مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

فرزندان ميوه درخت زندگي هستند. مادر و پدر وظيفه نگهداري و مراقب از اين ميوه را بر عهده دارند. قانون مدني نيز در كتاب هشتم، باب دوم از ماده 1168 تا 1179 اين قانون به موضوع حضانت و نگهداري از فرزند پرداخته است. بر اساس اين قانون نگهداري از طفل يك حق و تكليف براي والدين است. حضانت حقي است كه والدين براي نگهداري از فرزند خود در برابر سايرين دارند. از سوي ديگر تكليف نگهداري از فرزند را نيز دارند و نمي‌توانند اين تكليف را از خود ساقط كنند. والدين در برابر اعمال فرزند خود مسئول هستند. در اين مطلب به بررسي حضانت فرزند در زمان زندگي مشترك و قبل از طلاق مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع ؛ 

حضانت فرزند قبل از طلاق

تكليف قانوني والدين بر حضانت طفل

 

 

حضانت فرزند قبل از طلاق

بر اساس 1168 قانون مدني نگاهداري طفل با ابوين يعني مادر و پدر كودك است. در نتيجه مي‌توان گفت كه پدر و مادر تا زماني كه طفل به سن بلوغ شرعي برد مشتركا وظيفه نگهداري از طفل را به عهده دارند. اين حقي است كه قانون به والدين داده است و فقط خود قانون است كه مي‌تواند اين حق را از آن‌ها بگيرد. اگرچه والدين از كودك نگهداري مي‌كنند اما بر اساس ماده 1175 قانون مدني در صورت وجود يك علت قانوني امكان گرفتن حضانت از پدر و مادر وجود دارد.

مصلحت و آسايش فرزند مقدم بر حق حضانت والدين است. از همين رو بر اساس ماده 41 قانون حمايت از خانواده اگر مراجع قانوني به هر طريقي متوجه شوند كه موانع حضانت فرزند وجود دارد و والدين كودك يا يكي از آن‌ها صلاحيت نگهداري از كودك را ندارند مي‌تواند در مورد حضانت كودك تصميم مقتضي را بگيرد و حضانت طفل را به شخصي كه شايستگي دارد بسپارد يا اينكه براي والدين يك ناظر تعيين نمايد.

در مقاله‌اي مفصلا به موانع حضانت كه سبب گرفتن طفل از والدين او مي‌شود پرداخته‌ايم.

عدم پذيرش حضانت فرزند

همانطور كه گفته شد بر اساس ماده 1168 قانون مدني حضانت هم حق است هم تكليف. وقتي كه قانون تكليف نگهداري از فرزند را بر عهده والدين گذاشته است اگر پدر و مادر اين تكليف را انجام ندهند قطعا با آن‌ها برخورد مي‌شود.

بر اساس ماده 1172 قانون مدني زماني كه والدين از نگهداري طفل امتناع كنند و وظيفه حضانت را انجام ندهد دادگاه در ابتدا طرفين را ملزم به نگهداري از كودك مي‌كند. اگر ملزم كردن والدين امكان نداشته باشد دادگاه حضانت را به شخص ديگري كه صلاحيت دارد مي‌دهد. اما حتي اگر حضانت به شخص ديگري سپرده شود باز هم والدين وظيفه دارند تا هزينه‌هاي فرزند را تامين كنند. هزينه‌هاي فرزند در ابتدا با پدر است در صورتي كه پدر فوت كرده باشد هزينه‌ها با مادر است.

همچنين در ماده 40 قانون حمايت از خانواده گفته شده است در صورت امتناع از نگهداري فرزند دادگاه اين حق را دارد كه تا زمان صدور و اجراي حكم، شخصي كه مسئوليت حضانت را داشته در بازداشت نگه دارد. دستور به حبس فقط زماني امكان دارد كه شخص از روي لجبازي يا بدون هيچ دليل قانوني و منطقي از نگهداري فرزند امتناع كرده باشد. اگر او به يك دليل موجه از فرزند نگهداري نكند امكان حبس كردنش وجود ندارد.

مدت زمان حضانت فرزند قبل از طلاق

در رابطه با اينكه حضانت والدين نسبت به فرزند تا چه زمان است دو نظر وجود دارد. گروهي معتقد هستند كه حضانت از فرزند تا زمان بلوغ شرعي يعني در دختران 9 سال تمام و در پسران 15 سال تمام معنا دارد و بعد از آن ديگر والدين وظيفه نگهداري ندارند. گروهي ديگر معتقد هستند كه حضانت بايد تا رسيدن به سن قانوني يعني 18 سال ادامه پيدا كند.

به نظر مي‌رسد كه از جميع اين نظرات مي‌توان متوجه شد كه حضانت تا زمان بلوغ شرعي قطعا ادامه دارد و بعد از آن به وضعيت كودك بستگي دارد كه آيا رشيد شده است يا نه. در صورت عدم توانايي كودك قطعا حضانت فرزند تا 18 سالگي ادامه مي‌يابد. معمولا هيچ يك از والدين به خصوص در ايران فرزند خود را تا زماني كه توانايي مستقل شدن داشته باشد رها نمي‌كنند. فقط قانون آن‌ها را تا رسيدن فرزند به سن مشخص ملزم به مواظبت مي‌كند اما اين بدان معنا نيست كه بعد از اين سن والدين فرزند خود را رها مي‌كنند.

البته بايد به اين نكته توجه كرد كه حضانت با ولايت متفاوت است. حضانت به معناي سرپرستي و تربيت فرزند است اما ولايت حقي است براي پدر يا جد پدري كه تا رسيدن به سن قانوني براي آنان وجود دارد. ولايت شامل پرداخت نفقه و دخالت در تصميم گيري‌هاي مهم از جمله ازدواج و امور مالي مي‌باشد.

سوالات متداول

حضانت فرزند قبل از طلاق با چه كسي است ؟

حضانت فرزند مشتركا وظيفه پدر و مادر با هم است.

آيا مي‌توان حضانت را از والدين گرفت ؟

بله. دادگاه در صورتي كه لازم باشد مي‌تواند حضانت را از والدين بگيرد.

حضانت تا چه سني ادامه دارد ؟

تا رسيدن فرزند به سن بلوغ شرعي و بعد از آن بستگي به وضعيت فرزند دارد.

براي اطلاعات بيشتر در مورد حضانت فرزند قبل از طلاق و دريافت پاسخ سوالات خود مي‌توانيد با مشاوران ما در وكيل دات كام در ارتباط باشد و از مشاوره حقوقي تلفني بهره ببريد. گروه وكيل دات كام در سريع‌ترين زمان به تمام سوالات شما در مورد حضانت فرزند قبل از طلاق پاسخ مي‌دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند قبل از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند قبل از طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : حضانت فرزند قبل از طلاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حضانت فرزند قبل از طلاق،
موضوع:
[ ۱۶ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۶:۱۳:۰۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در ايران بر خلاف بسياري از كشورها ميان عقد ازدواج و زندگي مشترك فاصله وجود دارد. در اكثر كشورهاي مسلمان بعد از عقد نكاح طرفين زندگي مشترك خود را شروع مي‌كنند. اما در ايران در بيشتر مواقع طرفين عقد مي‌كنند اما بعد از مدتي و گاهي حتي بعد از چند سال زندگي مشترك را با هم شروع مي‌كنند. در اين مدت زن و شوهر هر كدام جدا از هم زندگي مي‌كنند. اما اين جدا بودن سبب نمي‌شود تا تكليف و وظائف خود را در مقابل يكديگر انجام ندهند. همانطور كه زن بايد از شوهر خود تمكين كند حتي اگر به سبب رسوم با شوهر خود در يك مسكن نباشد شوهر هم بايد تكاليف خود در برابر زن را انجام دهد. در اين جا به يكي از وظائف مالي شوهر يعني نفقه در دوران عقد مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

نفقه در دوران عقد

نفقه در عقد

 

 

نفقه زوجه در دوران عقد

با توجه به ماده 1102 قانون مدني به محض وقوع صحيح عقد نكاح رابطه زوجيت بين طرفين ايجاد مي‌شود و طرفين بايد وظائف و تكاليف خود را انجام دهند. در نتيجه مرد موظف است تا نفقه همسر خود را حتي اگر در ايام عقد باشد بپردازد.

حق حبس و نفقه

زوجه كه در دوران عقد است و زندگي مشترك را با شوهر خود شروع نكرده است در صورتي كه با مرد رابطه زناشويي برقرار نكرده باشد مي‌تواند از حق حبس خود استفاده نمايد. يعني اعلام نمايد كه تا مهريه خود را دريافت نكرده است از شوهر تمكين نمي‌كند و رابطه برقرار نمي‌كند. در اين صورت باز هم به زن نفقه تعلق مي‌گيرد. يعني مرد بايد مهريه و نفقه زن را بدهد و زن هم مي‌تواند تمكين نكند البته مشروط به اينكه قبلا رابطه جنسي با شوهر نداشته باشد.

ميزان نفقه زن در دوران عقد

اگر چه اينكه زن با همسر خود مشتركا زندگي مي‌كند يا نه تاثيري در اصل پرداخت نفقه ندارد اما در تعيين ميزان آن تاثير دارد. كارشناس در كنار بررسي تمام مسائل از جمله موقعيت خانوادگي و اجتماعي زوجه، اينكه طرفين در دوران عقد هستند را هم در نظر مي‌گيرد.

عدم استحقاق نفقه در دوران عقد

در دو صورت است كه به زن نفقه تعلق نمي‌گيرد و اينكه در دوران عقد باشند يا زندگي مشترك تفاوتي ايجاد نمي‌كند. از جمله:

1/ در عقد موقت: نفقه فقط مخصوص عقد دائم است. در عقد موقت شوهر هيچ وظيفه‌اي براي پرداخت نفقه ندارد مگر اينكه بر خلاف اين امر با يكديگر توافق كرده باشند.

2/ عدم تمكين و نشوز زن: با توجه به ماده 1102 قانون مدني با صحت عقد نكاح طرفين بايد وظائف خود را كامل انجام دهند. همانطور كه مرد بايد نفقه بدهد زن هم بايد در مقابل شوهر خود تمكين كند. حتي اگر در زندگي مشترك با هم نباشند ولي زن ملزم است در صورت مهيا بودن شرايط از شوهر تمكين كند.

زن فقط در صورتي كه حق حبس داشته باشد مي‌تواند هم نفقه بگيرد و هم تمكين نكند ولي در غير اين صورت ملزم به تمكين است.

سوالات متداول

نفقه زن دوران عقد با چه كسي است ؟

شوهر زن بايد مخارج او را بدهد.

ميزان نفقه زن در دوران عقد چه قدر است ؟

نفقه هر زن با توجه به موقعيت خانوادگي و اجتماعي او فرق دارد و بسته به نظر كارشناس ميزان آن تعيين مي‌شود.

مي‌توانيد براي يافتن پاسخ سوالات خود در خصوص نفقه زن در هنگام عقد از خدمات مشاوره حقوقي تلفني و آنلاين وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه در ايام عقد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه د‌ر ايام عقد پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : نفقه در دوران عقد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نفقه در دوران عقد،
موضوع:
[ ۱۵ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۴۶:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طلاق نوعي ايقاع، با تشريفات خاص به شمار مي‌رود كه براي پايان دادن به زندگي مشترك و از بين بردن آثار ازدواج انجام مي‌گيرد. با توجه به اين كه درخواست طلاق از سوي مرد، زن يا به صورت توافقي مطرح مي‌گردد روند خاصي طي مي‌شود. حين بررسي دعواي طلاق، ممكن است دادگاه گواهي عدم امكان سازش يا حكم طلاق صادر كند. در اين مقاله به بررسي اين موضوع مي‌پردازيم كه چه زماني گواهي عدم امكان سازش و چه زماني حكم طلاق صادر مي‌شود و تفاوت اين دو در چيست؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق

تفاوت گواهي عدم سازش و حكم طلاق

 

 

تعريف گواهي عدم امكان سازش و مراحل دريافت

گواهي عدم امكان سازش، نشان دهنده اين است كه زوجين با يكديگر سازش و همكاري ندارند و امكان زندگي مشترك آن‌ها وجود ندارد و مجوز طلاق را به طرفين مي‌دهد. در سه صورت دادگاه به صدور گواهي عدم سازش، اقدام مي‌كند.

۱) طلاق از طرف مرد درخواست شده باشد. هنگامي كه مرد تصميم به جدا شدن از همسر خود و طلاق از او مي‌گيرد، نخست بايد با مراجعه به دادگاه گواهي عدم امكان سازش دريافت كند و سپس با ارائه اين گواهي به دفتر ثبت ازدواج و طلاق اقدام به طلاق كند.

۲) طلاق، توافقي و با رضايت طرفين درخواست شده باشد هنگامي كه زن و مرد، هر دو بر جدايي و طلاق رضايت داشته باشند با مراجعه به دادگاه و بررسي مركز مشاوره، گواهي عدم امكان سازش صادر مي‌گردد.

۳) طلاق از طرف زن درخواست شده باشد؛ البته زماني كه حق طلاق براي زن، در ضمن عقد نكاح درج شده باشد.

جهت اخذ گواهي عدم سازش پس از درخواست طلاق، دادگاه پس از بررسي پرونده، زوجين را به مراكز مشاوره خانواده مي‌فرستد. مشاوران و داوران دادگاه خانواده (كه معمولا افراد نزديك و آشناي زوجين هستند) در صورت تاييد حل نشدن اختلاف ميان زوجين و امكان پذير نبودن سازش آن دو، گواهي عدم امكان سازش را صادر مي‌كنند؛ البته داوران بايد حداقل دو بار در مدتي كه دادگاه تعيين مي‌كند طرفين را احضار كرده و با آن‌ها در مورد اختلافشان صحبت كنند.

حكم طلاق چيست ؟

حكم طلاق هنگامي صادر مي‌شود كه زن بدون داشتن حق طلاق كه در ضمن عقد ثبت مي‌شود، درخواست طلاق داده باشد. يعني زوجه در هنگام ازدواج، وكالت در طلاق را از شوهرش دريافت نكرده باشد و اين حق به زن داده نشده باشد. براي گرفتن طلاق از سوي زن، زوجه بايد يكي از مواردي را كه در قانون به آن‌ها اشاره شده است را به اثبات برساند: مانند تخلف زوج از شروط درج شده در ضمن عقد نكاح، استنكاف و عجز شوهر در پرداخت نفقه و يا همراه شدن زندگي مشترك با عسر و حرج براي زن.

با اثبات موارد فوق، دادگاه پس از بررسي‌هاي لازم و قبول اظهارات زوجه، حكم طلاق را صادر مي‌كند.

تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق

۱) مدت اعتبار گواهي عدم سازش سه ماه از تاريخ ابلاغ آن است و در صورت ارائه ندادن آن به دفتر ثبت ازدواج و طلاق، از اعتبار ساقط مي‌شود. اما مدت اعتبار حكم طلاق شش ماه از تاريخ ابلاغ راي نهايي است.

۲) در صورت صدور گواهي عدم سازش، طلاق صورت نمي‌گيرد و زوجين در مدت سه ماهه اعتبار اين گواهي، مي‌توانند آن را به دفترخانه تحويل دهند و طلاق بگيرند و در صورت انصراف به زندگي خود ادامه دهند. اما حكم طلاق به منزله دستور دادگاه به جداشدن زوجين از يكديگر است.

۳) در صدور گواهي عدم امكان سازش، دادگاه دخالتي در ماهيت دعوا نمي‌كند و با ارجاع زوجين به داوري، تنها قصد دارد تصميم زوجين به طلاق را تاييد كند اما هنگام صدور حكم طلاق با بررسي همه جانبه موضوع طلاق و رسيدگي به پرونده و ماهيت دعوا در نهايت حكم طلاق را صادر مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۴۴:۴۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پس از ازدواج و بسته شدن عقد نكاح،‌ حقوق و تكاليفي بر عهده زوجين قرار مي‌گيرد. به عنوان مثال زوجه ملزم به تمكين از شوهر خود است و در مقابل زوج موظف است به زن نفقه بپردازد. بر اساس بند اول شروط عقدنامه نيز، چنانچه مردي از پرداخت نفقه به مدت شش ماه، به هر دليلي خودداري كند و امكان الزام او به پرداخت آن نباشد، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح، طلاق از شوهرش را درخواست كند. حال در اين بحث به توضيح اينكه نفقه چيست، آيا بعد از طلاق هم به زن تعلق مي‌گيرد و ضمانت اجراي عدم پرداخت آن چگونه است مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

نفقه بعد از طلاق

نفقه بعد طلاق

نفقه پس از طلاق

 

 

 

 

نفقه چيست ؟

يكي از حقوقي كه زوجه پس از بسته شدن عقد نكاح از آن بهره‌مند مي‌شود حق دريافت نفقه است. بر اساس ماده ۱۱۰۷ ق.م نفقه، نيازهاي معمول و متداول و همچنين متناسب و در شان زن است؛ مانند مسكن، لباس، غذا، اثاثيه منزل و هزينه‌هاي مربوط به بهداشت و درمان و همچنين هزينه مستخدمي كه به دليل عرف و عادت و يا به علت نقص و بيماري زن در خانه كار مي‌كند.

قانونگذار در ماده ۱۱۰۶ ق.م تنها به لزوم پرداخت نفقه در ازدواج دائم اشاره كرده است؛ بنابراين به عبارتي پرداخت نفقه در ازدواج موقتي الزامي نيست.

پرداخت نفقه بعد از طلاق

همانطور كه در مقدمه نيز اشاره شد، پس از ازدواج، زن و مرد حقوق و تكاليف متقابلي خواهند داشت. پرداخت نفقه نيز در مقابل تمكين زن از شوهرش است؛ بنابراين بعد از طلاق و جدا‌ شدن زوجين از يكديگر و به تبع عدم تمكين زن، زوج ديگر مسئوليتي در قبال پرداخت نفقه به زن نخواهد داشت و تنها به پرداخت نفقه فرزندان خود ملزم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۱۰۹ ق.م مرد در دو صورت بعد از طلاق هم ملزم به پرداخت نفقه است:

۱- زن در عده طلاق رجعيه به سر برد: اگر طلاق از نوع رجعيه باشد و همچنين به علت نشوز زن نيز صورت نگرفته باشد، پرداخت نفقه تا پايان يافتن زمان عده طلاق بر عهده مرد است.

۲- باردار بودن زن: چنانچه پس از طلاق يا فسخ نكاح، زن از همسر خود باردار باشد تا زمان وضع حمل زن، پرداخت نفقه او بر عهده مرد است.

مطابق اين ماده در زمان عده فسخ نكاح و طلاق بائن و در صورت باردار نبودن زن در اين مدت، هيچ نفقه‌اي به او تعلق نخواهد گرفت.

ضمانت اجراي عدم پرداخت نفقه بعد از طلاق

در صورت عدم پرداخت نفقه ضمانت اجراها و مجازات‌هاي زير براي مرد تعيين مي‌شود:

۱- الزام و محكوم كردن زوج به پرداخت نفقه: بر اساس ماده ۱۱۱۱ ق.م در صورت استنكاف و خودداري زوج از پرداخت نفقه، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح دريافت نفقه را مطالبه كند. در اين حالت دادگاه ميزان نفقه را تعيين و شوهر را به پرداخت آن ملزم مي‌كند.

۲- اجبار زوج به طلاق: چنانچه دادگاه نتواند زوج را به پرداخت نفقه محكوم كند، بر اساس ماده ۱۱۲۹ ق.م در صورتي كه مرد از پرداخت نفقه سرباز زند يا به دليل نداشتن قدرت مالي قادر به پرداخت آن نباشد، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق كند و داداگاه زوج را مجبور به طلاق مي‌كند.

۳- حبس زوج: بر اساس ماده ۶۴۲ ق.م.ا چنانچه مردي با داشتن توان مالي و همچنين تمكين همسر، از پرداخت نفقه او خودداري كند، به سه ماه و يك روز تا پنج ماه حبس محكوم مي‌شود.

نفقه در طلاق توافقي

با توجه به خلعي بودن طلاق توافقي، در زمان عده نفقه‌اي به زن تعلق نمي‌گيرد؛‌ اما همه چيز به توافق طرفين بستگي دارد و ممكن است زوجين توافق كنند كه پس از طلاق نيز زن نفقه دريافت كند.

سوالات متداول

آيا بعد از طلاق هم بايد نفقه بدهم ؟

در صورتي كه طلاق از نوع رجعي باشد تا پايان عده طلاق، شما ملزم به پرداخت نفقه هستيد.

در عده طلاق بائن يا فسخ نكاح حق دريافت نفقه دارم ؟

خير، در عده فسخ نكاح و همچنين طلاق بائن نفقه‌اي به شما تعلق نمي‌گيرد.

در صورت باردار بودن از همسرم بعد از طلاق نيز حق دريافت نفقه  را دارم ؟

بله؛ تا زمان وضع حمل همسر سابق شما ملزم به پرداخت نفقه است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن بعد از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن بعد از طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : نفقه بعد از طلاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نفقه بعد از طلاق،
موضوع:
[ ۱۵ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۴۲:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وقتي زن و شوهر با يكديگر پيمان ازدواج مي‌بندند در برابر يكديگر متعهد هستند و مي‌بايست برخي قوانين را رعايت كنند.‌ يكي از اين قوانين خيانت نكردن به همسر و عدم ايجاد رابطه نامشروع مي‌باشد. امروزه بسيار ديده مي‌شود كه زوجين به دليل برقراري رابطه نامشروع توسط طرف مقابل به دادگاه مراجعه نموده و درخواست طلاق دارند. اما طلاق به خاطر خيانت زن و ‌مرد چگونه است و چه قوانيني دارد؟ در ادامه توضيحات مفصلي را در اين باره بيان نموده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

راه‌هاي اثبات خيانت همسر در دادگاه

طلاق به خاطر خيانت

گرفتن حق طلاق در صورت خيانت

 

 

طلاق به خاطر خيانت

موارد زيادي وجود دارند كه از نظر قانون مدني رابطه نامشروع بوده و فرد مي‌تواند به اين دليل از همسرش جدا شود. مواردي كه به فرد حق طلاق مي‌دهند به شرح زير مي‌باشند:

خيانت مرد

چنانچه مرد با وجود همسر اقدام به عقد دائم با يك زن ديگر كند و يا او را صيغه كند بدون اينكه از همسرش اجازه بگيرد و يا اذن دادگاه را دريافت نمايد، كار او تخلف محسوب شده و زن مي‌تواند با ارائه دادخواستي خواهان طلاق خود شود.

البته اين در صورتي است كه زن بتواند خيانت مرد را با ارائه مدارك منطقي به دادگاه اثبات كند و در غير اين صورت با درخواست طلاق او موافقت نخواهد شد.

خيانت زن

چنانچه زن با فرد ديگري به جز شوهر اقدام‌ به برقراري رابطه نامشروع كند خيانت كرده است و مرد مي‌تواند اقدام به طلاق نمايد‌.

توجه نماييد كه در قانون ما طلاق حق يكجانبه مرد بوده و اصولا مرد با مراجعه به دادگاه مي‌تواند طلاق بگيرد. اما اگر اين طلاق به دليل سوء رفتار زن نباشد مرد بايد تمام حق و حقوق قانوني او را ادا كند.

اثبات خيانت و گرفتن حق طلاق به خاطر خيانت همسر

براي اثبات خيانت مي‌بايست مداركي در دست داشت تا بتوان با ارائه آن‌ها به دادگاه طلاق گرفت. براي مثال اگر مرد زني را به عقد دائم خود در آورد مي‌توان با رجوع به دفتري كه ازدواج او در آن ثبت شده است خيانت را اثبات كرد.

اگر عقد موقت باشد نيز با رجوع با دفاتري كه عقد نكاح در آنجا صورت گرفته است خيانت اثبات مي‌شود. براي اثبات خيانت زن و مرد همچنين مي‌توان با استفاده از مداركي مثل عكس، پرينت تلفن و يا چت و ارائه آن‌ها به دادگاه خيانت را اثبات نموده و طلاق گرفت.

تكليف مهريه در طلاق به علت خيانت چگونه است ؟

مهريه حقي است كه در حين عقد نكاح به زن تعلق خواهد گرفت و خيانت باعث از بين رفتن آن نمي‌شود، در اين صورت مرد موظف است مهريه را با وجود خيانت به طور كامل به همسر خود پرداخت نمايد.

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه طلاق به سايت وكيل دات كام مراجعه نموده و با دريافت مشاوره از نتيجه پرونده حقوقي خود مطلع شويد. مركز وكيل دات كام خدمات حقوقي زيادي را از جمله ارائه مشاوره حقوقي و حل انواع پرونده به مشتريان ارائه مي‌نمايد و كمك مي‌كند تا پرونده شما نتيجه دلخواه را داشته باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق به خاطر خيانت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق به خاطر خيانت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : طلاق به خاطر خيانت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۱۱:۱۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پس از انجام مراحل طلاق و جدا شدن زوجين از يكديگر، زن موظف است مدت زماني را كه در قانون تعيين شده است صبر كند و سپس براي ازدواج مجدد اقدام نمايد. به اين مدت كه زن اجازه ازدواج مجدد ندارد عده گويند؛ كه در قانون براي پيشگيري از اختلاط نسل، زمان خاصي براي آن در نظر گرفته شده است و ممكن است براي هر يك از انواع طلاق متفاوت باشد. حال به توضيح اينكه عده چيست و چه زماني رعايت آن لازم نيست و همچنين به بررسي زناني كه عده طلاق ندارند مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

 زنان بدون عده

زناني كه عده طلاق ندارند

 

 

 

عده چيست ؟

بر اساس ماده ۱۱۵۰ ق.م، عده عبارت از مدتيست كه زن تا پايان آن، پس از منحل شدن عقد نكاح خود ( به دلايل مختلف )، نمي‌تواند مجددا ازدواج كند. انواع عده عبارتند از: عده طلاق، عده فسخ نكاح، عده بذل و انقضاي مدت و عده وفات.

بنابراين نگه داشتن عده الزامي است و عدم رعايت آن جرم محسوب شده و ضمانت اجرا و مجازات‌هايي را به دنبال دارد از جمله:

۱- باطل شدن نكاح و حرمت ابدي در صورت آگاه بودن زوج به در عده بودن زن.

۲- محكوميت عاقد و زن و مرد آگاه از حرمت نكاح در زمان عده به حبس تعزيري يا جزاي نقدي يا شلاق، در صورتي كه نكاح به رابطه زناشويي منجر نشده باشد.

۳- محكوميت زن و مرد، در حالي كه به حرمت نكاح در ايام عده آگاهند به سنگسار يا اعدام يا ۱۰۰ ضربه شلاق،‌ در صورتي كه اين نكاح به رابطه زناشويي منجر شده باشد.

۴- در صورت اطلاع نداشتن طرفين از حرمت نكاح و برقرار نشدن رابطه زناشويي، عقد باطل ولي موجب حرمت ابدي ميان آن دو نمي‌شود.

۵- در صورت اطلاع نداشتن طرفين از حرمت نكاح و برقرار شدن رابطه زناشويي، عقد باطل و موجب حرمت ابدي ميان آن دو مي‌شود.

عده طلاق چيست ؟

پس از منحل شدن نكاح به وسيله طلاق، زن بايد براي پيشگيري از اختلاط نسل مدت زماني را تحت عنوان عده صبر كند و پس از پايان يافتن زمان عده مي‌تواند مجددا ازدواج كند. طلاق مي‌تواند رجعي يا بائن باشد كه در طلاق رجعي نگه داشتن زمان عده الزامي است؛ اما طلاق بائن مانند طلاق يائسه و طلاق قبل از نزديكي، از احكام خاصي برخوردارند كه موجب مي‌شوند اين نوع طلاق عده نداشته باشد.

نكته: طلاق رجعي طلاقي است كه مرد طي مدت خاصي بعد از طلاق حق بازگشت به زندگي مشترك را دارد اما در طلاق بائن مرد چنين حقي را ندارد.

نكته: عده وفات چهار ماه و ده روز و عده طلاق سه ماه است.

زناني كه عده طلاق ندارند

مطابق ماده ۱۱۵۵ ق.م، دختر باكره و زن يائسه عده طلاق و همچنين عده فسخ نكاح ندارند؛ اما هر دو موظف به نگه داشتن عده وفات در صورت فوت همسر خود هستند.

۱- زنان يائسه: زنان يائسه، سن باردار شدن را گذرانده و امكان بارداري ندارند؛ بنابراين قانون و شرع در اين مورد نگران اختلاط نسل نيست و عده طلاق براي زنان يائسه مشخص نكرده است. زن يائسه تنها عده وفات دارد. عده وطي به شبهه و عده طلاق موقت نيز در خصوص ايشان منتفي است.

۲- دختر باكره: چنانچه رابطه زناشويي ميان زوجين صورت نگرفته باشد امكان بارداري و اختلاط نسل نيز وجود ندارد؛ بنابراين طلاق دختر دوشيزه و باكره نيز عده ندارد. طلاق در دوران عقد نيز در صورت عدم ايجاد رابطه زناشويي، عده نخواهد داشت. دوشيزه عده وفات دارد.

۳- زوجه صغيره: مطابق شرع و نظر فقهاي اماميه و نه قانون، طلاق دختر نابالغ و دختري كه به دليل داشتن سن كم احتمال بارداري نداشته باشد، از نوع بائن و بدون عده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص زناني كه عده طلاق ندارند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون زناني كه عده طلاق ندارند پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع :  زنان بدون عده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: زنان بدون عده،
موضوع:
[ ۱۴ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۰۸:۱۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

با گذشت زمان سبك زندگي انسان تغيير كرد. در گذشته فعاليت زنان فقط محدود به كارهاي مربوط به خانه داري ميشد. اما امروزه نقش اجتماعي زنان پررنگ‌تر شده است. در قديم اينكه يك زن شغلي به غير انجام دادن كارهاي خانه داشته باشد اصلا معنا نداشت اما اكنون شاهد آن هستيم كه بانوان در كارهاي مختلف ورود كرده‌اند و در عرصه سياسي و اجتماعي توانسته‌اند جايگاه خوبي پيدا كنند. اينكه يك زن شاغل باشد باعث استقلال مالي او مي‌گردد. اين استقلال مالي اما تعارضي با حقوق او در زندگي زناشويي ندارد. آنچه در اين مطلب بررسي مي‌كنيم حقوق مالي زن و به طور خاص نفقه او در صورت شاغل بودن است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر كليك كنيد :

نفقه زن شاغل

ميزان نفقه زن شاغل

 

 

 

 نفقه زن شاغل

در قانون مدني ماده 1106 به طور كلي اعلام كرده است كه مرد موظف است در عقد دائم به همسر خود نفقه بدهد. هيچ قانوني وجود ندارد كه در صورت شاغل بودن زن نفقه به او تعلق نمي‌گيرد. درآمد زن براي خود اوست و از هر راهي كه بخواهد مي‌تواند آن را خرج كند و اين موضوع سبب نمي‌شود كه مرد نفقه ندهد. پس به زن شاغل هم بايد نفقه پرداخت. حتي اگر زن به سبب شغل داراي تمكن مالي باشد باز هم نفقه به او تعلق مي‌گيرد زيرا نفقه به سبب نياز زوجه نيست بلكه وظيفه مرد است كه بايد مخارج زن را تامين كند.

ميزان نفقه زن شاغل

در اينكه زن شاغل باشد و يا نباشد هيچ تفاوتي وجود ندارد. همان معيارهايي كه در رابطه با محاسبه نفقه زن خانه دار در نظر گرفته مي‌شود در مورد خانم شاغل كاربرد دارد.

در اينجا به موقعيت اجتماعي و شأن خانوادگي زوجه توجه مي‌كنند و با توجه به آن ميزان نفقه را تعيين مي‌كنند. البته قطعا اين كه شغل خانم چيست و چه درآمدي دارد در نظر كارشناسي براي تعيين ميزان نفقه تاثير مي‌گذارد ولي در اصل پرداخت نفقه اثري ندارد و مرد در هر صورت نفقه را بايد بپردازد.

مخالفت شوهر با شاغل بودن زن

اگر چه در قانون ايران هيچ محدوديت و تبعيضي در رابطه با كار كردن زن و مرد وجود ندارد اما در ماده 1117 قانون مدني به مرد اين اجازه داده شده است كه در شرايط خاصي زن را از اشتغال منع كند.

در صورتي كه شغل زن خلاف مصالح خانوادگي يا حيثيت زن يا شوهر باشد مرد مي‌تواند مانع اشتغال زن شود. البته تشخيص اين موضوع با دادگاه است. دادگاه بعد از بررسي در مورد شغل و موقعيت خانوادگي زوجين و همين طور عرف جامعه در مورد اينكه آيا اين شغل خلاف مصالح و حيثيت خانوادگي است نظر خود را ارائه مي‌دهد.

اما اينكه زن شغلي داشته باشد كه شوهر با آن مخالف است تعارضي با دادن نفقه ندارد. حتي اگر زن شغلي خلاف مصالح خانوادگي يا حيثيت خودش و شوهرش داشته باشد باز هم به او نفقه تعلق مي‌گيرد. اگر شوهر مشكلي در رابطه با شغل زن دارد در يك دعواي جدا مي‌تواند از زوجه بخواهد كه اين كار را انجام ندهد و او را از اشتغال به اين حرفه منع كند. ولي صرف اينكه مرد مخالف كار كردن باشد مانع تعلق گرفتن نفقه به زن نيست.

پس از صدور راي دادگاه به نفع مرد در خصوص منع زن از اشتغال، اگر بازهم زوجه به شغلش ادامه دهد و به مخالفت مرد گوش نكند در اينجا شوهر مي‌تواند با استناد به اين كه زن از او تمكين عام نمي‌كند و وظائف زناشويي خود را انجام نمي‌دهد نفقه زوجه را پرداخت نكند.

سوالات متداول

آيا به زن شاغل هم نفقه تعلق مي‌گيرد ؟

بله اشتغال مانع گرفتن نفقه نيست.

آيا اشتغال زن در نفقه تاثير دارد ؟

بله در تعيين ميزان آن تاثير دارد ولي در اصل پرداخت كردن نفقه اثري ندارد.

 

براي دريافت خدمات مشاوره در خصوص نفقه زن شاغل و يافتن پاسخ سوالات خود مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن شاغل، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن شاغل پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : نفقه زن شاغل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نفقه زن شاغل،
موضوع:
[ ۱۴ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۰۶:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در طول سال افراد زيادي با يكديگر پيمان ازدواج مي‌بندند و در حين عقد نكاح خود شروطي را براي يكديگر وضع مي‌نمايند. طبق اين قوانين هر حقوقي را كه زوج و زوجه در حين عقد نكاح به طرف ديگر بدهد موظف است كه به آن عمل كند و وظايف خود را در قبال طرف مقابل به خوبي انجام دهد. يكي از اين حقوق مهريه مي‌باشد، براي دريافت مهريه زن داراي حق حبس خواهد بود و قانون او را در اين زمينه حمايت خواهد كرد‌.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

حق حبس زوجه در ازدواج

 

 

 

 

حق حبس زوجه در ازدواج به چه معناست ؟

هر گاه زن و شوهر با يكديگر عقد مي‌كنند مرد موظف مي‌شود كه مبلغي را به عنوان مهريه به زن پرداخت كند. زن نيز اين حق را خواهد داشت كه براي دريافت مهريه خود اقدام نمايد. بر اساس ماده ۱۰۸۵ قانون مدني چنانچه مرد از پرداخت مهريه زن خودداري ورزد زن نيز مي‌تواند از برقراري رابطه زناشويي سر باز زند و اين يعني از شوهر تمكين نكند.

بديهي است چنانچه مرد مهريه را به زن پرداخت كند زن نيز موظف است كه وظايف خود را از جمله تمكين و برقراري رابطه زناشويي به خوبي انجام دهد.

آيا اعمال حق حبس در عقد نكاح مي‌تواند از دريافت نفقه جلوگيري كند ؟

در صورتي كه زن از حق حبس خود استفاده كند به هيچ عنوان حق نفقه خود را از دست نخواهد داد. زن مي‌تواند پس اعمال حق حبس خود با مراجعه به دادگاه دادخواستي را مبني بر الزام مرد به پرداخت نفقه ارائه نمايد و نفقه را به طور كامل دريافت كند.

در چه مواردي حق حبس زوجه در ازدواج از بين مي‌رود ؟

حق حبس نيز در مواردي از بين مي‌رود و زوجه ديگر مجاز به استفاده از آن نخواهد بود. مواردي كه باعث از بين رفتن حق حبس مي‌شوند به شرح زير مي‌باشد:

توافق

اگر زن و شوهر در حين عقد با يكديگر توافق كنند كه حق حبس استفاده نشود در واقع اين حق را از زن سلب كرده‌اند و با توجه به اين مورد زوجه در صورت توافق ديگر مجاز به استفاده از حق حبس نخواهد بود.

انجام تعهد

زوجه در حين عقد تعهد مي‌دهد كه در منزل همسر خود حضور يابد و وظايف خود را در برقراري رابطه زناشويي انجام دهد. چنانچه زن به اختيار و رضايت خود رابطه زناشويي برقرار كند و به تعهد خود عمل نمايد حق حبس او سلب خواهد شد.

مهريه مدت دار

اگر زوجه در حين عقد تاريخي را براي دريافت مهريه خود تعيين كند به اين معناست كه مرد مهلت دارد تا آن تاريخ مهريه را پرداخت نمايد. در اين صورت نيز حق حبس از زن سلب مي‌شود و زن با قبول مهريه تاريخ دار حق حبس را از خود سلب نموده است.

اگر زوجه بخواهد مهريه خود را با وجود حق حبس دريافت كند مي‌بايست در زمان عقد مدت پرداخت مهريه را زمان حال ثبت كند تا بتواند براي اعمال حق حبس خود اقدام نمايد و اين حق را از خود سلب نكند.

براي بهره‌مندي از حق حبس در ازدواج اثبات باكره بودن زوجه الزاميست ؟

همانطور كه در بالا گفته شد براي دارا بودن حق حبس زن مي‌بايست از برقراري رابطه زناشويي با شوهر خودداري كند و در صورتي كه با اختيار خود رابطه برقرار كند حق حبس را از خود سلب نموده است.

اثبات باكرگي مي‌تواند نشانه‌اي بر عدم تمكين باشد و در صورت باكره بودن زوجه وي مي‌تواند با اثبات آن عدم تمكين را اثبات كند اما چنانچه زن در ازدواج دوم خود اعمال حق حبس نمايد بديهي است كه باكره نبوده و اصولا الزامي براي اثبات آن وجود ندارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حق حبس زوجه در ازدواج، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حق حبس زوجه در ازدواج پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : حق حبس زوجه در ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حق حبس زوجه در ازدواج،
موضوع:
[ ۱۳ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۶:۴۸:۳۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اولين گام براي شروع زندگي مشترك بين زن و مرد ازدواج است. نكاح امري مي‌باشد كه با آداب و رسوم بسياري آميخته گشته است. ازدواج از لحظه برقرار شدن عقد بين زن و مرد اتفاق مي‌افتد كه عقدي لازم بين زن و مرد است. قواعدي كه بر ساير عقود حاكم است در مواردي در خصوص عقد نكاح نيز اجرا مي‌شود. در ادامه به بررسي ثبت ازدواج دائم و موقت مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : ثبت ازدواج

 

 

 

 

 

اقسام عقد نكاح

از نظر قانون ايران كه برگرفته از قواعد فقه اماميه است عقد ازدواج دو نوع مي‌باشد:

1/ ازدواج دائم.

2/ ازدواج موقت.

1/ ازدواج دائم: هنگامي كه كلمه عقد نكاح به كار برده مي‌شود اولين مفهومي كه به ذهن تبادر مي‌كند ازدواج دائم است. در ازدواج دائم زن و مرد براي هميشه با يكديگر پيوند نكاح مي‌بندند. در صيغه عقد دائم فرض بر دائمي و ابدي بودن اين پيوند است. از جمله آثار اين نوع ازدواج مي‌توان به وظيفه شوهر به پرداخت نفقه و ارث بردن زوجين از يكديگر اشاره نمود.

2/ ازدواج موقت: نام ديگر ازدواج موقت، نكاح منقطع است. همان طور كه از اسم اين نوع ازدواج مشخص است نكاح موقت به معناي عقد ازدواجي است با داشتن محدوده زماني معين. حتي اين امر در صيغه عقد هم ذكر مي‌گردد و طرفين براي مدت زمان مشخصي به طور مثال يك ماه يا شش ماه با هم ازدواج مي‌كنند. در ازدواج موقت پس از تمام شدن مدت، عقد نيز باطل مي‌گردد و در طول نكاح حتي ممكن است رابطه جنسي هم اتفاق نيفتد. عقد موقت از بسياري جهات به طور مثال عدم تكليف به پرداخت نفقه و عدم ارث بري طرفين از هم با عقد دائم تفاوت دارد.

ثبت نكاح و ضمانت اجراي عدم ثبت

اگر چه به محض اينكه صيغه عربي چه از سوي طرفين چه از سوي وكيل آن‌ها جاري گردد زن و مرد به هم محرم مي‌شوند اما از نظر قانوني دو طرف ملزم به ثبت واقعه ازدواج خود هستند. بر اساس ماده 20 قانون حمايت از خانوداه ازدواج دائم بايد در دفاتر اسناد ازدواج ثبت گردد و اگر زوجين در جايي نكاح را جاري سازند كه دفتري موجود نباشد به آن‌ها 20 روز مهلت داده شده است تا نزد اولين دفتر اسناد ازدواج عقد نكاح خود را ثبت كنند.

بر اساس قانون عدم ثبت واقعه نكاح داراي مجازات است. براي مردي كه ازدواج دائم خود را ثبت نكند تا يك سال حبس در نظر گرفته شده است.

قوانيني كه به ثبت ازدواج دائم الزام كرده‌اند در واقع اين امر را براي عقد دائم ضروري و لازم مي‌دانند نه براي عقد موقت. در نتيجه مرد الزامي براي ثبت عقد موقت ندارد و همين كه صيغه عقد موقت بين طرفين جاري گردد براي صحت ازدواج موقت كافي است. اما در برخي از موارد به طور خاص قانون زوج را ملزم مي‌كند تا ازدواج موقت را نيز ثبت كند مانند موردي كه زوجه باردار شود.

تشريفات ثبت ازدواج

براي ثبت واقعه ازدواج زن و مرد با مدارك شناسايي خود و همچنين مدارك پزشكي اعم از گواهي عدم اعتياد مرد و عدم ابتلا به بيماري‌هاي موضوع ماده 23 قانون حمايت از خانواده و اجازه ولي دختر در مواردي كه اجازه وي لازم است به دفاتر ثبت ازدواج مراجعه مي‌نمايند.

بعد از احراز هويت طرفين از طريق تاييد و معرفي دو شخص معتمد، سردفتر به ثبت نكاح در دفاتر مخصوص مي‌پردازد. سردفتر سپس سند ازدواج را به رويت طرفين مي‌رساند و هر دو طرف آن را امضا مي‌كنند. سند ازدواج در دو نسخه تهيه شده و به زوجين تحويل داده مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ثبت ازدواج، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ثبت ازدواج پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : ثبت ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ثبت ازدواج،
موضوع:
[ ۱۳ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۶:۴۶:۳۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از رسوم ديرينه ازدواج ايرانيان مهريه زوجه است. خانواده‌ها پيش از ازدواج در مورد مهريه با هم توافقاتي مي‌كنند. قانون از توافقات زوجين در مورد ميزان و نحوه پرداخت مهريه حمايت مي‌كند. مهريه بر اساس نحوه پرداخت انواع مختلفي دارد از جمله مهريه عندالمطالبه، عندالاستطاعه و…. در اين مقاله به يكي از انواع مهريه به نام مهريه عندالاستطاعه مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع :  مهريه عندالاستطاعه

 

مهريه و انواع آن

مهريه مالي است كه در مقابل اجازه زوجه براي تمتع جنسي، شوهر به او پرداخت مي‌كند. مهريه بايد ماليت داشته باشد.

مهريه از لحاظ زمان وصول به نوع تقسيم مي‌شود:

1/ مهريه عندالمطالبه: همانطور كه از نام اين مهريه مشخص است هر زمان كه زن مهريه را طلب كند شوهر ملزم به پرداخت مهريه است.

2/ مهريه عندالاستطاعه: در اين نوع از مهريه هر زمان كه شوهر توان مالي داشته باشد مهريه به زن پرداخت مي‌شود.

براي زوجين اين امكان وجود دارد كه حتي بعد از عقد نوع مهريه خود را تغيير دهند. به فرض مثال اگر مهريه عندالمطالبه است با هم توافق مي‌كنند و مهريه را را عندالاستطاعه قرار مي‌دهند.

مهريه عندالاستطاعه

هنگامي كه مهريه عندالاستطاعه باشد پرداخت مهريه زماني صورت مي‌گيرد كه شوهر توان مالي براي پرداخت آن داشته باشد. طلب كردن مهريه از سوي زن تاثيري ندارد بلكه آنچه در پرداخت مهريه مهم است استطاعت مالي شوهر است. به طور مثال مهريه در عقد نامه 100 سكه تعيين مي‌شود. زوجين با هم توافق مي‌كنند كه مهريه عندالاستطاعه باشد. زوجه فقط زماني كه شوهر توان مالي پرداخت 100 سكه را داشته باشد مي‌تواند مهريه خود را بگيرد.

ثبت مهريه عندالاستطاعه

بر اساس بخشنامه صادره از سوي رياست سازمان ثبت اسناد و املاك كشور و معاون رئيس قوه قضائيه در صورت عندالاستطاعه بودن مهريه سردفتران موظف هستند در موقع ثبت واقعه ازدواج، عندالاستطاعه بودن مهر را به صورت شرط ضمن عقد ثبت كنند.

قبلا در عقدنامه دو بند «الف » و «ب» بود اما بر اساس اين بخشنامه بند «ج» نيز به عقدنامه اضافه مي‌شود. بند « ج» به صورت زير نوشته مي‌شود:

نحوه پرداخت صداق:

  1. ميزان………………………………………… بر عهده شوهر است كه عندالمطالبه به زن پرداخت نمايد. امضا زوج:…………. امضا زوجه:………….
  2. ميزان………………………………………………………بر عهده شوهر است كه در صورت بهره‌مندي از توان مالي به زن پرداخت بنمايد. امضا زوج:………..امضا زوجه:………….

بديهي است كه زوجين بر اساس توافق خود يكي از اين دو را امضا مي‌كنند مگر اينكه با هم توافق كرده باشند كه بخشي از مهريه عندالاستطاعه و بخشي عندالمطالبه باشد. در اين صورت هر دو بخش به ميزان توافق شده امضا مي‌گردد.

نحوه وصول مهريه عندالاستطاعه

در مورد وصول مهريه عندالاستطاعه بايد همان روند هميشگي را طي كرد. يعني از طريق دادگاه و يا اداره ثبت كه شرح راه‌هاي مطالبه مهريه در مقاله‌اي جداگانه آمده است.

البته در اين جا يك مرحله ديگر هم بايد اضافه كرد. اگر شوهر بپذيرد كه توان مالي براي پرداخت مهريه را دارد كه مشكلي ايجاد نمي‌شود. اما اگر شوهر اعلام نمايد كه مالي براي پرداخت مهريه ندارد و عمدتا هم به اين صورت است در اين جا زن بايد استطاعت مالي شوهر را اثبات نمايد. زن بايد مداركي را به دادگاه ارائه دهد مبني بر اينكه شوهر داراي اموال و املاك است و مشكلي در پرداخت مهريه ندارد. از طريق استعلام به دستور دادگاه يا استعلام اداره ثبت به راحتي ليست اموال شوهر معلوم مي‌گردد. البته زماني كه زن مدارك و اسناد دارايي شوهر را داشته باشد همين مدارك كفايت مي‌كند.

گاهي پيش مي‌آيد كه شوهر توان مالي دارد اما اموال خود را براي فرار از پرداخت مهريه از دسترس خارج مي‌كند و يا حتي اموال را به نام ديگري مي‌كند. در اين صورت بار اثبات اين امر كه معاملات شوهر براي فرار از پرداخت مهريه بوده نيز بر دوش زن مي‌افتد.

براي حل پيچيدگي‌هاي وصول مطالبه مهريه عند‌الاستطاعه كمك گرفتن از وكيل مي‌تواند يك امتياز محسوب شود.

سوالات متداول

چه زماني مي‌توان مهريه عند‌الاستطاعه را گرفت ؟

دريافت مهريه عند‌الاستطاعه منوط به توان مالي شوهر است. يعني زماني مي‌توان مهريه را گرفت كه شوهر توان مالي دارد.

چگونه مهريه عند‌الاستطاعه را بگيريم ؟

از طريق اداره ثبت يا دادگاه خانواده مي‌توانيد اقدام كنيد.

گروه وكيل دات كام پاسخگوي سوالات شما در رابطه با مهريه عند‌الاستطاعه مي‌باشد. مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تلفني يا آنلاين وكيل دات كام در خصوص وصول مهريه عند‌الاستطاعه بهره بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهريه عند‌الاستطاعه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهريه عند‌الاستطاعه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

منبع :  مهريه عندالاستطاعه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهريه عندالاستطاعه،
موضوع:
[ ۱۳ آبان ۱۳۹۹ ] [ ۰۶:۴۴:۲۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی