مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در طول تاريخ همواره شاهد شكل گيري تمدن‌‌هاي بزرگ بشري در كنار رودخانه‌‌ها بوده‌‌‌ايم‌‌. امروزه نيز زندگي و ساختمان سازي در كنار رودخانه‌‌ها داراي جذابيت زيادي براي اشخاص است. به دليل آباداني و دسترسي به آب همواره اكثر اشخاص تمايل به ساخت و ساز در حريم رودخانه‌‌ها دارند اما قطعا اين كار بدون مجوز‌‌هاي لازم امكان ندارد. در قديم افراد به راحتي در هر جايي كه ‌مي‌خواستند خانه‌‌هاي خود را ‌مي‌ساختند اما امروزه قطعا براي ساخت و ساز بايد ضوابط مربوطه به طور كامل رعايت شود تا از فجايع بعدي جلوگيري شود. اگر اشخاص بدون داشتن مجوز به ساختمان سازي بپردازند دولت با آن‌ها برخورد ‌مي‌كند و علاوه بر قلع بنا براي متخلفان مجازات نيز در نظر گرفته شده است. از اين رو در اين مطلب به بررسي مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه ‌مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع :

مجوز ساخت در حريم رودخانه

مراحل صدور مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه‌ها

 

 

ساخت و ساز در حريم رودخانه‌‌ها

هر رودخانه داراي يك بستر و يك حريم است‌‌. در يك تعريف ساده ‌مي‌توان بستر را زميني دانست كه رودخانه در آن جريان دارد و حريم آن مقدار از زمين است كه از بعد از بستر رودخانه شروع ‌مي‌شود و با توجه به ميزان بارندگي‌‌هاي سالانه و حجم آب رودخانه بين 1 تا 20 متر تعيين مي‌گردد.

در حريم رودخانه‌‌ها اجازه ساخت و ساز وجود ندارد‌‌. براي هر گونه دخل و تصرف در حريم رودخانه بايد از سازمان‌‌هاي مربوطه مانند شوراياري مجوزهاي لازمه را دريافت نمود.

تعيين حدود حريم رودخانه‌‌ها

در آيين نامه مربوط به بستر و حريم رودخانه‌‌ها مصوب 1379 بر اساس ميزان آبدهي رودخانه حدود حريم آن تعيين شده است. در ماده 15 اين آيين نامه حريم رودخانه را به شرح زير تعيين كرده است:

الف) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان بيش از پانزده متر مكعب در ثانيه مي‌باشد از هر طرف رود دوازده تا پانزده متر تعيين مي‌گردد.

ب) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان ده الي پانزده متر مكعب در ثانيه است از هر طرف رود هشت تا دوازده متر تعيين مي‌شود.

پ) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان پنج الي ده متر مكعب در ثانيه است از هر طرف رود شش تا هشت متر معين مي‌گردد.

ت) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان دو الي پنج متر مكعب در ثانيه مي‌باشد از هر طرف رود چهار تا شش متر معين مي‌شود.

ث) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان بين صد و پنجاه ليتر الي دو متر مكعب در ثانيه است از هر طرف رود يك الي دو متر تعيين مي‌شود.

ج) مقدار حريم رودخانه‌هايي كه آب دهيشان كمتر از صد و پنجاه ليتر در ثانيه است از هر طرف رود كمتر از يك متر معين مي‌گردد.

مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه

از نظر قانوني تمام اشخاص براي ساخت بنا بايد از شهرداري مجوزهاي لازم را داشته باشند. از سوي ديگر نگهداري از حريم رودخانه‌‌ها با اداره محيط زيست است‌‌. بر اساس قانون اجازه ساخت در حريم تعيين شده براي رودخانه وجود ندارد به همين دليل شهرداري نبايد مجوز ساخت بدهد. ولي در اين راه شاهد دو مشكل عمده هستيم اول اينكه حدود حريم تمام رودخانه‌‌ها مشخص نشده است‌‌. يعني تعداد زيادي از رودخانه‌ها وجود دارند كه اصلا افراد ‌نمي‌دانند ميزان حريم آن چه قدر است‌‌.

دوم ارائه مجوزهاي ساخت و ساز غير قانوني. متاسفانه برخي از افراد متخلف با دريافت پول براي ساخت و ساز در حريم رودخانه‌‌ها مجوز صادر مي‌كنند كه مطابق قانون اين كار جرم است و پيگرد قانوني دارد.

استعلام حد بستر و حريم رودخانه

با توجه به قوانين امكان معامله زمين‌‌هاي حريم رودخانه وجود ندارد‌‌. در نتيجه براي سند زدن يا انجام هر گونه عمليات بايد استعلام‌‌هاي لازم از سازمان ثبت اسناد و املاك كشور يا از سوي اشخاص صورت بگيرد.

براي اين كار بايد به سازمان آب منطقه‌اي مراجعه شود‌‌. به اين صورت كه در ابتدا سازمان املاك وضعيت زمين‌‌هاي اطراف رودخانه را بر روي نقشه مشخص ‌مي‌كند و يك نسخه از آن را به همراه توضيحات تكميلي براي شركت آب منطقه ارسال مي‌كند. بعد از بررسي‌‌هاي كارشناسي با توجه به معيارهاي قانوني، شركت آب منطقه حدود و بستر رودخانه را تعيين ‌مي‌كند و براي اداره ثبت ‌مي‌فرستد. يا اينكه خود اشخاص اين استعلام را انجام ‌مي‌دهند.

بعد از دريافت جواب از سوي شركت آب منطقه‌اي در صورت نبودن در حريم رودخانه امكان سند زدن زمين‌‌ها يا ساخت و ساز وجود دارد.

اعتراض به استعلام حريم رودخانه | مجوز ساخت در حريم رودخانه

گاهي پيش ‌مي‌آيد كه افراد به ميزان حريمي كه براي يك رودخانه تعيين شده است اعتراض دارند. به طور مثال شخصي براي گرفتن مجوز ساخت و ساز مراجعه نموده است اما در پاسخ به او ‌مي‌گويند امكان دريافت مجوز وجود ندارد زيرا ملك در حريم رودخانه است‌‌. در اين جا فرد ‌مي‌تواند به اين تصميم اعتراض نمايد.

اشخاص در اين حالت به مدت يك ماه فرصت دارند تا به شركت آب منطقه‌اي اعتراض خود را بفرستند. بعد از دريافت اعتراض مدير عامل شركت يك كميسيون متشكل از دو نفر كارشناس فني ذيصلاح و يك حقوقدان مجرب تشكيل ‌مي‌دهد و اعتراض در اين كميسيون بررسي مي‌گردد. سپس كميسيون بررسي‌‌هاي لازم را با توجه به نظرات كارشناسي قبلي و ساير مستندات انجام مي‌دهد و حتي در صورت لزوم شخصا براي بررسي در محل حضور پيدا مي‌كند نظر اين كميسيون قطعي و به منزله نظر وزارت نيرو است.

شما ‌مي‌توانيد براي دريافت مشاوره حقوقي و پاسخ سوالات خود در مورد كسب مجوز در حريم رودخانه‌‌ها از خدمات مشاوره حقوقي آنلاين يا تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مجوز ساخت در حريم رودخانه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مجوز ساخت در حريم رودخانه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع :

مجوز ساخت در حريم رودخانه

مراحل صدور مجوز ساخت و ساز در حريم رودخانه‌ها

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۶:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طلاق يك عامل آسيب زا ‌مي‌باشد كه نه تنها به زوجين آسيب وارد ‌مي‌كند بلكه براي فرزندان آن‌ها نيز مشكلاتي را به همراه خواهد داشت. قانونگذار براي اينكه بعد از طلاق آسيب كمتري به فرزندان وارد شود والدين را مكلف نموده است كه حضانت آن‌ها را به عهده بگيرند. در ادامه قصد داريم در مورد حضانت مادر بعد از فوت پدر توضيحاتي را ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع :

حضانت بعد از فوت پدر 

حضانت مادر بعد از فوت پدر 

 

 

 

 

 

 

حضانت مادر و پدر از فرزند يعني چه ؟

حضانت مادر و پدر از فرزند به اين معني است كه آن‌ها موظف هستند نياز‌هاي فرزند را برطرف نمايند و ‌او را در رفاه قرار دهند. طبق قانون يكي از والدين براي حضانت فرزند انتخاب ‌مي‌شود و او وظيفه خواهد داشت كه فرزند را در سلامت كامل روحي و جسمي نگهداري كند و از او به خوبي مراقبت نمايد.

حضانت مادر بعد از فوت پدر

همانطور كه مي‌دانيد حضانت فرزندان تا هفت سالگي آن‌ها با مادر خواهد بود و پس از هفت سالگي به پدر واگذار ‌مي‌شود. اما اگر پدر كه سرپرست فرزند است فوت كند طبق قانون حضانت فرزند با مادر خواهد بود. مادر در‌ اين خصوص ‌مي‌بايست با مراجعه به دادگاه حضانت فرزند را دريافت نمايد. اگر دادگاه مادر را به عنوان شخص صالح بپذيرد حضانت فرزند را به او خواهد داد.

در چه صورتي ممكن است حضانت بعد از فوت پدر به جد پدري فرزند برسد ؟

در برخي موارد نيز قانونگذار حضانت را پس از فوت پدر به مادر فرزند واگذار ‌نمي‌كند و‌ اين مورد دلايل خاص خود را دارد. چنانچه مادر داراي صلاحيت اخلاقي نباشد پدربزرگ ‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه طي دادخواستي مبني بر عدم صلاحيت مادر خواستار واگذاري حضانت نوه خود شود. در ‌اين مورد دادگاه حضانت را از مادر سلب نموده و به پدربزرگ فرزند واگذار خواهد كرد.

پس از فوت پدر و رسيدن حضانت به مادر پرداخت كننده نفقه چه كسي خواهد بود ؟

چنانچه پدر فوت كند و حضانت فرزند به مادر برسد پرداخت نفقه فرزند به عهده پدربزرگ ( جد پدري) او خواهد بود. اما اگر پدربزرگ داراي وضعيت مالي خوبي نباشد دادگاه او را ملزم به پرداخت نفقه ‌نمي‌داند. همچنين اگر فرزند داراي شرايط مالي خوبي باشد نمي‌تواند از پدربزرگ خود درخواست نفقه كند.

سولات متدوال

پس از فوت پدر حضانت فرزند با چه كسي خواهد بود ؟

با مادرش.

در چه صورت پس از فوت پدر حضانت فرزند به مادر واگذار ‌نمي‌شود ؟

در صورت عدم صلاحيت مادر.

پرداخت نفقه فرزند پس از فوت پدر به عهده كيست ؟

به عهده پدربزرگ، البته در برخي موارد اين گونه نيست كه در مقاله شرح داده‌ايم.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند بعد از فوت پدر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند بعد از فوت پدر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

منبع :

حضانت بعد از فوت پدر 

حضانت مادر بعد از فوت پدر 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حضانت بعد از فوت پدر،
موضوع:
[ ۱۷ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۰۳:۵۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بر اساس ماده ۸۷۵ ق.م، يكي از شرايط وراثت، زنده بودن وارث در زمان مرگ مورث است؛ بنابراين فردي كه از وارث ارث مي‌برد بايد هنگام مرگ او زنده باشد. در ادامه اين ماده مي‌خوانيم كه به جنيني كه در هنگام فوت مورث خود در رحم مادر وجود داشته باشد و نطفه او منعقد گرديده باشد، اگر زنده متولد شود ارث تعلق مي‌گيرد؛ حتي اگر بلافاصله بعد از تولد بميرد. در اين مقاله به بررسي نحوه ارث بردن جنين و شرايط آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع:

ارث جنين

سهم الارث جنين 

 

 

 

 

ارث چيست ؟

منظور از ارث، مال يا حقي است كه پس از مرگ مورث به وارث تعلق مي‌گيرد. براي مثال فرزند وارث پدر و مادر خود است. مطابق ماده ۸۶۷ ق.م، مرگ مورث ممكن است حقيقي يا فرضي باشد. در هر صورت حكم موت صادر مي‌شود و اموال او به ارث مي‌رسند. ارث مسئله مهم و پيچيده‌اي در قانون ما به شمار مي‌رود و براي تقسيم آن بايد مطابق قوانين پيش رفت. حال مي‌خواهيم بدانيم جنيني كه در زمان مرگ مورث خود به عنوان مثال پدرش، در رحم مادر است چگونه ارث مي‌برد؟

سهم الارث جنين

همانطور كه مي‌دانيد، اهليت تمتع يعني حق دارا شدن. بر اساس ماده ۹۵۶ ق.م، اهليت تمتع و دارا شدن حق، با زنده متولد شدن انسان شروع مي‌شود و با مرگ او پايان مي‌يابد. در ماده بعد مي‌خوانيم كه جنين در رحم مادر نيز از حقوق خود متمع مي‌شود، به شرطي كه زنده به دنيا بيايد. بنابراين بر اساس مواد ۸۷۵ و ۹۵۷ ق.م، براي اينكه جنين از ارث متمتع گردد دو شرط نياز است:

۱) نطفه جنين در هنگام موت مورث بسته شده باشد.

يعني در صورتي كه نطفه جنين در زمان زنده بودن مورث ايجاد شده باشد، از مورث ارث مي‌برد. اما در اينجا اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا جنيني كه نطفه‌اش بعد از فوت پدر و به وسيله تلقيح مصنوعي بسته شده است، از پدر متوفي‌اش ارث خواهد برد يا خير؟ در اين بحث قانونگذار بر اساس عرف تصميم مي‌گيرد. چنانچه نوزاد متولد شده فرزند پدرش محسوب شود از او ارث مي‌برد؛ ولو اينكه نطفه‌اش با تلقيح مصنوعي و پس از مرگ پدر بسته شده باشد.

۲) نوزاد زنده متولد شود.

بر اساس اين شرط، زماني به نوزاد ارث تعلق مي‌گيرد كه زنده متولد شود؛ حتي اگر بلافاصله بعد از به دنيا آمدن بميرد. چنانچه نوزاد مرده به دنيا بيايد، هيچ ارثي به او تعلق نمي‌گيرد.

۳) نوزاد حاصل رابطه نامشروع نباشد.

اين شرط نيز در ماده ۸۸۴ ق.م بيان شده است؛ مطابق اين ماده فرزندي كه از رابطه نامشروع متولد شود، از پدر و مادر خود ارث نمي‌برد. اما در صورتي كه به سبب اكراه يا شبهه نتوان حرمت نكاح را براي يكي از والدين اثبات كرد، كودك فقط از آن والد ارث مي‌برد.

نحوه ارث بردن جنين

اينكه جنين چگونه ارث مي‌برد نيز به دو عامل بستگي دارد كه ماده ۸۷۸ ق.م آن را شرح داده است.

‎۱) با متولد شدن جنين ارث ساير وراث از بين برود:

چنانچه وجود نوزادي مانع ارث ديگران شود، به عنوان مثال با زنده متولد شدن جنين، ارث به خواهر و برادر مورث تعلق نگيرد، آن‌ها بايد تا زمان تولد جنين صبر كنند تا وضعيت ارث مشخص شود.

۲) تولد نوزاد، تغييري در ارث ديگران ايجاد نكند:

در صورتي كه جنين درون رحم مادر با تولد خود، مانع از ارث ديگران نشود و ساير وراث بخواهند قبل از به دنيا آمدن او ارث را تقسيم كنند، ارثي برابر ارث دو پسر براي جنين تا زمان به دنيا آمدن او كنار گذاشته مي‌شود و بقيه ارث تقسيم مي‌شود. چنانچه نوزاد مرده به دنيا بيايد، ارث او بين ساير وراث تقسيم مي‌شود. همچنين اگر نوزاد يك پسر باشد يا دختر باشد مازاد ارث به بقيه وراث مي‌رسد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث جنين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث جنين پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع:

ارث جنين

سهم الارث جنين 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۰۲:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

 

سازمان‌‌‌‌‌‌هاي دولتي براي انجام معاملات خود كه تما‌‌‌‌‌‌مي آن‌‌‌‌‌‌ها به منظور تأمين منافع عمو‌‌‌‌‌‌مي انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرند، لازم دارند تا يك سري تشريفات و قوانين را رعايت نمايند. براي تسهيل اين امور، قانون گذار محترم تشريفات و قوانيني را تعريف نموده تا تما‌‌‌‌‌‌مي سازمان‌‌‌‌‌‌هاي دولتي با رعايت آن‌‌‌‌‌‌ها، معاملات خود را انجام بدهند كه يكي از ‌‌‌‌‌‌‌اين تشريفاتي كه بيان شد مناقصه ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع:

 مناقصه 

تعريف اقسام و انواع مناقصه 

 

 

 

 

 

 

 

مناقصه چيست ؟

همان طور كه در مقدمه ذكر شد، سازمان‌‌‌‌‌‌هاي دولتي براي انجام معاملاتي كه عموما به منظور تأمين منافع عمو‌‌‌‌‌‌مي انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند، نياز دارند بر اساس تشريفاتي كه قانون گذار تعيين نموده است، حركت كنند و امورات را انجام بدهند.

يكي از ‌‌‌‌‌‌‌اين تشريفات تعريف شده توسط قانون گذار، لزوم برگزاري منا‌قصه براي انجام معاملات ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد.

جهت انجام هر چه بهتر مناقصات نيز قانوني جداگانه تحت عنوان قانون برگزاري مناقصات وجود دارد و در ماده 2‌‌‌‌‌‌‌ اين قانون عمل منا‌قصه تعريف شده است.

منا‌قصه يك فرآيند كاملا رقابتي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد كه تعهدات موضوع معامله با هدف تأمين كالا و يا كيفيتي كه مد نظر افراد است به فرد منا‌قصه گري كه در ميان تما‌‌‌‌‌‌مي افراد شركت كننده، كمترين قيمت متناسب را پيشنهاد داده باشد، مورد واگذاري قرار ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.

طبق ماده فوق اگر سازمان دولتي تصميم داشته باشد كه كالا و يا خدماتي را تأمين نمايد، ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست از طريق مناقصه دولتي، با فردي كه كمترين قيمت متناسب را پيشنهاد داده است قراردادي منعقد نمايند.

اين امكان نيز وجود ندارد كه با هر شخصي كه تمايل دارند،‌‌‌‌‌‌‌ اين قرارداد مذكور را منعقد نمايند.

انواع مناقصه از نظر مراحل بررسي

در ماده 4 قانون برگزاري مناقصات، مناقصات را از نظر مراحل بررسي به انواع و اقسام ذيل طبقه بندي ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايند:

  1. منا‌قصه تك مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي.
  2. منا‌قصه دو مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي.

مناقصه تك مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي به چه صورتي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ؟

در ‌‌‌‌‌‌‌اين نوع منا‌قصه ديگر نيازي نيست كه پيشنهادها مورد ارزيابي فني بازرگاني قرار بگيرند و در همين منا‌قصه تما‌‌‌‌‌‌مي پاكت‌‌‌‌‌‌هاي پيشنهادي منا‌قصه گران گشوده ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند و در همان يك جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي كه تشكيل شده است، فرد برنده در ‌‌‌‌‌‌‌اين منا‌قصه معرفي ‌‌‌‌‌‌مي‌گردد.

مناقصه دو مرحله‌‌‌‌‌‌‌اي چگونه ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ؟

بنا به تشخيص فرد منا‌قصه گزار،‌‌‌‌‌‌‌ بايد پيشنهادها مورد بررسي فني بازرگاني قرار بگيرد.

در اين نوع منا‌قصه كميته فني بازرگاني پس از انجام بررسي‌هاي لازم نظرات و پيشنهادات خود را به كميسيون منا‌قصه اعلام داشته و برنده معرفي مي‌گردد.

همان طور كه متوجه شديد تفاوت هر دو نوع از منا‌قصه بيان شد و تما‌‌‌‌‌‌مي موارد نيز به همان شكلي كه توضيح داديم به صلاحديد و تشخيص فرد منا‌قصه گزار انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

حال يك نوع ديگر از منا‌قصه هم داريم كه با توجه به روش دعوت منا‌قصه گران تعيين ‌‌‌‌‌‌مي‌گردد و آن را به شرح ذيل برايتان بازگو ‌‌‌‌‌‌مي‌نماييم.

انواع مناقصه از نظر روش دعوت مناقصه گران

در ماده 4 قانون برگزاري مناقصات بند ب آن، مناقصات را با توجه به روش دعوت منا‌قصه گران به انواع زير تقسيم ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايند:

  1. منا‌قصه عمومي.
  2. منا‌‌قصه محدود.

شايد بسياري از شما با منا‌‌قصه عمو‌‌‌‌‌‌مي آشنايي داشته باشيد و يا ‌‌‌‌‌‌‌اين كلمه را جايي شنيده باشيد.

منا‌‌قصه عمو‌‌‌‌‌‌مي به مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي گفته ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه در آن فراخواني كه جهت منا‌قصه اعلام ‌‌‌‌‌‌مي‌گردد نيز از طريق آگهي عمو‌‌‌‌‌‌مي به اطلاع افراد منا‌قصه گر ‌‌‌‌‌‌مي‌رسد.

يعني تنها از طريق آن آگهي عمو‌‌‌‌‌‌مي است كه متوجه ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي در فلان سازمان دولتي قرار است صورت بگيرد و ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند در آن شركت كنند.

در منا‌قصه محدود، محدوديت‌هايي كه بالاترين مقام مناقصه گزار تعيين مي‌كند بايد رعايت شوند و اين منا‌قصه داراي محدوديت‌هايي مي‌شود.

فرآيند و مراحل برگزاري مناقصات به چه شكلي است ؟

برگزاري هر مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي نيز نيازمند وجود و رعايت يك سري پيش شرط‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد تا بتوان يك مناقصه اصولي را با رعايت تما‌‌‌‌‌‌مي قوانين و مقررات برگزار نمود و در اين ميان نيز فرد منا‌قصه گر تعيين شود.

ماده 9 قانون برگزاري مناقصات نيز در ‌‌‌‌‌‌‌اين خصوص به ‌‌‌‌‌‌‌اين شكل بيان كرده است كه پروسه برگزاري مناقصات به ترتيب شامل مراحلي كه در ذيل بيان شده است، ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد:

  1. تأمين كردن تما‌‌‌‌‌‌مي منابع مالي مورد نياز.
  2. در معاملات كلان مشخص شود كه چه نوع مناقصه‌‌‌‌‌‌‌اي صورت بگيرد.
  3. تهيه و تنظيم تما‌‌‌‌‌‌مي اسناد مربوط به مناقصه.
  4. تما‌‌‌‌‌‌مي مناقصه گران در صورتي كه لازم ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد، مورد ارزيابي قرار بگيرند.
  5. اعلام فراخوان مناقصه.
  6. ارزيابي تمام پيشنهادهاي ارائه شده.
  7. معين كردن فردي كه به عنوان برنده در مناقصه اعلام ‌‌‌‌‌‌مي‌شود و عقد قرارداد مذكور با وي.

در ميان اين شرايطي كه بيان شد امكان دارد فردي كه به عنوان برنده مناقصه اعلام شود از انعقاد قرارداد خودداري نمايد و يا ضمانتي را كه جهت انجام تعهدات لازم ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ارائه ننمايند كه در‌‌‌‌‌‌‌ اين صورت تضمين مناقصه وي مورد ضبط قرار ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد و قرارداد مذكور با فرد برنده دوم بسته ‌‌‌‌‌‌مي‌شود و با وي آن عقد منعقد خواهد گشت.

سوالات متداول

1. مناقصه به چه معنا ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد ؟

مناقصه را ‌‌‌‌‌‌مي‌توان به عنوان مجموعه تشريفاتي دانست كه توسط دولت براي خريد كالا با كمترين قيمت ممكن انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

2. آيا مناقصه با مزايده تفاوت دارد ؟

پاسخ اين سوال كاملا واضح ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد و مثبت است.

در مناقصه سازمان دولتي در جهت خريد كالايي با كمترين قيمت اين تشريفات را راه اندازي ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد ولي مزايده مجموعه تشريفاتي است كه توسط دولت در جهت فروش كالا به بالاترين قيمت ممكن انجام ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.

3. مناقصه عمو‌‌‌‌‌‌مي به چه معنا ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد و منظور از عمو‌‌‌‌‌‌مي بودن آن چه چيزي است ؟

منظور آن دسته از مناقصاتي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشند كه تما‌‌‌‌‌‌مي افراد امكان شركت در آن را به صورت يكسان دارا ‌‌‌‌‌‌مي‌باشند و هيچ گونه محدوديتي براي افراد وجود ندارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مناقصه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مناقصه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

منبع:

 مناقصه 

تعريف اقسام و انواع مناقصه 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مناقصه،
موضوع:
[ ۱۷ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۰۱:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

با پايان زندگي مشترك بين زن و مرد تمام رشته‌‌‌‌‌هاي ميان آن‌ها از هم گسسته مي‌شود. با طلاق گرفتن، زوجين از منظر شرعي و قانوني به هم نامحرم مي‌شوند و ديگر الزامي به انجام تكاليف و وظائف زناشويي در برابر طرف مقابل ندارند. اما‌‌‌‌ اين امري غير قابل انكار است كه زماني ميان اين دو‌‌‌‌‌، پيوندي برقرار بوده و با هم نسبت داشته‌اند. از همين رو سوال پيش مي‌آيد كه وجود رابطه زناشويي در گذشته مي‌تواند در حقوق مالي زوجين نسبت به هم در آينده اثر بگذارد؟ يكي از حقوق مالي كه زوجين پيش از طلاق دارند حق ارث بردن از يكديگر است اما بعد از طلاق تكليف ارث بردن طرفين از يكديگر چيست؟ در‌‌‌‌ اينجا به بررسي اثر گذاري طلاق بر روي ارث بردن زوجين از يكديگر مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

منبع :

ارث بعد از طلاق 

 شرايط ارث بردن بعد از طلاق 

 

 

ارث بردن زوجين

بر اساس ماده 940 قانون مدني در صورتي كه بين زن مرد رابطه زوجيت دائمي برقرار باشد و موانع ارث بردن وجود نداشته باشد مي‌توانند از هم ارث ببرند. ميزان سهم الارث زوجين هم در قانون به وضوح تعيين شده است.

ارث بردن زوجين بعد از طلاق

اينكه زوجين بعد از طلاق هم مي‌توانند از هم ارث ببرند يا نه بستگي به نوع طلاق دارد. در صورتي كه طلاق زوجين بائن بوده باشد زوجين در صورت فوت طرف مقابل از هم هيچ ارثي نمي‌برند. اما در صورتي كه طلاق رجعي بوده باشد امكان ارث بردن وجود دارد.

اما ارث بردن در طلاق رجعي نيز داراي شرايطي است كه بايد رعايت شود. بر اساس ماده 943 قانون مدني هنگامي كه شوهر از زن خود با طلاق رجعي جدا شود هر يك از طرفين اگر در مدت زمان عده بميرند ديگري از او ارث مي‌برد. در صورتي كه مدت زمان عده پايان بيايد در صورت فوت يك طرف‌‌‌‌‌، به همسر او هيچ ارثي تعلق نمي‌گيرد. پس در طلاق رجعي آنچه اهميت دارد زمان مرگ است. به طور مثال زن و مردي طلاق رجعي گرفته‌اند. مرد قبل از پايان زمان عده زن فوت مي‌كند. در ‌‌‌‌اينجا زن ارث مي‌برد. اما اگر عده تمام شود و بعد مرد فوت كند زن هيچ ارثي نمي‌برد.

ارث بردن زن از شوهر بعد از طلاق

آنچه گفته شد براي هر دو زوجين قابل اجرا است اما حالتي وجود دارد كه فقط سبب ارث بردن زن از شوهر مي‌شود. بر اساس ماده 944 قانون مدني اگر شوهر در حالت مرض زن خود را طلاق بدهد و ظرف يكسال بميرد زن از مرد ارث مي‌برد حتي اگر طلاق بائن باشد. در اينجا نيازي نيست كه حتما طلاق رجعي باشد بلكه يك استثنا براي طلاق بائن مطرح شده است.

با توجه به صراحت ماده اين استثنا فقط براي ارث بردن زن از شوهر خود است و حالت برعكس آن وجود ندارد.

شرايط ارث بردن در طلاق در حال مرض

براي اينكه زن از شوهر خود كه او را در حالت مرض طلاق داده است ارث ببرد بايد شرايطي رعايت گردد. از جمله شرايط زير:

1/ شوهر زن را در حالت مرض و بيماري طلاق داده باشد.

2/ بيماري كه در مدت آن طلاق رخ داده است بايد متصل به مرگ باشد. يعني اگر مرد مريض باشد ولي شفا پيدا كند ارث زن منتفي مي‌شود. حتي اگر بعدا دوباره به آن بيماري مبتلا شود باز هم زن ارثي نمي‌برد. بلكه بيماري بايد متصل به مرگ باشد و بين آن بهبود و شفايي نباشد.

3/ مرگ به علت آن بيماري باشد. اگر شوهر به دليل ديگري فوت كند زن ارث نمي‌برد. به طور مثال مرد مبتلا به بيماري است ولي در اثر تصادف مي‌ميرد يا هر دليل ديگري سبب مرگ شوهر مي‌شود در‌‌‌‌ اينجا زن هيچ ارثي نمي‌برد.

4/ در ظرف يكسال بميرد. اگر يكسال از طلاق بگذرد و در‌‌‌‌ اين مدت شوهر به خاطر بيماري فوت نكند زن ارث نمي‌برد بلكه بايد در مدت يكسال بعد از طلاق بميرد. اگر مرد پس از پايان يكسال فوت كند هيچ ارثي به زن نمي‌رسد.

5/ زن نبايد شوهر كرده باشد.

سوالات متداول

آيا زن و شوهر بعد از طلاق از هم ارث مي‌برند ؟

در صورتي كه طلاق رجعي باشد با رعايت شرايط قانوني از هم ارث مي‌برند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا زن مي‌تواند از شوهر خود بعد از طلاق ارث ببرد ؟

بله در طلاق رجعي و بائن زن مي‌تواند از شوهر فوت شده خود ارث ببرد البته با رعايت شرايط قانوني كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

شما مي‌توانيد براي دريافت پاسخ سوالات خود و دريافت مشاوره حقوقي در مورد ارث بردن زوجين بعد از طلاق با گروه مشاوران وكيل دات كام در ارتباط باشيد و از خدمات مشاوره حقوقي آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث بردن زوجين بعد از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث بردن زوجين بعد از طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع :

ارث بعد از طلاق 

 شرايط ارث بردن بعد از طلاق

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ارث بعد از طلاق،
موضوع:
[ ۱۶ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۴۹:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وقتي والدين از يكديگر جدا مي‌شوند طبق قانون حضانت فرزند به عهده يكي از آن‌‌‌‌ها خواهد بود. مدت حضانت توسط مادر و پدر نيز براي دختر و پسر متغير است و هر كدام بر اساس نظر قانون گذار تعيين مي‌شود. در ادامه قصد داريم توضيحاتي در خصوص حضانت دختر بعد از نه سالگي خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

 

منبع :

حضانت دختر بعد از ۹ سالگي 

 حضانت دختر 

 

حضانت به چه معناست ؟

همان طور كه در بالا گفته شد وقتي پدر و مادر از يكديگر جدا مي‌شوند قانون حضانت فرزند را به يكي از آن‌‌‌‌ها واگذار خواهد كرد. فرد سرپرست مي‌بايست از فرزند به خوبي مراقبت نمايد و نياز‌‌‌‌‌هاي عاطفي و مالي او را برطرف كند.

حضانت دختر

حضانت دختر يكي از مواردي است كه دادگاه براي آن مدت زمان خاصي را تعيين مي‌نمايد. مطابق قانون حضانت دختر از زمان تولد تا هفت سالگي او با مادر خواهد بود. اين به اين دليل است كه تا قبل از هفت سالگي دختر بيشتر به وجود مادر نياز دارد. پس از هفت سالگي نيز مطابق قانون حضانت دختر با پدر او خواهد بود و مادر موظف است كه در صورت درخواست پدر فرزند را به او تحويل دهد. پدر نيز تا سن نه سالگي دختر سرپرست او خواهد بود و موظف است كه تمام نياز‌‌‌‌‌هاي او را برطرف كند.

بعد از سن نه سالگي حضانت دختر بر عهده چه كسي است ؟

وقتي سن دختر به نه سال تمام مي‌رسد از نظر قانون او ديگر تحت حضانت هيچ كس نخواهد بود و پدر و مادر نمي‌توانند خود را به عنوان حضانت كننده قانوني او تلقي كنند. وقتي سن دختر به نه سال مي‌رسد به اين معناست كه او به سن بلوغ رسيده است و مي‌تواند فرد مورد نظر خود را از ميان والدينش انتخاب نموده و تحت حضانت پدر يا مادر قرار بگيرد. در اين صورت مي‌توان گفت كه بعد از نه سالگي دختر مي‌تواند انتخاب كند كه چه كسي سرپرست او باشد.

آيا بعد از نه سالگي پدر موظف به پرداخت نفقه دختر است ؟

با توجه به توضيحات بالا دختر پس از نه سالگي مي‌تواند سرپرست خود را انتخاب نمايد. اما مسئوليت پرداخت نفقه نيز يكي از سوالاتي است كه ممكن است براي افراد پيش بيايد كه در اين باره بايد بگوييم پدر در هر حال موظف به پرداخت نفقه فرزندش است چه با مادر زندگي كند و چه با پدر.

دادن حضانت دختر بعد از نه سالگي به فرد بي‌صلاحيت

در برخي موارد ديده شده است كه دختر نه ساله پدر يا مادرش را به عنوان سرپرست خود انتخاب مي‌كند ولي فردي كه او انتخاب كرده است در واقع صلاحيت نگهداري از او را ندارد. در صورتي كه پدر يا مادر كه دختر او را به عنوان سرپرست خود انتخاب كرده است صلاحيت قانوني نداشته باشد والد ديگر او مي‌تواند طي ارائه دادخواستي از دادگاه بخواهد كه حضانت را از او گرفته و به خودش واگذار كند.‌ البته پيروزي در اين دعوا منوط به آن است كه فرد بتواند بي‌صلاحيتي والد را طبق قانون اثبات نمايد. موانع حضانت سبب سلب حضانت از فرد بي‌كفايت مي‌گردد براي كسب اطلاع در اين خصوص كليك نماييد.

حق ملاقات با دختر بعد از نه سالگي براي والدي كه حضانت ندارد

اگر دختر يكي از والدين خود را انتخاب كند و بخواهد كه با او زندگي كند مطابق قانون والد ديگر حق ديدار با او را خواهد داشت. چنانچه سرپرست فرزند حق ديدار با فرزند را به والد ديگر ندهد فرد مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خوا‌‌‌هان ديدار با فرزند خود شود.

سوالات متداول

حضانت دختر بعد از هفت سالگي تا نه سالگي با چه كسي است ؟

با پدرش.

پس از نه سالگي نفقه دختر را چه كسي پرداخت مي‌كند ؟

پدر.

پس از نه سالگي چه كسي براي حضانت دختر اولويت دارد ؟

پس از نه سالگي دختر مي‌تواند انتخاب كند كه تحت حضانت چه كسي باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت دختر بعد از نه سالگي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت دختر بعد از نه سالگي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع :

حضانت دختر بعد از ۹ سالگي 

 حضانت دختر 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۴۸:۳۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همان طور كه‌‌‌‌‌‌‌ همه ما ‌‌‌‌‌‌‌مي‌دانيم ارث يكي از حقوق قانوني افراد به شمار ‌‌‌‌‌‌‌مي‌رود و پس از فوت فرد مورث به آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها تعلق خواهد يافت. افراد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند از اشخاص مختلفي ارث ببرند و ميزان ارث نيز با توجه به نسبت آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها معين ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. در ادامه قصد داريم در مورد ارث همسر توضيحات مختصري را خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

 

منبع :

ارثيه همسر 

ارث زوج و زوجين 

 

آيا همسر ارث مي‌برد ؟

مطابق قانون زن پس از مرگ‌‌‌‌‌‌‌ شوهرش ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند بخشي از اموال او را به ارث ببرد و مرد نيز پس از فوت همسر خود بخشي از اموال او را به ارث خواهد برد. اما‌‌‌‌‌‌‌ نكته‌اي كه در اينجا وجود دارد اين است كه مرد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند بيشتر از زن ارث ببرد و ميزان ارثي كه به مرد پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ زن تعلق ‌‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد بيشتر از ميزان ارثي است كه به زن پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ شوهرش تعلق خواهد گرفت.

ميزان ارث زوجه | ارث همسر

پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ مرد در صورتي كه‌‌‌‌‌‌‌ همسرش باردار باشد يا مرد فرزند داشته باشد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند يك هشتم‌‌‌‌‌‌‌ اموال او را به ارث ببرد و در صورت عدم وجود فرزند نيز يك چهارم اموال مرد به او ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌رسد. چنانچه مرد داراي دو زن باشد اگر زنان‌‌‌‌‌‌‌ او داراي فرزند باشند يك هشتم اموال مرد ميان آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها تقسيم‌‌‌‌‌‌‌ خواهد شد اما‌‌‌‌‌‌‌ اگر فرزند نداشته باشند دادگاه يك چهارم اموال را ميانشان‌‌‌‌‌‌‌ تقسيم ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند.

ميزان ارث زوج

در صورتي كه زن فوت كند اگر داراي فرزند باشد مرد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند يك چهارم اموال به جا مانده از او را به ارث ببرد اما اگر زن فرزندي نداشته باشند پس از فوت زن يك دوم اموال او به مرد مي‌رسد.

فوت مرد يا زن قبل از تقسيم اموال همسر

در بعضي از موارد ديده شده است كه مرد يا زن كه همسرشان فوت كرده است قبل از اينكه ارث خود را از اموال آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها دريافت كنند فوت ‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايند كه در اين صورت سهم ارث آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها از بين نخواهد رفت و طبق قانون وارثين آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند ارثشان را دريافت كنند.

براي دريافت ارث زوج و زوجه چگونه بايد عمل كرد ؟

زن و شوهر براي دريافت ارث خود از اموال همسر فوت شده‌شان ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست ابتدا با توافق وارثين ديگر گواهي انحصار وراثت دريافت كنند تا دادگاه ارث را تقسيم كند. اما اگر وارثين‌‌‌‌‌‌‌ ديگر با اين‌‌‌‌‌‌‌ كار مخالفت كنند زن يا مرد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند به دادگاه مراجعه كند و ارث خود را از اموال همسر فوت شده خود مطالبه كند كه در اين صورت دادگاه ارث به جا‌‌‌‌‌‌‌ مانده را توقيف ‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد و سهم ارث او را پرداخت خواهد كرد.

دادگاه با توجه به شرايط زن يا مرد اموال را به فروش ‌‌‌‌‌‌‌مي‌رساند تا ارث آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها را پرداخت كند و يا اينكه به مقدار ارثي كه حق آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاست از عين‌‌‌‌‌‌‌ اموال همسرشان به آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها داده ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

سوالات متدوال

پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ همسر زن بيشتر از مرد ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد يا مرد بيشتر از زن ؟

طبق قانون مرد بيشتر ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد.

ميزان ارثي كه مرد پس از فوت زن و با داشتن فرزند از اموال‌‌‌‌‌‌‌ او ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد چقدر است ؟

يك چهارم كل اموال زن را به ارث‌‌‌‌‌‌‌ خواهد برد.

زن پس از فوت مرد اگر فرزندي نداشته باشد چقدر ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد ؟

در صورت عدم وجود فرزند زن ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند يك چهارم اموال مرد را به ارث ببرد.

مركز وكيل دات كام آماده است تا به سوالات شما عزيزان در خصوص ارث پاسخ گويد. از بهترين خدمات اين مركز ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌‌‌‌‌‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره حضوري و تلفني اشاره نمود. شما ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد با مراجعه به سايت وكيل دات كام مشاوره تلفني و حضوري دريافت كنيد و حل پرونده حقوقي خود را تسريع بخشيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث همسر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث همسر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع :

ارثيه همسر 

ارث زوج و زوجين 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ارث همسر،
موضوع:
[ ۱۶ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۴۷:۵۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زماني را تصور كنيد كه شخصي مسئوليت اداري بر عهده دارد، اصل كار بر اين اساس ‌‌مي‌باشد كه خودش امور مربوطه را انجام بدهد، اما امكان دارد گاهي شرايطي پيش بيايد كه خودش اين توانايي را نداشته باشد. در اين شرايط قانون گذار موردي با نام كفالت اداري را پيش بيني نموده است تا اجراي امور اداري متوقف نگردد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

 

منبع :

كفالت اداري 

تعريف كفالت اداري 

 

 

تعريف كفالت اداري

ابتدا تعريف مفهوم كفيل ضروري به نظر مي‌رسد.

كفيل فردي ‌‌مي‌باشد كه به صورت موقت، اختياراتي ‌‌‌را كه يك مقام اداري دارا ‌‌مي‌باشد بر عهده ‌‌مي‌گيرد و در واقع تمام آن امور به وي واگذار ‌‌مي‌شود.

با توجه به تعريف فوق ‌‌مي‌توان گفت كه كفالت با چيزي مانند تفويض اختيار تفاوت زيادي دارد و معناي آن‌‌‌‌‌ها نيز با هم متفاوت ‌‌مي‌باشد.

كفالت اداري از ابزارهاي موجود در حقوق اداري ‌‌مي‌باشد كه مورد استفاده قرار ‌‌مي‌گيرد.

اگر بخواهيم اصولي اين مورد را بررسي نماييم، لازم است بگوييم كه كفالت اداري در واقع در غياب آن فرد و يا متصدي اصلي مقام مذكور، مطرح مي‌گردد.

اين مورد مربوط به زماني ‌‌مي‌باشد كه متصدي اصلي پست مورد نظر، بنابر دلايلي همچون بيماري، فوت، استعفا و يا بسياري موارد ديگر، قادر به انجام امور محوله خويش نمي‌باشد.

در اين شرايط است كه به موجب قانون براي وي كفيل انتخاب ‌‌مي‌نمايند و بر اساس قانون تما‌‌مي وظايف آن فرد و يا مقام اصلي به اين فرد كفيل واگذار ‌‌مي‌شود.

بنابراين همان طور كه متوجه شديد كفيل اداري فردي ‌‌مي‌باشد كه در غياب و نبود متصدي اصلي امور اداري، به صورت موقت اختياراتي را كه وي بر عهده داشته است انجام ‌‌مي‌دهد.

يك نمونه از كفالت اداري نام ببريد ؟

در قانون اساسي جمهوري اسلا‌‌مي ايران به موجب اصل يكصد و سي و يكم آن، يكي از نمونه‌‌‌‌‌هاي كفالت اداري به اين صورت بيان شده است كه در صورتي كه رييس جمهور مملكت براي مدتي بيش از دو ماه نتواند بر اثر مواردي همچون فوت، استعفا، عزل، بيماري و يا غيبت خود را در جلسات حاضر نمايد و امور را به دست بگيرد، با موافقت رهبر كشور، معاون اول رييس جمهور تما‌‌مي اختيارات و مسئوليت‌‌‌‌‌هايي را كه بر گردن وي ‌‌مي‌باشد بر عهده ‌‌مي‌گيرد.

در مواردي كه مدت رياست جمهوري رئيس جمهور قبلي پايان يافته اما هنوز رئيس جمهور جديد به دلايلي زمام امور را به دست نگرفته نيز معاون اول او به انجام امور مي‌پردازد.

بر طبق موارد اعلام شده در بالا و در واقع به حكم قانون، معاون اول شخص رييس جمهور، به عنوان كفيل رييس جمهور شناخته ‌‌مي‌شود و امور را انجام خواهد داد.

تفويض اختيار چه معنايي دارد ؟

زماني را در نظر بگيريد كه فردي به عنوان وزير يك كشور به فعاليت ‌‌مي‌پردازد.

آيا به نظر شما اين فرد ‌‌مي‌تواند خودش به تنهايي تما‌‌مي امور را بر عهده بگيرد؟ در واقع بايد اين را پذيرفت كه انجام كليه امور اجرايي توسط يك فرد غير ممكن است.

هر چه موقعيت سياسي و اداري يك فرد بالاتر برود، وظايفي كه بر عهده دارد هم بيشتر خواهد شد.

بر اساس مواردي كه بيان شد لازم است تا فردي در اين ميان باشد كه بتواند برخي اختيارات مقامات عالي رتبه در مملكت را بر عهده بگيرد تا آن افراد عالي رتبه بتوانند فارع از تما‌‌مي امور جزئي و مسائل نه چندان مهم، به بررسي بيشتر و حل موارد و مسائل مهم در مملكت بپردازند.

در هنگام تفويض اختيار توجه به اين نكته بسيار مهم ‌‌مي‌باشد كه فرد تنها ‌‌مي‌تواند بخشي از اختياراتش را به فرد ديگري واگذار نمايد زيرا اگر كل اختياراتش را مورد واگذاري به فردي ديگر قرار بدهد، در اصل به عنوان استعفاي وي تلقي خواهد شد.

همچنين آن دسته از اختياراتي كه اساسي ‌‌مي‌باشند و وابسته به خود شخص و مقام اداري هستند قابليت تفويض را ندارند.

مثلا فرض كنيد رئيس جمهور ادار‌‌‌‌‌ه امور كشور را به فرد ديگري تفويض نمايد كه اين مورد عملا امكان پذير‌‌‌ نمي‌باشد و رئيس جمهور حق انجام اين كار را ندارد.

همين مورد در رابطه با نمايندگان مجلس شوراي اسلا‌‌مي هم صدق ‌‌مي‌نمايد. ايشان نمي‌توانند قانون گذاري در مجلس را به شخص ديگري تفويض نمايند تا وي به جاي آن‌‌‌‌‌ها اين امر را انجام بدهد.

مورد آخري كه ‌‌مي‌توانيم در مورد تفويض اختيار بيان نماييم اين است كه اين امر ‌‌مي‌بايست به صورت كتبي صورت بگيرد، زيرا در اصل صلاحيت فرد غير اداري افزايش پيدا ‌‌مي‌كند و بايد به صورت كتبي اعمال شود تا بر همان اساس امور را بر عهده بگيرد.

تفاوتي كه ميان كفالت اداري با تفويض اختيار وجود دارد چه چيزي ‌‌مي‌باشد ؟

به همان شكلي كه در مورد كفالت اداري سخن‌‌‌‌‌هايي بيان كرديم و آن را برايتان توضيح داديم، لازم است بگوييم كه مورد ديگري بر اساس قانون وجود دارد كه در آن همانند كفالت اداري، امورات شخص و يا مقا‌‌مي بر عهد‌‌‌‌‌ه فرد ديگري قرار ‌‌مي‌گيرد كه به آن تفويض اختيار گفته ‌‌مي‌شود.

شايان ذكر است كه كفالت اداري با حكم قانون به وجود ‌‌مي‌آيد و تما‌‌مي جوانب و شرايط آن در متن قانون پيش بيني شده است و مو به مو رعايت ‌‌مي‌شود.

اما در مورد تفويض اختيار، اين مقام بالاتر است كه اين امر را انجام ‌‌مي‌دهد و بر اساس رأي و نظر وي ‌‌مي‌باشد و اراد‌‌‌‌‌ه مقام بالاتر در اين امر دخيل است.

مورد ديگري كه ‌‌مي‌توانيم به عنوان تفاوت ميان تفويض اختيار و كفالت اداري بيان كنيم اين است كه در تفويض اختيار تما‌‌مي وظايف فرد واگذار‌‌‌ نمي‌شود و بنابر صلاحديد مقام بالاتر تنها بخش از آن وظايف و اختيارات قابليت واگذاري را دارا هستند.

اين مورد در رابطه با كفالت اداري صدق نمي‌كند و در مورد اين نوع از واگذاري اختيارات، تما‌‌مي وظايف و اختياراتي كه فرد متصدي اصلي بر عهده دارد به شخص كفيل واگذار ‌‌مي‌گردد و مسئوليت انجام تما‌‌مي آن امور را نيز بر عهده خواهد داشت.

سوالات متداول

1. كفالت اداري چيست ؟

كفالت اداري به معناي واگذاري اختيارات يك مقام ‌‌‌رسمي مي‌باشد كه با توجه به شرايط خاصي به فرد ديگري داده ‌‌مي‌شود.

2. در چه صورتي به جاي يك مقام رسمي، كفيل قرار ‌‌مي‌دهند ؟

كفيل در صورت وجود مواردي مانند فوت، بيماري، استعفا و يا موارد ديگري كه براي مقام ‌‌‌رسمي به وجود ‌‌مي‌آيد، انتخاب مي‌گردد.

3. كفالت اداري به چه صورتي ايجاد ‌‌مي‌شود ؟

در كفالت اداري فرد كفيل تما‌‌مي اختيارات و وظايف مقام اصلي را به صورت موقت دريافت ‌‌مي‌نمايد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص كفالت اداري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون كفالت اداري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع :

كفالت اداري 

تعريف كفالت اداري 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كفالت اداري،
موضوع:
[ ۱۵ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۱:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بهترين وكيل طلاق تهران كيست ؟ زن و مردي كه با هم پيوند ازدواج ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌بندند قطعا قصد داشتن يك زندگي با دوام و طولاني مدت را دارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اما گاهي به دلايل مختلف طرفين ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌توانند به زندگي مشترك با هم ادامه دهند‌. وقتي كه ادامه زندگي زناشويي براي دو طرف دردآور و غير قابل تحمل ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود تنها راه نجات طلاق است‌. هيچ عقل سليمي نمي‌پذيرد كه انسان خود را آزار دهد‌.

اساس زندگي مشترك آرامش داشتن طرفين در كنار هم است نه عذاب كشيدن‌‌‌‌‌‌‌‌‌. پس زماني كه ادامه زندگي زوجين غير ممكن ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود شرع و قانون طلاق را پيش روي زوجين مي‌گذارد‌. چيزي كه بديهي است پيچيدگي و دشواري پروسه قانوني طلاق است‌. چه بسيار از زوجيني كه از نظر عاطفي از هم طلاق گرفته‌اند اما به دليل سختي روند قانوني كه طلاق دارد آن را به طور رسمي ثبت نكرده‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌.  يكي از مطمئن‌ترين راه‌ها براي رسيدن به نتيجه در پرونده طلاق داشتن يك وكيل خوب است‌.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

منبع :

 وكيل طلاق در تهران 

 بهترين وكيل طلاق در تهران 

 

 

طلاق زوجه از مرد

از منظر شرعي و قانوني زوج ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند زوجه را طلاق دهد و در ‌‌‌‌‌‌‌‌اين صورت كار آسان است اما دشواري زماني رخ مي‌دهد كه زن درخواست طلاق مي‌دهد‌. قطعا مهم‌ترين و پيچيده‌ترين پرونده در دعاوي خانوادگي پرونده درخواست طلاق از سوي زوجه است‌. زوجه نيز ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با اثبات وجود شرايط دوازده گانه طلاق و اثبات وجود عسر و حرج در زندگي زناشويي از شوهر طلاق بگيرد‌.

در‌‌‌‌‌‌‌‌ اين صورت قطعا زن بايد وكيل داشته باشد و يا حداقل از مشاوره و يا نظر يك وكيل مجرب استفاده نمايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در غير ‌‌‌‌‌‌‌‌اين صورت احتمال اينكه به نتيجه نرسد زياد است‌.

نحوه دادخواست طلاق

نخستين مرحله تسليم درخواست از طريق دفاتر خدمات الكترونيك قضايي است‌. در ‌‌‌‌‌‌‌‌اين مرحله هر يك از طرفين كه خواستار طلاق است دادخواست خود را ثبت ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌. شما بايد در دادخواست خود شرح دهيد كه قصد جدايي داريد و دلايل خود را ارائه دهيد‌.

نحوه ارائه دادخواست از اهميت زيادي برخوردار است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در صورتي كه در تنظيم دادخواست دقت نكنيد امكان دارد كه دادخواست شما پذيرفته نشود و از همان ابتدا رد گردد‌. بنابراين بهتر است اصلا بدون وكيل شروع نكنيد زيرا به نتيجه مطلوب نخواهيد رسيد‌. گروه وكيل دات كام با گروهي از وكلاي مجرب در زمينه طلاق راهنماي شما براي تنظيم دادخواست طلاق هستند‌.

بعد از‌‌‌‌‌‌‌‌ اينكه دادخواست در دفاتر خدمات الكترونيك قضايي ثبت گرديد به دادگاه خانواده ارسال ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود و سپس تعيين شعبه ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌گردد‌. ‌‌‌‌‌‌‌‌اين كه در چه تاريخي و در كدام شعبه نخستين جلسه برگزار ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود از طريق سامانه ثنا به طرفين ابلاغ ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌گردد‌.

وكيل طلاق

قطعا زماني كه پرونده طلاق را مطرح ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنيد از همان مراحل نخستين نياز به وكيل داريد‌. همانطور كه گفته شد اگر دادخواست را به درستي مطرح نكنيد و مدارك لازم را براي دادخواست خود ارائه ندهيد دادخواست شما رد ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود و مانند ‌‌‌‌‌‌‌‌اين است كه قبل از شروع پرونده در آن شكست بخوريد‌.

وكيل طلاق ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با استناد به مواد قانوني براي ما دادخواست تنظيم كند‌. گروه وكيل دات كام نه تنها دادخواستي دقيق براي شما ثبت ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايند بلكه در جمع آوري مدارك و اسناد لازم به شما كمك ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند‌.

وكيل طلاق در تمام مراحل دادگاه در كنار شما است و به شما در رسيدن به نتيجه مطلوب كمك ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد‌. گاهي پيش ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌آيد كه زن يا شوهر در پرونده برنده ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود اما به نتيجه مطلوب خود ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌رسد‌. به طور مثال زن ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند تمام حقوق مالي خود را بگيرد‌. قطعا وكيل طلاق با دانش حقوقي خود سبب ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود تا به نتيجه مطلوب خود برسيد‌.

لزوم وكيل طلاق تهران

در تمام مراحل دادگاه طلاق قطعا قاضي از طرفين ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌خواهد تا علاوه بر ‌‌‌‌‌‌‌‌اينكه به صورت كتبي شواهد و اسناد خود را ارائه دهند به صورت شفاهي نيز توضيحات را براي قاضي دادگاه مطرح كنند‌. استفاده از يك وكيل باعث ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه با قاضي با زبان قانون سخن بگوييد‌. چه چيزي بهتر از‌‌‌‌‌‌‌‌ اينكه وكيل زبان قانوني شما در دادگاه باشد‌.

به علاوه گاهي پروسه طلاق طولاني و وقت گير ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه شما ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد با سپردن اين كار به گروه وكلاي وكيل دات كام علاوه بر ‌‌‌‌‌‌‌‌اينكه در كوتاه‌ترين زمان به نتيجه دلخواه خود ‌‌‌‌‌‌‌‌برسيد، نيز ديگر نيازي نباشد كه وقت خود را در دادگاه بگذرانيد‌. حتي دردسر‌‌‌‌‌‌‌‌ اين كه خارج از جلسات اصلي مدام به دادگاه مراجعه نماييد و پيگيري‌‌‌‌‌‌‌هاي لازم را انجام دهيد نخواهيد داشت‌.

هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي وكيل طلاق تهران

ممكن است كه به نظر شما داشتن يك وكيل بسيار هزينه داشته باشد اما قطعا با يك محاسبه ساده ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد متوجه شويد كه داشتن وكيل نه تنها از نظر مالي به ضرر شما نيست بلكه حتي به سود شما است‌. زماني كه شما بتوانيد تمام حقوق مالي خود را بگيريد يا‌‌‌‌‌‌‌‌ اينكه مجبور نشويد بيشتر از آنچه كه قانون تعيين كرده بپردازيد نه تنها هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي شما براي وكيل جبران ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود بلكه حق واقعي خود را به دست آورده‌‌‌‌‌‌‌‌ايد‌.

وكلاي طلاق با توجه به نوع پرونده براي اين كار حق الوكاله‌‌‌‌‌‌‌هاي متفاوتي از هم دارند اما گروه وكلاي وكيل دات كام داراي بهترين و منصفانه‌ترين تعرفه‌ها براي پذيرش پرونده طلاق ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد‌.

بهترين وكيل طلاق تهران

براي اينكه بتوانيد بهترين وكيل طلاق تهران را پيدا نماييد بايد به فاكتور‌‌‌‌‌‌‌هاي زيادي توجه نماييد‌. در مورد پرونده طلاق وكلاي زيادي وجود دارند اما بايد در انتخاب آن‌ها دقت نمود‌. يك وكيل بد نه تنها كمكي به شما ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌كند بلكه باعث ضرر و شكست شما نيز ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌.

براي انتخاب بهترين وكيل بايد به سابقه و تجربه وكيل و پرونده‌‌‌‌‌‌‌هايي كه در آن موفق شده است دقت نمود البته موضوع حق الوكاله نيز مهم است‌.

گروه وكلاي وكيل دات كام با در اختيار داشتن بهترين وكلاي طلاق در تهران شما را در پيش برد اهدافتان ياري مي‌رساند. وكلاي اين گروه نه تنها داراي تجربه و سابقه كافي در‌‌‌‌‌‌‌‌ اين زمينه هستند بلكه حق الوكاله‌هاي منصفانه‌اي نيز دارند‌.

پيش از شروع كردن فرآيند طلاق ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره تلفني و آنلاين وكيل دات كام استفاده نماييد و با آگاهي كامل قدم در‌‌‌‌‌‌‌‌ اين راه بگذاريد‌. وكيل دات كام پرونده طلاق شما را بر عهده مي‌گيرد‌ و در تمام مراحل همراه شما است و به شما براي رسيدن به بهترين نتيجه كه دلخواه شما است كمك مي‌كند‌.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص وكيل طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وكيل طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع :

 وكيل طلاق در تهران 

 بهترين وكيل طلاق در تهران 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وكيل طلاق تهران،
موضوع:
[ ۱۵ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۱:۱۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج امري بسيار پسنديده است كه دين اسلام بسيار به آن توصيه نموده است. در حين عقد طبق قانون زن و شوهر مي‌بايست تمام مسئوليت‌هاي خود را پذيرفته و به آن‌ها عمل نمايند. يكي از اين مسئوليت‌ها پرداخت مهريه مي‌باشد. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در خصوص مطالبه مهريه از طريق ثبت را برايتان بيان نماييم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

منبع :

 مطالبه مهريه 

 مطالبه مهريه از طريق ثبت 

 

 

مهريه زن از منظر حقوقي

مهريه يكي از حقوق قانوني زنان است كه پس از خوانده شدن عقد نكاح به آن‌ها تعلق خواهد گرفت و مردان ملزم خواهند بود كه آن را پرداخت كنند. مبلغ مهريه به صورت توافقي معين مي‌شود و براي هر زوج متفاوت خواهد بود. براي كسب اطلاعات بيشتر در خصوص مهريه بر روي آن كليك نماييد.

مطالبه مهريه از طريق ثبت

همان طور كه مي‌دانيد پس از عقد زن مي‌تواند هرگاه كه بخواهد مهريه‌اش را مطالبه نمايد و مرد موظف به پرداخت آن خواهد بود. اما روش‌هاي مطالبه مهريه متفاوت هستند، اكثر افراد تصور مي‌كنند براي مطالبه مهريه مي‌بايست حتما به دادگاه مراجعه نمود كه در اين خصوص بايد بگوييم يكي از بهترين راه‌هاي مطالبه مهريه ا‌ز طر‌يق ثبت مي‌باشد.

در اين نوع مطالبه زن به دفتر اسنادي كه در آن ازدواج خود را به ثبت رسانيده است مراجعه مي‌نمايد و از دفتردار درخواست مي‌كند كه دستور وصول مهريه‌اش را صادر نمايد. در مرحله بعد دفتردار مرد را از درخواست مطالبه مهريه توسط زن آگاه مي‌كند و به او ده روز مهلت مي‌دهد كه مهريه را به زن پرداخت نمايد و يا حداقل موجبات پرداخت مهريه را فراهم سازد.

عدم‌ اقدام مرد براي پرداخت مهريه  از طريق ثبت

چنانچه مرد پس از گذشت ده روز هيچ اقدامي براي پرداخت مهريه به زن نكرده باشد دفتردار اجرائيه صادر مي‌كند و با ارائه اين اجرائيه به اداره ثبت اموال مرد توقيف و از اموال او مهريه زن پرداخت خواهد شد. در برخي موارد نيز اجراي ثبت اموال مرد را به فروش مي‌رساند تا از اين طريق بتواند مهريه زن را وصول نمايد. حتي اگر مرد اموال خود را به نام ديگري كند تا از پرداخت مهريه معاف شود باز هم اداره ثبت مانع از انتقال مال به ديگري توسط مرد شده و او را ملزم به پرداخت مهريه خواهد نمود.

آيا در مطالبه مهربه از طريق ثبت امكان ممنوع الخروج كردن مرد وجود دارد ؟

در مطالبه مهريه از طر‌يق ثبت مي‌توان مرد را ممنوع الخروج نمود تا وصول مهريه آسان‌تر شود. برخي از مردان براي فرار از پرداخت مهريه ممكن است از كشور خارج شوند كه از اين اقدام نيز جلوگيري خواهد شد.

مزايا و معايب مطالبه مهريه از طريق ثبت

مطالبه مهريه از اين طريق داراي مزايا و معايبي مي‌باشد كه باعث تفاوت آن با مراجعه به دادگاه براي مطالبه مهريه گرديده است. مزايا و معايب اين نوع مطالبه مهريه به شرح زير مي‌باشند:

مزايا

  • روند وصول مهريه از طريق ثبت بسيار سريع‌تر از دادگاه صورت خواهد گرفت.
  • هزينه اقدام براي مطالبه مهريه از طريق ثبت بسيار كمتر از دادگاه است.
  • در روش مطالبه مهريه از طر‌يق ثبت مي‌توان به راحتي مرد را ممنوع الخروج كرد ولي در دادگاه مي‌بايست حكمي مبني بر محكوميت وي صادر شده باشد كه زمان‌بر خواهد بود.

معايب

  • دفاتر ثبت اسناد براي وصول مهريه توجهي به قيمت سكه نمي‌كنند و ممكن است با بالا رفتن قيمت سكه در حين انجام وصول مهريه زن ضرر كند اما در دادگاه مهريه با توجه به قيمت‌ لحظه‌اي سكه محاسبه خواهد شد.
  • در روش ثبت امكان زنداني كردن مرد وجود ندارد اما اگر از طريق دادگاه اقدام شود مي‌توان مرد را به جرم ناتواني در پرداخت بدهي زنداني نمود.

آيا مطالبه مهريه از طريق ثبت هزينه‌اي در بردارد ؟

مطالبه مهريه از طر‌يق ثبت هزينه‌اي برابر با نيم عشر دولتي در بر خواهد داشت و چون جزو دادخواست‌هاي مالي به حساب مي‌آيد زن موظف به پرداخت اين هزينه خواهد بود.

سوالات متدوال

آيا وصول مهريه از طريق ثبت امكان پذير است ؟

بله.

آيا مي‌توان مرد را در روش مطالبه مهريه از طريق ثبت ممنوع الخروج كرد ؟

بله دفتردار اين اجازه را به زن خواهد داد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مطالبه مهريه از طر‌يق ثبت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مطالبه مهريه از طر‌يق ثبت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع :

 مطالبه مهريه 

 مطالبه مهريه از طريق ثبت 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ آذر ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۰:۲۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی