مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

آيا با فرايند سرپرستي كودك آشناييد ؟ در هر جامعه كودكان و نوجواناني يافت مي‌شوند كه فاقد سرپرست و يا داراي سرپرست نامناسب‌اند كه بايد آن‌ها را به افراد شايسته‌تري سپرد. زن و شوهرهايي نيز در جامعه هستند كه فرزند ندارند يا داراي فرزند هستند ولي به دلايل مختلفي از قبيل نوع دوستي تمايل دارند كه از چنين كودكان و نوجواناني نگهداري و مراقبت كنند و آن‌ها را به عنوان فرزند خود بپذيرند. نياز اين زوج‌ها به پذيرش فرزند و نياز كودكان و نوجوانان به كانون گرم خانواده، مصلحت شديدي را براي تاسيس نهاد فرزند خواندگي ايجاد مي‌كند. اعطاي سرپرستي مستلزم طي تشريفات قانوني و احراز شرايطي است كه براي فرزند خواندگي مقرر شده است كه همكاري سازمان بهزيستي و دادگاه را نياز دارد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : سرپرستي كودك و نوجوان

تقاضاي سرپرستي كودك

متقاضيان سر‌پرستي بايد طبق ماده 11 تقاضاي خود را به سازمان بهزيستي ارائه كنند. سازمان بهزيستي موظف است ظرف دو ماه نظر كارشناسي خود را در خصوص تقاضا به دادگاه تسليم كند. طبق بند 16 ماده 5 قانون حمايت خانواده، دادگاه صالح براي رسيدگي به سر‌پرستي كودكان و نوجوانان بي‌سرپرست يا بد سرپرست دادگاه خانواده است. دادگاه با لحاظ نظر سازمان بهزيستي و در صورت احراز شرايط مقرر در قانون نسبت به صدور قرار سر‌پرستي آزمايشي شش ماهه اقدام مي‌كند.

قرار مزبور به متقاضيان، سازمان بهزيستي و دادستان ابلاغ مي‌گردد. قيد «با لحاظ نظر سازمان» در اين ماده را مي‌توان بدين نحو تفسير كرد:

اول، دادگاه موظف است نظر سازمان را در راي خود لحاظ كند.

دوم، دادگاه موظف است نظر سازمان را ملاحظه كند ولي مي‌تواند بر خلاف نظر سازمان راي دهد.

با توجه به اينكه سازمان بهزيستي مسئوليت اين قبيل كودكان و نوجوانان را به عهده دارد، دادگاه بايد نظر سازمان را در راي خود لحاظ كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله فرزند خوانده را مطالعه نماييد.

تعداد فرزند خوانده

هر زن و شوهر يا سرپرست منحصر مي‌تواند سرپرستي حداكثر دو كودك يا نوجوان را در زمان واحد تقاضا كند. ماده 7 مقرر مي‌دارد: درخواست كنندگان حق ندارند بيش از دو كودك يا نوجوان را به سر‌پرستي بگيرند.

تنها استثنا جايي است كه كودكان يا نوجوانان تحت سرپرستي اعضاي يك خانواده باشند كه در اين صورت دادگاه مي‌تواند با كسب نظر سازمان بهزيستي سر‌پرستي بيش از دو نفر را به متقاضي واگذار نمايد.

اولويت‌بندي بين متقاضيان

چنانچه متقاضيان سرپرستي متعدد باشند، در اين صورت سر‌پرستي به كسي داده مي‌شود كه اولويت داشته باشد. به عنوان يك قاعده كلي «زن و شوهر بدون فرزند»، «زنان و دختران بدون شوهر فاقد فرزند» و «زن و شوهر داراي فرزند»به ترتيب در سر‌پرستي الويت دارند.

هرگاه متقاضي سرپرستي ادعا كند كه طفلي را پيدا كرده است و ادعاي وي نزد دادگاه ثابت شود در صورت واجد بودن شرايط مندرج در قانون، اولويت با متقاضي مزبور است. همچنين طبق ماده 30 اگر افرادي بنا به دلايل موجه و يا تحت شرايط خاص، سرپرستي كودك يا نوجواني را حداقل يك سال پيش از سپردن به سازمان بهزيستي، عهده‌دار بوده‌اند با دارا بودن شرايط مقرر در اين قانون، نسبت به سرپرستي حق تقدم دارند.

توصيه مي‌كنيم مقاله سرپرست كودكان را مطالعه نماييد.

فسخ سرپرستي كودك آزمايشي

در دوره سر‌پرستي آزمايشي دادگاه مي‌تواند مطابق ماده 12 به تقاضاي سازمان بهزيستي، دادستان يا متقاضي، قرار سر‌پرستي مزبور را فسخ كند. ماده مزبور مقرر مي‌دارد: «دادگاه مي‌تواند در دوره سر‌پرستي آزمايشي، در صورت زوال يا عدم زوال تحقق هر يك از شرايط مقرر در اين قانون به تقاضاي دادستان و يا سرپرست منحصر يا سرپرستان كودك يا نوجوان و با اطلاع قبلي سازمان و همچنين با تقاضاي سازمان قرار صادره را فسخ نمايد.»

از اين ماده استنباط مي شود كه دادگاه تنها مرجعي است كه مي‌تواند قرار سرپرستي را فسخ كند. از لحن ماده 12 چنين استنباط مي‌شود كه در صورت فقدان يكي از شرايط مقرر براي سرپرستي، دادستان يا شخص سرپرست مي‌تواند از دادگاه فسخ قرار سرپرستي را تقاضا كنند ولي سازمان بهزيستي در هر حال مي‌تواند فسخ قرار سرپرستي آزمايشي را از دادگاه تقاضا كند.

اعطاي حكم سرپرستي دائمي

در صورتي حكم سرپرستي طفل صادر مي‌شود كه مفاد ماده 14 رعايت شود. به موجب اين ماده دادگاه در صورتي اقدام به صدور حكم سرپرستي مي‌كند كه درخواست كننده سرپرستي بخشي از اموال يا حقوق خود را به مالكيت كودك يا نوجوان تحت سرپرستي درآورد. دادگاه مشخص مي‌كند كه چه نوع و ميزان مال يا حقوق به فرزند خوانده داده شود. دادگاه مي‌تواند تضمين عيني بگيرد. هر گاه سرپرستي كودك يا نوجوان ضرورت داشته باشد و دادگاه تشخيص دهد كه اخذ فعلي تضمين عيني از درخواست كننده ممكن يا به مصلحت نيست، دادگاه مي‌تواند با اخذ تعهد كتبي از متقاضي مبني بر تمليك بخشي از اموال يا حقوق در آينده، حكم سرپرستي را صادر كند.

همچنين صدور حكم سرپرستي منوط به اين است كه متقاضيان طبق ماده 15 تعهد دهند كه تمام هزينه‌هاي مربوط به نگهداري و تربيت و تحصيل فرزند خوانده را تامين كنند. اين تعهد بايد تامين هزينه‌هاي پس از فوت سرپرست را تا تعيين سرپرست جديد پوشش دهد. بدين منظور وفق ماده 15 سرپرست موظف شده است با نظر سازمان بهزيستي خود را نزد يكي از شركت‌هاي بيمه به نفع فرزند خوانده بيمه عمر كند. البته اگر دادگاه تشخيص دهد اعطاي سرپرستي بدون اخذ چنين تعهدي به مصلحت كودك يا نوجوان است، مي‌تواند نسبت به صدور حكم سرپرستي اقدام كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سرپرستي كودكان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سرپرسي كودكان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : سرپرستي كودك و نوجوان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سرپرستي كودك و نوجوان،
موضوع:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۲۹:۵۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در اين مقاله قصد داريم كه قاعده ضمان درك را مورد بررسي قرار دهيم. در اصطلاح حقوقي اين قاعده به معناي مستحق للغير درامدن مال است كه هم در خصوص مبيع و هم در خصوص ثمن اين قاعده جاريست. به زبان ساده‌تر زماني كه مشخص شود كه مبيع يا ثمن متعلق به شخص ديگري هستند در اين حالت قاعده ضمان درك جاري مي‌شود. موقعيتي را تصور كنيد كه پس از انعقاد عقد مشخص مي‌شود كه كالايي كه مورد معامله قرار گرفته است متعلق به شخص فروشنده نبوده است و در واقع شخص ديگري مالك آن مال بوده است يا شخص ديگري در آن مال حقي دارد. در ادامه به بررسي دقيق‌تر اين قاعده حقوقي مي‌پردازيم و نكات آن را مورد بررسي قرار مي‌دهيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : ضمان درك

آثار ضمان درك

همانطور كه بيان شد ممكن است مبيع مستحق للغير درآيد. يا به عبارت ديگر متعلق به شخص ديگري غير از خود بايع باشد. در اين صورت مالك اصلي مال مي‌تواند قرارداد را تنفيذ كند يا اينكه تنفيذ نكند و اجازه ندهد. بنابراين عقدي كه منعقد مي‌شود تابع احكام فضولي است. به همين علت دو گروه از روابط را بايد مورد بررسي قرار دهيم. به زبان ساده‌تر در صورتي كه فرض فوق تحقق پيدا كند رابطه‌اي كه ميان مالك اصلي مال و شخص خريدار است و همچنين رابطه شخصي كه خود را به جاي مالك اصلي مال جا زده است و مشتري قابل بررسي مي‌باشد.

رابطه مالك اصلي و خريدار

در خصوص اولين رابطه بايد بيان كرد كه مالك اصلي مال اين اختيار را دارد كه به خريدار مراجعه كند و مبيعي كه به او تسليم شده است را از او پس بگيرد. همانطور كه مي‌دانيم مبيع مورد نظر مي‌تواند منافعي را نيز داشته باشد. در اين صورت مالك اصلي مال مي‌تواند منافع مبيع را نيز ولو با وجود اين كه توسط خريدار استفاده نشده باشند از او دريافت كند.

همچنين ممكن است كه مشتري به سبب كارهايي كه در خصوص مال انجام داده است سبب شده باشد تا ارزش مبيع نسبت به ارزش سابقش افزايش يافته باشد. او نمي‌تواند اين افزايش ارزش را از مالك اصلي مال درخواست كند. همچنين ممكن است كه در طول مدتي كه مبيع در تصرف خريدار است دچار نقصان و تلف بشود در اين صورت خريدار موظف است كه مسئوليت را به عهده بگيرد و مثل يا قيمت آن را به مالك اصلي مبيع بپردازد. حتي اگر مسئول كسر و نقصان و تلف نباشد همچنان مسئول مي‌باشد زيرا او به عنوان يك غاصب در نظر گرفته مي‌شود.

رابطه فضول و خريدار

در خصوص رابطه ديگر يعني رابطه ميان شخصي كه خود را به جاي مالك اصلي مبيع جا زده است و شخص مشتري بيان كنيم كه در هر صورت خريدار مي‌تواند ثمني را كه پرداخته است از شخص فضول دريافت كند. اما در خصوص خسارت‌هايي كه به او وارد شده است بايد بيان كنيم كه در صورتي مي‌تواند آن‌ها را مطالبه كند كه در زمان انعقاد عقد از فضول بودن بايع اطلاع نداشته باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله معامله فضولي را مطالعه نماييد.

ضمان درك قاعده امري است يا يك قاعده تكميلي ؟

پيش از پاسخ دادن به اين سوال بايد بيان كنيم كه قاعده امري و تكميلي تفاوتشان در اين است كه ما مي‌توانيم بر خلاف قاعده تكميلي شرط كنيم. اما قاعده امري به صورتي است كه نمي‌توان بر خلاف آن شرط كرد. در پاسخ به سوالي كه مطرح شده است بايد بيان كنيم كه عقد بيع ذاتش به صورتي است مالكيت ايجاد مي‌كند. بنابراين بايد ببينيم كه مي‌توانيم شرط كنيم كه اگر مبيع مورد نظر ما مستحق للغير درآمد بايع مسئوليتي نسبت به استرداد ثمن نداشته باشد؟

اگر به اين سوال پاسخ دهيم پاسخ سوال اول را به روشني در مي‌يابيم. همانطور كه در ابتدا گفته شد ذات عقد بيع به اين صورت است كه مالكيت ايجاد مي‌كند و شرطي كه از آن صحبت مي‌كنيم بر خلاف ذات عقد بين نيست. بنابراين مي‌توانيم بيان كنيم كه قاعده ضمان درك يك قاعد تكميلي است و مي‌توان بر خلاف آن شرط كرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد بيع را مطالعه نماييد.

راي وحدت رويه در خصوص قاعده  ضمان درك

نيازي نيست كه ضمان درك در يك عقد و قرارداد ذكر شود براي اينكه اين قاعده جاري شود تنها بايد مبيع بعد از انعقاد عقد متعلق به شخص ديگري در آيد. دليل اين امر هم اين است كه قاعده ضمان درك يك قاعده و حكم قانوني است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضمان درك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضمان درك پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : ضمان درك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضمان درك،
موضوع:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۲۷:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نمايندگي حقوقي به مفهوم اعم را مي‌توان به نمايندگي قانوني به معناي اخص، نمايندگي قضايي و نمايندگي قراردادي تقسيم نمود. بايد توجه داشت در اين مقاله بيشتر به انواع نمايندگي قانوني در اقامه دعوا و ساير اعمال و اقدامات قانوني در دادگاه و نه مطلق نمايندگي قانوني، پرداخته خواهد شد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : نمايندگي حقوقي

نمايندگي به مفهوم اعم | نمايندگي حقوقي

در اين نوع نمايندگي مي‌توان به هر فردي كه اهليت انجام آن كار را داشته باشد اعطاي نمايندگي نمود. مثلا وكالت در فروش خودرو يا خانه. در اين نوع نمايندگي تخصص خاصي مدنظر نيست بلكه به هر فردي كه اهليت دارد مي‌توان اعطاي نمايندگي در هر امري نمود. مثلا اعطاي نمايندگي براي ازدواج و…

نمايندگي قانوني به معناي اخص

نمايندگي قانوني به معناي اخص در مواردي است كه نمايندگي نماينده از اصيل، در قانون به طور معين پيش‌بيني شده است. بنابراين اراده هيچ فردي در آن تاثيري ندارد؛ مانند نمايندگي پدر و جد پدري از فرزند كه ولايت ناميده مي‌شود.

بنابراين چنانچه شخصي به نمايندگي قانوني (به مفهوم اخص) از اصيل، اقامه دعوا نمود مي‌بايست با ارائه دلايل لازم، سمت خود را اثبات نمايد. در مورد ولي قهري، ارائه شناسنامه كافي است.

علاوه بر ولي خاص، مي‌توان نمايندگي وزراء و روساي سازمان‌ها، موسسات و نهادهاي انقلابي و… را به ترتيب از وزارتخانه، سازمان، موسسه، نهاد انقلابي و… نوعي نمايندگي قانوني به معناي اخص به شمار آورد. نمايندگي مدير شركت از شركت نيز نمايندگي قانوني است، اگر چه تعيين شخص يا اشخاص معين به مديريت شركت به موجب قرارداد است.

نمايندگي قضائي | نمايندگي حقوقي

در نمايندگي قضائي، نمايندگي نماينده به موجب راي دادگاه تعيين و اعلام مي‌گردد؛ مانند نمايندگي قيم از صغير يا مجنون و همچنين امين جنين و امين غايب مفقود‌الاثر كه در قانون امور حسبي آمده است.

انواع نمايندگي قراردادي در دعاوي

نمايندگي قراردادي در اقامه دعوا را بايد به وكلاي دادگستري، مشاوران پروانه‌دار مركز مشاوران قوه قضاييه، نمايندگي حقوقي وزارتخانه‌ها منحصر نمود.

وكالت در دعاوي

كساني كه واجد شرايط وكالت در دعاوي باشند مي‌توانند از جانب موكل خود اقدام به حضور در دعوا و دفاع نمايند. انتخاب وكيل هم حق و هم تكليف است.

نخست) حق و تكليف داشتن وكيل و انتخاب آن

اين حق در قانون اساسي به رسميت شناخته شده است بنابراين دارا بودن وكيل و انتخاب آن، در تمام دعاوي (اعم از حقوقي و كيفري) و در تمام دادگاه‌ها اعم از حقوقي و كيفري حق اصحاب دعواست و نه تنها ممانعت از اعمال اين حق، بلكه عدم حمايت در اعمال آن، مخالف قانون اساسي است. اشخاص معمولا وكيل خود را شخصا انتخاب مي‌نمايند. چنين وكيلي را مي‌توان وكيل قراردادي ناميد.

1- حق و تكليف انتخاب وكيل در امور حقوقي

طرفين دعواي حقوقي حق دارند در دعاوي حقوقي نهايتا دو وكيل به دادگاه معرفي نمايند و چنانچه بضاعت مالي پرداخت حق‌الوكاله را نداشته باشند و آن را اثبات نمايند مي‌توانند از وكلاي معاضدتي استفاده كنند. قانون وكلا را مكلف نموده است كه در سال سه پرونده معاضدتي را تقبل نمايند.

2- حق انتخاب وكيل در امور كيفري 

به هر متهمي حق داده شده است كه از دادگاه تقاضا نمايد كه وكيلي براي او تعيين نمايد. چنانچه دادگاه تشخيص دهد كه متهم توانايي انتخاب وكيل را ندارد از بين وكلاي حوزه قضائي و در صورت عدم امكان از نزديك‌ترين حوزه مجاور، وكيلي براي متهم تعيين خواهد نمود و در صورتي كه وكيل درخواست حق‌الوكاله نمايد دادگاه حق‌الزحمه را متناسب با كار تعيين خواهد كرد.

شرايط وكيل | انواع نمايندگي حقوقي

شرايط وكيل را مي‌توان به دو دسته شرايط عمومي و شرايط اختصاصي بخش نمود. شرايط عمومي شرايطي است كه به موجب قانون مدني هر وكيلي بايد دارا باشد و اختصاص به وكيل دعاوي ندارد.

وكلاي طرفين، افزون بر شرايط عمومي بايد داراي شرايطي باشند كه قانونگذار براي وكالت در دادگاه‌ها مقرر نموده است كه همان شرايط اختصاصي است.

وكلاي اصحاب دعوا بايد از بين وكلاي دادگستري يا وكلاي مركز مشاوران انتخاب گردند.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكالت را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكيل پايه يك دادگستري را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوصنمايندگي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نمايندگي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : نمايندگي حقوقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۲۵:۵۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نمايندگي حقوقي به مفهوم اعم را مي‌توان به نمايندگي قانوني به معناي اخص، نمايندگي قضايي و نمايندگي قراردادي تقسيم نمود. بايد توجه داشت در اين مقاله بيشتر به انواع نمايندگي قانوني در اقامه دعوا و ساير اعمال و اقدامات قانوني در دادگاه و نه مطلق نمايندگي قانوني، پرداخته خواهد شد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : نمايندگي حقوقي

نمايندگي به مفهوم اعم | نمايندگي حقوقي

در اين نوع نمايندگي مي‌توان به هر فردي كه اهليت انجام آن كار را داشته باشد اعطاي نمايندگي نمود. مثلا وكالت در فروش خودرو يا خانه. در اين نوع نمايندگي تخصص خاصي مدنظر نيست بلكه به هر فردي كه اهليت دارد مي‌توان اعطاي نمايندگي در هر امري نمود. مثلا اعطاي نمايندگي براي ازدواج و…

نمايندگي قانوني به معناي اخص

نمايندگي قانوني به معناي اخص در مواردي است كه نمايندگي نماينده از اصيل، در قانون به طور معين پيش‌بيني شده است. بنابراين اراده هيچ فردي در آن تاثيري ندارد؛ مانند نمايندگي پدر و جد پدري از فرزند كه ولايت ناميده مي‌شود.

بنابراين چنانچه شخصي به نمايندگي قانوني (به مفهوم اخص) از اصيل، اقامه دعوا نمود مي‌بايست با ارائه دلايل لازم، سمت خود را اثبات نمايد. در مورد ولي قهري، ارائه شناسنامه كافي است.

علاوه بر ولي خاص، مي‌توان نمايندگي وزراء و روساي سازمان‌ها، موسسات و نهادهاي انقلابي و… را به ترتيب از وزارتخانه، سازمان، موسسه، نهاد انقلابي و… نوعي نمايندگي قانوني به معناي اخص به شمار آورد. نمايندگي مدير شركت از شركت نيز نمايندگي قانوني است، اگر چه تعيين شخص يا اشخاص معين به مديريت شركت به موجب قرارداد است.

نمايندگي قضائي | نمايندگي حقوقي

در نمايندگي قضائي، نمايندگي نماينده به موجب راي دادگاه تعيين و اعلام مي‌گردد؛ مانند نمايندگي قيم از صغير يا مجنون و همچنين امين جنين و امين غايب مفقود‌الاثر كه در قانون امور حسبي آمده است.

انواع نمايندگي قراردادي در دعاوي

نمايندگي قراردادي در اقامه دعوا را بايد به وكلاي دادگستري، مشاوران پروانه‌دار مركز مشاوران قوه قضاييه، نمايندگي حقوقي وزارتخانه‌ها منحصر نمود.

وكالت در دعاوي

كساني كه واجد شرايط وكالت در دعاوي باشند مي‌توانند از جانب موكل خود اقدام به حضور در دعوا و دفاع نمايند. انتخاب وكيل هم حق و هم تكليف است.

نخست) حق و تكليف داشتن وكيل و انتخاب آن

اين حق در قانون اساسي به رسميت شناخته شده است بنابراين دارا بودن وكيل و انتخاب آن، در تمام دعاوي (اعم از حقوقي و كيفري) و در تمام دادگاه‌ها اعم از حقوقي و كيفري حق اصحاب دعواست و نه تنها ممانعت از اعمال اين حق، بلكه عدم حمايت در اعمال آن، مخالف قانون اساسي است. اشخاص معمولا وكيل خود را شخصا انتخاب مي‌نمايند. چنين وكيلي را مي‌توان وكيل قراردادي ناميد.

1- حق و تكليف انتخاب وكيل در امور حقوقي

طرفين دعواي حقوقي حق دارند در دعاوي حقوقي نهايتا دو وكيل به دادگاه معرفي نمايند و چنانچه بضاعت مالي پرداخت حق‌الوكاله را نداشته باشند و آن را اثبات نمايند مي‌توانند از وكلاي معاضدتي استفاده كنند. قانون وكلا را مكلف نموده است كه در سال سه پرونده معاضدتي را تقبل نمايند.

2- حق انتخاب وكيل در امور كيفري 

به هر متهمي حق داده شده است كه از دادگاه تقاضا نمايد كه وكيلي براي او تعيين نمايد. چنانچه دادگاه تشخيص دهد كه متهم توانايي انتخاب وكيل را ندارد از بين وكلاي حوزه قضائي و در صورت عدم امكان از نزديك‌ترين حوزه مجاور، وكيلي براي متهم تعيين خواهد نمود و در صورتي كه وكيل درخواست حق‌الوكاله نمايد دادگاه حق‌الزحمه را متناسب با كار تعيين خواهد كرد.

شرايط وكيل | انواع نمايندگي حقوقي

شرايط وكيل را مي‌توان به دو دسته شرايط عمومي و شرايط اختصاصي بخش نمود. شرايط عمومي شرايطي است كه به موجب قانون مدني هر وكيلي بايد دارا باشد و اختصاص به وكيل دعاوي ندارد.

وكلاي طرفين، افزون بر شرايط عمومي بايد داراي شرايطي باشند كه قانونگذار براي وكالت در دادگاه‌ها مقرر نموده است كه همان شرايط اختصاصي است.

وكلاي اصحاب دعوا بايد از بين وكلاي دادگستري يا وكلاي مركز مشاوران انتخاب گردند.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكالت را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكيل پايه يك دادگستري را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوصنمايندگي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نمايندگي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : نمايندگي حقوقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نمايندگي حقوقي،
موضوع:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۲۲:۴۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج زن و مرد توسط اديان مختلفي توصيه شده است و در دين اسلام نيز امري فرخنده و مقدس به شمار ‌‌مي‌رود. در طول هرماه زنان و مردان زيادي اقدام به انعقاد عقد نكاح و ازدواج با يگديگر ‌‌مي‌نمايند اما برخي از اين ازدواج‌‌‌ها دوام زيادي ندارد و به طلاق ختم ‌‌مي‌شود. طلاق زن و شوهر نيز قواعد و مقرراتي دارد كه بايد حتما رعايت شوند. يكي از اين قواعد نگه داشتن عده توسط زن است. در ادامه قصد داريم در مورد عده بعد از طلاق توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : عده طلاق

عده طلاق چيست‌ ؟

با توجه به توضيحات بالا سوالي كه ‌ممكن‌ است ايجاد شود اين است كه عده ‌طلا‌ق چيست؟ كه در اين باره بايد بگوييم عده مدت زماني است كه زن ‌‌مي‌بايست تا پايان آن پس از ‌طلا‌ق صبر نمايد و سپس به عقد مرد ديگري كه ‌‌مي‌خواهد دربيايد. زن طبق قوانين حقوقي و قواعد شرعي حق ازدواج با مرد ديگر را تا قبل از سپري شدن عده نخواهد داشت.

عده نگه داشتن زن در دين اسلام و قوانين حقوقي كشور ما دلايل متعددي دارد اما اگر بخواهيم دليل اصلي عده نگه داشتن زن را توضيح دهيم ‌‌مي‌بايست بگوييم عده نگه داشتن براي جلوگيري از اختلاط نسل ‌‌مي‌باشد و زن با سپري كردن مدت زمان عده مطمئن ‌‌مي‌شود كه باردار نيست تا اينگونه از جنين او نيز حمايت شود. در برخي مذهب‌‌‌هاي اسلامي نيز دليل عده نگه داشتن احترام به عقد نكاح پيشين ‌‌مي‌باشد.

مدت زمان عده طلاق در قوانين حقوقي

براي عده نگه داشتن زن بعد از ‌طلا‌ق مدت زماني معين شده است و زن ‌‌مي‌بايست تا سپري شدن اين زمان تعيين‌ شده صبر نمايد. اما مدت زمان عده براي افراد مختلف يكسان نبوده و با يكديگر تفاوت دارد. مدت زمان عده براي زنان به شرح زير ‌‌مي‌باشد:

  • اگر زن در حين ‌طلا‌ق باردار باشد ‌‌مي‌بايست تا زمان وضع حمل خود صبر كند و پس از وضع حمل ‌‌مي‌تواند با مرد ديگري ازدواج كند اما اگر جنين سقط شود نيز در همان لحظه عده زن به پايان رسيده است.
  • زناني كه باردار نيستند ‌‌مي‌بايست تا سه ماه پس از ‌طلا‌ق و سه بار پاكيزه شدن از عادت ماهانه عده ‌طلا‌ق نگه دارند.

عده طلاق عقد دائم سه ماه و عده طلاق عقد موقت دو ماه ‌‌مي‌باشد.

مدت زمان عده طلاق رجعي چقدر است‌ ؟

‌طلا‌ق رجعي ‌طلا‌قي است كه مرد ‌‌مي‌تواند در مدت زمان عده آن به زندگي بازگردد و نياز نيست كه براي شروع زندگي دوباره با زن عقد مجدد نمايد. مدت زمان عده ‌طلا‌ق رجعي سه ماه يا تا سه بار پاكيزه شدن از عادت ماهيانه ‌‌مي‌باشد. همچنين در مدت زمان عده ‌طلا‌ق رجعي مرد ‌‌مي‌بايست به زن نفقه بپردازد.

چه زناني عده ‌طلا‌ق ندارند‌ ؟

با وجود اينكه قانون زنان را موظف به نگه‌داري عده ‌‌مي‌كند اما در برخي موارد كه احتمال بارداري زن وجود نداشته باشد زن ملزم به نگه‌داري عده نخواهد بود. مواردي كه زن موظف به نگه‌داري عده نيست به شرح زير ‌‌مي‌باشند:

  • ‌طلا‌ق دختر باكره

دختري كه باكره است مسلما رابطه جنسي برقرار نكرده و امكان باردار بودن او نيز وجود ندارد و همين باعث شده است كه قانونگذار او را ملزم به عده نگه داشتن نداند.

  • ‌طلا‌ق زن يائسه

زني كه يائسه است نيز امكان باردار شدن ‌را ندارد و ملزم به رعايت عده نخواهد بود.

سوالات متداول

دليل نگه داشتن عده ‌طلا‌ق توسط زنان چيست‌ ؟

زنان ‌‌مي‌بايست براي جلوگيري از اختلاط نسل عده نگه دارند تا از جنين حمايت شود.

چه زناني عده ‌طلا‌ق ندارند‌ ؟

دختران ‌باكره و زنان يائسه.

مدت زمان عده ‌طلا‌ق براي زن باردار چقدر است‌ ؟

مدت زمان عده ‌طلا‌ق براي زن باردار تا زمان وضع حمل او ‌‌مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عد‌ه طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عد‌ه طلاق پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عده طلاق،
موضوع:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۷:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مرور زمان در يك تعريف كلي به معناي سپري شدن مدت زمان مشخصي است كه بعد از گذشت آن مدت، شخصي كه مرتكب جرم شده است ديگر قابليت تعقيب شدن ندارد. مرور زمان سه نوع دارد كه در جاي مقتضي به آن خواهيم پرداخت. از نتايج آن مي‌توان خاطر نشان كرد كه شاكي بعد از پايان اين مدت ديگر نمي‌تواند از حق شكايت كيفري خودش استفاده كند. در ادامه به بررسي انواع موارد مرور زمان مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مرور زمان كيفري

مرور‌ زمان شكايت

مبدا مرور زمان شكايت از زماني است كه بزه ديده از وقوع جرم مطلع مي‌شود. از اين زمان تا يك سال بزه ديده حق شكايت كيفري دارد و بعد از اتمام اين مدت ديگر اين حق براي بزه ديده در نظر گرفته نمي‌شود. حال اگر بزه ديده فوت كند اين حق به ورثه او به ارث مي‌رسد و مدت آن هم شش ماه است. در موردي ممكن است شخص بزه ديده يعني شخصي كه به دليل وقوع جرم متحمل ضرر و زيان شده است تحت تسلط شخصي باشد كه جرم را مرتكب شده است در اين حالت زماني كه سلطه رفع شود مرور زمان جاري مي‌شود و مرور زمان شكايت در جرائم قابل گذشت اثر دارد.

مرور‌ زمان تعقيب | مرور زمان كيفري

مرور زمان تعقيب يعني جرمي اتفاق افتد و مواعد مرور زمان مندرج در قانون را طي كند در حالي‌كه طي زمان مزبور تحت هيچ گونه پيگرد و رسيدگي قضايي واقع نشده باشد. مبدا مرور زمان تعقيب زماني است كه جرم محقق مي‌شود. تفاوتي نمي‌كند كه جرم كشف شده باشد يا خير و همچنين تفاوتي نمي‌كند كه بزه ديده از وقوع جرم مطلع باشد يا خير. تنها چيزي كه اهميت دارد اين است كه جرم واقع شده باشد. از اين زمان مرور زمان آغاز مي‌شود و طول اين مدت به درجه جرائم بستگي دارد. مدت مرور‌ زمان تعقيب در جرايم درجه يك تا سه پانزده سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب ده و هفت و پنج سال و درجه هفت و هشت سه سال است. بعد از پايان اين مدت‌هايي كه بيان شد متهم ديگر قابليت تعقيب شدن ندارد.

اگر جرم مركب باشد مرور‌ زمان وقتي آغاز مي‌شود كه آخرين ركن تشكيل دهنده جرم محقق شود و اگر جرم مستمر باشد مبدا مرور‌ زمان تاريخ خاتمه استمرار عمل است.

مرور زمان صدور حكم

يك پرونده بايد در طول مدت معيني به صدور حكم منتهي شود. اگر اين اتفاق نيفتد بعد از پايان مدت قيد شده در قانون، امكان صدور حكم در خصوص آن پرونده وجود ندارد. مبدا مرور زمان صدور حكم زماني است كه آخرين اقدام تعقيبي و تحقيقي انجام مي‌شود و طول اين زمان مشابه مرور زمان تعقيب مي‌باشد. اين طول براي جرايم درجه يك تا سه پانزده سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب ده و هفت و پنج سال و درجه هفت و هشت سه سال مي‌باشد.

مرور زمان اجراي مجازات

حكمي كه صادر مي‌شود بايد اجرا گردد. چنانچه حكم كيفري كه از آن به عنوان مجازات ياد مي‌شود در مدتي كه قانون تعيين كرده اجرا نگردد ديگر قابليت اجرايي ندارد. از زماني كه در خصوص پرونده‌اي حكم صادر مي‌شود و اين حكم قطعيت پيدا مي‌كند مرور‌‌ زمان مجازات آغاز مي‌شود. منظور از قطعيت يافتن حكم اين است: مدتي كه براي تجديدنظر خواهي در نظر گرفته شده است به پايان برسد. بعد از پايان مدتي كه در قانون براي آن در نظر گرفته شده است ديگر آن حكم قطعي لازم‌الاجرا قابليت اجرايي شدن را از دست مي‌دهد. طول مدت بيان شده با درجه جرائم ارتباط دارد. جرايم درجه يك تا سه بيست سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب پانزده و ده و هفت سال و درجه هفت و هشت پنج سال مدت مرور زمان دارد.

گاهي اوقات اين امكان وجود دارد كه اجراي مجازات آغاز شود ولي مانعي وجود داشته باشد كه اين اجرا متوقف شود. به عنوان مثال جنون ايجاد شود. در اين صورت مرور زمان جديدي از زمان توقف اجرا آغاز مي‌شود كه اگر اين مدت به پايان برسد و مانع رفع نشود مجازات ديگر قابليت اجرايي شدن ندارد. همچنين اگر مشخص شود كه شخص مرتكب از روي عمد مانعي را ايجاد كرده باشد تا مجازات اجرا نشود مشمول مرور‌ زمان نخواهد شد.

جرايمي كه مشمول اين قاعده نمي‌شوند | مرور زمان كيفري

بايد به اين نكته مهم اشاره كنيم كه مرور زمان در بعضي از جرائم وجود ندارد به عنوان مثال در جرائم اقتصادي و جرائمي كه موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر هستند و جرائم عليه امنيت داخلي و خارجي همچنين جرائمي كه مستوجب قصاص و ديه هستند به علاوه جرائم منصوص شرعي.

توصيه مي‌كنيم مقاله جرايم عليه امنيت و آسايش را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرور‌ زمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرور‌ زمان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : مرور زمان كيفري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرور زمان كيفري،
موضوع:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۴:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مرور زمان در يك تعريف كلي به معناي سپري شدن مدت زمان مشخصي است كه بعد از گذشت آن مدت، شخصي كه مرتكب جرم شده است ديگر قابليت تعقيب شدن ندارد. مرور زمان سه نوع دارد كه در جاي مقتضي به آن خواهيم پرداخت. از نتايج آن مي‌توان خاطر نشان كرد كه شاكي بعد از پايان اين مدت ديگر نمي‌تواند از حق شكايت كيفري خودش استفاده كند. در ادامه به بررسي انواع موارد مرور زمان مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مرور زمان كيفري

مرور‌ زمان شكايت

مبدا مرور زمان شكايت از زماني است كه بزه ديده از وقوع جرم مطلع مي‌شود. از اين زمان تا يك سال بزه ديده حق شكايت كيفري دارد و بعد از اتمام اين مدت ديگر اين حق براي بزه ديده در نظر گرفته نمي‌شود. حال اگر بزه ديده فوت كند اين حق به ورثه او به ارث مي‌رسد و مدت آن هم شش ماه است. در موردي ممكن است شخص بزه ديده يعني شخصي كه به دليل وقوع جرم متحمل ضرر و زيان شده است تحت تسلط شخصي باشد كه جرم را مرتكب شده است در اين حالت زماني كه سلطه رفع شود مرور زمان جاري مي‌شود و مرور زمان شكايت در جرائم قابل گذشت اثر دارد.

مرور‌ زمان تعقيب | مرور زمان كيفري

مرور زمان تعقيب يعني جرمي اتفاق افتد و مواعد مرور زمان مندرج در قانون را طي كند در حالي‌كه طي زمان مزبور تحت هيچ گونه پيگرد و رسيدگي قضايي واقع نشده باشد. مبدا مرور زمان تعقيب زماني است كه جرم محقق مي‌شود. تفاوتي نمي‌كند كه جرم كشف شده باشد يا خير و همچنين تفاوتي نمي‌كند كه بزه ديده از وقوع جرم مطلع باشد يا خير. تنها چيزي كه اهميت دارد اين است كه جرم واقع شده باشد. از اين زمان مرور زمان آغاز مي‌شود و طول اين مدت به درجه جرائم بستگي دارد. مدت مرور‌ زمان تعقيب در جرايم درجه يك تا سه پانزده سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب ده و هفت و پنج سال و درجه هفت و هشت سه سال است. بعد از پايان اين مدت‌هايي كه بيان شد متهم ديگر قابليت تعقيب شدن ندارد.

اگر جرم مركب باشد مرور‌ زمان وقتي آغاز مي‌شود كه آخرين ركن تشكيل دهنده جرم محقق شود و اگر جرم مستمر باشد مبدا مرور‌ زمان تاريخ خاتمه استمرار عمل است.

مرور زمان صدور حكم

يك پرونده بايد در طول مدت معيني به صدور حكم منتهي شود. اگر اين اتفاق نيفتد بعد از پايان مدت قيد شده در قانون، امكان صدور حكم در خصوص آن پرونده وجود ندارد. مبدا مرور زمان صدور حكم زماني است كه آخرين اقدام تعقيبي و تحقيقي انجام مي‌شود و طول اين زمان مشابه مرور زمان تعقيب مي‌باشد. اين طول براي جرايم درجه يك تا سه پانزده سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب ده و هفت و پنج سال و درجه هفت و هشت سه سال مي‌باشد.

مرور زمان اجراي مجازات

حكمي كه صادر مي‌شود بايد اجرا گردد. چنانچه حكم كيفري كه از آن به عنوان مجازات ياد مي‌شود در مدتي كه قانون تعيين كرده اجرا نگردد ديگر قابليت اجرايي ندارد. از زماني كه در خصوص پرونده‌اي حكم صادر مي‌شود و اين حكم قطعيت پيدا مي‌كند مرور‌‌ زمان مجازات آغاز مي‌شود. منظور از قطعيت يافتن حكم اين است: مدتي كه براي تجديدنظر خواهي در نظر گرفته شده است به پايان برسد. بعد از پايان مدتي كه در قانون براي آن در نظر گرفته شده است ديگر آن حكم قطعي لازم‌الاجرا قابليت اجرايي شدن را از دست مي‌دهد. طول مدت بيان شده با درجه جرائم ارتباط دارد. جرايم درجه يك تا سه بيست سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب پانزده و ده و هفت سال و درجه هفت و هشت پنج سال مدت مرور زمان دارد.

گاهي اوقات اين امكان وجود دارد كه اجراي مجازات آغاز شود ولي مانعي وجود داشته باشد كه اين اجرا متوقف شود. به عنوان مثال جنون ايجاد شود. در اين صورت مرور زمان جديدي از زمان توقف اجرا آغاز مي‌شود كه اگر اين مدت به پايان برسد و مانع رفع نشود مجازات ديگر قابليت اجرايي شدن ندارد. همچنين اگر مشخص شود كه شخص مرتكب از روي عمد مانعي را ايجاد كرده باشد تا مجازات اجرا نشود مشمول مرور‌ زمان نخواهد شد.

جرايمي كه مشمول اين قاعده نمي‌شوند | مرور زمان كيفري

بايد به اين نكته مهم اشاره كنيم كه مرور زمان در بعضي از جرائم وجود ندارد به عنوان مثال در جرائم اقتصادي و جرائمي كه موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر هستند و جرائم عليه امنيت داخلي و خارجي همچنين جرائمي كه مستوجب قصاص و ديه هستند به علاوه جرائم منصوص شرعي.

توصيه مي‌كنيم مقاله جرايم عليه امنيت و آسايش را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرور‌ زمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرور‌ زمان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : مرور زمان كيفري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرور زمان كيفري،
موضوع:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۴:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بعد از ورشكسته شدن تاجر، در جريان پروسه تصفيه طلبكاران ممكن است به تاجر ارفاق كنند و يا به عبارت ديگر به او شانس دوباره‌اي بدهند. يعني به او اجازه بدهند كه تجارت خودش را ادامه دهد تا از طريق آن تجارت بتواند بدهي طلبكاران را به ايشان پرداخت كند. نكته حائز اهميت اين است كه طلبكاران زماني اقدام به انجام چنين كاري مي‌كنند كه به شخص تاجر اعتماد داشته باشند. همچنين اين احتمال را نيز در نظر مي‌گيرند كه در جريان پروسه تصفيه نتوانند به تمام پول خود دست پيدا كنند به همين خاطر است كه اقدام به انعقاد قرارداد ارفاقي با وي مي‌كنند. در ادامه به بررسي ويژگي‌هاي اين قرارداد و وضعيت موافقان و مخالفان آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : قرارداد ارفاقي

ويژگي‌هاي قرارداد‌ ارفاقي

هر قراردادي كه منعقد مي‌شود بالطبع ويژگي‌هايي را نيز داراست. در خصوص قرارداد‌ ارفاقي بايد به يك سري نكات اشاره كنيم كه از جمله ويژگي‌هاي مهم اين قرارداد به حساب مي‌آيند. به عنوان مثال مي‌توان از اختياري بودن اين قرارداد آغاز كرد. به عبارت ديگر طلبكاران اين اختيار را دارند كه در جريان پروسه تصفيه همانطور كه پيشتر بيان شد اقدام به انعقاد قرارداد ارفاقي كنند. يعني هيچ اجباري در اين خصوص بر آن‌ها وارد نمي‌شود.

همچنين لازم به ذكر است كه قرارداد‌ ارفاقي يك قرارداد دو جانبه است. يعني هر دو، هم طلبكار و هم تاجر بايد موافق انعقاد قرارداد‌ ارفاقي باشند. قرارداد‌ ارفاقي در گروه عقود جمعي قرار مي‌گيرد. يعني عقودي كه با اكثريت آرا منعقد مي‌شود و نسبت به تمام طرفين لازم‌الاجرا مي‌باشد. شايد براي شما در خصوص تعداد اين اكثريت ابهاماتي وجود داشته باشد. در اين خصوص بايد بيان كنيم كه اگر طلبكاراني كه سه چهارم طلب را دارند با انعقاد قرارداد‌ ارفاقي موافقت داشته باشند و همچنين تاجر نيز موافق انعقاد چنين قراردادي باشد در اين صورت است كه قرارداد‌ ارفاقي منعقد مي‌شود. بايد توجه كنيم كه تعداد طلبكاران ملاك نيست بلكه سه چهارم كل مبلغ بدهي ملاك است.

وضعيت مخالفان انعقاد قرارداد ارفاقي

همان‌طور كه پيشتر اشاره شد اكثريت سه چهارم طلبكاران بايد موافق انعقاد قرارداد ارفاقي باشند تا قرارداد مزبور منعقد شود. بايد توجه كنيم كه ممكن است يك چهارم از طلبكاران يا كمتر مخالف انعقاد قرارداد ارفاقي باشند. اين يك چهارم ۱۰ روز مهلت دارند كه به سه چهارم موافقين ملحق شوند. در غير اين صورت از نظر شخص قانون گذار اثر قرارداد ارفاقي نسبت به مخالفين و موافقين آن متفاوت است. به عبارت ديگر كساني كه مخالف هستند به نحوي با آن‌ها رفتار مي‌شود كه گويا پروسه تصفيه به هيچ وجه متوقف نشده است.

در واقع مخالفين هر ميزاني را كه در حال حاضر به ايشان تعلق مي‌گيرد دريافت مي‌نمايند. سپس قرارداد ارفاقي تمام و كمال اجرا مي‌شود و بعد از اجراي كامل قرارداد‌ ارفاقي مي‌توانند سراغ مابقي طلبشان را بگيرند. پس مشاهده مي‌كنيم كه با تاخير به طلبشان مي‌رسند.

وضعيت موافقين انعقاد قرارداد ارفاقي

در ابتدا بايد بيان كنيم كه پرداخت طلب موافقان انعقاد قرارداد‌ ارفاقي طبق قرارداد‌ ‌ارفاقي صورت خواهد گرفت. به عنوان مثال ممكن است مفاد قرارداد به‌گونه‌اي باشد كه بيان شده باشد ماهي فلان مقدار پرداخت مي‌شود يا اين كه بعد از گذشت فلان ماه كل پول پرداخت مي‌شود. بايد توجه كنيم كه تا زماني‌كه قرارداد‌ ارفاقي اجرا نشده است به عبارت ديگر تا زماني كه پول پرداخت نشده است گروهي كه مخالف انعقاد قرارداد‌ ارفاقي بودند حق مطالبه مبلغ جداگانه‌اي را ندارند بلكه در اينجا موافقين قرارداد‌ ارفاقي اولويت دارند. ممكن است آن‌ها به كل پول خود برسند و همچنين اين امكان وجود دارد كه تاجر دوباره ورشكسته شود كه در اين صورت اين ورشكستگي ورشكستگي ثانويه ناميده مي‌شود.

بديهي است موافقين در صورتي از مزاياي قرارداد‌ ارفاقي بهره‌مند خواهند شد كه موافق صرف باقي نمانند و اقدام به انعقاد قرارداد نمايند. چراكه در طي مذاكرات قرارداد‌ ارفاقي ممكن است شرايطي پيش آيد كه مورد قبول طرفين نباشد فلذا وارد قرارداد نشوند. پس آنچه كه مهم است توافق طلبكاران موافق بر سر مفاد قرارداد‌ ارفاقي است تا اين توافق منجر به قرارداد شود.

قرارداد ارفاقي چگونه از بين مي‌رود ؟

در صورتي كه طلبكاران مخالفتي داشته باشند يك هفته مهلت اعتراض دارند و موضوع اين اعتراض هم عدم رعايت تشريفات مي‌باشد. همچنين قرارداد‌‌ ارفاقي ممكن است باطل شود آن هم در دو حالت. حالت اول اينكه تاجر به ورشكستگي به تقلب محكوم شود و حالت دوم اين كه اين امكان وجود دارد كه قرارداد‌ ارفاقي فسخ شود. براي مثال در خصوص قرارداد ارفاقي مي‌توان موارد ذيل را نام برد: تاجر به مفاد قرارداد عمل نكرده باشد، طلبكاران قرارداد‌ ارفاقي را فصل كرده باشند و همان‌طور كه به آن اشاره شد تاجر مجدداً ورشكسته شود كه به اين ورشكستگي ورشكستگي ثانويه مي‌گويند در صورت بروز چنين مواردي پروسه تصفيه آغاز مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله ورشكستگي به تقصير را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله اجراي حكم ورشكستگي را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرارداد‌ ارفاقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قرارداد‌ ارفاقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

منبع : قرارداد ارفاقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرارداد ارفاقي،
موضوع:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۳:۱۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

احتمالا لفظ پرونده مختومه را شنيده‌ايد. مبحثي كه در اين مقاله مورد بحث قرار مي‌گيرد بحث اعتبار امر مختوم احكام و قرارهاي صادره از دادگاه و دادسرا مي‌باشد. به عبارت ديگر قصد داريم به سوالاتي از اين قبيل كه آراي صادره بايد متضمن چه ويژگي‌هايي باشد تا بتوان اعتبار امر مختوم را براي آن‌ها در نظر گرفت؟ پاسخ دهيم. اعتبار امر مختوم آراي صادره كيفري موجب مي‌شود كه يك شخص به عنوان متهم مجددا مورد تعقيب و محاكمه واقع نشود. در اين خصوص بايد قائل به تفكيك شويم بين احكامي كه از دادگاه صادر مي‌شوند و قرارهايي كه از دادسرا صادر مي‌شوند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : پرونده مختومه

اعتبار امر مختومه

به اين معنا كه اگر موضوعي در دادگاه طرح و رسيدگي شود و اين رسيدگي منجر به صدور حكمي قطعي شود امكان طرح مجدد همان دعوا با همان موضوع و همان طرفين دعوا ديگر وجود نخواهد داشت. اين امر هم در دعاوي حقوقي هم كيفري جاري است. سقوط دعوا نيز آثار اعتبار امر مختومه را دارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله سقوط دعوا را مطالعه نماييد.

احكام دادگاه‌ها | پرونده مختومه

هنگامي كه يك دادگاه صالح حكمي را در خصوص يك پرونده صادر مي‌كند مدت زماني براي تجديدنظر خواهي پيش‌بيني شده است كه بعد از پايان اين مدت تجديدنظر خواهي، حكم صادر شده از دادگاه قطعي مي‌شود. فرقي نمي‌كند كه حكم برائت صادر و قطعي شده باشد يا حكم محكوميت. در هر دو صورت اعتبار امر مختوم جاري است. اما بايد توجه كرد كه وحدت سه مورد در خصوص پرونده‌اي كه سابقا در خصوص آن حكم صاده شده است و پرونده فعلي اهميت دارد و اگر اين وحدت وجود نداشته باشد اعتبار امر مختوم جاري نمي‌شود اين سه مورد عبارتند از:

وحدت اصحاب دعوي

وحدت اصحاب دعوي به اين معني است كه خوانده يك دعوا يا شخص متهم و خواهان دعوا يا شاكي در هر دو پرونده يكي باشند. مثلا اگر احمد عليه علي به جرم دزدي ماشين پرايدش شكايت كند و جرم اثبات نشود و حكم قطعي برائت به نفع علي صادر شود احمد نمي‌تواند دوباره دعواي سرقت ماشين پرايدش را عليه علي تنظيم نمايد.

وحدت سبب دعوي

سبب دعوا دليلي است كه بر پايه آن دعوايي مطرح مي‌گردد. مثلا كسي با در دست داشتن قرارداد اجاره از مستاجر طلب اجور معوقه مي‌كند ولي مستاجر در دادگاه ثابت مي‌كند كه تمامي اجور را پرداخته است و دادگاه حكم بر بي‌حقي موجر صادر مي‌كند. موجر دوباره بر اساس قرارداد اجاره نمي‌تواند اجور معوقه‌اي كه پرداخت آن اثبات شده را از همان مستاجر طلب كند. در اينجا قرارداد اجاره سبب دعواست.

وحدت موضوع دعوي | پرونده مختومه

هر دعوايي كه اقامه مي‌شود داراي يك موضوع است. براي اين كه اعتبار امر مختوم به يك حكم تعلق بگيرد اين موضوع بايد در هر دو دعوي واحد باشد. مثلا احمد عليه علي به سبب قرارداد بيع دعواي تسليم ماشين پرايد اقامه مي‌كند و در اين دعوا حكم عليه احمد صادر مي‌شود. ديگر احمد نمي‌تواند به موجب قرارداد پيشين عليه علي دعواي تسليم ماشين پرايد اقامه كند.

ماشين پرايد در اين مثال موضوع دعواست.

توصيه مي‌كنيم مقاله تجديد نظر خواهي را مطالعه نماييد.

قرارهاي صادره از دادسرا

پيشتر به مساله اعتبار امر مختوم در خصوص احكام دادگاه پرداختيم و در ادامه قصد داريم تا قرارهايي كه از دادسرا صادر مي‌شوند را مورد توجه قرار بدهيم.

قرار‌هايي كه دادسرا صادر مي‌كند را به دو گروه تفكيك مي‌كنيم، قرارهاي موقوفي تعقيب و قرارهاي منع تعقيب. اين تفكيك يك علت مهم دارد به عبارت ديگر قرار‌هايي كه در گروه قرار‌هاي موقوفي تعقيب هستند اعتبار امر مختوم دارند اما قرار‌هايي كه در گروه قرار‌هاي منع تعقيب هستند وضعيت متفاوتي دارند.

توصيه مي‌كنيم مقاله توقيف دادرسي را مطالعه نماييد.

اگر دليل صادر شدن قرارهاي منع تعقيب جرم نبودن عملي باشد كه ارتكاب يافته است پس از اين كه قطعي مي‌شوند اعتبار امر مختوم دارند ولي اگر دليل صادر شدن قرارهاي منع تعقيب فقدان ادله و دليل براي انتساب بزه باشد در اين صورت اين قرارها اعتبار امر مختوم ندارند و زماني ممكن است دليل جديد در اين خصوص كشف شود كه در اين صورت اگر دادستان موافقت كند اين امكان به وجود مي‌آيد كه رسيدگي مجدد در اين خصوص ادامه پيدا كند چراكه پيشتر اشاره شد، دليل صادر شدن قرار منع تعقيب در فرض بيان شده فقدان ادله بوده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص پرونده مختومه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون پرونده مختومه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پرونده مختومه،
موضوع:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۵:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همانطور كه مي‌‌‌دانيد امروزه كارگران بخش مهمي از جامعه را تشكيل مي‌‌‌دهند و با كمك كارگران توليدات داخلي بسيار رونق يافته است. به دليل اهميت بسيار بالاي كارگران در قانون ‌كار قواعدي براي آن‌ها‌‌ در نظر گرفته شده است كه باعث مي‌‌‌شود حقوقشان حفظ گردد. يكي از اين قواعد، آمره بودن حقوق كار مي‌‌‌باشد كه در ادامه در اين مورد توضيحات مفصلي را بيان نموده‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : آمره بودن حقوق كار

مفهوم آمره بودن حقوق كار

همانطور كه مي‌‌‌دانيد در قانون كار قواعد آمره حقوق كار ذكر شده‌اند كه طبق اين قواعد دولت كارفرما را از ناديده گرفتن حقوق كارگر منع مي‌‌‌نمايد. همانطور كه همه ما مي‌‌‌دانيم كارگران به انجام كار براي كارفرماي خود مي‌‌‌پردازند و مي‌‌‌بايست در قبال كار خود حقوق دريافت كنند اما در برخي موارد حقوق و مزاياي كار توسط كارفرما ‌‌ناديده گرفته مي‌‌‌شود و كارفرما از پرداخت حقوق كارگران خودداري مي‌‌‌كند كه در اينجا قواعد آمره نه تنها سبب حفظ حقوق كارگر مي‌‌‌شوند بلكه طبق اين قواعد كارفرما ملزم به پرداخت حقوق كارگران خود خواهد شد.

قواعد آمره حقوق كار كدامند ؟‌‌

با توجه به توضيحات بالا شايد برايتان سوال شود كه قواعد آمره حقوق كار كدامند كه در اين باره بايد بگوييم قواعد آمره حقوق كار شامل موارد زير هستند:

  • يكي از قواعد آمره حقوق كار امنيت شغلي كارگران مي‌‌‌باشد. چنانچه كارفرما فوت كند، نوع كار عوض شود، كارگاه فروخته شود و… كارفرماي جديد موظف به پذيرش كارگران خواهد بود و حق ندارد امنيت شغلي آن‌ها را از بين ‌ببرد.
  • از ديگر قواعد آمره مي‌‌‌توان به تعليق قرارداد كار اشاره نمود. چنانچه قرارداد كار به حالت تعليق در بيايد پس از بازگشت كارگر كارفرما موظف است كه او را براي انجام كار بپذيرد. همچنين اگر فرد براي حضور در جبهه و يا خدمت سربازي كار را ترك كرده باشد آن مدت زمان نيز جزو سابقه كاري او به حساب خواهد آمد.
  • از ديگر قواعد آمره تعيين ميزان دستمزد كارگران مي‌‌‌باشد. مجلس شوراي اسلامي موظف است كه هر سال يك بار ميزان دستمزد كارگران ‌را بر اساس منطقه و كاري كه انجام مي‌‌‌دهند تعيين كند و كارفرمايان نيز موظف هستند كه تمام حقوق تعيين شده را به كارگر پرداخت كنند.
  • كارفرمايان مي‌‌‌بايست در مدت زمان‌ها‌‌ي تعيين شده و مشخص حقوق كارگران را پرداخت كنند و چنانچه از پرداخت حقوق كارگر در مدت زمان مشخص شده خودداري كنند در واقع به يكي از قواعد آمره بي‌توجهي نموده‌اند.

اگر كارفرما تابع قواعد آمره حقوق كار نباشد تكليف چيست ؟‌‌

اگر كارفرما تابع قواعد آمره حقوق كار نباشد و حقوق كارگران خود را ناديده بگيرد كارگر مي‌‌‌تواند در اداره كار و شوراي حل اختلاف از او شكايت كند و خواهان مطالبه حقوق خود شود. براي مثال در برخي موارد ديده مي‌‌‌شود كه كارفرما حقوق كارگر را كمتر از مبلغ تعيين شده پرداخت كرده است و در اين صورت كارگر از كارفرما شكايت كرده و خواهان دريافت حقوق كامل خود شده است.

سوالات متداول

قواعد آمره حقوق كار به چه منظور ذكر شده‌اند ؟‌‌

اين قواعد به منظور حفظ حقوق كارگران در قانون كار ذكر گرديده‌اند.

طبق قواعد آمره اگر كارگاه فروخته شود تكليف كارگر چيست ؟‌‌

اگر كارگاه فروخته شود كارگر بيكار نمي‌‌‌شود و كارفرماي جديد موظف به پذيرش او خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص آمره بودن حقوق كار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون آمره بودن حقوق كار پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : آمره بودن حقوق كار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آمره بودن حقوق كار،
موضوع:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۳:۵۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی