مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

پس از برقراري عقد نكاح ميان زوجين و ازدواج براي هر يك حقوقي ايجاد مي‌شود. در عوض ايشان موظف به انجام وظايف و مسئوليت‌هاي جديدي مي‌گردند. برخي از اين مسئوليت‌ها شرعا مشخص نشده‌اند و انجامشان به تمايل طرفين بستگي دارد. اما يك سري وظايف هستند كه در قانون صريحا به آن‌ها اشاره شده است و عدم اجرايشان ضمانت اجراي قانوني در پي دارد. حال مي‌خواهيم بدانيم قانون چه ضمانت اجرايي براي سرپيچي زوجين و علي الخصوص زن از انجام اين وظايف در نظر گرفته است؟ از آن گذشته به بررسي پاسخ اين سوال مي‌پردازيم كه آيا عدم تمكين جرم است؟

براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد : 

جرم عدم تمكين زن

جرم تمكين زن

جرم تمكين

 

 

 

 

 

 

تمكين چيست ؟

مطابق ماده ۱۱۰۲ قانون مدني بعد از بسته شدن عقد نكاح زوجين از حقوق و تكاليفي برخوردار مي‌شوند. اين تكاليف تمكين نام دارند و رعايتشان الزامي است. يكي از مهم‌ترين اين وظايف انجام رابطه جنسي با مرد است كه زن در صورت عدم ايفاي آن يا ترك منزل و… ناشزه محسوب مي‌گردد. براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص تمكين كليك نماييد.

عدم تمكين

همانطور كه در بالا اشاره شد انجام وظايفي كه در قانون آمده‌اند اجباري است و خودداري و سرپيچي از انجام آن‌ها ضمانت اجرا به دنبال دارد. به خودداري و سرپيچي از وظايف از طرف زوجين نشوز و به مردي كه تمكين نكند ناشز و نيز به زني كه عدم تمكين كند ناشزه گويند.

بررسي جرم بودن يا نبودن عدم تمكين زن

بايد اظهار داشت كه عدم تمكين جرم نيست و به دنبال آن مجازات ندارد. چراكه در قانون عدم ايفاي وظايف زناشويي از جانب زن جرم تلقي نشده و نهايتا در صورت اثبات نشوز زن وي با ضمانت اجراهايي مواجه مي‌گردد.

ضمانت اجراي عدم تمكين زن | جرم عدم تمكين

زماني كه زن به نشوز متهم گردد زوج مي‌تواند يك دادخواست مبني بر عدم تمكين همسرش به دادگاه ارسال كند. پس از تشكيل جلسه دادگاه با حضور زوجين و بررسي موضوع بحث اگر نشوز زوجه اثبات گردد وي مطابق قانون مجبور به انجام وظايف خود مي‌گردد و اگر باز هم از وظايف خود سرپيچي كند ضمانت اجراهاي زير براي زن در نظر گرفته مي‌شود:

۱- غير مستحق دانستن وي به دريافت نفقه (نفقه به او تعلق نمي‌گيرد ).

۲- استحقاق دريافت اجرت‌المثل را ندارد.

۳- در شرايطي نيز با عدم تمكين طولاني زن مرد مي‌تواند اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه بگيرد.

۴- مرد مي‌تواند طلاق زوجه را از دادگاه درخواست كند.

۵- عدم استحقاق دريافت تصنيف دارايي: طبق قانون اگر درخواست طلاق از سوي مرد صورت گيرد نصف اموال زوج به زن تعلق مي‌گيرد اما در صورتي كه ناشزه بودن زن اثبات گردد او از دريافت نصف دارايي محروم مي‌گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جرم عدم تمكين زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جرم عدم تمكين زن پاسخ دهند.

 

منبع : جرم عدم تمكين زن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جرم عدم تمكين زن،
موضوع:
[ ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۵۶:۴۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

داشتن يك زندگي آرام و تشكيل خانواده حق تمام انسان‌هاست. گاهي پيش مي‌آيد كه افراد به دليل وضعيت خاص جسمي يا روحي خود نمي‌توانند مانند سايرين زندگي عادي داشته باشند. يكي از حالت‌هايي كه ممكن است در فرد ايجاد شود جنون است. جنون اختلالي در سلامت روان انسان است كه بسياري از فعاليت‌هاي فرد از جمله ازدواج و تشكيل خانواده را براي آنان مختل مي‌كند. آنچه در اين مقاله به آن مي‌پردازيم حكم نكاح براي افراد مجنون مي‌باشد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

ازدواج مجنون

وضعيت حقوقي نكاح مجنون دائمي و ادواري

 

 

 

 

جنون چيست ؟

از نظر لغوي جنون به معناي تاريكي شب، درآمدن شب و پوشيدگي شب است. از نظر اصطلاحي جنون به معناي اختلال جدي در قواي عقلاني بشر است. وجه تسميه جنون اين است كه در كسي كه اختلال رواني وجود دارد عقل او پوشيده و پنهان مي‌شود. از اين جهت به اين فرد مجنون گفته مي‌شود. از نظر علم روانپزشكي تعريف دقيقي براي جنون وجود ندارد بلكه يك مفهوم عام براي اختلالات رواني است.

در فقه اسلامي تعريفي كه فقها براي جنون ارائه دادند از قبيل « زوال و تباهي عقل » و « فساد و تباهي عقل » مي‌باشد. در حقوق ايران اگر چه حقوقدانان تعاريفي براي جنون ارائه داده‌اند اما در متن خود قانون جنون به وضوح تعريف نشده است. قانون گذار فقط به بيان لفظ « جنون »، « اختلال شعور » و… بسنده كرده است. فقط در ماده 149 قانون مجازات اسلامي مصوب 1392 شخصي را كه به دليل اختلال رواني فاقد قوه تمييز يا اراده باشد، مترادف مجنون دانسته است.

از بررسي آنچه كه گفته شد مي‌توان گفت مجنون هر شخصي است كه دچار يك اختلال ذهني است كه قوه تمييز و عقل را از او گرفته است.

انواع جنون

از نظر فقهي و حقوقي جنون داراي انواعي است از جمله:

1/ جنون دائمي: حالتي است كه در آن فرد به صورت دائم و ثابت دچار به اختلال رواني است.

2/ جنون ادواري: حالتي است كه درآن انسان گاهي مانند افراد عاقل رفتار مي‌كند و سالم است و گاهي داراي جنون است.  

جنون از اسباب رافع مسئوليت است. شخصي كه جنون دائمي دارد به طور كلي مسئوليتي ندارد. شخصي كه دچار جنون ادواري است براي اينكه مسئوليت داشته باشد يا نه بايد بررسي كرد كه در حالت جنون عمل را انجام داده يا در حالت عاقل بودن. در حالت جنون ادواري در صورتي كه فرد نتواند ثابت كند در حالت جنون مرتكب جرم شده است، مسئوليت كيفري شامل او مي‌شود.

اثبات جنون

به طور كلي اصل سلامت عقل است. براي اثبات جنون شخصي اين موضوع بايد توسط مدعي جنون اثبات گردد. در رابطه با جنون دادگاه فقط به نظر پزشكي قانوني توجه مي‌كند.

دادگاه در مورد جنون دائمي دچار مشكل نيست اما در مورد جنون ادواري كمي موضوع پيچيده‌تر مي‌شود چرا كه فرد گاهي عاقل است و گاهي مجنون. اينكه فرد در زمان ارتكاب عمل در چه حالتي بوده بستگي به نظر كارشناس روانپزشك دارد.

ازدواج مجنون

با توجه به اينكه مجنون فاقد قوه تمييز و عقل است اعمال حقوقي او صحيح نيست. عقد نكاح نيز از اين قاعده مستثني نيست و نكاح مجنون باطل است. نكاح يك عقد است كه در اثر تراضي طرفين صورت مي‌گيرد اما مجنون به دليل نداشتن اراده حتي اگر ازدواج كند اين عقد باطل و كان لم يكن است. تنفيذ و اجازه ولي يا قيم هيچ تاثيري در صحت ازدواج مجنون ندارد.

حكم ازدواج مجنون دائمي

اگرچه ازدواج مجنون باطل است اما در يك مورد يك استثنا براي ازدواج مجنون ذكر گرديده شده است. در ماده 88 قانون امور حسبي گفته شده است كه اگر پزشك ازدواج مجنون را صلاح بداند قيم با اذن دادستان مي‌تواند براي وي نكاح منعقد نمايد. در رابطه با اين ماده بايد به 2 نكته مهم توجه كرد. يكي اينكه حتما بايد پزشك لازم بودن ازدواج را تاييد كند دوم اينكه قيم بايد اول اجازه دادستان را بگيرد سپس براي مجنون عقد نكاح را ببندد.

حكم ازدواج مجنون ادواري

با توجه به اينكه فرد در اين حالت فقط گاهي مجنون است و داراي دوران سلامتي نيز مي‌باشد قيم يا وصي مجنون نمي‌تواند در مورد نكاح و ازدواج او تصميم بگيرد. شخص مي‌تواند زماني كه در حالت بهبود و افاقه است با قوه عقل خود تصميم بگيرد. شخص مي‌تواند وقتي عاقل است براي ازدواج بدون نياز به دخالت وصي يا قيم تصميم بگيرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نكاح مجنون، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نكاح مجنون پاسخ دهند.

منبع : ازدواج مجنون


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج مجنون،
موضوع:
[ ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۲۳:۵۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در قانون مدني كشور ما براي حمايت از جنين و همچنين جلوگيري از اختلاط نسل انسان قوانيني بيان شده است. اين قانون مهم براي بعد از فسخ نكاح اجرا مي‌شود و زناني كه نكاحشان فسخ مي‌شود مي‌بايست به اين قانون پايبند باشند تا بتوانند با خيال راحت با مرد ديگري ازدواج كنند. شايد برايتان سوال شود كه اين قانون مهم چيست و چه قواعدي دارد؟ در ادامه به تمام اين پرسش‌ها تحت عنوان عده فسخ نكاح پاسخ داده‌ايم، با ما همراه باشيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

عده فسخ نكاح بر اساس شرايط مختلف زن

عده فسخ نكاح

 

 

 

عده فسخ نكاح چيست ؟

در هر ماه تعداد زيادي مورد ازدواج در محضرها و دفاتر ثبت مي‌شود اما گاهي ممكن است زن و شوهر به دلايل مختلف تصميم به جدايي بگيرند و براي فسخ ازدواج خود اقدام نمايند. براي فسخ ازدواج توسط زوجين مي‌بايست تمامي مباني قانوني آن فراهم باشد.

طبق قانون مدني جمهوري اسلامي پس از فسخ ازدواج زن نمي‌تواند بلافاصله به عقد مرد ديگري در بيايد و بايد مدت زماني را صبر كند تا عده فسخ او سپري گردد. مدت زمان عد‌ه فسخ ازدواج با توجه به شرايط زن تعيين مي‌شود و براي هر فرد متغير خواهد بود.

چرا در قانون مدني به عده فسخ ازدواج بسيار توجه شده است ؟

عده فسخ ازدواج از جمله قوانيني است كه به آن بسيار توجه شده است و مي‌بايست همه زوجين نيز به آن توجه نمايند. مدت زمان عده فسخ نكاح فقط براي طلاق سپري نمي‌شود و اگر شوهر فوت كند زن باز هم موظف به سپري كردن اين مدت زمان است تا پس از آن بتواند در صورت تمايل به عقد مرد ديگري در بيايد. فسلفه عده فسخ نكاح بر اين مبني است كه در نسل افراد اختلاط به وجود نيايد و از جنين به طور كامل حمايت شود.

مدت زمان عده فسخ نكاح

همانطور كه در بالا گفته شد مدت زمان عده فسخ ازدواج با توجه به شرايط هر فرد متغير خواهد بود، در ادامه مدت زمان عده فسخ براي افراد مختلف را ذكر نموده‌ايم:

قاعده كلي

چنانچه زن باردار و يائسه نباشد مي‌بايست تا سه ماه براي سپري كردن عده صبر نمايد. اين مورد بر اين مبناست كه زن از سومين عادت ماهانه خود پس از فسخ نكاح پاكيزه شده باشد.

زنان باردار

در ماده ۱۱۵۳ قانون مدني آمده است كه چنانچه زن در حين فسخ نكاح باردار باشد مي‌بايست تا زمان وضع حمل خود صبر كند و پس از وضع حمل عد‌ه او به پايان رسيده است.

مدت زمان عده فسخ نكاح زنان يائسه

طبق ماده ۱۱۵۱ قانون مدني اگر زن در حين فوت همسر يائسه باشد مدت زمان عده براي او سه ماه خواهد بود و پس از سپري شدن اين مدت زمان زن مي‌تواند مجددا اقدام به ازدواج نمايد. در قانون مدني هيچ مدت زماني براي عده فسخ زنان يائسه در نظر گرفته نشده است و زنان يائسه فقط در صورت فوت شوهر ملزم به سپري كردن مدت عده خواهند بود.

چه زناني عده فسخ نكاح ندارند ؟

طبق ماده ۱۱۴۵ قانون مدني زناني كه باكره باشند و دخول در مدت زمان عقد آن‌ها انجام نشده باشد عده ندارند و قانوگذار هيچ مدت زماني را به عنوان عده براي آن‌ها تعيين نكرده است.

اين به اين دليل است كه عدم وقوع رابطه زناشويي در حين عقد امكان بارداري را سلب مي‌نمايد و زن نيازي به سپري كردن مدت عده فسخ ازدواج نخواهد داشت.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عده فسخ نكاح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عده فسخ نكاح پاسخ دهند.

 

منبع : عده فسخ نكاح


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عده فسخ نكاح،
موضوع:
[ ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۱۶:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وكالت در عقد نكاح زماني مطرح مي‌گردد كه فردي خودش نتواند در مجلس عقد حاضر شود و يا به هر شكلي نتواند اراده خودش را ابراز نمايد. در اين صورت فرد وكيل، اين وظيفه را انجام داده و صيغه عقد را جاري مي‌نمايد. همان طور كه مستحضر هستيد، قانون براي تمامي مواردي كه خواسته يا ناخواسته پيش مي‌آيد، چاره‌اي را پيش بيني نموده است تا بتوان به راحتي براي مشكل ايجاد شده، راه حلي انديشيد. به مورد ياد شده وكالت در عقد ازدواج گفته مي‌شود كه مسلما داراي شرايط و ويژگي‌هايي مي‌باشد كه در ادامه به بررسي آن‌ها مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

وكالت در ازدواج

وكالت در عقد نكاح

 انواع و شرايط وكالت در نكاح

 

 

وكالت در عقد ازدواج چيست ؟

در زمان عقد نكاح حتما لازم نيست كه خود افراد و در واقع خود دو طرف عقد، رضايت و اراده خودشان را بر انجام اين عقد اعلام نمايند و ابراز رضايت نماينده و يا وكيل آن‌ها كافي مي‌باشد كه به اين موضوع، وكالت در عقد نكاح گفته مي‌شود.

به عبارت ديگر مي‌توانيم بگوييم وكالت در نكاح به اين معني مي‌باشد كه هر يك از زوجين اين اختيار را دارد كه براي عقد نكاح خود به شخص ثالثي، وكالت بدهد.

اين فرد وكيل موظف مي‌باشد تا صلاح و مصلحت موكل خودش را در نظر بگيرد و در كنار آن نيز، شرايطي را كه خود موكل اعلام نموده است هم رعايت نمايد و با در نظر گرفتن تمام اين موارد، عقد نكاح را جاري كند.

لازم به ذكر است كه در اين ميان ممكن است وكيل از حد و حدود خودش تجاوز كند و از موقعيتي كه دارد سوءاستفاده‌هايي كند كه قانون نيز براي اين موارد هم چاره انديشيده است تا حق موكل پايمال نشود.

حدود اختيارات وكيل به چه صورت است ؟

فردي كه به عنوان وكيل در جهت انجام عقد نكاح تعيين مي‌شود، وظيفه دارد كه بر طبق اختياراتي كه موكل به وي داده است و حدودي كه براي وكيل خود تعيين نموده است، رفتار كند و از آن حدود اختيارات خارج نشود و تخطي نكند.

مثالي كه در اين باره مي‌توان بيان نمود اين است كه تصور كنيد فردي وكيلي براي خويش انتخاب مي‌نمايد كه خانمي در حدود بيست سال را به همسري وي دربياورد، اما وكيل از حدود خود خارج مي‌شود و خانمي سي ساله به عقد وي در مي‌آورد.

در اين مورد در واقع اين وكيل است كه از حدود اختيارات خويش خارج شده است و آن عقد غير نافذ است.

در اصل قانون اين اجازه را به موكل مي‌دهد كه آن عقد را تنفيذ و يا قبول نمايد و يا اين كه به طور كلي آن را رد كند و معتبر نداند.

بنابراين اگر وكيل از اختياراتش عدول نمايد، صحت و درستي آن عقد كاملا به اين بر مي‌گردد كه موكل آن را تأييد و تنفيذ نمايد.

در غير اين صورت موكل اين حق را دارد كه آن را قبول نكند و درخواست لغو و رد آن عقد را بدهد.

انواع وكالت در ازدواج چيست ؟

شايان ذكر است كه وكالت دادن در عقد نكاح به دو صورت انجام مي‌گيرد:

  1. وكالت مطلق براي انجام نكاح.
  2. وكالت عام در نكاح.

در توضيح هر كدام از موارد فوق مي‌توانيم به اين صورت بيان نماييم كه زماني كه موكل، وكالت مطلق به وكيل خود مي‌دهد كه براي نكاح، همسري براي وي تعين نمايد و به عقد وي درآورد، وكيل اين اجازه را ندارد كه موكل را به عقد خودش در بياورد.

تنها در صورتي اين مورد امكان دارد كه به صورت صريح اين اجازه را به وي داده باشد و در وكالت نامه درج شده باشد.

وكالت مي‌تواند به صورت عام به وكيل داده شود به اين صورت كه از عبارتي مانند هركس، همه و يا عبارات مثل كلمات فوق استفاده نمايد. در اين حالت موكل به صورت كلي اين اجازه را داده است كه به عقد هر فردي مي‌تواند در بيايد حتي به عقد وكيل.

در حالت كلي قانون تمايل دارد تا از موكل حمايت كرده و اصل را بر اين بگذارد كه وكالت به صورت مطلق داده شده است و در صورتي كه وكيل، موكل را به عقد خودش در بياورد، اين اجازه را دارد كه يا عقد را رد نمايد و يا آن را تنفيذ و قبول كند.

بنابراين در اين حالت صحت عقد را منوط بر تنفيذ و قبول خود موكل قرار مي‎دهد.

وكالت در عقد نكاح چه شرايطي دارد ؟

اين ويژگي‌ها عبارت هستند از:

  1. وكيل بايد از نظر عقلي كامل باشد و در واقع عاقل باشد، فردي كه مجنون است نمي‌تواند به عنوان وكيل معين شود.
  2. وكيل مي‌بايست بالغ باشد و به بلوغ كامل رسيده باشد.
  3. فرد وكيل بايد قاصد باشد و اين مورد به اين معني مي‌باشد كه صيغه نكاح بايد با قصد صريح همراه باشد. به عنوان مثال بيان عقد نكاح توسط فرد وكيل در حالت مستي و يا در شرايطي كه در حال شوخي مي‌باشد، سبب بطلان است.

مبحث نكاح فضولي به چه چيزي مي‌پردازد ؟

در ميان تمام موارد وكالت در عقد نكاح، يك مورد خاص نيز مطرح مي‌گردد كه در جامعه بسيار شاهد آن هستيم و آن مبحث نكاح فضولي است.

منظور از اين مورد آن است كه يك فرد بدون اين كه از سوي موكل، وكالتي داشته باشد، تعهدي براي فرد موكل بنمايد.

در اين حالت نكاح غير نافذ و اثر گذاري آن بسته به قبول يا رد آن عقد توسط موكل است.

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص وكالت در عقد نكاح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وكالت در عقد نكاح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : وكالت در ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وكالت در ازدواج،
موضوع:
[ ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۱۴:۵۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زوجين در طول زندگي مشتركشان وظايفي به عهده دارند كه گاهي اين وظايف شرعا و قانوني به عهده آنان بوده و عدم انجام آن‌ها پيگيري قانوني را به دنبال دارد و گاه آن‌ها انجام تكاليفي را بر عهده مي‌گيرند كه ملزم به انجام آن نيستند و اين اعمال را گاه به قصد لطف يا تبرع و يا گاهي در برابر حقي كه قانون براي آنان مشخص كرده است انجام مي‌دهند. يكي از حقوقي كه در قانون ما براي زن در نظر گرفته شده است اجرت المثل ايام زوجيت است. سوال ما اين است كه اگر زوجه دريافت اين حق را درخواست كند چه مبلغي به او تعلق مي‌گيرد؟ در اين بحث به تعريف و شرايط استفاده از آن و همچنين به ميزان و نحوه محاسبه مقدار آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعاتب ييشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

محاسبه اجرت المثل زن

 مبلغ و نحوه تعيين اجرت المثل در ايام زوجيت

نحوه تعيين اجرت المثل در ايام زوجيت

 

 

 

 

اجرت‌المثل چيست ؟

اجرت‌المثل يك اصطلاح حقوقي است به معناي محاسبه دستمزد و پاداش عمل يك شخص بر اساس دستمزدي كه شخص ديگر از انجام همان كار دريافت مي‌كند. شرط دريافت اجرت‌المثل اثبات غير رايگان انجام دادن كار و همچنين غير تبرعي بودن قصد عامل مي‌باشد.

اجرت‌المثل زوجه در ايام زوجيت

درباره اجرت‌المثل زن و شرايط استفاده از آن در ماده ۲۹ قانون حمايت از خانواده نوشته شده است كه به شرح آن مي‌پردازيم: چنانچه زن وظايف و تكاليفي را كه شرعي و قانوني به عهده او نيست مانند پختن غذا، شستن ظروف، نظافت منزل و… را انجام دهد مطابق قانون هر وقت كه تمايل داشته باشد مي‌تواند مبلغي را تحت عنوان اجرت‌المثل از همسر خود دريافت كند. همانطور كه در تعريف اجرت‌المثل نيز ذكر شد در اينجا زن بايد ثابت كند كه كارهايي را كه انجام داده است به دستور و درخواست همسرش بوده و او هيچ گونه قصد تبرع و انجام مجاني آن كارها را نداشته است. در اين بحث شهادت زن كافي است مگر آنكه زوج دلايلي در رد ادعاي او بيان كند دلايلي چون سوء رفتار زن، ناشزه بودن وي و…

محاسبه اجرت المثل زن

مبلغ اجرت‌المثلي كه به زن‌ها تعلق مي‌گيرد مبلغ مشخص و يكساني نيست و بر اساس ميزان كار انجام گرفته توسط زوجه سطح تحصيلات او نحوه اشتغال و… بستگي دارد و توسط كارشناس براي هر يك از مراجعه كنندگان به طور جداگانه محاسبه مي‌شود. مواردي چون ارزش زياد كار انجام گرفته و ميزان تحصيلات باعث افزايش اين مبلغ و مواردي چون اشتغال زن در بيرون از خانه معمولا باعث كاهش اين مبلغ مي‌شوند زيرا زن شاغل مدت كمتري را در خانه سپري كرده است و به تبع كار انجام شده توسط او كمتر از كاري است كه يك زن خانه دار انجام مي‌دهد. البته در اين بحث باز هم نظر كارشناس مدنظر است و نمي‌توان با حدس و گمان محاسبه كرد.

براي درخواست اجرت‌المثل به طور قانوني زوجه بايد دادخواستي مبني بر درخواست اجرت‌المثل تحويل دادگاه بدهد. قاضي دادگاه براي محاسبه ميزان اين حق يك كارشناس رسمي دادگستري را مامور مي‌كند و او نيز با توجه به ارزش كارهاي زن سطح تحصيلات او و… مبلغ را تعيين مي‌كند. مبلغ براي يك سال زندگي مشترك زوجين محاسبه مي‌شود و در سال‌هاي زندگي مشترك آن دو ضرب خواهد شد.

لازم به ذكر است كه در سال‌هاي اخير مبلغ اجرت‌المثل بين ۱ تا ۱/۵ ميليون تومان تعيين مي‌شد كه با توجه به افزايش روز افزون قيمت و هزينه‌ها در ماه‌هاي اخير افزايش داشته است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص محاسبه اجرت المثل زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون محاسبه اجرت المثل زن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: محاسبه اجرت المثل زن،
موضوع:
[ ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۱۲:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نكاح دوم مي‌تواند هم براي مرد و هم زن اتفاق افتد. زن بعد از طي مراحل و در صورتي كه خالي از موانع نكاح باشد مي‌تواند مجددا ازدواج نمايد. بعد از وقوع نكاح دوم زن اين سوال به ذهن خواهد رسيد كه آيا با وقوع عقد دوم، حقوقي كه زن به عنوان يك همسر دارا مي‌باشد همچنان پابرجاست يا خير؟ يكي از اين حقوق، حق حبس زوجه مي‌باشد. در اين مقاله سعي بر آن داريم تا بتوانيم شرايط استفاده زن از اين حق را در نكاح دوم بررسي نماييم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

حق حبس زن در ازدواج دوم

حق حبس زن ازدواج دوم

شرايط بهره‌مندي زن از حق حبس در نكاح دوم

 

 

 

 

 

 

حق حبس زوجه چيست ؟

زوجه در عقد نكاح داراي حق حبس مي‌باشد. حق حبس يك حق عيني است و يك روش براي تضمين وصول مطالبات مي‌باشد. در عقد نكاح زوجه مي‌تواند به حق حبس خويش استناد كند، بدين صورت كه تا زمان دريافت مهريه مي‌تواند از ايفاي وظايف زناشويي كه در مقابل مرد دارد سر باز زده و اداي آن وظايف را به دريافت كامل مهريه موكول نمايد. اين اقدام زن كه نشانگر دارا بودن حق حبس او مي‌باشد بايد شرايطي داشته باشد.

لزوم نگه داشتن عده براي ازدواح مجدد

اصولا مانعي بر سر راه ازدواج مجدد زني كه ازدواج قبلي‌اش فسخ شده، طلاق گرفته يا شوهرش فوت نموده وجود ندارد. بايد توجه داشت كه زوجه موظف است بعد از فسخ يا طلاق يا فوت زوجه اقدام به نگهداري عده نمايد. البته ذكر اين نكته مهم است كه مطابق ماده 1155 زني كه باكره باشد و همچنين زن يائسه نيازي به نگهداري عده طلاق يا فسخ نداشته و تنها ملزم به نگهداري عده وفات مي‌باشند.

حق حبس زن در ازدواج دوم

بعد از وقوع ازدواج دوم زوجه، اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا زن در اين ازدواج دوم هم حق حبس دارد؟ آيا در صورتي كه زن در ازدواج اول به اين حق حبس استناد كرده باشد باز هم مي‌تواند در ازدواج دوم به اين حق متوسل شود؟ و آيا در صورتي كه زن در ازدواج اول واجد شرايط براي ذي حق شدن نبوده باشد اين امر خللي به حق حبس زن در ازدواج دوم وارد مي‌آورد يا خير؟

زن در نكاح دوم از حق حبس برخوردار است ولو در نكاح اول اين حق را زائل نموده يا استفاده نكرده است.

اين مهم را نبايد از نظر دور داشت كه در ازدواج دوم هم زوجه بايد داراي شرايط ذكر شده براي برخورداري از حق حبس باشد و اين مسئله كه زوجه در ازدواج قبلي داراي شرايط بوده است، نمي‌تواند نشانگر اين باشد كه لزوما در ازدواج دوم هم همان شرايط را دارا مي‌باشد و به حق حبسش استناد كند.

شرايط استفاده زن از حق حبس در ازدواج دوم

1) مطابق ماده 1085 در صورتي كه مهريه زن حال باشد زن مي‌تواند از ايفاي وظايف خودداري كند و اعمال حق حبس كند. همانطور كه اشاره شد اگر مهر حال باشد زوجه اين حق را دارد و در صورتي كه مهريه موجل باشد زوجه نمي‌تواند به حق حبس استناد كند.

2) مطابق ماده 1086 زن در صورتي مي‌تواند تمكين نكند و از حق حبس برخوردار شود كه قبل از اخذ مهريه از زوج، خود شخصا و به صورت ارادي اقدام به ايفاي وظايف نكرده باشد.

امروزه زنان در جامعه فعلي در راستاي احقاق حقوق و مطالبات خود با دشواري‌هايي روبه‌رو هستند كه رسيدن به اين مهم در جريان دادرسي فعلي براي آن‌ها ممكن است با سختي همراه باشد. وكلا و مشاوران حقوقي مي‌توانند در هموار كردن اين مسير كمك كرده و راه را آسان‌تر نمايند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حق حبس ز‌ن در ازدواج دوم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حق حبس ز‌ن در ازدواج دوم پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : حق حبس زن ازدواج دوم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حق حبس زن ازدواج دوم،
موضوع:
[ ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۰۹:۴۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زن و مرد زندگي مشترك خود (عقد دائم) را به قصد دوام آن شروع مي‌كنند و عقد نكاح نيز عقدي لازم و غير‌قابل فسخ است مگر در مواردي كه در قانون مدني ذكر شده است. ماده ۱۱۲۰ ق.م بيان مي‌دارد: عقد نكا‌ح دائم به وسيله فسخ يا طلاق پايان مي‌پذيرد و منحل مي‌گردد. سوالي كه مطرح مي‌شود اين است كه فسخ نكا‌ح چيست، چه تفاوتي با طلاق دارد و در چه مواردي قانون حق فسخ نكاح را به زوجين مي‌دهد؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات زير بر روي لينك زير كليك كنيد :

فسخ نكاح

موارد فسخ نكاح براي زن و مرد

 

 

 

 

تعريف

گاه در حين زندگي مشترك شرايطي ايجاد مي‌شود كه يكي از زوجين را مجبور به برهم زدن عقد و از بين بردن اثر آن مي‌كند. يكي از مواردي كه باعث انحلال عقد و پايان يافتن آن مي‌شود فسخ نكا‌ح است. حق فسخ در اثر وجود شرايطي خاص مانند عيوب، تدليس و تخلف از شرط صفت به فرد زيان ديده تعلق خواهد گرفت. لازم به ذكر است كه مراحل انجام فسخ ازدواج بسيار ساده‌تر از طلاق است زيرا قانون گذار مي‌خواهد فرد متضرر به سرعت از آن شرايط خلاص شود و بيش از اين ضرر نكند.

در رابطه با شرط صفت ماده ۱۱۲۸ ق.م بيان مي‌كند كه اگر صفت به‌خصوصي براي يكي از طرفين شرط شده باشد ( چه زماني كه آن صفت در عقد تصريح شده باشد و چه زماني كه عقد متبانيا بر آن واقع شده باشد) و فرد فاقد آن شرط باشد براي طرف مقابل حق فسخ ايجاد مي‌شود.

تفاوت فسخ نكاح و طلاق

براي مثال به چند نمونه از تفاوت‌هاي مسير انجام فسخ نكاح و طلاق اشاره مي‌كنيم:

۱- طلاق نوعي عقد تشريفاتي است و انجام آن مشروط به رعايت آداب خاصي مانند خواندن صيغه مخصوص طلاق، حضور دو شاهد عادل و… است؛ اما فسخ نكاح تشريفات خاصي نياز ندارد و تنها به اراده صاحب حق انجام پذير است.

۲- براي طلاق به اخذ حكم يا اذن از دادگاه نياز است در صورتي كه فسخ نكا‌ح اين مراحل را ندارد و دادگاه در رابطه با فسخ نكاح دخالتي نمي‌كند مانند داوري و اصلاح زوجين.

۳- مدت عده طلاق و فسخ نكاح يكسان است اما در عده طلاق رجعي زوج مي‌تواند به نكاح رجوع كند اما اين مجوز در فسخ نكا‌ح به زوج داده نشده و بازگشت به خانواده نيازمند بسته شدن مجدد عقد نكا‌ح است.

لازم به ذكر است كه خيار فسخ فوري است و در صورت داشتن خيار فسخ نكا‌ح و به تعويق انداختن آن، خيار ساقط شده و ديگر قابل استفاده نيست. مدت استفاده از خيار به عرف و عادت بستگي دارد و زمان خاصي براي آن در نظر گرفته نشده است.

فسخ نكاح به رضايت زوجين نياز ندارد و مي‌توان با داشتن حق فسخ، نكا‌ح را به صورت يك‌طرفه فسخ و منحل كرد.

 عوامل ايجاد كننده حق فسخ نكاح

مواردي در قانون مدني اشاره شده است كه امكان فسخ نكا‌ح را فراهم مي‌كنند و طرفين عقد ضمن آگاهي از اين عوامل مي‌توانند اقدام به فسخ نكا‌ح كنند:

۱- جنون و ديوانگي مستقر هر يك از طرفين، چه دائمي و چه ادواري باشد براي طرف ديگر عقد حق فسخ ايجاد مي‌كند.

۲- نقص و عيوب ذيل در مرد باعث ايجاد حق فسخ نكاح براي زوجه مي‌شوند:

الف) خصاء (اخته بودن).

ب) عنن به شرطي كه حتي يك بار هم رابطه زناشويي برقرار نشده باشد.

ج) مقطوع بودن آلت تناسلي به طوري كه امكان رابطه زناشويي نباشد.

۳- عيوب ذيل نيز در زن، مجوز فسخ نكاح را به مرد مي‌دهد:

الف) استخوان زائدي در آلت تناسلي زن كه مانع انجام رابطه جنسي است.

ب) جذام.

ج) پيسي.

د) چنانچه مجراي ادرار و عادت ماهانه يكي شده باشد.

ه) زمين‌گيري.

ز) كوري از هر دو چشم.

گفتني است كه آگاه و مطلع شدن از اين عيوب قبل از بسته شدن عقد نكاح، موجب سقوط اين حق شده و استحقاق بهره‌مندي از آن را از بين مي‌برد و تنها در صورتي اين حق قابل استفاده است كه فرد متضرر بعد از برقراري عقد نكاح از اين عيوب آگاه شود. نكته بعدي آن است كه عيوبي كه براي زوجه نام برديم تنها در صورتي موجب فسخ نكاح هستند كه در حين عقد وجود داشته باشند و پس از عقد ايجاد نشده باشند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص فسخ نكا‌ح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون فسخ نكا‌ح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : فسخ نكاح


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: فسخ نكاح،
موضوع:
[ ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۵:۴۰:۰۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

فسخ نكاح از جمله قوانيني است كه با استفاده از آن مرد و زن مي‌توانند به دلايل خاصي از يكديگر جدا شوند. اما فسخ نكاح به راحتي صورت نمي‌گيرد و اگر زن بخواهد نكاح خود را فسخ نمايد مي‌بايست دلايل منطقي و قانوني براي اين كار خود داشته باشد. با توجه به اين توضيحات شايد پرسش‌هايي در ذهن شما مبني بر عيوب مردان و دلايلي كه باعث فسخ نكاح از طرف زن مي‌شوند مطرح شود و برايتان سوال شود كه در چه مواردي زن حق فسخ نكاح خود را دارد؟ در ادامه به اين پرسش به طور كامل پاسخ داده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

عيوب مردان در فسخ نكاح 

عيوب مردان فسخ نكاح 

موارد فسخ نكاح از طرف زن

 

 

 

 

 

فسخ نكاح از طرف زن

طبق قانون همانطور كه مردان مي‌توانند با اثبات عيوب زن نكاح را فسخ كنند زنان نيز اين حق را دارند كه با اثبات برخي عيوب مردان اقدام به فسخ نكاح نمايند. زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده و مطرح كردن عيوب مرد و همچنين اثبات آن‌ها نكاح خود را به راحتي فسخ نمايد. البته زن مي‌بايست حتما عيوب مطرح شده را نزد دادگاه اثبات نمايد و در صورتي كه نتواند در دادگاه موارد عيوب مرد را ثابت كند حق فسخ نكاح خود را نخواهد داشت.

عيوب مردان در فسخ نكاح از طرف زن شامل چه مواردي مي‌شود ؟

عيوب مردان براي فسخ نكاح شامل چندين مورد مي‌باشد كه حق فسخ نكاح را به زن مي‌دهد. طبق ماده ۱۱۲۲ قانون مدني عيوب مردان كه سبب ايجاد حق فسخ نكاح براي زن مي‌گردد از قرار ذيل است:

خصا يا اخته بودن مرد

چنانچه مرد خصا يا اخته باشد زن مي‌تواند با اثبات اين موضوع نكاح خود را فسخ نمايد. اخته بودن به اين معناست كه مرد در بارور كردن زن ناتوان باشد و نتواند زن را صاحب فرزند كند كه در اين صورت قانون به زن حق فسخ نكاح را خواهد داد. البته اين در صورتي است كه زن از اين موضوع تا بعد از عقد اطلاعي نداشته باشد.

عنن بودن مرد

چنانچه مرد توانايي برقراري رابطه زناشويي را نداشته باشد و در ايجاد اين رابطه ناتوان باشد زن حق فسخ نكاح را خواهد داشت. البته اين مورد نيز شامل مواردي است كه بايد رعايت شود. در صورتي حق فسخ نكاح به زن داده مي‌شود كه مرد حتي يك بار هم قادر به انجام رابطه زناشويي نبوده باشد و در صورتي كه مرد يك بار رابطه برقرار كرده باشد حق فسخ از زن سلب مي‌گردد. چنانچه زن قبل از عقد از عنن مرد اطلاعي نداشته باشد يا اين مشكل بعد از عقد براي مرد به وجود آمده باشد باز هم به زن حق فسخ نكاح داده خواهد شد.

قطع بودن آلت تناسلي

چنانچه آلت تناسلي مرد به هر دليلي مقطوع شده باشد و در ايجاد رابطه زناشويي مشكل ايجاد كند يا مانع برقراري آن شود باز هم حق فسخ به زن داده خواهد شد. البته در اين مورد نيز زن بايد اثبات كند كه قبل عقد از اين موضوع اطلاعي نداشته است.

جنون | عيوب مردان در فسخ نكاح

چنانچه مرد دچار دجنون شود و يا قبل از عقد اين مشكل را داشته باشد زن مي‌تواند با اثبات آن نكاح را فسخ كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عيوب مردان در فسخ نكاح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عيوب مردان در فسخ نكاح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : عيوب مردان در فسخ نكاح


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عيوب مردان در فسخ نكاح،
موضوع:
[ ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۵:۳۸:۱۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مي‌دانيم كه پس از برقراري هر نوع قراردادي طرفين عقد يا يكي از آن‌ها متعهد به انجام وظايف و تكاليفي مي‌شوند. حال مي‌خواهيم بدانيم آيا مي‌شود يك طرف عقد به وظيفه خود عمل نكند؟ قانون تا چه زماني به او اجازه امتناع از انجام تعهد خود مي‌دهد و او را ملزم به اجراي وظايف خود نمي‌كند؟ در عقد نكاح كه بين زوجين وظايف متقابلي ايجاد مي‌شود نيز مي‌توان از انجام آن وظايف خودداري كرد؟ اگر زن حق حبس خود را اعمال نمايد آيا از مهريه و نفقه كه جزو حقوق وي به شمار مي‌روند بهره مند خواهد شد يا خير؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

نفقه زن در حق حبس

وضعيت نفقه در دوران اعمال حق حبس زوجه

 

 

 

 

حق حبس چيست ؟

حق حبس يك اصطلاح فقهي و حقوقي است كه عبارت است از اجازه امتناع از انجام تعهدات يكي از طرفين عقد تا موقعي كه طرف ديگر به تعهداتش عمل كند. پس اگر دو شخص طي يك عقد و قرارداد ملزم به اجراي تعهداتي باشند يكي از آن دو تا زمان انجام تعهدات طرف مقابل مي‌تواند از اجراي وظايف خود پرهيز كند.

حق حبس زوجه

در قانون مدني ما آمده است كه زن مي‌تواند تا زماني كه مهريه را از همسرش دريافت نكرده است از تمكين در برابر او (چه تمكين عام و چه تمكين خاص) خودداري كند به شرط آن كه مهريه‌اش حال باشد و براي پرداخت آن زماني مشخص نشده باشد و به قدرت و استطاعت مرد نيز بستگي نداشته باشد. به عبارتي مهريه عندالمطالبه بوده و هر زمان كه زوجه بخواهد بتواند دريافت آن را درخواست كند.

اين موضوع در ماده ۱۰۸۵ ق.م بيان شده است و ماده بعد از آن بيان مي‌كند كه چنانچه زن پيش از دريافت مهريه به ميل و اختيار خودش در برابر شوهرش تمكين كند ديگر مستحق اعمال حق حبس نخواهد بود. منظور اصلي تمكين در اين دو ماده اداي وظايف زوجيت و بالاخص انجام رابطه زناشويي است. پس برقراري رابطه زناشويي حتي يك بار موجب سقوط حق حبس مي‌شود و ديگر اين حق به زوجه تعلق نخواهد گرفت.

نفقه زن در دوران حق حبس

سوالي كه در اين بحث ممكن است مطرح شود اين است كه آيا در زمان استفاده زوجه از حق حبس خود و عدم تمكين در مقابل شوهرش باز هم زوج ملزم به پرداخت نفقه به زن خواهد بود يا خير؟

در ادامه ماده ۱۰۸۵ ق.م آمده است كه امتناع زن از تمكين در ايام استفاده‌اش از حق حبس موجب سقوط حق ديگر او يعني نفقه نمي‌شود. يعني با وجود عدم تمكين او و حتي سكونت نداشتن در منزل زوج او مي‌تواند در اين ايام هم مهريه و هم نفقه خود را مطالبه نمايد و زوج نيز موظف به پرداخت آن مي‌باشد.

‍براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن در دوران حق حبس، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن در دوران حق حبس پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : نفقه زن در حق حبس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نفقه زن در حق حبس،
موضوع:
[ ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۵:۳۶:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بر اساس قانون مدني طرفين هر عقدي مي‌توانند در مورد شروطي با يكديگر توافق كنند و شروط مدنظر خود را ضمن عقد بياورند. عقد نكاح نيز از اين قاعده مستثني نيست. در عقد نكاح نيز زوجين مي­‌توانند در ضمن عقد شروطي را مطرح كنند. در سند ازدواج تهيه شده در دفاتر رسمي اين شروط غالبا به صورت پيش فرض وجود دارد و طرفين به دليل احساسات و هيجانات قبل از ازدواج بدون هيچ گونه مطالعه‌اي آن را امضا مي‌كنند كه اين امضا بدين معناست كه اين شروط را پذيرفته‌اند و متعهد به انجام آن‌ها هستند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

شروط ضمن عقد نكاح

شروط نكاح

شروط عقد نكاح

 

 

 

 

شروط ضمن عقد نكاح

بر اساس ماده 1119 قانون مدني هر يك زوجين مي‌توانند شروطي را كه مدنظر دارند در عقد نكاح خود مطرح كنند. البته در ماده از عبارت « خلاف مقتضاي عقد نباشد » استفاده كرده است. اين نشان مي‌دهد زوجين تا جايي مجاز هستند كه اين شروط بر خلاف اقتضاي عقد نكاح نباشند. به طور مثال محل سكونت را شوهر تعيين مي‌كند. زوجين مي‌توانند بر خلاف اين موضوع توافق كنند و شوهر حق انتخاب محل سكونت را به زن بدهد.

شروط باطل عقد نكاح

برخي از شروط‌ هستند كه حتي اگر در عقد نكاح مطرح گردند الزامي براي طرف مقابل ايجاد نمي‌كنند. اين شروط باطل هستند و نيازي به انجام دادن آن نيست. با توجه به ماده­ 232 قانون مدني اين شروط را مي‌توان به 3 دسته تقسيم كرد:

1/ شروطي كه انجام آن‌ها مقدور نيست: اگر هر يك از زوجين از طرف مقابل كاري را بخواهند يا شرطي را مطرح كنند كه انجام دادن آن مقدور نباشد اين شرط باطل است و طرف مقابل ملزم به انجام آن نيست. به طور مثال زن از مرد بخواهد كه قرآن را در يك روز حفظ كند و يا اينكه مرد از زن بخواهد تا مرده‌اي را زنده كند.

2/ شروطي كه در آن نفع يا فايده‌اي نباشد: اگر هر يك شرطي را مطرح كنند كه در آن هيچ نفع عقلايي نباشد طرف ديگر ملزم به انجام آن نيست. به طور مثال يك طرف شرط كند كه طرف ديگر 10 كيلو سيب بخورد.

3/ شروطي كه نامشروع باشند: قطعا وقتي شرطي بر خلاف شرع باشد الزامي به انجام آن نيست. به طور مثال شرط شود كه يك طرف بتواند رابطه آزاد با نامحرم داشته باشد. شروط نبايد خلاف قانون يا شرع باشد.

شروط دوازده گانه سند ازدواج

علاوه بر شروطي كه زوجين مي‌توانند با هم بر سرشان توافق كنند شروطي نيز به صورت پيش فرض در عقدنامه ذكر گرديده است. از سال 1360 به بعد، در اسناد ازدواج شروطي ضمن العقد قرار گرفت كه سردفتر موظف است پيش از خواندن خطبه عقد اين شروط را براي زوجين مطرح كند و مفهوم هر كدام را توضيح دهد. زوجين هر شرط را كه قبول داشته باشند امضا مي‌كنند و هر كدام را كه قبول نداشته باشند مي‌توانند رد كنند. هيچ الزامي براي هيچ طرفي در امضاي شروط نيست. شروط به شرح زير است:

1/ شرط تصنيف اموال و دارايي مرد: بر اين اساس هر گاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و دادگاه تشخيص دهد كه طلاق ناشي از تقصير و تخلف زن نيست زوج موظف است تا نصف دارايي موجود را كه در دوران زناشويي به دست آورده است يا معادل آن را طبق نظر دادگاه به زوجه واگذار كند.

2/ مرد به زن حق وكالت بلاعزل با حق توكيل غير مي‌دهد كه در صورت وجود هر يك شرايط زير به دادگاه مراجعه نمايد و پس از اخذ مجوز از دادگاه نوع طلاق خود را انتخاب كند و خود را مطلقه نمايد. همچنين به زن وكالت بلاعزل با حق توكيل غير مي‌دهد تا در صورت بذل از طرف او قبول نمايد.

شروط دوازده گانه طلاق | شروط ضمن عقد نكاح

الف) خودداري شوهر از دادن نفقه و يا ساير حقوق واجبه زن به مدت 6 ماه و عدم امكان الزام او به اداي حق زوجه.

ب) سوء معاشرت يا بد رفتاري مرد با زن به حدي كه زندگي مشترك را دشوار نمايد.

ج) ابتلاي زوج به بيماري صعب العلاج كه ادامه زناشويي را براي زوجه خطرناك نمايد.

د) جنون در مواردي كه فسخ شرعي نكاح ممكن نباشد.

ه) بي‌توجهي شوهر به دستورات دادگاه مبني بر عدم اشتغال زوج به حرفه‌اي كه از نظر دادگاه خلاف مصالح و حيثيت زوجه باشد.

و) محكوميت زوج به حكم قطعي 5 سال حبس يا بيشتر يا به جزاي نقدي كه در نهايت منجر به 5 سال حبس يا بيشتر مي‌شود. زوجه در صورتي مي‌تواند درخواست طلاق بدهد كه حكم قطعي شوهر صادر شده باشد و مرد در زندان باشد.

ز) هر گونه اعتياد مضر مخل زندگي زناشويي به تشخيص محكمه.

ح) ترك زندگي زناشويي از جانب مرد و يا غيبت غير موجه وي به مدت 6 ماه متوالي. تشخيص ترك زندگي مشترك و عذر موجه با دادگاه است.

ط) محكوميت قطعي زوج به دليل ارتكاب جرم و اجراي هر گونه مجازات حدي يا تعزيري به دليل ارتكاب جرمي كه با حيثيت و شئون زوجه مغايرت دارد. تشخيص اينكه مجازات با شان زوجه مغايرت دارد يا خير با دادگاه است.

ي) در صورتي كه بعد از گذشت 5 سال زن از شوهر خود به دليل عقيم بودن يا عوارض جسمي بچه‌دار نشود.

ك) مفقودالاثر بودن زوج در صورتي كه تا 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پيدا نشود.

چند همسري مرد

همچنين اگر زوج بدون رضايت زوجه ازدواج مجدد كند و يا به تشخيص دادگاه بين همسران خود عدالت را رعايت نكند دادگاه به زن حق طلاق مي‌دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شروط ضمن عقد نكاح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شروط ضمن عقد نكاح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : شروط ضمن عقد نكاح


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شروط ضمن عقد نكاح،
موضوع:
[ ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۵:۳۴:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی