مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

آيا مي‌دانيد غصب به چه معناست و براي تحقق آن چه شرايطي لازم است؟ مسئوليت غاصب چيست؟ غصب يكي از مفاهيم حقوقي است كه در اين مقاله قصد توضيح آن را داريم. غصب در لغت به معناي به ستم گرفتن چيزي از كسي مي‌باشد. در ادامه به بررسي مفهوم غصب و مسئوليت غاصب و همچنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : غصب

غصب

به زبان ساده غصب به معناي در اختيار گرفتن مال غير از راه نامشروع و بدون رضايت مالك مي‌باشد و به آن كسي كه بدون رضايت مالك مال، آن را به مالكيت خود درآورد غاصب گفته مي‌شود.
غاصب به صورت مطلق و محض مسئول مي‌باشد، مسئوليت از بين رفتن اصل مال و منافع آن بر دوش وي قرار مي‌گيرد.

شرايط تحقق غصب

۱ – استيلاء

براي تحقق غصب، استيلاء يعني تسلط بر حق ديگري لازم است. به بيان ديگر شخص بايد مال ديگري را به طور مادي و عملي تصرف كند و تصرف حقوقي مانند فروش مال ديگري براي تحقق غصب كافي نيست.

۲ –  حق غير | غصب

استيلاء و تسلط بايد بر حق ديگري باشد. منظور از حق، حق مالي يا همان مال است كه شامل منقول و غيرمنقول مي‌باشد.

۳ – به نحو عدوان

شرط سومي كه براي تحقق غصب لازم است اين است كه استيلاء و تصرف بايد به نحو عدوان يعني بايد به صورت ظلم و ستم و ناحق باشد.
عدوان هنگامي واقع مي‌شود كه متصرف با علم به اين كه مال از آن ديگري است و اجازه تصرف آن را ندارد، بر آن استيلاء يابد و به عبارت ديگر سوء‌نيت متصرف شرط تحقق غصب مي‌باشد.

مسئوليت غاصب

از لحاظ مدني قانون گذار غاصب را مسئول رد عين يا بدل مال مغصوب و نقص و عيبي كه در آن ايجاد شده و نيز مسئول منافع آن شناخته است.

الف – مسئوليت غاصب نسبت به عين مال مغصوب

مورد اول مسئوليت اين است كه عين مال مغصوب موجود و رد آن ممكن باشد. در اين صورت كسي كه مال ديگري را غصب كرده بايد آن را به صاحب مال پس بدهد، حتي اگر مال مقصود در زمين يا بنا به كار رفته باشد، در اين جا مالك مي‌تواند مال را از غاصب بخواهد و در اين صورت غاصب مكلف به كندن يا جدا ساختن مال از زمين يا بنا و تسليم آن به مالك است.

ب – مسئوليت غاصب در صورت تلف مال مغصوب يا تعذر رد عين

طبق ماده ۳۱۱ قانون مدني هرگاه عين مال مغصوب تلف شود غاصب بايد مثل يا قيمت آن را بپردازد. هم چنين ممكن است مال مغصوب از بين نرفته باشد ولي رد عين به علتي غير از تلف غير‌ممكن شود، در اين صورت غاصب مكلف به دادن بدل يعني مثل يا قيمت است.

پ – مسئوليت غاصب در صورت نقص و عيب مال مغصوب

هرگاه در زمان تصرف غاصب در مال مغصوب نقص و عيبي در آن پديد آمده باشد غاصب مسئول و مكلف به جبران خسارت است اگرچه نقص و عيب ناشي از فعل وي نباشد.

ت – مسئوليت غاصب نسبت به منافع مال مغصوب

غاصب فقط ضامن عين يا بدل مال مغصوب مي‌باشد، بلكه نسبت به منافع آن هم مسئول است، اگرچه استفاده نكرده باشد.

زمان تقويم مال مغصوب | غصب

طبق ماده ۳۱۲ قانون مدني، اگر مال مغصوب مثلي نباشد و مثل آن موجود نباشد، غاصب بايد قيمت زماني را بدهد كه مي‌خواهد جبران خسارت كند و اگر مثل موجود بوده و از ارزش افتاده باشد، بايد آخرين قيمت آن مال را پرداخت نمايد.
به زبان ساده‌تر چون تا زماني كه مال مغصوب طلب نشده عين بايد به مالك تسليم شود و مسئوليت غاصب نسبت به قيمت در زمان تلف تحقق مي‌يابد، مي‌توان گفت قيمت زمان تلف ملاك عمل است و هرگاه قيمت زمان تاديه بيش از قيمت زمان تلف باشد، مالك مي تواند تفاوت قيمت را نيز از باب تسبيب و مسئوليت مدني از غاصب مطالبه كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص غصب، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون غصب پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : غصب

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: غصب،
موضوع:
[ ۵ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۸:۵۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هر كشور داراي قوانين به خصوص‌‌‌ خود ‌‌‌مي‌باشد و قوانين همه كشور‌‌‌ها با يكديگر يكسان نيست. اما در همه كشورها افراد ‌‌‌مي‌توانند از يكديگر به دلايل مختلف شكايت كنند و بخواهند كه قاضي دادگاه به شكايت‌‌‌ آن‌ها رسيدگي نمايد. اما شكايت از افراد نيز قواعد خاص خود را دارد و به راحتي ‌‌نمي‌توان در دادگاه طرح دعوا نمود. در ادامه قصد داريم در مورد خواهان دعوي توضيحات بيشتري را ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

شكايت را به دلايل مختلف نپذيرد و رد كند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : خواهان دعوي

خواهان دعوي كيست‌‌‌ ؟

هرگاه فردي تصور كند كه حقي از او گرفته شده و يا فردي نسبت به او كار خطايي را انجام داده است تنها چيزي كه به ذهنش ‌‌‌مي‌رسد اين است كه به دادگاه مراجعه نمايد و از فرد مقابلش شكايت كند. براي مثال فردي خانه‌‌‌اي را اجاره كرده است و پس از تمام شدن مدت قرارداد صاحبخانه وديعه را به او بازنگردانده است كه در اين صورت فرد براي طرح دعوا به دادگاه مراجعه ‌‌‌مي‌كند و در قانون به افرادي كه در دادگاه طرح دعوا ‌‌‌مي‌نمايند خواهان گفته ‌‌‌مي‌شود. فردي كه از او شكايت ‌‌‌مي‌شود نيز خوانده نام دارد و ‌‌‌مي‌تواند

شرايط اقامه دعوي براي خواهان

همانطور كه در بالا گفته شد براي اقامه دعوا فرد ‌‌‌مي‌بايست برخي شرايط را دارا باشد و هر كسي ‌‌‌نمي‌تواند در دادگاه طرح دعوا و شكايت كند. اين شرايط به شرح زير ‌‌‌مي‌باشند:

منجز بودن طلب

  • يكي از شرايط طرح دعوي براي مطالبه مال اين است كه مال مطرح‌ شده منجز باشد نه مشروط. اين ‌به اين‌معني است كه مال يا طلب بايد به خودي خود وجود داشته باشد و براي وجود آن ‌نياز به هيچ اتفاق يا امري خارجي نباشد. براي مثال ارث حقي است كه به افراد پس از فوت مورثشان ‌‌‌مي‌رسد. درست است كه ارث حق افراد است اما ‌تا زماني كه مورث فوت نكرده وارثين‌ حق ندارند براي دريافت ارث طرح دعوا نمايد.

ذينفعي

  • فردي كه طرح ‌دعوا‌‌‌‌ مي‌كند ‌‌‌مي‌بايست در صورت صدور حكم يا متضرر شود يا منتفع. يعني فرد بايد در صورت صدور حكم ‌پس از طرح ‌دعوا يا ضرر كند يا نفعي به او برسد و در صورتي كه اينطور نباشد دادگاه ‌‌‌مي‌تواند شكايت او را رد كند.

اهليت خواهان دعوي

  • خواهان ‌‌‌مي‌بايست براي طرح دعوي داراي اهليت باشد و مجنون و صغير نباشد. اين به اين معني است كه فرد عاقل و بالغ باشد و همچنين توانايي اجراي حق را داشته باشد و در غير اين‌ صورت شكايتش رد ‌‌‌مي‌شود.

مطالبه مشروع و قانوني

  • موضوع دعوي بايد مشروع باشد و از نظر شرعي و قانوني اشكالي نداشته باشد.‌ براي مثال ‌‌نمي‌توان براي مطالبه مالي كه از راه فروش مواد مخدر يا سرقت به دست آمده است در دادگاه طرح دعوي نمود.

ساير شروط اقامه دعوا از جانب خواهان دعوي

  • اگر موضوع شكايت قبلا در دادگاه مطرح شده باشد و براي آن ‌‌حكمي‌ صادر گرديده باشد خواهان ‌‌نمي‌تواند دوباره در مورد آن طرح دعوا نمايد و اگر بخواهد به حكم اعتراض كند نيز ‌‌‌مي‌بايست از روش تجديدنظرخواهي يا ساير راه‌هاي اعتراض به حكم استفاده كند.
  • خواهان براي طرح دعوي ‌‌‌مي‌بايست شخص خوانده را به درستي مشخص كند و در صورتي كه‌ شكايت او ربطي به خوانده نداشته باشد خوانده ‌‌‌مي‌تواند شكايت را رد كند و حتي دادگاه نيز به شكايتش رسيدگي نخواهد كرد.
  • اگر رسيدگي به موضوع دعوي مهلت محدودي داشته باشد و مهلت آن‌ تمام شده باشد ديگر خواهان ‌‌نمي‌تواند در مورد آن طرح دعوا كند.
  • خواهان ‌‌‌مي‌بايست در دادگاهي طرح دعوا كند كه صلاحيت رسيدگي به موضوع دعوي را داشته باشد.

اگر خواهان تمام شرايط دعوا را داشته باشد و قبل از صدور حكم ‌فوت كند تكليف چيست‌‌‌ ؟

در برخي موارد ديده ‌‌‌مي‌شود كه خواهان تمام شرايط دعوي را داشته و اقدام به اين كار نموده است اما قبل از صدور حكم ‌توسط دادگاه فوت ‌‌‌مي‌نمايد كه در اين صورت بازماندگان او ‌‌‌مي‌توانند شكايت را ادامه دهند تا حكم صادر گردد.

سوالات متداول

خوانده كيست‌‌‌ ؟

به كسي كه خواهان بر عليه او طرح دعوا ‌‌‌مي‌كند خوانده ‌‌‌مي‌گويند.

آيا ‌‌‌مي‌توان براي مطالبه مال به دست آمده از سرقت طرح دعوا كرد‌‌‌ ؟

خير زيرا اين نوع مال از راه‌‌‌هاي شرعي به دست نيامده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خواهان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خواهان پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

منبع : خواهان دعوي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خواهان دعوي،
موضوع:
[ ۳ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۵۳:۱۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد قرارداد مشاركت در ساخت چه نوع قراردادي مي‌باشد و چه معنايي دارد؟ مي‌توان گفت قرارداد مشاركت در ساخت يك توافق دو طرفه مي‌باشد. قرارداد مشاركت در ساخت و مديريت آن از اهميت ويژه‌اي برخوردار بوده و هر گونه اشتباه در آن مي‌تواند موجب بروز خساراتي شود. بنابراين آگاه بودن و داشتن اطلاعات و شناخت قوانين در اين زمينه از مهم‌ترين مسائل مي‌باشد. در ادامه به بررسي بيشتر نمونه قرارداد مشاركت در ساخت و مفاد الزامي آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : نمونه قرارداد مشاركت در ساخت 

قرارداد مشاركت در ساخت

در قرارداد مشاركت در ساخت، ملك از يك شخص و سرمايه از شخص ديگري مي‌باشد، به اين گونه كه مالك يك ملك يا يك زمين قديمي تصميم مي‌گيرد كه ملك خود را در اختيار سازندگان ملك قرار بدهد و سازندگان ملك هم با هزينه خود آن ملك را بسازند. براي تنظيم اين قرارداد نكاتي لازم است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد.

اقسام و انواع اين قرارداد | نمونه قرارداد مشاركت در ساخت

مورد اول اين است كه شخص ابتدا زمين را تسليم مي‌كند و فرد بعدي هم هزينه‌هاي ساخت را قبول كرده و به عهده بگيرد.

در مورد دوم دو طرف قرارداد توافق مي‌كنند كه عمليات به صورت مرحله‌اي در هر بخش يا هر مرحله كه تمام شد بر اساس توافقات از قبل تعيين شده يك قسمت از زمين واگذار شود.

در حالت بعدي طرفين توافق مي‌كنند كه اگر ساخت به مرحله مشخصي رسيد، مالك زمين يا ملك وكالتي به طرف دوم براي جهت تنظيم انتقال سند رسمي به ميزان سهم خود واگذار نمايد.

گاهي اوقات هم ممكن است كه سه دانگ از ملك يا زمين در آغاز به نفر دوم داده شود.

تنظيم قرارداد

در تنظيم قرارداد رعايت نكاتي ضروري مي‌باشد:

مدت زمان كار و ميزان سود و زيان قرارداد بايد پيش‌بيني شود.

آورده طرفين بايد مشخص باشد ( مورد قرارداد ).

در قرارداد هر دو طرف قرار داد متعهد مي‌شوند تا تعهداتي را عملي سازند، در صورتي كه طرفين به تعهداتشان عمل نكنند بايد ضمانت اجرايي براي آن‌ها تعيين شده باشد.

شخص بايد صاحب ملك يا زمين بوده و يا اجازه اين كار را داشته باشد.

ملكي كه قرار است بر روي آن كار شود بايد داراي سند رسمي باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله سند رسمي را مطالعه نماييد.

نمونه مفاد الزامي قرارداد مشاركت در ساخت

طرفين قرارداد

ابتدا بايد طرفين قرارداد مشخص شده و مشخصات آن‌ها ذكر شود.

موضوع قرارداد

مرحله بعد مشخص كردن موضوع قرارداد مي‌باشد، به عنوان مثال مشاركت در ساختن يك ساختمان جديد.

مشخصات مورد قرارداد

مشخصات مورد قرارداد، مانند اينكه در قرارداد ذكر گردد آورده هر يك از طرفين در قراداد چيست. مثلا آورده يك طرف متشكل است از … قطعه زمين به مساحت … متر مربع.

سهم‌الشركه طرفين

طبق توافق طرفين سهم‌الشركه هر يك از دو طرف بر اساس آورده‌ها و تعهدات آن‌ها تعيين شود.

مدت قرارداد | نمونه قرارداد مشاركت در ساخت

در مرحله بعد مدت قرارداد بايد ذكر شود.

مدت زمان شروع مشاركت بايد مشخص باشد مثلا از تاريخ با حروف … لغايت تاريخ با حروف …

شرايط قرارداد | نمونه قرارداد مشاركت در ساخت

شرايط قرارداد هم بايد ذكر شود. اين شرايط طيف وسيعي را مي‌تواند در بر بگيرد.

تعهدات طرفين

تعهدات طرفين ( طرف اول و طرف دوم ) نوشته مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرارداد مشاركت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نوشتن قرارداد پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

منبع : نمونه قرارداد مشاركت در ساخت 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۵۱:۲۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

شوراي حل اختلاف يكي از مراجعي است كه در زمينه رسيدگي، حل و فصل اختلافات و صدور حكم فعاليت مي‌كند. اما آيا مي‌دانيد كه شوراي حل اختلاف به چه دليلي تاسيس شده است؟ اين شورا به منظور كاهش مراجعات مردم به محاكم قضايي و در راستاي توسعه مشاركت‌هاي مردمي، رفع اختلافات محلي و نيز حل و فصل اموري كه ماهيت قضايي ندارند و يا ماهيت قضايي آن از پيچيدگي كمتري برخوردار است تشكيل شده است. در ادامه به بررسي چگونگي ثبت شكايت در شوراي حل اختلاف و رسيدگي اين شورا مي‌پردازيم. همچنين مي توانيد براي آشنايي با دادسرا كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع  : نحوه ثبت شكايت در شوراي حل اختلاف

شوراي حل اختلاف 

همانطور كه در بالا توضيح داديم شوراي حل اختلاف بيشتر به منظور برقراري صلح و آرامش بين افراد تشكيل شده است كه البته اين آشتي و سازش زماني برقرار مي‌شود كه دو طرف دعوي (خوانده و خواهان) خواستار آشتي از طريق شورا باشند.

حدود وظايف و اختيارات شوراي حل اختلاف و همچنين تركيب و نحوه انتخاب اعضاي آن بر اساس پيشنهاد وزير دادگستري و تصويب هيات وزيران در قالب آيين‌نامه‌اي مي‌باشد كه رئيس قوه قضاييه آن را تاييد مي‌نمايد.

توصيه مي‌كنيم مقاله راي شوراي حل اختلاف را مطالعه نماييد.

نحوه ثبت شكايت در شوراي حل اختلاف 

براي ثبت شكايت در شوراي حل اختلاف اولا بايد شوراي حل اختلافي را كه صالح به رسيدگي مي‌باشد پيدا كرد كه در اكثر مواقع شوراي صالح به رسيدگي، شوراي حل اختلاف محل اقامت خوانده مي‌باشد و ثانيا بعد از مراجعه به شوراي حل اختلاف صالح بايد خواستار فرم دادخواست شويد.

پس از اين كه دادخواست را نوشته و تحويل داديد در اين جا بايد هزينه دادرسي را هم پرداخت كنيد. بنابراين در زمان تحويل دادخواست، هزينه دادرسي هم تاديه مي‌شود.

بعد از انجام كارهايي كه گفته شد به موضوع شما نوبت داده شده و رسيدگي هم طبق آن نوبت آغاز مي‌شود.

نحوه رسيدگي به پرونده در شوراي حل اختلاف | شكايت در شوراي حل اختلاف

براي رسيدگي به پرونده شما بايد تمام اعضاي شورا حاضر باشند و دو طرف دعوي يا وكلاي آن‌ها هم مي‌توانند در جريان رسيدگي حاضر باشند.

بعد از اين كه شورا رسيدگي خود را انجام داد، نتيجه اين رسيدگي به دو صورت نمايان مي‌شود:

اول اينكه شورا گزارش اصلاحي صادر مي‌كند و دوم اينكه شورا اقدام به صدور راي مي‌كند. يعني اينكه شورا حل اختلاف يكي از اين دو مورد را انجام مي‌دهد.

گزارش اصلاحي

شورا در مواردي گزارش اصلاحي صادر مي‌كند كه دو طرف دعوي ( خواهان و خوانده) توافق نمايند كه موضوع اختلافشان را در شورا مطرح نمايند تا از طريق شورا بين آن‌ها صلح و سازش برقرار شود.

گزارش اصلاحي قابل اعتراض نبوده و قطعي مي‌باشد.

برخلاف قطعي بودن گزارش اصلاحي، آراي صادر شده از شوراي حل اختلاف با توجه به مدتي كه در قانون مشخص شده است قابل اعتراض و تجديدنظر مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله گزارش اصلاحي را مطالعه نماييد.

موارد صدور راي توسط شوراي حل اختلاف

1. دعاوي مالي در خصوص اموال منقول تا ميزان دويست ميليون ريال.

2. تمامي دعاوي كه مربوط به تخليه عين مستاجره مي‎‌باشد. البته دعاوي مربوط به سرقفلي و حق كسب و پيشه شامل اين مورد نمي‌شود.

3. دعاوي تعديل اجاره‌بها در صورتي كه در اصل رابطه استيجاري اختلافي نباشد.

4. اقداماتي كه بعد از فوت متوفي انجام مي‌شود مانند صورت‌برداري از اموال و دارايي‌هاي متوفي و مهر و موم كردن آن‌ها و… در صلاحيت اجباري شوراي حل اختلاف مي‌باشد.

5. ادعاي اعسار از پرداخت محكوم‌به، البته اين مورد تنها در صورتي در شوراي حل اختلاف مطرح مي‌شود كه اصل دعوي هم در شوراي حل اختلاف مطروح باشد.

اعسار به معناي اين مي‌باشد كه فرد توانايي پرداخت آنچه كه به آن محكوم شده است را ندارد.

6. يكي ديگر از مواردي كه شوراي حل اختلاف اقدام به صدور راي مي‌كند مربوط به دعاوي مهريه، نفقه و جهيزيه تا ميزان دويست ميليون ريال مي‌باشد. اين دعاوي در صورتي در شورا مطرح مي‌گردد كه دادگاه خانواده در ضمن رسيدگي به دعاوي خانوادگي به آن‌ها رسيدگي نكند.

ادامه

7. تامين دليل يكي ديگر از وظايف شوراي حل اختلاف است كه بايد به درخواست تامين دليل رسيدگي بكند. تامين دليل به اين معناست كه شخص خسارت ديده خواستار اين باشد كه دلايل و مدارك موجودي كه براي اثبات ادعايش دار‌د، جمع آوري و نگهداري شود.

8. جرائم تعزيري مستوجب مجازات جزاي نقدي درجه هشت ( جزاي نقدي تا ده ميليون ريال) بدون حبس و ساير مجازات‌هاي ديگر.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ثبت شركت در شوراي حل اختلاف، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ثبت شركت در شوراي حل اختلاف پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع  : نحوه ثبت شكايت در شوراي حل اختلاف


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۲۲:۲۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هر كشور داراي قوانين به خصوص‌‌‌ خود ‌‌‌مي‌باشد و قوانين همه كشور‌‌‌ها با يكديگر يكسان نيست. اما در همه كشورها افراد ‌‌‌مي‌توانند از يكديگر به دلايل مختلف شكايت كنند و بخواهند كه قاضي دادگاه به شكايت‌‌‌ آن‌ها رسيدگي نمايد. اما شكايت از افراد نيز قواعد خاص خود را دارد و به راحتي ‌‌نمي‌توان در دادگاه طرح دعوا نمود. در ادامه قصد داريم در مورد خواهان دعوي توضيحات بيشتري را ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

شكايت را به دلايل مختلف نپذيرد و رد كند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : خواهان دعوي

خواهان دعوي كيست‌‌‌ ؟

هرگاه فردي تصور كند كه حقي از او گرفته شده و يا فردي نسبت به او كار خطايي را انجام داده است تنها چيزي كه به ذهنش ‌‌‌مي‌رسد اين است كه به دادگاه مراجعه نمايد و از فرد مقابلش شكايت كند. براي مثال فردي خانه‌‌‌اي را اجاره كرده است و پس از تمام شدن مدت قرارداد صاحبخانه وديعه را به او بازنگردانده است كه در اين صورت فرد براي طرح دعوا به دادگاه مراجعه ‌‌‌مي‌كند و در قانون به افرادي كه در دادگاه طرح دعوا ‌‌‌مي‌نمايند خواهان گفته ‌‌‌مي‌شود. فردي كه از او شكايت ‌‌‌مي‌شود نيز خوانده نام دارد و ‌‌‌مي‌تواند

شرايط اقامه دعوي براي خواهان

همانطور كه در بالا گفته شد براي اقامه دعوا فرد ‌‌‌مي‌بايست برخي شرايط را دارا باشد و هر كسي ‌‌‌نمي‌تواند در دادگاه طرح دعوا و شكايت كند. اين شرايط به شرح زير ‌‌‌مي‌باشند:

منجز بودن طلب

  • يكي از شرايط طرح دعوي براي مطالبه مال اين است كه مال مطرح‌ شده منجز باشد نه مشروط. اين ‌به اين‌معني است كه مال يا طلب بايد به خودي خود وجود داشته باشد و براي وجود آن ‌نياز به هيچ اتفاق يا امري خارجي نباشد. براي مثال ارث حقي است كه به افراد پس از فوت مورثشان ‌‌‌مي‌رسد. درست است كه ارث حق افراد است اما ‌تا زماني كه مورث فوت نكرده وارثين‌ حق ندارند براي دريافت ارث طرح دعوا نمايد.

ذينفعي

  • فردي كه طرح ‌دعوا‌‌‌‌ مي‌كند ‌‌‌مي‌بايست در صورت صدور حكم يا متضرر شود يا منتفع. يعني فرد بايد در صورت صدور حكم ‌پس از طرح ‌دعوا يا ضرر كند يا نفعي به او برسد و در صورتي كه اينطور نباشد دادگاه ‌‌‌مي‌تواند شكايت او را رد كند.

اهليت خواهان دعوي

  • خواهان ‌‌‌مي‌بايست براي طرح دعوي داراي اهليت باشد و مجنون و صغير نباشد. اين به اين معني است كه فرد عاقل و بالغ باشد و همچنين توانايي اجراي حق را داشته باشد و در غير اين‌ صورت شكايتش رد ‌‌‌مي‌شود.

مطالبه مشروع و قانوني

  • موضوع دعوي بايد مشروع باشد و از نظر شرعي و قانوني اشكالي نداشته باشد.‌ براي مثال ‌‌نمي‌توان براي مطالبه مالي كه از راه فروش مواد مخدر يا سرقت به دست آمده است در دادگاه طرح دعوي نمود.

ساير شروط اقامه دعوا از جانب خواهان دعوي

  • اگر موضوع شكايت قبلا در دادگاه مطرح شده باشد و براي آن ‌‌حكمي‌ صادر گرديده باشد خواهان ‌‌نمي‌تواند دوباره در مورد آن طرح دعوا نمايد و اگر بخواهد به حكم اعتراض كند نيز ‌‌‌مي‌بايست از روش تجديدنظرخواهي يا ساير راه‌هاي اعتراض به حكم استفاده كند.
  • خواهان براي طرح دعوي ‌‌‌مي‌بايست شخص خوانده را به درستي مشخص كند و در صورتي كه‌ شكايت او ربطي به خوانده نداشته باشد خوانده ‌‌‌مي‌تواند شكايت را رد كند و حتي دادگاه نيز به شكايتش رسيدگي نخواهد كرد.
  • اگر رسيدگي به موضوع دعوي مهلت محدودي داشته باشد و مهلت آن‌ تمام شده باشد ديگر خواهان ‌‌نمي‌تواند در مورد آن طرح دعوا كند.
  • خواهان ‌‌‌مي‌بايست در دادگاهي طرح دعوا كند كه صلاحيت رسيدگي به موضوع دعوي را داشته باشد.

اگر خواهان تمام شرايط دعوا را داشته باشد و قبل از صدور حكم ‌فوت كند تكليف چيست‌‌‌ ؟

در برخي موارد ديده ‌‌‌مي‌شود كه خواهان تمام شرايط دعوي را داشته و اقدام به اين كار نموده است اما قبل از صدور حكم ‌توسط دادگاه فوت ‌‌‌مي‌نمايد كه در اين صورت بازماندگان او ‌‌‌مي‌توانند شكايت را ادامه دهند تا حكم صادر گردد.

سوالات متداول

خوانده كيست‌‌‌ ؟

به كسي كه خواهان بر عليه او طرح دعوا ‌‌‌مي‌كند خوانده ‌‌‌مي‌گويند.

آيا ‌‌‌مي‌توان براي مطالبه مال به دست آمده از سرقت طرح دعوا كرد‌‌‌ ؟

خير زيرا اين نوع مال از راه‌‌‌هاي شرعي به دست نيامده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خواهان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خواهان پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : خواهان دعوي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خواهان دعوي،
موضوع:
[ ۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۲۰:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد سهام عدالت چيست و مشمولين آن چه كساني هستند؟ آيا مي‌دانيد براي اطلاع از وضعيت سهام خود بايد چه كاري انجام داد؟ سهام عدالت بنا به نظر دولت نهم از طريق شركت‌هاي تعاوني استاني به كساني كه مشمول سهام عدالت هستند واگذار مي‌گردد. اولين سود سهام عدالت در سال 95 به سهامداران پرداخت شد. در ادامه به بررسي چگونگي استعلام سهام عدالت 99 مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نحوه آزادسازي سهام عدالت كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : استعلام سهام عدالت

سهام عدالت

طبق توضيحات بالا بر اساس سهام عدالت، قسمتي از سهام شركت‌هاي دولتي معين، به قشر‌هاي كم درآمد جامعه فروخته مي‌شود. هدف از اين كار توزيع ثروت ميان بخش‌هاي كم درآمد جامعه مي‌باشد.

استعلام سهام عدالت

سهامدار با مراجعه به سامانه سهام عدالت، برگه سهام خود را مشاهده مي‌كند. در برگه سهام اطلاعاتي مانند ارزش اسمي سهام و ليست سود‌هاي واريزي توسط دولت نوشته شده است.

مراحل استعلام سهام عدالت

ابتدا بايد سامانه سهام عدالت را در مرورگر خود وارد نماييد. وارد سامانه شده و گزينه ورود به سامانه را انتخاب بكنيد. در اين قسمت مقررات سامانه ذكر شده كه شما پس از مطالعه آن بايد گزينه، مطالب فوق را معالعه نموده و مي‌پذيرم را بزنيد و بعد هم گزينه ادامه را انتخاب نماييد.

بعد از انجام كار‌هاي فوق بايد كدملي خود را به صورت كامل و صحيح وارد كرده و كد امنيتي نوشته شده را هم وارد نماييد.

در اين مرحله اگر كه شما سهام عدالت نداشته باشيد بايد از سامانه خارج شويد.

از مرحله بعد راستي آزمايي شروع شده و از شما مي‌خواهد از بين گزينه‌هاي پيشنهادي نام و نام خانوادگي خود را انتخاب نماييد.

در صفحه بعد هم بايد بين گزينه‌هاي موجود نام پدر خود را انتخاب كرده و بعد روي گزينه ادامه كليك نماييد.

در صفحه بعدي بايد گزينه سال تولد خود را از ميان گزينه‌هاي پيشنهادي انتخاب و وارد كنيد.

مرحله آخر راستي آزمايي

اينجا مرحله آخر راستي آزمايي بوده و بايد از سه گزينه ارائه شده شماره شناسنامه صحيح خود را انتخاب كنيد. توجه داشته باشيد كه اگر شماره شناسنامه شما در سه گزينه موجود نبود بايد گزينه خط تيره را علامت بزنيد.

پس از انجام اين مراحل اطلاعات شخصي و هويتي سهامدار نمايش داده مي‌شود كه در صورت صحيح بودن بايد گزينه تاييد و ورود را انتخاب كنيد.

حالا صفحه شخصي شما به عنوان سهامدار نشان داده مي‌شود كه براي مشاهده وضعيت سهام خود بايد بر روي گزينه مشاهده صورت وضعيت دارايي سهام كليك نماييد.

در آخر هم برگه سهام نمايش داده مي‌شود كه شما مي‌توانيد ارزش اسمي سهام و وضعيت واريز سود، زمان و تعداد و مبلغ واريزي سود‌هاي خود را مشاهده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص استعلام سهام عدالت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون استعلام سهام عدالت پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : استعلام سهام عدالت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: استعلام سهام عدالت،
موضوع:
[ ۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۷:۵۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

گاهي پيش ‌‌‌‌مي‌آيد كه به دليل شرايط بد اقتصادي و نوسانات بازار بسياري از كارگاه‌‌‌‌‌هاي توليدي تعطيل شوند. با تعطيلي يك كارگاه فقط كارفرما نيست كه متضرر ‌‌‌‌مي‌شود بلكه كارگري هم كه نان آور خانواده است دچار بحران مي‌گردد. قطعا نبايد كارگر با مشكلات ناشي از بيكاري تنها بماند و از او بايد حمايت شود. در همين راستا در قانون كار تدابيري به منظور حمايت از كارگران بعد از تعطيلي كارگاه‌‌‌‌‌ها در نظر گرفته شده است كه در اين مطلب به آن‌‌‌‌‌ها مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : تعطيلي كارگاه

كارگاه چيست ؟

بر اساس تعريف ارائه شده در قانون كار كارگاه جاييست كه كارگر به تقاضاي كارفرما يا نماينده او در آن جا مشغول به كار ‌‌‌‌مي‌شود. مانند موسسات صنعتي، كشاورزي، معدني، ساختماني، مسافربري،‌‌ترابري و…

هر نوع نقل و انتقال كارگاه شامل قهري و قراردادي، جزئي يا كلي و حتي تغيير نوع كاربري و فعاليت كارگاه باعث قطع ارتباط كارگر و كارگاه نمي‌شود مگر به حكم قانون.

عوامل تعطيلي كارگاه

از نظر كلي به دو دليل عمده كارگاه تعطيل مي‌گردد. از جمله:

تعطيلي قهري و اضطراري كا‌رگاه: حالتي است كه در آن عليرغم ميل و خواسته كارفرما كار‌گاه بايد تعطيل گردد. اين عامل قهري كه باعث تعطيلي تمام يا قسمتي از كا‌رگاه مي‌شود ممكن است يك عامل طبيعي مانند سيل، زلزله، آتش سوزي و…. باشد. قطعا در صورتي كه يك كار‌گاه آسيب ببيند امكان فعاليت در آن وجود ندارد.

همچنين ممكن است عامل قانوني باعث تعطيلي كا‌رگاه شود. زماني كه بازرس كار به دلايلي مانند نقص فني دستگاه گزارش تهيه مي‌كند شخص كارفرما مجبور ‌‌‌‌مي‌شود كا‌رگاه خود را تعطيل نمايد. به طور مثال بازرس به كارگاه شيريني پزي مراجعه مي‌كند. در كارگاه نكات بهداشتي رعايت نشده است در اين صورت بازرس گزارشي تهيه مي‌كند و كارگاه تعطيل ‌‌‌‌مي‌شود.

تعطيلي كار‌گاه به خواست و اراده كارفرما: در اين حالت هيچ عامل خارجي باعث توقف فعاليت كارگاه نشده است بلكه خود كارفرما با اراده و ميل خويش به دلايلي كارگاه را تعطيل مي‌كند به طور مثال به خاطر مشكلات اقتصادي و نبودن بازار فروش تمام يا قسمتي از كارگاه تعطيل ‌‌‌‌مي‌شود.

آثار تعطيل شدن كارگران در قانون كار

در قانون كار فقط موردي كه كارگاه به دليل قوه قهريه تعطيل شده باشد مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس ماده 30 قانون كار در اين صورت پس از به راه افتادن دوباره فعاليت كارگاه كارفرما موظف است كارگراني را كه كار خود را از دست داده‌اند در همان واحدي كه راه اندازي كرده است دوباره به كار بگيرد.

در موردي كه تعطيلي به اراده خود كارفرما باشد قانون سكوت كرده است. اما به نظر ‌‌‌‌مي‌رسد مانند حالتي است كه قرارداد كار تعليق ‌‌‌‌مي‌شود. يعني به طور موقت كارگر و كارفرما قادر به انجام وظائف و تكاليف خود در برابر هم نيستند. در اين حالت هم بعد از رفع تعليق و شروع مجدد كار همان كارگاه قبلي بايد مجددا كارگر به كار خود برگردد.

حقوق كارگران بعد از تعطيلي كارگاه

زماني كه شخص كارگر بيكار ‌‌‌‌مي‌شود به دليل اينكه دريافتي و درآمدي ندارد قطعا از نظر معيشتي دچار مشكل ‌‌‌‌مي‌شود. از همين رو در قانون بيمه براي رفع اين مشكل كارگران و حمايت از آن‌ها در زماني كه بيكار هستند بيمه بيكاري در نظر گرفته شده است.

پس از اينكه كا‌رگاه به هر دليلي تعطيل شد كارفرما بايد تمام حقوق و مزاياي كارگر را با او تصفيه كند. همچنين كارگر ‌‌‌‌مي‌تواند با مراجعه به اداره بيمه مدارك خود مبني بر تعطيلي كا‌رگاه و بيكار شدن را ارائه دهد و از بيمه، مبلغي را با عنوان بيمه بيكاري دريافت نمايد. بر اساس ماده 2 قانون بيمه بيكاري كارگران مجرد حداكثر به مدت 24 ماه و متاهلين به مدت حداكثر 50 ماه ‌‌‌‌مي‌توانند بيمه دريافت نمايند.

جبران خسارت كارگران بعد از تعطيلي كارگاه

اگر كارگاه به دليل عوامل قهري مانند سيل، زلزله و… تعطيل شده باشد با توجه به اينكه كارفرما نيز متضرر شده است لزو‌‌‌‌مي ‌به پرداخت خسارت وجود ندارد.

با توجه به اين كه قانون نمي‌خواهد تا امنيت شغلي كارگران لطمه ببيند اگر با اراده خود كارفرما كارگاه تعطيل شود مانند زماني است كه به دلايل غير موجه و اجباري كارگر اخراج مي‌گردد كه در اين صورت كارگر مستحق دريافت خسارت است.

سوالات متداول

آيا كارگر بعد از تعطيلي كارگاه ‌‌‌‌مي‌تواند بيمه بيكاري بگيرد ؟

بله امكان گرفتن بيمه بيكاري وجود دارد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

حقوق كارگر بعد از تعطيلي كارگاه به چه صورت است ؟

در صورت تعطيلي كارگاه بايد تمام مزايا و حقوق قبلي با كارگر تصفيه شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چگونه خسارت كارگر بعد از تعطيلي كارگاه جبران ‌‌‌‌مي‌شود ؟

كارفرما به كارگر خسارت ‌‌‌‌مي‌پردازد كه البته بستگي به علت تعطيلي دارد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد آثار تعطيل شدن كارگاه در قانون كار ‌‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد. همچنين با عضو شدن در كانال تلگرا‌‌‌‌مي ‌وكيل دات كام از آخرين اخبار حقوقي مطلع شويد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تعطيلي كارگاه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تعطيلي كا‌رگاه پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : تعطيلي كارگاه

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تعطيلي كارگاه،
موضوع:
[ ۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۸:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد سهام عدالت چيست و مشمولين آن چه كساني هستند؟ آيا مي‌دانيد براي اطلاع از وضعيت سهام خود بايد چه كاري انجام داد؟ سهام عدالت بنا به نظر دولت نهم از طريق شركت‌هاي تعاوني استاني به كساني كه مشمول سهام عدالت هستند واگذار مي‌گردد. اولين سود سهام عدالت در سال 95 به سهامداران پرداخت شد. در ادامه به بررسي چگونگي استعلام سهام عدالت 99 مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نحوه آزادسازي سهام عدالت كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : استعلام سهام عدالت

سهام عدالت

طبق توضيحات بالا بر اساس سهام عدالت، قسمتي از سهام شركت‌هاي دولتي معين، به قشر‌هاي كم درآمد جامعه فروخته مي‌شود. هدف از اين كار توزيع ثروت ميان بخش‌هاي كم درآمد جامعه مي‌باشد.

استعلام سهام عدالت

سهامدار با مراجعه به سامانه سهام عدالت، برگه سهام خود را مشاهده مي‌كند. در برگه سهام اطلاعاتي مانند ارزش اسمي سهام و ليست سود‌هاي واريزي توسط دولت نوشته شده است.

مراحل استعلام سهام عدالت

ابتدا بايد سامانه سهام عدالت را در مرورگر خود وارد نماييد. وارد سامانه شده و گزينه ورود به سامانه را انتخاب بكنيد. در اين قسمت مقررات سامانه ذكر شده كه شما پس از مطالعه آن بايد گزينه، مطالب فوق را معالعه نموده و مي‌پذيرم را بزنيد و بعد هم گزينه ادامه را انتخاب نماييد.

بعد از انجام كار‌هاي فوق بايد كدملي خود را به صورت كامل و صحيح وارد كرده و كد امنيتي نوشته شده را هم وارد نماييد.

در اين مرحله اگر كه شما سهام عدالت نداشته باشيد بايد از سامانه خارج شويد.

از مرحله بعد راستي آزمايي شروع شده و از شما مي‌خواهد از بين گزينه‌هاي پيشنهادي نام و نام خانوادگي خود را انتخاب نماييد.

در صفحه بعد هم بايد بين گزينه‌هاي موجود نام پدر خود را انتخاب كرده و بعد روي گزينه ادامه كليك نماييد.

در صفحه بعدي بايد گزينه سال تولد خود را از ميان گزينه‌هاي پيشنهادي انتخاب و وارد كنيد.

مرحله آخر راستي آزمايي

اينجا مرحله آخر راستي آزمايي بوده و بايد از سه گزينه ارائه شده شماره شناسنامه صحيح خود را انتخاب كنيد. توجه داشته باشيد كه اگر شماره شناسنامه شما در سه گزينه موجود نبود بايد گزينه خط تيره را علامت بزنيد.

پس از انجام اين مراحل اطلاعات شخصي و هويتي سهامدار نمايش داده مي‌شود كه در صورت صحيح بودن بايد گزينه تاييد و ورود را انتخاب كنيد.

حالا صفحه شخصي شما به عنوان سهامدار نشان داده مي‌شود كه براي مشاهده وضعيت سهام خود بايد بر روي گزينه مشاهده صورت وضعيت دارايي سهام كليك نماييد.

در آخر هم برگه سهام نمايش داده مي‌شود كه شما مي‌توانيد ارزش اسمي سهام و وضعيت واريز سود، زمان و تعداد و مبلغ واريزي سود‌هاي خود را مشاهده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص استعلام سهام عدالت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون استعلام سهام عدالت پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : استعلام سهام عدالت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: استعلام سهام عدالت،
موضوع:
[ ۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۶:۰۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از سري مراحلي كه شخص بايد در مسير استخدام در دولت از سر گذرانده و سپري كند، ضوابط عمومي گزينش است. بر اساس اين ضوابط، شخص واجد صلاحيت كافي جهت كار در بخش مورد نظر انتخاب مي‌شود. از آن جايي كه استخدام و گزينش در دولت بايد به درستي و مطابق قانون انجام شود، ابتدا قانون گزينش معلمان، جهت استخدام معلمان تصويب شد كه بعد‌ها‌ اين قانون به تمامي كارمندان دولت تسري پيدا كرد و امروزه مبناي استخدام قرار گرفته است. در اين مقاله به ذكر ضوابط عمومي گزينش و هم چنين افراد تحت نظارت اين ضوابط مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : قانون گزينش

گزينش عمومي كاركنان دولت

مطابق ماده يك قانون گزينش، استخدام و گزينش معلمان و كليه كاركنان آموزش و پرورش، مطابق و طبق فرمان امام خميني و شرح ذكر شده در اين ماده صورت مي‌گيرد.

در ارديبهشت ماه سال ۱۳۷۵، قانون گزينش معلمان و كاركنان آموزش و پرورش به كاركنان بقيه سازمان‌ها‌، وزارت خانه‌ها‌، شركت‌ها‌ و موسسات دولتي تسري يافت.

بر اساس اين تسري، گزينش كاركنان تمامي وزارتخانه‌ها‌، سازمان‌ها‌، موسسات دولتي، شركت‌ها‌ي ملي نفت و گاز و پتروشيمي، كليه استانداري‌ها‌، سازمان صنايع ملي ايران، جمعيت هلال احمر، شهرداري‌ها‌، سازمان تامين اجتماعي، سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، دفتر رئيس جمهور، دفتر رئيس قوه قضاييه، دفتر معاون رئيس جمهور، ديوان محاسبات كشور، اداره قوانين مجلس شوراي اسلامي، دفتر هيئت دولت، اداره كل حقوقي، اداره كل قوانين و مقررات كشور، اداره كل امور مجلس، دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام و روزنامه رسمي جمهوري اسلامي ايران الزاميست.

همچنين گزينش بانك‌ها‌، شركت‌ها‌، موسسات دولتي كه طبق قانون بايد نام آن‌ها‌ ذكر شود، شركت‌ها‌ و موسسه‌ها‌يي كه كل يا بخشي از بودجه آن‌ها‌ از بودجه عمومي فراهم مي‌شود، كاركناني كه مامور فعاليت در دستگاه‌ها‌يي مي‌شوند كه تحت نظر قانون گزينش معلمان و كاركنان آموزش و پرورش قرار ‌دارند يا به آن‌ها‌ منتقل مي‌شوند و در آخر گزينش كليه نهاد‌ها‌ي انقلاب اسلامي منطبق بر قانون گزينش معلمان و كاركنان آموزش و پرورش صورت مي‌گيرد.

قانون و ضوابط عمومي گزينش و استخدام

بر اساس ماده ۲ قانون گزينش، استخدام كاركنان آموز‌ش و پر‌ورش، مدرسه‌ها‌ي غيرا‌نتفاعي، سازمان‌ها‌ و شركت‌ها‌ي پيرو مانند داوطلبين مركزها و دانش‌سراهاي تر‌‌بيت معلم، بورسيه شدگان داخلي و خارجي، اعزام ماموران ثابت، ماموران و منتقلان ديگر دستگاه‌ها‌ جهت مشاغل آموزشي و غيرآموزشي، علاوه بر اينكه به يك سري شروط اوليه استخدام مانند دارا بودن شايستگي و صلاحيت علمي، و هم چنين توانايي روحي و جسمي نياز دارد، تابع يك سري اصول و شرايط عمومي و كلي گزينش اخلاقي، اعتقادي و سياسي ديگر نيز به شرح زير است:

۱- اعتقاد داشتن به دين روشنگر اسلام يا يكي از اديان تصريح شده در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران.

۲- التزام عملي نمودن به احكام دين اسلام.

۳- معتقد بودن به ولايت فقيه، نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي كشور.

۴- مشهور نبودن به فساد اخلاقي و آشكار انجام دادن گناه.

۵- نداشتن سابقه در وابستگي به تشكيلات و طرفداري از حزب‌ها‌، سازمان‌ها‌ و گروه‌ها‌يي كه مخالفت ‌آن‌ها‌ با قانون از سمت مقامات صالحه گزارش شده است يا مي‌شود، مگر اينكه توبه كنند و توبه‌شان ثابت شود.

۶- نداشتن سابقه محكوميت كيفري موثر.

۷- نداشتن سابقه اعتياد به مواد مخدر.

ساير نكات قانوني

قابل ذكر است كه اقليت‌ها‌ي مذهبي كه در قانون اساسي تصريح شده‌اند نيز از لحاظ عملي و با رعايت و انجام قوانين و مقررات مربوط، تابع و مطيع شرايط خاصي هستند و نبايد آشكارا احكام اصلي را نقض كنند.

همچنين بر اساس تبصره ۲ اين ماده، استخدام ايثارگران در اولويت قرار دارد و هنگامي كه استخدام و گزينش با محدود بودن ظرفيت و فراواني متقاضيان مواجه باشد، ملاك‌ها‌يي كه بر ساير ضوابط اولويت و تقدم دارند مانند مناطق محروم، فعاليت و شركت در نهاد‌ها‌ي انقلاب، حضور در نماز جمعه، داشتن پوشش چادر براي خواهران براي گزينش اعمال مي‌شود.

مطابق تبصره ۳ نيز تشخيص دادن بند ۵ مسئوليت وزارت اطلاعات و در بقيه موارد مسئوليت هيئت عالي گزينش است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قانون گزينش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قانون گز‌ينش پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

 منبع : قانون گزينش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قانون گزينش،
موضوع:
[ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۵:۱۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوعي كه در اين مقاله مي‌خواهيم راجع به آن صحبت كنيم اسناد تجاري مي‌باشد. پيش از بيان هر نكته و مطلبي در اين خصوص بايد به تعريف سند تجاري بپردازيم. در مواد قانوني بيان شده است كه سند تجاري نوشته‌اي است كه در مقام دفاع يا دعوا مي‌توان به آن استناد كرد و همچنين اين امكان وجود دارد كه از طريق سند مواردي مثل عمل حقوقي و يا يك قرارداد و يا يك تعهد را اثبات كرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : اسناد تجاري

طبقه‌بندي اسناد

در خصوص اسناد طبقه‌بندي‌هاي متعددي وجود دارد يكي از اين طبقه‌بندي‌ها تقسيم اسناد به اسناد عادي و رسمي مي‌باشد و همان طور كه گفته شد اين طبقه‌بندي تنها طبقه‌بندي اسناد نيست. طبقه‌بندي‌اي كه موضوع مورد بحث ماست تقسيم اسناد به اسناد تجاري و اسناد غير‌تجاري مي‌باشد.

بررسي اسناد رسمي و عادي

اگر بخواهيم تعريفي از اين دو سند ارائه دهيم بايد به تفاوت آن‌ها با يكديگر اشاره كنيم چرا كه در اين صورت تعريف آن‌ها ملموس‌تر خواهد بود. تفاوتي كه اين دو سند با يكديگر دارند از اين قرار است كه سند رسمي در دفاتر ثبت اسناد و املاك تنظيم مي‌شود ولي سند عادي را افراد عادي تنظيم مي‌كنند. يعني دفاتر ثبت اسناد و املاك براي تنظيم سند رسمي صلاحيت دارند و دقيقا مطابق مواد قانوني اقدام به تنظيم سند رسمي مي‌كنند و اين در حالي است كه در خصوص سند عادي افراد عادي مي‌توانند به تنظيم آن اقدام كنند. به اين صورت كه بدون هيچ گونه دخالتي از سوي ماموران رسمي در دفاتر املاك اسناد عادي مانند مبايعه‌نامه را تنظيم مي‌كنند.

توصيه مي‌كنيم مقاله سند عادي را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله سند رسمي را مطالعه نماييد.

بررسي اسناد تجاري و غيرتجاري

پيش از بيان هر مطلبي بايد بيان كنيم كه منظور از اسناد تجاري چه نوع سندي مي‌باشد. منظور ما از اسناد تجاري اسنادي چك، برات و سفته مي‌باشد. از اين اسناد در روابط بازرگاني استفاده مي‌شود. نكته بسيار مهمي كه حتما بايد به آن توجه كرد اين است كه در معناي خاص اسناد تجاري‌اي كه مورد حمايت قانونگذار قرار مي‌گيرد اوصاف و ويژگي‌هاي خاصي را دارند كه در ادامه به بررسي اوصاف و ويژگي‌هاي خاص آن‌ها مي‌پردازيم.

ويژگي اسناد تجاري

اسناد تجاري در معناي خاص قابل نقل و انتقال مي‌باشند

شخصي كه دارنده سند تجاري است به سبب اين ويژگي مي‌تواند سند تجاري را در اختيار شخص ديگري قرار بدهد و اين كار با سهولت انجام مي‌شود.

شرايط شكلي خاص اسناد تجاري

اهميت شرايط شكلي اسناد تجاري به اين جهت است كه اگر در تنظيم اسناد تجاري اين شرايط رعايت نشود سند مذكور حمايت قانون را نخواهد داشت. همانطور كه مشاهده مي‌كنيد اگر يك سري شرايط رعايت نشود سند مذكور همچنان سند باقي خواهد ماند و تنها ضمانت اجرا اين خواهد بود كه مانند اسناد تجاري كه شرايط را رعايت مي‌كنند مورد حمايت قانون قرار نمي‌گيرند.

در ادامه سفته را از لحاظ شرايط شكلي مورد بررسي قرار مي‌دهيم. در خصوص سفته بايد توجه كنيم كه تاريخ صدور سفته تاريخ پرداخت آن و همچنين مبلغ بايد تماماً به حروف نوشته شود. اين يكي از شرايط شكلي در خصوص سفته بود كه اگر رعايت نشود سفته ديگر سند تجاري محسوب نمي‌شود و مورد حمايت خاص قانون قرار نمي‌گيرد و از آن تنها به عنوان يك سند مدني استفاده مي‌شود.

اسناد تجاري از مزاياي قانوني خاص برخوردارند

كسي كه سند تجاري را در دست دارد در صورتي كه بخواهد دعوايي را اقامه كند حق انتخاب دارد در خصوص دادگاه‌هايي كه مي‌تواند به آن‌ها مراجعه كند. همانطور كه مي‌دانيم شخصي كه خواهان است يعني شخصي كه مي‌خواهد دعوا را اقامه كند بايد به دادگاه صالح رجوع كند. در خصوص اسناد تجاري اين امتياز براي دارندگان آن‌ها وجود دارد كه مي‌توانند به دادگاه محل اقامت خوانده مراجعه كنند. منظور از خوانده شخصي است كه دعوا قرار است بر عليه او اقامه شود. همچنين اين امكان را دارند كه به دادگاهي رجوع كنند كه در محل ثبت سند واقع شده است. همچنين اين امكان براي آن‌ها وجود دارد كه به دادگاهي مراجعه كنند كه گواهي عدم پرداخت در حوزه آن صادر گشته است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اسناد تجاري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اسناد تجاري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

اسناد تجاري

 

 

 

 

 

منبع : اسناد تجاري

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اسناد تجاري،
موضوع:
[ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۳:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی