مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

عقد نكاح مانند تمام عقدهاي معوض داراي دو طرف است كه يك طرف متعهد مي‌شود در برابر خدمات و اقدامات ديگري به او عوضي را پرداخت كند. وقتي كه عقد نكاح منعقد مي‌شود مرد متعهد مي‌گردد تا در برابر بهره‌مندي از تمتعات جنسي به زن عوضي پرداخت نمايد. اين عوض همان مهريه است. اما اگر مرد مهريه‌اي را كه از قبل توافق شده است پرداخت نكند زن از چه راهكاري مي‌تواند بهره ببرد؟ يكي ار اين راهكارها حق حبس است كه در ادامه به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات زير بر روي لينك زير كليك كنيد :

حق حبس زن و نحوه اعمال آن

حق حبس زن 

نحوه اعمال حق حبس زن

 

 

 

 

حق حبس

از نظر حقوقي، حق حبس به معناي آن است كه در عقد معوض هر گاه يك طرف عقد از انجام تعهدات خود امتناع كند طرف ديگر اختيار دارد تا به طور متقابل از تسليم آنچه كه موضوع عقد بوده خودداري نمايد.

اما براي فهميدن مفهوم حق حبس در رابطه زناشويي مي‌توان به ماده 1085 قانون مدني رجوع نمود. در اين ماده به وضوح گفته شده است كه زن مي‌تواند مادامي كه مهريه خود را از مرد نگرفته است تمكين خاص نكند. يعني از رابطه زناشويي امتناع نمايد. در واقع حق تمتع جنسي از خودش را حبس كند و اين حق را تا زماني كه مرد به او مهريه را نپرداخته است ادا نكند.

شرايط اعمال حق حبس زن

براي اينكه زن بتواند از حق حبس خود استفاده نمايد بايد سه شرط رعايت شود:

1/ مهريه معين و مشخص باشد: قطعا براي اينكه مهريه به زن تعلق بگيرد بايد مهريه مشخص باشد. پس زن زماني مي‌تواند از حق حبس استفاده كند كه مهريه به او تعلق گرفته باشد. البته برخي معتقد هستند كه حتي مشخص نبودن مهريه مانع اعمال حق حبس نيست. اما نظر اكثريت لزوم مشخص بودن مهريه در اعمال حق حبس از سوي زوجه است.

2/ مهر حال باشد: اگر مهر موجل باشد به طور ضمني دلالت بر اسقاط حق حبس از سوي زوجه دارد. در اين صورت اگر از شوهر تمكين نكند ناشزه محسوب مي‌شود. بر اساس ماده 1083 قانون مدني اگر زوجين توافق كنند كه قسمتي از مهر حال و قسمتي موجل باشد زن مي‌تواند نسبت به آن بخش كه حال است حق حبس خود را اعمال نمايد.

3/ زن قبل از اخذ مهر به اراده خود تمكين نكرده باشد: بر اساس ماده 1086 قانون مدني در صورتي كه زوجه از شوهر تمكين چه خاص و چه عام كرده باشد ديگر نمي‌تواند از حق حبس خود در برابر شوهر استفاده نمايد.

نحوه اعمال حق حبس زن

با توجه به اينكه پرداخت مهريه بلافاصله بعد از عقد بر ذمه زوج است، زن مي‌تواند به محض وقوع عقد از اين حق استفاده كند و تمتع جنسي را مشروط به پرداخت مهريه نمايد. البته اين حق حبس مسقط نفقه زوجه نيست.

پس از عقد زن مي‌تواند دادخواستي را در دفاتر خدمات قضايي ثبت و در ضمن دادخواست اعلام نمايد كه تمكين او منوط به دريافت مهريه است. دادگاه خانواده مرجع صالح به رسيدگي دعوا است. دادگاه با بررسي‌هاي لازمه به زوجه اين حق را مي‌دهد كه تمكين نكند و شوهر بايد مهريه را پرداخت نمايد. حتي اگر شوهر اعلام نمايد كه توانايي پرداخت مهريه به صورت يكجا را ندارد و درخواست تقسيط مهريه را نمايد زن مي‌تواند تا هر زمان كه پرداخت مهريه كامل گردد از حق حبس خود استفاده نمايد.

حتي زن مي‌تواند از دادگاه درخواست نمايد كه در منزل مشترك با شوهر زندگي نكند.

نمونه دادخواست اعمال حق حبس

رياست محترم دادگاه
سلام عليكم؛
احتراماً به استحضار مي‌رساند:
 اين جانب……….. با خوانده بموجب عقد نامه‌اي به شماره ………………… مورخ …………………. كه در دفتر خانه …………………. تنظيم گرديده و فتوكپي مصدق آن پيوست اين دادخواست مي‌باشد، عقد ازدواج دائم با مهريه‌اي به مبلغ ……………… ريال منعقد كرده‌ايم. اكنون  با استناد به ماده 1085 قانون مدني خواستار استفاده از حق حبس خويش تا زمان دريافت كامل مهريه به شرح فوق مي‌باشم. از اين رو از دادگاه محترم درخواست دارم تا حكم به الزام خوانده مبني بر تاديه مهرالمسمي به ميزان ………………… ريال به انضمام جميع خسارات و هزينه دادرسي را صادر نمايد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حق حبس زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حق حبس زن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : نحوه اعمال حق حبس زن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حق حبس زن،
موضوع:
[ ۲۱ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۲۲:۲۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج امري است كه مطابق با آداب و رسوم هر جامعه‌اي صورت مي‌پذيرد و هر اجتماعي مطابق با فرهنگ خود قواعد آن را بنيان مي‌نهد. در كشور ما هم مطابق با احكام و قوانين تصويب شده، زوجين به نسبت مسئوليت‌هايي كه به يكديگر دارند متعهد گشته‌اند. همانطور كه گفته شد تمكين يكي از اين مسئوليت‌هاست. بنابراين زوج و زوجه بايد نسبت به اين مسئوليت وفادار بوده و از انجام آن سر باز نزنند. حال اگر زوجه بنا به دلايلي از تمكين خودداري كند زوج مي‌تواند اظهارنامه‌اي تنظيم كند و در مقابل زوجه هم مي‌تواند به اظهارنامه پاسخ دهد، در ادامه به بررسي شرايط و چگونگي روند پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات زير بر روي لينك زير كليك كنيد :

پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين

نحوه جواب دادن به اظهارنامه عدم تمكين

ملزومات مندرج در پاسخ نامه به اظهارنامه عدم تمكين

 

 

 

پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين

همان‌طور كه مي‌دانيم در قانون مدني تمكين از تعهدات مهمي است كه زن نسبت به شوهر خويش دارد و زوجه حتماً بايد در منزلي كه زوج اختيار كرده سكونت داشته باشد و ترك منزل توسط زن عدم تمكين تلقي مي‌شود و زوج مي‌تواند با تنظيم يك اظهارنامه درخواست بازگشت زوجه را بدهد.

اما گاهي مرد خانواده با انجام اعمالي شرايط زندگي مطلوب را براي همسر خويش مهيا نمي‌كند و زن مجبور به ترك منزل مي‌شود و زوجه مي‌تواند با اشاره به اين اعمال به اظهارنامه عدم تمكين پاسخ بدهد.

از مواردي كه مي‌توان در پاسخ به اظهارنامه نوشت اشاره به عسر و حرج است.

عسر و حرج چيست ؟

طبق توضيح و اصلاح ماده 1130 قانون مدني عسر و حرج به وضعيت نامطلوبي كه زندگي مشترك را براي زوجه دشوار و غير قابل تحمل مي‌كند گويند.

نمونه شرايطي كه زن را مجبور به عدم تمكين مي‌نمايد را در ذيل ذكر مي‌نماييم:

1- نپذيرفتن مسئوليت خانواده توسط زوج. يعني اگر مرد به مدت زمان 6 ماه متوالي يا 9 ماه به‌طور متناوب در يك سال زندگي را ترك كند و در خانواده حضور نداشته باشد.

2- داشتن اعتياد زوج به مواد مخدر و يا مشروبات الكلي كه باعث به وجود آمدن اختلال در زندگي شده و ادامه زندگي مشترك براي زن با دشواري بسيار همراه باشد.

گاهي مرد تصميم به ترك اعتياد مي‌گيرد اما مسير ترك را ادامه نمي‌دهد و مجدداً به اعتياد روي مي‌آورد. اين مسئله مي‌تواند عدم تمكين را موجه نمايد.

3- حكم حبس زوج به مدت 5 سال يا بيشتر.

4- نداشتن امنيت زوجه در منزل مانند ضرب و شتم و واردكردن آسيب روحي و جسماني توسط زوج كه ادامه زندگي را براي زن دشوار كند.

5- مبتلا بودن مرد به امراض جنسي، بيماري‌هاي صعب‌العلاج، بيماري‌هاي رواني يا مسري كه سلامت زن را با خطر روبه‌رو مي‌سازد.

از ديگر موارد عدم تمكين مجاز زن مي‌توان به بيماري زوجه و دريافت كامل مهريه اشاره كرد كه در صورت وجود شرايطي زن مي‌تواند تمكين نكند و ناشزه هم نباشد كه در اصطلاح به آن حق حبس زوجه مي‌گويند. 

در بعضي موارد زن انتخاب منزل به سليقه خويش را از شروط عقد عنوان مي‌كند و اگر اقامتگاه طبق نظر زوجه اختيار نشود زوجه حق عدم تمكين را داراست.

نكته: در ادامه بايد توجه داشته باشيم كه پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين الزامي نيست و در اين شرايط طرفين مي‌توانند رسيدگي به پرونده را از دادگاه تقاضا كنند.

چگونگي پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين 

امروزه با توجه به وجود دفاتر خدمات الكترونيك قضايي زوجه مي‌تواند با حضور به چنين دفاتري و با در اختيار گذاشتن تمامي مشخصات خود به مسئول دفتر به‌صورت الكترونيك پاسخي به اظهارنامه شوهر خويش بدهد.

اين نكته تكرار مي‌گردد كه پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين الزامي نيست اما گاهي اوقات زوج با اقداماتي همچون ترك منزل، ضرب و شتم، مجبور كردن زوجه به ترك منزل، مهيا ننمودن امكانات رفاهي لازم و… عدم تمايل خود را به ادامه زندگي نشان مي‌دهد و سعي مي‌كند تا با تنظيم اظهارنامه عدم تمكين همسرش را از حق نفقه محروم سازد كه در اين موارد پاسخ به اظهارنامه به مراتب بهتر از پاسخ ندادن به آن است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : پاسخ به اظهارنامه عدم تمكين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۴:۵۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در يك روند معمولي فرايند دادرسي پس از آغاز و ادامه يافتن با صادر شدن حكم به پايان مي‌رسد اما امكان دارد پس از اينكه دعوا اقامه شود وقايعي موجب توقيف فرآيند دادرسي بشوند. به اين ترتيب كه فرايند دادرسي از ادامه يافتن بازداشته مي‌شود. در ادامه به بررسي موارد توقيف دادرسي و آثار توقيف دادرسي به طور مفصل مي‌پردازيم. قبل از هر صحبتي بايد بيان كنيم كه موارد توقيف دادرسي دو دسته هستند: دسته اول مربوط به وضعيت اصحاب دعوا يعني خواهان و خوانده و نمايندگان قانوني آنان مي‌باشد و در دسته دوم با مواردي روبه‌رو هستيم كه به طور صريح در قانون پيش‌بيني شده‌اند در ادامه اين دو دسته را بررسي مي‌كنيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

موارد توقيف دادرسي

توقيف دادرسي

شرايط و اقسام توقيف دادرسي

آثار توقيف دادرسي

 

 

 

 

 

موارد توقيف ناشي از وضعيت اصحاب دعوا يا نمايندگان آن‌ها

اگر يكي از اصحاب دعوا محجور گردد يا اينكه فوت كند و سمتي كه به واسطه آن وارد فرآيند دادرسي شده‌اند زائل گردد دادگاه رسيدگي كننده به فرآيند دادرسي به طور موقت متوقف مي‌شود مگر اينكه موارد ذكر شده يعني فوت و حجر و زايل شدن سمت يكي از اصحاب دعوا در فرآيند دادرسي تاثيري نسبت به سايرين نداشته باشد كه در اين صورت فرآيند دادرسي نسبت به سايرين ادامه خواهد يافت.

اين نكته بيان شد كه دعوا به طور موقت در صورت فوت يكي از اصحاب دعوا متوقف خواهد شد بنابراين بايد توجه داشت كه توقف زماني ممكن خواهد بود كه دعوا قابل انتقال باشد و اگر دعوا غيرقابل انتقال باشد فرايند دادرسي به جاي متوقف شدن به طور موقت زائل مي‌شود. براي نمونه مي‌توان به چند دعواي غيرقابل انتقال اشاره كرد به عنوان مثال دعواي تمكين يا طلاق غير قابل انتقال به شمار مي‌روند.

همچنين قانون بيان كرده است كه فوت و حجر و زوال سمتي كه اصحاب دعوا به موجب آن سمت داخل فرايند دادرسي شده‌اند زماني موجب توقيف دادرسي است كه دادرسي نسبت به ديگران داراي تاثير باشد. در غير اين صورت اگر موارد ذكر شده تاثيري در دادرسي نسبت به ديگران نداشته باشد دادرسي نسبت به آن ادامه مي‌يابد و تنها نسبت به شخصي كه فوت كرده يا محجور شده يا سمتش زائل شده متوقف مي‌شود و نسبت به ديگران دادرسي ادامه مي‌يابد.

زنداني شدن، اعزام به ماموريت دولتي يا نظامي سبب توقيف دادرسي نيست بلكه به ايشان مهلت داده خواهد شد.

امور غايب مفقودالاثر

در خصوص غيبت غائب مفقودالاثر بايد بيان كرد كه تا زماني كه حكم قطعي موت فرضي او صادر نشده است دعوا نسبت به او متوقف نخواهد شد. اگر بخواهيم در خصوص زائل شدن سمت شخصي كه به واسطه آن سمت وارد فرآيند دادرسي شده صحبت كنيم ابتدا بايد بيان كنيم اين سمت‌ها عبارتند از ولايت، قيمومت يا وصايت صغير، غير رشيد و مجنون و سمت نمايندگي اداره تصفيه ورشكسته.

تجزيه دعوا

مي‌توان به يك نكته كلي اشاره كرد كه اگر دعوا قابل تجزيه باشد و خوانندگان و خواهان‌ها متعدد باشند فوت و حجر و زوال سمت يكي از خواهان‌ها و خوانندگان تنها فرايند دادرسي را نسبت به آن خوانده و خواهان متوقف مي‌كند و همچنين در صورتي كه دعوا غير قابل تجزيه باشد فوت و حجر و زوال سمت هر يك از خواهان‌ها و خواندگان متعدد موجب مي‌شود تا فرآيند دادرسي نسبت به تمام افراد متوقف شود.

شرايط توقيف دادرسي

هنگامي كه فرايند دادرسي متوقف مي‌شود اين الزام وجود دارد كه دادگاه اين توقف را اعلام نمايد. به عبارت ديگر قرار توقيف دادرسي توسط دادگاه بايد اعلام گردد شكل اين قرار به شكل دادنامه است و به همين دليل قابل شكايت نمي‌باشد و طبيعتاً ابلاغ آن ضروري نيست اما به صورت اخطاريه به طرف مقابل دعوا ابلاغ مي‌شود.

به موجب اين اخطاريه بايد مطابق مورد قائم مقام يا نماينده قانوني معرفي شود جز در مواردي كه سمت شخص به علت بلوغ و رشد و عاقل شدن مولي‌عليه زائل شده باشد.

همچنين اين نكته بسيار اهميت دارد كه زماني مي‌توان فرآيند دادرسي را به علت فوت حجر و زوال سمت متوقف كرد كه فرايند دادرسي شروع شده باشد ولي به مرحله صدور راي قاطع نرسيده باشد. بنابراين نتيجه مي‌گيريم كه اگر دادرسي در مرحله صدور حكم قرار داشته و در آن زمان علت توقيف دادرسي به دادگاه اظهار گردد دادگاه بايد راي را صادر نمايد زيرا در اين صورت فرآيند دادرسي در جريان نيست كه بتواند متوقف شود و امر در مرحله صدور حكم مي‌باشد.

آثار توقيف دادرسي

اين نكته سابقاً مطرح شد كه دعوا به طور موقت متوقف مي‌شود و تا زماني كه توقيف رفع شود دادگاه مشغول مي‌ماند و اين امر يكي از تفاوت‌هاي زوال دادرسي با توقيف دادرسي مي‌باشد.
تفاوتي نمي‌كند كه دعوا در مرحله نخستين باشد يا در مرحله تجديدنظر و يا اينكه فرايند دادرسي در پي اعتراض ثالث انجام بشود و يا درخواست اعاده دادرسي شده باشد. در هر كدام از اين شرايط قرار توقيف دادرسي مي‌تواند صادر بشود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص توقيف دادرسي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون توقيف دادرسي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : توقيف دادرسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: موارد توقيف دادرسي،
موضوع:
[ ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۳:۱۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زماني كه يك شخص مرتكب جرم مي‌شود به تبع ارتكاب آن جرم آثاري ايجاد مي‌شود. يكي از اين آثار مي‌تواند بر هم خوردن نظم عمومي باشد. همچنين ارتكاب يك جرم ممكن است سبب متضرر شدن شخص يا اشخاص معيني باشد كه در صورت تحقق چنين وضعيتي اين اشخاص مي‌توانند از شخصي كه مرتكب جرم شده است بخواهند تا ضر‌ر و زيان ايجاد شده را جبران كند. در اين مقاله به بررسي دقيق و جزئي دعوي ضرر و زيان مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

ضرر و زيان ناشي از جرم

زيان ناشي از جرم

ضرر ناشي از جرم

 

 

 

دعوي خصوصي

دعوي خصوصي جبران خسارت تقسيم مي‌شود به دو شاخه عام و خاص. هزينه‌هايي كه در دعوي خصوصي خاص مطالبه مي‌شود مربوط است به ضرر و زيان وارده اما هزينه‌هايي كه در دعوي خصوصي عام مطالبه مي‌شود هزينه‌هايي بيش از هزينه‌هاي مربوط به ضر‌ر و زيان را شامل مي‌شود. به عنوان مثال بايد هزينه‌هاي مربوط به احضار شهود، اياب و ذهاب، استرداد اموال و اعاده وضع سابق نيز مطالبه شود. نكته فرعي ولي مهم اين قسمت تفاوت استرداد اموال با اعاده وضع سابق مي‌باشد. در شرح اين تفاوت بايد بيان كرد كه استرداد اموال بدون درخواست شاكي در هر حال صورت مي‌گيرد و اين در حالي است كه اعاده وضع سابق بايد توسط شاكي درخواست شود در غير اين صورت انجام نمي‌شود.

ضرر و زيان در معناي خاص

ضر‌ر و زيان در معناي خاص شامل سه نوع از ضر‌ر و زيان مي‌شود. نوع اول ضر‌ر و زيان مادي است كه مفهوم روشني دارد و نوع دوم و سوم ضرر و زيان معنوي و منافع ممكن الحصول مي‌باشد. منافع ممكن الحصول منافعي هستند كه با ارتكاب يك جرم از شخص سلب مي‌شوند. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه ضرر و ز‌يان معنوي و منافع ممكن الحصول شامل جرائم منصوص شرعي و ديه نمي‌شود. براي رفع ابهام از عبارت جرائم منصوص شرعي بايد بيان كرد كه اين گروه از جرائم جرائمي هستند كه موجبات آن‌ها و همچنين كم و كيفشان در شرع مشخص شده است.

مدعي خصوصي

در ابتداي امر بايد تفاوت بزه ديده و مدعي خصوصي و شاكي را مدنظر قرار دهيم.

بزه ديده فردي است كه از وقوع جرم ضرر و زيان مي‌بيند حال اگر اين شخص جبران ضرر و زيان وارده را مطالبه كند مدعي خصوصي و اگر تقاضاي تعقيب مرتكب را داشته باشد در مقام شاكي در نظر گرفته مي‌شود.

شخصي به عنوان مدعي خصوصي در نظر گرفته مي‌شود كه داراي شرايط موردنظر قانون باشد. يكي از اين شروط داشتن اهليت است. به عبارت ديگر شخصي كه تحت عنوان مدعي خصوصي جبران ضر‌ر و زيان وارد شده را مطالبه و درخواست مي‌كند مي‌بايست داراي اهليت باشد و در بررسي اهليت بايد اشاره كنيم كه اهليت بر دو نوع است اهليت تمتع كه با زنده متولد شدن به شخص تعلق مي‌گيرد و اهليت استيفا كه به معناي اهليت اجراي حق است.

پروسه رسيدگي به دعواي ضرر و زيان

نكاتي در خصوص دادگاه كيفري بايد مورد اشاره قرار بگيرد به عنوان مثال ضرر و زيان بايد شرايطي را داشته باشد كه بتوان آن را در دادگاه كيفري مطالبه كرد. مثلا ضرر و زياني كه از آن صحبت مي‌كنيم بايد تحققش توسط دادگاه محرز شده باشد يعني دادگاه به طور قطعي به اين نتيجه رسيده باشد كه ضر‌ر و زيان وارد شده مسلم است.

همچنين اين ضرر و زيان بايد معلول جرم ارتكابي باشد. يعني جرمي صورت گرفته باشد و معلول اين جرم ارتكابي ضرر و زياني باشد كه جبران آن مطالبه شده است و به نحوي باشد كه بتوان آن را مطالبه كرد.

نكته ديگري كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه ضرر و ز‌يان مذكور بايد در خصوص شخص يا اشخاص معيني تحقق يافته باشد. تفاوتي ميان اشخاص حقيقي و حقوقي در اين بحث وجود ندارد و آسيب وارد شده بايد مربوط به حقوق مشروع اشخاص باشد. زيرا قانون از حقوق مشروع اشخاص حمايت مي‌كند و اگر ضرر و زياني به اين حقوق وارد شود احقاق حق را مورد نظر قرار مي‌دهد. در صورتي كه شرايط مذكور محقق شود يك شخص مي‌تواند دعوي ضر‌ر و زيان را در دادگاه صالح اقامه كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعوي ضر‌ر و ز‌يان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دعوي ضر‌ر و ز‌يان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : ضرر و زيان ناشي از جرم

 

 

https://vakiel.com/magazine/2751/losses-due-to-crime/


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضرر و زيان ناشي از جرم،
موضوع:
[ ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۹:۰۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

براي شروع يك زندگي مشترك علاوه بر مسكن، اسباب و لوازم زندگي نيز بايد فراهم گردد. در عرف جامعه كنوني وظيفه تهيه اين اسباب و لوازم كه اصطلاحا به آن جهيزيه گفته مي‌شود با عروس و خانواده او است. البته در برخي از مناطق اين وظيفه بر دوش شوهر مي‌باشد. تمام اين وسايل براي زندگي مشترك است. هنگامي كه يك زندگي به پايان مي‌رسد قطعا زوجه اين حق را دارد تا هر آنچه كه براي اين زندگي فراهم كرده پس بگيرد. در اين مقاله به روش‌هاي استرداد جهيزيه مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

استرداد جهيزيه و روش‌هاي آن

ملزومات دعواي استرداد جهيزيه – ارزش سياهه

 

 

 

 

 استرداد جهيزيه

با توجه به اينكه از نظر قانوني ( ماده 1107 قانون مدني ) و شرعي براي شروع زندگي مشترك وظيفه تهيه اسباب و لوازم مورد نياز با شوهر مي‌باشد، زن هيچ وظيفه‌اي براي تهيه اين وسايل ندارد. از اين رو زن مالك جهزيه مي‌باشد و هر گاه كه بخواهد مي‌تواند آن‌ها را پس بگيرد.

حتي اگر وسايل مستهلك و از كار افتاده باشند باز هم تاثيري در مالكيت زوجه ندارد، اما اگر يك وسيله جديد توسط مرد خريداري و جايگزين يكي از وسايل جهيزيه شود زن قطعا ديگر مالكيتي بر آن وسيله جايگزين ندارد.

دادخواست استرداد جهيزيه

زن مي‌تواند براي استرداد جهزيه خود دادخواستي به دادگاه خانواده يا شوراي حل اختلاف ارائه دهد. زن بايد در دادخواست خود تعيين خواسته و بهاي آن را به دقت تعيين نمايد چراكه قاضي به همان ميزان درج شده در دادخواست ترتيب اثر مي‌دهد. تقويم درست خواسته اهميت بسياري در تعيين مقدار هزينه دادرسي دارد. مثلا درج شود استرداد جهاز مقوم به …. ريال.

در اين صورت بايد پيش از هر چيز زن ليستي از جهيزيه ارائه دهد. اگر در ابتدا سياهه‌اي تهيه شده باشد و يا اينكه فاكتوري موجود باشد قطعا روند پس گرفتن جهيزيه براي زوجه آسان‌تر خواهد شد.

البته اين سياهه قطعا بايد به امضا داماد برسد و بدون امضا هيچ ارزش و اعتباري ندارد. در صورت امضا داماد يك سند عادي است اما براي اينكه تبديل به يك سند رسمي شود بايد در دفترخانه اسناد رسمي تنظيم گردد. البته اين رايج نيست كه اين سياهه در دفترخانه تنظيم گردد و گواهي امضا داماد گرفته شود. قطعا سياهه بايد به طور دقيق و با جزئيات تهيه شود.

در صورتي كه سياهه‌اي موجود نباشد تنها راه براي زوجه استفاده كردن از شهادت شهود است. زوجه مي‌تواند از شهادت اقوام و كساني كه در هنگام خريد جهيزيه حضور داشتند در دادگاه استفاده  كند. پذيرش شهادت بسته به نظر قاضي دادگاه دارد. ممكن است پذيرفته شود، ممكن است رد شود.

نتيجه دعواي استرداد

در صورت اثبات صحت سياهه و يا پذيرش شهادت، زوجه مي‌تواند جهزيه خود را از خانه بيرون ببرد. زن مي‌تواند تا صدور حكم قطعي از دادگاه درخواست صدور قرار تامين خواسته پيش از ابلاغ را بدهد، در اين صورت اگر شوهر اسباب را بخواهد از خانه خارج كند زن مي‌تواند مانع او شود.

در صورتي كه تنها چيزي كه زوجه در دست داشته باشد شهادت شهود باشد ممكن است قاضي درخواست زن را نپذيرد. در اين صورت رويه قضايي به اين صورت است كه وسايلي كه استفاده مردانه دارد براي شوهر و وسايلي كه كاربرد زنانه دارد براي زوجه مي‌شود.

حكم از سوي هر يك از طرفين كه حكم عليه او باشد قابل اعتراض و تجديدنظرخواهي در مدت 20 روز پس از ابلاغ مي‌باشد.

اگر بدون حكم دادگاه قصد بردن اموال خود را داريد بهتر است شاهداني همراه داشته باشيد تا مشخص باشد چه چيزهايي را از منزل مشترك خارج كرديد و بعدا به دخل و تصرف در اموال مرد متهم نگرديد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص استرداد جهيزيه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون استرداد جهيزيه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

منبع : استرداد جهيزيه و روش‌هاي آن

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۷:۵۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج يك پيوند مقدس است. براي اينكه اين پيوند مقدس پايدار باشد هر يك از طرفين بايد وظائف و تكاليف خود را به درستي انجام دهد و در مقابل هر يك از طرفين از حقوقي نيز برخوردارند. براي داشتن يك زندگي زيبا و آرام هر كس بايد تكليف خود را نسبت به ديگري انجام دهد. اما اگر يكي از طرفين از انجام درست تكاليف خود طفره برود و حقوق ديگري را ناديده بگيرد در اين صورت طرف مقابل بايد چه راهي را در پيش بگيرد؟ اگر زوجه نيازهاي جنسي شوهر را برطرف نكند آيا شوهر محكوم به تحمل كردن است؟ اگر زوج نفقه همسر خود را پرداخت نكند آيا زن بايد در عسر و حرج زندگي كند؟ مسلما خير. در ادامه به بررسي نحوه پيگيري دادخواست تمكين مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

نحوه پيگيري دادخواست تمكين

پيگيري دادخواست تمكين در سامانه ثنا

 

 

 

تمكين و نشوز

تمكين همان عمل به وظايف قانوني زوجين و نشوز حالتي است كه در آن طرفين يعني زوج يا زوجه به وظائف خود عمل نمي‌كنند. در صورتي كه عدم تمكين صورت بگيرد به طور مثال شوهر نياز جنسي زن را بر طرف نكند يا زن در امور زندگي مشترك رياست شوهر را نپذيرد و از او پيروي نكند، حق الزام به تمكين براي طرف مقابل ايجاد مي‌گردد. براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص تمكين و نشوز و انواع آن‌ها كليك نماييد.

دعواي الزام به تمكين زوج | نحوه پيگيري دادخواست تمكين

اگر در دعواي تمكين زوج خواهان باشد و از زن خود شكايت داشته باشد بايد دعواي خود را در قالب دادخواست مطرح كند. در اولين گام زوج به دفتر خدمات قضايي مراجعه مي‌نمايد و دادخواست الزام به تمكين را تهيه مي‌كند. زوج بايد در اين مرحله تمام مستندات و دلايل خود را مبني بر عدم تمكين زوجه مطرح نمايد. به طور مثال اگر زوجه منزل را بي‌اطلاع ترك كرده زوج مي‌تواند مستنداتي را كه دارد مانند استشهاديه محلي و… ضميمه دادخواست نمايد. در صورت وجود شاهد مي‌توان از ايشان در جلسه دادگاه استفاده نمود.

پيش از هر اقدامي بهتر است كه بدانيد گاهي براي عدم تمكين از سوي زوجه، از نظر قانوني دلايل موجهي وجود دارد. به طور مثال علت ترك وظائف به دليل بيماري يا عسر و حجر و… بوده است. در اين صورت درخواست الزام به تمكين رد مي‌شود و قانون از زن حمايت مي‌نمايد. در نتيجه بهترين روش اين است كه پيش از مطرح كردن درخواست خود از مشاوره حقوقي استفاده نموده و دلايل و مستندات محكمي جمع آوري نماييد.

دعواي الزام به تمكين از جانب زوجه

زوجه از نظر قانوني نمي‌تواند دادخواستي با عنوان الزام به تمكين شوهر نزد دادگاه مطرح نمايد. زن مي‌تواند دادخواست خود را در قالب ساير عناوين مانند درخواست نفقه، عسر و حرج، طلاق و… ارائه دهد. سپس يكي از عناوين قانوني را براي دعواي خود برگزيند، به دفاتر خدمات قضايي مراجعه نموده و مستندات خود را ضميمه نمايد.

اظهارنامه عدم تمكين

بر اساس ماده 156 قانون آيين دادرسي مدني هر شخص مي‌تواند در صورت سر رسيد موعد مطالبه طلب، درخواست خود را نسبت به حقي كه دارد در قالب اظهارنامه به طرف مقابل ابلاغ نمايد. در اينجا توصيه مي‌شود كه شوهر پيش از ارائه دادخواست الزام به تمكين، اظهارنامه‌اي را مبني بر اين كه خواهان تمكين و سازش از سوي زن است، به صورت رسمي براي زوجه ارسال نمايد. وي مي‌تواند با ارسال يك اظهارنامه زن را به بازگشت به زندگي مشترك و انجام وظايف زناشويي دعوت نمايد. يكي از فوايد عمده اين اظهارنامه آن است كه در مراحل دادرسي شوهر مي‌تواند از آن به عنوان يك مدرك مبني بر عدم تمكين زوجه استفاده نمايد. براي كسب اطلاع بيشتر در خصوص اظهارنامه عدم تمكين زن كليك كنيد.

نحوه پيگيري دادخواست الزام به تمكين

پس از اينكه دادخواست از سوي شوهر مطرح گشت، در صورت پذيرش درخواست دادگاه صالح براي رسيدگي تعيين مي‌گردد. در چنين موردي دادگاه صالح دادگاه خانواده محل سكونت زوجه مي‌باشد.

مدارك مورد نياز

1/ اصل سند ازدواج يا رونوشت.

2/ شناسنامه و كارت ملي زوج.

3/ اجاره‌نامه يا سند مالكيت منزل ( براي اينكه مشخص باشد زوج اسباب و مكان مناسب را تهيه كرده ).

4/ استشهاديه ( مبني بر ترك منزل مشترك توسط زوجه ).

حكم صادره از دادگاه

پس از بررسي‌هاي كامل يا درخواست شوهر رد شده و زوجه ملزم به تمكين نيست يا اينكه حكم به الزام به تمكين صادر مي‌گردد. پس از آنكه زوج اجرائيه الزام به تمكين را از دادگاه بدوي مي‌گيرد زن بايد تمكين نمايد. ولي در اين مورد هيچ قوه قاهره يا اجباري عليه زوجه اعمال نمي‌شود. اگر زن تمكين نكند در طي جلسه دادرسي و با حضور مددكار اجتماعي ناشزه بودن زن صورت جلسه مي‌شود. شوهر مي‌تواند از آثار نشوز زن مانند ازدواج مجدد و عدم پرداخت نفقه استفاده نمايد.

هر دو طرف در صورتي كه راي عليه آن‌ها باشد به مدت 20 روز پس از ابلاغ راي مهلت اعتراض و تجديدنظرخواهي دارند.

نحوه پيگيري دادخواست تمكين از طريق سامانه ثنا

در حال حاضر شوهر مي‌تواند درخواست الزام به تمكين را از طريق سامانه خدمات الكترونيك قضايي پيگيري نمايد. 

ابتدا زوج بايد وارد سامانه ثنا شود و مراحل اوليه ثبت نام خود را انجام دهد، سپس با حضور در يكي از دفاتر خدمات قضايي، مراحل احراز هويت شخص انجام مي‌پذيرد. در انتها رمز عبور سامانه در اختيار شخص قرار مي‌گيرد.

شوهر براي پيگيري درخواست خود بايد به نشاني adliran.ir رجوع و اطلاعات خود را وارد كند. پس از دريافت يك رمز عبور موقت مي‌تواند تمام دادخواست‌هايي كه با شماره ملي شخص متقاضي در آن ثبت گرديده ببيند.

با وارد نمودن شماره ملي خود يا شماره پرونده الزام به تمكين، تمام ابلاغيه‌ها و اطلاعات مربوط به پرونده براي شوهر قابل رويت است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نحوه پيگيري دادخواست تمكين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نحوه پيگيري دادخواست تمكين پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : نحوه پيگيري دادخواست تمكين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۵:۲۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پس از ثبت عقد نكاح به طور صحيح زوجين از حقوق و وظايفي در قبال هم برخوردار مي‌شوند. گاهي اين وظايف جزو وظايف و مسئوليت‌هاي اصلي است كه در قانون به آن‌ها اشاره شده و انجام آن‌ها الزامي است و خودداري از انجام آن‌ها تخلف محسوب مي‌شود (مسئوليت‌هايي كه تمكين ناميده مي‌شوند) و ضمانت اجراي قانوني به دنبال دارد. گاهي برخي از اين وظايف خارج از مسئوليت شرعي زوجين است و انجام آن‌ها مستحق دستمزد مي‌باشد. يكي از اين حقوق كه صرفا براي زوجه تعريف شده حق اجرت المثل است كه در اين مقاله به بررسي نمونه دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت

نمونه دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت زن

دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت زن

 

 

 

 

 

 

اجرت المثل چيست ؟

اجرت به معماي پاداش و حق‌الزحمه انجام كار است. اجرت المثل كه يك اصطلاح فقهي است و در ماده ۳۳۶ قانون مدني به آن اشاره شده است عبارت است از: حق‌الزحمه و دستمزد كاري كه عامل بدون قصد تبرع و غير رايگان آن را انجام داده است.

پس اگر فردي كاري را مجاني و يا به نيت تبرع و رضاي خداوند انجام داده باشد اجرت المثلي به او تعلق نمي‌گيرد.

اجرت المثل زوجه

مطابق قانون مدني اگر زوجه كارهايي را كه در قانون به عنوان وظايف او شمرده نشده است و شرعا به عهده او نيست را انجام دهد مانند: پختن غذا تميز كردن خانه و… براي او حق‌الزحمه‌اي به عنوان اجرت المثل در نظر گرفته مي‌شود. زوجه هر زمان كه بخواهد چه در حال زندگي مشترك با همسرش باشد و چه در حين انجام مراحل طلاق مي‌تواند آن را از دادگاه مطالبه كند.

دو مورد در اين خصوص بايد اثبات گردد: انجام كار به دستور زوج و فقدان قصد انجام مجاني كارهاي خانه. در اين جا شهادت زن براي اثبات كفايت مي‌كند مگر آنكه زوج (مرد) دلايل صريح و قابل قبولي در رد ادعاي زن مطرح كند. دلايلي كه ثابت كند زوجه ناشزه است سوء رفتار دارد و…

طريقه نوشتن دادخواست مطالبه اجرت المثل ايام زوجيت

در جدول زير نمونه يك دادخواست از سوي زوجه جهت مطالبه اجرت المثل را مشاهده مي‌كنيد.

محل اقامت    شغل   نام پدر نام خانوادگي      نام مشخصات طرفين
       

زوجه

خواهان
            زوج خوانده
          وكيل يا نماينده قانوني

مطالبه محاسبه و دريافت اجرت المثل

تعيين خواسته و بهاي آن

كپي مصدق شناسنامه/ كپي مصدق عقدنامه

دلايل و منضمات دادخواست (مدارك)
شرح دادخواست

 

رياست دادگاه

با احترام اينجانب ……. به موجب عقدنامه…….. به مدت …. سال در عقد دائم با خوانده آقاي……بوده‌ام. در سال‌هاي زندگي مشترك انجام امور منزل و نگهداري فرزندان و… به عهده من و به دستور همسرم بوده است و من هيچ گونه قصد تبرعي از انجام آن‌ها نداشته‌ام. از شما تقاضا دارم طبق نظر كارشناس مربوطه اقدام به محاسبه اجرت المثل اينجانب از تاريخ…….. تا ……… و الزام خوانده به پرداخت آن بنماييد.

امضا

پس از ارائه برگه دادخواست دادگاه يك كارشناس رسمي دادگستري را براي محاسبه ميزان اجرت المثل تعيين مي‌كند. مقدار اجرت المثل هميشه يكسان نيست و عواملي نظير ميزان تحصيلات زن، نحوه اشتغال او، كارهايي كه انجام داده است و… باعث كم و زياد شدن مبلغ آن مي‌شود. پس از محاسبه اجرت المثل زوج موظف مي‌شود آن را پرداخت كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : دادخواست اجرت المثل ايام زوجيت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۴۰:۲۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عده‌اي از مردم وقتي در زندگيشان دچار مشكل يا ناراحتي مي‌شوند به جاي اينكه عاقلانه راجع به آن فكر كنند و تصميم درستي بگيرند به سمت دعا نويس‌ها و رمال‌ها رفته و از آن‌ها طلب كمك مي‌كنند. فالگيري و رمالي از جمله جرايمي است كه در شهرهاي بزرگ معمولا رواج داشته و قانون گذار هم براي آن مجازاتي در نظر گرفته است. ما در ادامه به بررسي جرم دعانويس و رمال و همچنين بررسي چگونگي شكايت از ايشان و اين كه قانون گذار چه مجازاتي براي آن‌ها در نظر گرفته است مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

شكايت از رمال و دعانويس

شكايت از دعانويس

مجازات رمال و دعانويس

شكايت از رمال

 

 

 

 

 

جرم رمالي و دعانويسي

چنانچه فردي با حيله و روش‌هاي متقلبانه ادعاي داشتن اختيارات و توانايي‌هاي غير واقع كند و افراد را از حوادث و اخبار واهي بترساند و از اين طريق كسب مال كند كلاهبردار بوده و از يك تا هفت سال به حبس مي‌افتد. چنين فردي بايد هر مالي كه كسب نموده به صاحبش پس دهد و علاوه بر آن، معادل همان مالي كه كسب نموده بايد به عنوان جزاي نقدي بپردازد.

به طور كلي هر گاه كسي با تقلب و فريب مالي از كسي بگيرد كلاهبردار است كه اين امر غالبا شامل دعانويس و رمال هم مي‌شود. 

با توجه به مطالب اظهار شده اگر قاضي عمل رمالي را كلاهبرداي به حساب آورد علاوه بر رد مال مجازات فرد يك تا 7 سال حبس و پرداخت جزاي نقدي مي‌باشد.

همچنين در قانون گفته شده كه اگر كسي مالي را از راه غير قانوني كسب نمايد اين مال تحصيل شده نامشروع بوده و مجازات دريافت آن از سه ماه تا 2 سال حبس مي‌باشد.

بنابراين مجازات فرد رمال بستگي به تصميم قاضي و مستندات پرونده دارد.

در تمام اين مجازات‌ها فرد رمال بايد مال دريافتي را به صاحب اصلي خود برگرداند.

رمالي به عنوان كلاهبرداري

براي اين كه رمالي عنوان كلاهبرداري داشته باشد وجود سه شرط لازم است:

شرط اول تقلب است. مجرم بايد از اعمال و وسايل متقلبانه براي وقوع جرم مدد گيرد.

شرط دوم فريب خوردن قرباني مي‌باشد كه خود اين مورد هم نكته‌اي دارد و آن اين است كه از شروط تحقق كلاهبرداري عدم آگاهي فرد بزه ديده از توسل به فريب و حيله از سوي مجرم است. چراكه جايي كه فرد از نيرنگ و حيله رمال آگاه باشد يكي از اركان كلاهبرداري معدوم گشته و ديگر اين جرم كلاهبرداري نخواهد بود.

شرط سوم تعلق مال برده شده به ديگري مي‌باشد. يعني نتيجه اين جرم بايد اين باشد كه منجر به كسب مال ديگري شود.

نتيجه شكايت از رمال و دعانويس

پس اين فرد بسته به شرايط پرونده يا كلاهبردار شناخته و به مجازات كلاهبرداري محكوم مي‌شود يا به تحصيل مال نامشروع محكوم و مجازات آن را مي‌بيند.

چگونگي شكايت از رمال و دعانويس

پيگيري اين جرم هم همانند ديگر جرايم از طريق ثبت شكايت در دادسرا انجام مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شكايت ا‌ز رمال و دعانويس، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ‌شكايت ا‌ز رمال و دعانويس پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع « شكايت از رمال و دعانويس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شكايت از رمال و دعانويس،
موضوع:
[ ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۸:۰۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هنگامي كه زن و مرد تصميم مي‌گيرند با هم يك زندگي مشترك را آغاز كنند، اين تصميم خود را در قالب يك قرارداد يعني عقد نكاح در مي‌آورند. اين قرارداد نيز مانند ساير قراردادهايي كه بين دو نفر منعقد مي‌شود داراي آثاري است و براي اشخاص حقوق و تكاليفي را ايجاد مي‌كند. يكي از آثار مهم ازدواج الزام زوجين مبني بر تمكين از يكديگر است. در ادامه امكان اقامه دعواي الزام به تمكين شوهر را مطرح مي‎كنيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

دعواي الزام به تمكين شوهر

تمكين مرد از زن

دعواي الزام به تمكين مرد

 

 

 

 

تمكين زوج

تمكين به معناي انجام تكاليف زناشويي در برابر طرف مقابل است. تمكين يك تكليف متقابل است و بر خلاف آنچه كه در نظر عرف است شوهر نيز ملزم به تمكين مي‌باشد. البته از نظر برخي تمكين براي شوهر معنايي ندارد و فقط در برابر تمكين زن مكلف به پرداخت نفقه است. البته اين كه تمكين را فقط مختص به زن بدانيم خالي از اشكال نيست چرا كه مرد وظايفي همچون رياست خانواده را بر عهده دارد، قطعا در صورتي كه مرد از انجام وظايف خود در مورد خانواده و حسن معاشرت با همسر و خانواده خودداري كند در زندگي زناشويي خلل ايجاد مي‌شود. پس مي‌توان گفت زن نيز حق دارد تا از ابزار قانوني براي ملزم نمودن شوهر به انجام وظائف زناشويي استفاده كند.

مصاديق تمكين زوج

از جمله وظائف زوج در برار زوجه به شرح زير است:

الف) وظائف زناشويي.

ب) وظائف مالي.

الف) وظائف زناشويي: از جمله وظائفي كه شوهر نسبت به زن دارد انجام تكاليف زناشويي است. در قانون در اين مورد فقط به بيان عبارت حسن معاشرت در ماده 1103 بسنده شده است. اين حسن معاشرت دو وجه را در بر مي‌گيرد:

1/ اخلاق و رفتار درست نسبت به زن، حفظ شان و حرمت زن، توهين نكردن به زن.

2/ برقراري رابطه جنسي با زن، همبستر شدن با زوجه، برطرف كردن نيازهاي جنسي زوجه.

ب) وظائف مالي: از آنجا كه رياست خانواده بر عهده شوهر است در نتيجه پرداخت هزينه زندگي با شوهر است. اين هزينه‌ها در اصطلاح قانوني نفقه ناميده مي‌شود. ماده 1106 به صراحت شوهر را ملزم به پرداخت نفقه مي‌كند سپس در مواد بعدي مصاديق نفقه را بيان مي‌دارد. بر اساس ماده 1107 زوج ملزم به برطرف كردن همه نيازهاي عرفي زن از جمله مسكن، غذا، لباس، هزينه‌هاي درماني و استخدام خادم به خاطر بيماري، ضعف و يا ساير دلايل است.

البته آنچه كه در اين ماده مطرح شده است جنبه انحصاري نداشته و ممكن است نسبت به زمان و عرف جامعه تغيير كند.

دعواي الزام به تمكين شوهر

زماني كه زوج به تكاليف قانوني خود عمل نكند ابزارهاي قانوني براي زوجه وجود دارد. البته در رويه قضايي اقامه دعواي الزام به تمكين زوج از سوي زوجه خيلي معنايي ندارد و در صورت مطرح شدن رد مي‌شود.

زوجه اگرچه نمي‌تواند دعواي الزام به تمكين را به طور مستقيم مطرح نمايد اما راهكارهاي ديگري وجود دارد. به طور مثال در خصوص عدم پرداخت نفقه زوجه مي‌تواند دادخواست مطالبه نفقه به دادگاه بدهد. در صورتي كه مرد، همسرش را از اقامتگاه مشترك بيرون كند و زندگي مشترك خود با همسرش را ادامه ندهد، زن مي‌تواند در قالب دادخواست جرم ترك انفاق از شوهر شكايت كند.

اگر مرد زندگي مشترك را بي هيچ دليلي ترك كند زن مي‌تواند ادعاي عسر و حرج خود را مطرح كند و در اين صورت دادگاه حق طلاق را به او مي‌دهد.

مي‌توان از بررسي آراي قضايي به اين نتيجه رسيد كه طرح دعواي الزام به تمكين شوهر از سوي زوجه امكان ندارد و براي ملزم كردن زوج بايد از راهكارهاي ديگر استفاده كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعواي الزام به تمكين شوهر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ‌دعواي الزام به تمكين شوهر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع  : دعواي الزام به تمكين شوهر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۶:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه علي رغم تبليغات گسترده و توصيه خانواده‌ها مبني بر تشكيل خانواده و ازدواج نه تنها آمار ازدواج افزايش نيافته است بلكه با افزايش طلاق روبه‌رو هستيم. جدا شدن زوجين از يكديگر هر چقدر با رضايت طرفين و توافق آن‌ها نيز صورت بگيرد باز هم بار منفي را بر روي روح و روان آن‌ها بر جاي مي‌گذارد. در اينجا قانونگذار حقوقي را براي طرفين به خصوص زن كه پس از جدايي ممكن است پشتوانه مالي نداشته باشد در نظر مي‌گيرد تا مشكلات اقتصادي علاوه بر فشار رواني ناشي از طلاق به او تحميل نشود. يكي از اين حقوق اجرت المثل است كه در اين مطلب به توضيح اجرت المثل طلاق توافقي مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

اجرت المثل زن در طلاق توافقي

اجرت المثل در طلاق توافقي

نحوه محاسبه اجرت المثل در طلاق توافقي

اجرت المثل طلاق توافقي

 

 

 

 

 

 

اجرت المثل چيست ؟

اجرت المثل يعني تعيين اجرت و دستمزد يك عمل با توجه به دستمزدي كه ديگران از انجام همان كار مي‌گيرند. به عنوان مثال براي تعيين مزد فردي كه در روز دو وعده غذا مي‌پزد همان مبلغي كه يك آشپز در صورت پخت دو وعده غذا در روز مي‌گيرد را در نظر مي‌گيرند. اما در چه صورت اجرت المثل به انجام دهنده كار تعلق مي‌گيرد؟

۱ـ آن كار را مجاني و رايگان انجام نداده باشد.

۲ـ آن كار را براي رضاي خداوند و به قصد تبرع انجام نداده باشد.

اجرت المثل ايام زوجيت | اجرت المثل زن در طلاق توافقي

اجرت المثل ايام زوجيت مبلغي است كه مرد به زوجه (زن) بابت كارهايي كه قانونا به عهده نداشته ولي انجام داده پرداخت مي‌كند. اين كارها كارهايي مانند آشپزي كردن نظافت منزل و… از اين قبيل هستند.

مبلغ ثابت و معيني براي اجرت المثل وجود ندارد و كارشناس دادگاه با توجه به ميزان كار زوجه سطح تحصيلات او اشتغالش و… مبلغ اجرت المثل را تعيين مي‌كند. البته بايد توجه داشت مواردي كه قانونگذار از آن‌ها به عنوان تمكين ياد كرده است جزو وظايف شرعي و اصلي زوجه هستند و مستحق دريافت اجرت المثل نمي‌باشند بلكه خودداري از انجام آن‌ها و عدم تمكين ضمانت اجراي قانوني به دنبال دارد. مواردي مانند حسن معاشرت تربيت فرزندان انجام وظايف زناشويي و… جزو وظايف اصلي زوجه محسوب مي‌شوند.

نحوه دريافت اجرت المثل از دادگاه

زوجه پس از مراجعه به دادگاه و نوشتن دادخواست مبني بر دريافت اجرت المثل بايد اثبات نمايد كه انجام كارهاي منزل به دستور و درخواست همسرش بوده است و هيچ قصد تبرعي از انجام آن‌ها نداشته است. البته در اين مرحله قانونگذار سختگير نيست و تنها شهادت زن را براي اثبات كافي مي‌داند. پس از شهادت زن قاضي دادگاه يك كارشناس رسمي دادگستري را مامور محاسبه ميزان اجرت المثل او تعيين مي‌كند. بعد از محاسبه مبلغ اجرت المثل دادگاه زوج را مسئول پرداخت آن محسوب مي‌كند و زوج موظف مي‌شود آن را به طور نقد يا در مواردي با رضايت قانونگذار به صورت قسطي بپردازد.

نحوه محاسبه اجرت المثل زن در طلاق توافقي

تا چند سال پيش اجر‌ت المثل تنها زماني به زوجه تعلق مي‌گرفت كه زوجين در حال جدا شدن و طلاق بودند و حتما مي‌بايست اين درخواست طلاق از سوي زوج مي‌بود. اما با توجه به قانون جديد زن هر زمان كه بخواهد چه طلاق از سوي خودش باشد چه شوهرش و حتي در ايام زندگي مشترك با شوهرش نيز مي‌تواند دريافت اجرت المثل را از دادگاه بخواهد.

درباره طلاق توافقي دادگاه تعيين مبلغ اجرت المثل را به عهده طرفين و توافق آن‌ها گذاشته است و زوجين مي‌توانند با موافت يكديگر هر مبلغي را در نظر بگيرند و در اينجا قانونگذار موظف است تصميم آن‌ها را محترم بشمارد و از آن تبعيت كند. در صورتي كه زوجين در طلاق توافقي با يكديگر اتفاق نظر نداشته باشند و يا زوج بخواهد از پرداخت اجرت المثل سرباز زند دادگاه مي‌تواند با درخواست زوجه وارد عمل شده و ميزان آن را تعيين كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اجرت المثل زن در طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اجرت المثل زن در طلاق توافقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع :‌ اجرت المثل طلاق توافقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۳۴:۰۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی