مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در شرع مقدس اسلام همواره بر همفكري و مشورت با يكديگر تاكيد شده است. پيامبر اسلام همواره براي تصميمات مهم خود در امور كشورداري با اشخاص متخصص و كاردان مشورت ‌‌مي‌كردند. در جامعه كنوني نيز لزوم همفكري و ياري مردم با دولت براي اداره‌‌‌‌‌ بهتر كشور احساس ‌مي‌شود. همين احساس نياز در طول تاريخ باعث شكل گيري شورا‌‌ها ‌‌‌‌‌شد. يكي از انواع شوراها، شوراي بخش ‌مي‌باشد كه در اين مطلب به بررسي شوراي بخش و وظائف آن ‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 
منبع : شوراي بخش

شوراي بخش چيست ؟

از نظر اصطلاحي شورا به معناي گروهي از مردم است كه با هم براي اداره امور هم فكري ‌مي‌نمايند.

يك بخش از به هم پيوستن چند دهستان همجوار تشكيل ‌مي‌شود كه كوچك‌تر از شهرستان مي‌باشد. شوراي بخش به شكلي از شوراهاي اسلا‌مي ‌است كه مردم يك بخش با هم آن را تشكيل ‌مي‌دهند.

اعضاي شوراي اسلا‌مي ‌بخش

بر اساس ماده‌‌‌‌‌ 5 قانون تشكيلات، وظائف و انتخابات اسلا‌مي ‌كشور، اعضاي شورا بايد از ميان نمايندگان يا اعضاي شوراي روستايي همان بخش انتخاب شوند. نمايندگان و اعضاي شوراي روستا از قبل توسط خود مردم روستا انتخاب ‌مي‌گردند. از هر روستاي داخل در بخش بايد حداقل يك نماينده در شوراي بخش باشد.

اعضاي شوراي بخش پنج نفر هستند. شامل رئيس شورا كه از ميان ساير اعضا توسط خود آن‌‌‌ها انتخاب ‌مي‌شود. معمولا مسن‌ترين شخص رئيس ‌مي‌شود. نائب رئيس شورا كه در صورت نبود رئيس وظيفه‌‌‌‌‌ رياست شورا را بر عهده ‌‌مي‌گيرد. يك منشي براي مدت دو سال و دو نماينده ديگر در شوراي بخش به عنوان عضو اصلي و علي البدل شورا.

وظائف و اختيارات رئيس شوراي بخش

در ماده‌‌‌‌‌ 9 آيين نامه داخلي شوراهاي اسلا‌مي‌ بخش رئيس داراي 11 وظيفه به شرح زير است:

  • انجام امور اداري و مالي شورا.
  • مديريت‌‌‌‌‌ جلسات و ايجاد نظم در آن‌ها.
  • دعوت از فرماندار، بخشدار، روساي دستگاه‌‌هاي اجرايي، سازمان‌‌هاي دولتي و نهاد‌‌ها و تشكل‌‌هاي دولتي و غير دولتي و كليه اشخاصي كه حضور آن‌‌‌ها در جلسات الزا‌مي‌ است.
  • دعوت نمودن از كليه اعضا و تخس وظايف ميان ايشان.
  • امضاي كليه مكاتبات ‌‌‌رسمي‌ شورا.
  • ابلاغ مصوبات شورا و نظارت و پيگيري بر انجام صحيح آن‌‌‌ها.
  • معرفي نماينده شورا به مسئولان اجرايي. اين نماينده از بين اعضا انتخاب ‌مي‌شود.
  • اعلام روز و ساعت جلسه بعدي.
  • ابلاغ كتبي اعتراضات و ايرادات اعضاي شورا به مراجع ذيصلاح.
  • شركت در جلسات ‌‌‌رسمي ‌سازمان‌‌ها و موسسات اعم از دولتي و غير دولتي.
  • امضاي احكام لازمه.

وظايف شوراي اسلا‌مي‌ بخش

علت اصلي شكل گيري شوراها همكاري مردم با دولت براي اداره‌‌‌‌‌ بخش است. در ماده‌‌‌‌‌ 79 قانون تشكيلات، وظائف و انتخابات شوراهاي اسلا‌مي‌ كشور وظائف شورا مطرح شده است. از جمله:

1/ تقديم طرح‌ها و پيشنهادات اصلاحي به مديران اجرايي جهت رفع مشكلات موجود در بخش.

2/ نظارت بر عملكرد شوراهاي روستا به منظور رعايت وظايف قانوني خود.

3/ ايجاد هماهنگي بين شوراهاي روستايي در داخل بخش.

4/ در موارد عدم امكان طرح شكايت در مراجع قضايي، حل و فصل مشكلات روستاها يا شوراهايشان.

5/ سر و سامان بخشيدن به امور عمراني بخش در مواردي كه‌‌‌‌‌ شوراي روستا اجازه مداخله ندارد.

6/ ترغيب مردم به شركت و سرمايه گذاري در برنامه‌‌ها و طرح‌هاي مختلف.

7/ انجام وظائف و مسئوليت‌هاي شوراي روستا در كليه امكنه و روستاهايي كه به هر دليل شوراي روستا ندارند.

8/ نظارت بر اجراي درست مصوبات شورا.

9/ نظارت و پيگيري اجراي طرح‌‌‌ها و پروژه‌‌هاي عمراني بخش.

10/ تاييد نمودن طرح‌‌‌هاي‌‌ هادي روستا‌‌ها و ارسالشان به مراجع ذيصلاح براي تصويب قطعي.

سوالات متداول

1/ چگونه ‌مي‌توان عضو شوراي بخش شد‌‌‌ ؟

اعضاي شور‌اي اسلا‌مي‌ بخش از ميان نمايندگان و اعضاي شور‌اهاي روستا انتخاب ‌مي‌شوند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

2/ وظايف شوراي اسلا‌مي‌ روستا چيست ‌‌‌‌‌؟

شوراها به طور كلي براي همكاري با دولت براي اداره‌‌‌‌‌ بهتر بخش يا روستا به وجود آمده‌اند. در قانون نيز وظائفي براي شوراها تعيين شده است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شوراي اسلامي بخش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شوراي اسلامي بخش پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شوراي بخش،
موضوع:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۵:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عقد رهن يكي از عقود رايج ميان مردم در جامعه مي‌باشد. بنابراين دانستن مطالب و نكات مربوط به آن از اهميت بسزايي برخوردار مي‌باشد. به همين دليل است كه در اين مقاله مي‌خواهيم آن را مورد مطالعه قرار بدهيم. بايد بدانيم كه قانونگذار در مواد قانون مدني به اين موضوع اشاره كرده است و ما در بيان مطالب به اين مواد استناد مي‌كنيم. به طور كلي اگر نكات قانوني در خصوص اعمال حقوقي را بدانيم در اين صورت بسيار محتاط هم عمل مي‌كنيم. به عنوان مثال اگر طرف يكي از عقود قرار بگيريم دچار اشتباه نمي‌شويم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : رهن

 تعريف

رهن در واقع وثيقه طلب اصلي است. شخصي به كسي بدهكار است و طلبكار براي اطمينان از دريافت طلب خود از بدهكار تقاضاي رهن مي‌كند تا اگر در موقع سر رسيد طلب اصلي موفق به دريافت آن نشود با فروش مال مرهونه به طلب خود دست يابد.

توصيه مي‌كنيم مقاله لازم يا جايز بودن عقد رهن را مطالعه نماييد.

طرفين عقد

راهن كسي است كه رهن مي‌سپارد مرتهن كسي است كه آن را مي‌گيرد و عين مرهونه مالي است كه به رهن گذاشته مي‌شود.

شرط صحت

قانون بيان مي‌كند كه شرط صحت عقد رهن اين است كه مالي كه مورد رهن واقع شده بايد به قبض مرتهن درآيد يعني در اختيار او قرار گيرد. در غير اين صورت عقدي كه منعقد شده صحيح نمي‌باشد.

صفات مال مرهونه 

مال موقوفي نباشد

نكته‌اي كه در ماده ۷۷۳ بيان شده است اين مي‌باشد كه هر مالي كه قابل نقل و انتقال قانوني نباشد نمي‌تواند عين مرهونه در نظر گرفته شود. به عنوان مثال مال موقوفه مالي است كه قابل فروش نمي‌باشد يا به عبارت ديگر نمي‌توانيم آن را به ديگري انتقال بدهيم.

قابل قبض باشد | رهن

ماده ۷۷۴ قانون مدني بيان كرده است كه مال مرهون بايد عين معين باشد. رهن دين و منفعت پذيرفته نيست. بر اساس آنچه در اين ماده بيان شده است مي‌توانيم بيان كنيم به دليل اينكه در عقد رهن قبض شرط صحت مي‌باشد مالي مي‌تواند مورد رهن واقع شود كه در خارج موجود باشد در اين صورت قابل قبض مي‌باشد.

تجزيه ناپذيري رهن

نكته ديگري كه اشاره به آن از اهميت بسياري برخوردار است اين است كه رهن در واقع تجزيه ناپذير است. يعني متعهد نمي‌تواند به نسبتي كه بدهي اصلي را مي‌پردازد رهن را خرد خرد آزاد كند. در توضيح بايد بيان كنيم كه با توجه به اينكه رهن تجزيه ناپذير مي‌باشد در صورتي كه مرتهن راضي باشد كه دين راهن به او تجزيه شود عقد صحيح است. اين امكان وجود دارد كه شخصي كه راهن است قسمتي از دين خود را بدهد و در صورتي كه مرتهن اين امر را بپذيرد اشكالي پيش نمي‌آيد.

منافع عين مرهونه

بايد توجه كنيم كه مال مرهون براي راهن است. بنابراين منافع مربوط به اين مال نيز متعلق به راهن مي‌باشد. در خصوص منافع يك مال بايد بيان كنيم كه منافع يا متصل هستند يا منفصل. وقتي مي‌گوييم مال مرهون متعلق به شخص راهن مي‌باشد و منافع آن نيز متعلق به او است منظورمان از منافع منافع متصل مي‌باشد. چرا كه اين منافع قابل جدا شدن از عين مال نمي‌باشند. در صورتي كه منافع منفصل را مي‌توان از عين مال جدا كرد. بنابراين منافع منفصل جزء رهن محسوب نمي‌شود.

امكان فروش رهن

بايد توجه كنيم كه راهن نمي‌تواند هر كاري را كه مي‌خواهد انجام دهد. سوالي كه در اين خصوص مطرح مي‌شود اين است كه آيا راهن مي‌تواند مال را به فروش برساند؟ نظراتي در اين خصوص وجود دارد اما اگر بخواهيم نظر مشهور را بيان كنيم بايد بگويم كه اگر راهن به عنوان مالك عين مرهونه را بفروشد در اين صورت عمل انجام شده با حق مرتهن منافات دارد و در واقع يك عمل غير‌نافذ مي‌باشد. نظرات مخالف اين نظر هم وجود دارند اما در نهايت به يك راي وحدت رويه مي‌رسيم كه نظر مشهور را تاييد مي‌كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله نمونه قرارداد رهن خانه را مطالعه كنيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص رهن و وثيقه املاك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وثيقه ملك و رهن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : رهن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رهن،
موضوع:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۳:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوع بحث ما در اين مقاله عقدي است به نام عقد هبه. اين عقد مانند ساير عقود نكات و مطالب مختص به خود دارد كه پرداختن به آن‌ها از اهميت بسياري برخوردار مي‌باشد. در اين راستا ما به قانون مدني نظر مي‌كنيم و مواد آن را مستند تعاريفي قرار مي‌دهيم كه از اين عقد صورت گرفته است. پيش از بيان هر نكته‌اي بايد بدانيم كه منظور ما از عقد هبه چه نوع عقدي است. منظور ما از اين عقد در واقع اين است كه يك نفر مالش را به تمليك ديگري در مي‌آورد آن هم به طور مجاني. در اين صورت عقد محقق مي‌شود. در ادامه مطالب و نكات ديگري را كه از اهميت بسياري برخوردار هستند بيان مي‌كنيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : هبه چيست

ماده قانوني در خصوص هبه

مطابق ماده ۷۹۵ قانون مدني هبه عقدي است كه به موجب آن يك نفر مالي را به طور رايگان به ملكيت كس ديگري درآورد.

طرفين عقد

اين عقد چه طرفيني دارد؟ يك طرف به نام واهب كه مال را مي‌بخشد و يك طرف به نام متهب كه مال به او هديه شده است و آنچه كه مورد هبه واقع شده است عين موهوبه در نظر گرفته مي‌شود.

چه نوع مالي مي‌تواند موضوع هبه قرار بگيرد و چه ويژگي‌هايي بايد داشته باشد ؟

منظور ما از اينكه چه نوع مالي مي‌تواند موضوع حق قرار بگيرد اين است كه به عنوان مثال عين مي‌تواند موضوع عقد واقع شود.

منفعت

موقعيتي را تصور كنيد كه شخص الف به شخص ب زمينش را هبه مي‌كند. اين امكان وجود دارد كه منفعت يك مال مورد و موضوع هبه قرار بگيرد. به عنوان مثال شخص الف خانه‌اش را كه عين است موضوع و مورد هبه قرار نمي‌دهد. بلكه منفعت خانه‌اش را موضوع هبه قرار مي‌دهد. در اين صورت حتماً بايد مدت را مشخص كند به عبارت ديگر بايد مشخص باشد كه شخص تا چه مدت مي‌تواند از منفعت استفاده كند.

رايگان بودن

اين عقد يك عقد مجاني مي‌باشد به همين دليل كساني كه اهليت ندارند مثل صغير مميز و سفيه مي‌توانند آن را قبول كنند. شرط صحت هبه قبض است و در اينجا بايد اشاره كنيم كه صغير مميز و سفيه مي‌توانند مال هديه را قبول كنند در حالي كه اين امكان وجود ندارد كه بتوانند قبض كنند و كساني كه بايد اين امر را انجام دهند در واقع نمايندگان آن‌ها مي‌باشند.

اين مطلب مطابق ماده ۷۹۹ قانون مدني بيان شد متن قانون به اين شرح است: در هبه به نفع صغير يا مجنون يا سفيه ولي آنان بايد مال را قبض نمايد.
در خصوص مجنون و صغير غير مميز بايد بيان كنيم كه برخلاف سفيه و صغير مميز آن‌ها حتي نمي‌توانند هبه را قبول كنند. بنابراين اشخاصي كه قبول و قبض آن را انجام مي‌دهند در واقع نمايندگان آن‌ها هستند و منظور ما از محجورين اشخاصي هستند كه اهليت ندارند.

هبه معوض

در ماده ۸۰۱ قانون مدني بيان شده است كه هبه ممكن است عوض داشته باشد. بنابراين واهب ممكن است شرط نمايد كه متهب مالي را به او مجانا ببخشد يا عمل مشروعي را مجاناً براي او يا ديگري انجام دهد. در توضيح اين ماده بايد اشاره كنيم كه با وجود اين كه هبه يك عقد مجاني مي‌باشد مي‌توانيم براي آن شرط عوض قرار بدهيم. اگر بخواهيم اين مفهوم را با توضيح مثالي ساده‌تر كنيم بايد بگوييم كه تصور كنيد شخصي به شما خانه‌اي را مي‌بخشد و هديه مي‌كند به اين شرط كه شما از فرزند او يك ماه نگهداري كنيد.

توصيه مي‌كنيم مقاله رجوع هبه را مطالعه نماييد.

بررسي مبحث صدقه

صدقه را مي‌توان به عنوان يك هبه در نظر گرفت كه نسبت به شخص واهب لازم مي‌باشد. منظور از لازم بودن اين است كه حق رجوع وجود ندارد. همانطور كه در ماده ۸۰۷ به اين موضوع اشاره شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص هبه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون هبه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : هبه چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هبه چيست،
موضوع:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۷:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوع اين مقاله عقد حواله مي‌باشد. پيش از بيان هر نكته بايد بيان كنيم كه عقد حواله شبيه عقد ضمان است با يك سري تفاوت‌ها كه حتماً بايد به آن‌ها اشاره كنيم. در عقد ضمان اراده شخصي كه مديون است شرط نمي‌باشد و اين در حالي است كه در عقد حواله اراده مديون مطرح است. به عبارت ديگر در خصوص عقد حواله بايد بيان كنيم كه سه اراده براي تحقق آن وجود دارد. اولين شخص مديون اول مي‌باشد كه به آن محيل مي‌گويند و دومين شخص يا به عبارتي مديون دوم كه محال‌عليه نام دارد مي‌باشد. در آخر اراده شخص سوم، اراده طلبكار يا محال‌له (محتال) است. در ادامه به بررسي دقيق اين موضوع مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : حواله 

مفهوم ساده عقد حواله

موقعيتي را تصور كنيد كه شخص الف به شخص ب بدهكار است و بدهي خودش را به شخص ديگري حواله مي‌كند. در واقع به شخص ب مي‌گويد كه بدهي خودش را از آن شخص بگيرد. توجه كنيد كه شخص الف همان محيل و شخص ب محتال و همچنين شخص ج محال‌عليه نام دارد كه هر كدام از اين اشخاص با يكديگر رابطه دارند. بررسي اين رابطه از اهميت ويژه‌اي برخوردار مي‌باشد و ما در ادامه به نكات مربوط به آن اشاره مي‌كنيم.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد و قرارداد را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله انواع عقد را مطالعه نماييد.

بررسي رابطه ميان محيل و محتال

براي اينكه حواله از سوي يك شخص به شخص ديگر صحيح واقع شود حتماً بايد شخصي كه محيل واقع شده به شخصي كه محتال واقع شده است بدهكار باشد.
حال اگر موقعيت به اين شكل باشد كه شخص محيل به شخص محتال بدهكار نباشد مطابق آنچه كه قانونگذار بيان كرده است حواله محقق نمي‌شود. توجه كنيد كه آن چيزي كه محقق شده است باطل نمي‌باشد بلكه تنها نكته اين است كه حواله در نظر گرفته نمي‌شود. آنچه كه بيان كرديم مطابق ماده ۷۲۶ قانون مدني مي‌باشد.

بررسي رابطه محيل با محال‌عليه

موقعيتي را تصور كنيد كه شخص الف به شخص ب مبلغ صد هزار تومان بدهكار است و اين در حالي است كه شخص الف خودش مبلغ صد هزار تومان از شخص ج طلبكار است. به همين دليل شخص الف به شخص ب مي‌گويد كه طلب خود را از شخص ج بگيرد. چراكه شخص ج به شخص الف همان مبلغي را بدهكار است كه شخص الف به ب بدهكار مي‌باشد. در صورت تحقق چنين موقعيتي شخص ج مختار است كه چنين وضعيتي را بپذيرد يا خير. حالت ديگري نيز ممكن است محقق شود اين كه شخص ج به شخص الف بدهكار نمي‌باشد. ولي به دليل روابط اقتصادي كه با وي دارد به او گفته است كه در صورتي كه طلبكار‌هايش به او مراجعه كردند بدهي را بپردازد. در اين صورت هم امكان تحقق عقد حواله وجود دارد.

مواد قانوني مربوط به عقد حواله

در ماده ۷۳۲ قانون مدني در خصوص عقد حواله بيان شده است كه حواله عقدي لازم مي‌باشد. طرفين عقد اعم از محيل و محتال و محال‌عليه نمي‌توانند آن را فسخ نمايند مگر در صورت تحقق ماده ۷۲۹ يا در مواردي كه خيار فسخ شرط گشته باشد.
ماده ۷۲۹ قانون مدني كه از آن در ماده ۷۳۲ صحبت شده بود اشاره مي‌كند كه هر موقع در سر رسيد حواله محال‌عليه معسر باشد و محتال از اعسار او اطلاع نداشته باشد، محتال مختار است حواله را فسخ نمايد و به محيل رجوع نمايد. براي اين كه مفهوم اين ماده براي ما ملموس باشد بايد بدانيم كه منظور از معسر شخصي است كه به سبب عدم توانايي مالي نمي‌تواند هزينه‌هاي مربوط به دادگاه و ديون خود را بپردازد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حواله، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حواله پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : حواله 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حواله،
موضوع:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۵:۱۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هر كشوري براي اينكه بتواند در عرصه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ي مختلف پيشرفت كند به كارگران جوان و نيرومند نياز دارد. كارگران به عنوان نيروي محرك چرخ صنعت نقش آفريني ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌كنند. اهميت زياد فعاليت كارگران و ستم‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ي تاريخي كه آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در طي ساليان طولاني كشيده‌اند باعث شده تا نياز به يك اتحاد جهاني براي حمايت از آنان احساس شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ براي همين سازماني شكل گرفت به نام سازمان بين المللي كار. در اين مطلب سعي در بررسي اين سازمان و اركان آن داريم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : سازمان بين المللي كار ILO

سازمان بين المللي كار چيست ؟

نخستين بار در سال 1919 در نتيجه بحث‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ي كنفرانس صلح پاريس ‌سازمان بين المللي كا‌‌ر (ILO) براي رسيدگي به امور مربوط به كار و كارگران تاسيس گرديد. اين سازمان وابسته به سازمان ملل متحد ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌باشد. مقر آن در ژنو و كشور سوييس ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ اين سازمان نشست‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌يي را براي بررسي و تصميم گيري در خصوص امور كارگران و كارفرمايان تشكيل ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌دهد.‌‌‌‌‌‌‌ در طول سال‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ كشورهاي مختلفي عضو اين سازمان شده‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ ايران نيز از كشورهايي است كه به اين سازمان پيوسته است.

همچنين هر ساله در 8 ارديبشت به مناسبت روز جهاني ايمني و سلامت شغلي يك شعار را براي ايجاد توسعه پايدار مطرح ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌نمايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ شعار اين سازمان براي سال 2020 ( سكوت را بشكن ) است.

اركان سازمان بين المللي كار

اين سازمان داراي يك اساسنامه است. بر اساس آنچه كه در اين اساسنامه آمده است ‌سازمان بين المللي كا‌ر داراي سه نهاد اصلي است‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ از جمله:

1/ كنفرانس بين الملل كا‌ر.

2/ هيات مديره.

3/ دفتر بين المللي كار.

كنفرانس سازمان بين المللي كار

اين كنفرانس همانند قوه مقننه براي ‌سازمان بين المللي كا‌‌ر ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌باشد. از همين رو مهم‌ترين ارگان در سازمان ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ كنفرانس همگاني هر زمان كه لازم باشد و حداقل يك بار در سال براي قانون گذاري در راستاي حمايت از حقوق كارگران و يكسان سازي حقوق آنان تشكيل ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌گردد.

تقريبا تمام كشورهاي عضو اين سازمان عضو اين كنفرانس نيز هستند. هر كشوري 4 نماينده براي شركت در اين كنفرانس معرفي ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌نمايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ از بين اين چهار نماينده 2 نفر از سوي دولت و 2 نفر از سوي كارگران و كارفرمايان كشور انتخاب ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌شود. هر نماينده داراي حق راي و حق اظهار نظر مستقل است. يعني در اين كنفرانس هر كشور 4 حق راي دارد.

كليه تصميمات در كنفرانس بين المللي بايد به تصويب حداقل دو سوم از نمايندگان حاضر برسد. تصميمات اين كنفرانس عمدتا در قالب مقاوله نامه عهدنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌، و توصيه نامه تصويب و منتشر ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌شود.

از ديگر وظايف اين سازمان علاوه بر قانونگذاري و تعيين خط سياسي و اجتماعي كارگران ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌توان به وظيفه پذيرش اعضاي جديد و تصويب بودجه سازمان بين الملل كار اشاره كرد.

هيات مديره يا شوراي مديريت سازمان بين الملل كار

اين شوراي مديريت وظيفه تنظيم آيين نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ي مربوط به چگونگي اداره كردن ‌سازمان بين ا‌لمللي كا‌ر را بر عهده دارد. اين مصوبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ بايد به تصويب همايش برسد. در واقع اين نهادي است براي اداره و مديريت ‌سازمان بين ا‌لمللي كا‌ر‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌

بر اساس ماده 7 اساسنامه سازمان بين المللي كار شوراي مديريت داراي 56 نماينده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ از اين ميان 28 نفر نمايندگان دولت‌‌‌‌‌‌‌‌‌، 14 نفر نمايندگان كارفرمايان و 14 نفر نمايندگان كارگران هستند. در راس اين شورا رييس شوراي مديريت با دو نايب رئيس او قرار دارند كه در واقع مدير كل سازمان بين المللي كار هم هست. اين رئيس با آراي حداكثري اعضاي شورا انتخاب ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌شود.

در ميان اعضا بايد حتما 10 نفر از نمايندگان دولتي كشورهاي صنعتي مهم و 18 نماينده هم از سوي ديگر دولت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ باشد. همچنين حضور تعداد معيني نماينده زن نيز الزا‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مي‌باشد.

دفتر بين المللي كا‌ر

سومين نهاد سازمان بين المللي كا‌ر دبيرخانه دائمي‌‌ سازمان با نام دفتر بين المللي كا‌ر مستقر در ژنو ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.‌ اين دفتر وظائف خود را زير نظر شوراي مديريت و با توجه به اساسنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ي سازمان انجام ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌دهد. وظائف اين دفتر به شرح زير ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌باشد:

1/ دريافت و توزيع اطلاعات مربوط به تنظيم قوانين بين المللي در مورد شرايط كار كارگران و نظام كار.

2/ مطالعه مسائل كار و بررسي پيشنهادات براي ارائه به همايش بين المللي.

پژوهش در هر زمينه خاصي كه همايش يا شوراي مديريت تعيين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند.

3/ تدوين و انتشار نشريات بين المللي مربوط به كار و صنعت به زبان‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌يي كه شوراي مديريت تعيين ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌نمايد.

به طور كلي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان گفت اين دفتر در محدوده وظائف و اختياراتي كه شوراي مديريت به او محول ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌نمايد عمل ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌كند. مانند وظائفي كه در مورد رعايت دقيق مقاوله نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها‌ به دفتر بين المللي واگذار ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌‌شود.

سوالات متداول

سازمان بين المللي كار چيست ‌‌‌‌‌‌‌‌‌؟‌

سازماني كه براي تامين منافع كارگران و همچنين تنظيم مقررات در مورد روابط سه جانبه ميان دولت‌‌‌‌‌‌‌‌‌، كارگر و كارفرما تشكيل شده است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا ايران عضو سازمان بين المللي كار است ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌؟‌

بله‌‌‌‌‌‌‌‌‌، ايران هم عضو است.

اركان سازمان بين المللي كا‌ر چيست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟‌

اين سازمان داراي سه ركن اصلي است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سازمان بين المللي كار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سازمان بين المللي كار پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : سازمان بين المللي كار ILO


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۴:۵۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

برات يكي از اسناد تجاري بوده كه از نظر شكلي تابع مقررات مخصوص و سختي است. وجود اين سند در دست دارنده نشان دهنده اين موضوع است كه او به ميزان مبلغ مندرج در ورقه سند، از امضا كنندگان سند طلبكار مي‌باشد. برات به عنوان وسيله پرداخت در زمان آينده مي‌‌باشد. بايد توجه داشت كه اين سند تجاري از چك و سفته كمتر رواج دارد. در ادامه به بررسي دقيق آن و نكات حقوقي مربوط به آن مطابق قانون تجارت مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : برات چيست

 

تعريف

به شخصي كه بايد وجه برات را در سر رسيد معين پرداخت بنمايد، محال‌عليه و به كسي كه بايد وجه به او پرداخت گردد، دارنده گفته مي‌شود.
گاهي اوقات ممكن است كه دارنده و صادر كننده آن يك نفر باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله اسناد تجاري را مطالعه نماييد.

مندرجات قانوني

طبق ماده ۲۲۳ قانون تجارت، برات علاوه بر امضا يا مهر بايد شرايط ذيل را دارا باشد:

۱ – درج واژه برات در روي ورقه.

۲ – تاريخ تحرير و نگارش سند ( روز و ماه و سال ).

۳ – اسم شخصي كه بايد مبلغ آن را تاديه كند ( پرداخت بنمايد ).

به شخصي كه بايد وجه مندرج در برات را پرداخت كند، براتگير يا محال‌عليه گفته مي‌شود. قيد نام شخصي كه به پرداخت مبلغ سند دعوت مي‌شود، بايد توسط صادركننده انجام گيرد.
سوالي كه در اين جا مطرح مي‌شود اين است كه آيا مي‌توان برات را بر عهده چند براتگير صادر كرد؟
چون كه قانون ايران در اين باره تصريحي نكرده است بايد آن را صحيح دانست.

۴ – تعيين مبلغ.

۵ – تاريخ تاديه وجه سند.

تاريخ تاديه يا سر رسيد برات، ممكن است به چهار صورت معين شود:
الف ) با درج يك روز معين در خود سند تجاري.
ب ) با درج مدت مشخصي از تاريخ صدور، براي مثال روي آن نوشته شود ظرف چهار ماه از تاريخ صدور.
ج ) با درج مدت معين از تاريخ رويت، مثل چهار ماه از تاريخ رويت.
د ) با درج اين كه پرداخت به رويت خواهد بود، به زبان ساده يعني به محض ارائه، مبلغ مندرج در آن پرداخت شود.

۶ – مكان تاديه وجه سند تجاري.

مكان پرداخت برات ممكن است همان مكان صدور باشد.
در قانون تجارت ايران، مكان تاديه مي‌تواند بانك براتگير و يا هر محل ديگري باشد.

۷ – درج اسم فردي كه برات در وجه يا حواله كرد او پرداخته مي‌شود.

شخص مورد نظري كه اين سند تجاري در وجه يا حواله كرد او پرداخت مي‌شود، مي‌تواند شخص حقيقي يا حقوقي باشد.

۸ – تصريح به اينكه نسخه چندم برات است.

برات مي‌تواند در چند نسخه صادر شود اما صادر كننده ملزم به انجام اين كار نيست.
صدور اين سند تجاري در چند نسخه داراي فايده مي‌باشد. اول اين كه در صورت مفقود شدن يكي از نسخ، نسخه ديگر را مي‌توان به براتگير داد و دوم اين كه بخاطر جلوگيري از مفقود شدن اين سند تجاري، دارنده آن يكي از نسخ را براي براتگير ارسال كرده و ديگري را نگه مي‌دارد تا نسخه قبول شده به وي اعاده گردد.
قانون گذار تاكيد مي‌كند كه بايد در ورقه برات تصريح شود كه نسخه موجود، نسخه اول يا دوم يا سوم يا چهارم الخ است.

روش انتقال سند تجاري

۱ – انتقال از طريق قبض و اقباض

به اين صورت انجام مي‌گيرد كه برات از طريق قبض و اقباض بدون امضاء و نوشتن چيزي منتقل مي‌شود.
انتقال سندي كه در وجه حامل باشد، از طريق قبض و اقباض صورت مي‌گيرد.

۲ – انتقال برات از طريق ظهر‌نويسي

يعني آنكه شخص از طريق امضاء پشت سند برات، آن را به ديگري منتقل مي‌كند.
انتقال سند تجاري كه در وجه شخص معيني صادر شده باشد، از طريق ظهر‌نويسي صورت مي‌گيرد.

قبول و نكول

قبول برات عبارت است از تعهد براتگير به اين كه وجه مندرج در آن را در سر وعده بپردازد. قبولي برات با امضاء يا مهر براتگير تحقق پيدا مي‌‌كند، به همين خاطر اين سند تجاري بايد به براتگير ارائه شود.
شخص براتگير ملزم به قبول سند تجاري نيست يعني مي‌تواند آن را قبول نكند حتي اگر كه به شخص دارنده بدهكار باشد.
منظور از نكول، عدم قبول سند تجاري از سوي براتگير مي‌باشد.
يكي از آثار نكول، قبولي شخص ثالث مي‌باشد.

قبولي برات شخص ثالث

طبق ماده ۲۳۹ قانون تجارت هر موقع براتي نكول بشود و اعتراض به عمل آيد، شخص ثالثي مي‌تواند آن را به نام برات دهنده يا يكي از ظهر‌نويس‌ها قبول نمايد. قبولي شخص ثالث بايد در اعتراض نامه قيد شده و به امضاي او برسد.
همچنين طبق ماده ۲۴۰ قانون تجارت پس از قبولي شخص ثالث نيز تا مبلغ سند پرداخت نگرديده، كليه حقوقي كه براي دارنده سند تجاري از نكول آن در مقابل برات دهنده و ظهرنويس‌ها در قانون برشمرده شده، محفوظ خواهد ماند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص برات، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون برات پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : برات چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: برات چيست،
موضوع:
[ ۱۹ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۲:۳۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از زمان‌هاي قديم معاملات زيادي بين افراد انجام مي‌شده است بر همين اساس قانونگذار براي اين گونه معاملات قالب مخصوص به آن را قرار داده است و هر كدام از قالب‌ها به صورت جداگانه شرايط و ويژگي‌هاي مخصوص به خود را دارد كه قانون‌گذار آن‌ها را ذكر كرده است. براي اطلاع از انواع عقد در قانون مدني شرايط و قوانين مخصوص به آن مطالبي را قرارداده‌ايم كه به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : تعريف عقد

تعريف عقد

طبق قانون عقد عبارت است از تعهد يك يا چند نفر در برابر يك يا چند نفر ديگر بر انجام يك امر مشخص.

تعريفي كه قانون مدني بيان داشته چند عيب مهم دارد از جمله اينكه چنين تعريفي ماهيت عقود معوض را بيان نمي‌كند و به گونه‌اي تنظيم شده است كه ظاهرا در هر عقد تنها يكي از دو طرف تعهد مي‌كند و ديگري مي‌پذيرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد و قرارداد را مطالعه نماييد.

اقسام عقد

در قانون مدني عقود و معاملات به اقسام ذيل تقسيم مي‌گردد:

عقود لازم در برابر جايز، خياري، عقود منجز در برابر معلق، عقود معوض در برابر مجاني و عقود معين در برابر عقود نا‌معين.

براي هركدام توضيح مختصري قرار داده‌ايم.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد تشريفاتي و عقد رضايي را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد تمليكي و عهدي را مطالعه نماييد.

عقد لازم | انواع عقد

عقد لازم عقدي است كه هيچكدام از دو طرف عقد حق فسخ آن را ندارند.

طبق ماده ۲۱۹ قانون مدني عقود لازم تنها در دو صورت قابل انحلال هستند:

۱- در مواردي كه قانون به موجب يكي از خيارات حق فسخ عقد را به يك طرف يا هر دوي آن‌ها داده باشد.

۲- در مواردي كه دو طرف توافق به برهم زدن عقد بكنند. (اقاله)

عقد جايز

عقد جايز عقدي است كه هر كدام از طرفين هر وقت بخواهد مي‌تواند آن را فسخ كند.

براي برهم زدن عقد جايز نياز به هيچ علت و سبب خاصي نيست.

فوت و جنون و سفه يكي از دو طرف موثر در انحلال عقد است.

عقد خياري عقدي است كه در آن براي هر دو طرف يا يكي از آن‌ها حق فسخ قرار داده شده است.

عقد خياري از عقود لازم است زيرا در عقد جايز كه طرفين مي‌توانند هر زمان كه اراده كنند عقد را برهم‌‌ بزنند صحبت از خياري بودن آن معني ندارد.

عقد منجز و معلق | انواع عقد

عقد منجز عقدي است كه تاثير آن موقوف به امر ديگري نباشد اما عقد معلق عقدي است كه اثر آن موقوف به امر ديگري است تا پس‌ از وقوع شرط تحقق پيدا كند. مثلا شخص الف به شخص ب مي‌گويد خانه‌ام را به تو فروختم مشروط بر‌ آنكه امروز باران بيايد، اين عقد معلق است و واقع نمي‌شود مگر ‌اينكه امروز باران بيايد.

پس از تحقق شرط تعهد‌هاي نهايي دو طرف با تمام آثار حقوقي خود محقق مي‌شود و صاحب حق مي‌تواند از تمام مزاياي آن استفاده كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد منجز و معلق را مطالعه نماييد.

عقد معوض و مجاني | انواع عقد

عقود معوض عقودي هستند كه در آن، هر يك از دو طرف در برابر مالي كه مي‌دهد يا ديني كه مسئول اداي آن مي‌گردد، مال يا تعهد ديگري را براي خود تحصيل مي‌كند.

در عقد معوض هميشه هر يك از دو طرف در عين حالي كه از ديگري طلبكار است مديون اون نيز هست.

عقد مجاني عقدي است كه در آن يك يا چند شخص در‌ برابر يك يا چند‌ نفر ديگر تعهد به امري مي‌كنند يا مالي را به رايگان مي‌دهند مثل عقد هبه‌.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد معوض و مجاني را مطالعه نماييد.

عقد معين و نامعين

عقد معين عقدي است كه در قانون عنوان معيني دارد و قانون‌گذار شرايط و آثار آن را معين كرده است مثل عقد بيع، اجاره، هبه، قرض، ضمان و…

عقد نامعين عقدي است كه در قانون عنوان و صورت خاصي ندارد و لذا شرايط و آثار آن طبق قواعد عمومي تعيين مي‌شود مثل قرارداد مربوط به نشر كتاب، تبليغ درباره كالاي معين.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد معين و نامعين را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص انواع عقد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون انواع عقد پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : تعريف عقد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تعريف عقد،
موضوع:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۳:۱۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از آن جا كه در آپارتمان نشيني گاهي اوقات، مكان‌هايي وجود دارد كه همسايه‌ها در آن مشترك هستند و به صورت مشاع از آن استفاده مي‌كنند بنابراين اگر خرابي در هر يك از قسمت‌هاي آن به وجود آيد، همه افراد آن ساختمان بايد جبران خسارت نمايند. ولي چون ممكن است عده از افراد از اين موضوع آگاهي نداشته باشند و نكات حقوقي در اين زمينه را ندانند، ما در ادامه به بررسي نكات حقوقي در تعمير و جبران خسارت خرابي در آپارتمان مي‌پردازيم تا بتوانيم در اين زمينه به شما عزيزان ياري رسانيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : خسارت ساختمان

جبران خسارات ناشي از خرابي لوله‌ها در آپارتمان

طبق بند ب ماده 4 آيين نامه قانون تملك آپارتمان‌ها، لوله‌هاي آب و فاضلاب از مشتركات ساختمان‌ها محسوب مي‌شود و مسئوليت جبران خسارت خرابي ناشي از لوله‌ها و تاسيسات بر عهده كل اعضاي ساختمان قرار مي‌گيرد و همگي بايد مشتركا جبران خسارت را بر عهده گيرند.

اما عده‌اي فكر مي‌كنند كه خرابي در لوله‌هاي هر واحد مربوط به همان آپارتمان بوده و تنها خود آن واحد بايد جبران خسارت نمايد، در حالي كه طبق همان ماده‌اي كه ذكر شد مسئوليت جبران خسارت مشتركا به عهده همه همسايه‌ها خواهد بود.

توصيه مي‌كنيم مقاله هزينه تركيدن لوله ساختمان را مطالعه نماييد.

تعمير و جبران خسارت خرابي در ساختمان

طبق ماده 132 قانون مدني كسي نمي‌تواند در ملك خود اعمالي انجام دهد كه موجب ورود زيان به همسايه گردد مگر عملي كه محدود و متعارف باشد و براي دفع خطر يا برطرف نمودن نياز شخصي باشد.

خيلي اوقات پيش مي‌آيد كه يكي از همسايه‌ها مشغول بازسازي واحد خود مي‌باشد، اگر كه اين تعميرات و بازسازي‌ها باعث ايجاد مزاحمت براي همسايه‌ها شد، خود مالك بايد به دو نكته براي اينكه چرا به اين كار پرداخته بيان كند.

اولين نكته آن است كه بگويد اين تعميرات و بازسازي‌ها ضروري بوده به طوري كه اگر اين كار را انجام نمي‌داد امكان استفاده از حق مالكيت و راحتي او را از بين مي‌برد.

دومين نكته اين است كه بايد بگويد كه انجام اين تعميرات و تبعات ناشي از آن براي همسايگان بيش از حد متعارف نيست. براي مثال سر و صداي زيادي كه باعث از بين بردن آرامش همسايه‌ها بشود ندارد.

اگر كه تعميرات ساختمان باعث ايجاد مزاحمت‌هايي خارج از عرف براي همسايگان شود آن‌ها مي‌توانند به دليل ايجاد مزاحمت از او شكايت كنند و مي‌توانند او را تحت عنوان جرم ايجاد مزاحمت مورد پيگيري قرار دهند.

توصيه مي‌كنيم مقاله صداي همسايه مزاحم را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله بازسازي ساختمان با مخالفت مالكين را مطالعه نماييد

جبران ريزش و خسارت‌هاي احتمالي به ساختمان همسايه

گاهي اوقات نشتي و يا تركيدگي لوله آب طبقه بالايي منجر به پوسيدگي و خرابي سقف طبقه پايين مي‌شود. در اين موارد اگر خسارات وارده ناشي از تقصير طبقه بالايي باشد يعني مثلا شير آب را باز گذاشته و بر اثر جمع شدن آب اين خرابي به طبقه پايين آسيب رسيده است در اين صورت جبران خسارت بر عهده مالك طبقه بالا مي‌باشد. اما در مواردي كه طبقه بالا هم تقصير نكرده باشد و نشت آب بر اثر خرابي و يا پوسيدگي باشد، در اين حالت همه همسايه‌ها مشتركا مسئول هستند و بايد جبران خسارت نمايند.

توصيه مي‌كنيم مقاله پرداختن هزينه ساختمان را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خسارت ساختمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مصاحبه و مطالبه خسارت ساختمان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : خسارت ساختمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خسارت ساختمان،
موضوع:
[ ۱۷ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۱:۱۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در سيستم قضايي ايران قضات نقش كليدي دارند به طوري كه مي‌توان آن‌ها را از ستون‌هاي اصلي نظام حقوقي ايران دانست. هميشه قضات با وسواس خاصي انتخاب ‌مي‌شوند و بايد از گزينش‌هاي مختلفي عبور كنند. از همين رو در كنار تمام وظيفه‌هايي كه براي يك قاضي مطرح شده است براي او امتياز‌هايي نيز قرار داده شده است. يكي از اين موارد اصل تغيير ناپذيري قضات ‌مي‌باشد كه در واقع يك امتياز براي آن‌ها محسوب ‌مي‌شود. در ادامه اين مطلب به بررسي اصل تغيير ناپذيري قضات ‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : اصل تغيير ناپذيري قضات و استثنائات وارده بر آن

استقلال دستگاه قضا

بر اساس آنچه كه در قانون اساسي آمده است قواي سه گانه از هم مستقل هستند. در اصل 57 قانون اساسي به اصل تفكيك قوا پرداخته شده است‌. به اين معني كه هيچ يك از قوا نمي‌توانند در امور قواي ديگر مداخله نمايند مثلا دولت نمي‌تواند در امور قوه قضائيه دخالت نمايد. همچنين بر اساس اصل 164 قانون اساسي در قوه قضائيه قضات داراي استقلال هستند‌. در اين ا‌صل به يك ويژگي ديگر براي قضات اشاره شده است و آن هم تغيير ناپذير بودن آن‌ها است.

براي فهم بهتر تغيير ناپذير بو‌دن قضات در ابتدا بايد با ا‌صل 164 قانون اساسي آشنا شد. بر اساس اين اصل قاضي را نمي‌توان از مقا‌مي كه دارد بدون محاكمه و اثبات جرم يا تخلفي كه باعث انفصال از خدمت ‌مي‌شود به صورت دائم يا موقت منفصل كرد. اين نشان دهنده استقلال قاضي ‌مي‌باشد.

اما در بخش دوم اين اصل به تغيير ناپذير بودن قضات پرداخته شده است و با توجه به اين اصل اين امكان وجود ندارد كه محل خدمت يا سمت قاضي را تغيير داد.

اصل تغيير ناپذيري قضات

بر اساس آنچه كه در اصل 164 قانون اساسي آمده است نمي‌توان بدون رضاي قاضي محل خدمت يا سمت او را تغيير داد. مثلا نمي‌توان قاضي‌اي را كه در دادگاه خانواده تهران خدمت مي‌كند به دادگاه اردبيل فرستاد. اين تغيير ناپذيري از اين جهت است كه امنيت شغلي قاضي تامين باشد. البته اين اصل داراي استتثنائاتي نيز منطبق بر قانون هست.

استثنائات اصل تغيير ناپذيري قضات

اگر چه تغيير ناپذيري قضات يك اصل است كه نمي‌توان بر خلاف آن عمل نمود اما داراي استثنائاتي ‌مي‌باشد از جمله:

1/ با توجه به آنچه كه در اصل 164 قانون اساسي آمده است اگر قاضي رضايت نداشته باشد نمي‌توان محل خدمت يا سمت او را تغيير داد. اما قطعا زماني كه خود قاضي به دليل شخصي يا ساير دلايل قانوني بخواهد محل خدمت خود را تغيير دهد يا در سمت ديگري مشغول شود مانعي وجود ندارد. رسيدگي به اين درخواست‌هاي قضات فقط يكبار در سال اتفاق ‌مي‌افتد.

2/ در صورتي كه تغيير قاضي به صلاح باشد ‌مي‌توان بر خلاف اصل تغيير ناپذيري قضات سمت يا محل خدمت او را تغيير داد. البته اين كار بايد با تشريفات قانوني انجام شود‌. يعني اين تصميمي است كه فقط رئيس قوه قضائيه ‌مي‌تواند اتخاذ نمايد‌. سپس رئيس قوه قضائيه در مورد تصميم خود با رئيس ديوان عالي كشور و دادستان كل كشور درباره اين موضوع مشورت ‌مي‌نمايد و تصميم نهايي در مورد انتقال قاضي گرفته ‌مي‌شود.

3/ نقل و انتقال دوره‌اي قاضي از ديگر استثنائات وارده بر اين اصل ‌مي‌باشد. اين موضوع با حكم مقامات بالاتر و به موجب قانون نقل و انتقال قضات صورت مي‌گيرد.

4/ در صورتي كه قاضي مرتكب تخلف شده باشد پس از اثبات جرم قاضي اين امكان وجود دارد كه قاضي را از خدمت منفصل كنند يا اينكه سمت و محل خدمت او تغيير كند.

سوالات متداول

اصل تغيير نا‌پذيري قضات به چه معنا است ؟

اين ا‌صل يعني نمي‌توان محل خدمت يا سمت يك قاضي را تغيير داد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا مي‌توان محل قضاوت يك قاضي را به اجبار تغيير داد ؟

خير چنين چيزي بر خلاف اصل تغيير ناپذيري قضات است‌ و البته داراي استثنائاتي ‌مي‌باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد اصل تغيير ناپذيري قضات و استثنائات آن ‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد. همچنين با عضو شدن در كانال تلگرا‌مي‌ وكيل دات كام از آخرين اخبار حقوقي مطلع شويد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اصل تغيير ناپذيري قضات، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اصل تغيير ناپذيري قضات پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : اصل تغيير ناپذيري قضات و استثنائات وارده بر آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۳:۳۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

قطعا براي اثبات مالكيت هر چيز نياز به سند ‌مي‌باشد. سند مخصوص خانه يا املاك نيست. بلكه وسايل نقليه مانند ماشين نيز سند دارند و اشخاص براي اثبات مالكيت خود بايد سند ماشين را داشته باشند. گاهي خريدار ماشين را از كارخانه تحويل مي‌گيرد و گاهي هم از شخص ديگري خريداري ‌مي‌كند كه در هر دو حالت اين كار بايد با سند انجام شود. وضعيت سند ماشيني كه مورد معامله قرار مي‌گيرد به روش‌هاي مختلف قابل استعلام است. در اين مطلب به بررسي استعلام سند خودرو ‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : استعلام سند خودرو

سند خودرو چيست ؟

هر خودرويي داراي دو سند است يكي سند تك برگي كه از سوي دفاتر اسناد رسمي‌ ثبت ‌مي‌گردد و ديگري سند سبز خودرو كه توسط راهنمايي و رانندگي صادر ‌مي‌شود. سند تك برگي در محضر تنظيم مي‌گردد و در واقع از سوي سازمان ثبت اسناد و املاك صادر ‌مي‌شود.

سند برگ سبز كه عموما بيشتر به عنوان سند مالكيت خودرو شناخته شده است شامل اطلاعات خودرو مانند رنگ، نوع سوخت و… و همچنين اطلاعات مالك آن است. اين سند توسط راهنمايي و رانندگي صادر ‌مي‌شود و بايد از طريق نيروي راهنمايي و رانندگي پيگيري گردد.

بهتر است كه خريداران هر دو سند را به نام خود داشته باشند تا ديگر جاي هيچ اشكالي نباشد.

استعلام سند خودرو

براي استعلا‌م سند خودرو ‌مي‌توانيد به سايت سايپا و ايران خودرو مراجعه نماييد و در داخل اين سايت با وارد نمودن اطلاعات ماشين از جمله شماره شاسي، شماره فاكتور و تاريخ فاكتور نسبت به وضعيت سند استعلا‌م بگيريد. از اين طريق ‌مي‌توانيد وضعيت سند خودرو مورد نظر خود را مشاهده نماييد.

در صورتي كه از طريق اين دو سايت به نتيجه نرسيديد يك راه ديگر براي استعلا‌م وضعيت سند خودرو مراجعه به سامانه رهگيري مرسولات ناجا ‌مي‌باشد. از طريق اين سامانه ‌مي‌توانيد مشاهده نماييد كه آيا سند خودرو صادر شده است و يا اينكه در چه مرحله‌اي ‌مي‌باشد.

استعلام قضايي سند خودرو

در صورتي كه به قصد شكايت درخواست استعلا‌م سند خودرو داريد بايد به همراه مدارك و مستندات خود به مراجع قضايي مراجعه نماييد. بعد از اينكه مدارك شما مورد تاييد قرار گرفت دادگاه دستوري صادر ‌مي‌نمايد. سپس با استفاده از اين دستور به راهنمايي و رانندگي رفته و در مورد خودرو و مالك آن استعلا‌م بگيريد.

سوالات متداول

چگونه سند خودرو را استعلام بگيريم ؟

از طريق سايت سايپا و ايران خودرو ‌مي‌توانيد در مورد سند خودرو استعلا‌م بگيريد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد استعلا‌م سند خودرو ‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص استعلام سند خودرو، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون استعلام سند خودرو پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : استعلام سند خودرو

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: استعلام سند خودرو،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۲:۱۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی