مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در اين مقاله قصد داريم تا به بحث پيرامون وكيل پايه يك دادگستري بپردازيم. پيش از بيان هر مطلبي بايد به معناي وكيل در لغت رجوع كنيم؛ وكيل شخصي است كه توسط شخص حقيقي و يا حقوقي ديگري بعد از انعقاد عقد وكالت مأمور مي‌شود تا كاري را انجام دهد. به عبارت ديگر وكيل بعد از انعقاد عقد وكالت به نمايندگي و به نيابت از اشخاص حقيقي و حقوقي در امور حقوقي از آن‌ها دفاع مي‌كند.
مطابق اصل ۳۵ قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران طرفين دعوا در تمامي دادگاه‌ها از حق انتخاب وكيل برخوردار مي‌باشند. همچنين اين فرض نيز در نظر گرفته شده است كه آن‌ها توانايي انتخاب وكيل را نداشته باشند كه در اين صورت امكانات تعيين وكيل براي آن‌ها فراهم مي‌شود.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : وكيل پايه يك دادگستري

به چه شخصي وكيل پايه يك دادگستري مي‌گويند ؟

فارغ‌التحصيلان رشته حقوق، فقه و مباني حقوق اسلامي و يا هم تراز آن در حوزه علميه اين فرصت را دارند كه در آزمون كانون وكلاي دادگستري شركت كنند و در صورتي كه در اين آزمون پذيرفته شوند بايد به مدت ۱۸ ماه دوره كارآموزي خود را سپري كنند و در آخر بعد از قبولي در آزمون اختبار كه شامل دو مرحله كتبي و مصاحبه علمي شفاهي مي‌باشد مي‌توانند در مراسم تحليف حضور پيدا كنند و بعد از اتيان سوگند به عنوان وكيل پايه يك دادگستري در نظر گرفته مي‌شوند. لازم به ذكر است كه اين رقابت ميان فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي مذكور رقابت بسيار سختي مي‌باشد. در ادامه به بيان انواع وكالت و اقسام مختلف آن مي‌پردازيم.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكيل مالياتي را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكيل حقوقي را مطالعه نماييد.

انواع وكلاي پايه يك دادگستري

وكيل انتخابي

همان طور كه پيش‌تر اشاره شد در قانون اساسي بيان شده است كه اشخاص در تمامي دادگاه‌ها حق انتخاب وكيل خود را دارند. به همين ترتيب وكيل انتخابي وكيلي است كه شخص حقيقي و يا حقوقي او را انتخاب مي‌كند تا به نيابت و نمايندگي از طرف آن‌ها در مراجع قضايي از حقوقشان دفاع كند.

وكيل تسخيري

موقعيتي را تصور كنيد كه يك دعواي كيفري در جريان مي‌باشد و متهم اين دعوا به دلايلي از جمله عدم استطاعت مالي و يا موارد ديگر نتواند براي خودش وكيل انتخاب كند. با توجه به اصل ۳۵ قانون اساسي حضور وكيل در فرايند رسيدگي و دادرسي ضروري مي‌باشد بنابراين در صورت تحقق چنين موقعيتي بعد از اينكه دادگاه تشكيل جلسه دهد، از ميان وكلاي دادگستري به طور رايگان وكيلي براي متهم در نظر گرفته مي‌شود به نام وكيل تسخيري تا بتواند در فرايند دادرسي از متهم دفاع كند.

وكيل معاضدتي | وكيل پايه يك

پيش‌تر اشاره كرديم كه در دعاوي كيفري اشخاص در صورت عدم استطاعت مالي و يا امتناع از انتخاب وكيل با تشخيص دادگاه از وكيل تسخيري براي دفاع از حقوقشان بهره‌مند مي‌شوند. راجع به وكيل معاضدتي بايد اشاره كنيم كه در صورت تحقق موقعيت مشابه در شرايطي كه دعواي در حال رسيدگي يك دعواي حقوقي باشد و دادگاه تشخيص دهد كه شخص در عسر و حرج قرار دارد و يا اينكه كميسيون معاضدت كانون وكلا اين تشخيص را دهد براي شخص وكيل معاضدتي تعيين مي‌شود.

وكيل اتفاقي وكيل پايه يك است يا خير؟

در خصوص اين عنوان بايد به اين نكته اشاره كرد كه بر خلاف ساير موارد كه شخص، وكيل پايه يك دادگستري بود در اينجا با اشخاص تحصيل كرده در رشته حقوق رو به رو هستيم.
به عبارت ديگر اشخاصي كه در اين رشته تحصيل كرده‌اند در مواردي ممكن است پرونده يكي از نزديكان را به دست بگيرند. در اين صورت مي‌توانند از كانون مزبور براي رسيدگي به آن مورد خاص پروانه وكالت موردي بگيرند و در اين صورت به آن‌ها وكيل اتفاقي مي‌گويند. در واقع اين افراد در رشته حقوق تحصيل كرده‌اند ولي شغلشان وكالت نيست يا هنوز وكيل نشده‌اند.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكيل طلاق تهران را مطالعه نماييد.

قرارداد وكالت

همان طور كه مي‌دانيد وكالت يك قرارداد است و براي اينكه اين قرارداد بتواند اجرا شود بايد شرايط اساسي صحت معاملات و قراردادها به طور كامل رعايت گردد كه در ادامه به بررسي مواردي كه بايد به آن‌ها توجه شود مي‌پردازيم.
هر دو طرف قرارداد بايد با رضايت و قصد اين قرارداد را امضا كنند ضمن اينكه اهليت آن دو از اهميت ويژه‌اي برخوردار مي‌باشد.
با انعقاد عقد وكالت، وكيل به نيابت از موكل خود به امور حقوقي او رسيدگي مي‌كند. نكته‌اي كه بايد به آن توجه شود اين است كه اين اعمال بايد نيابت پذير باشند.
زماني كه يك وكيل مجوز وكالت خود را دريافت مي‌كند در تمام امور مي‌تواند وكالت كند منظور از تمام امور امور حقوقي و كيفري مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكالت را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص وكيل پايه يك دادگستري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وكيل پايه يك دادگستري پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : وكيل پايه يك دادگستري

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وكيل پايه يك دادگستري،
موضوع:
[ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۴۷:۵۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

با شنيدن خيانت در امانت چه چيزي در ذهنتان نقش مي‌بندد؟ اين جرم يكي از رايج‌ترين جرايم در داسرا‌ها مي‌باشد. معمولا در اين زمانه افراد كمي پيدا مي‌شوند كه به فرد ديگري اعتماد كنند و بخواهند مال يا پول خود را نزد آن‌ها به امانت بگذارند. اما عده كمي هم هستند كه اعتماد مي‌كنند كه گاهي اين اعتماد موجب پشيماني آن‌ها مي‌گردد. در اين موقعيت بايد بدانيم كه چه كاري بايد انجام دهيم تا به حق خود برسيم و ما در ادامه به اين مطلب مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : خيانت در امانت

جرم خيانت در امانت

اين جرم در زمره جرايمي قرار دارد كه هم در قرآن و آيات و روايات و هم در قانون براي آن مجازات قرار داده‌اند.

خيانت به معناي پيمان‌شكني و نقض عهد امانت‌داري مي‌باشد و امانت در اصطلاح عبارت از مالي است كه به وسيله مالك يا قائم مقام يا وكيل وي به شخص ديگري سپرده مي‌شود.

خيانت در امانت در قانون مجازات اسلامي جرم انگاري شده و براي مجرم مجازات تعيين شده (حبس از شش ماه تا سه سال) مجرم خسارت زيان ديده را هم بايد جبران نمايد.

خيانت در امانت عبارت است از انجام اعمالي توسط امين بر روي مالي كه به وي سپرده شده كه اگر با سوء‌نيت امين همراه باشد براي وي مجازات در پي دارد. از مصاديق اين اعمال كه موجب مجازات امين مي‌گردد مي‌توان استعمال، تصاحب، تلف يا مفقود نمودن را نام برد.

استعمال

به معناي استفاده كردن مي‌باشد. فرض كنيد كسي جواهراتش را به دوستش بسپارد تا از آن استفاده كند ولي آن دوست آن را به ديگران قرض دهد يا خودش استفاده كند.

تصاحب

امين ادعاي مالكيت نمايد يا با آن به مثابه مالك برخورد نمايد.

اتلاف

تلف يا نابود كردن مال اماني، يكي ديگر از گونه‌هاي ارتكاب اين جرم مي‌باشد.

مفقود كردن

امين بدون اين كه مال اماني را تلف نمايد، سبب عدم دسترسي مالك به آن مال شود.

مال در چه صورتي امانت محسوب مي‌شود ؟

مهم‌ترين مسئله در ارتكاب يا عدم ارتكاب اين جرم اين است كه ثابت شود مالي كه تلف، تصاحب، استعمال يا مفقود شده است، پيش كسي به امانت گذاشته شده باشد و براي محرز شدن اين عمل بايد اين را در نظر بگيريم كه آن مال يا پول بايد توسط مالك يا متصرفي كه تصرفش قانوني و مشروع بوده به شخص امين سپرده باشد تا به تبع آن سپردن آن شخص نيز مشروع و قانوني بوده باشد.

هرگاه سارق، غاصب يا امثال آن مالي را به امين بسپرند و آن مال در نزد امين تلف، مفقود، استعمال و يا تلف شود، اين جرم رخ نداده است.

همچنين بايد در نظر داشت كه براي امانت بودن مالي در نزد ديگري، اثبات سپردن مال از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است و اگر نتوان وصف سپردن مال را اثبات كرد، در واقع از اساس اين جرم منتفي است و نمي‌توان آن را اثبات كرد.

قياس خيانت در امانت با جرايم مشابه

جرم خيانت در امانت از جرايم مقيد است. يعني حتما بايد جرم سبب نتيجه خاصي شود تا آن جرم از نظر قانونگذار ارتكاب يافته باشد. به همين جهت متضرر شدن مالك يا متصرف بر اثر جرم، لازمه تحقق اين مي‌باشد. اما جرم كلاهبرداري اين گونه نيست و هميشه هم معطوف به نتيجه نيست، نتيجه جرم كلاهبرداري، بردن مال غير است و در كلاهبرداري متهم با توسل به اقدامات متقلبانه، مال غير را به دست مي‌آورد. در صورتي كه در جرم خيانت در امانت زيان ديده از جرم، با ميل و رضاي خود مال خود را در اختيار متهم مي‌گذارد. تفاوت جرم خيانت در امانت با سرقت اين است كه در دزدي مرتكب مال غير را به طور مخفي مي‌ربايد.

مجازات جرم خيانت در امانت

مجازات مرتكب جرم بر اساس ماده ۶۷۴ بخش تعزيرات قانون مجازات اسلامي، حبس از ۶ ماه تا سه سال است. همچنين قانونگذار در ماده ۶۷۳ قانون مجازات، براي سوء‌استفاده از سفيد مهر يا سفيد امضا، يك تا سه سال حبس تعيين كرده است.

شرايط اثبات جرم خيانت در امانت

جرايم دو دسته هستند مشهود و غير مشهود. جرم مشهود يعني در منظر عمومي يا در حضور مأمور اتفاق افتد پس به راحتي قابل تشخيص و اثبات است است. اما جرم غير‌مشهود همچون خيانت در امانت كار را سخت مي‌كند و حتي در مواردي در دادگاه هم نمي‌شود آن را اثبات كرد.

اين موارد بايد براي دادگاه محرز شود تا حكم به مجازات امين دهد:

1- مورد جرم خيانت در امانت مال باشد.

2- سپردن مال به امين: مال مورد امانت بايد به وسيله مالك به امين سپرده بشود.
اثبات اين جرم به اصل مال محدود نمي‌شود. بلكه حتي اگر وجه به دست آمده از فروش مال نيز به شخص امين تسليم شود و نسبت به آن تصرفي انجام پذيرد نيز جرم محقق مي‌شود.

3– سپرده شدن مال از طريق قانوني: منظور از متصرف شخصي است كه مال را به شكلي در تصرف داشته باشد كه بسته به شرايط تصرف، يد وي قانوني شناخته مي‌شود.

4- تعلق مال به غير: بديهتا فرد نمي‌تواند در خصوص اموال خود مرتكب چنين جرمي شود. همانطور كه مي‌دانيم مالك حتي مختار است مال خودش را ويران كند.

نحوه تنظيم شكايت از جرم خيانت در امانت

ابتدا مالك بايد اظهار‌نامه‌اي تنظيم نمايد و امانت خود را در آن مطالبه كند. اگر امين خواسته وي را نپذيرفت و امانت را پس نداد مي‌توان از طريق دادسراي صالح نسبت به شكايت از اين جرم اقدام كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيانت در امانت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيانت در امانت پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : خيانت در امانت

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خيانت در امانت،
موضوع:
[ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۴۶:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در زندگي اجتماعي امروز نقش روابط انساني غير قابل انكار است. بي‌شك در جوامع كنوني افراد از هم جدا نيستند و اعمال و رفتار هر فرد از جامعه بر روي كل اجتماع تاثير مي‌گذارد. از همين رو براي داشتن جامعه‌اي شاد و سالم تمام مردم بايد تلاش كنند و اقدامات فردي ديگر چاره ساز نخواهد بود. خوشبختانه مردم نيز متوجه شده‌‌اند كه هر جامعه‌اي براي ترقي نياز به همت جمعي دارد. به همين دليل در سال‌‌‌‌هاي اخير شاهد شكل گيري گروه‌‌‌‌ها و نهاد‌‌‌‌هايي از سوي مردم هستيم كه هدف آن‌ها انجام امور داوطلبانه براي ‌ايجاد جامعه‌اي متعالي از هر جهت است. در‌ اين مطلب سعي در آشنايي بيشتر با‌ اين سازمان‌هاي مردم نهاد داريم كه مخفف آن سمن ناميده مي‌شود.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : سمن يا سازمان مردم نهاد NGO

سمن يا سازمان‌‌‌‌هاي مردم نهاد چيستند ؟

سمن مخفف سازمان مردم نهاد مرد‌‌‌‌مي‌ مي‌باشد. در طول تاريخ شاهد شكل گيري نهادهاي مرد‌‌‌‌مي‌ بسياري بوديم. اولين نهاد مرد‌‌‌‌مي ‌گسترده و مهم را ‌‌‌‌مي‌توان صليب سرخ جهاني دانست. نهادهاي مرد‌‌‌‌مي‌ يا ‌‌‌‌ان جي او (non governmental organization) سازمان‌‌‌‌هايي هستند متشكل از مردم جامعه براي انجام فعاليت‌‌‌‌هاي اجتماعي، اخلاقي، زيست محيطي و… كه به شكل غير انتفاعي و مستقل از دولت فعاليت مي‌كنند.

از نظر اصطلاحي زماني كه مردم عادي جامعه به شكل داوطلبانه و مستقل از دولت با هم براي انجام دادن يك كار مفيد جمع ‌‌‌‌مي‌شوند سازمان مردم نهاد شكل گرفته است. اهداف‌ اين سازمان انجام دادن فعاليت‌‌‌‌هاي اجتماعي و اخلاقي به منظور ارتقاء و رشد جامعه و همچنين براي افزايش رفاه عمو‌‌‌‌مي‌ است.‌ اين سازمان‌‌‌‌ها با پول خود مردم اداره ‌‌‌‌مي‌شوند.

ويژگي‌‌‌‌هاي يك سمن

اين سازمان‌‌‌‌ها داراي چند ويژگي عمده ‌‌‌‌مي‌باشند از جمله:

1/ عضويت در آن‌ها به شكل داوطلبانه و اختياري است.

2/ فعاليت‌ اين سازمان‌‌‌‌ها به شكل غير انتفاعي بوده يعني براي كسب پول و سود كار انجام نمي‌دهند.

3/ در‌ اين گونه نهاد‌‌‌‌ها رتبه بندي معمول بين اعضا وجود ندارد. در واقع رابطه افراد با هم به شكل افقي است و از نظر حقوقي همه با هم برابر هستند. يكي بر ديگري برتري ندارد.

4/ هيچ وابستگي به دولت يا سياست ندارند.

5/ اهداف و فعاليت‌‌‌‌هاي‌ اين سازمان‌‌‌‌ها با همفكري و مشورت تمام اعضا مشخص مي‌گردد.

اهميت سازمان‌‌‌‌هاي مردم نهاد

قطعا در هر جامعه‌اي‌ اين نهاد‌‌‌‌ها نقش كليدي و مهمي‌ دارند. زيرا در يك جامعه مدني پويا مردم در اداره كشور بايد همكاري كنند و دولت به تنهايي نمي‌تواند عهده دار تمام امور مدني باشد. از همين رو‌ اين نهاد‌‌‌‌ها با فعاليت‌‌‌‌هاي خيرخواهانه خود نه تنها به مردم براي بهبود زندگي خود كمك ‌‌‌‌مي‌كنند بلكه به ياري دولت نيز ‌‌‌‌مي‌پردازند.‌ فعاليت اين سازمان‌‌‌‌ها قطعا در كنار دولت در بخش‌‌‌‌هاي مختلف اقتصادي و اجتماعي باعث رشد جامعه ‌‌‌‌مي‌شوند.

نحوه ثبت سازمان مردم نهاد يا سمن NGO 

تمام اشخاص بالاي 18 سال كه تابعيت ‌ايراني دارند در صورت نداشتن محكوميت كيفري موثر ‌‌‌‌مي‌توانند سازمان مردم نهاد تاسيس نمايند. حداقل اعضا بايد پنج نفر باشند كه از ميان آن‌ها دو نفر حتما بايد در زمينه‌اي كه مدنظر نهاد است مانند محيط زيست تخصص كامل داشته باشند.

براي تاسيس سازمان مردم نهاد بايد با مدارك هويتي و ساير مدارك مورد نياز به دفتر امور اجتماعي استانداري محل اقامت خود مراجعه نماييد. شما ‌‌‌‌مي‌توانيد در تمامي مراحل تاسيس سازمان خود از خدمات حقوقي وكلاي وكيل دات كام بهره ببريد.

انواع سازمان‌‌‌‌هاي مردم نهاد ‌ايران

در سرتاسر دنيا نهاد‌‌‌‌هاي مرد‌‌‌‌مي‌ بسياري وجود دارد. در ‌ايران نيز‌ اين سازمان‌‌‌‌ها از مردم تشكيل شده و فعاليت ‌‌‌‌مي‌كنند. فعاليت عمده ‌‌‌‌ان جي او‌‌‌‌هاي ‌ايران در زمينه فرهنگي، اجتماعي، آموزشي، حقوق خانواده، مذهبي، محيط زيست و… ‌‌‌‌مي‌باشد. در زير به چند مورد اشاره ‌‌‌‌مي‌گردد:

  • گروه‌‌‌‌هاي سبز و جمعيت ترويج دوستي با طبيعت كه در زمينه محيط زيست و حيوانات فعاليت ‌‌‌‌مي‌كنند.
  • هلال احمر.
  • جوامع صنفي مانند جامعه مهندسان مشاور.
  • بنياد 15 خرداد.
  • و…

چگونگي عضويت در سازمان‌‌‌‌هاي مردم نهاد

ممكن است براي بسياري از افراد‌ اين سوال پيش بيايد كه چگونه ‌‌‌‌مي‌توان عضوي از يك ‌‌‌‌ان جي او شد. براي‌ اين منظور شما بايد در ابتدا سازمان مورد نظر خود را انتخاب كنيد و بعد هم فرم عضويت در آن را تكميل نموده و براي سازمان ارسال نماييد. قطعا‌ اين سازمان‌‌‌‌ها اعضاي جديد را ‌‌‌‌مي‌پذيرند. حتي در برخي از مواقع خود آن‌ها طي اطلاعيه‌اي درخواست كمك و جذب داوطلب ‌‌‌‌مي‌نمايند. اكثر‌ اين سازمان‌‌‌‌ها در شبكه‌‌‌‌هاي اجتماعي مانند‌ اينستاگرام داراي صفحه رسمي هستند.

شما ‌‌‌‌مي‌توانيد با يك جستجو ساده نهاد مرد‌‌‌‌مي ‌مورد نظر خود را پيدا كرده و كمك‌‌‌‌هاي مالي و غير مالي خود را انجام دهيد. البته نبايد‌ اين نكته را فراموش كرد كه برخي از افراد سودجو به نام نهاد مرد‌‌‌‌مي‌ به اخذ پول و كلاهبرداري ‌‌‌‌مي‌پردازند. پس در ابتدا قبل از هر اقدا‌‌‌‌مي‌ درباره سازمان مورد نظر خود اطلاعات كسب كنيد تا از قانوني بودن فعاليت آن‌ها مطلع گرديد.

سوالات متداول

سازمان مردم نهاد چيست ؟

سازمان‌‌‌‌هايي متشكل از مردم براي انجام فعاليت‌‌‌‌هاي خيرخواهانه و داوطلبانه كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چگونه در ‌ايران عضو سازمان مردم نهاد شويم ؟

با پر كردن فرم عضويت در سايت سازمان مورد نظر خود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چگونه ‌‌‌‌مي‌توان يك سازمان مردم نهاد يا ‌‌‌‌ان جي او تشكيل داد ؟

از طريق مراجعه به دفتر امور اجتماعي استاندار كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد سازمان‌‌‌‌هاي مردم نهاد‌‌‌‌ مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد. همچنين با عضو شدن در كانال تلگرا‌‌‌‌مي‌ وكيل دات كام از آخرين اخبار حقوقي مطلع شويد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سمن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سمن پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : سمن يا سازمان مردم نهاد NGO


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۴۰:۱۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه تعداد‌ كارگران شركت‌ها و كارگاه‌ها بسيار افزايش يافته است و كسب و كار‌ها رونق خوبي دارد. در سال‌هاي اخير قانون گذاران براي اينكه بتوانند از كارگران و كارمندان حمايت كرده باشند قانون كار را وضع نموده‌اند. در اين قانون انواع مرخصي ذكر شده است كه يكي از آن‌ها مرخصي تحصيلي مي‌باشد. در ادامه قصد داريم توضيحات كاملي را در اين خصوص خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : مرخصي تحصيلي

مرخصي تحصيلي در قانون كار

همانطور كه در بالا گفته شد در قانون ‌كار چندين ‌نوع ‌مر‌خصي براي كارگران در نظر گرفته شده است كه هر كدام با توجه به نوعشان تعداد روزهاي مشخصي دارند. ‌مر‌خصي تحصيلي نيز يكي از انواع ‌مر‌خصي در قانون كار مي‌باشد كه كارگر مي‌تواند از آن ‌در يك مدت زمان‌ طولاني استفاده كند. ‌مر‌خصي تحصيلي همانطور كه از نامش پيداست براي ادامه تحصيل توسط كارگران اخذ مي‌شود و هرگاه كارگري بخواهد مدرك تحصيلي‌اش را ارتقا دهد مي‌تواند از اين نوع ‌مر‌خصي استفاده كند.

مدت زمان ‌مر‌خصي تحصيلي دو سال مي‌باشد اما اگر كارگر و كارفرما توافق كنند مي‌شود اين ‌مر‌خصي را تا دو سال ديگر نيز تمديد نمود. حال سوالي كه ممكن ‌است ايجاد شود اين است كه آيا دريافت ‌مر‌خصي تحصيلي باعث فسخ قرارداد كار مي‌شود؟ كه در اين مورد جواب منفي است و ‌مر‌خصي كار باعث فسخ قرارداد نمي‌شود بلكه باعث به تعليق در آمدن قرارداد كار خواهد شد.

نحوه دريافت مرخصي كار

براي دريافت ‌مر‌خصي كار كارگر ابتدا مي‌بايست اين نوع ‌مر‌خصي را از كارفرماي خود اخذ كند. حال مي‌بايست كارگر و كارفرما بر سر مدت زمان روز‌هاي ‌مر‌خصي توافق كنند و در صورت توافق شخص مي‌تواند از ‌مر‌خصي استفاده كند. اما اگر كارفرما از ارائه ‌مر‌خصي تحصيلي توسط كارگر خودداري كند كارگر مي‌تواند با مراجعه به اداره كار خواهان ‌رسيدگي به اين موضوع شود و ‌مر‌خصي تحصيلي خود را دريافت كند زيرا اخذ اين نوع ‌مر‌خصي از حقوق قانوني كارگر به حساب مي‌آيد و كارفرما نمي‌تواند او را از دريافت آن منع كند.

بازگشت به كار پس از دريافت مرخصي تحصيلي

همانطور كه در بالا گفته شد دريافت ‌مر‌خصي تحصيلي باعث فسخ قرارداد كار نمي‌شود و تنها آن را به حالت تعليق در مي‌آورد پس در اين صورت كارگر مي‌تواند پس از اتمام روز‌هاي ‌مر‌خصي‌اش به سركار بازگردد و كارفرما نيز موظف است كه با بازگشت او موافقت كند و او را براي كار بپذيرد.

نكته بسيار مهم: ‌مر‌خصي تحصيلي با وجود اينكه حق كارگر است و هر زمان كه‌ بخواهد مي‌تواند آن ‌را دريافت كند اما مدت زمان آن جزو سابقه كاري فرد به حساب نمي‌آيد و فرد براي اينكه بتواند سابقه كاري‌اش را ادامه دهد بايد سركار بازگردد. همچنين اگر كارفرما در مدت زمان دريافت ‌مر‌خصي تحصيلي فوت كند ولي شركت‌ يا كارگاه‌ او پابرجا باشد وارثين مي‌بايست كارگر را دوباره استخدام كنند.

سوالات متداول

‌مر‌خصي تحصيلي به چه دليل دريافت مي‌شود‌ ؟

‌مر‌خصي تحصيلي براي ادامه تحصيل توسط كارگر اخذ مي‌گردد.

مدت زمان ‌مر‌خصي تحصيلي چقدر است‌ ؟

مدت زمان ‌مر‌خصي تحصيلي دو سال مي‌باشد كه در صورت توافق مي‌توان آن را تا دو سال ديگر نيز تمديد كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرخصي تحصيلي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرخصي تحصيلي پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 منبع : مرخصي تحصيلي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرخصي تحصيلي،
موضوع:
[ ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۳۸:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در اين مقاله قصد داريم تا به بررسي عنوان وكيل مالياتي بپردازيم؛ وقتي از چنين وكيلي صحبت مي‌كنيم شخصي مورد نظر ما است كه در هر دو حوزه مالي، حسابداري و حقوق تحصيل كرده و صاحب تجربه مي‌باشد و منظور از حقوق به طور خاص قوانين مالياتي مي‌باشد. از نظر مالي و حسابداري اين وكيل بايد موجب شود تا سود به حداكثر برسد و در مقابل هزينه‌ها كاهش پيدا كند. از نظر حقوقي وكيل مالياتي بايد تمام تلاش خود را بكند تا دسترسي به اين سود در مدت كوتاهي انجام شود. به عبارت ديگر سود در مدت كوتاه به حداكثر برسد. بنابراين كار چنين وكيلي بسيار پيچيده‌تر از يك وكيل حقوقي است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : وكيل مالياتي

ويژگي‌هاي وكيل مالياتي

با توجه به توضيحاتي كه در بالا ارائه شد متوجه مي‌شويم كه وكيل مالياتي بايد در زمينه تخصص خود تجربيات و دانش بسياري داشته باشد. همچنين او بايد داراي مدرك تحصيلي در رشته‌هاي حقوق و مالي و اقتصاد نيز باشد. اين وكيل بايد در زمينه مذاكرات تسلط كافي داشته باشد. به عبارت ديگر روابط عمومي بالاي او موجب مي‌شود تا بتواند مذاكرات بين طرفين را كنترل كند و در نهايت از بروز زيان جلوگيري نمايد.

نكته‌اي كه بايد به آن توجه شود اين است كه بازاريابي و تبليغات بايد متناسب با شركت باشد و در مواردي علي رغم هزينه‌هاي بسيار اين تناسب مورد توجه قرار نمي‌گيرد. وكيل مالياتي وظيفه دارد با بررسي تمام جوانب بازاريابي و تبليغات متناسب با شركت را ارائه دهد تا همانطور كه اشاره شد از بروز زيان جلوگيري كند. چراكه اين امر از نظر حقوقي و همچنين مالي از اهميت بسياري برخوردار مي‌باشد.

همچنين اين وكيل با تسلطي كه بر روي قانون دارد مي‌تواند مسير پرونده‌ها را كوتاه كند. البته نكته حائز اهميت اين است كه تجربه او نيز براي انجام اين كار بسيار موثر مي‌باشد.

با تمام اين توضيحات در مي‌يابيم كه حضور اين وكيل موجب مي‌شود تا از بسياري از زيان‌ها جلوگيري شود مانند پرداخت ماليات مضاعف.

وظائف وكيل مالياتي

با توجه به اينكه وكيل مالياتي با قوانين و آيين‌نامه‌هاي مالياتي آشنايي دارد مي‌تواند با توجه به دانش و تجربه خود موجب شود تا يك سازمان، ماليات كمتري را پرداخت كند. اين امر در دو صورت تحقق پيدا مي‌كند.

دادرسي مالياتي

فرم اظهارنامه مالياتي هر سال توسط كساني كه از صاحبان مشاغل محسوب مي‌شوند به اداره ماليات ارسال مي‌شود. در مواردي ممكن است مأمور مميز مالياتي تشخيص بدهد كه فرم به درستي پر نشده است و مبلغ ماليات آن مبلغ اظهار شده نمي‌باشد. در صورت تحقق چنين موقعيتي وكيل مالياتي بايد پرونده را به دست بگيرد و در مراجع حل اختلاف حاضر شود و از اظهارنامه مالياتي كه به آن ايراداتي وارد شده است دفاع كند تا در نهايت موجب شود كه همان مبلغ قيد شده در اظهارنامه مالياتي پرداخت گردد.

پشتيباني مالياتي

منظور از پشتيباني مالياتي اين است كه وكيل مالياتي موكل خود را با كليات آشنا كند. به عبارت ديگر قوانين مالياتي داراي پيچيدگي‌هايي مي‌باشد كه اين وكيل وظيفه دارد موكلين خود را در جريان آن‌ها قرار دهد. اين امر در نهايت موجب مي‌شود تا صورت‌هاي مالياتي به صورت شفاف تنظيم شوند و حداقل ماليات پرداخت گردد.

در واقع پشتيباني مالياتي را مي‌توان فرايندي دانست كه وكيل مالياتي اعمالي نظير معرفي كردن راه‌هاي استفاده از معافيت‌هاي مالياتي، نظارت كردن بر قرارداد‌هايي كه توسط شركت‌ها منعقد مي‌شود و مواردي از اين قبيل را انجام مي‌دهد.

انواع ماليات

ماليات به دو گروه تقسيم مي‌شود: ماليات مستقيم و ماليات غير‌مستقيم. ماليات مستقيم توسط مأمورين مالياتي به طور مستقيم از دارايي يا درآمد پرداخت‌كنندگان ماليات دريافت مي‌گردد و ماليات غيرمستقيم مالياتي است كه از تمامي شهروندان اخذ مي‌گردد بدون اين كه محسوس باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص وكيل مالياتي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وكيل مالياتي پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

منبع : وكيل مالياتي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاغل سخت و زيان آور،
موضوع:
[ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۰۶:۳۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در جامه امروزي ما مشاغل مختلف و متنوعي وجود دارند كه هركدام با توجه به نوع خود جزو مشاغل سخت يا آسان قرار مي‌گيرند. برخي مشاغل نيز در قانون كار جزو شغل‌هاي سخت و طاقت فرسا قرار گرفته‌اند و طبق قانون كارگراني كه به اينگونه كار‌ها اشتغال دارند داراي حقوقي مي‌باشند و كارفرما مي‌بايست به اين حقوق آن‌ها احترام ‌بگذارد. در ادامه قصد داريم توضيحات مفصلي را در اين خصوص خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مشاغل سخت و زيان آور

 

مشاغل سخت و زيان آور كدامند ؟

‌‌‌مشا‌غل زيادي در كشور جزو شغل‌هاي سخت و زيان آور به حساب مي‌آيند و كارگران زيادي نيز به انجام كار‌هاي سخت مشغول مي‌باشند. ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور شامل دو مورد زير مي‌شوند:

  • يك دسته از ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور شغل‌هايي هستند كه در حين انجام آن‌ها به كارگر آسيب مي‌رسد اما اگر كارگر نكات ايمني و بهداشتي را حين كار رعايت كند ديگر به او آسيبي نمي‌رسد. براي مثال يك فرد جوشكار اگر در حين كار از عينك مخصوص استفاده كند ديگر آسيبي به چشم‌هاي او وارد نخواهد شد.
  • دسته دوم ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور كارهايي هستند كه كارگر در حين آن‌ها آسيب مي‌بيند و حتي اگر نكات ايمني را رعايت كند نيز آسيب كمتر مي‌شود اما بازهم كارگر از لحاظ روحي و جسمي لطمه مي‌خورد. براي مثال فردي ‌كه در معدن كار مي‌كند اگر از كپسول اكسيژن استفاده كند آسيب كمتري به او وارد خواهد شد اما به مرور زمان عوامل فيزيكي و شيميايي معدن براي جسم او ضرر و زيان‌هايي را در پي خواهند داشت.

ساعت كار ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور در روز شش ساعت مي‌باشد و هيچ كارگري در اين نوع ‌‌‌مشا‌غل نبايد بيش از ۳۶ ساعت در هفته كار كند. همچنين هر كارگر قبل از انجام كار مي‌بايست معاينه پزشكي شود و پزشك توانايي جسماني او را براي انجام كار سخت و زيان آور تاييد كند. فرد مي‌بايست هر يك سال كار يك بار معاينه پزشكي شود تا از توانايي او اطمينان حاصل گردد.

بازنشستگي مشاغل سخت و زيان آور

همانطور كه مي‌دانيد افرادي كه كارهاي سخت و زيان آور را انجام مي‌دهند زودتر از ديگر افراد بازنشسته مي‌شوند و اين به اين‌ دليل است كه انجام كار سخت توسط كارگران باعث مي‌شود كه آن‌ها از لحاظ جسماني سريع‌‌‌تر فرسوده شوند. براي اينكه كارگران ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور بتوانند بازنشسته شوند مي‌بايست داراي شرايط زير باشند:

  • اگر فرد داراي بيست سال سابقه كار سخت و زيان آور باشد مي‌تواند بدون شرط سني بازنشسته شود.
  • اگر پزشك قبل از رسيدن سن بازنشستگي فرد تشخيص دهد كه او به علت انجام آن ‌كار فرسوده شده و ديگر قادر به كار نيست بازنشسته خواهد گرديد.

ميزان مرخصي مشاغل سخت و زيان آور

مرخصي براي تمام كارگران چهار هفته در سال در نظر گرفته شده است اما كارگراني كه به كار‌هاي سخت و زيان آور اشتغال دارند مي‌توانند يك هفته بيشتر مرخصي دريافت كنند و طبق قانون آن‌ها مي‌توانند هر شش ماه يك بار به مرخصي‌هاي شانزده روزه بروند.

نكته بسيار مهم: هرگاه شركت يا كارگاهي تاسيس مي‌شود اداره بيمه با كمك ‌بازرسين و پزشكان آن كارگاه را بررسي مي‌كند و اگر كار در آن‌ كارگاه جزو ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور براي كارگران به حساب بيايد كارفرما موظف است كه تجهيزات ايمني و بهداشتي را براي كارگاه خود تهيه كند تا كارگران آسيب كمتري ببينند.

سوالات متداول

كار در معدن جزو كدام ‌‌‌مشا‌غل به حساب مي‌آيد ؟

كار در معدن جزو ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آوري محسوب مي‌شود كه اگر نكات ايمني آن نيز رعايت شود آسيب كم مي‌شود اما بازهم كارگر از لحاظ جسمي لطمه مي‌خورد.

مدت زمان كار براي بازنشستگي كارگران ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور چقدر است ؟

مدت زمان كار براي ‌بازنشستگي ‌‌‌مشا‌غل سخت و زيان آور بيست سال مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مشا‌غل سخت و زيان آور، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مشا‌غل سخت و زيان آور پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : مشاغل سخت و زيان آور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاغل سخت و زيان آور،
موضوع:
[ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۰۴:۲۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از ميان دعاوي تصرف، دعواي تصرف عدواني از اهميت بسزايي برخوردار مي‌باشد و مقررات در اين خصوص، مقررات ويژه‌اي مي‌باشد. در ادامه ابتدا دعواي تصرف عدواني را مطابق قانون تعريف مي‌كنيم و سپس اين دعوا را با دعواي خلع يد و تخليه يد مقايسه مي‌كنيم. در تعريف اجمالي دعواي تصرف بايد بيان كرد كه دعوايي دعواي تصرف محسوب مي‌شود كه موضوع حق تصرفات قبلي‌اي باشد كه خواهان انجام داده است. به زبان ساده‌تر تصرف عبارت است از اين كه مالي در اختيار شخصي باشد و او بتواند در مورد آن مال هر تصميمي كه بخواهد بگيرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع :  دعواي تصرف عدواني

تعريف

در ماده 158 قانون آيين دادرسي مدني اشاره شده است كه در دعواي تصرف عدواني ادعاي متصرف سابق بر اين مي‌باشد كه شخص ديگري بدون رضايت او مال غير‌منقولش را از تصرف وي خارج نموده است و به تصرف درآمدن مجدد آن مال را براي خودش درخواست مي‌نمايد.

اركان دعاوي تصرف

تصرف سابق خواهان

آنچه در خصوص مبحث تصرف عدواني مورد استناد خواهان قرار مي‌گيرد عبارت است از تصرفات سابق خودش در خصوص مال مربوطه و از طريق انجام اين فرايند ذي‌حق بودن خواهان اثبات مي‌شود.

عدواني بودن تصرف

خواهان ادعايش را به اين صورت مطرح مي‌كند كه تصرفات شخص خوانده به شكل عدواني انجام شده است. به زبان ساده‌تر ملك در تصرف شخص خوانده است و اين در حالتي است كه بدون رضايت خواهان اين عمل صورت گرفته است. در واقع كلمه عدواني در لغت به معناي قهر‌آميز بودن مي‌باشد.

تصرف عدواني مسبوق بر تصرف خواهان نباشد

به زبان ساده يعني ابتدا خواهان ملك را تصرف نموده باشد و بعد تصرف خوانده اتفاق افتاده باشد نه اينكه خوانده قبل از خواهان متصرف ملك بوده باشد.

نحوه رسيدگي به دعواي تصرف عدواني و سرانجام آن در صورت پيروزي يا شكست

دادگاه تنها يك سري از موارد را مورد توجه قرار مي‌دهد آن هم اين موضوع است كه آيا خواهان سابقاً متصرف ملك مورد دعوا بوده است يا خير؟ آيا خوانده ملك را از تصرف خواهان خارج كرده است يا خير؟ و آيا اين تصرف شخص خوانده به طور عدواني انجام شده است يا خير؟

پس از اينكه دادگاه موارد ذكر شده را محرز كرد يعني مشخص شد كه خواهان متصرف سابق بوده است و خوانده دعوا موضوع دعوا را از تصرف او خارج كرده است و همچنين تصرف خوانده به شكل عدواني انجام شده است، خوانده محكوم مي‌شود كه از موضوع دعوا، تصرف عدواني خود را رفع كند.

اگر خواهان بتواند ادعايش را در دادگاه اثبات كند، به عنوان مثال اگر مورد دعوا يك ملك باشد آن ملك از تصرف خوانده خارج مي‌شود و به شخصي كه سابقاً تصرف داشته يعني خواهان برگردانده مي‌شود.

در صورتي كه موارد ذكر شده در دادگاه احراز نشود دادگاه مربوطه خواهان را به بي‌حقي محكوم مي‌كند. در اينجا اهميت ندارد كه خواهان مالك مال باشد يا خير.

اهميت مالكيت در دعواي تصرف عدواني

نكته جالب توجه اينجاست كه مالك بودن يا نبودن شخص خواهان اهميتي ندارد. در خصوص دعاوي تصرف عدواني دادگاه وارد مباحثي مثل دلايل مالكيت نمي‌شود.
نكته‌اي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه اگر شخصي در خصوص تصرف عدواني دعوايي طرح كند و در اين دعوا شكست بخورد و توسط دادگاه بي‌حق تشخيص داده شود اين شكست خوردن مانعي در خصوص اقامه دعواي مالكيت ايجاد نمي‌كند و همان شخص مي‌تواند دعواي مالكيت مطرح كند.
موضع‌گيري قانونگذار در خصوص دعواي تصرف به اين صورت است كه از شخص متصرف حمايت كرده است و اين حمايت در برابر مالك هم همچنان برقرار مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تفاوت دعواي تصرف عدواني حقوقي و كيفري را مطالعه نماييد.

دعواي تصرف عدواني در مقايسه با دعواي خلع يد و دعواي تخليه يد

محور رسيدگي به دعاوي تصرف از اين قرار است كه خواهان سابق بر خوانده بر موضوع دعوا تصرف داشته باشد و تصرفي كه خوانده انجام داده است به شكل عدواني صورت گرفته باشد، امّا در دعواي خلع يد آنچه كه اهميت دارد اين است كه شخص خواهان مالك باشد و ادله مناسب را ارائه دهد و هچنين بايد اثبات شود كه يد خوانده يد غاصبانه‌اي است.
دعواي تخليه يد بحث متفاوتي دارد. اين دعوا به اين صورت است كه خواهان مالك است و خوانده مالكيت او را مي‌پذيرد. در مقابل خواهان قبول دارد كه يد خوانده يد قانوني مي‌باشد امّا ادعاي خواهان اين است كه شكل تصرف خوانده بر ملك، بر خلاف قانون و قرارداد ميان آن‌ها مي‌باشد. دعواي خلع يد در مفهوم اعم شامل هر سه دعواي تصرف عدواني، تخليه يد و خلع يد در مفهوم اخص مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعواي تصرف عدواني، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دعواي تصرف عدواني پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع :  دعواي تصرف عدواني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دعواي تصرف عدواني،
موضوع:
[ ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۱۴:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از ميان دعاوي تصرف، دعواي تصرف عدواني از اهميت بسزايي برخوردار مي‌باشد و مقررات در اين خصوص، مقررات ويژه‌اي مي‌باشد. در ادامه ابتدا دعواي تصرف عدواني را مطابق قانون تعريف مي‌كنيم و سپس اين دعوا را با دعواي خلع يد و تخليه يد مقايسه مي‌كنيم. در تعريف اجمالي دعواي تصرف بايد بيان كرد كه دعوايي دعواي تصرف محسوب مي‌شود كه موضوع حق تصرفات قبلي‌اي باشد كه خواهان انجام داده است. به زبان ساده‌تر تصرف عبارت است از اين كه مالي در اختيار شخصي باشد و او بتواند در مورد آن مال هر تصميمي كه بخواهد بگيرد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع :  دعواي تصرف عدواني

تعريف

در ماده 158 قانون آيين دادرسي مدني اشاره شده است كه در دعواي تصرف عدواني ادعاي متصرف سابق بر اين مي‌باشد كه شخص ديگري بدون رضايت او مال غير‌منقولش را از تصرف وي خارج نموده است و به تصرف درآمدن مجدد آن مال را براي خودش درخواست مي‌نمايد.

اركان دعاوي تصرف

تصرف سابق خواهان

آنچه در خصوص مبحث تصرف عدواني مورد استناد خواهان قرار مي‌گيرد عبارت است از تصرفات سابق خودش در خصوص مال مربوطه و از طريق انجام اين فرايند ذي‌حق بودن خواهان اثبات مي‌شود.

عدواني بودن تصرف

خواهان ادعايش را به اين صورت مطرح مي‌كند كه تصرفات شخص خوانده به شكل عدواني انجام شده است. به زبان ساده‌تر ملك در تصرف شخص خوانده است و اين در حالتي است كه بدون رضايت خواهان اين عمل صورت گرفته است. در واقع كلمه عدواني در لغت به معناي قهر‌آميز بودن مي‌باشد.

تصرف عدواني مسبوق بر تصرف خواهان نباشد

به زبان ساده يعني ابتدا خواهان ملك را تصرف نموده باشد و بعد تصرف خوانده اتفاق افتاده باشد نه اينكه خوانده قبل از خواهان متصرف ملك بوده باشد.

نحوه رسيدگي به دعواي تصرف عدواني و سرانجام آن در صورت پيروزي يا شكست

دادگاه تنها يك سري از موارد را مورد توجه قرار مي‌دهد آن هم اين موضوع است كه آيا خواهان سابقاً متصرف ملك مورد دعوا بوده است يا خير؟ آيا خوانده ملك را از تصرف خواهان خارج كرده است يا خير؟ و آيا اين تصرف شخص خوانده به طور عدواني انجام شده است يا خير؟

پس از اينكه دادگاه موارد ذكر شده را محرز كرد يعني مشخص شد كه خواهان متصرف سابق بوده است و خوانده دعوا موضوع دعوا را از تصرف او خارج كرده است و همچنين تصرف خوانده به شكل عدواني انجام شده است، خوانده محكوم مي‌شود كه از موضوع دعوا، تصرف عدواني خود را رفع كند.

اگر خواهان بتواند ادعايش را در دادگاه اثبات كند، به عنوان مثال اگر مورد دعوا يك ملك باشد آن ملك از تصرف خوانده خارج مي‌شود و به شخصي كه سابقاً تصرف داشته يعني خواهان برگردانده مي‌شود.

در صورتي كه موارد ذكر شده در دادگاه احراز نشود دادگاه مربوطه خواهان را به بي‌حقي محكوم مي‌كند. در اينجا اهميت ندارد كه خواهان مالك مال باشد يا خير.

اهميت مالكيت در دعواي تصرف عدواني

نكته جالب توجه اينجاست كه مالك بودن يا نبودن شخص خواهان اهميتي ندارد. در خصوص دعاوي تصرف عدواني دادگاه وارد مباحثي مثل دلايل مالكيت نمي‌شود.
نكته‌اي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه اگر شخصي در خصوص تصرف عدواني دعوايي طرح كند و در اين دعوا شكست بخورد و توسط دادگاه بي‌حق تشخيص داده شود اين شكست خوردن مانعي در خصوص اقامه دعواي مالكيت ايجاد نمي‌كند و همان شخص مي‌تواند دعواي مالكيت مطرح كند.
موضع‌گيري قانونگذار در خصوص دعواي تصرف به اين صورت است كه از شخص متصرف حمايت كرده است و اين حمايت در برابر مالك هم همچنان برقرار مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تفاوت دعواي تصرف عدواني حقوقي و كيفري را مطالعه نماييد.

دعواي تصرف عدواني در مقايسه با دعواي خلع يد و دعواي تخليه يد

محور رسيدگي به دعاوي تصرف از اين قرار است كه خواهان سابق بر خوانده بر موضوع دعوا تصرف داشته باشد و تصرفي كه خوانده انجام داده است به شكل عدواني صورت گرفته باشد، امّا در دعواي خلع يد آنچه كه اهميت دارد اين است كه شخص خواهان مالك باشد و ادله مناسب را ارائه دهد و هچنين بايد اثبات شود كه يد خوانده يد غاصبانه‌اي است.
دعواي تخليه يد بحث متفاوتي دارد. اين دعوا به اين صورت است كه خواهان مالك است و خوانده مالكيت او را مي‌پذيرد. در مقابل خواهان قبول دارد كه يد خوانده يد قانوني مي‌باشد امّا ادعاي خواهان اين است كه شكل تصرف خوانده بر ملك، بر خلاف قانون و قرارداد ميان آن‌ها مي‌باشد. دعواي خلع يد در مفهوم اعم شامل هر سه دعواي تصرف عدواني، تخليه يد و خلع يد در مفهوم اخص مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعواي تصرف عدواني، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دعواي تصرف عدواني پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع :  دعواي تصرف عدواني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دعواي تصرف عدواني،
موضوع:
[ ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۱۳:۳۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از مباحث مهم حقوقي كه موضوع بسياري از پرونده‌هاي حقوقي مي‌باشد مالكيت است. در بيشتر اوقات مالك كسي است كه سند به نام او در دفتر املاك به ثبت رسيده است. مالكيت به رابطه ميان شخص و مال گفته مي‌شود كه به موجب آن ساير افراد نمي‌توانند مال موردنظر را تصرف كرده و از آن استفاده كنند و در مقابل هم مالك مي‌تواند بر اساس اين رابطه، هر تصرف و هر كاري كه خواست نسبت به مال خود انجام دهد. در ادامه به بررسي اثبات مالكيت و روش‌هاي آن و هم چنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : اثبات مالكيت 

اثبات مالكيت

طبق ماده 22 قانون ثبت، ملك مطابق قانون در دفتر املاك بايد به ثبت برسد. دولت فقط كسي را كه ملك به اسم او ثبت گشته يا كسي را كه ملك مزبور به او منتقل گشته و اين انتقال نيز در دفتر املاك به ثبت رسيده يا اين كه ملك مزبور از مالك رسمي به او ارث رسيده باشد مالك مي‌پندارد.

اصولا اين دعوا زماني موضوعيت پيدا مي‌كند كه اختلافي در مالكيت ايجاد شود و در چنين صورتي طرح دعواي مزبور لازم مي‌گردد.

روش‌هاي اثبات مالكيت

1 – سند

يكي از مهم‌ترين دلايل اثبات مالكيت، سند است. طبق قانون دولت فقط كسي را كه مال مورد نظر مانند املاك به نام وي در دفتر اسناد رسمي به ثبت رسيده است را به عنوان مالك مي‌شناسد.

2 – شاهد

در برخي از مواقع مي‌توان با استفاده از شاهد، مالكيت خود را بر اموال ثابت كرد. البته در صورتي كه شهادت براي اثبات مالكيت طرح شود، نمي‌تواند مالكيت مدعي را در مقابل طرفي كه داراي سند رسمي است، اثبات كند.

3 – تصرف

تصرف يا همان اماره يد، يكي ديگر از روش‌هاي اثبات مالكيت مي‌باشد. اماره يد به اين معناست شخصي كه مالي را در اختيار دارد و مانند مالك با آن رفتار مي‌نمايد، مالك آن مال است مگر در صورتي كه خلاف آن ثابت شود. براي مثال شخصي كه كتابي در دست دارد و كسي آن را مي‌بيند حتما مي‌گويد كه كتاب براي خود آن شخص است.

البته اماره يد جايي مي‌تواند مطرح گردد كه دليل ديگري مانند سند مالكيت يا شاهدي وجود ندارد.

شرايط دعواي اثبات مالكيت

اين دعوا يكي از دعاوي رايج در زمينه املاك بوده كه براي طرح آن بايد شرايطي وجود داشته باشد.

1 – وجود قرارداد كتبي يا شفاهي

كسي كه خواهان دعواي اثبات مالكيت است بايد قراردادي مبني بر انتقال مالكيت يا ادله‌اي مبني بر مالكيت ارائه نمايد كه در اين مورد، خواهان ممكن است سند عادي ارائه كند تا قرارداد، مالكيتش را تاييد كند. 

2 – اثبات اعتبار قرارداد

با اثبات وجود يك قرارداد ورق به نفع خواهان برمي‌گردد و ظاهرا مالك شناخته مي‌شود مگر اينكه خوانده سند را مورد انكار يا ترديد قرار دهد يا ادعاي جعل نمايد و اگر دليلي بر بي‌اعتباري قرارداد ارائه كند خواهان بايد پاسخ دهد وگرنه ممكن است دلايل خوانده پذيرفته شود و سند بي‌اعتبار گردد.

دادگاه صالح

براي اثبات مالكيت بر اساس نوع مال صلاحيت دادگاه براي رسيدگي به اين امر متفاوت خواهد بود.

اگر مال منقول باشد، دادگاه صالح براي رسيدگي، دادگاه محل اقامت مدعي‌عليه كه مال منقول در تصرف اوست مي‌باشد و اگر كه مال غير‌منقول بود، دادگاه محل وقوع مال غير‌منقول صالح به رسيدگي خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اثبات مالكيت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اثبات مالكيت پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : اثبات مالكيت 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اثبات مالكيت،
موضوع:
[ ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۱۱:۰۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از جمله مسائل مهمي كه طرفين بعد از طلاق با آن رو‌به‌رو مي‌شوند، مسئله حضانت فرزند بعد از طلاق و ملاقات با آنان مي‌باشد. مسئله طلاق نبايد موجب شود كه پدر يا مادر از حق ملاقات با فرزند خود محروم شوند. پس پدر يا مادر مي‌توانند بعد از طلاق با فرزند خود ملاقات داشته باشند. در ادامه به بررسي موضوع ملاقات با فرزند و هم چنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم. توصيه مي كنيم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : ملاقات فرزند پس از طلاق

ملاقات با فرزند پس از طلاق

طبق ماده 1174 قانون مدني، اگر به علت طلاق يا به هر جهت ديگر والدين طفل در يك منزل مشترك زندگي نكنند هر يك از پدر يا مادر كه طفل تحت حضانت او نيست، حق ملاقاتش با طفل محفوظ است. تعيين زمان و مكان ملاقات و ساير جزئيات مربوط به آن در صورت اختلاف با دادگاه صالح مي‌باشد.

بيشتر بخوانيد :  كاهش مدت زمان ملاقات با فرزند

نكات مهم ماده

از نكات مربوط به اين ماده اين است كه هر كدام از پدر و مادر حق ملاقات با فرزند خود را خواهند داشت. طبق همين ماده‌اي كه گفتيم هيچ كدام از پدر و مادر نمي‌توانند سبب جلوگيري از ملاقات با فرزند توسط ديگري شوند. به همين جهت است كه نمي‌توان بدون اجازه طرف مقابل، فرزند را از كشور و يا از شهر خارج كرد مگر اين كه دادگاه طبق مصلحت طفل اين اجازه را صادر كند.

بنابراين هر كدام از والدين حق دارند كه در زمان‌هاي تعيين شده با كودك خود ملاقات داشته باشند و حتي فاسد بودن مادر يا پدر هم موجب عدم استحقاق او براي ملاقات با فرزند خود نمي‌باشد. البته در صورتي كه ملاقات با پدر يا مادري كه حضانت فرزند به عهده او نمي‌باشد براي كودك مضر باشد و دادگاه بر اين امر واقف شود، مي‌تواند سررسيد زمان‌هاي ملاقات را طولاني‌تر كند.

در صورتي كه كلا ملاقات با فرزند براي وي خوف جاني در بر داشته باشد، مي‌توان با حكم دادگاه از ديدار فرزند با آن والدي كه دچار چنين مشكلي هست، جلوگيري نمود.

طبق ماده در صورتي كه پدر و مادر درباره تعيين زمان و مكان ملاقات با فرزند و ساير جزئيات مربوط به آن توافق نداشته باشند، تعيين اين موارد با دادگاه مي‌باشد.

هم چنين طبق ماده 663 قانون مجازات اسلامي مصوب سال 1375، كسي كه طفلي كه به وي سپرده شده است، در صورت مطالبه اشخاصي كه قانوني اين حق را دارند، نمي‌تواند از تحويل طفل امتناع ورزد، اگر چنين كند به مجازات از سه تا شش ماه حبس يا به پرداخت جزاي نقدي از يك ميليون و پانصد هزار ريال تا سه ميليون ريال محكوم مي‌گردد.

بيشتر بخوانيد :  جلوگيري از ملاقات فرزند 

موانع حضانت فرزند

در شرايطي حتي مي‌توان از والدي كه صلاحيت نگهداري از كودك را ندارد سلب حضانت نمود. در اين صورت براي گرفتن حضانت فرزندتان بايد از طربق اقامه دعوا در مرجع صالح اقدام نماييد.

موارد ذيل از مصاديق عدم مواظبت و يا انحطاط اخلاقي والدين است در صورت دارا بودن اين شرايط مي‌توان از وي سلب حضانت نمود:

1 – به الكل، مواد مخدر و قمار معتاد بودن.

2 – به فساد اخلاقي و فحشا مشهور گشتن.

3 – بيماري‌هاي رواني داشتن. پزشك آن را تشخيص مي‌دهد.

4 – سوء استفاده كردن از فرزند يا مجبور نمودن وي به انجام مشاغل ضد‌اخلاقي مانند فساد و فحشاء، تكدي‌گري و قاچاق.

5 – ضرب و شتم كودك و رساندن آسيب به وي خارج از حد متعارف.

توصيه مي‌كنيم مقاله موانع حضانت را مطالعه نماييد.

بيشتر بخوانيد : موانع حضانت از فرزند 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ملاقات فرزند پس از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ملاقات فرزند پس از طلاق پاسخ دهند .

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

منبع : ملاقات فرزند پس از طلاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ملاقات فرزند پس از طلاق،
موضوع:
[ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۳:۳۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی