مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

هر فرد در جامعه از اين حق برخوردار است كه براي مطالبه حقوق اجتماعي خود عليه ديگران طرح دعوا كند و از دادگاه بخواهد كه با مجرمين طبق قانون برخورد كند. هيچكس نمي‌تواند مانع طرح دعوا توسط فرد ديگر شود اما گاهي ممكن است دعوا به دلايلي رد شود و دادگاه از پيگيري و ‌‌‌بررسي آن صرف نظر كند. چنانچه قرار رد دعوا صادر شود اين اتفاق خواهد افتاد و دعوا ديگر توسط دادگاه ‌‌‌بررسي نخواهد شد. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص قرار رد دعوا و شرايط صدور آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : قرار رد دعوا چيست

قرار رد دعوا و پيامد‌هاي آن

قرار ‌‌‌ر‌د دعوا يكي از انواع قرار‌هاي تعيين شده توسط قانونگذار است كه در موارد مختلفي صادر مي‌شود. قرار ‌‌‌ر‌د دعوا معمولا به علت ايراد وارد نمودن از طرف خوانده ( فردي كه عليه او در دادگاه طرح دعوا شده است) صادر مي‌شود. در برخي موارد نيز مقام قضايي ادامه دادن دعوا را صلاح نمي‌داند و با صدور اين قرار به آن خاتمه مي‌دهد. از مهم‌‌‌ترين پيامد‌هاي اين نوع قرار مي‌توان به ‌‌‌ر‌د شدن دعوا شاره نمود، با صدور اين قرار دعوا ‌‌‌ر‌د شده و ديگر پيگيري نخواهد گرديد.

شرايط صدور قرار رد دعوا چيست‌‌‌ ؟

همانطور كه مي‌دانيد قرار ‌‌‌ر‌د دعوا در مواردي كه خوانده ايراد وارد كند مثل مشروع نبودن دعوا، عدم اهليت خواهان، عدم صلاحيت وكيل خواهان، طرح دعوا خارج از مهلت قانوني و مواردي از اين قبيل صادر مي‌شود. ‌اما قانونگذار شرط مهمي را نيز در خصوص صدور اين نوع قرار پيش بيني كرده است كه خوانده مي‌بايست به آن توجه داشته باشد. چنانچه خوانده بخواهد با وارد كردن ايراد به خواهان يا موضوعات ديگر خواستار صدور قرار ‌‌‌ر‌د دعوا شود مي‌بايست ايراد خود را تا پايان اولين جلسه دادرسي وارد كند. چنانچه خوانده نسبت به اين شرط مهم بي‌توجه باشد ممكن قرار ‌‌‌ر‌د دعوا صادر نشود و شرايط ديگري به وجود بيايد.

ايراد وارد نمودن خوانده پس از پايان اولين جلسه دادرسي و صدور قرار رد دعوا

ايراد وا‌‌‌ر‌د كردن خوانده مي‌بايست تا پايان جلسه اول دادرسي انجام شود و در غير اين صورت قرار ‌‌‌ر‌د دعوا صادر نمي‌شود. اما نكته حائز اهميت اينجاست كه اگر خوانده به خاطر وجود دلايل موجه بعد از پايان اولين جلسه دادرسي ايراد خود را وارد كند بازهم دادگاه ايراد او را مي‌پذيرد و قرار ‌‌‌ر‌د دعوا را صادر خواهد كرد. به عنوان مثال اگر خواهان قبل از پايان اولين جلسه دادرسي داراي اهليت باشد اما بعد از پايان آن جلسه داراي جنون شود و فاقد اهليت شود خوانده مي‌تواند ايراد خود را به اين موضوع وارد كند تا دادگاه قرار ‌‌‌ر‌د دعوا را صادر كند.

سوالات متداول

شرط اصلي صدور قرار ‌‌‌ر‌د دعوا چيست‌‌‌ ؟

شرط اصلي صدور قرار ‌‌‌ر‌د دعوا وارد نمودن ايراد از طرف خوانده تا پايان اولين جلسه دادرسي خواهد بود كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

قرار ‌‌‌ر‌د دعوا معمولا به چه دليل صادر مي‌شود‌‌‌ ؟

قرار ‌‌‌ر‌د دعوا معمولا به دليل اعتراض و وارد نمودن ايراد از طرف خوانده صادر مي‌شود كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرار ر‌د دعوا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قر‌ار رد دعوا پاسخ دهند.

 

منبع : قرار رد دعوا چيست

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرار رد دعوا چيست،
موضوع:
[ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۵:۰۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نفقه فرزند از آن دسته مسائلي است كه بسيار جاي بحث دارد و ما در اين مقاله قصد داريم تا به سوالات شما در اين خصوص پاسخ دهيم اما براي دريافت اطلاعات دقيق‌تر درباره اين موضوع بهتر است از مشاوره‌هاي حقوقي استفاده كنيد؛ تشكيل خانواده از مهم‌ترين تصميمات زندگي هر شخصي محسوب مي‌شود. در مقابل آن، تصميم به طلاق و جدايي، تصميمي به مراتب مهم‌تر است. از اين منظر كه به موجب ازدواج، زوجين مسئوليت‌هايي را نسبت به يك ديگر و در مواردي نسبت به فرزند حاصل از آن ازدواج بر عهده مي‌گيرند و زماني كه از يك ديگر جدا مي‌شوند هر يك از آن‌ها بايد مطمئن باشد كه اين مسئوليت‌ها به درستي انجام شده است. يكي از اين مسئوليت‌ها بحث نفقه فرزند مي‌باشد كه در ادامه به بررسي آن مي‌پردازيم. توصيه مي كنيم مقاله مشاوره طلاق و حضانت فرزند را مطالعه نماييد.

 

1-نفقه فرزند| پرداخت نفقه فرزند برعهده چه كسي است؟

ماده 1199 قانون مدني: نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر يا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدري است، با رعايت الاقرب‌ فالاقرب؛ در صورت ‌نبودن پدر و اجداد پدري و يا عدم قدرت آن‌ها نفقه بر عهده مادر است. هر گاه مادر هم زنده و يا قادر به انفاق نباشد با رعايت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادري و جدات پدري واجب‌النفقه است و اگر چند نفر از ‌اجداد و جدات مزبور، از حيث درجه اقربيت مساوي باشند، نفقه را بايد به حصه متساوي تاديه كنند.

به زبان ساده‌تر مسئوليت پرداخت نفقه فرزند با رعايت ترتيبي كه در قانون آمده است بر عهده چهار گروه قرار گرفته مي‌شود، در ابتدا پدر مسئول است و اگر پدر در قيد حيات نباشد يا اينكه از نظر مالي شرايط پرداخت نفقه را نداشته باشد؛ اجداد پدري ( پدربزرگ پدري و پدر پدر بزرگ پدري) بايد نفقه را بپردازند ودر صورتي كه ايشان نيز به دلايلي نتوانند نفقه را بپردازند پرداخت آن بر عهده مادر قرار مي‌گيرد و اگر مادر قادر به پرداخت نبود مسئوليت نفقه با مادر بزرگ پدري و مادر بزرگ مادري و پدر بزرگ مادري است.

توصيه مي‌كنيم مقاله شكايت از پدر به دليل عدم پرداخت نفقه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مطالبه نفقه از پدربزرگ و مادربزرگ را مطالعه نماييد.

2-نفقه فرزند| چه كسي مي تواند نفقه فرزند را مطالبه كند؟

در پاسخ به اين سوال بايد به ماده 6 قانون حمايت از خانواده اشاره كنيم متن ماده از اين قرار است كه، (مادر يا هر شخصي كه حضانت طفل يا نگهداري شخص محجور را به اقتضاي ضرورت بر عهده دارد، حق اقامه دعوي براي مطالبه نفقه طفل يا محجور را نيز دارد. در اين صورت، دادگاه بايد در ابتدا ادعاي ضرورت را بررسي كند.) اين نكته حائز اهميت است كه اين ماده براي زماني است كه فرزند پسر كم تر از 15 سال و فرزند دختر كم تر از 9 سال داشته باشد از اين سنين تا پايان 18 سالگي اگر فرزندان توانستند از دادگاه حكم رشد بگيرند مي‌توانند نفقه را شخصا از فردي كه مسئول پرداخت آن است مطالبه كنند و اگر نتوانند حكم رشد بگيرند بايد تا آغاز 19 سالگي براي اينكه بتوانند شخصاً اقامه دعوي كنند، صبر كنند.

3-نفقه فرزند| تا چه زماني فرزند مي تواند نفقه بگيرد؟

در پاسخ به اين سوال بايد به ماده 1197 قانون مدني اشاره كنيم. متن ماده از اين قرار است  كه، ( كسي مستحق دريافت نفقه است كه ندار بوده و نتواند به وسيله اشتغال به شغلي وسايل معيشت خود را فراهم سازد.) بنابراين بايد بررسي شود كه آيا فرزند شغلي دارد كه از طريق درآمد آن شغل بتواند زندگي خود را تأمين كند يا خير.

به طور معمول فرزند پسر بعد از پايان 18 سالگي و گذراندن خدمت سربازي بايد شغلي براي تأمين هزينه‌هاي زندگي خودش داشته باشد ولي در خصوص فرزند دختر شرايط متفاوت است و به اين دليل اگر فرزند دختر شغلي براي تأمين هزينه‌هاي زندگي‌اش نداشته باشد نفقه او نه تنها قطع نمي‌شود بلكه تا زماني كه او ازدواج كند همچنان پرداخت مي‌شود. در خصوص هزينه‌هاي تحصيل فرزند بايد به اين نكته اشاره كرد كه تا زماني كه تحصيل ضروري است هزينه تحصيل بايد پرداخت شود ولي شخصي كه نفقه را مي‌پردازد مي‌تواند هزينه‌هاي مربوط به دانشگاه فرزند را بر عهده نگيرد.

4-نفقه فرزند| تعيين ميزان نفقه

در خصوص تعيين ميزان نفقه كارشناس مربوطه با بررسي وضعيت و موقعيت فرزند ميزان نفقه را تعيين مي‌كند. توجه كنيد كه اگر مادر وضعيت مالي مناسبي داشته باشد پدر نمي‌تواند با استناد به اين امر ميزان نفقه كم‌تري را به فرزند اختصاص دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه فرزند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه فرزند پاسخ دهند .

 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۵۹:۴۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ديه موي سر از مواردي است كه در قانون به آن پرداخته شده است. ديه در لغت به معناي رد كردن و راندن است و به اصطلاح از ديه به عنوان مالي ياد مي‌شود كه در صورت انجام جنايت بايد پرداخت گردد. هم چنين عناويني مانند خون بها و ديه مقدر نيز مي‌توانند به عنوان مترادف اين عبارت استفاده شوند در اين مقاله سعي داريم كه به بيان مفاهيمي نظير ارش و ديه مو به طور جامع بپردازيم و در اين راستا به قانون مجازات اسلامي نيز استناد مي‌كنيم.

 

1-مفهوم ديه در قانون| ديه موي سر

در ماده  448 قانون مجازات اسلامي ديه مقدر به اين شكل تعريف شده است: (ديه مقدر مال معيني است كه در شرع مقدس به سبب جنايات غير عمدي بر نفس، عضو يا منفعت، يا جنايات عمدي در مواردي كه به هر جهتي قصاص ندارد، مقرر شده است.) اشخاصي كه مي‌توانند ديه را مطالبه كنند، شخص مجني عليه (شخصي كه جرم به ضرر او واقع شده است)، اولياي دم و يا اشخاصي هستند كه ديه به عنوان بخشي از ارث آن‌ها واقع مي‌شود. اين اشخاص براي شكايت از شخصي كه به آن‌ها آسيب رسانده است مي‌توانند به دادگاه كيفري و يا دادگاه حقوقي مراجعه كنند.

تفاوت اين دو دادگاه را مي‌توان به اين شكل بيان كرد كه شكايت و درخواست ديه در دادگاه حقوقي مستلزم ارائه دادخواست است و همچنين در خصوص هزينه دادرسي نيز بايد بيان كنيم كه در دادگاه حقوقي مي‌بايست پرداخت شود ولي در دادگاه كيفري اين چنين نيست.

توصيه مي كنيم مقاله ديه و نحوه تعيين آن را مطالعه نماييد.

2-مفهوم ارش در قانون| ديه موي سر

در ماده 449 ارش به اين شكل تعريف شده است: (ارش، ديه غير مقدر است  كه ميزان آن در شرع تعيين نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و كيفيت جنايت و تاثير آن بر سلامت مجني عليه و ميزان خسارت وارده را با در نظر گرفتن ديه مقدر و با جلب نظر كارشناس ميزان آن را تعيين مي‌كند. مقررات ديه مقدر در مورد ارش نيز جريان دارد مگر اينكه در اين قانون ترتيب ديگري مقرر شود.)

در تعريف ساده‌تر مي توان ارش را به اين شكل تعريف كرد كه اگر شخصي به اعضاي بدن شخص ديگري آسيب وارد كند و ميزان خسارت اين آسيب در شرع و قانون مشخص نباشد به اين نوع از خسارت ارش مي‌گويند. به همين خاطر قاضي در هر پرونده به طور اختصاصي بعد از بررسي نظر كارشناسي پزشكي قانوني و بررسي آسيب وارد شده بر زيان ديده مقدار آن را تعيين مي‌كند.

3- مفهوم ديه مو در قانون مجازات اسلامي| ديه موي سر

موي سر و ريش مرد

ماده 576 : (كندن يا از بين بردن تمام موي سر يا ريش مرد، در صورتي كه ديگر نرويد، ديه كامل دارد و اگر دوباره برويد، نسبت به موي سر، ارش و نسبت به ريش يك سوم ديه كامل ثابت است. در اين حكم فرقي ميان موي كم پشت و پر پشت و كودك و بزرگ سال نيست.) به زبان ساده‌تر اگر موي صورت و سر مرد به شكلي از بين برود كه ديگر رشد نداشته باشد، ديه كامل بايد پرداخت شود. و اگر موي سر مرد به شكلي از بين برود كه امكان رشد مجدد وجود داشته باشد ارش تعيين مي‌گردد و در صورتي كه موي صورت مرد به شكلي از بين برود كه امكان رشد مجدد وجود داشته باشد ثلث ديه بايد پرداخت شود.

موي سر زن

ماده 577 : (كندن و يا از بين بردن تمام موي سر زن، در صورتي كه ديگر نرويد، موجب ديه كامل زن و اگر دوباره برويد، موجب مهر المثل است. در اين حكم فرقي ميان موي كم پشت و پرپشت و كودك و بزرگ سال نيست.) منظور از مهر المثل در اين ماده يكي از انواع مهريه است كه براي تعيين مقدار آن به شأن زن توجه مي‌شود و اختصاص به زماني دارد كه براي زن در عقد دائم مهريه تعيين نشده است و در ماده اشاره شده است كه اگر از بين رفتن موي زن به نحوي باشد كه امكان رشد مجدد وجود داشته باشد ديه معادل مهرالمثل است. حال اگر در چنين موقعيتي مهرالمثل بيشتر از ديه كامل باشد همان ديه كامل بايد پرداخت شود.

ديه موي سر مرد و زن در صورتي كه قسمتي از موي آن ها از بين برود

ماده 578 : (چنانچه قسمتي از موي سر زن يا مرد يا ريش مرد طوري از بين برود كه ديگر نرويد، بايد به نسبت، ديه پرداخت شود و اگر دوباره برويد، در موي سر مرد، ارش و در ريش به نسبت از يك سوم ديه كامل و در موي سر زن به همان نسبت از مهر المثل ، بايد ديه پرداخت شود.)

در چه صورتي ازبين رفتن موي سر ديه ندارد؟

ماده 579 : (كندن موي سر زن يا مرد يا ريش مرد، چنانچه با رضايت شخص يا در مواردي كه اذن شخص معتبر نيست، با رضايت ولي او باشد يا به جهت ضرورت‌هاي پزشكي لازم باشد، ديه يا ارش ندارد.)

تشخيص روييدن و نروييدن مو با چه كسي است و به شكل انجام مي شود؟

ماده 580 : (تشخيص روييدن و نروييدن مو با كارشناس مورد وثوق است. چنانچه نظر كارشناس بر نروييدن باشد و ديه پرداخت شود، ولي پس از آن خلاف نظر او ثابت گردد، بايد مازاد بر ارش يا يك سوم ديه ويا مهر المثل، حسب مورد به پرداخت كننده ديه، مسترد شود و اگر نظر كارشناس بر روييدن باشد و ارش يا يك سوم ديه و يا مهر المثل، حسب مورد پرداخت شود ولي خلاف نظر او ثابت گردد، بايد ما به التفاوت آن پرداخت شود.)

نكات ديگر در خصوص ديه موي سر

ماده 582 : (اگر مقداري از موي سر ، ريش و ابرو پيش از جنايت از بين رفته باشد، زايل كردن باقي مانده آن‌ها، حكم از بين بردن قستي از مو را دارد.)

ماده 583 : (هرگاه با از بين بردن عضو يا پوست و مانند آن، موي سر، ريش يا ابرو از بين برود، علاوه بر ديه مو يا ريش يا ابرو، حسب مورد ديه يا ارش جنايت نيز پرداخت مي‌شود.)

ماده 586 : (ملاك مسئوليت صدمه به مو، از بين بردن آن است و شيوه از بين بردن مانند كندن يا سوزاندن، تاثيري در حكم ندارد.)

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ديه مو سر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ديه مو سر پاسخ دهند .

 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۵۳:۴۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عوامل رافع مسئوليت كيفري را مي‌توان به عنوان دفاعيات شخصي در نظر گرفت كه مرتكب فعل مجرمانه شده است اين شخص در صورتي كه بتواند با استناد به اين عوامل اثبات كند كه در زمان ارتكاب جرم توانايي تشخيص غير قانوني بودن عملش را نداشته است با وجود اينكه وصف مجرمانه رفتار او همچنان باقي مي‌ماند، مجازات نمي‌شود چراكه عنصر رواني يا به عبارتي قدرت تشخيص در زمان ارتكاب جرم وجود نداشته است.

 

معناي رافع مسئوليت چيست؟

وقتي از عوامل رافع مسئوليت صحبت مي‌كنيم منظورمان عواملي است كه از طريق اثبات آن‌ها ديگر مجازاتي براي شخص مجرم در نظر گرفته نمي‌شود و در اين صورت  او در خصوص فعل مجرمانه‌اي كه انجام داده است مسئوليت كيفري نخواهد داشت.

عوامل رافع مسئوليت كدام اند؟

عوامل رافع مسئوليت به دو گروه تقسيم مي‌شوند. يكي از آن‌ها علل تام رافع مسئوليت است كه شامل صغر، جنون و اجبار مي‌شود و ديگري علل نسبي رافع مسئوليت مي‌باشد كه عبارت است از  بيهوشي، مستي و اجبار كه در ادامه به بررسي آن‌ها مي‌پردازيم.

1- عوامل رافع مسئوليت | صغر

همان طور كه در ماده 147 قانون مجازات اسلامي بيان شده است سن بلوغ دختران 9 سال تمام قمري مي‌باشد در حالي كه در خصوص پسران اين سن 15 سال تمام قمري در نظر گرفته شده است. مطابق اين ماده اشخاصي كه در گروه سني پايين‌تر قرار مي‌گيرند، صغير محسوب مي‌شوند. در واقع ما دو نوع صغير داريم، صغير مميز و صغير غير مميز، تفاوت اين دو از لحاظ قدرت تشخيص است. به عبارت ديگر افراد صغير نمي‌توانند تشخيص بدهند كه فعل ارتكابي از سوي آن‌ها  جرم است و تبعاتي دارد، بنابراين شرايط سني شخص مرتكب مي‌تواند از عوامل رافع مسئوليت كيفري باشد كه با استناد به آن شخص مجرم معاف از كيفر مي‌گردد. در ادامه اين دو گروه را مورد بررسي قرار مي‌دهيم.

صغير غير مميز

صغير غير مميز شخصي است كه نمي‌تواند خوب را از بد تشخيص دهد و به اصطلاح فاقد قدرت تشخيص است در واقع او متوجه ماهيت و تبعات فعل مجرمانه نمي‌باشد و با استناد به فقه بايد بگوييم كه منظور از صغير غير مميز كودكان زير هفت سال مي‌باشد.

صغير مميز

منظور از صغير مميز گروه سني بالاي هفت سال است. به عبارت ديگر از اشخاصي صحبت مي‌كنيم كه زير سن بلوغ قرار مي‌گيرند، توجه كنيد كه آن‌ها تا حدودي متوجه ماهيت و تبعات فعل مجرمانه‌اي كه انجام مي‌دهند هستند به همين دليل قانون گذار شرايط ويژه‌اي را براي بررسي جرايم آن‌ها در نظر مي‌گيرد.

2- عوامل رافع مسئوليت | جنون

جنون در واقع حالتي است كه به موجب آن در قواي ادراك شخص اختلال به وجود مي‌آيد، شخصي كه دچار جنون است مجنون ناميده مي‌شود و از منظر حقوقي مجنون شخصي است كه دچار فساد عقل است هم چنين مجانين در گروه محجورين قرار مي‌گيرند و محجورين اشخاصي هستند كه به حكم قانون نمي‌توانند به شكل مستقل امور خود را اداره كنند؛ جنون شخص از عواملي است كه عنصر رواني يا به عبارت ديگر قدرت تشخيص را از بين مي‌برد و شخص توانايي تشخيص اينكه عمل ارتكابي از سوي او جرم است را از دست مي‌دهد به همين دليل جنون از عوامل رافع مسئوليت كيفري به شمار مي‌رود.

با استناد به ماده 140 قانون مجازات اسلامي، مسئوليت كيفري زماني براي شخص ايجاد مي‌شود كه او در حين ارتكاب جرم بالغ، عاقل و صاحب اختيار باشد، همچنين به صراحت در ماده 149 قانون مجازات اسلامي اشاره شده است كه اگر مرتكب در زماني كه جرم را انجام مي‌دهد دچار اختلال رواني باشد به شكلي كه از خودش اراده نداشته باشد يا به عبارت ديگر فاقد قوه تميز باشد مجنون محسوب مي‌شود و در اين صورت است كه او مسئوليت كيفري ندارد.

جنون دائمي

جنون دائمي به حالتي اطلاق مي شود كه در آن شخص مجنون پيوسته با اين اختلال درگير است و در واقع حالتي كه او به آن دچار شده است قابليت انقطاع ندارد و به طور مستمر در جريان است؛ بنابراين بايد سلامت عقلي مرتكب جرم بررسي شود تا در صورت امكان مسئوليت كيفري از او رفع گردد.

جنون موقت

جنون موقت و ادواري حالتي است كه در آن شخص مجنون مدتي را در حال افاقه و مدت ديگر را درحالت جنون سپري مي‌كند، در واقع اين نوع از جنون، مستمر و دائمي نيست دقيقاً برخلاف جنون دائمي كه در آن شخص پيوسته در حالت جنون قرار داشت. 

توصيه مي كنيم تاثير جنون قاتل در مجازات كيفري را بخوانيد.

3- عوامل رافع مسئوليت | اشتباه

از ديگر مواردي كه با استناد به آن مي‌توان مسئوليت كيفري را برطرف كرد اشتباه مي‌باشد كه خود انواعي دارد و ما در ادامه به بررسي آن مي‌پردازيم.

اشتباه حكمي

جهل به حكم در دو شكل مورد بررسي قرار مي‌گيرد در مواردي ممكن است شخصي كه مرتكب جرم شده ادعا كند كه نسبت به نوع مجازات جاهل بوده است در اين صورت مسئوليت كيفري از شخص رفع نمي‌شود؛ اما در مواردي اين امكان وجود دارد كه شخص مجرم ادعا كند كه نسبت به جرم بودن فعلي كه مرتكب آن شده است جاهل بوده است در صورت تحقق چنين موقعيتي بايد ميان جرائم حدود و غير از آن تفاوت قائل شد. به اين شكل كه اگر در جرائم حدود شخص به جرم بودن عمل ارتكابي آگاه نباشد، جهل او از عوامل رافع مسئوليت كيفري در نظر گرفته مي‌شود.

ولي در ساير جرائم به غير از جرائم حدي جهل شخص مسئوليت كيفري را رفع نمي‌كند مگر اينكه كسب علم در اين خصوص عادتاً براي او ممكن نباشد و يا اين كه جهل مجرم در شرع به عنوان يك عذر قابل پذيرش باشد.

 اشتباه موضوعي

توجه كنيد كه اشتباه موضوعي در خصوص نفس عمل مجرمانه است و به اين شكل عمل مي‌كند كه قصد را در جرائم عمدي از بين مي‌برد و زماني كه قصد از بين برود فعل مجرمانه تحقق پيدا نمي‌كند بنابراين اشتباه موضوعي از مواردي است كه به موجب آن مسئوليت كيفري رفع مي‌شود.

توصيه مي كنيم مقاله اشتباه حقوقي را مطالعه نماييد.

4- عوامل رافع مسئوليت | اجبار

موقعيتي را تصور كنيد كه در آن يك شخص تحت فشار بيروني يا دروني فعل مجرمانه‌اي را انجام مي‌دهد در صورتي كه فشارهاي بيروني و دروني وارد شده به شخص عادتاً قابل تحمل نباشد و همچنين خطري كه شخص را تهديد مي‌كند يك خطر قريب الوقوع باشد به نحوي كه راهي جز ارتكاب فعل مجرمانه براي شخص باقي نماند و همچنين در صورتي كه فعل مجرمانه حاصل خطاي قبلي شخص نباشد در اين صورت است كه اجبار موجب مي‌شود تا مسئوليت كيفري رفع گردد.

اما اجبار و اكراه در همه موارد رافع نيست. براي مثال در قتل ادعاي اكراه و اجبار پذيرفته نيست.

توصيه مي‌كنيم مقاله دفاع مشروع را نيز در همين راستا مطالعه نماييد.

5- عوامل رافع مسئوليت | مستي

اگر شخصي به قصد ارتكاب جرم از مشروبات الكلي استفاده كند در اين صورت نه تنها مسئوليت كيفري از او رفع نمي‌شود بلكه براي مصرف مشروبات الكلي و ارتكاب فعل مجرمانه مجازات مي‌گردد. اگر شخص از مشروبات الكي استفاده كرده باشد ولي نه به قصد ارتكاب جرم، در اين مورد مستي رافع مسئوليت كيفري است زيرا تحت شرايطي مشروبات الكلي شخص را فاقد اراده و قصد كرده است و همانطور كه اشاره شد در صورتي كه با فقدان عنصر رواني روبه رو باشيم مجرم ديگر مجازات نمي‌شود.

6- عوامل رافع مسئوليت | بيهوشي

اگر شخص در حالت خواب و بيهوشي مرتكب فعل مجرمانه شود بايد اين مورد را بررسي كرد كه آيا شخص عالم به اين موضوع بوده است كه امكان دارد در اين حالت مرتكب جرم شود يا خير، در صورتي كه عالم نباشد خواب و بي هوشي رافع مسئوليت كيفري مي‌گردد ولي در صورت آگاه بودن به چنين امري مسئوليت كيفري از او رفع نمي‌شود.

نكات عوامل رافع مسئوليت كيفري چيست ؟

عوامل ذكر شده عواملي هستند كه مسئوليت كيفري اشخاص را رفع مي‌كنند و اين در حالي است كه مسئوليت مدني به قوت خودش باقي مي‌ماند و شخص مجرم بايد جبران خسارت كند؛ اگر وكيل متهم يا خود متهم مدعي وجود عوامل رافع مسئوليت باشند  بار اثبات اين موضوع بر عهده آن‌ها است چراكه قانون اصل را بر مسئوليت افراد مي‌گذارد. توجه كنيد كه اين موضوع با توجه به حساسيت و تأثير بسياري كه بر وضعيت اشخاص دارد مستلزم دريافت مشاوره‌هاي حقوقي مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عوامل رافع مسئوليت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عوامل رافع مسئوليت پاسخ دهند .

 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 3


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۴۹:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مصرف مشروبات الكلي به نوعي از انواع اعتياد محسوب مي‌شود و از جنبه‌هاي متعددي مي‌تواند مورد بررسي قرار بگيرد اما در اين مقاله قصد داريم مصرف مشروبات الكلي را در قانون بررسي كنيم و با مجازات اين جرم و همچنين تخفيف مجازات آن آشنا شويم. در ابتدا بايد به اين نكته اشاره كنيم كه در آيه 219 سوره بقره در خصوص مصرف مشروبات الكلي و قمار به اين نكته اشاره شده است كه در انجام اين دو امر گناه و زيان بزرگي وجود دارد و در واقع اينطور بيان شده است كه گناه انجام اين دو عمل از نفعشان بيشتر است.

 منبع : مصرف مشروبات الكلي | مجازات، پيامد هاي آن

1-ماده 264 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

مصرف مسكر از قبيل خوردن، تزريق و تدخين آن، كم باشد يا زياد، جامد باشد يا مايع، مست كند يا نكند، خالص باشد يا مخلوط به گونه‌اي كه آن را از مسكر بودن خارج نكند، موجب حد است.

براي ساده‌تر شدن اين ماده از قانون مجازات به چند نكته بايد اشاره كنيم، واژه تدخين به معناي دود كردن است و قانون گذار همان طور كه بيان كرده است اهميتي براي شكل مصرف كردن مشروبات الكلي قائل نيست چنانكه در قانون بيان شده است: كم بودن يا  زياد بودن، جامد بودن يا مايع بودن خالص بودن يا مخلوط بودن به گونه‌اي كه آن را از مسكر بودن خارج نكند، موجب حد است. معناي عبارت حد در عالم حقوق گونه‌اي از مجازات است كه شرع آن را تعيين مي‌كند.

2-ماده 265 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

حد مصرف مسكر، 80 ضربه شلاق است. همان طور كه در اين ماده از قانون بيان شده است مجازات مصرف مشروبات الكلي 80 ضربه شلاق مي باشد. اين مجازات كم يا زياد نمي‌شود و اگر شرايط اثباتي جرم فراهم باشد مجازات همواره مقدار ثابتي دارد. مگر اينكه مرتكب توبه كند و اين توبه پذيرفته شود.

براي آشنايي با مفهوم توبه در قانون و شرايط آن مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

3 -ماده 266 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

غير مسلمان تنها در صورت تظاهر به مصرف مسكر، محكوم به حد مي‌شود.

تبصره: اگر مصرف مسكر توسط غير مسلمان علني نباشد لكن مرتكب در حال مستي در معابر يا اماكن عمومي ظاهر شود به مجازات مقرر براي تظاهر به عمل حرام محكوم مي‌گردد. در اين ماده قانون گذار با پرداختن به اين موضوع در خصوص مصرف مشروبات الكلي، به طور جزئي اين مسئله را مورد بررسي قرار داده است.

4-ماده 701 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

هركس متجاهراً و به نحو علني در اماكن و معابر و مجامع عمومي مشروبات الكلي استعمال نمايد، علاوه بر اجراي حد شرعي شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزيري محكوم مي‌شود.

به بيان ساده‌تر بايد به چند نكته اشاره كنيم، معناي واژه متجاهراً به طور آشكار و بي‌پرده كاري انجام دادن است. يعني اگر كسي مشروبات الكلي  را در اماكن عمومي و محل‌هايي اين چنيني مصرف كند هم حد شرعي شرب خمر و هم دو تا شش ماه حبس تعزيري براي او در نظر گرفته مي‌شود.

5-ماده  702 قانون مجازات اسلامي| مصرف مشروبات الكلي

هركس مشروبات الكلي را بسازد، يا بخرد يا بفروشد يا در معرض فروش قرار دهد يا حمل يا نگه داري كند يا در اختيار ديگري قرار دهد به شش ماه تا يك سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و نيز پرداخت جزاي نقدي به ميزان پنج برابر ارزش عرفي ( تجاري ) كالاي ياد شده محكوم مي‌شود.

با توجه به متن ماده اين نتيجه گرفته مي‌شود كه قانون گذار مجازات‌هاي سنگيني براي اعمال ياد شده در نظر گرفته است.

نتيجه

با توجه به شرع مقدس اسلام و با رجوع به آيات قرآن متوجه شديم كه مصرف شرب خمر در دين اسلام عملي مي‌باشد كه صراحتاً نهي شده است و در مواد قانوني براي اين جرم و جرائم مرتبط با آن مجازات‌هايي در نظر گرفته شده است. هم چنين استعمال مشروبات الكلي اثرات مخرب جسماني نيز دارد كه نمي‌توان نسبت به آن‌ها بي‌توجه بود و در نهايت باز هم به اين نكته اشاره مي‌كنيم كه مرتكب اين جرم در صورتي كه واجد شرايط باشد مي‌تواند مشمول مقررات توبه گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مصرف مشروبات الكلي و مجازات آن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پاسخ دهند .

 

 منبع : مصرف مشروبات الكلي | مجازات، پيامد هاي آن

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۸:۱۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ديه گوش در قانون مجازات اسلامي در دو بخش لاله گوش و شنوايي مورد بررسي قرار گرفته است؛ ديه در لغت به معني رد كردن و راندن مي‌باشد و در اصطلاح از ديه به عنوان مالي ياد مي‌شود كه در صورت انجام جنايت بايد پرداخت گردد همچنين از عناويني مانند خون بها و ديه مقدر نيز مي‌توان استفاده كرد تعريف قانون مجازات اسلامي از ديه به اين شرح است كه ( ديه مقدر، مال معيني است كه در شرع مقدس به سبب جنايات غير عمدي بر نفس، عضو يا منفعت، يا جنايات عمدي در مواردي كه به هر جهتي قصاص ندارد، مقرر شده است.) در اين مقاله قصد داريم تا مبحث ديه گوش و شنوايي و مفاهيم ديگري را در اين خصوص مورد بررسي قرار دهيم.

 

انواع ديه

ديه را مي‌توان به دو گروه تقسيم كرد، ديه مقدر كه عبارت است از ديه‌اي كه ميزان آن در شرع بيان شده است و ديه غير مقدر كه به آن ارش مي‌گويند و شرع در خصوص ميزان آن صحبتي نكرده است؛ در ماده 449 قانون مجازات اسلامي ارش به اين شكل تعريف شده است ( ارش، ديه غير مقدر است  كه ميزان آن در شرع تعيين نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و كيفيت جنايت و تاثير آن بر سلامت مجني عليه و ميزان خسارت وارده با در نظر گرفتن ديه مقدر و با جلب نظر كارشناس ميزان آن را تعيين مي‌كند . مقرات ديه مقدر در مورد ارش نيز جريان دارد مگر اينكه در اين قانون ترتيب ديگري مقرر شود. )

براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص ديه و احكام آن مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

به زبان ساده‌تر مي‌توان ارش را به اين شكل تعريف كرد كه اگر شخصي به اعضاي بدن ديگري آسيب وارد كند و ميزان خسارت اين آسيب در شرع  و قانون مشخص نباشد به اين نوع از خسارت ارش مي‌گويند؛ به همين خاطر است كه قاضي در هر پرونده، به طور اختصاصي بعد از بررسي نظر كارشناس پزشكي قانوني و همچنين بررسي آسيب وارد شده بر زيان ديده، مقدار ديه غير مقدر را تعيين مي‌كند.

مبلغ ديه

مبلغ ديه در ماه‌هاي عادي و ماه‌هاي حرام متفاوت است به اين شكل كه در ماه‌هاي عادي اين  مبلغ 480 ميليون تومان و در ماه‌هاي حرام 640 ميليون تومان مي‌باشد منظور از ماه‌هاي حرام رجب، ذي القعده، ذي الحجه و محرم است كه اگر در اين ماه‌ها جنايات عمدي و يا جنايات غير عمدي رخ دهد به مبلغ ديه، يك سوم ديه نفس اضافه مي‌شود.

بر اساس ماده 563 قانون مجازات اسلامي ( از بين بردن هر يك از اعضاي فرد و هر دو عضو از اعضاي زوج، ديه كامل و از بين بردن هر يك از اعضاي زوج، نصف ديه كامل دارد. خواه عضو مزبور از اعضاي داخلي بدن باشد خواه از اعضاي ظاهري مگر اينكه در قانون ترتيب ديگري مقرر شده باشد. )

اگر بخواهيم منظور از اعضاي زوج و فردي كه در ماده به آن اشاره شده است را با يك مثال بيان كنيم چشم‌هاي يك شخص عضو زوج محسوب مي‌شوند كه اگر هر دوي آن‌ها از بين برود ديه كامل بايد پرداخت شود و اگر يكي از آن‌ها از بين برود نصف ديه كامل بايد پرداخت گردد و در خصوص عضو فرد هم مي‌توان به بيني اشاره كرد كه با از بين رفتن آن بايد مبلغ كامل ديه پرداخت شود؛ در خصوص ديه لاله گوش و شنوايي در ادامه مطالبي را با استناد به قانون مجازات اسلامي بيان مي‌كنيم.

ديه لاله گوش| ديه گوش

همانطور كه اشاره شد قانون مجازات اسلامي ديه گوش را در دو بخش ديه لاله گوش و ديه شنوايي مورد بررسي قرار داده است؛ در ادامه به بيان مواد قانوني در خصوص ديه لاله گوش مي‌پردازيم.

ماده 600 قانون مجازات اسلامي: از بين بردن دو لاله گوش، ديه كامل و از بين بردن هر يك از آن‌ها نصف ديه كامل را دارد.

تبصره: از بين بردن نرمه هر گوش، موجب يك ششم ديه كامل است.

ماده 601 قانون مجازات اسلامي: پاره كردن لاله يك گوش، موجب يك ششم ديه كامل و پاره كردن نرمه يك گوش، موجب يك نهم ديه كامل است و در هر دو مورد در صورت بهبودي كامل، ارش ثابت است.

ماده 602 قانون مجازات اسلامي: فلج كردن لاله هر گوش، دو سوم ديه آن و بريدن لاله گوش فلج شده، يك سوم ديه آن را دارد.

ماده 603 قانون مجازات اسلامي:هر گاه لاله گوش به نحوي قطع شود كه استخوان زير آن ظاهر گردد علاوه بر ديه لاله گوش، ديه موضحه نيز بايد پرداخت شود. ( منظور از ديه موضحه پنج صدم ديه كامل است و حاصل جنايتي است كه پوست روي استخوان را از بين ببرد و استخوان مشخص شود. )

ماده 604 قانون مجازات اسلامي: گوش شنوا و نا شنوا يا معيوبي كه لاله آن سالم و داراي حس و حيات كامل باشد در احكام اين فصل يكسان هستند .

ماده 605 قانون مجازات اسلامي: پاره كردن پرده گوش، موجب ارش است و اگر در اثر آن حس شنوايي نيز از بين برود يا نقصان پيدا كند، ديه آن نيز بايد پرداخت شود.

ماده 606 قانون مجازات اسلامي: هرگاه آسيب رساندن به گوش به حس شنوايي سرايت كند يا موجب سرايت به استخوان و شكستگي آن شود هر كدام ديه جداگانه‌اي دارد.

ديه شنوايي | ديه گوش

پيشتر در خصوص ديه لاله گوش مطالبي بيان شد و در ادامه احكام قانون را در خصوص ديه شنوايي مورد بررسي قرار مي‌دهيم.

ماده 682 قانون مجازات اسلامي: از بين بردن شنوايي هر دو گوش ديه كامل و از بين بردن شنوايي يك گوش نصف ديه كامل دارد هرچند شنوايي دو گوش به يك اندازه نباشد.

ماده 683 قانون مجازات اسلامي: از بين بردن شنوايي گوش شنواي شخصي كه يكي از گوش‌هاي او نمي‌شنود، موجب نصف ديه كامل است.

ماده 684 قانون مجازات اسلامي: كاهش شنوايي در صورتي كه مقدار آن قابل تشخيص باشد به همان نسبت ديه دارد.

ماده 685 قانون مجازات اسلامي : هر گاه با قطع يا از بين بردن گوش و يا هر جنايت ديگري شنوايي از بين برود يا نقصان يابد هر يك از جنايت‌ها، ديه يا ارش جداگانه دارد.

ماده 686قانون مجازات اسلامي: هر گاه در اثر جنايتي در مجراي شنوايي، نقص دائمي ايجاد شود به نحوي كه به طور كامل مانع شنيدن گردد، ديه شنوايي ثابت است و در صورتي كه نقص موقتي باشد ارش تعيين مي‌شود.

ماده 687 قانون مجازات اسلامي: هر گاه كودكي كه زمان سخن گفتن او فرا نرسيده است در اثر كر شدن نتواند سخن بگويد و يا كودكي كه تازه زمان سخن گفتن او فرا رسيده است در اثر كر شدن نتواند كلمات ديگر را ياد گيرد و بر زبان آورد، علاوه بر ديه شنوايي، ديه يا ارش زوال يا نقص گفتار نيز، حسب مورد ثابت مي‌شود.

ماده 688 قانون مجازات اسلامي: هر گاه در اثر جنايتي حس شنوايي و گويايي، هر دو از بين برود، هر كدام يك ديه كامل دارد.

چه اشخاصي مي توانند ديه را دريافت كنند؟

اشخاصي كه مي‌توانند ديه را مطالبه كنند عبارتند از شخص مجني عليه ( شخصي كه جرم به ضرر او واقع شده است)، اولياي دم و يا اشخاصي كه ديه به عنوان بخشي از ارث آن‌ها واقع مي شود؛ اين اشخاص براي شكايت از شخصي كه به آن‌ها آسيب رسانده است مي‌توانند به دادگاه كيفري يا دادگاه حقوقي مراجعه كنند و تفاوت اين دو دادگاه را مي‌توان به اين شكل بيان كرد كه شكايت و درخواست ديه در دادگاه حقوقي مستلزم ارائه دادخواست است و همچنين هزينه دادرسي نيز بايد در دادگاه حقوقي پرداخت شود ولي در دادگاه كيفري اين چنين نيست. براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با برترين وكيلان و كارشناسان حقوقي كشور تنها با تماس با مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام در ارتباط باشيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ديه و نحوه تعيين آن ، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ديه و نحوه تعيين آن پاسخ دهند .

 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۴:۳۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از جرائمي كه جامعه بشري از گذشته با آن درگير است، سرقت مي‌باشد. شايد براي شما يا اطرافيانتان اتفاق افتاده باشد كه با اين جرم مواجه شده باشيد و در اين موقعيت ممكن است گيج شويد و ندانيد كه چه كاري بايد انجام دهيد. سرقت جزء اعمالي است كه در قانون جرم انگاري شده است. در ادمه به بحث مجازات و انواع سرقت مي‌پردازيم و اميد است كه پاسخ سوال‌هاي خود را از ان استخراج كنيد. آيا مي‌دانيد كه سرقت انواع مختلفي دارد و مجازات آن در دفعات متعدد مختلف است؟

 

سرقت چيست ؟

سرقت در لغت به معناي دزديدن؛ دزدي كردن؛ دزدي است.

طبق ماده267 قانون مجازات اسلامي: سرقت يعني ربودن مال متعلق به غير.

ربودن به معناي دست­‌درازي بر مال و منتقل كردن آن از جايي به جاي ديگر مي‌باشد. بنابراين سرقت فقط بر اموال منقول (قابل حمل) صدق مي­‌كند. چيزي كه ربوده مي­‌شود بايد مال باشد. (مال يعني هر چيزي كه ارزش اقتصادي داشته باشد و عرفا و شرعا قابل نقل و انتقال باشد)

تحقق جرم سرقت منوط بر اين است كه مالي كه به سرقت رفته متعلق به فرد ديگري باشد ولي تصاحب مال بدون صاحب، سرقت محسوب نمي‌شود.

انواع سرقت

مهم‌ترين نوع سرقت عبارت است از:

1.سرقت حدي

سرقت حدي، سرقتي است كه مجازات آن حدي باشد.                                  

حد، مجازاتي است كه در شرع (منظور در قرآن) مشخص شده است و قانون نيز آن را عينا لازم الاجرا دانسته است.

طبق ماده 268 قانون مجازات اسلامي:

سرقت در صورتي كه داراي تمام شرايط زير باشد موجب حد است:

الف- شيء مسروق شرعاً ماليت داشته باشد. (ارزش مالي داشته باشد).

ب- مال مسروق در حرز باشد. (حرز جايي است كه مال از دستبرد دور است)

پ- سارق هتك حرز كند. ( نقض غير مجاز حرز است)

ت- سارق مال را از حرز خارج كند.

ث- هتك حرز و سرقت مخفيانه باشد.

ج- سارق پدر يا جد پدري صاحب مال نباشد.

چ- ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نيم نخود طلاي مسكوك باشد.

ح- مال مسروق از اموال دولتي يا عمومي، وقف عام و يا وقف بر جهات عامه نباشد.

خ- سرقت در زمان قحطي صورت نگيرد.

د- صاحب مال از سارق نزد مرجع قضائي شكايت كند.

ذ- صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.

ر- مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت يد مالك قرار نگيرد.

ز- مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملكيت سارق درنيايد.

ژ- مال مسروق از اموال سرقت شده يا مغصوب (غصبي) نباشد.

2.سرقت تعزيري

سرقتي است كه مجازات آن توسط حكومت تعيين شده و در قانون مكتوب گشته است.

سرقتي كه حتي يكي از شرايط سرقتي حدي را نداشته باشد، سرقت تعزيري است.

مطابق با ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامي سرقتي كه شرايط سرقت حدي را نداشته باشد و شرايط پنجگانه زير را نيز داشته باشد تعزيري محسوب مي‌شود:

1.اگر سرقت در شب اتفاق بيفتد.

2. اگر سارقين دو نفر و يا بيشتر باشند.

3. يك يا چند نفر از سارقين داراي سلاح ظاهر و يا مخفي باشد. سلاح مي‌تواند انواع زير باشد:

  • انواع سلاح گرم مانند تفنگ و نارنجك
  • انواع سلاح سرد مانند قمه، شمشير، چاقو، پنجه بوكس و…
  • انواع سلاح سرد جنگي مشتمل بر كاركردهاي سنگري متدوال در نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران يا مشابه آن‌ها و سر نيزه‌هاي قابل نصب بر روي تفنگ
  • انواع اسلحه شكاري مانند سلاح ساچمه زني و تفنگ هاي مخصوص بي‌هوش ‌كردن جانداران و تفنگ‌هاي ويژه شكار حيوانات آبزي.

4.سارق مكان حرز را شكسته باشد.

5.سارق يا سارقان در هنگام سرقت كسي يا كساني را آزار داده باشند و يا تهديد كرده باشند.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد جرايم تعزيري كليك كنيد.

اقسام سرقت حدي

1.سرقت با شرايط خاص 

در اين نوع از سرقت، سرقت بايد مخفيانه صورت بگيرد و صاحب مال نيز متوجه عمل ربودن مال نشود بنابراين سرقتي كه با علم و اطلاع صاحب مال صورت بگيرد مستوجب مجازات حد نخواهد بود و ملاك مخفي بودن حد عرفي است. مال به وسيله سارق يا با همكاري شخص ديگري از حرز خارج شود.

سرقت در سال قحطي صورت نگيرد كه اگر فردي براي تامين معاش خانواده خود مرتكب سرقت گردد، مستوجب حد نيست.

 2.راهزني

راهزني نوعي سرقت است كه تعريف و مجازات آن با سرقت تفاوت دارد. راهزنان ممكن است محارب شناخته شوند و مجازات محاربه بر آن‌ها اعمال گردد كه نوعي كيفر حدي به شمار مي‌رود.

طبق ماده 282 قانون مجازات اسلامي: راهزنان، سارقان و قاچاقچياني كه دست به سلاح ببرند و موجب سلب امنيت مردم و راه‌ها شوند محاربند. بنابراين راهزني عبارت است از گرفتن اموال مسافرين و عابرين در طرق (راه ها) و شوارع (جاده‌ها) ضمن غافلگيري و تهاجم مسلحانه.

اقسام سرقت تعزيري و مجازاتش

1.سرقت همراه با آزار يا اسلحه

طبق ماده‌ي ۶۵۲ قانون مجازات اسلامي «هرگاه سرقت مقرون به آزار باشد و يا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه محكوم مي‌شود و اگر جرحي نيز واقع شده باشد، علاوه بر مجازات جرح به حداكثر مجازات مذكور در اين ماده محكوم مي‌گردد.»

نكته اول: سرقت مقرون به آزار هرنوع عملي است كه عرفا آزار و اذيت محسوب مي شود و ضرورتي هم ندارد كه جراحتي وارد شود.

نكته دوم: اگر حين سرقت مقرون به آزار جراحتي به فرد وارد شود، مجازات جراحت نيز بر سارق تحميل مي‌شود.

نكته سوم: تحقق سرقت مقرون به آزار منوط به اين است كه آزار در حين سرقت و قبل از خروج از صحنه سرقت، رخ داده باشد و اگر سارق پس از خاتمه سرقت و در حال فرار در كوچه يا خيابان، با كسي درگير شود، سرقت از نوع عادي خواهد بود و البته مجازات ديگري نيز به‌طور جداگانه تعيين خواهد شد.

نكته چهارم: در تحقق سرقت مقرون به آزار، تفاوتي ندارد كه آزار و اذيت نسبت به شخص صاحب مال صورت گرفته باشد يا نسبت به شخص ديگري مانند نگهبان.

2.سرقت همراه با شروط پنج گانه:

چنين سرقتي مستوجب پنج تا بيست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است:

  1. وقوع جرم در شب
  2. سارقين چند نفر باشند يعني دو نفر و بيشتر
  3. مسلح باشند
  4. هتك حرز كنند يا از لباس مستخدم دولت سوء استفاده كرده و يا در محل مسكوني جرم را انجام دهند.
  5. وقوع آزار يا تهديد حين جرم

3.سرقت مسلحانه گروهي درشب:

در اين نوع سرقت چند نفر جمع مي‌شوند و تشكيل گروه مي‌دهند و عمليات سرقت را انجام مي‌دهند و همين عامل باعث مختل شدن حس امنيت در جامعه مي‌گردد. طبق ماده‌ي ۶۵۴ قانون مجازات اسلامي:هرگاه سرقت در شب واقع شده باشد و سارقين دو نفر يابيشتر باشند و لااقل يك نفر از آنان حامل سلاح ظاهر يا مخفي باشد، سارقان به تحمل از پنج تا پانزده سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق محكوم مي‌شوند. فرقي ندارد كه اسلحه مورد استفاده سارقان، سرد باشد يا گرم، و صرف حمل سلاح كافي است.

در اين نوع از سرقت، احتمال دارد كه عمل سارق حامل سلاح، از مصاديق محاربه محسوب شود كه در اين صورت، مجازات او اعدام خواهد بود.

توصيه مي كنيم مقاله جرايم منافي عفت را مطالعه نماييد.

4.مجازات سرقت از مناطق حادثه ديده

اگر مجازات سرقت از مناطق حادثه ديده مثل مناطق سيل زده ، زلزله زده ، جنگي ، آتش سوزي يا در محل تصادف رانندگي صورت گرفته باشد مرتكب به مجازات حبس از سه تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محكوم مي‌شود. البته اين در صورتي است كه سرقت مشمول سرقت حدي نباشد .

5.كيف قاپي و جيب بري

طبق ماده 657 قانون مجازات ، هركس مرتكب ربودن مال ديگري از طريق كيف زني و جيب بري و امثال آن شود به حبس از يك تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق محكوم خواهد شد.

مجازات سرقت حدي

مجازات سرقت حدي براي بار اول

اگر سارق براي بار اول مرتكب جرم سرقت حدي شود مجازات او قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهاي آن است. قطع انگشتان به گونه‌اي است كه انگشت شست و كف دست باقي بماند. در صورتي كه سارق دست راست نداشته باشد، بر حسب مورد قاضي براي او يكي از مجازات‌هاي تعزيري را در نظر خواهد گرفت.

مجازات سرقت حدي براي بار دوم

اگر سارق يك بار مرتكب جرم سرقت حدي شود و مجازات هم گردد و بار ديگر مرتكب جرم سرقت حدي شود مجازاتش متفاوت خواهد بود. طبق قانون مجازات سارق در مرتبه دوم ارتكاب سرقت حدي قطع پاي چپ از پايين برآمدگي است به نحوي كه نصف قدم و مقداري از محل مسح باقي بماند.

مانند مجازات سرقت حدي براي بار اول، اگر سارق پاي چپ نداشته باشد، بر حسب مورد قاضي براي او يكي از مجازات‌هاي تعزيري را در نظر خواهد گرفت .

مجازات سرقت حدي براي بار سوم

اگر دست راست سارق براي بار اول و دست چپ سارق براي بار دوم ارتكاب جرم سرقت حدي ، قطع شود ، به مجازات سرقت حدي براي بار سوم محكوم خواهد شد . مجازات سرقت حدي براي مرتبه سوم ، حبس ابد است . البته در شرايطي امكان عفو متهم هست . در صورتي كه مرتكب در طول حبس توبه كند و مقام رهبري نيز آزادي او را مصلحت بداند و با عفو او موافقت كند ، سارق از حبس آزاد خواهد شد . هم چنين مقام رهبري مي تواند مجازات او را به مجازات تعزيري ديگري تبديل كند .

مجازات سرقت حدي براي بار چهارم

اگر سارق براي بار چهارم نيز اقدام به سرقت حدي كند ، مجازات او اعدام خواهد بود . حتي اگر اين سرقت را در زندان انجام دهد باز هم به اعدام محكوم خواهد شد.

توصيه مي كنيم مقاله انواع حكم دادگاه را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مجازات انواع سرقت ، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مجازات انواع سرقت پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۲۲:۵۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

سن قانوني ازدواج مقوله‌اي است كه در حال حاضر به دليل مطرح شدن پديده‌هايي مثل كودك همسري مورد  توجه بسياري از افراد قرار گرفته است؛ با توجه به جنبه‌هاي متعدد اين موضوع، از قبيل جنبه‌هاي حقوقي، رواني و اجتماعي سعي داريم تا در اين مقاله به بررسي عواملي بپردازيم كه موجب مي‌شوند تا اشخاص پيش از رسيدن به سن قانوني ازدواج كنند؛ همچنين در اين راستا به قانون نيز استناد مي‌كنيم و در جريان ديدگاه قانون گذار در اين خصوص قرار مي‌گيريم چرا كه با توجه به آثار اين پديده نمي‌توان نسبت به آن بي‌اعتنا بود. براي كسب اطلاعات دقيق در مورد ثبت ازدواج و مدارك لازم براي ثبت ازدواج كليك كنيد.

 

سن قانوني ازدواج | استناد به ماده1041قانون مدني

نظر قانون در خصوص سن قانوني ازدواج در طول ساليان تغييرات بسياري را به خود ديده است و در نهايت به اين صورت بيان شده است كه ( عقد نكاح دختر قبل از رسيدن به سن 13 سال تمام شمسي و پسر قبل از رسيدن به سن 15 سال تمام شمسي منوط است به اذن ولي به شرط رعايت مصلحت با تشخيص دادگاه صالح. )  به زبان ساده‌تر، اگر سه شرط محقق شود براي نكاح دختران زير 13 سال و پسران زير 15 سال مانعي وجود ندارد و اين سه شرط عبارتند از اذن ولي، شرط رعايت مصلحت و تشخيص دادگاه صالح.

توصيه مي كنيم مقاله دادگاه خانواده را مطالعه نماييد.

آيا اهميت مسائل مادي همچون مهريه مهم تر از مسائلي مثل تشكيل خانواده و نكاح  است ؟

پسراني كه كمتر از 18 سال سن دارند براي نكاح  به اجازه پدرانشان نيازي ندارند ولي وقتي بحث مسائل مالي مانند مهريه مطرح مي‌شود اين اشخاص نياز به ضمانت پدر دارند بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه اهميت مسائل مالي مانند مهريه از تشكيل خانواده و ازدواج بيشتر در نظر گرفته شده است اين در حالي است كه خانواده از نخستين و مهم‌ترين عناصري است كه تأثير بسياري بر جامعه مي‌گذارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله توقيف اموال براي مهريه مطالعه نماييد.

سن قانوني ازدواج | كنوانسيون بين المللي حقوق كودك

همچنين، ماده يك كنوانسيون بين المللي حقوق كودك كه دولت ايران از امضاء كنندگان آن مي‌باشد افراد انساني زير 18 سال را كودك خطاب كرده است، ( مگر اينكه طبق قانون قابل اجرا در مورد كودك، سن بلوغ كمتر تشخيص داده شود ) . با توجه به اين دلايل و دلايل قابل تأمل ديگري فعالان اجتماعي و حقوقي در ايران تلاش مي‌كنند تا اصلاحاتي در خصوص سن قانوني ازدواج صورت گيرد.

سن قانوني ازدواج | عوامل كودك همسري

1- فقر

در كنار عوامل متعدد كودك همسري، فقر را مي‌توان از عوامل مهم و تاثير گذار دانست؛ با توجه به وضعيت اقتصادي خانواده‌هاي فقير مي‌توان به قطعيت گفت كه آن‌ها از طريق ازدواج فرزندانشان مي‌توانند با دريافت مهريه و شير بها منفعت كسب كنند همچنين آن‌ها مي توانند هزينه‌هاي خود را نيز كاهش بدهند به همين خاطر است كه در موارد بسياري كودكان خودشان را وادار به ازدواج در سنين خيلي پايين مي‌كنند.

2- فساد اخلاقي در جامعه

در جوامعي كه اصول اخلاقي مستحكمي حكم مي‌كند، بارداري قبل از ازدواج باعث طرد شدن از خانواده مي‌شود براي رهايي از اين مسئله، خانواده‌ها بدون اينكه سن قانوني ازدواج را در نظر بگيرند  پديده كودك همسري را مي‌پذيرند تا به نوعي از فساد اخلاقي جلوگيري كنند.

3- جنگ

برخي از خانواده‌ها در موقعيت‌هاي بحراني مانند جنگ براي اينكه از فرزندانشان در مقابل خطرات و تهديدهايي مانند خشونت‌هاي جنسي كه در جنگ‌ها رايج است محافظت كنند ازدواج كودكان خود را مناسب‌ترين راه حل مي‌دانند.

4- سنت ها و رسوم

با توجه به سنت‌ها و رسومي كه در اكثر جوامع راجع به ازدواج وجود دارد در مواردي مشاهده شده است كه اشخاص، كودكان خود را از سنين پايين وادار به ازدواج مي‌كنند بدون اينكه اثر مخرب اين عمل را در نظر بگيرند.

سن قانوني ازدواج | پيامدها و نتايج كودك همسري

– آسيب پذيري در برابر سرطان دهانه رحم

– سقط جنين

– خشونت‌هاي فيزيكي ، احساسي و جنسي

– مشكلات متعدد نوزادان

– مشكلات در حين زايمان

– ايجاد پديده كودك بيوگي

– ايجاد پديده كودك مطلقه

-افسردگي

جمع بندي حداقل سن قانوني ازدواج در ايران

فعالان حقوقي و اجتماعي تلاش مي‌كنند كه اصلاحاتي در قانون در جهت افزايش حداقل سن قانوني ازدواج انجام شود، همچنين آگاهي طبقات مختلف جامعه در خصوص پيامدهاي اين امر بايد افزايش داده شود تا خانواده‌ها متوجه باشند كه با رضايت دادن به ازدواج فرزندانشان در سنين پايين و توجه نكردن به سن قانوني ازدواج، آن‌ها را در معرض چه آسيب‌هايي قرار مي‌دهند . گروهي از افراد كه از موافقين پديده كودك همسري هستند بر اين باورند كه اين ازدواج‌ها موجب افزايش جمعيت مي‌شود و افزايش جمعيت براي جامعه ما حياتي  است، در مقابل مخالفان كودك همسري معتقد هستند كه بايد شرايط ازدواج را براي گروه سني بالاتر به عنوان مثال 18تا 40 سال  فراهم كرد و اين در حالي است كه در اين گروه سني افراد مجرد بسياري در انتظار شرايط مطلوب براي ازدواج هستند و اينگونه مساله افزايش جمعيت نيز حل مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حداقل سن ازدواج، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حداقل سن ازدواج پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 4


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حداقل سن قانوني ازدواج،
موضوع:
[ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۹:۰۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

كلاهبرداري به معناي بردن مال ديگري از طريق توسل توام با سوءنيت به وسايل يا عمليات متقلبانه است به عبارت ديگر كلاهبردار بايد مرتكب مانور متقلبانه شود. بر اساس ماده يك قانون مجازات مرتكبين ارتشا، اختلاس و كلاهبرداري، هر كسي كه از راه حيله و تقلب مردم را فريب دهد يا آن‌ها را از امور، پيشامدها و حوادث غير واقع بترساند يا اميدوار كند و يا اسم  و عنوان مجعول اختيار كند و به يكي از وسايل مذكور تحصيل كرده و از اين راه مال ديگري ببرد كلاه بردار به حساب مي آيد.

 

كلاهبرداري چيست؟

بردن مال ديگري با سوء نيت و توسل به اعمال متقلبانه. به عبارتي با فريب، پول يا مال ديگري را گرفتن، استفاده از وسايل و روش‌هاي متقلبانه، فريب دادن افراد و بردن اموالشان و مانند اين‌ها از روش‌هاي كلاهبرداري است.

نكته قابل توجه و متمايز كننده اين جرم نسبت به جرايم ديگر اين است كه مجني عليه (قرباني) مال خود را با رضايت در اختيار كلاهبردار قرار مي‌دهد.

ماده ۱ قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشاء و اختلاس و كلاهبرداري بيان مي‌كند: هركس از راه حيله و تقلب مردم را به وجود شركت‌ها يا تجارتخانه‌ها يا كارخانه‌ها يا موسسات موهوم يا به داشتن اموال و اختيارات واهي‌ فريب دهد يا به امور غير واقع اميدوار نمايد يا از حوادث و پيشامد‌هاي غير واقع بترساند و يا اسم و يا عنوان مجعول اختيار كند و به يكي از وسايل‌ مذكور و يا وسايل تقلبي ديگر وجوه و يا اموال يا اسناد يا حوالجات يا قبوض يا مفاصاحساب و امثال آن‌ها تحصيل كرده و از اين راه مال ديگري را ببرد، كلاهبردار محسوب مي‌گردد.

مقيد بودن جرم كلاهبرداري

كلاهبرداري از جمله جرايم مقيد بوده كه شرط تحقق آن حصول نتيجه خاص «بردن مال ديگري» است. بردن مال ديگري نيز مستلزم تحقق دو چيز است:
۱- ورود ضرر مالي به قرباني.
۲- انتفاع مالي كلاهبردار يا شخص مورد نظر وي.
جرم كلاهبرداري از تنوع فراواني برخوردار است و در قالب‌هاي مختلفي صورت مي‌گيرد اما بيشترين موارد كلاهبرداري در قالب معاملات است.

توصيه مي كنيم مقاله شرايط معامله صحيح را مطالعه نماييد.

جرم چيست؟

هر فعل يا ترك فعلي كه در قانون براي آن مجازات تعيين شده باشد، جرم محسوب مي‌شود.

براي آشنايي كامل با جرم و اركان آن مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

شروع به جرم كلاهبرداري

در صورتي است كه نفس عمل انجام شده جرم باشد شروع كننده به جرم مجازات مي‌گردد. مثلا اگر شروع‏‌كننده كارمند دولت بوده‏ و مرتبه مديركلي يا بالاتر يا همطراز آنها داشته باشد، از خدمات‏ دولتي به طور دائم، منفصل مي‌‏شود و در مراتب پايين‌‏تر به انفصال‏ موقت از خدمات از ۶‏ ماه تا سه سال محكوم خواهد شد.

عناصر تشكيل دهنده جرم كلاهبرداري

براي شكل گيري جرم كلاهبرداري همانند بسياري جرائم ديگر سه عنصرقانوني، مادي و رواني لازم است.

عنصر قانوني

ماده ۱ قانون تشديد مجازات كه شامل عمليات متقلبانه مي‌شود به شرح زير است:

الف: مغرور كردن به وجود شركت تجارتي، مؤسسات موهوم

ب: مغرور كردن و فريب مردم به داشتن اختيارات موهوم

ج: اميدوار كردن ديگري به امور غير واقع يا ترساندن از حوادث پيش‌بيني نشده و پيش‌آمدهاي غير واقع

د:‌ اتخاذ عنوان يا سمت مجعول( اگر در سازمان‌هاي دولتي باشد باعث تشديد مجازات مي‌شود)

ح: استفاده از تبليغ عامه از طريق وسايل ارتباط جمعي كه منجر به كلاهبرداري شود.

عنصر مادي

عنصر مادي شامل سه جزء است:

۱. رفتار فيزيكي اعم از فعل يا ترك فعل: رفتار مجرمانه مرتكب بايد به شكل فعل مثبت باشد و ترك فعل حتي توام با سوء نيت و اغفال طرف مقابل و ورود ضرر نمي‌تواند عنصر مادي جرم كلاهبرداري را تشكيل دهد.

۲.مجموعه شرايط و اوضاع و احوالي كه وجود يا فقدان آن‌ها از نظر قانون شرط تحقق جرم مي باشد كه عبارتست از:

الف: متقلبانه بودن وسايلي كه كلاهبردار از آن‌ها براي اغفال ديگري استفاده مي‌كند.

ب: اغفال شدن و فريب خوردن قرباني كه لازمه آن عدم آگاهي قرباني نسبت به متقلبانه بودن وسايل مورد استفاده مجرم مي‌باشد.

ج: تعلق مال برده شده به ديگري اعم از منقول يا غيرمنقول به ديگري شرط تحقق جرم است.

3.  نتيجه حاصله از رفتار متهم كه بايد رفتار متهم باعث نتيجه مجرمانه شده باشد. زيرا كلاهبرداري ازجمله جرايم مقيد است كه شرط تحقق آن‌ها حاصل شدن نتيجه خاص مي‌باشد.

عنصر رواني:

از دو جزء سونيت عام و سوء نيت خاص تشكيل مي‌شود.

منظور از سوء نيت عام، اراده خودآگاه فرد در ارتكاب عمل مجرمانه به اين معني كه كلاهبردار بايد با علم به تقلبي بودن وسيله مورد استفاده خود، در استفاده از آن عمد داشته باشد.

در سوء نيت خاص، كلاهبردار قصد بردن مال ديگري را دارد و براي تحقق جرم كلاهبرداري وجود و اثبات قصد خاص براي بردن مال ديگري ضروري مي‌باشد.

انواع كلابرداري

كلاهبرداري دو نوع است: ساده و مشدد

كلاهبرداري ساده: در حالتي است كه شرايط وقوع كلاهبرداري مشدد وجود نداشته باشد. ( براي اطلاع از مجازات سرقت كليك كنيد.) اجاره دوباره ملك بدون اجازه مالك مي‌تواند از مصاديق كلاهبرداري ساده باشد.

كلاهبرداري مشدد: كلاهبرداري مشدد نسبت به ساده مجازات بيشتري دارد و در سه حالت اتفاق مي افتد:

1.كلاهبرداري توسط كارمند دولت يا موسسات عمومي و شهرداري‌ها يا نهادهاي انقلابي باشد.

2.مرتكب خود را به عنوان مامور دولت يا موسسات عمومي يا شهرداري، يا نهادهاي انقلابي و شركت‌هاي دولتي معرفي نمايد.

3.مرتكب با فريب مردم از تبليغ عامه از طريق وسايل ارتباط جمعي از قبيل راديو، تلويزيون، روزنامه، مجله يا نطق در مجامع و يا انتشار آگهي چاپي يا خطي استفاده كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص كلاه برداري و مجازاتش ، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون كلاه برداري و مجازاتش پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۱۷:۰۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه تكنولوژي با پيشرفت عظيمي روبه رو شده است و اين پيشرفت ‌‌‌مي‌تواند براي مردم‌ مزيت بسيار داشته باشد. در حال حاضر با گسترده‌‌‌‌‌‌تر شدن علم تمامي دولت‌‌‌‌ها در سرتاسر جهان تمام تلاش خود را به كار گرفته‌‌‌‌‌‌‌اند تا بتوانند با تاسيس سامانه‌‌‌‌هاي مختلف خدمات زيادي را به شكل ساده‌‌‌‌‌‌تري به مردم ارائه كنند. در حال حاضر دستگاه قضا نيز با راه اندازي برخي سايت‌‌‌‌هاي معتبر در داخل كشور خدمات حقوقي را به شكل ساده‌‌‌‌‌‌تري به مردم ارائه ‌‌‌مي‌نمايد. سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان يكي از همين سامانه‌‌‌‌ها ‌‌‌مي‌باشد. در ادامه قصد داريم در خصوص سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان

سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان چيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

از سال‌‌‌‌هاي گذشته تا كنون شوراهاي حل اختلاف در سرتاسر كشور جزو شلوغ‌‌‌‌‌‌ترين مراكزي هستند كه مردم براي انجام امور قضايي خود به آن‌‌‌‌ها رجوع ‌‌‌مي‌نمايند. اصفهان استان بسيار بزرگي است كه جمعيت زيادي دارد و طبيعتا با جمعيت بسيار زيادي كه اين استان دارد شوراهاي حل اختلاف داير در آن نيز بسيار شلوغ و پر تجمع ‌‌‌مي‌باشند. از اين رو دولت ‌‌‌‌‌سا‌مانه‌اي را با عنوان ‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان طراحي نموده‌‌‌ تا مردم بتوانند با كمك اين ‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت خود را براي رجوع به شوراي حل اختلاف دريافت كنند و ديگر براي اخذ نوبت نيازي به مراجعه حضوري نباشد.

با استفاده از اين ‌‌‌‌‌سا‌مانه افراد ‌‌‌مي‌توانند برخي امور حقوقي خود را به صورت آنلاين و از راه دور به انجام برسانند و وجود اين ‌‌‌‌‌سا‌مانه در حال حاضر با پيدايش كرونا ‌‌‌مي‌تواند بسيار سودمند باشد زيرا مراجعه مردم به شوراي حل اختلاف كاهش ‌‌‌مي‌يابد و در نتيجه از شيوع بيماري نيز پيشگيري ‌‌‌مي‌شود. اين ‌‌‌‌‌سا‌مانه معتبر در طول شبانه روز به‌‌‌ پانصد و بيست نفر نوبت دهي نموده و اين تعداد افراد ‌‌‌مي‌توانند با دريافت نوبت خود در زمان معين شده در شوراي حل اختلاف حاضر شده و امور خود را به انجام برسانند. ‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان دوازده شهرستان را تحت پوشش قرار داده و مردم اين دوازده شهرستان ‌‌‌مي‌توانند از خدمات اين سايت بهره مند گردند.

شرايط دريافت نوبت از سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان

براي دريافت نوبت از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان‌‌‌ دو شرط مهم تعيين شده است كه ‌‌‌مي‌بايست بسيار به آن‌‌‌‌ها توجه كنيد. اين شرايط مهم‌به شرح زير ‌‌‌مي‌باشند:

  • شماره پرونده‌تان كه در حين دريافت نوبت در ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه ثبت ‌‌‌مي‌كنيد ‌‌‌مي‌بايست با شماره پرونده در اجراي احكام يكي باشد.
  • فردي كه اقدام‌ به دريافت ‌نوبت از اين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه ‌‌‌مي‌كند مي‌بايست يكي از صاحبان دعوا ( خوانده يا خواهان) باشد.

نحوه دريافت نوبت از ‌‌‌‌‌سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان

براي دريافت نوبت از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه بسيار معتبر نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان ‌‌‌مي‌بايست برخي مراحل را طي كنيد تا نوبتتان را دريافت كرده و بتوانيد در زمان مورد نظر از آن استفاده كنيد. مراحل دريافت نوبت با شرح زير هستند:

  • در ابتدا وارد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان شويد. عكس
  • حال براي شما ليست شعب، مسئولين، تاريخ و… نمايش داده ‌‌‌مي‌شود كه ‌‌‌مي‌بايست يكي از آن‌‌‌‌ها را انتخاب كنيد. سپس تاريخ مورد نظرتان را در سيستم وارد كرده و روي گزينه جست و جوي نوبت‌‌‌‌هاي خالي كليك نماييد. عكس
  • حال در صفحه باز شده بر روي گزينه رزرو نوبت كليك كرده و مابين نوبت‌‌‌‌هاي پيشنهادي يكي را انتخاب كرده و وارد مرحله بعد شويد. عكس
  • در اين مرحله صفحه‌‌‌‌‌اي جديد برايتان به نمايش در ‌‌‌مي‌آيد كه ‌‌‌مي‌بايست درون آن تمامي كادر‌‌‌‌هاي ستاره دار كه شامل اطلاعاتتان ‌‌‌مي‌شوند را پر نماييد و دكمه تاييد را انتخاب كنيد. عكس
  • در مرحله آخر اگر نوبتي برايتان ثبت شود به نمايش درآمده و كد رهگيري آن برايتان بر روي صفحه نمايان داده خواهد شد. عكس

نكته: پس از اخذ نوبت تاريخ و مدت زمان آن را به خاطر داشته باشيد‌ و لحظاتي قبل از زمان سررسيد آن در شوراي حل اختلاف حضور داشته باشيد.

سوالات متداول

سا‌مانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان چند شهرستان را تحت پوشش قرار داده است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

اين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه دوازده شهرستان را تحت پوشش قرار داده است.

سا‌مانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان در روز چه تعدادي نوبت دهي ‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌‌ ؟

اين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سا‌مانه در طول روز ۵۲۰ عدد نوبت ثبت ‌‌‌مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان پاسخ دهند.

 

 منبع : سامانه نوبت دهي شوراي حل اختلاف اصفهان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۱۳:۲۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی