صادر ‌‌مي‌شود. در برخي موارد طرفين دعوا كه با نام‌هاي خوانده و خواهان شناخته ‌‌مي‌شوند در حين رسيدگي به دعوا قصد صلح و سازش با يكديگر را دارند و تمايل دارند كه با گذشت از قسمتي از ادعاي خود با طرف مقابلشان صلح نمايند. در اين صورت دادگاه سازش را ميان آن‌ها برقرار كرده و صورت جلسه‌‌اي‌‌‌ را در همين خصوص صادر ‌‌مي‌كند كه به اين صورت جلسه ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي ‌‌مي‌گويند. اگر بخواهيم مفهوم‌‌ ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي را ساده‌تر بيام كنيم ‌‌مي‌بايست بگوييم اين ‌‌‌گزا‌رش‌‌‌ در واقع صورتي است كه گواهي ‌‌مي‌كند هردو طرف دعوا باهم صلح نموده‌اند. پس از اينكه ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي از طرف دادگاه صادر شد ديگر موضوع پرونده‌‌ بررسي ‌‌نمي‌شود و رسيدگي به پرونده ادامه نخواهد يافت.

موارد صدور گزارش اصلاحي

‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي در دو مورد صادر ‌‌مي‌شود كه در هردو آن‌ها‌‌‌ طرفين ‌‌مي‌توانند صلح و سازش خود را اعلام كنند تا اين ‌‌گزا‌رش‌‌‌ از طرف دادگاه صادر گردد. موارد‌‌ صدور ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي به شرح زير ‌‌مي‌باشند:

  • در مورد اول خواهان ‌‌مي‌تواند قبل از اينكه اقدام به اقامه دعوا نمايد از دادگاه بخواهد كه خوانده را به صلح و سازش دعوت نمايد. چنانچه خوانده با اين درخواست خواهان موافقت كند و اقدام به صلح و سازش با او نمايد دادگاه ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي را صادر ‌‌مي‌نمايد.
  • در مورد دوم نيز خواهان يا خوانده هردو ‌‌مي‌توانند در هر مرحله‌‌اي‌‌‌ از رسيدگي به دعوا‌‌ با يكديگر سازش كنند و صلح نمودن خود را به اطلاع دادگاه برسانند. در اين صورت دادگاه ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي را صادر ‌‌مي‌كند.

ويژگي‌ها‌‌‌ و آثار گزارش اصلاحي چيست‌‌ ؟‌‌‌

‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي شامل برخي آثار و ويژگي‌ها‌‌‌ ‌‌مي‌شود كه خوانده و خواهان ‌‌مي‌بايست به آن‌ها‌‌‌ توجه كنند. اين آثار و ويژگي‌ها‌‌‌ به شرح زير ‌‌مي‌باشند:

  • ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي به عنوان راي يا حكم‌ دادگاه به حساب ‌‌نمي‌آيد و به همين دليل به صورت دادنامه‌‌اي‌‌‌ از طرف دادگاه صادر ‌‌نمي‌گردد.
  • هرگاه ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي صادر شود ‌‌نمي‌توان به آن ‌اعتراض نمود يا از دادگاه در خصوص آن ‌درخواست تجديد نظر نمود.
  • ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي از اعتبار زيادي در قانون برخوردار است.

سوالات متداول

آيا ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي قابل اعتراض است‌‌ ؟‌‌‌

خير ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي مطابق قانون قابل اعتراض نخواهد بود كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

آيا ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي راي دادگاه است‌‌ ؟‌‌‌

خير ‌‌گزا‌رش‌‌‌ اصلاحي حكم يا راي دادگاه نبوده و‌ به صورت دادنامه‌‌اي‌‌‌ نيز صادر نخواهد گرديد كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص گز‌ارش اصلاحي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون گز‌ارش اصلاحي پاسخ دهند.

 

 منبع : گزارش اصلاحي

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: گزارش اصلاحي،
موضوع:
[ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۷:۲۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طلاق در صورت بخشيدن مهريه موضوعي است كه ابهامات بسياري را شامل ‌مي‌شود. ماده ۱۰۷۸ قانون مدني مهريه را به اين شكل تعريف كرده است، (هر چيزي را كه ماليت داشته و قابل تملك نيز باشد ‌مي‌توان مهر قرار داد.)‌ با استناد به ماده ۱۰۸۲ مي‌توان به طور صريح‌ بيان كرد كه، (به مجرد عقد، زن مالك مهر ‌مي‌شود و ‌مي‌تواند هر نوع تصرفي كه بخواهد در آن بنمايد.)

همچنين اين حق براي زن در ماده ۱۰۸۵ در نظر گرفته شده است، (زن ‌مي‌تواند تا مهر به او تسليم نشده از ايفاي وظايفي كه در مقابل شوهر دارد امتناع كند مشروط بر اينكه مهر او حال باشد و اين امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود.)‌ يعني از حق حبس استفاده كند و تا تمام مهريه حال او پرداخت نشده است از تمكين خود داري كند و همچنان مستحق دريافت نفقه ‌مي‌باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر مقاله‌‌هاي مشاوره طلاق و انواع تمكين را مطالعه نماييد.

 منبع : در صورت بخشيدن مهريه مي توان طلاق گرفت

 

 

1-حق طلاق و مهريه| طلاق در صورت بخشيدن مهريه

براي بررسي اينكه آيا رابطه‌‌‌اي ميان مهريه و حق طلاق وجود دارد يا خير ابتدا بايد اين دو مفهوم را به طور جداگانه تعريف كنيم، تعريف مهريه به اين شكل بيان شده است: آن مالي است كه پس از وقوع عقد ازدواج در مالكيت زن قرار مي‌گيرد (به مجرد عقد زن مالك مهر ‌مي‌شود و ‌مي‌تواند هر نوع تصرفي كه بخواهد در آن بنمايد.) اما طلاق به معناي جدايي زوجين اسنت كه زن طي پروسه طلاق مي‌تواند تقاضاي پرداخت مهريه نمايد.

همچنين به حق طلاق در قانون مدني به اين شكل اشاره شده است كه: مرد ‌مي‌تواند با رعايت شرايط مقرر در اين قانون با مراجعه به دادگاه تقاضاي طلاق همسرش را بنمايد. اين حق طلاق در مواردي براي زنان در قانون در نظر گرفته شده است در مواردي مثل اينكه زن در شرايط عسر و حرج زندگي كند (شرايط عسر و حرج شرايطي است كه زندگي براي زن با سختي و مشقت همراه باشد)، هم چنين در مواردي كه مرد چهار سال غيبت كند و يا از پرداخت نفقه به همسرش خودداري نمايد. همان طور كه‌ مشاهده شد هيچ ارتباطي ميان مهريه و حق طلاق وجود ندارد. براس كسب اطلاعات بيشتر در مورد طلاق غيابي كليك كنيد.

2-بذل (بخشش) مهريه در برابر طلاق| طلاق در صورت بخشيدن مهريه

برخي از حقوقدانان معتقدند هنگا‌مي ‌كه زني در برابر طلاق گرفتن از همسر خود، به صورت توافقي مهريه خود را به او ‌مي‌بخشد و بذل ‌مي‌كند در واقع عمل هبه را انجام ‌مي‌دهد و در قانون مدني در ماده ۷۹۵ هبه به اين شكل تعريف شده است:
(هبه عقدي است كه به موجب آن يك نفر مالي را مجاناً به كس ديگري تمليك ‌مي‌كند تمليك‌ كننده واهب طرف ديگر را متهب، مالي را‌كه مورد هبه است عين موهوبه ‌مي‌گويند.) سوألي كه ممكن است براي ما ايجاد شود اين است كه اگر زني كه مهر خود را به همسرش ببخشد ‌مي‌تواند از هبه رجوع كند يا خير؟

پاسخ

در خصوص طلاق در صورت بخشيدن مهريه بايد به بحث بذل مهريه توسط زن براي طلاق گرفتن از همسرش اشاره كنيم به همين منظور به بررسي دو نوع از طلاق ‌مي‌پردازيم كه در اين گونه از طلاق‌‌ها بذل مهريه توسط زن صورت ‌مي‌گيرد نوع اول به اين شكل در ماده ۱۱۴۶ قانون مدني بيان شده است:
(طلاق خلع آن است كه زن به واسطه كراهتي كه از شوهر خود دارد در مقابل مالي كه به شوهر مي‌دهد طلاق مي‌گيرد اعم از اينكه مال‌ مزبور عين مهر يا معادل آن و يا بيشتر و يا كمتر از مهر باشد.)

و نوع دوم در ماده ۱۱۴۷ قانون مدني بيان شده است:
(طلاق مبارات آن است كه كراهت از طرفين باشد ولي در اين صورت عوض بايد زائد بر ميزان مهر نباشد.) عبارت (بايد زائد بر ميزان مهر نباشد) به اين معنا است كه مبلغي كه زن به مرد ‌مي‌دهد نبايد بيشتر از ميزان مهريه باشد. حال اگر زن در دوران عده طلاق ( مدت زماني است كه زن بعد از طلاق خود همسر خود ‌نمي‌تواند ازدواج مجدد انجام دهد ) از بذل مهريه خود رجوع كند، طلاق بي اثر ‌مي‌شود و انگار اصلاً وجود نداشته است. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد طلاق توافقي كليك كنيد.

عموما در طلاق توافقي نمي‌توان از بخشش مهريه رجوع كرد.

3-انواع بذل مهريه| طلاق در صورت بخشيدن مهريه

پيش‌‌‌‌تر به بيان تعريف هبه پرداختيم در خصوص انواع بخشش و بذل مهريه ‌مي‌توان به سه مورد اشاره كرد نوع اول بر بخشش مهريه به صورت غير معوض است به اين معنا كه در برابر بخشش مهريه چيزي توسط زن دريافت نمي‌شود. نوع دوم يعني هبه معوض در صورتي توسط زن صورت ‌مي‌گيرد كه در برابر آن انجام كار يا عدم انجام كاري را درخواست كند و در‌ خصوص آخرين مورد بايد گفت كه ابراء به معناي اسقاط دين ‌مي‌باشد. موضوع مورد بحث ما در خصوص هبه معوض است. همان طور كه پيشتر بيان شد در دوران عده زوجه يعني زن ‌مي‌تواند از هبه معوض خود رجوع كند و اين امر يك استثنا در هبه معوض ‌مي‌باشد چرا كه در ساير موارد هبه معوض قابل رجوع ‌نمي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق در صورت بخشيدن مهريه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق پاسخ دهند .

 

 منبع : در صورت بخشيدن مهريه مي توان طلاق گرفت

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۴:۱۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

تمام كشورهاي دنيا داراي قوانين حقوقي ‌‌مي‌باشند و طبق قوانين همه كشور‌‌‌هاي جهان هيچ فردي ‌‌نمي‌تواند به جان و مال ديگران تعرض كند و در صورتي كه مرتكب چنين عملي شود طبق قانون با او برخورد ‌‌مي‌شود. در قوانين ايران نيز همين گونه است. ‌براي مثال هرگاه فردي به بدن فرد ديگر لطمه وارد كند ‌‌مي‌بايست ديه بپردازد. حال سوالي كه پيش مي‌آيد اينست كه ارش چيست ؟ ارش يكي از انواع ديه به شمار ‌‌مي‌رود‌‌ كه در ادامه قصد داريم در خصوص آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : ارش چيست

ارش چيست‌‌‌‌ ؟

ا‌رش نوعي ديه به شمار ‌‌مي‌رود كه توسط مجرمين به فرد آسيب ديده پرداخت ‌‌مي‌شود. ا‌رش هيچ ميزان و‌ حد خاص و مشخصي در قانون ندارد و قانون هيچ اندازه‌‌‌‌اي را براي آن تعريف نكرده است. ا‌رش بر اساس ميزان خسارتي كه به بدن افراد‌‌ وارد شده است به آن‌ها پرداخت ‌‌مي‌شود.

براي مثال طبق قانون هركس به دست فردي صدمه بزند ‌‌مي‌بايست ديه تعيين شده دستش را به او بپردازد اما‌ اگر فردي به رگ عصبي افراد ديگر لطمه وارد كند ‌‌مي‌بايست ميزان ديه را با توجه به خسارت وارده بپردازد زيرا هيچ حد مشخصي در قانون براي ديه رگ عصبي تعيين نشده است. در اين صورت ‌‌مي‌توان گفت مجرم با پرداخت پول آسيب به رگ عصبي در واقع ا‌رش را پرداخت كرده است.

ارش چيست | ميزان ارش توسط چه كساني تعيين ‌‌مي‌شود‌‌‌‌ ؟

همانطور كه گفتيم ا‌رش ديه‌‌‌‌اي است كه ميزان آن توسط قانونگذار تعيين نشده است و ‌‌مي‌بايست بر اساس ميزان خسارت و‌‌ برخي عوامل ديگر تعيين شود و به فرد آسيب ديده پرداخت گردد.

حال شايد برايتان سوال شود كه چه كسي ميزان ا‌رش را تعيين خواهد كرد‌‌‌‌؟ كه در اين خصوص بايد بگوييم ميزان ا‌رش توسط قاضي و كا‌رشناس دادگاه تعيين ‌‌مي‌شود. قاضي و كا‌رشناس دادگاه با تكيه بر علمي كه دارند ميزان ا‌رش را با توجه به عوامل مختلف تعيين‌ نموده و قاضي طي صدور حكمي مجرم را موظف به پرداخت آن‌ خواهد كرد.

نحوه‌ محاسبه ارش | ارش چيست

براي محاسبه ا‌رش ابتدا قاضي دادگاه موضوع را به كا‌رشناس ارجاع خواهد كرد و از كا‌رشناس ‌‌مي‌خواهد كه با تكيه بر علمي كه دارد ميزان ا‌رش را محسابه كند اما در نهايتا ا‌رش توسط قاضي تعيين ‌‌مي‌شود. قاضي‌‌ با توجه به موارد زير ميزان ا‌رش را محاسبه و تعيين ‌‌مي‌كنند:

  • نظر كا‌رشناس.
  • نوع و كيفيت جنايت.
  • ميزان خسارت وارده به نسبت ميزان ديه تعيين شده، براي مثلا ديه تاندون پا با توجه به ديه تعيين شده براي پا محاسبه ‌‌مي‌شود.
  • تاثير جنايت بر سلامت قرباني.

سوالات متداول

اگر تاندون يا رگ پا از بين برود نام ديه مربوط به آن چيست‌‌‌‌ ؟

در اين ‌صورت به ديه آن ا‌رش ‌‌مي‌گويند.

ا‌رش توسط چه كسي محاسبه ‌‌مي‌شود‌‌‌‌ ؟

قاضي و كا‌رشناس دادگاه به كمك همديگر ميزان ا‌رش را محاسبه ‌‌مي‌كنند.

آيا نوع و كيفيت جنايت ‌‌مي‌تواند ميزان ا‌رش را تعيين كند‌‌‌‌ ؟

بله يكي از عوامل تعيين كننده ا‌رش نوع و كيفيت جنايت ‌‌مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارش پاسخ دهند.

 

 منبع : ارش چيست

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ارش چيست،
موضوع:
[ ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۵:۰۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همه افراد براي اينكه بتوانند دعوايي‌ را اقامه كنند ويا خواستار انجام‌ عملي توسط دادگاه شوند ‌مي‌بايست دادخواستي مبني بر خواسته خود تهيه نموده و آن را به دادگاه مربوطه ارائه دهند. دادگاه دادخواست افراد را بررسي ‌مي‌كند و اگر ادعاي آن‌‌ها صحيح باشد به موضوع دادخواست خواهد پرداخت. اما گاهي ديده ‌مي‌شود كه قرار ابطال دادخواست صادر شده و دادخواستي كه توسط شخص ارائه شده است باطل ‌مي‌شود. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص قرار ابطال دادخواست توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : ابطال دادخواست

قرار ابطال دادخواست چيست ؟

قرار‌‌هاي صادره از طرف دادگاه‌‌ها انواع و اقسام مختلفي دارند و در خصوص موارد زيادي صادر ‌مي‌شوند. اين قرار توسط دادگاه صادر‌ ‌مي‌شود. هرگاه دادگاه بخواهد در خصوص پرونده‌‌‌اي حكم صادر كند خواهان ‌مي‌بايست برخي اقدامات را به انجام‌ برساند تا حكم مربوطه صادر گردد. چنانچه خواهان از انجام اين اقدامات امتناع كند قرار ابطا‌ل دادخواست صادر شده و دادخواست باطل ‌مي‌گردد. در برخي موارد نيز خواهان‌ از ارائه دادخواست و يا طرح دعواي خود پشيمان ‌مي‌شود كه در اين صورت نيز دادخواست با صدور قرار ابطا‌ل دادخواست از طرف دادگاه باطل خواهد گرديد.

موارد صدور قرار ابطال دادخواست

قرار ابطا‌ل دادخواست در برخي موارد خاص صادر ‌مي‌شود و در صورت صدور اين قرار دادخواست باطل ‌مي‌شود. موارد صدور قرار ابطا‌ل دادخواست به شرح زير ‌مي‌باشند:

  • چنانچه براي صدور حكم نياز به ارائه توضيحاتي از طرف خواهان باشد و خواهان در دادگاه حاضر نشود و همچنين توضيحات خوانده نيز كافي نباشد قرار ابطا‌ل دادخواست صادر خواهد شد.
  • در صورتي كه خواهان نخواهد و يا اينكه نتواند در دادگاه حاضر شود ‌مي‌بايست اصل اسناد خود را براي دادگاه ارسال كند. اگر اسناد خواهان سند عادي باشند و اين اسناد با انكار و ترديد از شمار دلايل خارج شوند و دليل ديگري نيز موجود نباشد دادخواست باطل ‌مي‌شود.
  • در صورتي كه براي صدور حكم نياز به صادر نمودن قرار معاينه باشد اما وسيله آن تهيه نشود و نتوان اين قرار را اجرا كرد دادخواست باطل خواهد گرديد.

آثار صادر شدن قرار ابطال دادخواست چيست ؟

اگر به هر دليلي قرار ابطا‌ل دادخواست صادر شود برخي آثار حقوقي را به همراه خواهد داشت. چنانچه قرار ابطا‌ل دادخواست صادر گردد دعوا رد خواهد گرديد و خواهان ‌مي‌تواند آن دعوا را مجددا نزد دادگاه ببرد، اين به اين معناست كه خواهان بايد دادخواست را دوباره تهيه و براي دادگاه ارسال كند.

سوالات متداول

اگر خواهان براي ارائه توضيحات در دادگاه حاضر نشود دادخواست او باطل ‌مي‌شود ؟

بله اگر دادگاه براي صدور حكم ‌به توضيحات خواهان نياز داشته باشد در صورت غايب بودن دادخواست باطل ‌مي‌شود.

اگر قرار ابطا‌ل دادخواست صادر گردد تكليف چيست ؟

‌مي‌بايست خواهان دوباره دادخواستي را تهيه و براي دادگاه ارسال كند كه توضيحات كامل‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ابطال دادخواست، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ابطال دادخواست پاسخ دهند.

 

 منبع : ابطال دادخواست

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ابطال دادخواست،
موضوع:
[ ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۰:۳۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی