مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

نوشتن چك داراي اصولي است كه هر كسي براي دريافت و صدور آن بايد آگاهي لازم را داشته باشد. چك را به عنوان رايج‌ترين سند تجاري مي‌شناسيم. چك بر پايه اعتبار اشخاص رد و بدل مي‌شود، بنابراين نحوه نگارش آن مهم است. چك سندي تاريخ دار است كه دارنده آن با وصول مبلغ چك نزد بانك به طلب خود از صادر‌كننده دست مي‌يابد. با توجه به عرف موجود در ايران، چك عبارت از ورقه‌اي است كه به وسيله آن صادر كننده مبالغي را كه بانك در حساب او نگه داشته، توسط دارنده برداشت مي‌كند يا به بانك دستور مي‌دهد كه آن را به شخص ثالث يا به شخص حامل چك پرداخت كند. سه نفر در جك نقش دارند (صادر كننده، دارنده و بانك). در ادامه به نحوه صحيح نوشتن چك مي‌پردازيم. در صورتي كه در مورد چك با مشكلي مواجه شديد مي‌توانيد از خدمات وكيل كار استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 

مندرجات الزامي هنگام نوشتن چك بايد رعايت كنيد

يك چك بايد مفاد و مندرجاتي را دارا باشد تا از حمايت كامل قانون گذار برخوردار شود. مندرجاتي كه ارزش چك را در حد يك سند تجاري تمام و كمال حفظ مي‌كند از قرار ذيل است. اگر در مورد قوانين مربوط به چك اطلاعات كافي نداريد حتما مقاله مربوط به ماهيت چك را نيز بخوانيد.

اول – داشتن مهر شعبه بانكي

قانون تجارت قيد كلمه چك روي برگه چك را ضروري ندانسته است. اما بالاي هر برگ چك بايد مهر شعبه بانك صادر كننده زده شده باشد. در واقع بانك به هنگام تحويل دسته چك تمام برگ هاي دسته‌چك را مهر مي‌زند. ممكن گاه شعبه سهوا مهر نزده باشد، در اين شرايط مالك دسته‌چك بايد جهت رفع نقص به شعبه بانك صادركننده مراجعه نمايد.

صورت چك كه توسط بانك‌ها به شكل دسته چك ارائه مي‌شود صورتي چاپي است. دسته چك بايد به خود مشتري تحويل داده شود وگرنه بانك مسئول سوء‌استفاده از چك‌هاي متعلق به مشتري است. براي آشنايي بيشتر با اسناد تجاري كليك كنيد.

دوم – درج مبلغ دقيق به هنگان نوشتن چك

بر روي چك بايد مبلغ به رقم و حروف نوشته شود والا چك اعتبار ندارد. دستور پرداخت بايد بدون قيد و شرط باشد اگر در متن چك شرطي براي پرداخت ذكر شده باشد، بانك بدان توجهي نمي‌كند. اگر قيد و شرطي رو چك درج شده باشد تنها دادگاه به آن رسيدگي مي‌كند.

سوم – نام پرداخت كننده

ماده 310 قانون تجارت به اينكه محال‌عليه چك (آنكه بر او حواله شده است)، بايد يك بانك باشد اشاره نكرده است. ولي قانون صدور چك فقط از دارندگان چك‌هايي كه محال‌عليه آن بانك‌ها باشند حمايت مي‌كند. به همين دليل چك‌ها در عمل فقط به بانك‌ها ارائه مي‌شوند. هر بانكي هنگام چاپ دسته‌چك‌ها نام خود را روي آن‌ها قيد مي‌كند.

چهارم – قيد مكان صدور

ماده 311 قانون تجارت به صراحت به اين مورد اشاره كرده است: محل و تاريخ صدور بايد روي چك قيد شود و صادر كننده آن را امضاي نمايد. اگر مكان صدور، روي ورقه چك درج نشده باشد، محل پرداخت همان محل صدور در نظر گرفته مي‌شود. البته، در عمل امروزه مشكلي از اين بابت وجود ندارد. چراكه توسعه شعب مختلف بانك‌ها، وصول مبلغ از هر شعبه‌اي را امكان‌پذير مي‌‌كند.

پنجم – قيد تاريخ صدور

تاريخ صدور چك شامل روز، ماه و سال صدور است. معمولا به حروف و عدد نوشته مي‌شود. اگر به حروف نوشته نشده باشد از اعتبار چك به عنوان سند تجاري كاسته نمي‌شود و به دليل فوري بودن پرداخت چك، تاريخ صدور و تاريخ پرداخت يكي محسوب مي‌شود. البته اين تاريخ بايد به روز و ماه و سال باشد.

ششم – قيد نام دارنده

به موجب ماده 312 قانون تجارت: چك ممكن است در وجه حامل يا شخص معين باشد. بنابراين صدور چك در وجه حامل اشكالي ندارد.

هفتم – امضاي چك | نوشتن چك

اعتبار چك فقط در صورتي است كه به امضاي صادر كننده رسيده باشد. اگر امضاي صادر كننده جعل شده باشد چك باطل است. زيرا چكي كه جعل شده باشد رضايت صادر كننده را ندارد. اگر صادر كننده بتواند جعلي بودن امضا را اثبات كند چك از اعتبار ساقط است.

نكته مهم ديگر داشتن خود امضاست. براي چك داشتن امضا الزامي است و اگر چكي تنها مهر بخورد اعتبار يك سند تجاري را ندارد.

ساير موارد مربوط به تكميل و نوشتن چك

  • حتما جهت جلوگيري از سوء استفاده مبلغ را حتما هم به رقم و هم به حروف بنويسيد.
  • تاريخ چك نيز به حروف حتما درج شود، نوشتن تاريخ به حروف اهميت زيادي دارد.
  • براي بالابردن امنيت چك هميشه از يك رنگ و نوع خودكار استفاده كنيد (روي يك برگ به هيچ عنوان از دو نوع خودكار استفاده نكنيد).
  • اگر چك خط خوردگي داشت، حتما پشت چك قسمت خط خورده را توضيح دهيد و امضا كنيد و اگر خط خوردگي نداشت پشت چك ذكر كنيد بدون خط خوردگي
  • براي جلوگيري از جعل امضا حتما در كنار امضا اسم و تاريخ بزنيد اينگونه احتمال جعل كمتر مي‌شود.
  • سعي كنيد امضاي‌تان خيلي ساده نباشد. برعكس امضاي پيچيده نيز متصدي بانك را گيج مي‌كند.
  • اگر به هر دليلي قرار شد چك را به صادركننده بازگردانيد، اين كار را بدون رسيد و يا تغيير قرار داد انجام ندهيد. چرا كه برگداندن چك به معناي وصول وجه از منابع ديگر است.
  • در صورتي كه چك را بابت قراردادي دريافت يا پرداخت كرده‌ايد، حتما شماره و تاريخ چك را در متن قرارداد ذكر كنيد.
  • براي وصول برخي چك‌ها حتما بايد دو امضا و يا مهر شركت نيز روي برگه چك باشد. بنابراين هنگام صدور و دريافت به اين موارد نيز توجه بفرماييد.
  • در قسمت “در وجه” حتما تا حد امكان نام گيرنده چك به جاي حامل درج شود. در همين قسمت مي‌توانيد بابت ؟ را هم بنويسيد. مثال؛ در وجه آقاي رضايي بابت حقوق آبان 1400
  • هميشه تك برگ چك را هم براي حفظ اطلاعات چك براي خودتان پر كنيد.

ضمانت اجراي مندرجات الزامي

اگر چكي قوانين شكلي مندرج در قانون تجارت را نداشته باشد از حمايت قانوني لازم برخوردار نخواهد بود و ارزششان در حد سند عادي پايين مي‌آيد و ديگر سند تجاري محسوب نخواهند شد. مثلا اگر چكي مبلغ يا صادر كننده يا امضا نداشته باشد از درجه اعتبار ساقط است.

براي آشنايي با چك كيفري مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نوشتن صحيح چك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نوشتن صحيح چك پاسخ دهند .

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۴۵:۱۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد مسئوليت ناشي از فعل غير به چه معناست و در چه مواردي كاربرد دارد؟ طبق قاعده هر شخصي مسئول رفتار خود بوده و نبايد به علت فعل يا ترك فعل ديگران مسئول به شمار آيد، لكن اين قاعده در مواردي تخصيص خورده و قانون گذار به دلايلي خاص، شخص را مسئول زيان به وجود آمده از فعل ديگري قرار داده است. در ادامه به بررسي مسئوليت ناشي از فعل غير و هم چنين بررسي مطالب مربوط به آن مي‌پردازيم.

منبع : مسئوليت فعل غير

دلايل به وجود آمدن مسئوليت ناشي از فعل غير

الف – قانونگذار با اين كار خواسته از زيان ديده حمايت كرده و زيان تا حد ممكن در عمل بدون جبران باقي نماند، يعني در مواردي كه غالباً فاعل زيان توان مالي جبران خسارت را ندارد شخص ديگري كه معمولاً مال‌دار است مسئول به شمار آيد.

ب – قانونگذار مسئوليت را به عنوان ابزاري براي تشويق اشخاص به انجام دادن تكليف احتياط و مراقبت و نظارت به كار برده است، براي مثال در مواردي كه فاعل زيان تحت نظارت و مراقبت ديگري اقدام مي‌‌كند، اگر ناظر مسئول خسارت ناشي از رفتار فاعل زيان به شمار آيد به صورت طبيعي در انجام دادن وظيفه‌اش دقت بيشتري مي‌كند و از بروز حادثه تا حد امكان جلوگيري به عمل مي‌آورد.

مسئوليت ناشي از فعل غير در نظام حقوقي ايران

در نظام حقوقي ايران مي‌توان عناويني از مسئوليت ناشي از فعل غير را نام برد كه در واقع مسئوليت ناشي از فعل غير نيست اما چون مباشر خسارت شخص ديگري مي‌باشد در ظاهر به نظر مي‌رسد مسئوليت ناشي از فعل غير است.

ممكن است برخي مصاديق مانند مسئوليت سرپرست صغير و مجنون در واقع مسئوليت خاص و ناشي از فعل غير نباشد؛ لكن در اين موارد به هر حال مقررات خاصي وجود داشته و از اين رو اين مسئوليت‌ها خاص تلقي مي‌شوند.

البته درباره دولت به عنوان يك شخص حقوقي اگر طبق نظريه ركن و يا نمايندگي ارگانيك عمل شود ديگر نمي‌توان مسئوليت دولت براي جبران خسارت به وجود آمده از خطاي كارمندان را مسئوليت ناشي از فعل غير دانست؛ به دليل اين كه طبق اين نظريه، كارمندان دولت اندام‌هاي آن محسوب شده و اگر خطايي رخ دهد در واقع اين دولت است كه مرتكب خطا شده است.

مهم ترين مسئوليت‌هاي ناشي از فعل غير

1 – مسئوليت كارفرما نسبت به خسارات ناشي از فعل كارگران

مسئوليت كارفرما در قبال خسارت ناشي از فعل يا ترك فعل كارگران را به دو بخش مي‌توان تقسيم كرد.

گاهي خسارت به خود كارگران وارد مي‌شود و گاه به اشخاص ثالث آسيب مي‌رسد. بر طبق قانون تامين اجتماعي، كارگران بايد در قبال حوادث و بيماري‌ها بيمه شوند و كارفرما بايد به اين تكليف عمل نمايد و بيمه نكردن كارگر سبب رفع مسئوليت سازمان تامين اجتماعي براي جبران ضرر‌هاي وارد به كارگران به علت حوادث ناشي از كار نخواهد بود.

اما درباره خساراتي كه به اشخاص ثالث مي‌رسد طبق ماده ۱۲ قانون مسئوليت مدني، كارفرماياني كه مشمول قانون كارند مسئول جبران خساراتي هستند كه از طرف كاركنان اداري و يا كارگران آن در حين انجام كار يا به مناسبت آن وارد گشته، مگر اين كه محرز شود تمام احتياط‌هايي كه اوضاع و احوال قضيه ايجاب نموده، رعيت شده يا اين كه اگر احتياط‌هاي مزبور  رعايت مي‌شده باز هم زيان وارد مي‌شده است. كارفرما حق دارد به وارد كننده خسارت در صورتي كه مطابق قانون مسئول باشد رجوع كند.

2 – مسئوليت دولت و موسسات عمومي

طبق ماده ۱۱ قانون مسئوليت مدني كارمندان دولت و شهرداري‌ها و موسسات وابسته به آن‌ها كه حين انجام وظيفه عمداً يا در نتيجه بي‌احتياطي، به اشخاص خسارت بزنند شخصاً مسئول جبران خسارت وارده مي‌باشند، ولي هرگاه خسارات وارده مستند به عمل آنان نباشد و به علت نقص وسايل ادارات و موسسات مزبور ايجاد گردد، در اين صورت جبران خسارت بر عهده اداره يا موسسه مربوطه قرار مي‌گيرد؛ ولي در مورد اعمال حاكميت دولت، هر گاه اقداماتي كه بر حسب ضرورت و براي تامين منافع اجتماعي، طبق قانون به عمل بيايد و موجب ضرر ديگري بشود، پرداخت خسارت منتفي است.

3 – مسئوليت سرپرست نسبت به فعل صغير و مجنون

طبق ماده ۷ قانون مسئوليت مدني كسي كه نگهداري يا مواظبت مجنون يا صغير، به موجب قانون يا قرارداد، بر عهده‌اش قرار گرفته در صورت تقصير در نگهداري يا مراقبت، مسئول جبران زيان وارده از ناحيه مجنون يا صغير مي‌باشد و در صورتي كه استطاعت جبران تمام يا قسمتي از زيان وارده را نداشته باشد، از مال مجنون يا صغير، زيان جبران انجام مي‌پذيرد و در هر صورت جبران زيان بايد به نحوي انجام شود كه موجب عسرت و تنگدستي جبران كننده زيان نشود.

4 – مسئوليت متصدي حمل و نقل نسبت به فعل ديگران

طبق ماده ۳۸۸ قانون تجارت متصدي حمل و نقل مسئول حوادثي مي‌باشد كه براي اموال حمل شده در مدت حمل و نقل ايجاد مي‌شود. اگر از فردي خواسته شود كه كالايي را حمل كند و به آن آسيبي برسد حود فرد مسئول است و اين مسئوليت مستقيم است. اما اگر اين فرد شخص ديگري را مامور حمل نمايد و كالا آسيب ببيند آمر باز هم مسئول است اما حق رجوع به حمل كننده‌اي كه زيان را وارد آورده دارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مسئوليت فعل غير، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مسئوليت فعل غير پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مسئوليت فعل غير،
موضوع:
[ ۱ دى ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۰:۲۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

قانونگذاران كشور ما براي اينكه از بروز اختلاف و دعاوي ميان كارگر و كارفرما جلوگيري كنند و از حقوق آنان در برابر هم دفاع نمايند قانون كار را وضع نموده‌اند. در قانون كار كشور ما براي حمايت از كارگران چند نوع ‌‌‌مر‌خصي مد نظر گرفته شده است تا كارگر بتواند از آن‌ها استفاده كند. يكي از انواع ‌‌‌مر‌خصي‌هاي مندرج در قانون كار مرخصي حج واجب مي‌باشد كه شرايط به خصوصي دارد. در ادامه توضيحات مفصلي را در اين مورد خدمتتان ارائه نموده‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

منبع : مرخصي حج

مرخصي حج واجب چيست ؟

همانطور كه در بالا گفته شد ‌‌‌مر‌خصي حج واجب يكي از انواع ‌‌‌مر‌خصي‌هاي قانون كار مي‌باشد كه قوانين و شرايط به خصوص خود را دارد. از آنجايي كه رفتن ‌به خانه خدا و انجام فريضه حج تحت شرايطي بر مسلمانان واجب مي‌گردد قانونگذاران ‌‌‌مر‌خصي حج واجب را براي كارگران در نظر گرفته‌اند تا هر فرد بتواند تكليف ديني خود را به جا آورد. مدت زمان استفاده از اين نوع ‌‌‌مر‌خصي در تمام سال‌هاي كاري يك كارگر يك ماه مي‌باشد.

شرايط دريافت مرخصي حج واجب

براي دريافت حج واجب از كارفرما مي‌بايست كارگر برخي شرايط را رعايت كند تا بتواند به راحتي از اين ‌‌‌مر‌خصي استفاده كند. شرايط دريافت ‌‌‌مر‌خصي حج واجب به شرح زير مي‌باشد:

  • تمامي ‌مشمولين قانون كار مي‌توانند از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كنند.
  • كارگر مي‌بايست براي دريافت ‌‌‌مر‌خصي حج واجب حتما به سفر حج واجب برود و حج او نبايد مستحب باشد زيرا براي حج مستحب او ‌‌‌مر‌خصي داده نمي‌شود.
  • هر كارگر در طول مدت كاري خود تنها يك بار مي‌تواند از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كند.
  • ‌‌‌مر‌خصي حج واجب به مدت يك ماه مي‌باشد و اگر كارگر بخواهد بيش از يك ماه ‌‌‌مر‌خصي بگيرد مي‌بايست با كارفرما توافق كند زيرا قانون كار مدت زمان اين نوع ‌‌‌مر‌خصي را بيش از يك ماه در نظر نگرفته است.
  • هر كارگر در سال يك ماه ‌‌‌مر‌خصي با حقوق دارد كه مي‌تواند از اين ‌‌‌مر‌خصي‌هايش براي به جا آوردن حج واجب استفاده كند اما اگر ‌‌‌مر‌خصي‌هاي استحقاقي او به اتمام رسيده باشد ‌‌‌مر‌خصي حج واجب او بدون حقوق او خواهد بود.

نكته: چنانچه فرد به شرايط بالا عمل نكند و براي يك مدت طولاني كار را ترك كند و به بهانه ‌‌‌مر‌خصي حج واجب سر كار نيايد يا بدون توافق كارفرما به حج مستحب برود براي كارفرما حق فسخ ايجاد مي‌شود و كارفرما مي‌تواند به همين دليل قرارداد كار را فسخ نمايد. پس بهتر است كارگر براي دريافت اين نوع ‌‌‌مر‌خصي حتما شرايطي را رعايت كند و با كارفرماي خود به توافق برسد.

سوالات متداول

مدت زمان ‌‌‌مر‌خصي حج واجب در قانون كار چقدر است ؟

مدت زمان حج واجب در قانون كار يك ماه مي‌باشد كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

چند بار مي‌توان از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كرد ؟

هر كارگر در طول تمام سال‌هاي كاري خود تنها يك بار مي‌تواند از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كند. 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرخصي حج واجب، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرخصي حج واجب پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرخصي حج،
موضوع:
[ ۱ دى ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۸:۴۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اختلاف صلاحيت چگونه حل مي‌شود؟ صلاحيت به اين معني است كه مرجع رسيدگي كننده به موضوع قانونا توانايي رسيدگي به پرونده را داشته باشد. صلاحيت ذاتي به مرجع‌هاي تخصصي و صلاحيت محلي به محل دادگاهي كه در آن شكايت خود را مطرح مي‌كنيد مربوط است. حال ممكن است شما به دادگاهي مراجعه كنيد و آن دادگاه خود را صالح، براي رسيدگي نداند و پرونده را به مرجع ديگري ارجاع دهد و دادگاه جديد نيز خود را صالح نداند و قرار عدم صلاحيت صادر كند. اين امر ممكن است باعث سردرگمي و گمراهي شما در پرونده شود در صورتي كه اگر دانسته‌هاي حقوقي خود راجع به صلاحيت دادگاه‌ها و اختلاف در صلاحيت دو دادگاه را، بالا ببريم به راحتي مي‌‌توانيم از اين موارد گذر كنيم. در اين مقاله به اختلاف در صلاحيت‌ها و رفع آن پرداخته‌ايم.

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه شركت ها مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : اختلاف صلاحيت ميان مراجع دادگستري

مناط حل اختلاف در صلاحيت

سئوال آن است كه چه زماني را بايد ملاك تشخيص صلاحيت يا عدم صلاحيت دادگاه دانست. در اين خصوص بايد توجه داشت كه:

۱. در صلاحيت محلي: مناط صلاحيت، تاريخ تقديم دادخواست است و تغييرات بعدي در صلاحيت محلي موثر نيست پس كافي است كه دادگاه در تاريخ تقديم دادخواست، صلاحيت داشته باشد.

۲. در صلاحيت ذاتي: وجود صلاحيت تا پايان رسيدگي دادگاه لازم است پس تغييرات بعدي صلاحيت در جريان دادرسي، موجب صدور قرار عدم صلاحيت مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله صلاحيت ذاتي را مطالعه نماييد.

اقسام اختلاف در صلاحيت

۱. اختلاف در صلاحيت اثباتي: نسبت به موضوع واحد، دو يا چند دادگاه خود را صالح مي‌دانند. اين طريقه اختلاف در صلاحيت در صورتي محقق مي‌شود كه يك دعوا در دو يا چند مرجع مطرح شود و آن‌ها علي‌رغم اطلاع از طرح موضوع در مرجع ديگر، خود را صالح دانسته و از صدور قرار عدم صلاحيت امتناع كرده و به رسيدگي خود ادامه دهند. در اين حالت دو يا چند مرجع به‌صورت موازي به يك موضوع رسيدگي مي‌كنند و تعارض اثباتي محقق مي‌شود. هر يك از متداعيين كه خواستار حل اين اختلاف باشند مي‌توانند با تنظيم و تقديم يك درخواست به مرجع حل اختلاف، درخواست حل اختلاف كنند.

۲. اختلاف در صلاحيت سلبي: خود داراي دو حالت ذيل است:

الف) مستقيم:

نسبت به يك موضوع: دو دادگاه هر يك با اعتقاد به صلاحيت دادگاه ديگر از خود نفي صلاحيت كند. يعني يك دادگاه با اعتقاد به صلاحيت دادگاه ديگر، قرار عدم صلاحيت صادر كند و پرونده را به دادگاه دوم بفرستد. ولي دادگاه دوم قرار عدم صلاحيت دادگاه اول را نپذيرد و همان مرجع را صالح بداند؛ اگر دادگاه دوم عدم صلاحيت دادگاه اول را بپذيرد اما صلاحيت خود را نپذيرد بلكه مرجع ثالثي را صالح بداند هنوز تعارض محقق نشده و پرونده را با صدور قرار عدم صلاحيت به همان دادگاه ثالث مي‌فرستد.

ب) غيرمستقيم: يك دادگاه با اعتقاد به صلاحيت دادگاه ديگر قرار عدم صلاحيت صادر كند و پرونده را به آن دادگاه ارسال كند دادگاه دوم عدم صلاحيت دادگاه اول را بپذيرد اما صلاحيت خود را نپذيرد و مرجع ثالثي را صالح بداند؛ در اين حالت دادگاه پرونده را با صدور قرار عدم صلاحيت به دادگاه ثالث مي‌فرستد. حال فرض كنيد كه دادگاه ثالث مجددا دادگاه اول را صالح بداند، اين اختلاف غيرمستقيم است.

قواعد حل اختلاف در صلاحيت

در خصوص حل اختلاف چند قاعده حاكم است:

۱. حل اختلاف در صلاحيت بين مرجع تالي و عالي: نظر مرجع عالي براي مرجع تالي لازم‌الاتباع است.

۲. حل اختلا‌ف در صلاحيت بين دادگاه‌هاي دو استان: با ديوان عالي كشور است.

۳. حل اختلا‌ف در صلاحيت ذاتي: با ديوان عالي كشور است.

۴. حل اختلاف در صلاحيت بين دادگاه‌هاي هم‌عرض يك استان: با دادگاه تجديدنظر همان استان است.

احكام اختلاف

۱. تشخيص صلاحيت هر دادگاه با همان دادگاه است.

۲. اگر دادگاهي با صدور قرار عدم صلاحيت پرونده را به مرجع صالح ارسال كند دادگاه مرجوع‌اليه بايد نسبت به صلاحيت يا عدم صلاحيت خود اظهار نظر كند.

۳. حل اين اختلا‌ف توسط مراجع حل اختلاف خارج از نوبت صورت مي‌گيرد و نيازي به دعوت از طرفين ندارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اختلاف در صلاحيت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اختلاف در صلاحيت پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه شركت ها مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالات متداول
اختلاف در صلاحيت چگونه به وجود مي‌آيد ؟

وقتي حداقل دو مرجع دادگستري در خصوص صلا‌حيت رسيدگي به يك موضوع دچار اختلاف شوند. مثلا هردو خود را صالح به رسيدگي بدانند و…

قواعد حل اختلاف در صلاحيت چيست ؟

حالات مختلفي در اين مورد به وجود مي‌آيد كه در متن مقاله شرح داده شده است مثلا اينكه مرجع تالي تابع مرجع عالي است.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : اختلاف صلاحيت ميان مراجع دادگستري

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۸:۱۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نخاع عضو بسيار مهمي از بدن به شمار مي‌رود كه در واقع مي‌توان گفت بدون دارا بودن نخاع زندگي بسيار سخت و يا حتي غير ممكن مي‌شود. نخاع از مغز انسان تا انتهاي مهره‌هاي پشتي او ادامه دار بوده و در ستون فقرات قرار گرفته است. حال در برخي موارد ديده مي‌شود كه فردي باعث آسيب كلي يا جزئي به نخاع ديگري شده كه در اين صورت بايد ديه او را بپردازد. اگر آسيبي به نخاع فردي وارد شود ممكن است او فلج شود و يا اعضاي ديگر بدن او دچار نقص شوند كه به همين دلايل قانونگذار ديه نسبتا سنگيني را براي قطع نخاع در نظر گرفته است. در ادامه قصد داريم در خصوص ديه قطع نخاع توضيحات كاملي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : ديه قطع نخاع

ديه قطع تمام نخاع

قطع تمام نخا‌ع به اين معني است كه نخا‌ع فرد از پشت گردن او قطع گرديده است كه در اين صورت تمام بدن او فلج خواهد شد اما همچنان زنده خواهد بود. ديه قطع تمام نخا‌ع سنگين‌‌تر از موارد ديگر مي‌باشد زيرا فرد تقريبا قدرت حركت خود را به طور كلي از دست داده است. ديه قطع تمام نخا‌ع طبق قانون معادل ديه يك انسان كامل است كه مبلغ آن در حال حاضر ۴۸۰ ميليون تومان مي‌باشد و مجرم موظف است اين مبلغ را به قرباني بپردازد.

ديه قطع قسمتي از نخاع چقدر است ؟

در برخي موارد ديده مي‌شود كه با وجود آسيب رسيدن به نخا‌ع تمام آن قطع نشده است و تنها قسمتي از آن ‌قطع گرديده كه در اين صورت ديه آن بر حسب قطع نخا‌ع كامل به نسبت قسمت آسيب ديده تعيين مي‌شود.‌ براي مثال اگر تمام نخا‌ع ۴۰ سانتي متر باشد و ۱۰ سانتي متر از آن قطع شود ديه قسمت قطع شده يك چهارم ديه قطع تمام نخا‌ع خواهد بود.

ديه قطع نخاع منجر به عيب

در بالا ميزان ديه قطع نخا‌ع را خدمتتان شرح داديم. اما در بعضي مواقع ممكن است قطع نخا‌ع باعث نقص دار شدن اعضاي ديگر بدن شود كه در اين صورت قوانين جديدي اجرا خواهند شد. در صورتي كه قطع نخا‌ع باعث نقص دار شدن اعضاي ديگر بدن شود مجرم ‌بايد ديه يا ارش آن‌ قسمت را به همراه ديه قطع نخا‌ع به فرد قرباني بپردازد. به عنوان مثال اگر پاي فرد نقص دار شود مجرم نه تنها محكوم به پرداخت ديه قطع نخا‌ع است بلكه مي‌بايست ديه يا ارش پاي قرباني را نيز به او پرداخت نمايد.

سوالات متداول

نخا‌ع در كدام قسمت از بدن قرار دارد ؟

نخا‌ع در مهره ستون فقرات پشتي انسان قرار گرفته است و نقش بسيار مهمي ‌را در بدن ايفا مي‌كند.

ديه قطع تمام نخا‌ع چقدر است ؟

ديه قطع تمام نخا‌ع برابر ديه كامل انسان ۴۸۰ ميليون تومان خواهد بود كه توضيحات كامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر در صورت قطع نخا‌ع عضو ديگري آسيب ببيند تكليف چيست ؟

مجرم بايد ديه يا ارش آن قسمت آسيب ديده را نيز بپردازد كه توضيحات كامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ديه قطع نخاع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ديه قطع نخاع پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : ديه قطع نخاع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديه قطع نخاع،
موضوع:
[ ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۳:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه خريد ملك يكي از مسائل مهم در جامعه به شمار ‌‌‌‌مي‌رود. براي خريد ملك فرد ‌‌‌‌مي‌بايست سال‌‌‌‌‌ها زمان صرف كند تا بتواند با پس انداز اموال خود خانه مورد نظرش را خريداري كند. اما خريد خانه نيز داراي برخي قوانين حقوقي‌‌‌‌ ‌‌‌‌مي‌باشد كه ‌‌‌‌مي‌بايست بسيار به آن‌‌‌‌‌ها توجه نمود. يكي از اين قوانين انتقال سند ملك ‌‌‌‌مي‌باشد. در ادامه قصد داريم در خصوص هزينه انتقال سند ملك توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

منبع : هزينه انتقال سند ملك

انتقال سند ملك چيست ؟

همانطور كه‌ گفته شد هر فرد براي خريد ملك مثل زمين و خانه ‌‌‌‌مي‌بايست مدت زماني را صرف كند و هزينه زيادي را بپردازد. هر ملك ‌داراي سندي ‌‌‌‌مي‌باشد كه به نام‌ فروشنده‌‌‌‌ آن است. هرگاه خريدار ملك را از فروشنده خريداري كرد فروشنده موظف است كه سند آن را به نام ‌او انتقال دهد. اين به اين معناست كه فروشنده به طور رسمي ملك خود را به خريدار واگذار ‌‌‌‌مي‌كند و در قبال آن مبلغ ملك را دريافت خواهد كرد. براي انجام اين‌كار هردو طرف خريدار و فروشنده ‌‌‌‌مي‌بايست به دفتر ثبت اسناد مراجعه كنند و با ارائه برخي مدارك‌ سند را به نام خريدار انتقال دهند.

هزينه انتقال سند ملك چقدر است ؟

براي انتقال سند ملك به نام خريدار ‌‌‌‌مي‌بايست هزينه‌‌‌‌‌هايي پرداخت شود كه ‌برخي از آن‌ها مربوط به فروشنده است و برخي ديگر نيز مابين فروشنده و خريدار تقسيم خواهد شد. در مرحله اول براي فروش ملك ‌‌‌‌مي‌بايست خريدار و فروشنده مبلغ پنج درصد از كل ملك را به املاك بپردازند. براي انتقال سند در دفتر رسمي نيز تمام هزينه‌‌‌‌‌هاي خلافي، نوسازي، پسماند و… از فروشنده دريافت ‌‌‌‌مي‌شود. اما اصلي‌ترين هزينه‌‌‌‌‌‌اي كه بايد براي انتقال سند ملك پرداخت شود حق التحرير ‌‌‌‌مي‌باشد. به هزينه‌‌‌‌ انتقال ملك كه توسط فروشنده و خريدار به دفترخانه پرداخت ‌‌‌‌مي‌شود حق التحرير مي‌گويند. حال شايد برايتان سوال شود مبلغ حق التحرير چقدر است؟ كه در اين باره بايد بگوييم‌‌‌‌ هزينه حق التحرير با توجه به نوع ملك و عوامل مختلفي‌‌‌‌ تعيين ‌‌‌‌مي‌شود اما به طور كلي اين هزينه مابين ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ ميليون تومان خواهد بود.

عوامل تعيين كننده هزينه انتقال سند زمين و‌‌‌‌ خانه

همانطور كه گفتيم هزينه انتقال زمين و خانه با توجه به عوامل مختلفي معين ‌‌‌‌مي‌شود. به عنوان مثال هزينه انتقال‌‌‌‌ سند خانه بالاتر از زمين خواهد بود. همچنين‌‌‌‌ عواملي مثل بزرگ‌ يا كوچك بودن خانه، نوساز بودن و… نيز در تعيين هزينه‌‌‌‌ انتقال بند آن‌‌‌‌‌ها تاثير گذار خواهد بود.

سوالات متداول

چرا فروشنده ملك را به نام خريدار انتقال ‌‌‌‌مي‌دهد ؟

زيرا پس از فروش‌‌‌‌ خريدار مالك آن خواهد بود و ‌‌‌‌مي‌بايست سند نيز به نام او انتقال داده شود، كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

هزينه حق التحرير چقدر است ؟

هزينه حق التحرير چيزي مابين ۲۰۰ هزار تومان الي ۲ ميليون تومان خواهد بود كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

هزينه انتقال سند ملك ‌با توجه به چه چيزي تعيين ‌‌‌‌مي‌شود ؟

هزينه انتقال سند ملك با توجه به عوامل مختلفي تعيين ‌‌‌‌مي‌شود كه در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص هزينه ا‌نتقال سند ملك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون هزينه ا‌نتقال سند ملك پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : هزينه انتقال سند ملك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هزينه انتقال سند ملك،
موضوع:
[ ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۱:۰۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نظر كارشناس رسمي چه ارزشي دارد و چگونه در راي تاثير مي‌گذارد؟ گاهي در امور حقوقي قاضي پرونده نمي‌تواند راي مقتضي را صادر نمايد و براي اين كار نياز به كارشناس متخصص در اين امر دارد كه با توجه به نظر كارشناسي راي را صادر نمايد. اما اين تنها دادگاه نيست كه مي‌تواند از نظر كارشناس براي حل پرونده‌هاي موجود استفاده‌ كند بلكه طرفين دعوا نيز مي‌توانند از دادگاه درخواست كارشناسي بنمايند به اين ترتيب قانون براي درخواست كارشناسي توسط طرفين يا دادگاه قوانين متفاوتي وضع كرده است كه در ادامه به آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : نظر كارشناس رسمي دادگستري چگونه اتخاذ مي‌شود

كارشناسي

كارشناسي يعني قاضي در اموري كه جنبه فني و تخصصي غيرقضايي دارند نظر متخصص امر را ملاك قرار مي‌دهد و با كسب نظر از متخصص امر يا متخصصين امر، ابهاماتي را كه نسبت به امور موضوعي وجود دارد مي‌زدايد.

اوصاف كارشناسي عبارتند از:

۱.درقالب قرار كارشناسي اجرا مي‌شود.

۲.قاضي مي‌تواند راسا يا به درخواست يكي از طرفين اين قرار را صادر كند.

۳.اطلاعات حاصل از اين قرار در زمره امارات قضايي است.

 

الزام يا عدم الزام قاضي در تبعيت از نظر كارشناس

۱.در امور فني و تخصصي غيرقضايي كه نظر كارشناس متخصص امر نياز باشد، قاضي در حيطه مسائل غيرقضايي امر مربوطه را به كارشناس ارجاع مي‌دهد.

۲.چون نظر كارشناسي اماره قضايي است در صورت تعارض با ساير ادله دادگاه مي‌تواند ادله مزبور را ترجيح دهد.

۳.اگر نظر كارشناس با اوضاع محقق و معلوم قضيه مطابقت نداشته باشد يعني اشتباه بودن نظر كارشناس كاملا واضح و مبرهن باشد قاضي به آن نظر توجه نمي‌كند بدون آن كه نياز باشد طرفين دعوا به اين نظريه اعتراض كنند.

 

امور قابل ارجاع به كارشناس

اموري قابل ارجاع به كارشناس است كه دو شرط زير را داشته باشد:

۱.در شمار امور موضوعي باشد.

۲.داراي جنبه فني و تخصصي باشد.

 

قواعد انتخاب كارشناس

كارشناس بايد داراي اوصاف زير باشد:

۱.پروانه كارشناسي رسمي دادگستري داشته باشد.

۲.مورد وثوق دادگاه باشد.

۳.درصورت تعدد كارشناسان مورد وثوق دادگاه، كارشناس به قيد قرعه انتخاب مي‌شود.

۴.انتخاب كارشناس با دادگاه است.

۵.كارشناس يك شخص حقيقي است.

 

اقسام كارشناس از حيث طريقه انتخاب

۱.كارشناس منتخب دادگاه: كارشناسي كه توسط دادگاه تعيين مي‌شود.

۲.كارشناس مرضي‌الطرفين: ممكن است طرفين دعوا قبل از آن كه دادگاه كارشناس انتخاب كند با توافق يكديگر شخصي را بعنوان كارشناس مرضي‌الطرفين تعيين و به دادگاه معرفي كنند. كارشناس مرضي الطرفين مي‌تواند كارشناس رسمي دادگستري نباشد.

 

طريقه انجام كارشناسي

۱.قاضي قرار كارشناسي را راسا يا به درخواست يكي از طرفين دعوا صادر مي‌كند.

۲.با درخواست يكي از طرفين دعوا، قاضي درصورتي مكلف به صدور قرار كارشناسي است كه آن موضوع را واجد جنبه تخصصي غيرقضايي بداند.

۳.اين قرار از جانب طرفين دعوا قابل شكايت نيست.

۴.اگر محل انجام تحقيقات كارشناسي، خارج از مقر دادگاه رسيدگي‌كننده به دعوا باشد، دادگاه رسيدگي‌كننده، به دادگاه محل انجام تحقيقات نيابت مي‌دهد تا كارشناس تعيين كند.

۵.كارشناس مكلف به قبول امر كارشناسي و ارائه‌ نظر است مگر آن كه داراي عذر موجهي باشد.

 

مهلت كارشناس براي ارائه نظر

۱.قاضي در قرار كارشناسي مهلت كارشناس را تعيين مي‌كند.

۲.مهلت كارشناسي به درخواست كارشناس توسط قاضي براي يك بار قابل تمديد است.

۳.اگر كارشناس در مهلت مقرر نظر خود را به دادگاه تسليم نكند كارشناس ديگري تعيين مي‌شود.

۴.اين مقررات براي كارشناس مرضي‌الطرفين هم جاري است.

قواعد حاكم بر حق‌الزحمه كارشناس

۱.در قرار كارشناسي دستمزد علي‌الحساب تعيين مي‌شود.

۲.دادگاه، حق‌الزحمه نهايي را بعد از تقديم نظر كارشناس تعيين مي‌كند.

۳.دادگاه نمي‌تواند دستمزد كارشناسي را بيش از تعرفه تعيين كند.

۴.پرداخت دستمزد به كارشناس منوط به تسليم نظر كارشناسي است.

۵.اگر كارشناس نظر خود را خارج از مهلت تقديم كند همچنان مستحق حق‌الزحمه است.

۶.اگر كارشناس اقدام به كارشناسي كند اما به دلايلي كه خارج از اراده اوست انجام كارشناسي منتفي شود او مستحق دريافت حق‌الزحمه‌اي متناسب با اقداماتي است كه انجام داده است.

۷.اعتراض به نظر كارشناس مانع از پرداخت حق‌الزحمه او نيست. حتي عدم پذيرش نظريه كارشناسي از جانب دادگاه نيز مانع از پرداخت حق الزحمه او نيست.

 

شخص عهده‌دار دستمزد كارشناس

تاديه دستمزد كارشناس و تهيه وسايل اجراي قرار كارشناسي به‌نحو زير است:

۱.اگر قاضي راسا قرار را صادر كرده باشد:

الف. در مرحله بدوي بر عهده خواهان است.

ب. در مرحله تجديدنظر بر عهده تجديدنظر‌خواه است.

۲.اگر قاضي به درخواست يكي از طرفين قرار را صادر كرده باشد:

هزينه برعهده متقاضي است.

توصيه مي‌كنيم مقاله تعرفه كارشناسان رسمي را مطالعه نماييد.

 

اعتراض به نظر كارشناس

۱.هم نظريه كارشناس منتخب دادگاه و هم نظريه كارشناس مرضي‌الطرفين قابل اعتراض است.

۲.طرفين دعوا از تاريخ ابلاغ وصول نظريه كارشناس، ۷ روز مهلت اعتراض دارند.

۳.اعتراض به نظر كارشناس بايد كتبي باشد.

۴.پذيرش اعتراض و ارجاع امر كارشناسي مجدد، بستگي به قاضي دارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله رد نظر كارشناس را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نظر كارشناس، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نظر كارشناس پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالات متداول
نظر كارشناسان رسمي كجا لازم است و چگونه اتخاذ مي‌شود ؟

نظر آن‌ها در مواقعي كه نياز به اظهارنظر تخصصي در خصوص يك موضوع باشد اخذ مي‌شود و قاضي به آن‌ها مهلتي براي بررسي و اظهارنظر مي‌دهد.

آيا نظر كارشناس را مي‌توان رد نمود ؟

بله هر يك از طرفين حق اعتراض به آن را دارند.

پرداخت هزينه كارشناس بر عهده چه كسي است ؟

اگر قاضي درخواست كند بر عهده خواهان يا تجديدنظرخواه است در غير اين صورت بر عهده متقاضي است.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : نظر كارشناس رسمي دادگستري چگونه اتخاذ مي‌شود


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۷:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هر گونه اقدامي كه باعث زير پا گذاشتن قوانين‌‌ در جامعه‌‌ شود جرم تلقي شده‌‌ و شامل مجازات خواهد شد. نشر اكاذيب نيز يكي از جرائمي است كه ممكن است توسط هر فردي انجام گيرد، قانونگذار نشر اكاذيب را جرم تلقي نموده و براي آن مجازاتي نيز در نظر گرفته است. علاوه بر اين شرايطي نيز در نظر گرفته شده‌‌‌‌ كه در صورت وجود آن‌ها‌‌ مي‌توان گفت جرم نشر اكاذيب صورت گرفته است. در ادامه قصد داريم در خصوص جرم نشر اكاذيب و شرايط تحقق آن توضيحات‌‌ مفيدي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : نشر اكاذيب

 

جرم نشر اكاذيب چيست‌‌‌‌ ؟

نشر اكا‌ذيب يكي از جرائمي است كه توسط قانونگذاران تعيين گرديده و ‌براي آن مجازاتي نيز در نظر گرفته شده است. نشر اكا‌ذيب به معناي منتشر كردن مطالب و خبر‌هاي دروغ مي‌باشد كه باعث آسيب و زيان رسيدن به ديگران مي‌گردد و يا اينكه با هدف آشفتن اذهان عمومي و مقامات رسمي انجام مي‌گيرد. در واقع مي‌توان گفت جرم نشر اكا‌ذيب به معناي نسبت دادن عملي به ديگران است كه در واقعيت چنين نباشد.‌‌ چنانچه فردي مرتكب جرم نشر اكا‌ذيب شود و خبر و مطلب دروغي را به واسطه شكواييه، نامه، گزارش‌‌ و… به ديگري نسبت دهد كه اين‌كار او باعث ضرر و زيان طرف مقابلش شود مجرم شناخته‌‌ شده و طبق قانون مجازات اسلامي، مجازات خواهد شد.

شرايط تحقق جرم نشر اكاذيب چيست‌‌‌‌ ؟

براي اينكه جرم نشر اكا‌ذيب تحقق يابد و دادگاه بتواند فرد را به ارتكاب اين جرم محكوم‌‌ كند مي‌بايست شرايطي وجود داشته باشند. شرايط تحقق جرم نشر اكا‌ذيب‌‌ به شرح زير هستند:

  • اخبار منتشر شده و يا عملي كه مجرم به فرد مقابلش نسبت داده است مي‌بايست حتما كذب باشد.
  • فرد مجرم بايد حتما با سوء نيت اين كار را انجام داده باشد.

نكته: فردي كه از مجرم شكايت مي‌كند هم مي‌تواند يك شخصيت حقوقي‌‌ باشد و هم يك شخص حقيقي كه در هر صورت به جرم رسيدگي مي‌شود.

تفاوت جرم نشر اكاذيب با جرم تهمت و افترا

نشر اكا‌ذيب و تهمت و افترا هر دو جرم بوده و شامل مجازات مي‌شوند. اما اين دو نوع جرم داراي تفاوت‌هايي نيز مي‌باشند. تفاوت اين دو نوع جرم اين است كه تهمت و افترا نسبت دادن عملي به ديگران‌‌ است كه جرم تلقي شده اما در نشر اكا‌ذيب عمل نسبت داده شده لزوما جرم نيست و فقط به دليل رساندن زيان به طرف مقابل به او نسبت داده شده است.

سوالات متداول

آيا منتشر كردن خبر دروغ به دليل تشويش اذهان عمومي جرم است‌‌‌‌ ؟

بله اين كار جرم نشر اكا‌ذيب نام دارد.

آيا يك ‌شخصيت حقوقي مي‌تواند از جرم نشر اكا‌ذيب شكايت كند‌‌‌‌ ؟

بله در صورت شكايت به جرم رسيدگي مي‌شود.

براي تحقق جرم نشر اكا‌ذيب عمل نسبت داده شده بايد حتما كذب باشد‌‌‌‌ ؟

بله اين مورد يكي از شرايط تحقق اين نوع جرم به شمار مي‌رود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نشر ا‌كاذيب، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نشر ا‌كاذيب پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نشر اكاذيب،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۱:۴۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ترك انفاق در چه صورتي اتفاق مي‌افتد؟ امرزوه افراد زيادي هستند كه در تلاشند تا از حقوق زنان دفاع نمايند و آن را اجرا كنند. يكي از اين حقوق نفقه است كه فقط به زوجه تعلق دارد و تكليفي است كه بر عهده زوج است. مرد حتي اگر اوضاع مالي مناسبي نداشته باشد و زن هم هر قدر دارا باشد مرد همچنان موظف به پرداخت نفقه است و تحت هيچ شرايطي اين تكليف از مرد سلب نمي‌شود مگر در موارد معدودي. در ادامه به بررسي تفصيلي ترك انفاق مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 
 
منبع : ترك انفاق

ترك انفاق چگونه اتفاق مي‌افتد ؟

نفقه مالي است كه تامين كننده و برطرف كننده نيازهاي مادي مورد نياز براي گذران زندگي زن است كه وي بتواند آبرومندانه و به نحو متعارف زندگي كند و از جانب مرد پرداخت مي‌شود.

طبق قانون مدني دو شرط اصلي براي الزام كردن پرداخت نفقه توسط زوج وجود دارد:

1)دائمي بودن عقد نكاح.

2)تمكين زوجه از زوج.

حال اگر زوج به هر دليلي اقدام به پرداخت نفقه نكند ترك انفاق اتفاق مي‌افتد. ممكن است وي براي اين كار دليل قانوني داشته باشد يا اين اقدام او غيرقانوني باشد.

ضمانت اجرا (مجازات) عدم پرداخت نفقه

1) ضمانت اجراي كيفري

عدم پرداخت نفقه زوجه تحت شرايطي جرم است و شوهري كه از پرداخت نفقه زوجه خود امتناع مي‌كند ممكن است مجرم تلقي شود و قابل پيگيري جزايي باشد. البته كسي را مي‌توان به دليل عدم پرداخت نفقه مجرم دانست كه توانايي براي پرداخت نفقه دارد اما از پرداخت آن خودداري مي‌كند. كسي كه توانايي پرداخت نفقه ندارد، نمي‌توان از جهت كيفري تحت تعقيب قرار داد ولو اينكه بتوان عليه وي از ضمانت اجراهاي حقوقي استفاده كرد.

قانون گذار مشخص نكرده است كه شوهر بايد براي چه مدتي ترك انفاق كند تا مجرم تلقي شود.

عدم پرداخت نفقه جرمي مستمر است يعني ممكن است بعد از رسيدگي و مجازات ادامه پيدا كند. از آن جا كه اين جرم مستمر است، مي‌توان حتي پس از اعمال مجازات و استمرار آن باز عليه شوهر شكايت كيفري كرد.

علاوه بر عنصر مادي كه عدم پرداخت نفقه در مدتي است كه اين مدت با نظر عرف توسط قاضي معين مي‌شود، جرم عدم انفاق نياز به عنصر معنوي نيز دارد كه مهم‌ترين جلوه آن داشتن استطاعت و عدم پرداخت نفقه است. بنابراين اگر شوهر توانايي پرداخت نفقه را نداشته باشد قابل پيگيري كيفري نيست.

علاوه بر عنصر معنوي و مادي جرم، تمكين زن نيز بايد احراز گردد. در اين جا به تمكين عام رجوع مي‌شود. يعني اگر تمكين عام براي دادگاه احراز گردد، دادگاه شرط لازم براي مجرمانه بودن عمل شوهر را مفروض مي‌داند مگر شوهر ناشزه بودن زن را ثابت نمايد.

قابل گذشت بودن جرم ترك انفاق

جرم عدم انفاق از جرايم قابل گذشت است كه تنها در صورت شكايت زوجه قابل پيگيري است و چناچه زن در هر مرحله از شكايت خود صرف نظر كند، پيگيري يا مجازات شوهر موقوف مي‌گردد.

2) ضمانت اجراي حقوقي ترك انفاق

الزام به پرداخت

هر زني كه نفقه وي پرداخت نشود مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده الزام شوهر به پرداخت نفقه را تقاضا كند. قبل از رسيدگي به اصل موضوع، زن مي‌تواند نظر به فوريت مسئله از دادگاه صدور دستور موقت را تقاضا كند. هر چند دستور موقت اصولا مستلزم تامين مناسب است، ماده 7 قانون حمايت از خانواده زن را از اعطاي چنين تاميني معاف كرده است.

تقاضاي طلاق

هرگاه شوهر ترك انفاق نمايد و اجراي حكم دادگاه نيز ميسر نگردد، در اين صورت زن مي‌تواند به تجويز ماده 1129 قانون مدني تقاضاي طلاق كند. اين عدم پرداخت چه در نتيجه عدم توان مالي مرد چه در نتيجه عدم تمايل او براي پرداخت باشد دادگاه اجازه طلاق به زن مي‌دهد.

راه‌هاي اثبات ترك انفاق در دادگاه

شاكي پرونده كه همان زوجه مي‌باشد براي اثبات ترك انفاق نياز به شاهد دارد كه شاهدين نيز بايد داراي شرايط خاصي باشند:

  1. شاهدين از بستگان نزديك زوجه نباشند.
  2. از موضوع پرونده كه ترك انفاق است به طور كامل اطلاع داشته باشند.
  3. كامل بودن مدارك لازم شناسايي.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شكايت ترك انفاق ، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شكايت ترك انفاق پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.
سوالات متداول
آيا ترك انفاق يك جرم است و مجازات دارد؟

ترك انفاق ممكن است قانوني باشد يا غير قانوني. اگر مرد در صورت توان مالي و تمكين زن از گرداخت نفقه خودداري كند مجرم است.

راه اثبات ترك انفاق چيست ؟

يكي از راه‌هاي آن شهادت شهود است.

اگر مرد خلاف قانون و با تمكين زن ترك انفاق نمايد تكليف چيست ؟

زن با ادله خود به دادگاه مرجعه نموده و دادگاه مرد را ملزم به پرداخت نفقه مي‌نمايد.

اگر مرد ترك انفاق نمايد و در عين حال توان مالي پرداخت نداشته باشد تكليف چيست؟

دادگاه مي‌تواند حكم طلاق زن را صادر كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك انفاق،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۹:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جرائم به طور كلي به 2 گروه قابل گذشت و غير قابل گذشت تقسيم مي‌گردند. اين دو دسته از جرائم شامل مجازات‌هاي خاص خود مي‌شوند و تفاوت‌هايي با هم دارند كه باعث تمايز يافتن اين دو از يكديگر شده است. در ادامه قصد داريم در خصوص جرايم غير قابل گذشت توضيحات مختصري را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

منبع : جرايم غير قابل گذشت

جرايم غير قابل گذشت چه جرائمي هستند‌‌‌‌ ؟

جرائم‌‌‌‌ غير قابل گذشت جرائمي‌‌‌‌ هستند كه جنبه عمومي دارند و نه تنها به افراد ضرر و زيان وارد مي‌كنند بلكه قوانين و نظم عمومي جامعه را نيز خدشه دار مي‌كنند. مجرمين اين جرائم با شكايت شاكيان مورد تعقيب‌‌‌‌ قرار مي‌گيرند اما اگر شاكي از شكايتش صرف نظر كند و از مجرم گذشت نمايد پرونده مختومه اعلام نمي‌شود و بازهم دادگاه مجرم را مورد تعقيب قرار مي‌دهد و طبق قانون او را مجازات مي‌كند. حال شايد برايتان سوال شود كه كدام جرائم جنبه عمومي دارند و جزو جرائم غير قابل گذشت به حساب مي‌آيند؟ كه در پاسخ به اين پرسش بايد بگوييم جرائمي مثل قتل، فروش مواد مخدر، كلاهبرداري و… جزو دسته جرائم غير قابل گذشت قرار‌‌‌‌ مي‌گيرند زيرا جنبه عمومي دارند و نظم جامعه را خدشه دار مي‌نمايند.

پيامد‌هاي گذشت شاكي در جرايم غير قابل گذشت

در جرائم غير قابل گذشت يا شاكي وجود دارد يا ضابطان دادگستري و مامورين انتظامي راسا‌‌‌‌ از مجرم شكايت كرده‌‌‌‌اند. اما اگر مجرم شاكي خصوصي داشته باشد با گذشت شاكي بررسي پرونده خاتمه نمي‌يابد و ساقط نمي‌گردد و اين مورد را مي‌توان مهم‌‌‌ترين پيامد گذشت شاكي از يك جرم غير قابل گذشت به حساب آورد. از ديگر پيامد‌هاي گذشت شاكي در خصوص اين نوع جرم‌‌‌‌ مي‌توان به تخفيف مجازات مجرم اشاره كرد. چنانچه شاكي گذشت‌‌‌‌ كند با وجود اينكه بررسي پرونده تمام نمي‌شود اما قاضي در مجازات مجرم تخفيف خواهد داد. نكته مهم اين مي‌باشد كه براي بررسي جرائم غير قابل گذشت نيازي به شاكي خصوصي نيست و افراد مختلفي مي‌توانند از مجرم شكايت كنند.

چه كساني مي‌توانند از جرائم غير قابل گذشت شكايت كنند‌‌‌‌ ؟

همانطور كه در بالا گفتيم افراد مختلفي مي‌توانند براي شكايت از جرائم غير قابل گذشت اقدام نمايند. اين افراد به شرح زير مي‌باشند:

  • شخص بزه ديده.
  • دادستاني كه مدعي العموم مي‌باشد.
  • ضوابط دادگستري مانند نيروهاي بسيجي.
  • شاهدين جرم حتي اگر ذينفع نباشند.

آيا اعمال تخفيف مجازات به دليل اعلام گذشت شاكي از طرف دادگاه الزامي است‌‌‌‌ ؟

طبق قانون تخفيف دادن در مجازات در صورت گذشت شاكي براي دادگاه الزامي نبوده و قاضي با توجه به مصلحت جامعه، نوع جرم و عوامل ديگر ميزان مجازات مجرم را تعيين مي‌كند. اما در رويه گذشت شاكي به عنوان عامل مهم مخففه جرم در نظر گرفته مي‌شود و اعمال مي‌گردد.

سوالات متداول

چرا با گذشت شاكي بررسي جرائم غير قابل گذشت خاتمه نمي‌يابد‌‌‌‌ ؟

زيرا اين جرائم امنيت و نظم عمومي جامعه را خدشه دار مي‌كنند.

كدام جرم‌ها جزو جرائم غير قابل گذشت مي‌باشند‌‌‌‌ ؟

جرائمي مثل قتل، رابطه نامشروع، كلاهبرداري و… جزو جرائم غير قابل گذشت به حساب مي‌آيند كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جرايم غير قابل گذشت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جرايم غير قابل گذشت پاسخ دهند.

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جرايم غير قابل گذشت،
موضوع:
[ ۲۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۵:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی