مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

توقيف اموال براي مهريه از مسائلي است كه ابهامات بسياري دارد در اين مقاله سعي داريم تا پاسخ روشني به اين ابهامات بدهيم. بعد از انعقاد عقد ازدواج ميان زوج و زوجه، آن‌ها نسبت به يكديگر از حقوق و تكاليفي برخوردار هستند. از اين حقوق و تكاليف مي‌‌‌توان به ‌‌پرداخت مهريه اشاره كرد كه از حقوق زوجه و تكاليف زوج به شمار مي‌‌‌رود در تعريف مهريه مي‌‌‌توان بيان كرد كه آن ميزان از مال است كه بعد از انعقاد عقد ازدواج، زوج بايد به زوجه بپردازد.

همچنين در ماده 1082 قانون مدني بيان شده است كه (به مجرد عقد زن مالك مهر مي‌شود و مي‌تواند هر نوع تصرفي كه بخواهد در آن بنمايد.) همچنين در بحث توقيف اموال براي مهريه بايد به تفاوت مهريه عندالمطالبه و عندالاستطاعه بپردازيم در اين خصوص بايد بيان كرد منظور از مهريه عندالمطالبه مهريه است كه به محض انعقاد عقد ازدواج مي‌‌‌تواند آن را مطالبه كند اما در خصوص مهريه عندالاستطاعه زوجه يعني زن بايد بتواند اثبات كند كه مرد استطاعت مالي پرداخت مهريه را دارد سپس مي‌‌‌تواند آن را مطالبه كند. توصيه مي‌‌‌كنيم مقاله طلاق در صورت بخشيدن مهريه را مطالعه نماييد. براي كسب اطلاع در خصوص مهريه عندالمطالبه و عندالاستطاعه كليك فرماييد.

 

1-دادخواست تأمين خواسته| توقيف اموال براي مهريه

قبل از اينكه زوجه دادخواست مبني بر مطالبه مهريه را تسليم كند، مي‌تواند براي دادخواست تأمين خواسته از دفاتر خدمات قضايي پيگيري‌ها‌‌ي لازم را انجام دهد مطابق اين دادخواست اموال زوج يعني مرد توقيف مي‌‌‌شود كه زوج نتواند اين اموال را چه منقول باشد چه غير منقول از مالكيت خودش خارج كند و يا ادعا كند كه استطاعت مالي پرداخت مهريه را ندارد. اموال توقيف شده نبايد جزء مستثنيات دين باشد.

ماده ۵۲۴ قانون آيين دادرسي مدني مستثنيات دين را به اين شكل بيان كرده است. (مستثنيات دين عبارت است از:
‌الف – مسكن مورد نياز محكوم عليه و افراد تحت تكفل وي با رعايت شوون عرفي.
ب – وسيله نقليه مورد نياز و متناسب با شأن محكوم عليه.
ج – اثاثيه مورد نياز زندگي كه براي رفع حوائج ضروري محكوم عليه، خانواده و افراد تحت تكفل وي لازم است.
‌د – آذوقه موجود به قدر احتياج محكوم عليه و افراد تحت تكفل وي براي مدتي كه عرفا آذوقه ذخيره مي‌شود.
ه – كتب و ابزار علمي و تحقيقاتي براي اهل علم و تحقيق متناسب با شأن آنان.
‌و – وسايل و ابزار كار كسبه، پيشه‌وران، كشاورزان و ساير اشخاصي كه وسيله امرار معاش محكوم عليه و افراد تحت تكفل وي مي‌باشد.)

براي آگاهي از راه‌هاي به اجرا گذاشتن مهريه كليك نماييد.

توصيه مي‌‌‌كنيم تقيسم اموال بعد از طلاق را مطالعه نماييد.

2-اعسار زوج| توقيف اموال براي مهريه

اگر زوج در دادگاه بتواند اعسار يعني عدم توانايي پرداخت مهريه را ثابت كند حكمي كه دادگاه در اين خصوص صادر مي‌نمايد يك حكم موقت است به اين معني كه هرگاه زوج اموالي داشته باشد كه از طريق آن اموال بتواند مهريه زوجه را بپردازد زوجه مي‌‌‌تواند اين اموال را به دادگاه معرفي كند و آن را توقيف نمايد و مهريه خود را از آن كسر كند ‌‌اين نكته حائز اهميت است كه مهريه از ديون ممتاز محسوب مي‌‌‌شود و معناي آن اين است كه طلب زوجه به عنوان مهريه او مقدم است بر ساير طلبكاران.

5-معامله به قصد فرار از دين| توقيف اموال براي مهريه

تعريف معامله به قصد فرار از دين مطابق ماده 218 قانون مدني به اين شرح است: (هر گاه معلوم شود كه معامله با قصد فرار از دين به طور صوري انجام شده آن معامله باطل است.)
بايد به اين نكته اشاره كرد كه اثبات اينكه شخصي به قصد فرار از دين اموال خود را معامله كرده است در صورتي كه زوج در شرايطي باشد كه زوجه مهريه خود را مطالبه كرده است به مراتب آسان‌‌‌تر قابل اثبات است ولي به هر حال اثبات چنين امري، كار بسيار سختي مي‌‌‌باشد.

ضمانت اجراي معامله به قصد فرار از دين

ماده ۴ قانون نحوه اجراي محكوميت‌ها‌‌ي مالي به نكته‌اي اشاره مي‌‌‌كند كه در بحث توقيف اموال براي مهريه اهميت به سزايي دارد به اين شرح كه (هركس با قصد فرار از اداي دين و تعهدات مالي موضوع اسناد لازم‌الاجراء وكليه محكوميت‌هاي مالي، مال خود را به ديگري انتقال دهد به‌نحوي كه باقي مانده اموالش براي پرداخت بدهي او كافي نباشد عمل او جرم تلقي و مرتكب به چهار ماه تا دو سال حبس تعزيري محكوم خواهد شد و‌در صورتي كه انتقال گيرنده نيز با علم به موضوع اقدام كرده باشد شريك جرم محسوب مي‌گردد و در اين صورت اگر مال در ملكيت انتقال گيرنده باشد‌ عين آن و در غير اين صورت قيمت يا مثل آن از اموال انتقال گيرنده بابت تأديه دين استيفاء خواهد شد.)

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص توقيف اموال براي مهريه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهريه پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۵:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جنون قاتل در ارتكاب قتل از موضوعات بحث برانگيز به شمار ‌‌‌‌مي‌رود. يكي از جرائمي كه حساسيت بالاي قانوني در خصوص آن وجود دارد و مواد بسياري در قانون به آن پرداخته است، قتل ‌‌‌‌مي‌باشد در يك تقسيم بندي كلي ‌‌‌‌مي‌توان قتل را به دو گروه تقسيم كرد قتل عمد و قتل غير عمد در ماده 289 قانون مجازات اسلامي آمده است كه (جنايت بر نفس، عضو و منفعت بر سه قسم عمدي، شبه عمدي و خطاي محض است.) مطابق اين ماده در ‌‌‌‌مي‌يابيم كه قتل‌‌‌‌ تقسيم بندي ديگري نيز دارد كه عبارت است از قتل عمد، قتل شبه عمد و قتل خطاي محض كه در ادامه به توضيح آن‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد عوامل رافع مسئوليت كيفري كليك كنيد.

 

1-‏ قتل عمد| جنون قاتل

در ماده 290 قانون مجازات اسلامي بيان شده است كه جنايت در موارد زير عمدي محسوب ‌‌‌‌مي‌شود:
الف- هرگاه مرتكب با انجام كاري قصد ايراد جنايت بر فرد يا افرادي معين يا فرد يا افرادي غيرمعين از يك جمع را داشته باشد و در عمل نيز جنايت مقصود يا نظير آن واقع شود، خواه كار ارتكابي نوعاً موجب وقوع آن جنايت يا نظير آن بشود، خواه نشود.
ب- هرگاه مرتكب، عمداً كاري انجام دهد كه نوعاً موجب جنايت واقع شده يا نظير آن، ‌‌‌‌مي‌گردد، هرچند قصد ارتكاب آن جنايت و نظير آن را نداشته باشد ولي آگاه و متوجه بوده كه آن كار نوعاً موجب آن جنايت يا نظير آن ‌‌‌‌مي‌شود.

پ- هرگاه مرتكب قصد ارتكاب جنايت واقع شده يا نظير آن را نداشته و كاري را هم كه انجام داده است، نسبت به افراد متعارف نوعاً موجب جنايت واقع شده يا نظير آن، ‌‌‌‌نمي‌شود لكن درخصوص مجنيٌ عليه، به علت بيماري، ضعف، پيري يا هر وضعيت ديگر و يا به علت وضعيت خاص مكاني يا زماني نوعاً موجب آن جنايت يا نظير آن ‌‌‌‌مي‌شود مشروط بر آنكه مرتكب به وضعيت نامتعارف مجنيٌ عليه يا وضعيت خاص مكاني يا زماني آگاه و متوجه باشد.
ت- هرگاه مرتكب قصد ايراد جنايت واقع شده يا نظير آن را داشته باشد، بدون آنكه فرد يا جمع معيني مقصود وي باشد، و در عمل نيز جنايت مقصود يا نظير آن، واقع شود، مانند اينكه در اماكن عمومي بمب گذاري كند.

تبصره

تبصره 1- در بند(ب) عدم آگاهي و توجه مرتكب بايد اثبات گردد و در صورت عدم اثبات، جنايت عمدي است مگر جنايت واقع شده فقط به علت حساسيت زياد موضع آسيب، واقع شده باشد و حساسيت زياد موضع آسيب نيز غالباً شناخته شده نباشد كه در اين صورت آگاهي و توجه مرتكب بايد اثبات شود و در صورت عدم اثبات، جنايت عمدي ثابت ‌‌‌‌نمي‌شود.
تبصره 2- در بند(پ) بايد آگاهي و توجه مرتكب به اينكه كار نوعاً نسبت به مجنيٌ عليه ، موجب جنايت واقع شده يا نظير آن ‌‌‌‌مي‌شود ثابت گردد و درصورت عدم اثبات، جنايت عمدي ثابت ‌‌‌‌نمي‌شود.

2-قتل شبه عمد| جنون قاتل

ماده 291 قانون مجازات اسلامي به جنايات شبه عمد اشاره كرده است. به اين شرح كه:

الف- هرگاه مرتكب نسبت به مجنيٌ عليه قصد رفتاري را داشته لكن قصد جنايت واقع شده يا نظير آن را نداشته باشد و از مواردي كه مشمول تعريف جنايات عمدي ‌‌‌‌مي‌گردد، نباشد.
ب- هرگاه مرتكب، جهل به موضوع داشته باشد مانند آنكه جنايتي را با اعتقاد به اينكه موضوع رفتار وي شيء يا حيوان و يا افراد مشمول ماده(302) اين قانون است به مجنيٌ عليه وارد كند، سپس خلاف آن معلوم گردد.
پ- هرگاه جنايت به سبب تقصير مرتكب واقع شود، مشروط بر اينكه جنايت واقع شده يا نظير آن مشمول تعريف جنايت عمدي نباشد.

3-قتل خطاي محض| جنون قاتل

ماده 292 قانون مجازات اسلامي به بيان جنايات خطاي محض پرداخته است:
الف- در حال خواب و بيهوشي و مانند آن‌‌‌‌‌ها واقع شود.
ب- به وسيله صغير و مجنون ارتكاب يابد.
پ- جنايتي كه در آن مرتكب نه قصد جنايت بر مجنيٌ عليه را داشته باشد و نه قصد ايراد فعل واقع شده بر او را، مانند آنكه تيري به قصد شكار رها كند و به فردي برخورد نمايد.
تبصره- در مورد بندهاي (الف) و (پ) هرگاه مرتكب آگاه و متوجه باشد كه اقدام او نوعاً موجب جنايت بر ديگري ‌‌‌‌مي‌گردد، جنايت عمدي محسوب ‌‌‌‌مي‌شود.

4-مفهوم مجنون در قانون| جنون قاتل

مجنون شخصي است كه داراي اختلال در قوه دماغي باشد و همچنين نتواند خوب را از بد تشخيص دهد. در ماده 1217 قانون مدني بيان شده است كه، (اداره اموال صغار و مجانين و اشخاص غير رشيد به عهده ولي يا قيم آنان است.)‌‌‌‌ به اين ترتيب مجانين براي اداره اموال خود قيم دارند و خودشان ‌‌‌‌نمي‌توانند اموالشان را اداره كنند همچنين در ماده 1207 قانون مدني به اين نكته اشاره شده است كه (اشخاص ذيل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالي خود ممنوع هستند:
1- 
صغار
2- 
اشخاص غير رشيد
3-
مجانين

در اين ماده هم مي‌توان مشاهده كرد كه مجانين جزو افرادي هستند از مداخله در حقوق مالي خود ممنوع ‌‌‌‌مي‌باشند.
اما موضوع بحث ما در خصوص جرم قتل است در صورتي كه شخص مرتكب يعني قاتل‌‌‌‌ مجنون باشد؛ لازم است اشاره كنيم كه جنون دو دسته است جنون ادواري و جنون دائمي شخصي كه مبتلا به جنون دائمي است در تمام مدت عمرش مجنون است اما شخصي كه مبتلا به جنون ادواري است مدتي از عمرش مجنون است و مدت ديگري از عمرش در سلامت عقل به سر ‌‌‌‌مي‌برد. در ادامه بررسي جنون در قتل ‌‌‌‌مي‌پردازيم.

5-مجنون بودن قاتل| جنون قاتل

يك نكته بسيار مهم كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه آيا قاتل هنگام ارتكاب قتل در حالت جنون ادواري بوده است يا جنون دائم، اگر در حالت جنون دائم بوده است در اين صورت مسئوليت كيفري از او رفع ‌‌‌‌مي‌شود و بايد در بيمارستان مربوطه نگهداري شود اما اگر فرد دچار جنون ادواري باشد در صورتي مسئوليت كيفري بر او مترتب ‌‌‌‌نمي‌باشد كه در هنگام وقوع قتل شخص دچار جنون شده باشد اما در حالتي كه شخص در هنگام انجام قتل در سلامت عقلي باشد فاقد مسئوليت كيفري ‌‌‌‌نمي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله عوامل رافع مسئوليت كيفري را در اين راستا مطالعه نماييد.

نكته مهم

آن چيزي كه در خصوص جنون ادواري اهميت دارد بار اثبات آن است و بايد حالت سابق بر ارتكاب جرم بررسي شود اگر حالت سابق بر ارتكاب جرم سلامت عقلي متهم باشد كسي كه بايد جنون خود را در لحظه ارتكاب قتل اثبات كند متهم است ولي اگر حالت سابق بر ارتكاب جرم جنون باشد اين اولياي دم هستند كه بايد اثبات كنند كه قاتل در هنگام وقوع و ارتكاب قتل داراي سلامت عقل بوده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جنون قاتل، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قتل پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 3


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۱:۳۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

انواع تمكين در قانون مورد بررسي قرار گرفته است. پيش از پرداختن به موضوع تمكين و انواع آن معناي لغوي اين كلمه را بررسي مي‌كنيم كه عبارت است از قبول كردن و فرمان كسي را پذيرفتن. در ماده 1102 قانون مدني بيان شده است كه (همين كه نكاح به طور صحت واقع شد روابط زوجيت بين طرفين موجود و حقوق و تكاليف زوجين در مقابل همديگر برقرار مي‌شود.) همانطور كه مشاهده مي‌كنيد در قانون مدني به طور صريح به اين واژه يعني تمكين، اشاره نشده است اما در ماده 4 قانون حمايت از خانواده كه مصوب سال 1391 است از اين واژه ياد شده است به اين شكل كه رسيدگي به مسئله تمكين و نشوز را در صلاحيت دادگاه خانواده دانسته‌اند. توصيه مي‌كنيم مقالات تمكين و نشور چيست و مشاوره طلاق را مطالعه نماييد.

 منبع : انواع تمكين | حالت هاي مختلف تمكين از جمله خاص و عام

1-تمكين عام| انواع تمكين

اگر بخواهيم به معنا و مفهوم كلي تمكين عام اشاره كنيم بايد اين نوع از تمكين را اطاعت كردن زن از شوهر در نظر بگيريم در واقع در تمكين عام زوجه يعني زن رياست شوهرش بر خانواده را مي‌پذيرد و در اين صورت زن مي‌بايست وظائف خود را در حدود قانون و عرف نسبت به همسر خود انجام دهد. از اين تعريف در مي‌يابيم كه اگر مرد درخواست‌هايي از همسر خود داشته باشد كه برخلاف قانون و عرف باشند در اين صورت زن تكليفي براي اطاعت از شوهر خود نخواهد داشت. در قانون مدني به طور صريح به مسئله تمكين اشاره نشده است اما از مواد آن مي‌توان احكام قانوني در خصوص تمكين را استنباط كرد.

به عنوان مثال متن ماده 1108 قانون مدني به اين شرح است كه (هرگاه زن بدون مانع مشروع از اداي وظائف زوجيت امتناع كند مستحق دريافت نفقه نخواهد بود.) اين ماده دلالت بر نشوز ( عدم تمكين ) دارد. هم چنين در ماده 1105 قانون مدني بيان شده است كه در (روابط بين زوجين رياست خانواده از خصايص شوهر است.) لازم است كه اشاره كنيم به مصداق تمكين عام كه در قانون از آن ياد شده است: (زن بايد در منزلي كه شوهر تعيين مي‌كند سكني نمايد مگر آنكه اختيار تعيين منزل به زن اعطاء شده باشد.) براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نفقه فرزند كليك كنيد.

2-تمكين خاص| انواع تمكين

مسئله‌‌اي كه در تمكين خاص مطرح است اطاعت كردن زوجه از زوج در مسائل زناشويي و جنسي است و زن تنها در مواردي مي‌تواند نسبت به اين نوع از تمكين ممانعت كند كه مانع شرعي و موجهي براي عدم تمكين داشته باشد و يا اينكه اين نوع از تمكين موجب زيان شود.

3-ضمانت اجراي عدم تمكين| انواع تمكين

در ماده 1108 قانون مدني بيان شده است كه اگر زن از انجام وظائف زوجيت امتناع كند استحقاق دريافت نفقه را ندارد. اين نكته حائز اهميت است كه اگر زن در صورت امتناع عذر موجهي داشته باشد در اين حالت هم چنان مستحق دريافت نفقه مي‌ماند. ضمانت اجراي ديگر الزام زوجه به تمكين است و اين الزام زماني تحقق مي‌يابد كه زوجه براي عدم تمكين دليل موجه نداشته باشد. ضمانت اجراي بعدي اجازه ازدواج دوم به مرد است و ضمانت اجراي چهارم محروم كردن زوجه از دريافت اجرت المثل است. اجرت المثل به اين معنا مي‌باشد كه اگر شرع انجام كارهايي را بر عهده زن نگذاشته باشد و هم چنين در عرف براي انجام اين كارها اجرت تعيين نشده باشد در اين صورت اجرت المثل در نظر گرفته مي‌شود.

براي آشنايي بيشتر با اجرت المثل ايام زوجيت و مصاديق آن مقاله مربوطه را مطالعه نماييد.

براي مشاهده نمونه دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت كليك فرماييد.

مفهوم حق حبس

در خصوص مبحث انواع تمكين بايد اشاره كنيم به موقعيتي كه در آن زن مي‌تواند از حق حبس استفاده كند به عبارت ديگر زن اين حق را دارد كه بگويد تا مهريه دريافت نكند، وظائف خود را نسبت به شوهرش انجام نمي‌دهد. در اين مورد اگر زني از حق حبس استفاده كرده باشد و تمكين نكند، اين امر مانع از استحقاق او براي دريافت نفقه نمي‌باشد. استفاده از حق حبس براي زناني قابل اعمال است كه باكره باشند و تمكين نكرده باشند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد توقيف اموال براي مهريه كليك كنيد.

براي كسب آگاهي در خصوص حق حبس زوجه و مصاديق آن كليك فرماييد.

دلايل موجه براي عدم تمكين زوجه

همچنين در خصوص موضوع انواع تمكين لازم است اشاره كنيم كه در مواردي عدم تمكين با دلايل موجه بلامانع است كه در ادامه به اين موارد اشاره مي‌كنيم.

1- زن در دوره عادت ماهانه باشد يا در دوره نفاس. دوره نفاس 6-4هفته بعد از زايمان است.

2- طبق ماده 1127 قانون مدني، مرد بيماري‌هاي مقاربتي داشته باشد.

3- زن از حق حبس استفاده كرده باشد و اين حق حبس در صورتي قابل اعمال است كه زوجه باكره باشد.

4- ثابت شود كه سكونت زن در منزل شوهر ضرر و زيان مالي، شرافتي و بدني دارد.

5- زن ثابت كند منزلي كه شوهرش براي او تعيين كرده است مناسب شأن او نيست.

 

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص انواع تمكين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تمكين و انواع آن پاسخ دهند .

 

 منبع : انواع تمكين | حالت هاي مختلف تمكين از جمله خاص و عام

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۱:۲۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در جامعه امروزي ما هر فرد داراي حق و حقوقي مي‌باشد. يكي از حقوق افراد در جامعه تنظيم دادخواست يا شكايت نمودن براي مطالبه حقوق خود مي‌باشد. تنظيم دادخواست و شكايت مي‌تواند باعث شود كه فرد به حقوق خود برسد و عدالت را برقرار خواهد كرد. اما تنظيم دادخواست نيز شرايطي دارد و مي‌بايست در حين تنظيم آن برخي موارد را رعايت نمود تا دادگاه دادخواست را ‌‌بررسي كند. عدم احراز سمت دادخواست دهنده يكي از مواردي است كه مي‌تواند از ‌‌بررسي دادخواست و پيگيري آن توسط دادگاه جلوگيري كند‌. در ادامه قصد داريم در خصوص عدم ‌احراز سمت دادخواست دهنده و پيامد‌هاي آن توضيحات مفيدي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : عدم احراز سمت دادخواست دهنده

عدم‌ احراز سمت دادخواست دهنده

هرگاه فرد خواهان يا وكيل، نماينده و… او براي مطالبه حقوقش دادخواست را تنظيم مي‌كنند به عنوان دادخواست دهنده شناخته مي‌شوند. حال فردي كه دادخواست را تنظيم مي‌كند و به دادگاه مي‌فرستد چه خواهان باشد و چه وكيل و نماينده او مي‌بايست سمت خود را احراز كند. براي مثال وكيل خواهان در حين تنظيم دادخواست مي‌بايست در آن ذكر كند كه به عنوان وكيل، قيم، يا نماينده فرد خواهان دادخواست را تنظيم نموده است و مدارك و مشخصاتي را ضميمه دادخواست كند كه نشان مي‌دهند او سمت مذكور را دارد. اما گاهي اوقات ممكن است فرد خواهان يا وكيل و نماينده‌اش سمت خود را احراز نكنند و با دادخواست خود مدارك احراز سمت را ارسال نكنند كه در اين صورت مي‌توان گفت دادخواست دهنده سمت خود را مشخص نكرده است. عدم احراز سمت توسط دادخواست دهنده مي‌تواند برخي آثار حقوقي را به همره داشته باشد.

پيامد‌هاي عدم احراز سمت دادخواست دهنده

همانطور كه گفتيم عدم احراز سمت ‌دادخواست دهنده مي‌تواند برخي آثار حقوقي را به همراه داشته باشد. چنانچه دادخواست دهنده سمت خود را مشخص نكند و مدارك اثبات كننده سمتش را به همراه دادخواست ارسال نكرده باشد دادگاه دادخواست را ‌‌بررسي كرده و سپس قرار اخطار رفع نقص را صادر خواهد كرد. طبق اين قرار دادخواست دهنده بايد ظرف مدت زمان معين شده توسط دادگاه مدارك اثبات كننده سمت خود را براي دادگاه بفرستد. اگر دادخواست دهنده در مدت زمان مشخص شده مدارك اثبات سمتش را براي دادگاه نفرستد قرار رد دادخواست صادر مي‌شود و دادخواست رد مي‌شود. چنانچه پس از ارسال دادخواست خوانده متوجه اشكالاتي در مدارك اثبات كننده سمت دادخواست دهنده شود مي‌تواند به اين موضوع ايراد وارد نمايد كه در اين مورد نيز قرار رد دعوا صادر مي‌گردد و دادخواست دهنده مي‌بايست دوباره دادخواست خود را با مدارك بدون اشكال اثبات كننده سمتش تنظيم نمايد.

دادخواست چيست‌‌ ؟

دادخواست فرمي است كه فرد براي ارائه درخواستي كه از دادگاه دارد آن را تنظيم‌ نموده و به مرجع قضايي مورد نظرش ارسال مي‌كند. هرگاه فردي مي‌خواهد عليه فرد ديگري طرح دعوا نمايد يا درخواستي از دادگاه نمايد مي‌بايست دادخواست را تنظيم نموده و آن ‌را براي دادگاه بفرستد تا توسط قاضي ‌‌بررسي شود و در صورت وجود شرايط پيگيري خواهد شد. دادخواست‌ها انواع مختلفي دارند و هر فرد مي‌بايست با توجه به موضوع مورد نظرش دادخواست خود را تنظيم كند. براي مثال اگر فردي مي‌خواهد از همسرش طلاق بگيرد مي‌بايست دادخواست طلاق خود را تنظيم و به دادگاه بفرستد تا ‌‌بررسي شود. به فردي كه دادخواست را تنظيم و ارائه مي‌كند دادخواست دهنده يا خواهان گفته مي‌شود كه مي‌بايست در حين ارائه دادخواست خود سمتش را نيز مشخص كند.

سوالات متداول

دادخواست دهنده كيست‌‌ ؟

دادخواست دهنده كسي است كه دادخواست را تنظيم كرده و براي دادگاه ارسال مي‌كند.

اگر خوانده به مدارك اثبات كننده سمت دادخواست دهنده ايراد وارد كند چه قراري صادر مي‌شود‌‌ ؟

در اين صورت قرار رد دعوا صادر مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عدم احر‌از سمت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عدم احر‌از سمت پاسخ دهند.

 

 منبع : عدم احراز سمت دادخواست دهنده

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۷:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

قانونگذاران‌‌ از سال‌‌‌ها پيش تا كنون قوانين زيادي را براي نظم دهي به جامعه وضع نموده‌‌‌‌‌‌اند و هر فرد وظيفه دارد كه به اين قوانين احترام بگذارد و آن‌ها ‌را رعايت كند. وكالت نيز يكي از مسائلي است كه قوانين زيادي در خصوص آن وضع گرديده است. اثبات وكالت وكيل در دادگاه يكي از قوانيني ‌‌مي‌باشد كه قانونگذار در خصوص وكالت وكيل تعيين كرده است و در تمامي مراجع قضايي انجام ‌‌مي‌گيرد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص اثبات وكالت وكيل در دادگاه توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

منبع : اثبات وكالت

وكيل به چه كسي گفته ‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌ ؟

وكيل به شخصي گفته ‌‌مي‌شود كه در زمينه حقوقي تحصيل نموده است و اطلاعات بسيار زيادي در اين حوزه دارد. وكلاي دادگستري پروانه وكالت دارند كه از كانون وكلا يا مركز مشاوران قوه قضاييه آن را اخذ نموده‌اند. وكلا داراي علم بسيار زيادي بوده و به ما در حل پرونده‌‌‌هاي حقوقي خود كمك ‌‌مي‌كنند. استفاده از يك وكيل كاردان و مجرب ‌‌مي‌تواند مزيت‌‌‌هاي زيادي را براي فرد به همراه بياورد. طبق قانون هردو طرف دعوا يعني هم خواهان و هم خوانده ‌‌مي‌توانند براي دفاع از حقوق خود از وكيل كمك بگيرند.

شما عزيزان مي‌توانيد براي مشاوره حقوقي و اقامه دعاوي خود از وكلاي مجرب وكيل دات كام كمك بگيريد.

اثبات وكالت چيست‌‌‌‌‌‌ ؟

همانطور كه ‌‌مي‌دانيد همه افراد ‌‌مي‌توانند در دعاوي خود از وكيل استفاده كنند و از مزاياي آن بهره مند شوند. اما سمت وكيل ‌‌مي‌بايست قبل از هركاري براي دادگاه مشخص شود و ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت او به اثبات برسد. از آنجايي كه وكيل به عنوان يك شخص ثالث قصد مشاركت در دعواي خوانده و خواهان‌‌ را دارد ‌‌مي‌بايست اثبات كند كه وكيل يكي از آن‌ها است تا دادگاه بداند كه او داراي چه اختياراتي است. پس ‌‌مي‌توان نتيجه گيري كرد كه اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت يعني اينكه فرد وكيل به دادگاه اثبات كند كه وكيل يكي از طرفين دعوا است و خود را احراز سمت كند. اثبات شدن ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت وكيل يكي از موضوعات مهمي است كه ‌‌مي‌بايست حتما انجام گيرد و در غير اين صورت ممكن است فرد وكيل نتواند در دعوا مشاركت كند و از موكل خود دفاع نمايد.

نحوه اثبات وكالت وكيل در دادگاه

اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت وكيل در دادگاه به دو صورت انجام ‌‌مي‌شود. اگر ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت خارج از دادگاهي كه دعوا در آن طرح شده است و در ايران تنظيم شود ‌‌مي‌بايست به امضاي موكل برسد و سپس به دادگاه ارائه شود تا ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت وكيل براي دادگاه به اثبات برسد. در مورد دوم نيز اگر ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت نامه خارج از ايران تنظيم شود ‌‌مي‌بايست يكي از ماموران كنسولي جمهوري اسلامي آن را تائيد كند و سپس ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت نامه به دادگاه ارائه شود تا ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت وكيل به اثبات برسد.

سوالات متداول

اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت وكيل الزامي است‌‌‌‌‌‌ ؟

بله الزامي بوده و ‌‌مي‌بايست حتما انجام شود كه توضيحات كامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آيا همه افراد ‌‌مي‌توانند از وكيل استفاده كنند‌‌‌‌‌‌ ؟

بله همه افراد اين حق را دارند و توضيحات كامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت نامه نياز به ارائه ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت نامه نيز ‌‌مي‌باشد‌‌‌‌‌‌ ؟

بله براي اثبات ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت وكيل پس از تنظيم ‌‌‌‌‌‌‌و‌كالت نامه ‌‌مي‌بايست آن را براي دادگاه ارسال كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اثبات وكالت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اثبات وكالت پاسخ دهند.

 

 

 

منبع : اثبات وكالت

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اثبات وكالت،
موضوع:
[ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۴:۲۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طلاق غيابي يكي از انواع طلاق مي‌باشد و پيش از بيان هر نكته‌اي بايد بگوييم كه طلاق در لغت به معناي متاركه و جدايي و در اصطلاح حقوقي به معناي پايان ازدواج به صورت قانوني مي‌باشد هنگامي كه رابطه زوجيت ميان مرد و زن شكل مي‌گيرد و  آن‌ها وارد زندگي مشترك مي‌شوند و در واقع از زماني كه عقد نكاح منعقد مي‌شود، حقوق و تكاليفي بر عهده آن‌ها قرار مي‌گيرد براي استحكام روابط زناشويي اين حقوق و تكاليف بايد به نحو احسن انجام شوند؛ در صورتي كه حقوق و تكاليف را نسبت به يكديگر انجام ندهند مبحث طلاق مطرح مي‌گردد. توصيه مي‌كنيم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نماييد.

 

1-رأي غيابي| طلاق غيابي

هر دعوايي كه در دادگاه مطرح مي شود دو طرف دارد خواهان و خوانده اگر خواهان به دادگاه مراجعه كند و دعوا را عليه خوانده مطرح نمايد دادگاه به منظور اطلاع دادن به خوانده از وجود چنين دعوايي براي او ابلاغيه صادر مي كند حال اگر اين ابلاغيه به هر دليلي به دست خوانده نرسيده باشد و خوانده در جلسه دادگاه نيز حضور پيدا نكند، در نتيجه در اين دادگاه خوانده محكوم مي شود، و اين رأي، رأي غيابي خواهد بود. توصيه مي كنيم مقاله طلاق توافقي را مطالعه نماييد.

2-زماني كه خواهان مرد است| طلاق غيابي

در ماده ۱۱۳۳ قانون مدني بيان شده است كه  (مرد مي تواند با رعايت شرايط مقرر در اين قانون با مراجعه به دادگاه تقاضاي طلاق همسرش را بنمايد.)  مطابق اين ماده حق طلاق در قانون مدني به مرد داده شده است بنابراين اگر زوجه يعني زن در دادگاه حاضر نشود دادگاه رأي طلاق را به نفع مرد صادر مي‌كند توجه كنيد كه رأي طلاق صادر مي شود اما مرد براي اينكه بتواند اين طلاق را ثبت كند بايد تمام حقوق مالي زن را تأمين كند و اگر به هر دليلي رأي دادگاه رأي غيابي باشد زن در مدت ۲۰ روز مي تواند واخواهي كند، واخواهي به معناي اعتراض شخصي مي باشد كه دادگاه او را محكوم عليه تشخيص داده در حالي كه او غايب بوده است. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد واخواهي كليك كنيد.

3-زماني كه خواهان زن است| طلاق غيابي

اگر زن به دادگاه مراجعه كند و عليه زوج در خصوص طلاق اقامه دعوا نمايد بايد بتواند در دادگاه دلايل خود را مطابق قانون ثابت كند زيرا همانطور كه بيان شد حق طلاق در قانون مدني در ماده ۱۱۳۳ به مرد داده شده است بنابراين درخواست طلاق  بايد براساس دلايل موجهي باشد در اين صورت براي خوانده  ابلاغيه صادر مي شود و اگر ابلاغيه  به هر دليلي به دست مرد نرسد و او  در جلسه دادگاه حضور پيدا نكند و لايحه خود را ارائه ندهد رأي دادگاه رأي غيابي خواهد بود. در تبصره ماده ۱۱۳۳ قانون مدني بيان شده است كه (زن نيز مي تواند با وجود شرايط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) اين قانون، از دادگاه تقاضاي طلاق نمايد.) حال به بررسي اين مواد قانوني مي پردازيم.

4-مواد قانوني مرتبط| طلاق غيابي

ماده ۱۱۱۹ قانون مدني  بيان مي كند كه (طرفين عقد ازدواج مي توانند هر شرطي كه مخالف با مقتضاي عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج يا عقد لازم ديگر بنمايند مثل اينكه شرط شود هر گاه شوهر زن ديگر بگيرد يا درمدت معيني غائب شود يا ترك انفاق نمايد يا بر عليه حيات زن سوء قصد كند يا سوء رفتاري نمايد كه‌ زندگاني آن ها با يكديگر غير قابل تحمل شود زن وكيل و وكيل در توكيل باشد كه پس از اثبات تحقق شرط در محكمه و صدور حكم نهائي خود را مطلقه‌ سازد.) منظور اين ماده شروط  ضمن عقد و وكالت دادن به زن در طلاق است .

درخواست طلاق از سوي زن

از ديگر مواد قانوني مرتبط  با طلاق غيابي ماده  ۱۱۲۹ قانون مدني است كه به اين شرح  مي باشد (در صورت استنكاف شوهر از دادن نفقه و عدم امكان اجراء حكم محكمه و الزام او به دادن نفقه، زن مي‌ تواند براي طلاق به حاكم ‌رجوع كند و حاكم شوهر او را اجبار به طلاق مينمايد ‌همچنين است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.) اين ماده مربوط پرداخت نكردن نفقه مي باشد چه از روي ناتواني چه زماني كه مرد از پرداخت آن درصورت استطاعت مالي امتناع مي كند. براي اطلاع از طلاق در صورت بخشيدن مهريه كليك كنيد.

عسر و حرج زن

ماده ۱۱۳۰ قانون مدني به نكته اي اشاره مي كند كه در مبحث طلاق غيابي از اهميت به سزايي برخوردار مي باشد به اين شرح كه (در صورتي كه دوام زوجيت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وي مي‌تواند به حاكم شرع مراجعه و تقاضاي طلاق كند. چنان چه عسر و حرج مذكور در محكمه ثابت شود، دادگاه مي‌تواند زوج را اجبار به طلاق نمايد و در صورتي كه اجبار ميسر نباشد زوجه به اذن حاكم شرع طلاق داده مي‌شود.

عسر و حرج موضوع اين ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعيتي كه ادامه‌ي زندگي را براي زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشكل باشد و موارد ذيل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصاديق عسر و حرج محسوب مي‌گردد:

مصاديق عسر و حرج

۱- ترك زندگي خانوادگي توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالي و يا نه ماه متناوب در مدت يك سال بدون عذر موجه.
۲- اعتياد زوج به يكي از انواع مواد مخدر و يا ابتلا وي به مشروبات الكلي كه به اساس زندگي خانوادگي خلل وارد آورد و امتناع يا عدم امكان الزام وي به ترك آن در مدتي كه به تشخيص پزشك براي ترك اعتياد لازم بوده است. در صورتي كه زوج به تعهد خود عمل ننمايد و يا پس از ترك، مجدداً به مصرف موارد مذكور روي آورد، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد.
۳- محكوميت قطعي زوج به حبس پنج سال يا بيشتر.
۴- ضرب و شتم يا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج كه عرفاً با توجه به وضعيت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلاي زوج به بيماري‌هاي صعب‌العلاج رواني يا ساري يا هر عارضه‌ صعب‌العلاج ديگري كه زندگي مشترك را مختل نمايد.

موارد مندرج در اين ماده مانع از آن نيست كه دادگاه در ساير مواردي كه عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حكم طلاق صادر نمايد.) با استناد به مطالبي كه بيان شد و با بهره بردن از مشاوره‌هاي حقوقي مي‌توانيد فرايند طلاق غيابي را با سهولت پشت سر بگذاريد. براي اطلاع از نحوه تقسيم اموال بعد از طلاق كليك كنيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق غيابي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق پاسخ دهند .

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 6


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۴:۱۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عدم همكاري يكي از وراث در فرايند انحصار وراثت يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند اين فرايند را با مشكل روبه رو كند ما در اين مقاله سعي داريم موقعيتي را بررسي كنيم كه در آن يكي از ورثه حاضر به همكاري با ساير وراث نمي‌باشد. همچنين به بررسي موقعيتي مي‌پردازيم كه به دليل عدم حضور يكي از وراث سايرين دچار مشكل مي‌شوند. به عنوان مثال همه ما املاك بلا استفاده را مشاهده كرده‌ايم كه به علت اختلاف وراث با يكديگر رها شده‌اند. پاسخ اين كه چگونه بايد اين مشكل را حل كنيم و املاك را بلا استفاده شده رها نكنيم در قانون مطرح شده است كه در ادامه به بررسي آن مي‌پردازيم. توصيه مي‌كنيم مقالات وصيت چيست و وارث مفقود الاثر را مطالعه نماييد.

 

1-راه حل اول| عدم همكاري يكي از وراث

اولين راه حل  براي راضي كردن شخصي كه از حضور و همكاري با ساير وراث خودداري مي كند اين است كه به روش منطقي با او صحبت كنيم يا اينكه از روش كدخدامنشي استفاده كنيم و در صورتي كه موفق به كسب رضايت او نشديم راه حل دوم در پيش مي‌گيريم.

2-راه حل دوم| عدم همكاري يكي از وراث

راه حل دوم اين است كه وراث دعواي خلع يد مشاعي را مطرح كنند از طريق اين دعوا ملك مورد نظر پلمب مي‌شود و وراث مي‌توانند در خصوص سرنوشت ملك مورد نظر با توافق يكديگر تصميم‌گيري كنند شايد براي شما سوألي مطرح شود تحت اين عنوان كه چرا وراث بايد ملكي را كه به ارث مي‌برند پلمب كنند پاسخ اين است كه گاهي اوقات بعضي از ورثه از ملكي كه به آن‌ها ارث رسيده است بهره بيشتري نسبت به ساير وراث مي‌برند و در اين حالت حاضر به حضور و همكاري با ساير وراث در خصوص فروش آن مال نيستند و از طريق پلمب كردن ملكي كه به ارث مي‌رسد ساير وراث كه بهره كمتر يا حتي هيچ بهره‌اي نمي‌برند در وضعيت برابر با وراثي كه بهره بيشتري مي‌برند قرار مي‌گيرند.

3-راه حل سوم| عدم همكاري يكي از وراث

اگر استفاده از دو راه حلي كه پيشتر به آن اشاره شد نتيجه نداد از راه حل سوم استفاده مي‌شود در ماده ۹۵ قانون آيين دادرسي مدني بيان شده است كه: (عدم حضور هريك از اصحاب دعوا و يا وكيل آنان در جلسه دادرسي مانع رسيدگي و اتخاذ تصميم نيست.) بنابراين اگر يكي از وراث در جلسه دادگاه حاضر نشود و همكاري نكند دادگاه موظف است كه جلسه رسيدگي به دادخواست را بدون حضور و همكاري او برگزار نمايد و در آخر دادگاه حكم غيابي صادر مي‌كند و سهم هر يك از وراث را تعيين مي‌نمايد.

توصيه مي‌كنيم مقاله انحصار وراثت را مطالعه نماييد.

نكات

۱-تا زماني كه فرايند انحصار وراثت به پايان برسد هيچ كدام از وراث نمي‌توانند در اموال متوفي تصرف داشته باشند.
۲-هزينه انحصار وراثت توسط تمام وراث پرداخت مي‌گردد. به اين صورت كه اين هزينه بين آن‌ها تقسيم مي‌شود.
۳-تنها اشخاصي مي‌توانند درخواست گواهي انحصار وراثت كنند كه يا وارث باشند يا ذي نفع. منظور از ذي نفع اشخاصي هستند كه به طور مثال از متوفي طلب دارند.

در گواهي انحصار وراثت سهم الارث ورثه تعيين مي‌شود و وظيفه صدور آن با شوراي حل اختلاف آخرين محلي است كه متوفي در آن اقامت داشته است. حال اگر يكي از وراث حضور نداشته باشد و يا همكاري لازم را انجام ندهد شوراي حل اختلاف مي‌تواند از اداره ثبت احوال استعلام كند و با ارائه مدارك لازم گواهي انحصار وراثت دريافت مي‌شود اين مدارك عبارتند از گواهي فوت متوفي، شناسنامه متوفي، شناسنامه وراث و استشهاديه محضري اگر موجود باشد. قانون براي ورثه‌اي كه در مراحل انحصار وراثت حضور و يا همكاري نداشته‌اند فرصتي را قائل شده است كه تا قبل از صدور گواهي انحصار وراثت مي‌توانند اعتراض خود را بيان كنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث و انحصار وراثت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث و انحصار وراثت پاسخ دهند .

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۰۵:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

انحصار وراثت و مباحث مربوط به ارث در ظاهر داراي پيچيدگي و ابهاماتي مي‌باشند به همين خاطر ما در اين مقاله سعي داريم تا با بيان مطالب و نكات كليدي به سوالات شما در اين خصوص پاسخ دهيم؛ زماني صحبت از ارث و انحصار وراثت مي‌شود كه شخص فوت كرده باشد، زيرا در اين صورت است كه بايد وضعيت دارايي او مشخص شود به اين ترتيب اطلاع داشتن از اينكه چه اشخاصي از متوفي ارث مي‌برند و مراحل انحصار وراثت به چه شكل است مي‌تواند بسياري از ابهامات را برطرف كند. براي مطالعه مقاله وصيت چيست كليك كنيد.

 

1-طبقات ارث مطابق ماده 862 قانون مدني| انحصار وراثت

طبقه اول : پدر و مادر ، اولاد و اولاد اولاد ( نوه ).

درجه اول : پدر و مادر، اولاد متوفي.

درجه دوم : اولاد اولاد ( نوه‌ها ).

درجه سوم : اولاد اولاد اولاد (نبيره‌ها ).

طبقه دوم : اجداد ( پدر و مادر بزرگ ) و برادر و خواهر اولاد آن‌ها.

درجه اول : جد ( پدر پدر و پدر مادر ) و جده ( مادر پدر  و مادر مادر ) و برادر و خواهر.

درجه دوم : پدر جد و مادر جد و پدر جده و مادر جده و فرزندان برادر و خواهر.

طبقه سوم : عمات ( عمه ) و عمام ( عمو ) و اخوان ( دايي ) و خالات ( خاله ) و اولاد آن‌ها.

1-عمو و عمه و خاله و دايي ( درجه اول ) و اولاد آن‌ها ( درجه دوم ).

2-عمو و عمه و خاله و دايي پدر و مادر ( درجه اول ) و فرزندان آن‌ها ( درجه دوم )

توصيه مي‌كنيم مقاله در صورت عدم همكاري يكي از وراث چه بايد كرد را مطالعه نماييد.

2-مراحل| انحصار وراثت

در خصوص مراحل انحصار وراثت بايد بيان كنيم كه ورثه شخصي كه فوت شده است و همه اشخاصي كه صاحب نفعي از تركه متوفي هستند يا به عبارت ديگر از او ارث مي‌برند بايد به شوراي حل اختلاف آخرين محل اقامت متوفي مراجعه كنند. در شوراي حل اختلاف بعد از انجام فرايندي، گواهي انحصار وراثت صادر مي‌شود. در اين گواهي ميزان ارث اشخاصي كه وارث هستند يا از تركه شخصي كه فوت شده نفعي مي‌برند مشخص شده است. براي دريافت گواهي انحصار وراثت ارائه مداركي الزامي مي‌باشد. اين مدارك عبارتند از: استشهاديه محضري، گواهي فوت، شناسنامه شخصي كه فوت شده، عقد نامه يا رو نوشت از آن، شناسنامه اشخاصي كه ارث مي‌برند، وصيت نامه تأييد شده و رسمي متوفي.

توصيه مي‌كنيم مقاله وارث مفقود الاثر را مطالعه نماييد.

3-انواع گواهي| انحصار وراثت

با در نظر گرفتن اينكه ملاك، مدت زمان مي‌باشد با دو نوع گواهي انحصار وراثت رو به رو هستيم. گواهي انحصار وراثت محدود و گواهي انحصار وراثت نامحدود. تفاوت اين دو نوع از گواهي را مي‌توان به اين صورت بيان كرد كه اگر شخصي كه فوت شده اموالي داشته باشد، گواهي انحصار وراثت، به صورت گواهي نامحدود صادر مي‌شود و در غير اين صورت، يعني زماني كه متوفي اموالي نداشته باشد گواهي محدود صادر مي‌گردد.

نكات

1-در ميان اين موارد كه براي دريافت گواهي فوت بايد ارائه شود ممكن است ابهامي در خصوص استشهاديه محضري وجود داشته باشد كه توضيحاتي را براي رفع ابهام در ادامه بيان مي‌كنيم. اين استشهاديه توسظ دفاتر اسناد رسمي ارائه مي‌شود. به اين صورت كه سه نفر در اين دفاتر حاضر مي‌شوند و تأييد مي‌كنند، ورثه متوفي كه از او ارث مي‌برند چه كساني هستند. حال اگر يكي از وراث در دسترس نباشد، در اين صورت مي‌توان به شوراي حل اختلاف مراجعه كرد و درخواستي را مبني بر استعلام از ثبت احوال صادر نمود.

2-در ابتداي انجام مراحل انحصا‌ر وراثت، وراث و اشخاصي كه صاحب منافع از تركه و ارثي كه متوفي به جا گذاشته است مي‌باشند به دفاتر خدمات الكترونيك قضايي مراجعه مي‌كنند و درخواست صدور گواهي انحصا‌ر وراثت را مي‌نمايند و همان طور كه پيش‌تر بيان شد صلاحيت صدور اين گواهي در حدود صلاحيت‌هاي شوراي حل اختلاف مي‌باشد.

3-فرايند صدور گواهي انحصار وراثت توسط شوراي حل اختلاف آخرين اقامتگاه متوفي صورت مي‌گيرد، اين شورا دادخواست را يك نوبت در روزنامه‌هاي كثير الانتشار و يا محلي آگهي مي‌كند و هزينه اين اقدام را از متقاضي دادخواست دريافت مي‌نمايد. بعد از مدت يك ماه از تاريخ انتشار و در صورت وجود نداشتن معترض اين گواهي صادر مي‌شود.

سقف 50 ميليون تومان

براي متوفياني كه اموال زير 50 ميليون تومان دارند گواهي انحصار وراثت محدود صادر مي‌گردد كه نيازمند نشر آگهي نيست ولي براي اموال بالاي 50 ميليون نياز به نشر آگهي هست و گواهي نامحدود صادر مي‌گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص انحصار وراثت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون انحصار وراثت پاسخ دهند .

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۰۲:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه در دادگاه‌ها شاهد افزايش شكايات هستيم‌. در طول سال افراد زيادي اقدام به طرح دعوا در دادگاه مي‌كنند. طرح دعوا در دادگاه شامل برخي قواعد و مقررات مي‌شود كه مي‌بايست خوانده، خواهان و وكيل آن‌ها را رعايت كنند. احراز سمت يكي از مواردي است كه مي‌بايست توسط خوانده، خواهان يا وكيل در حين اقامه دعوا انجام شود. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص احراز سمت خواهان، خوانده و وكيل در دادگاه توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : احراز سمت خواهان 

 

احراز سمت خواهان به چه معناست‌‌‌‌ ؟

خواهان به فردي گفته مي‌شود كه دعوا را اقامه مي‌كند و عليه شخص ديگري در دادگاه طرح دعوا نموده است. فرد خواهان براي اقامه دعوا بايد حتما از آن دعوا نفع شخصي ببرد. خواهان مي‌بايست در حين اقامه دعوا و ارائه دادخواست سمت خود را مشخص كند، يعني بايد مداركي را ارائه كند كه نشان دهنده هويت او باشند كه به اين كار ‌‌‌‌احرا‌ز سمت‌ خواهان گفته مي‌شود. پس از ارسال مدارك اثبات كننده سمت، خواهان در دادگاه ‌‌‌‌احرا‌ز سمت مي‌شود.

همچنين اگر فردي به عنوان نماينده، وصي، قيم و… فرد خواهان اقدام به طرح دعوا نموده باشد نيز مي‌بايست مدارك اثبات كننده سمت خود را به همراه دادخواست به دادگاه ارائه نمايد تا ‌‌‌‌احرا‌ز سمت شود. ‌‌‌‌احرا‌ز سمت‌ خواهان يا نماينده‌ او به اين دليل ضرورت دارد كه هر فرد در قانون‌ تنها مي‌تواند براي دفاع از حقوق خودش شكايت كند و بايد ‌‌‌‌احرا‌ز شود كه او اين كار را براي حفظ حقوق و نفع شخصي خود انجام داده است كه در اين صورت حتي نماينده او نيز بايد ‌‌‌‌احرا‌ز سمت شود. چنانچه خواهان يا نماينده او‌ ‌‌‌‌احرا‌ز سمت نشوند خوانده مي‌تواند به آن‌ها ايراد عدم ‌‌‌‌احرا‌ز سمت را وارد كند.

احراز سمت خوانده در دادگاه

خوانده به فردي گفته مي‌شود كه در دادگاه عليه او طرح دعوا‌ گرديده است و او مي‌بايست در دادگاه حاضر شده و از خود دفاع كند. خوانده نيز همانند خواهان بايد در دادگاه ‌‌‌‌احرا‌ز سمت شود. خوانده براي دفاع از خود بايد سمتش را براي دادگاه تعيين‌ و مشخص كند. همچنين اگر به هر دليلي نماينده، قيم، ولي و… خوانده به جاي او در دادگاه حاضر شوند و از او دفاع كنند نيز مي‌بايست ‌‌‌‌احرا‌ز سمت شوند و مداركي را به دادگاه ارائه دهند كه سمت آن‌ها را ‌‌‌‌احرا‌ز و اثبات كند. چنانچه خوانده يا نماينده او در دادگاه ‌‌‌‌احرا‌ز سمت نشوند خواهان حق دارد كه به آن‌ها ايراد عدم ‌‌‌‌احرا‌ز سمت ‌را وارد نمايد.

آيا احراز سمت وكيل در دادگاه الزامي است‌‌‌‌ ؟

گاهي ممكن است خواهان و خوانده از وكيل كمك بگيرند و از او بخواهند كه با حاضر شدن در دادگاه از حقوق آن‌ها دفاع كند. طبق قانون وكيل خوانده يا خواهان نيز مي‌بايست در دادگاه ‌‌‌‌احرا‌ز سمت شود و مشخص كند كه وكيل چه كسي است. همچنين وكيل بايد اثبات كند كه با رضايت فرد خواهان يا خوانده از او در دادگاه دفاع مي‌كند‌ كه اين مورد نيز بخشي از ‌‌‌‌احرا‌ز سمت او به حساب مي‌آيد. وكيل بايد مدارك و مشخصات خود را براي دادگاه بفرستد تا ‌‌‌‌احرا‌ز سمت شود و در غير اين صورت خوانده يا خواهان مي‌توانند به او ايراد عدم ‌‌‌‌احرا‌ز سمت را وارد كنند.

سوالات متداول

خوانده كيست‌‌‌‌ ؟

خوانده به شخصي گويند كه‌ عليه او در دادگاه طرح دعوا شده است.

در صورت عدم ‌‌‌‌احرا‌ز سمت وكيل چه مي‌شود‌‌‌‌ ؟

وكيل نيز بايد ‌‌‌‌احرا‌ز سمت شود و در غير اين صورت ممكن است به او ايراد عدم ‌‌‌‌احرا‌ز سمت وارد شود كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص احراز سمت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون احراز سمت پاسخ دهند.

 

منبع : احراز سمت خواهان 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۴:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هرگاه پرونده‌‌‌‌‌اي در دادگاه تشكيل ‌‌‌مي‌شود و فردي از ديگري شكايت ‌‌‌مي‌كند دادگاه ‌‌‌مي‌بايست رسيدگي به آن دعوا را آغاز نمايد و حكمي را در خصوص آن صادر كند. صدور قرار رد دعوا يكي از مواردي است كه ‌‌‌مي‌تواند باعث جلوگيري از پيگيري و ادامه دعاوي در دادگاه‌‌‌‌ها شود. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص قرار رد دعوا و موارد صدور آن توضيحات مفيدي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : موارد رد دعوا

قرار رد دعوا

قرار رد دعوا يكي از انواع قرار‌‌‌‌هاي صادر شده از طرف دادگاه‌‌‌‌ها ‌‌‌مي‌باشد كه در موارد به خصوصي صادر ‌‌‌مي‌گردد. هرگاه كه خوانده به دلايل مختلف ايرادي را به خواهان، دادگاه و… وارد كند و اعتراض كند و يا اينكه دادگاه به خاطر وجود برخي دلايل ادامه دعوا را جايز نداند قرار رد دعوا صادر ‌‌‌مي‌شود. چنانچه قرار رد دعوا صادر شود بررسي و پيگيري دعوا متوقف ‌‌‌مي‌شود. قرار رد دعوا در برخي موارد ‌‌‌مي‌تواند حق طرح دوباره دعوا را از خواهان بگيرد اما گاهي ممكن است با وجود صدور اين قرار بازهم خواهان بتواند دعواي خود را مطرح كند.

موارد صدور قرار رد دعوا كدامند‌‌‌‌‌‌‌ ؟

قرار رد دعوا در موارد مختلفي صادر ‌‌‌مي‌شود. همانطور كه گفتيم اين قرار معمولا به دليل اعتراضات و ايراد وارد نمودن خوانده‌‌‌ به خواهان و… صادر ‌‌‌مي‌شود. موارد صدور قرار رد دعوا به شرح زير ‌‌‌مي‌باشند:

  • دعوايي كه قبلا در دادگاهي طرح شده باشد.
  • چنانچه خوانده اثبات كند كه دعواي طرح شده از طرف خواهان ربطي به او ندارد و متوجه او نيست قرار رد دعوا صادر ‌‌‌مي‌شود.
  • گاهي ممكن‌ دعوا در دادگاهي طرح شود كه آن ‌دادگاه صلاحيت رسيدگي به آن‌ دعوا را نداشته باشد كه بازهم خوانده ‌‌‌مي‌تواند با ايراد وارد نمودن به اين موضوع باعث صدور قرار رد دعوا شود.
  • چنانچه خواهان داراي صلاحيت نباشد و خوانده به اين موضوع ايراد وارد كند قرار رد دعوا صادر ‌‌‌مي‌شود.
  • اگر وكيل، قيم، وصي و… خواهان احراز سمت نشده باشد خوانده ‌‌‌مي‌تواند به اين مسئله ايراد وارد كند و خواستار صدور قرار رد دعوا شود.
  • موضوع دعوا ‌‌‌مي‌بايست حتما مشروع باشد، دعوا بايد به صورت جزمي مطرح شود و از روي حدس و گمان طرح نگردد، دعوا بايد در مدت زمان تعيين شده و مهلت مشخص شده توسط قانون طرح شده باشد، خواهان ‌‌‌مي‌بايست از دعواي طرح شده توسط خود نفع شخصي ببرد و اگر خلاف موارد گفته شده اتفاق بيفتد خوانده ‌‌‌مي‌تواند به اين موارد ايراد وارد كند و خواستار صدور قرار رد دعوا شود.

اگر قرار رد دعوا صادر شود ‌‌‌مي‌توان دوباره طرح دعوا نمود‌‌‌‌‌‌‌ ؟

آيا دعواي رد شده قابليت طرح مجدد را دارد؟ جواب مثبت است اما موانعي كه سبب رد دعوا شده بودند بايد رفع شوند. براي مثال اگر خواهان داراي اهليت نيست و به همين دليل دعواي او رد گرديده ‌‌‌مي‌تواند از نماينده يا وكيل خود بخواهد تا دعوا را به جاي او طرح كنند كه در اين صورت ديگر قرار رد دعوا صادر ‌‌‌نمي‌شود.

قرار چيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

قرار به نظر و راي دادگاه‌ گفته ‌‌‌مي‌شود كه به خوانده و خواهان‌ يا همان طرفين دعوا ابلاغ ‌‌‌مي‌شود. قرار توسط قاضي، بازپرس و… صادر ‌‌‌مي‌شود. برخي از افراد تصور ‌‌‌مي‌كنند كه قرار و حكم يكي هستند اما در اين خصوص بايد بگوييم كه اين تصور اشتباه بوده و اين دو با هم متفاوت هستند. قرار‌‌‌‌ها انواع و اقسام مختلفي دارند و در خصوص موضوعات مختلف صادر ‌‌‌مي‌شود. براي مثال اگر فردي مورد تعقيب قرار بگيرد و سپس مشخص شود كه بي‌گناه است بازپرس براي او قرار منع تعقيب را صادر ‌‌‌مي‌كند‌‌‌ كه طي صدور آن‌ ديگر فرد مورد تعقيب نخواهد بود. اما حكم دعوايي را فيصله مي‌دهد.

سوالات متداول

اگر خواهان بعد از سپري شدن مهلت قانوني دعوا را طرح كند چه ‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در اين صورت دعواي طرح شده توسط او با صدور قرار رد دعوا رد ‌‌‌مي‌شود.

عدم اهليت خواهان ‌‌‌مي‌تواند باعث صدور قرار رد دعوا شود‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله چنانچه خوانده به اين موضوع ايراد وارد كند و مورد رفع نگردد قرار رد دعوا صادر ‌‌‌مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص موارد رد دعوا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون موارد رد دعوا پاسخ دهند.

 

 منبع : موارد رد دعوا

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: موارد رد دعوا،
موضوع:
[ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۵۰:۱۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی