مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

موضوع مورد بحث ما عقد جعاله است كه در ماده ۵۶۱ قانون مدني تعريف آن به طور صريح بيان شده است و اگر ما بخواهيم عقد جعاله را به زبان ساده تعريف كنيم مي‌توانيم به آگهي‌هايي اشاره كنيم كه در آن براي پيدا كردن گمشده‌اي مژدگاني‌اي را مشخص مي‌كنند و بيان مي‌كنند كه اگر شيء يا فرد گم شده پيدا شود به يابنده مژدگاني اختصاص پيدا مي‌كند. در ادامه به بررسي دقيق‌تر نكات مهم در خصوص عقد جعاله مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كيل كنيد :

جعاله

قرارداد جعاله

اركان و آثار جعاله

نكات مهم درباره تنظيم جعاله

 

 

 

اركان عقد جعاله

در هر عقد جعاله شخصي به عنوان جائل وجود دارد. به عنوان مثال كسي كه در روزنامه قيد مي‌كند كه اگر گم شده‌اش يافت شود مژدگاني‌اي را به يابنده اختصاص مي‌دهد.
همچنين در هر عقد جعاله ركن ديگري نيز وجود دارد به نام عامل. در مثال بيان شده عامل كسي است كه گمشده را براي جائل پيدا مي‌كند و مبلغي را تحت عنوان جعل به عنوان اجرت دريافت مي‌كند.

موضوع عقد جعا‌له

مثالي را پيشتر بيان كرديم به اين شرح كه شخصي به عنوان جائل در روزنامه آگهي مي‌كند كه اگر گم شده او يافت شود فلان مبلغ را به يابنده پرداخت مي‌كند. اگر صرفاً بگويد يك چيزي را به يابنده خواهد داد در اين حالت عقد جعاله باطل مي‌شود به دليل مجهول بودن جعل، اما اگر بگويد يك درصدي از فلان مال را به يابنده مي‌دهد در اين حالت عقد جعاله يك عقد صحيح است چرا كه علم اجمالي و حدودي در خصوص مبلغ وجود دارد و جعل به شكل مجهول و مبهم بيان نشده است.

اثر عقد جعاله

همان طور كه بيان شد عقد جعاله يك عقد جايز است. به همين دليل هر يك از طرفين مي‌تواند تا زماني كه كار به اتمام نرسيده است عقد را به هم بزند. اما سوالي كه در صورت تحقق چنين حالتي مطرح مي‌شود اين است كه تكليف كاري كه انجام شده است به چه صورت است؟

در پاسخ به اين سوال بايد بيان كرد كه اگر كاري كه انجام مي‌شود از اجزاي مقصود بالاصاله تشكيل شده باشد يا به زبان ساده‌تر هر جزء يك كار مقصود و مطلوب باشد در اينجا اگر عقد جعاله به هم زده شود بايد اجرت آن كار پرداخت شود. ولي اگر كار انجام شده هر جزءاش مقصود نباشد بايد به اين نكته دقت كرد كه عامل فسخ عقد چه كسي است. اگر كسي كه عقد را به هم زده عامل باشد اجرتي به او تعلق نمي‌گيرد و اين در حالي است كه اگر جائل عقد را فسخ كرده باشد اجرتي تحت عنوان اجرت‌المثل بايد پرداخت شود.

تفاوت جعاله با عقد اجاره اشخاص

تفاوت اول به اين شرح است كه در عقد اجاره اشخاص شخص زماني مستحق دريافت اجرت است كه عقد منعقد شود. يعني از زماني كه عقد منعقد مي‌شود او استحقاق اين را دارد كه اجرت را دريافت كند. اين در حالي است كه در عقد جعاله براي اين كه شخصي مستحق دريافت اجرت شود بايد كار را به اتمام برساند. به اين شكل نيست كه به محض انعقاد عقد جعاله او مستحق دريافت اجرت شود.

تفاوت دوم از اين قرار است كه عقد اجاره اشخاص يك عقد لازم است. به اين معني كه هر دو طرف عقد اجاره اشخاص از زمان انعقاد عقد ديگر نمي‌توانند اين عقد را به هم بزنند و اين در حالي است كه در عقد جعاله به عنوان يك عقد جايز طرفين مي‌توانند در هر زمان عقد را به هم بزنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عقد جعاله، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عقد جعاله پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : جعاله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جعاله،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۲۸:۲۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همان طور كه مي‌دانيد اعدام يكي از مجازات‌هاي كيفري است كه براي عده‌اي از مجرمين اجرا مي‌شود. اما آيا مي‌دانيد كه اعد‌ام به چند روش صورت مي‌گيرد؟ و يا چه كساني محكوم به اعد‌ام مي‌شوند؟ اعد‌ام در تاريخ حقوق كيفري از سنگين‌ترين مجازات‌هاي بشر است كه موفقان و مخالفان مربوط به خودش را دارد. ما در اين مقاله به بررسي اعد‌ام و همچنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

اعدام

انواع اعدام

نحوه اجراي حكم اعدام

موانع اجاري حكم اعدام

 

 

تعريف

اعدام در اصطلاح فقه و حقوق عبارت است از مجازات مرگ براي ارتكاب يك سري از جرم‌هاي خاصي كه در قانون آمده است كه از سوي دادگاه و مراجع قضايي صادر مي‌شود.

يكي از منابع مهمي كه ما در اين زمينه مي‌توانيم از آن استفاده كنيم قرآن مي‌باشد. مجازات اعدام در اسلام وجود دارد.

انواع اعدام

دار زدن، سوزاندن، سنگسار، اتاق گاز، تزريق سم، خفه كردن، صندلي الكتريكي و…

اعد‌ام در حقوق اسلامي

اعدام در حقوق اسلامي به چند دسته تقسيم مي‌شود:

اعدام قصاصي: اين اعدام زماني انجام مي‌شود كه شخص مرتكب قتل عمد شده باشد. البته كه اين مورد باز هم شرايطي دارد كه يكي از آن‌ها درخواست شاكي خصوصي است.

اعدام حدي: مجازات حدي بدين معناست كه خود جرم، شرايط اثبات و مجازات آن در شرع اسلام آمده است و شرايط ثابتي دارد. پس چنانچه جرايم حدي وقوع يابند و شرايط اثبات آنان نيز فراهم باشد اجراي حد واجب مي‌گردد. در اسلام مجازات اعدام به عنوان حد برخي از جرايم در نظر گرفته شده است.

پس ا‌عدام حدي مجازات مرگي است كه شارع مقدس آن را تعيين نموده و كسي نمي‌تواند آن را به كمتر از مرگ تقليل دهد حتي قاضي و حاكم اسلامي.

موارد اعدام حدي

زنا در برخي موارد از جمله زناي محصنه يا زناي با محارم يا تجاوز به عنف يا لواط غير مسلمان با مسلمان مجازات اعد‌ام دارد.

تكرار جرايم حدي: مثلا اگر كسي سه بار مرتكب جرم شرب خمر شده و هر سه بار هم حد بر وي جاري شده است، اگر براي بار چهارم باز هم مرتكب شرب خمر شود مجازات وي اعد‌ام است.

سومين نوع از جرايمي كه موجب مجازات اعد‌ام حدي مي‌باشند جرايم عليه دين و امنيت است كه شامل محاربه و ارتداد مي‌باشند.

چه جرائمي موجب حكم اعدام مي‌شوند ؟

همان طور كه در بالا توضيح داديم برخي جرايم مانند لواط و محاربه و تجاوز به عنف حكمشان از قبل در اسلام تعيين شده و مجازات آن‌ها اعدام است. مبارزه مسلحانه با حكومت اسلامي و افساد في الارض هم حكم اعدام دارند. ولي برخي جرايم نيز بنا به مقتضيات زمانه مشمول حكم اعدام گشته‌اند مثلا فساد گسترده اقتصادي.

تشريفات اجراي حكم اعدام

زمان اجراي حكم اعد‌ام معمولا طلوع آفتاب است مگر اين كه خود دادگاه يك زمان مشخصي را اعلام كرده باشد.

براي تشريفات آن هم مي‌توان مواردي را نام برد از جمله:

جدا كردن محكوم از ساير زنداني‌ها به مدت 24 ساعت.

مطلع كردن خانواده او.

مطلع كردن مقامات ذي ربط.

معاينه محكوم قبل از اجراي حكم.

و . . .

چه كساني بايد در زمان اجراي حكم اعدام حاضر باشند ؟

طبق قانون آيين دادرسي كيفري اشخاص زير بايد در زمان اجراي حكم حاضر باشند:

قاضي صادر كننده حكم.

رئيس اداره زندان يا قائم مقام وي.

فرمانده نيروي انتظامي محل يا قائم مقام وي.

پزشك قانوني يا پزشك معتمد.

 يكي از روحانيون يا افراد بصير براي انجام تشريفات ديني و مذهبي.

منشي دادگاه.

وكيل محكوم عليه.

موانع اجراي اعدام

1 – درخواست عفو.

2 – زني كه در ايام بارداري يا نفاس است.

3 – زن شير ده در ايامي كه طفل وي شيرخوار است حداكثر به مدت دو سال.

4 – بيماري شديد محكوم به نحوي كه قادر به ايستادن در روي پاهاي خود نباشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اعد‌ام، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اعد‌ام پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : اعدام


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعدام،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۲۵:۲۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همان طور كه مي‌دانيد قرارداد كاري قراردادي است كه بايد بين كارفرما و كارگر نوشته شود. اما آيا مي‌دانيد قرارداد كار چه ويژگي‌هايي دارد؟ و در اين نوع قرارداد چه چيزهايي بايد نوشته شود؟ قرارداد كار موجب مي‌شود تا آن چه كه بين كارگر و كارفرما هست و بايد انجام دهند، مستند باشد تا در صورت تخلف هر يك از آنان بتوان به قرارداد كار استناد كرد. ما در ادامه به بررسي قرارداد كار، ويژگي و بندهاي مربوط به آن و همچنين به بررسي مواد قانوني مطابق قانون كار مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

قرارداد كاري

 انواع قرارداد كار

تدوين دوره كار

 

 

 

كارگر و كارفرما

كارگر فردي است كه به دستور كارفرما مشغول به انجام كاري مي‌شود و در برابر آن حقوقي دريافت مي‌كند.

كارفرما مي‌تواند يك فرد حقيقي يا يك شركت باشد كه افرادي به دستور او مشغول به كارند. مدير كارگاه هم نماينده كارفرماست و مسئوليت تمام اعمال و گفتار او بر عهده كارفرماست.

قرارداد كاري

قرارداد كار ميان كارگر و كارفرما رابطه ايجاد مي‌كند و طبق آن كارگر موظف به انجام كار و كارفرما موظف به پرداخت حقوق و مزاياي خاصي مي‌گردد.

قرارداد كار موجب اثبات رابطه كار مي‌شود.  

اثبات وجود رابطه كار با كارگر بوده و لازم نيست كه كارفرما دليل بياورد كه اين فرد براي من كار نكرده است.

انواع قرارداد كاري

الف ) به لحاظ مدت قرارداد كاري

1– قرارداد غير موقت ( دائم )

اين قرارداد در كارهايي استفاده مي‌شود كه طبيعتا استمرار دارند. براي اين نوع قرارداد مدتي در قرارداد ذكر نمي‌شود.

هنگامي كه فرد فوت كند يا از كار افتاده شود يا شرايط بازنشستگي‌اش فراهم شود، قرارداد از بين مي‌رود.

2– قرارداد موقت ( موقت )

قرارداد موقت در دو مدل كار قابليت اجرا دارد.

_ در كارهايي كه طبيعت مستمر دارند و مدتي در قرارداد كار ذكر شود مثل آبدارچي براي شركتي كه به طور مدت‌دار استخدام شود.

_ كارهايي كه طبيعت موقتي دارند مثلا انجام پروژه يك ماهه.

3- قرارداد كار معين در كارهايي كه طبيعت غير مستمر دارند و مدتي هم در قرارداد ذكر نمي‌شود براي مثال ما نياز داريم كه كلاس‌هاي مدرسه‌اي نقاشي شود كه اين نياز هر روز لازم نيست، وقتي مدت ذكر نشود هر وقت كه كار تمام شود قرارداد به پايان مي‌رسد.

ب ) به لحاظ تدوين قرارداد

ابتداي ماده ۷ قانون كار آمده است كه قرارداد كار عبارت است از قرارداد كتبي يا شفاهي…

پس از اين جا مي‌فهميم كه قرارداد كار به لحاظ تدوين قرارداد به دو دسته تقسيم مي‌شود:

1 – كتبي.

2 – شفاهي.

پ ) به لحاظ وجود دوره آزمايشي

1 – قطعي.

2 – غير قطعي.

اگر قراردادي دوره آزمايشي نداشته باشد يا دوره آزمايشي‌اش سپري و منقضي شده باشد، به آن دوره آزمايشي قطعي مي‌گويند.

و اگر قراردادي دوره آزمايشي‌اش هنوز سپري نشده باشد و در حال سپري شدن باشد، دوره آزمايشي غير قطعي مي‌گويند.

مدت دوره آزمايشي با توافق طرفين حاصل مي‌شود. طي اين مدت هر يك از طرفين مي‌تواند قرارداد را به هم بزند. اگر كارفرما به هم بزند بايد حقوق كل دوره آزمايشي را بپردازد و اگر كارگر به هم بزند فقط در مدت اشتغال مستحق دريافت دستمزد خواهد بود.

تبصره: مدت دوره آزمايشي براي كارگران ساده و نيمه ماهر يك ماه و براي كارگران ماهر و داراي تخصص سطح بالا، سه ماه است.

در قرارداد كار چه چيزهايي بايد نوشته شود ؟

1 – مشخصات دقيق طرفين يعني كارگر و كارفرما.

2 – نوع كار يا حرفه‌اي كه كارگر بايد انجام دهد. اين بند تعيين كننده حوزه تبعيت دستوري كارگر از كارفرماست.

3 – حقوق، مزد و مزايا.

4 – ساعات كار، مرخصي‌ها و تعطيلات بايد مشخص شود.

5 – محل انجام كار.

6 – ذكر دقيق تاريخ انعقاد قرارداد.

7 – مدت قرارداد، چنانچه كار براي مدت معين باشد.

8 – موارد ديگري كه عرف آن كار و كارگاه ايجاد مي‌كند هم نوشته شود.

9 – شرايط و نحوه فسخ قرارداد در مواردي كه قرارداد مدتي برايش ذكر نشده است، يعني در قراردادي كه دائمي است مي‌توان حق فسخ پيش‌بيني كرد ولي به نظر مي‌رسد الزامي وجود ندارد و بر خلاف امنيت شغلي است.

ويژگي‌هاي قرارداد كار

اصل بر لزوم قرارداد كار است.

قرارداد كار جزو عقود رضايي مي‌باشد. عقود رضايي فقط به ايجاب درست و قبول درست نياز دارد و در قرارداد كار غير از ايجاب و قبول هيچ چيز ديگري لازم نيست و الزامات آمده در قانون ناظر بر شروط قرارداد مي‌باشد نه اصل قرارداد.

قرارداد كار عقدي دو تعهدي مي‌باشد يعني هر يك از طرفين نسبت به يكديگر تعهد دارند.

قرارداد كار يك عقد غير تبرعي و مالي است.

شرايط صحت قرارداد كار

شرايط ذيل بايد در قرارداد كار رعايت گردد:

1) مشروع بودن مورد قرارداد.

2) تعيُن موضوع قرارداد.

3) ممنوعيت قانوني و شرعي در تصرف اموال يا انجام كار مورد نظر وجود نداشته باشد.

براي مثال فرض كنيد كه مالك يك كارخانه يعني كارفرما ورشكسته شده و دوره توقف آن شروع شده است و حال آمده با كارگري قرارداد كار منعقد كرده است، در اين جا تكليف چيست؟

قراردادش غير نافذ بوده و با تنفيذ مدير تصفيه، اداره تصفيه يا طلبكاران صحيح مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرارداد كار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قرارداد كار پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : قرارداد كاري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرارداد كاري،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۲۳:۳۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

شايد تا به حال از رسانه‌هاي عمومي لغت رقم سياه جرم را شنيده باشيد اما آيا دقيق به آن فكر كرده‌ايد؟ ما در جرم شناسي به دنبال چرايي وقوع جرم هستيم يعني اصلا چرا جرم اتفاق مي‌افتد؟ چرا در جامعه برخي از مردم مرتكب جرم مي‌شوند؟ چرا در بازه‌اي از سال ميزان ارتكاب جرم افزايش پيدا مي‌كند؟ و بسياري سوالات ديگر. زيرا همانطور كه گفتيم جرم شناسي به معناي حل معماي جرم مي‌باشد. ما در ادامه به بررسي مفهوم رقم سياه جرم و بررسي چگونگي پيدايش آن و همچنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد رقم سياه بر روي لينك زير كليك كنيد :

رقم سياه جرم

تعريف رقم سياه جرم

بررسي علل رقم سياه جرم

عوامل ايجاد رقم سياه جرم

 

 

 

 

 

آمار جنايي

براي اين كه به مفهوم رقم سياه جرم برسيم ابتدا بايد مقدماتي را درباره آن براي شما توضيح دهيم.

جرم شناسي چهارراه علوم است كه از تلاقي علوم و رشته‌هاي مختلف به وجود مي‌آيد و از آن علوم براي رسيدن به اهداف خودش كمك مي‌گيرد و استفاده مي‌كند. يكي از اين علوم، علم رياضي مي‌باشد. علم رياضي در قالب آمار جنايي در جرم شناسي به كار گرفته مي‌شود.

پس وقتي كه ما مي‌خواهيم تعداد جرايم ارتكابي را محاسبه كنيم از علم رياضي كمك مي‌گيريم كه به آن آمار جنايي مي‌گويند.

 آمار جنايي خود به سه دسته تقسيم مي‌گردد: آمار واقعي، آمار پليسي (ظاهري)، آمار قضايي.

آمار واقعي يعني كليه جرايم ارتكابي كه در يك بازه زمان و مكان معين اتفاق مي‌افتد.

آمار پليسي هم به تعداد جرايمي گفته مي‌شود كه در يك بازه زماني و مكاني معين به وقوع مي‌پيوندد و به رويت يا اطلاع پليس مي‌رسد. به همين دليل به آن آمار ظاهري مي‌گويند.

آمار قضايي خود دربردارنده دو دسته آمار مي‌باشد: آمار دادگاه‌ها يا آمار محكوميت‌ها و آمار زندان‌ها.

همان طور كه از نامشان هم پيداست آمار دادگاه يا محكوميت‌ها به تعداد جرايم ارتكابي كه در زمان و مكان معين اتفاق افتاده و در مراجع قانوني به آن‌ها رسيدگي شده و حكم به محكوميت مرتكبين صادر شده است گفته مي‌شود و آمار زندان‌ها هم يعني آن تعداد افرادي كه در زندان‌ها به سر مي‌برند.

مقدمه‌اي از چگونگي ايجاد رقم سياه جرم

همان طور كه در بالا هم توضيح داديم آمار واقعي يعني تعداد واقعي جرايمي كه اتفاق مي‌افتند اما واقعيتي كه وجود دارد اين است كه آيا همه جرايمي كه اتاق مي‌افتند به اطلاع پليس هم مي‌رسند؟ جواب منفي است چون اولا همه جرايمي كه اتفاق افتادند كشف نمي‌شوند و حتي به اطلاع پليس هم نمي‌رسند. ممكن است از آن عده‌اي كه به اطلاع پليس رسيده باشد هم تعدادي در همان مرحله رضايت دهند و يا مشكلشان حل شود. بعضي ديگر هم ممكن است در مرحله دادسرا تبرئه شوند.

بنابراين ما هر چه اين فرايند كيفري را به انتها مي‌رويم از تعداد جرايم ارتكابي واقعي فاصله مي‌گيريم و دچار ريزش مي‌شويم. پس هيچ وقت آمار قضايي منطبق با آمار واقعي نيست.

رقم سياه جرم

همواره بين آن چه كه هست و آن چه كه ما مي‌دانيم فاصله‌اي وجود دارد. به اين قسمت سياه و تاريك رقم سياه جرم گفته مي‌شود. يعني آن مقدار جرايمي كه اتفاق مي‌افتد ولي به رويت و اطلاع پليس و دستگاه قضايي نمي‌رسد و يا به زبان ساده‌تر آن دسته از جرايمي كه اتفاق مي‌افتند ولي كشف نمي‌شوند.

رقم خاكستري جرم

ما يك اصطلاح ديگري به نام رقم خاكستري جرم داريم كه به آن دسته از جرايمي اشاره دارد كه كشف مي‌شود ولي مجرمش هيچ وقت پيدا نمي‌شود. براي مثال چند فقره قتل اتفاق افتاده، ما جنازه‌ها را هم پيدا كرديم ولي قاتل را نتوانستيم پيدا كنيم.

دلايل به وجود آمدن رقم سياه جرم

_ برخي از جرايم به دليل ماهيتي كه دارند و نوع ارتكابشان طوري هستند كه كشف نمي‌شوند يا اين كه سخت كشف مي‌شوند مثل جرايم آپارتماني كه به طور خاص خشونت‌هاي خانگي را شامل مي‌شود.

_ بعضي از بزه ديدگان (كساني كه ضرر بر آن‌ها وارد شده) به دليل عدم توانايي جسمي يا عدم استطاعت رواني يا شعور، ناتوان از اعلام جرم هستند مثل افراد مجنون يا صغير.

_ بعضي از بزه ديدگان اصلا به دستگاه قضايي و كارايي پليس اعتقادي ندارند و اعلام جرم به پليس را كاري بيهوده مي‌دانند.

_ بعضي اوقات هم بزه ديده از ترس آبرو، قضاوت يا بد رفتاري پليس اعلام جرم نمي‌كند. به اين واقعه بزه ديدگي ثانويه مي‌گويند. يعني فرد يك بار به خاطر ارتكاب جرم بزه ديده شده و بار دوم هنگام مراجعه به دستگاه قضايي يا مرحله پليس و دادسرا با بد رفتاري‌ها، توهين‌ها و تحقيرهايي مواجه مي‌شود كه براي بار دوم فرد بزه ديده مي‌شود. اين موضوع به طور خاص در جرايم جنسي موضوعيت دارد.

_ گاهي اوقات هم فرد بزه ديده از ترس قضاوت اطرافيان يا طرد شدن از سوي آنان وقوع جرم را پنهان مي‌كند.

_ گاهي اوقات افراد اعلام جرم نمي‌كنند چون از انتقام جويي طرف مقابل مي‌ترسند.

_ برخي ديگر از جرايم هستند كه با مسامحه و تساهل اجتماعي روبه‌رو مي‌شوند. يعني جرايمي كه قبحشان از بين رفته است مثل منع استفاده از تجهيزات ماهواره‌اي.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص رقم سياه جرم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون رقم سياه جرم پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع  : رقم سياه جرم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رقم سياه جرم،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۳۹:۱۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مطابق قانون ضابطين دادگستري ماموراني هستند كه تحت نظارت و تعليمات دادستان يا مقامات قضايي قرار دارند كه وظيفه آن‌ها كشف، تحقيق، حفظ آثار و دلايل، جلوگيري از پنهان شدن و فرار متهم، اجراي دستورات قضايي و ابلاغ اوراق قضايي مي‌باشد. ضابطين در دو دسته قرار مي‌گيرند كه در ادامه به بررسي دقيق‌تر آن‌ها مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كلي كنيد : 

ضابطين دادگستري

انواع ضابطين دادگستري

دسته بندي ضابطين دادگستري

وظايف ضابطين دادگستري

 

 

 

 

ضابطين دادگستري عام

ماموراني كه در ذيل اين عنوان قرار مي‌گيرند صلاحيت اين را دارند كه در مورد همه جرائم اقدامات لازم را انجام دهند. به عنوان مثال افسران و فرماندهان و درجه داران نيروي انتظامي كه در حوزه تخصصي خودشان آموزش ديده‌اند در اين گروه قرار مي‌گيرند.

ضابطين دادگستري خاص

ماموراني كه در اين گروه قرار مي‌گيرند صلاحيت ندارند كه در هيچ جرمي اقدامي انجام بدهند مگر آنكه قانون اجازه داده باشد. به عنوان مثال مي‌توان بيان كرد كه رئيس و معاون و ماموران زندان در خصوص مواردي كه مربوط به زندانيان است در ذيل اين گروه قرار مي‌گيرند. همچنين مي‌توان به سازمان اطلاعات سپاه، ماموران وزارت اطلاعات، ماموران نيروي مقاومت بسيج و سپاه پاسداران اشاره كرد.

ضابطين جانشين

منظور از ضابطين جانشين ضابطيني است كه وابسته به دولت نيستند. به عنوان مثال شهروندان عادي در اين گروه از ضابطين قرار مي‌گيرند. براي بيان واضح اين موضوع بايد به تبصره ۱ ماده ۴۵ قانون آيين دادرسي كيفري اشاره كرد كه بيان مي‌كند اگر جرمي محقق شود و ضابطان دادگستري در آن محل حضور نداشته باشند و جرمي كه ارتكاب يافته است مشهود باشد در اين صورت ضابطين جانشين مثل شهروندان عادي مي‌توانند اقدامات اوليه و لازم را انجام دهند به عنوان مثال مي‌توانند از فرار مرتكب جرم جلوگيري كنند و يا اين كه صحنه جرم را همانطور كه هست حفظ كنند.

ضابطين نظامي

اين گروه ضابطين مخصوص جرائم نظامي هستند.

نكات

۱- مطابق ماده ۴۲ قانون آيين دادرسي كيفري بازجويي كردن و همچنين تحقيقات از زنان و افرادي كه نابالغند در صورتي كه امكان وجود داشته باشد بايد توسط ضابطان آموزش ديده زن انجام شود همچنين موازين شرعي نيز بايد رعايت گردد.

۲- كساني كه تحت عنوان كاركنان نظام وظيفه فعاليت مي‌كنند مطابق ماده ۲۹ قانون آيين دادرسي كيفري ضابط دادگستري به شمار نمي‌آيند. در واقع اين افراد تحت نظارت ضابطان وظيفه خود را انجام مي‌دهند و مسئوليتشان با ضابطان است.

۳- رياست و نظارت بر ضابطين در انجام اموري كه بر عهده دارند با دادستان است اما اگر قضات تحقيقاتي را به ضابطين بسپارند مي‌توانند بر آن‌ها نظارت كنند.

۴- گزارشي كه ضابطين ارائه مي‌دهند بايد ويژگي‌هايي داشته باشد. دو مورد از آن‌ها حائز اهميت مي‌باشد. گزارش آن‌ها بايد بر اساس قانون باشد و همچنين نبايد مخالف اوضاع و احوال مسلم باشد.

تكاليف ضابطين

ضابطين بايد همه وقت شكايات را قبول كنند. اين شكايات ممكن است كتبي يا شفاهي باشد اگر شكايت‌ها شفاهي باشد ضابطين بايد آن‌ها را صورتجلسه كنند.

پس از قبول شكايت توسط ضابطين، آن‌ها تكليف دارند كه رسيد به شاكي بدهند. همچنين در اسرع وقت مطابق قانون بايد آن را به اطلاع دادستان برسانند.
در راستاي قبول شكايت از شاكي ضابطين وظيفه دارند كه ايشان را متوجه معاضدت‌هاي حقوقي بكنند. به عنوان مثال بايد به آن‌ها اطلاع بدهند كه حق دارند جبران خسارت بخواهند و يا اين كه مي‌توانند از خدمات مشاوره استفاده كنند.

در مراحل مقدماتي تحقيقات وقتي يك شخص به عنوان متهم تحت نظر قرار مي‌گيرد ضابطين وظيفه دارند حقوق متهم را كتباً به او تفهيم كنند و از او رسيد دريافت كنند و آن رسيد را ضميمه پرونده كنند. همچنين ضابطين وظيفه دارند كه تحت نظر بودن و دلايل وارد شدن اتهام را به متهم تفهيم كنند و كتباً ابلاغ كنند و رسيد دريافت كنند.

در جرايمي كه غير مشهود هستند ضابطين حق ندارند كه شخصي را بازداشت كنند و يا تحقيقاتي را آغاز كنند. همچنين مدتي كه مي‌توانند يك شخص را تحت نظر قرار دهند در جرايم مشهود ۲۴ ساعت مي‌باشد.
همچنين مي‌توانند از متهم اخذ تامين كنند  و در هنگام حضور دادستان يا بازپرس نمي‌توانند مداخله داشته باشند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضابطين دادگستري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضابطين دادگستري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع «‌ ضابطين دادگستري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضابطين دادگستري،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۳۶:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

حقوق بين‌الملل شاخه‌اي از علم حقوق است كه داراي تعاريف متعددي مي‌باشد. احتمالا تا كنون لغت حقوق بين‌الملل را از طريق رسانه‌ها شنيده باشيد اما آيا راجع به آن اطلاعات دقيقي داريد؟ در ادامه به بررسي مفهوم حقوق بين الملل و بررسي انواع آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

برا كسب اطلاعات بيشتر در مورد حقوق بين الملل بر روي لينك زير كليك كنيد :

حقوق بين الملل

انواع حقوق بين الملل

قواعد و طبقه بندي حقوق بين الملل

 

 

 

 

 

 

تعريف حقوق بين الملل

همانطور كه گفته شد تعاريف متعددي از حقوق بين‌الملل ارائه شده است. در تعريف حقوق بين‌الملل بين حقوقدانان اختلاف نظر وجود داشته است كه تعاريف ارائه شده توسط هر كدام از آن‌ها به سه دسته تقسيم مي‌شود.

دسته اول يا همان گروه اول بر اين نظرند كه حقوق بين‌الملل تنها حاكم بر روابط بين دولت‌ها مي‌باشد.
دسته دوم طرفداران مكتب جامعه شناسي حقوقي هستند كه تنها افراد را تابع حقوق بين‌الملل دانسته و براي آن‌ها شخصيت حقوقي قائل‌اند.
دسته سوم هم معتقدند كه تابعين اصلي حقوق بين‌الملل دولت‌ها هستند اما در كنار آن‌ها ديگر موجوديت‌هايي هم وجود دارند كه مي‌توانند در مجموعه تابعين حقوق بين‌الملل قرار گيرند.

بنابراين طبق اين تعاريفي گفته شد تعريف ارائه شده از جانب دسته سوم جامع‌تر و منطبق با رويه دولت‌ها و همچنين رويه قضايي بين‌المللي است.
پس در نهايت حقوق بين‌الملل مجموعه اصول و قواعدي است كه دولت‌ها يعني اعضاي اصلي جامعه بين‌المللي خود را ملزم به رعايت آن‌ها مي‌دانند و در روابط با يكديگر اجرا مي‌كنند. علاوه بر اين، حقوق بين‌الملل شامل قواعدي مي‌باشد كه طرز تشكيل و وظايف سازمان‌هاي بين‌المللي و روابط اين سازمان‌ها را با يكديگر و با دولت‌ها و همچنين در بعضي موارد حقوق و تكاليف افراد را تعيين مي‌كند.

تقسيم و طبقه بندي حقوق بين الملل

۱ – حقوق بين الملل جهاني

همانطور كه از نامش پيداست حقوق بين‌الملل جهاني شامل قواعدي است كه رعايت آن بدون استثنا براي كليه دولت‌ها الزامي بوده و كليه دولت‌ها بايد از قواعد جهاني حقوق بين الملل پيروي كنند از جمله قواعد و مقررات جهان شمول مي‌توان به منع كشتار دسته جمعي و منع بردگي اشاره كرد.

۲ – حقوق بين الملل عام

حقوق بين‌الملل شامل قواعدي مي‌باشد كه رعايت آن براي تعداد بسياري از دولت‌ها الزامي است. براي مثال قواعد و مقررات كنوانسيون‌هاي ۱۹۴۹ ژنو كه راجع به رفتار با مردم يا مجروحين جنگ بود كه در ابتدا جزو حقوق بين الملل محسوب مي‌شدند اما به دليل مقبوليت جهاني به قواعد جهاني تبديل شدند.

۳ – حقوق بين الملل خاص

حقوق بين‌الملل خاص شامل قواعدي بوده كه رعايت آن براي دو يا تعداد محدودي از دولت‌ها الزامي است. درست است كه اين قواعد جنبه جهاني ندارند ولي نبايد مغاير با قواعد جهاني هم باشند.

خصوصيات جامعه بين المللي

خصوصيات جامعه بين‌المللي را مي‌توان در سه دسته خلاصه نمود.

۱ – از لحاظ جغرافيايي واحد و جهاني است

به زبان ساده‌تر كليه ملل مختلف جهان كه بر روي يك كره خاكي سكني دارند مجموعاً جامعه بين‌المللي را تشكيل مي‌دهند و هيچ چيز را نمي‌توان از اين مجموعه خارج دانست.

۲ – از لحاظ اجتماعي متفاوت و مختلف است

چندگانگي سياسي و اقتصادي اعضاي اصلي جامعه بين‌المللي واقعيتي انكارناپذير بوده كه اين چندگانگي‌ها سبب شده كه كشورها به گروه‌ها و دسته‌هاي مختلفي تقسيم شوند. براي مثال كشورهاي توسعه يافته، كشورهاي در حال توسعه، كشورهاي شمال و…

۳ – از لحاظ حقوقي مساوي هستند

جامعه بين‌المللي به وسيله تساوي حقوقي واحدهاي تشكيل دهنده آن تعريف مي‌شود. عليرغم عدم تساوي واقعي در روابط بين دولت‌‌ها قاعده حقوقي حاكم بر آن‌ها تساوي تابعين حقوق بين‌الملل شناخته شده است.

علل ضعف حقوق بين الملل

۱- جامعه بين‌المللي تنها جامعه بشري بوده كه عملاً از نهادهاي قانونگذاري اجرايي و قضايي مناسب محروم است. بنابراين عدم برخورداري از نهادهاي سازمان يافته و روش‌هاي حقوقي لازم‌الاجرا باعث اين شده كه حقوق بين‌الملل نتواند خود را با تحولات جامعه بين‌المللي و نيازهاي آن هماهنگ كند.

۲- حقوق بين‌الملل عمومي با مشكل سازش قواعد بين‌المللي با قواعد داخلي روبه‌رو است. با وجود اين كه دولت‌ها تابعين حقوق بين‌الملل محسوب مي‌شوند، حاكميت ملي آن‌ها مانع از آن مي‌گردد كه قواعد بين‌المللي را به طور كامل بپذيرند.

۳- ضعف ديگر حقوق بين‌الملل ناشي از كثرت و تنوع موضوعات مطروحه و تحولات سريع قواعد اين رشته مي‌باشد. بنابراين گسترش سريع زمينه‌هاي مختلف حقوق بين‌الملل موجب شده كه قواعد كامل و جامعي در هر زمينه وضع نشود و خلاهايي در قواعد حقوق بين‌الملل به وجود آيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق بين الملل، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق بين الملل پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع «‌ حقوق بين الملل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حقوق بين الملل،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۳۴:۰۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

حقوق بين‌الملل شاخه‌اي از علم حقوق است كه داراي تعاريف متعددي مي‌باشد. احتمالا تا كنون لغت حقوق بين‌الملل را از طريق رسانه‌ها شنيده باشيد اما آيا راجع به آن اطلاعات دقيقي داريد؟ در ادامه به بررسي مفهوم حقوق بين الملل و بررسي انواع آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

برا كسب اطلاعات بيشتر در مورد حقوق بين الملل بر روي لينك زير كليك كنيد :

حقوق بين الملل

انواع حقوق بين الملل

قواعد و طبقه بندي حقوق بين الملل

 

 

 

 

 

 

تعريف حقوق بين الملل

همانطور كه گفته شد تعاريف متعددي از حقوق بين‌الملل ارائه شده است. در تعريف حقوق بين‌الملل بين حقوقدانان اختلاف نظر وجود داشته است كه تعاريف ارائه شده توسط هر كدام از آن‌ها به سه دسته تقسيم مي‌شود.

دسته اول يا همان گروه اول بر اين نظرند كه حقوق بين‌الملل تنها حاكم بر روابط بين دولت‌ها مي‌باشد.
دسته دوم طرفداران مكتب جامعه شناسي حقوقي هستند كه تنها افراد را تابع حقوق بين‌الملل دانسته و براي آن‌ها شخصيت حقوقي قائل‌اند.
دسته سوم هم معتقدند كه تابعين اصلي حقوق بين‌الملل دولت‌ها هستند اما در كنار آن‌ها ديگر موجوديت‌هايي هم وجود دارند كه مي‌توانند در مجموعه تابعين حقوق بين‌الملل قرار گيرند.

بنابراين طبق اين تعاريفي گفته شد تعريف ارائه شده از جانب دسته سوم جامع‌تر و منطبق با رويه دولت‌ها و همچنين رويه قضايي بين‌المللي است.
پس در نهايت حقوق بين‌الملل مجموعه اصول و قواعدي است كه دولت‌ها يعني اعضاي اصلي جامعه بين‌المللي خود را ملزم به رعايت آن‌ها مي‌دانند و در روابط با يكديگر اجرا مي‌كنند. علاوه بر اين، حقوق بين‌الملل شامل قواعدي مي‌باشد كه طرز تشكيل و وظايف سازمان‌هاي بين‌المللي و روابط اين سازمان‌ها را با يكديگر و با دولت‌ها و همچنين در بعضي موارد حقوق و تكاليف افراد را تعيين مي‌كند.

تقسيم و طبقه بندي حقوق بين الملل

۱ – حقوق بين الملل جهاني

همانطور كه از نامش پيداست حقوق بين‌الملل جهاني شامل قواعدي است كه رعايت آن بدون استثنا براي كليه دولت‌ها الزامي بوده و كليه دولت‌ها بايد از قواعد جهاني حقوق بين الملل پيروي كنند از جمله قواعد و مقررات جهان شمول مي‌توان به منع كشتار دسته جمعي و منع بردگي اشاره كرد.

۲ – حقوق بين الملل عام

حقوق بين‌الملل شامل قواعدي مي‌باشد كه رعايت آن براي تعداد بسياري از دولت‌ها الزامي است. براي مثال قواعد و مقررات كنوانسيون‌هاي ۱۹۴۹ ژنو كه راجع به رفتار با مردم يا مجروحين جنگ بود كه در ابتدا جزو حقوق بين الملل محسوب مي‌شدند اما به دليل مقبوليت جهاني به قواعد جهاني تبديل شدند.

۳ – حقوق بين الملل خاص

حقوق بين‌الملل خاص شامل قواعدي بوده كه رعايت آن براي دو يا تعداد محدودي از دولت‌ها الزامي است. درست است كه اين قواعد جنبه جهاني ندارند ولي نبايد مغاير با قواعد جهاني هم باشند.

خصوصيات جامعه بين المللي

خصوصيات جامعه بين‌المللي را مي‌توان در سه دسته خلاصه نمود.

۱ – از لحاظ جغرافيايي واحد و جهاني است

به زبان ساده‌تر كليه ملل مختلف جهان كه بر روي يك كره خاكي سكني دارند مجموعاً جامعه بين‌المللي را تشكيل مي‌دهند و هيچ چيز را نمي‌توان از اين مجموعه خارج دانست.

۲ – از لحاظ اجتماعي متفاوت و مختلف است

چندگانگي سياسي و اقتصادي اعضاي اصلي جامعه بين‌المللي واقعيتي انكارناپذير بوده كه اين چندگانگي‌ها سبب شده كه كشورها به گروه‌ها و دسته‌هاي مختلفي تقسيم شوند. براي مثال كشورهاي توسعه يافته، كشورهاي در حال توسعه، كشورهاي شمال و…

۳ – از لحاظ حقوقي مساوي هستند

جامعه بين‌المللي به وسيله تساوي حقوقي واحدهاي تشكيل دهنده آن تعريف مي‌شود. عليرغم عدم تساوي واقعي در روابط بين دولت‌‌ها قاعده حقوقي حاكم بر آن‌ها تساوي تابعين حقوق بين‌الملل شناخته شده است.

علل ضعف حقوق بين الملل

۱- جامعه بين‌المللي تنها جامعه بشري بوده كه عملاً از نهادهاي قانونگذاري اجرايي و قضايي مناسب محروم است. بنابراين عدم برخورداري از نهادهاي سازمان يافته و روش‌هاي حقوقي لازم‌الاجرا باعث اين شده كه حقوق بين‌الملل نتواند خود را با تحولات جامعه بين‌المللي و نيازهاي آن هماهنگ كند.

۲- حقوق بين‌الملل عمومي با مشكل سازش قواعد بين‌المللي با قواعد داخلي روبه‌رو است. با وجود اين كه دولت‌ها تابعين حقوق بين‌الملل محسوب مي‌شوند، حاكميت ملي آن‌ها مانع از آن مي‌گردد كه قواعد بين‌المللي را به طور كامل بپذيرند.

۳- ضعف ديگر حقوق بين‌الملل ناشي از كثرت و تنوع موضوعات مطروحه و تحولات سريع قواعد اين رشته مي‌باشد. بنابراين گسترش سريع زمينه‌هاي مختلف حقوق بين‌الملل موجب شده كه قواعد كامل و جامعي در هر زمينه وضع نشود و خلاهايي در قواعد حقوق بين‌الملل به وجود آيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق بين الملل، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق بين الملل پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع «‌ حقوق بين الملل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حقوق بين الملل،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۳۴:۰۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد موانع تعقيب دعواي عمومي كدامند و به چند دسته تقسيم مي‌شوند؟ شايد تا به حال كلمه موانع تعقيب دعوا و موارد سقوط دعواي عمومي را شنيده باشيد اما آيا مي‌دانيد اين دو چه تفاوتي با يكديگر دارند؟ جهات سقوط دعوا، مانع دائمي براي به جريان افتادن دعواي عمومي هستند اما موانع تعقيب موقتي بوده و پس از رفع، تحقيقات ادامه مي‌يابد. در ادامه به بررسي موانع تعقيب دعوي عمومي و توضيح هر كدام از آن موانع و هم چنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

موانع تعقيب دعواي عمومي

انواع موانع محدوديت زاي تعقيب دعواي عمومي

موانع محدوديت زاي تعقيب دعواي

 

 

موانع تعقيب دعواي عمومي

الف ) عدم شكايت متضرر از جرم يا سكوت زيان ديده در جرائم قابل گذشت

جرائم را به اعتبار شاكي خصوصي به جرائم قابل گذشت و غير قابل گذشت تقسيم مي‌كنند. در جرائم قابل گذشت تعقيب با شكايت شاكي آغاز مي‌شود و گذشت او دادرسي را متوقف مي‌كند كه در اين صورت قاضي قرار موقوفي (توقف) تعقيب صادر مي‌كند.

جرائم قابل گذشت مثل صدور چك بلامحل و جرائم غيرقابل گذشت مثل قتل عمد و كلاهبرداري.

ب ) مصونيت | موانع تعقيب دعواي عمومي

تعقيب كيفري بعضي از اشخاص به لحاظ وظايف خاص اجتماعي، سياسي، قضايي با تشريفات خاصي صورت مي‌گيرد و برخي از تعقيب مصون هستند. دستگاه قضايي حق تعقيب ندارد يا اين كه بايد تشريفات خاصي را رعايت كند.

مصونيت به سه دسته تقسيم مي‌شود:

مصونيت قضايي يا تشريفاتي، مصونيت سياسي، مصونيت پارلماني.

مصونيت قضايي

مصونيت قضات از جهت شغلي و قابليت تعقيب كيفري قابل بررسي است. مصونيت شغلي قضات مربوط به تغيير محل خدمت و سمت قاضي است.

در خصوص تعقيب كيفري پس از ارتكاب جرم مراتب به دادستان انتظامي قضات اعلام مي‌شود و دادستان از دادگاه درخواست تعليق قاضي را مي‌نمايد. پس از تعليق قاضي به عنوان يك شهروند در مراجع قضايي پايتخت تعقيب مي‌شود.

در خصوص جرائم غير عمدي قضات، تعليق لازم نيست مگر اين كه منتهي به بازداشت وي شود.

مصونيت سياسي

افرادي كه از مصونيت سياسي برخوردارند عبارتند از:

1 – ماموران ديپلماتيك.

2 – ماموران كنسولي.

3 – مامورين سياسي كه براي ماموريت خاص وارد كشور ديگر مي‌شوند.

مصونيت پارلماني

مصونيت پارلماني به نمايندگان مجلس اختصاص دارد. نمايندگان مجلس به طور كلي داراي دو نوع مصونيت مطلق و نسبي مي‌باشند. نمايندگان در انجام وظايف نمايندگي داراي مصونيت مطلق هستند و مصونيت نسبي يعني اين كه نمي‌توان بدون اجازه مجلس نمايندگان را تعقيب كرد.

پ ) اناطه

اناطه به اين معناست كه وقتي دادسرا يا دادگاه كيفري در حال رسيدگي به يك دعواست، در پروسه رسيدگي به دعوا با موضوعي حقوقي و غير كيفري مواجه شود كه رسيدگي به آن در صلاحيتش نباشد در اين حالت مقام رسيدگي كننده قرار اناطه كيفري صادر مي‌كند.

به زبان ساده‌تر وقتي رسيدگي به امري منوط به رسيدگي در دادگاه ديگري است يا مستلزم رعايت تشريفات خاص ديگري است قرار اناطه صادر مي‌شود. براي مثال شخصي شكايت خيانت در امانت طرح مي‌كند متهم مدعي مالكيت مال مي‌شود.

نكات مربوطه

در اناطه منظور از ادعاي مالكيت در اموال غير منقول است. اگر متهم مدعي مالكيت مال منقول باشد دادگاه كيفري راسا رسيدگي مي‌كند.

در صورتي قرار اناطه صادر مي‌گردد كه مرجع كيفري در خصوص مالكيت مال غير منقول ترديدي داشته باشد.

قرار اناطه از ناحيه شاكي قابل اعتراض مي‌باشد.

ت ) جنون | موانع تعقيب دعواي عمومي

جنون را به عنوان يك اختلال جدي عقلي مي‌شناسيم كه مبتلا به آن قادر به تمييز امور نيست. اين امر در قانون ما وارد شده و فرد مبتلا را مشمول قواعد خاصي مي‌كند. تشخيص اينكه فردي مجنون است يا خير بر عهده پزشكي قانوني است. اگر فرد در حين ارتكاب جرمي مجنون باشد مجازات نمي‌شود. جنون ممكن است در مراحل مختلف دادرسي اتفاق افتد و در هر مورد موجب حكم و نتيجه خاصي مي‌شود.

جنون داراي دو حالت دائمي و ادواري مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص موانع تعقيب دعواي عمومي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون موانع تعقيب دعواي عمومي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : موانع تعقيب دعواي عمومي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۳۱:۴۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جنون در حقوق به عنوان يك اختلال رواني در قانون وارد شده است. شخصي كه مجنون است و با اين اختلال رواني دست و پنجه نرم مي‌كند قدرت تمييز و اراده ندارد و اگر مرتكب جرم شود بديهي است كه نمي‌توان براي او مسئوليت كيفري در نظر گرفت. اين مطالب در صورتي صادق است كه شخص مرتكب در زمان ارتكاب جرم مجنون بوده باشد و علاوه بر چنين فرضي مي‌توان موقعيت‌هاي ديگري را نيز در رابطه با جنون و ارتكاب جرم در نظر گرفت. به عنوان مثال زماني كه شخص در زمان ارتكاب جرم سلامت عقلي دارد ولي قبل از صدور حكم مجنون مي‌شود و يا در زمان اجراي مجازات سلامت عقلي خود را از دست مي‌دهد. در ادامه به بررسي تمام اين فرضيه‌ها و موقعيت‌ها مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

جنون در حقوق

انواع جنون در حقوق

تاثير جنون در مسئوليت كيفري 

تاثير جنون در حكم قطعي

 

 

 

جنو‌ن در زمان ارتكاب جرم

تصور كنيد شخصي كه مرتكب جرم مي‌شود دچار يك اختلال رواني به نام جنون باشد. يعني اين شخص در زمان ارتكاب جرم سلامت عقل نداشته است و قدرت اراده و تمييز نيز در او وجود ندارد. پس بديهي است كه مسئوليت كيفري براي چنين شخصي در نظر گرفته نمي‌شود.

اگر شخص مجنون جرمي را مرتكب شود كه مستوجب پرداخت ديه باشد در اين صورت جنون او ديه را ساقط نمي‌كند و او در هر حال بايد ديه را بپردازد.

شخصي كه در زمان ارتكاب جرم مجنون بوده است و به همين علت در خصوص جرمي كه مرتكب شده است مسئوليت كيفري ندارد ممكن است براي جامعه خطراتي را ايجاد كند. به همين دليل با نظر بازپرس و موافقت دادستان او را در محل‌هاي مناسب نگهداري مي‌كنند تا زماني كه حالت خطرناكش رفع شود.

انواع جنو‌ن در حقوق

مجنون ممكن است دائمي باشد. يعني فرد هميشه با اين جنون زندگي مي‌كند يا اينكه ممكن است جنون ادواري باشد. به عبارت ديگر شخص مدتي مجنون باشد و مدتي در حالت افاقه و سلامت عقل. اگر فردي در حالت جنون مرتكب جرم شود مسئوليت كيفري ندارد ولي اگر در حالت افاقه جرمي را انجام دهد مسئوليت كيفري براي وي در نظر گرفته مي‌شود چرا كه او در زمان ارتكاب جرم از سلامت عقلي برخوردار بوده است.

جنون قبل از صدور حكم قطعي |‌جنون در حقوق

اگر شخص در زمان ارتكاب جرم داراي سلامت عقلي باشد ولي قبل از صادر شدن حكم قطعي دچار جنون شود اين جنون مانعي مي‌شود براي صدور حكم قطعي. به عبارت ديگر درست است كه شخص در زمان ارتكاب جرم سلامت عقلي داشته است و مسئوليت كيفري براي او مفروض است اما قبل از اين كه حكم قطعي صادر شود او دچار جنون مي‌شود و محكوم كردن شخصي كه دچار اختلال رواني جنون است عادلانه نيست به همين دليل است كه صدور حكم با مانع روبه‌رو مي‌شود.

بايد بدانيم جرائمي كه مربوط هستند به حق الناس به عنوان مثال جرائمي كه مستوجب قصاص و ديه هستند وضعيت متفاوتي دارند. چرا كه در خصوص اين جرائم جنون مرتكب قبل از صدور حكم قطعي مانعي براي صدور حكم قطعي نيست. اين وضعيت در خصوص جرائم تعزيري كه مرتكب به فرض افاقه هم نتواند خودش را تبرئه كند صدق مي‌كند و در اين حالت هم جنون مانع صدور حكم قطعي نمي‌باشد.

در صورت تحقق موقعيت‌هايي كه بيان شد به سرپرست قانوني اشخاصي كه پيش از صدور حكم مجنون شده‌اند ابلاغ مي‌شود كه در مدت پنج روز يك وكيل براي شخص معرفي كنند. اگر سرپرست قانوني در مهلت مقرر وكيل را معرفي نكند دادگاه براي شخص مجنون وكيل تسخيري تعيين مي‌كند. اين اتفاق در صورتي مي‌افتد كه شخصي كه قبل از صدور حكم قطعي مجنون شده است مرتكب جرائم مربوط به حق الناس شده باشد يا اينكه مرتكب جرمي تعزيري شده باشد كه با فرض افاقه هم نتواند از خودش رفع اتهام كند.

جنون بعد از صدور حكم قطعي | جنون در حقوق

از ويژگي‌هاي مجازات مي‌توان به قابليت بازدارندگي و اصلاحي آن اشاره كرد. حال موقعيتي را تصور كنيد كه شخصي كه مرتكب جرم شده است در زمان ارتكاب جرم سلامت عقلي داشته است. پس در اين صورت مسئوليت كيفري براي او مفروض است. اين شخص حتي در زمان صدور حكم نيز سلامت عقلي داشته و مجنون نبوده است. پس محاكمه او عادلانه بوده است اما همين شخص در زمان اجراي مجازات مجنون مي‌شود. در اين صورت اگر او را مجازات كنيم ديگر خاصيت بازدارندگي و اصلاح عملي نمي‌شود. به همين خاطر اجراي مجازات با مانع روبه‌رو مي‌شود و تا زماني كه افاقه و سلامت عقلي محقق شود به تعويق مي‌افتد اما اين وضعيت در صورت مجازات قصاص و ديه و حد برقرار نيست و جنون بعد از صدور حكم قطعي مانعي براي اجراي حدود، قصاص و ديات نمي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جنون، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جنون پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : جنون در حقوق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جنون در حقوق،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۲۸:۵۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مطلبي كه مي‌خواهيم در اين مقاله مورد بررسي قرار دهيم راجع به اعاده اعتبار مي‌باشد. مستند ما در اين خصوص قانون تجارت مي‌باشد. در خصوص اعاده ا‌عتبار بايد بيان كنيم كه معناي لغوي آن به معناي بازگشت مي‌باشد. در حقوق معناي آن به اين صورت است كه به هنگام ورشكستگي تاجر، اعتبار او از دست مي‌رود و با انجام دادن عملياتي مي‌تواند اين ا‌عتبار را بازگرداند و كار تجاري خود را از سر بگيرد كه در ادامه به بررسي دقيق اين موضوع مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

اعاده اعتبار تاجر ورشكسته

 انواع اعاده اعتبار

نقش دادگاه در اعاده اعتبار

 

 

 

 

 

 

انواع اعاده ا‌عتبار

بايد بيان كنيم كه اعاده ا‌عتبار بر دو نوع است اعا‌ده ا‌عتبار حقي و اعا‌ده ا‌عتبار واقعي يا همان قانوني كه هر كدام نكات بسياري را در بر دارند.

اعاده اعتبار حقي

همانطور كه از اسمش پيداست اعاده ا‌عتبار حقي، حق تاجر به شمار مي‌رود و تكليف قاضي است كه اين حق را براي او در نظر بگيرد. به عبارت ديگر اگر شرايط قانوني ا‌عاده اعتبار به طور كامل رعايت شود تاجر اين حق را دارد كه مشمول اعاده ا‌عتبار بشود. در واقع اين امر موافق اصل عدل و انصاف است. بايد بدانيم كه اعاده ا‌عتبار حقي زماني براي تاجر در نظر گرفته مي‌شود كه او تمام بدهي‌هايش را به همراه متفرعات پرداخت كرده باشد. بنابراين در اعاده ا‌عتبار حقي دادگاه تنها توجه مي‌كند كه آيا تاجر دين خود را پرداخت كرده است يا خير. اگر پرداخت كرده باشد درخواست اعاده ا‌عتبار او را مي‌پذيرد.

اعاده اعتبار قانوني يا واقعي

اعاده ا‌عتبار قانوني در صورت تحقق دو حالت ايجاد مي‌گردد. حالت اول اين است كه تاجر با رعايت شرايط قانوني قرارداد ارفاقي را منعقد كند و سپس به تمام مفاد آن عمل نمايد. در اين صورت او اين امكان را خواهد داشت كه اعاده ا‌عتبار را درخواست كند.

در بررسي حالت دوم نتيجه مي‌گيريم كه اين امكان وجود دارد كه تاجر قرارداد ارفاقي را منعقد نكرده باشد اما طلبكاران او موافق اعاده اعتبار تاجر باشند كه اين امر را مي‌توان به نوعي به نفع طلبكارها در نظر گرفت. چرا كه آن‌ها مي‌توانند از طريق شروع تجارت و كسب و كار تاجر از وي پول خود را بگيرند. اما بايد توجه كنيم كه اين حالت در صورتي تحقق پيدا مي‌كند كه تمام طلبكاران موافق اعاده اعتبار تاجر باشند و رضايت خود را در اين خصوص اعلام كنند. تنها در اين صورت است كه تاجر مي‌تواند درخواست اعاده ا‌عتبار كند.

مجرم بودن تاجر

ممكن است كه يك تاجر علاوه بر اين كه ورشكسته مي‌شود مجرم نيز باشد مثل ورشكسته به تقلب. در صورت وقوع چنين موقعيتي او ابتدا بايد از جنبه كيفري جرم خود اعاده اعتبار كند سپس مي‌تواند از جنبه حقوقي اعاده اعتبار نمايد. تاجر تا زماني كه مجازات را سپري نكرده است و در واقع تا زماني كه سابقه كيفري او پاك نشده است او اين حق را ندارد كه درخواست اعا‌ده اعتبار حقوقي كند. حتي اگر تمام بدهي‌هاي خود را نيز بپردازد باز هم نمي‌تواند چنين درخواستي را داشته باشد. بنابراين آن چه كه اهميت دارد اين است كه تاجر ورشكسته‌اي كه مرتكب جرم نيز شده است بايد ابتدا به جنبه كيفري جرم توجه كند و سپس سراغ بدهي طلبكاران برود زيرا در غير اين صورت پرداخت بدهي طلبكاران داراي اثر نمي‌باشد.

بايد توجه كنيد كه هر شش ماه يك بار مي‌توان به طور مجدد درخواست اعاده اعتبار داد. گاهي اوقات نيز ممكن است تاجر بخواهد بدهي طلبكارش را بپردازد ولي طلبكار براي وصول طلب خود نمي‌آيد يا ممكن است كه تاجر ورشكسته به طلبكار دسترسي نداشته باشد. در صورت تحقق چنين وضعيتي تاجر بايد پول را به صندوق دادگستري بسپارد و ماده ۵۶۴ قانون تجارت نيز اين نكته را بيان كرده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اعاده اعتبار تاجر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اعاده اعتبار تاجر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : اعاده اعتبار تاجر ورشكسته


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۴۴:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی