مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

زماني كه حق يا خواسته‌اي از شخصي داشته باشيم شايد گمان كنيم تنها راه‌حل براي ايفاي تعهد طرف مقابل، دادخواست و پيگيري قضايي از طريق دادگاه باشد. اما با توجه به شرايطي كه در دادگاه‌ها وجود دارد از قبيل طولاني بودن روند رسيدگي به پرونده و ساير دلايل شخصي از اقدام از طريق دادگاه منصرف شويد. به همين منظور قانونگذار براي اين امر ابزاري را پيش‌بيني كرده است كه بدون مراجعه به دادگاه و فوت وقت بتوانيد از شخص مقابل خود درخواست ايفاي تعهداتش را بكنيد. اين راه‌حل قانوني اظهارنامه نام دارد كه از اين طريق شخص، اظهاراتش را ذكر مي‌كند و از طرف مقابل درخواست انجام تعهداتش را مي‌كند‌. قانونگذار اظهارنامه را داراي اهميت ويژه‌اي دانسته و قواعد و مقررات خاصي براي آن تعيين كرده است كه در اين مقاله به آن پرداخته‌ايم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

اظهارنامه

اظهارنامه حقوقي

كاربرد اظهارنامه

نحوه تنظيم اظهارنامه

 

 

 

اظهارنامه

اظهارنامه، وسيله رسمي طلب نمودن حق مي‌باشد.

در خصوص اظهار‌نامه بايد توجه داشت كه:

۱- اظهار‌نامه، آثار خاص دادخواست را ندارد، يعني:

الف) دادگاه را ملزم به رسيدگي نمي‌كند.

ب) بين طرفين رابطه دادرسي ايجاد نكرده و خوانده را ملزم به جواب و دفاع نمي‌كند.

۲- اظهار‌نامه، توسط اداره ثبت اسناد و املاك يا دفاتر دادگاه‌ها ابلاغ مي‌شود.

۳- قانونگذار در خصوص اينكه دفتر كدام دادگاه براي تحويل اظهارنامه صالح است سكوت كرده اما رويه عملي موجود آن است كه دفتر دادگاه محل اقامت اظهار كننده، اظهارنامه را دريافت و ثبت مي‌كند. چه موضوع اظهارنامه، حقوق و اموال منقول باشد چه غيرمنقول.

۴- اداره ثبت اسناد و دفتر دادگاه‌ها مي‌توانند از ابلاغ اظهارنامه‌هايي كه محتواي غير اخلاقي دارند، خودداري نمايند.

۵- گاهي ممكن است كه مفاد اظهارنامه مبتي بر پرداخت مبلغي به شخص مقابل باشد. در اين صورت آن مبلغ در مرجع ابلاغ دريافت و نگهداري مي‌گردد.

۶- اظهارات مامور ابلاغ مبني بر ابلاغ اظهارنامه، سند رسمي است.

اجبار يا اختيار

نوشتن و ارسال اظهارنامه كاملا اختياري است و حتي پاسخ دادن به اظهارنامه نيز اختياريست.

 

تاثير اظهارنامه در اثبات دعاوي

در اين خصوص بايد توجه نمود كه:

۱- علي‌الاصول لازم نيست كه شخص خواهان قبل از طرح دعوا، براي خوانده اظهارنامه ارسال كرده باشد.

۲- در برخي از دعاوي قانونگذار لازم دانسته كه خواهان قبل از طرح دعوا، براي خوانده اظهارنامه بفرستد، براي مثال در دعاوي و درخواست‌هاي ذيل، لازم است كه قبل از طرح موضوع در محاكم، اظهارنامه ارسال شده باشد:

الف) طرح دعواي تصرف عدواني عليه امين. (ماده ۱۷۱ آيين دادرسي مدني)

ب) طرح دعواي تخليه يد به دليل عدم پرداخت اجاره‌بها عليه مستاجري كه اجاره او تابع قانون سال ۱۳۵۶ است.

ج) درخواست نصب داور از دادگاه، به‌دليل امتناع طرف مقابل اختلاف از نصب داور. ( مواد ۴۵۹و۴۶۰آيين دادرسي مدني)

د) درخواست طلبكار يكي از شركا براي انحلال شركت تضامني، براي وصول طلب خود از محل سهم‌الشركه بدهكارش.

۳- با توجه به اينكه مخاطب اظهارنامه، تكليفي مبني بر پاسخگويي به آن ندارد، پس سكوت او در برابر اظهارنامه براي اظهاركننده ايجاد حق نمي‌نمايد. البته سكوت مخاطب اگر با علم به ابلاغ اظهارنامه باشد ممكن است در مواردي، از قرائن صحت ادعاي اظهاركننده تلقي شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اظهارنامه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اظهار‌نامه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : اظهارنامه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اظهارنامه،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۴:۰۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جلب ثا‌لث يعني فردي خارج از دعوا براي شركت در دادرسي فراخوانده شود. اگر در حين دعوا هر ‌يك از اصحاب دعوا جلب ثالثي را لازم بدانند، مي‌توانند از دادگاه با ارائه دليل، خود جلب ثالث را درخواست كنند. درخواست كننده جلب ثا‌لث، بايد تا پايان جلسه اول دادرسي دلايل خود را براي جلب ثا‌لث اظهار كند و ظرف ۳ روز بعد از آن درخواست جلب ثا‌لث كند. جلب شخص ثا‌لث مي‌تواند به نفع خواهان و خوانده دعوا باشد بنابراين براي طرفي كه شخص را جلب مي‌كند قواعد و مقررات مربوط به آن از اهميت برخوردار است كه در اين مقاله به بررسي آن پرداخته‌ايم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

جلب ثالث 

جريان دادرسي جلب شخص ثالث

رسيدگي توامان به جلب ثالث

 

 

 

جلب شخص ثا‌لث

چنانچه هر كدام از طرفين دعوا ورود فردي خارج از دعوا به دعوا را لازم بداند مي‌تواند وي را به دادرسي فرا بخواند.

فرض كنيد شخصي با سند عادي ملكي را به ديگري بفروشد و خريدار عليه فروشنده دادخواست الزام به تنظيم سند رسمي بدهد ولي معلوم شود كه سند ملك به نام فروشنده نيست و فروشنده نيز خود، ملك را با مبايعه‌ نامه عادي خريداري كرده است. در اين حالت خواهان ممكن است نسبت به شخصي كه سند به نام اوست اقدام به جلب ثالث كند زيرا نهايتا سند رسمي بايد توسط او تنظيم شود.

 

تشريفات دعواي جلب ثالث

۱- نياز به تقديم دادخواست دارد.

۲- اين دادخواست به تعداد طرفين دعوا به اضافه يك نسخه تنظيم مي‌گردد.

۳- تقديم اين دادخواست بر خلاف ورود ثالث محدود به زمان خاصي است.

۴- يكي از طرفين دعواي اصلي، متقاضي جلب ثالث و شخص ثالث، خوانده جلب ثالث است.

۵- متقاضي جلب ثالث را جالب ثالث و به شخص ثالثي كه به دادرسي خوانده‌شده مجلوب ثالث مي‌گوييم.

 

مقاطع جلب ثالث

سوال آن است كه جلب ثالث تا چه مقطعي از دادرسي امكان‌پذير است؟

توجه داشته باشيد كه:

۱- در مراحل بدوي و تجديدنظر: تا پايان جلسه اول دادرسي بايد آن را اظهار نمايد و ظرف سه روز دادخواست آن را تسليم نمايد.

۲- مرحله واخواهي: بستگي به آن دارد كه واخواه اقدام به جلب ثالث نمايد يا واخوانده.  بدين نحو است كه:

الف) جلب ثا‌لث از جانب واخواه: جلب ثا‌لث و دادخواست واخواهي با هم ارائه مي‌گردد.

ب) جلب ثا‌لث از جانب واخوانده: در اين حالت مهلت واخوانده براي جلب ثا‌لث مانند مرحله بدوي و تجديد نظر است.

۳- جلب ثا‌لث در ديوان عدالت اداري: خواهان مي‌تواند ضمن دادخواست اصلي يا نهايتا ظرف ۳۰ روز بعد از ارائه دادخواست اصلي، جلب ثا‌لث نمايد و خوانده نيز مي‌تواند همراه با پاسخ به دعواي اصلي جلب ثا‌لث نمايد.

 

رسيدگي توامان به دعواي اصلي و جلب ثالث

در خصوص رسيدگي توامان به اين دو دعوا بايد توجه داشت كه:

۱- در صورتي اين دو دعوا مورد رسيدگي توامان قرار مي‌گيرد كه حداقل يكي از اين دو شرط نسبت به آن‌ها موجود باشد:

الف) بين آن‌ها ارتباط كامل باشد: يعني اتخاذ تصميم در يكي، در ديگري واجد اثر باشد.

ب) هر دو دعوا ناشي از يك منشا باشد.

۲- اگر هيچ يك از دو شرط فوق برقرار نباشد دادگاه دو دعوا را از يكديگر جدا كرده و در صورت صلاحيت، جداگانه به آن‌ها رسيدگي مي‌كند.

۳- اگر بر دادگاه معلوم شود كه جلب ثا‌لث به دليل ايجاد تاخير در رسيدگي يا تبا‌ني افراد صورت گرفته اگر صالح به رسيدگي باشد آن دعواها را جداگانه رسيدگي مي‌نمايد.

۴- پس از وصول دادخواست جلب ثا‌لث، دادخواست جلب ثا‌لث و ضمائم آن به ساير اصحاب دعواي اصلي و نيز به مجلوب ثا‌لث ابلاغ مي‌شود تا در جلسه دادرسي دعواي اصلي و دعواي جلب ثالث نيز مورد رسيدگي قرار گيرد.

۵- پس از ابلاغ وقت دادرسي دعواي اصلي به مجلوب ثالث و ساير اصحاب دعواي اصلي و ابلاغ دادخواست جلب ثا‌لث به مجلوب ثالث و اصحاب دعوا، اگر از زمان ابلاغ دادخواست جلب ثا‌لث به مجلوب ثالث و ساير اصحاب دعواي اصلي تا جلسه دادرسي مهلت كافي، يعني حداقل ۵ روز نباشد و اصحاب دعواي اصلي و مجلوب ثالث نيز به دليل عدم رعايت حداقل فاصله زماني، حاضر به دفاع نباشند وقت دادرسي مجدد تعيين مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جلب ثا‌لث، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جلب ثا‌لث پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : جلب ثالث 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جلب ثالث،
موضوع:
[ ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۴۴:۵۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اقامه كردن دعوا داراي شرايطي است كه تنها در صورت تحقق اين شرايط دعوا اقامه مي‌شود. يكي از اين شرايط اقامه دعوا در مدت قانوني و مختومه شمرده نشدن دعواي اقامه شده مي‌باشد كه در ادامه به بررسي مفصل آن مي‌پردازيم. قانونگذار بيان كرده است كه دعوا بايد در مدت قانوني تعيين شده اقامه شود و از مدتي كه در قانون پيش‌بيني شده است تحت عنوان مهلت قانوني ياد مي‌شود. اگر مدت پيش‌بيني شده در قانون رعايت نشود بدون آنكه خللي به حق اصلي وارد شود دادگاه از استماع دعواي مربوطه خودداري مي‌كند. در ادامه به بررسي مهلت‌هاي قانوني و مرور زمان مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

مهلت قانوني

اقامه دعوا در مدت قانوني

 

 

 

مهلت قانوني

حق تا زماني باقي مي‌ماند كه به يكي از طرق قانوني مانند اداي حق ساقط شود و تا زماني كه اين سقوط حق صورت نگيرد آثار آن حق نسل اندر نسل بر اشخاص بار مي‌شود و همواره ذي‌حق يا قائم مقامان او مي‌توانند حق خود را مطالبه كنند. اما در مواردي قانونگذار مطالبه حق را به مهلت‌هاي قانوني محدود كرده است. اهميت اقامه دعوا در اين مهلت‌ها به اين خاطر است كه اگر در مهلت مقرر حق مزبور مطالبه نشود اصل حق ساقط مي‌شود.

ماده ۱۱۶۰ قانون مدني به اين شرح است كه اگر بعد از نزديكي عقد نكاح منحل شود و زن دوباره ازدواج كند و فرزندي را به دنيا بياورد و همچنين الحاق اين فرزند مطابق قانون به هر دو شوهر زن ممكن باشد در اين صورت فرزند ملحق مي‌شود به شوهر دوم مگر اينكه امارات بر خلاف اين را ثابت كند. در ماده بيان شده است كه شوهر دوم در صورتي كه بخواهد نفي ولد كند و اعتقاد داشته باشد كه آن فرزند متعلق به او نيست حداكثر ظرف دو ماه از تاريخ آگاهي از تولد آن فرزند بايد اقدام كند. به عبارت ديگر براي اقامه اين دعوا مهلت قانوني تعيين شده است كه اگر خارج از اين مهلت قانوني دعوا اقامه شود دعواي مزبور مسموع نخواهد بود.

مرور زمان چه تفاوتي با مهلت قانوني دارد ؟

مقررات قانون قديم در خصوص مرور زمان دعاوي حقوقي نسخ گرديده است. همچنين در قانون جديد آيين دادرسي مدني در خصوص اين موضوع سكوت شده است. پس در قانون فعلي محدوديت زماني در خصوص طرح دعاوي حقوقي (جز در موارد معدود مثل مثال تعلق فرزند به شوهر دوم) وجود ندارد و ذي‌حق مي‌تواند هر وقت كه خواست اقامه دعوا نمايد و دادگاه هم مكلف به رسيدگي است.

در تعريف مرور زمان بايد بيان كرد كه مرور زمان به مدتي گفته مي‌شود كه پس از اتمام آن دعوا شنيده نمي‌شود. مرور زمان به دعاوي كيفري اختصاص دارد. نكته قابل توجه اينجاست كه در قانون مجازات اسلامي كه در سال ۱۳۹۲ تصويب شده است و قانون موخر به شمار مي‌رود، مرور زمان، تعقيب جرائم موجب تعزير را با شرايطي موقوف مي‌نمايد.

نكته

همچنين زماني كه دعوا در فرض اينكه ثابت شود اثر قانوني نداشته باشد دادگاه در اين خصوص نيز قرار رد دعوا را صادر مي‌كند. مثلا اگر هبه‌اي صورت گرفته باشد ولي به قبض مرتهن درنيايد. همچنين در شرايطي كه مورد دعوا احتمالي باشد و يا اينكه مشروع نباشد باز هم دادگاه بايد قرار رد دعوا را صادر كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهلت قانوني، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهلت قانوني پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهلت قانوني،
موضوع:
[ ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۰۳:۰۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

تمام معاملاتي كه انجام مي‌دهيم در چارچوب قانون و مقررات حقوقي است و در صورتي كه معامله‌اي انجام دهيم كه شرايط اساسي مندرج در قانون را نداشته باشد باطل تلقي خواهد شد. معامله با خود يكي از مسائلي است كه هميشه مطرح بوده و قانون نيز اين معامله را در نظر گرفته است و احكام مربوط به آن را بيان نموده است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

معامله با خود

احكام معامله با خود

آثار معامله با خود

 

 

 

 

فرض مسئله

عقد توافقي است كه بين دو يا چند نفر به‌منظور ايجاد اثر حقوقي مطلوب انجام مي‌شود. پس براي انعقاد قرارداد، وجود حداقل دو شخص لازم است زيرا يك شخص هيچ وقت با خود قرارداد نمي‌بندد و نمي‌تواند در برابر خويش ديني به‌عهده بگيرد.

با وجود اين، قبول اراده مستقل براي نماينده اين بحث را به وجود آورده است كه، آيا يك شخص مي‌تواند به نمايندگي از ديگري با خود معامله كند يا به نيابت از هر دو طرف معامله به تنهايي عقد را انشاء كند؟

بر فرض كه چنين كاري از نظر فني و حقوقي درست باشد، آيا به مصلحت است كه بيان اراده يكي از دو طرف عقد به‌وسيله كسي انجام بگيرد كه با او قصد معامله كردن دارد و كوشش مي‌كند تا هر چه بيشتر به منفعت خود اقدام كند؟

 

معامله با خود از نظر فني و حقوقي

ركن اساسي هر عقد وجود دو اراده مستقل و متقابل است كه هر كدام نفع خاصي را دنبال مي‌كند ولي اگر وظيفه دفاع از هر دو نفع را يك نفر به‌عهده بگيرد تحقق اين ركن دشوار است. زيرا در اين فرض تصميم نهايي به‌عهده اوست و به سختي مي‌توان تصور كرد كه از يك نفر در معامله‌اي دو اراده مستقل صادر شود و اين دو اراده با هم در موضوعي توافق كنند.

با وجود اين، به‌نظر مي‌رسد كه در ( معامله با خود ) وجود دو قصد انشاء قابل تصور باشد؛ براي اثبات اين ادعا بايد به دو نكته اساسي توجه كرد:

۱. در ماهيت حقوقي نمايندگي گفته شد كه نماينده داراي اراده‌اي مستقل از اصيل است و نبايد او را مثل وسيله انتقال تصور كرد.

۲. درست است كه در اين‌گونه معاملات تنها يك نفر مداخله دارد ولي او به دو عنوان و اعتبار در انعقاد قرارداد شركت مي‌كند و مي‌تواند به مقتضاي هر يك از دو عنوان، اراده مستقل داشته باشد.

 

محدوديت‌هاي معامله با خود

در معامله با خود، حقوق اصيل هميشه در خطر است و بيم آن مي‌رود كه وكيل منافع خود يا طرف ديگر را بر آن ترجيح دهد به‌همين دليل قانون‌گذار براي اين‌گونه معاملات حدودي پيش‌بيني كرده است تا از شدت خطر بكاهد:

۱. در فرضي كه اصيل به ميل خود به ديگري وكالت مي‌دهد و مي‌تواند خوب و بد اعمال او را بازرسي كند مداخله قانون‌گذار كمتر ضرورت دارد ولي در مواردي كه شخصي به حكم قانون، نماينده محجور است يا نمايندگي اشخاص حقوقي به‌عهده مدير آن قرار مي‌گيرد چون امكان ايجاد ضرر بيشتر است قانون نيز بايد احتياط بيشتري را رعايت كند. مثلا در قانون مدني آمده كه قيم نمي‌تواند به سمت قيمومت از طرف مولي‌عليه با خود معامله كند اعم از اينكه مال مولي‌عليه را به خود منتقل كند يا مال خود را به او انتقال دهد.

۲. در مورد وكالت، اختيار وكيل تابع اراده موكل است و قانون منع ويژه‌اي ندارد. با وجود اين، دشواري در فرضي بروز مي‌كند كه وكالت مطلق يا عام به وكيلي داده شود و در آن اختيار وكيل در معامله با خويش تصريح نگردد مثل اينكه وكالت داده شود خانه مرا به هر كس صلاح مي‌داني بفروش.

بعضي از فقيهان از عموم عبارت چنين مستفاد كرده‌اند كه شامل معامله با خود وكيل نيز هست ولي نظر مشهور اين است كه اطلاق وكالت در ديد عرف دلالت بر اختيار وكيل در معامله با خود ندارد و ظاهر از اراده موكل اين است كه فقط حق معامله با ديگران را به وكيل داده است.

نتيجه

پس اصولا معامله با خويش در صورتي كه تاكيدي از جانب موكل براي فروش مال به غير از وكيل وجود نداشته باشد صحيح است.

در حقوق ايران ترديدي در صحت معامله با خود وجود ندارد طبق قانون ممكن است يك طرف اصالتا از جانب خود و وكالتا از جانب ديگري معامله‌اي منعقد نمايد يا يك وكيل از جانب هر دو معامله‌اي منعقد بنمايد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص معامله با خود، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون معامله با خود پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : معامله با خود


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: معامله با خود،
موضوع:
[ ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۵۹:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

گاهي در امور حقوقي قاضي پرونده نمي‌تواند راي مقتضي را صادر نمايد و براي اين كار نياز به كارشناس متخصص در اين امر دارد كه با توجه به نظر كارشناسي راي را صادر نمايد. اما اين تنها دادگاه نيست كه مي‌تواند از نظر كارشناس براي حل پرونده‌هاي موجود استفاده‌ كند بلكه طرفين دعوا نيز مي‌توانند از دادگاه درخواست كارشناسي بنمايند به اين ترتيب قانون براي درخواست كارشناسي توسط طرفين يا دادگاه قوانين متفاوتي وضع كرده است كه در ادامه به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

نظر كارشناس رسمي دادگستري

 تعيين دستمزد نظر كارشناس رسمي دادگستري 

مهلت اعتراض به نظر كارشناس رسمي دادگستري 

 

 

 

كارشناسي

كارشناسي يعني قاضي در اموري كه جنبه فني و تخصصي غيرقضايي دارند نظر متخصص امر را ملاك قرار مي‌دهد و با كسب نظر از متخصص امر يا متخصصين امر، ابهاماتي را كه نسبت به امور موضوعي وجود دارد مي‌زدايد.

اوصاف كارشناسي عبارتند از:

۱.درقالب قرار كارشناسي اجرا مي‌شود.

۲.قاضي مي‌تواند راسا يا به درخواست يكي از طرفين اين قرار را صادر كند.

۳.اطلاعات حاصل از اين قرار در زمره امارات قضايي است.

 

الزام يا عدم الزام قاضي در تبعيت از نظر كارشناس

۱.در امور فني و تخصصي غيرقضايي كه نظر كارشناس متخصص امر نياز باشد، قاضي در حيطه مسائل غيرقضايي امر مربوطه را به كارشناس ارجاع مي‌دهد.

۲.چون نظر كارشناسي اماره قضايي است در صورت تعارض با ساير ادله دادگاه مي‌تواند ادله مزبور را ترجيح دهد.

۳.اگر نظر كارشناس با اوضاع محقق و معلوم قضيه مطابقت نداشته باشد يعني اشتباه بودن نظر كارشناس كاملا واضح و مبرهن باشد قاضي به آن نظر توجه نمي‌كند بدون آن كه نياز باشد طرفين دعوا به اين نظريه اعتراض كنند.

 

امور قابل ارجاع به كارشناس

اموري قابل ارجاع به كارشناس است كه دو شرط زير را داشته باشد:

۱.در شمار امور موضوعي باشد.

۲.داراي جنبه فني و تخصصي باشد.

 

قواعد انتخاب كارشناس

كارشناس بايد داراي اوصاف زير باشد:

۱.پروانه كارشناسي رسمي دادگستري داشته باشد.

۲.مورد وثوق دادگاه باشد.

۳.درصورت تعدد كارشناسان مورد وثوق دادگاه، كارشناس به قيد قرعه انتخاب مي‌شود.

۴.انتخاب كارشناس با دادگاه است.

۵.كارشناس يك شخص حقيقي است.

 

اقسام كارشناس از حيث طريقه انتخاب

۱.كارشناس منتخب دادگاه: كارشناسي كه توسط دادگاه تعيين مي‌شود.

۲.كارشناس مرضي‌الطرفين: ممكن است طرفين دعوا قبل از آن كه دادگاه كارشناس انتخاب كند با توافق يكديگر شخصي را بعنوان كارشناس مرضي‌الطرفين تعيين و به دادگاه معرفي كنند. كارشناس مرضي الطرفين مي‌تواند كارشناس رسمي دادگستري نباشد.

 

طريقه انجام كارشناسي

۱.قاضي قرار كارشناسي را راسا يا به درخواست يكي از طرفين دعوا صادر مي‌كند.

۲.با درخواست يكي از طرفين دعوا، قاضي درصورتي مكلف به صدور قرار كارشناسي است كه آن موضوع را واجد جنبه تخصصي غيرقضايي بداند.

۳.اين قرار از جانب طرفين دعوا قابل شكايت نيست.

۴.اگر محل انجام تحقيقات كارشناسي، خارج از مقر دادگاه رسيدگي‌كننده به دعوا باشد، دادگاه رسيدگي‌كننده، به دادگاه محل انجام تحقيقات نيابت مي‌دهد تا كارشناس تعيين كند.

۵.كارشناس مكلف به قبول امر كارشناسي و ارائه‌ نظر است مگر آن كه داراي عذر موجهي باشد.

 

مهلت كارشناس براي ارائه نظر

۱.قاضي در قرار كارشناسي مهلت كارشناس را تعيين مي‌كند.

۲.مهلت كارشناسي به درخواست كارشناس توسط قاضي براي يك بار قابل تمديد است.

۳.اگر كارشناس در مهلت مقرر نظر خود را به دادگاه تسليم نكند كارشناس ديگري تعيين مي‌شود.

۴.اين مقررات براي كارشناس مرضي‌الطرفين هم جاري است.

قواعد حاكم بر حق‌الزحمه كارشناس

۱.در قرار كارشناسي دستمزد علي‌الحساب تعيين مي‌شود.

۲.دادگاه، حق‌الزحمه نهايي را بعد از تقديم نظر كارشناس تعيين مي‌كند.

۳.دادگاه نمي‌تواند دستمزد كارشناسي را بيش از تعرفه تعيين كند.

۴.پرداخت دستمزد به كارشناس منوط به تسليم نظر كارشناسي است.

۵.اگر كارشناس نظر خود را خارج از مهلت تقديم كند همچنان مستحق حق‌الزحمه است.

۶.اگر كارشناس اقدام به كارشناسي كند اما به دلايلي كه خارج از اراده اوست انجام كارشناسي منتفي شود او مستحق دريافت حق‌الزحمه‌اي متناسب با اقداماتي است كه انجام داده است.

۷.اعتراض به نظر كارشناس مانع از پرداخت حق‌الزحمه او نيست. حتي عدم پذيرش نظريه كارشناسي از جانب دادگاه نيز مانع از پرداخت حق الزحمه او نيست.

 

شخص عهده‌دار دستمزد كارشناس

تاديه دستمزد كارشناس و تهيه وسايل اجراي قرار كارشناسي به‌نحو زير است:

۱.اگر قاضي راسا قرار را صادر كرده باشد:

الف. در مرحله بدوي بر عهده خواهان است.

ب. در مرحله تجديدنظر بر عهده تجديدنظر‌خواه است.

۲.اگر قاضي به درخواست يكي از طرفين قرار را صادر كرده باشد:

هزينه برعهده متقاضي است.

 

اعتراض به نظر كارشناس

۱.هم نظريه كارشناس منتخب دادگاه و هم نظريه كارشناس مرضي‌الطرفين قابل اعتراض است.

۲.طرفين دعوا از تاريخ ابلاغ وصول نظريه كارشناس، ۷ روز مهلت اعتراض دارند.

۳.اعتراض به نظر كارشناس بايد كتبي باشد.

۴.پذيرش اعتراض و ارجاع امر كارشناسي مجدد، بستگي به قاضي دارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نظر كارشناس، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نظر كارشناس پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : نظر كارشناس رسمي دادگستري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۵۶:۴۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد استرداد جهزيه به صورت قانوني چگونه انجام مي‌شود؟ همانطور كه مي‌دانيد از لحاظ عرفي جهيزيه را خانواده دختر مي‌دهند در صورتي كه زن موظف به انجام اين كار نيست، زيرا از لحاظ قانوني تهيه وسايل زندگي منزل از وظايف شوهر مي‌باشد. بنابراين با توجه به اين توضيحات، زن مي‌تواند جهيزيه خود را هر زمان كه خواست استرداد كند ( برگرداند ). مسئله جهيزيه زماني پيچيده مي‌شود كه زن و مرد بخواهند از هم جدا شوند. در ادامه به بررسي بيشتر استرداد جهيزيه و قانون آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كلي كنيد :

قانون استرداد جهيزيه

روش‌هاي قانوني پس گرفتن جهاز

 

 

 

 

 

قانون استرداد جهيزيه

طبق ماده 1107 قانون مدني تهيه و فراهم نمودن وسايل زندگي كه جزء نفقه مي‌باشد بر عهده شوهر است. بنابراين زن مي‌تواند وسايلي را كه با خود به منزل شوهر برده هر زمان كه خواست اقدام به پس گرفتن آن كند. 

نحوه قانوني استرداد جهيزيه

زن ابتدا بايد اظهارنامه‌اي نوشته و به مرد اعلام كند كه تقاضاي استرداد جهيزيه خود را دارد. بنابراين بايد به طرفيت شوهر نوشته شود. در اين اظهارنامه، مهلتي به شوهر داده مي‌شود تا مقدمات كارها را براي انجام استرداد جهيزيه انجام دهد.

البته ممكن است كه مرد به اين اظهارنامه توجهي نكند. بنابراين بايد با استفاده از روش‌هاي ديگر قضايي اين كار را انجام داد.

براي استرداد جهيزيه ابتدا بايد دادخواستي نوشته شود تحت عنوان دادخواست استرداد جهيزيه كه بايد به دادگاه صلاحيت دار ارائه شود. دادگاه صلاحيت دار براي رسيدگي به اين گونه دعاوي، دادگاه خانواده مي‌باشد.

در اين دادخواست بايد خواسته تعيين و بهاي آن حتما ذكر شود و مي‌توان براي جلوگيري از نابودي و ورود خسارت و آسيب به جهيزيه از دادگاه تقاضاي صدور قرار تامين خواسته نمود.

شيوه‌هاي استرداد جهيزيه

دادگاه‌ها معمولا سه روش را براي استرداد جهيزيه به كار مي‌برند.

داشتن سياهه يا ليست وسايل جهيزيه

در صورتي كه شما بخواهيد براي استرداد جهيزيه اقدام كنيد بايد دليل و مدركي كه نشان دهنده اين باشد كه جهيزيه شامل چه چيزهايي بوده است داشته باشيد. در ليست سياهه مشخصات وسايل به همراه قيمت آن‌ها نوشته شده و در آخر هم شهود و خانواده داماد زير آن را امضا مي‌كنند.

اگر اين ليست سياهه وجود داشته باشد شما مي‌توانيد با استناد به اين سياهه در دادگاه دادخواست استرداد جهيزيه را مطرح كنيد.

شهادت شهود

در صورتي كه ليست سياهه شما از بين رفته و يا حتي از ابتدا اقدام به نوشتن آن نكرده باشيد مي‌توانيد از طريق شهادت شهود دادخواست استرداد جهيزيه را مطرح نماييد.

البته در اين مورد پذيرش اين كه شهادت شهود قابل قبول است يا نه، بستگي به نظر قاضي دارد.

ارائه فاكتور خريد وسايل | قانون استرداد جهيزيه

در صورت داشتن فاكتور خريد وسايل مي‌توانيد با استناد و ارائه اين مدارك دادخواست استرداد جهيزيه را مطرح كنيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قانون استرداد جهيزيه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قانون استرداد جهيزيه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : قانون استرداد جهيزيه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قانون استرداد جهيزيه،
موضوع:
[ ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۲۰:۵۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امرزوه افراد زيادي هستند كه در تلاشند تا از حقوق زنان دفاع نمايند و آن را اجرا كنند. يكي از اين حقوق نفقه است كه فقط به زوجه تعلق دارد و تكليفي است كه بر عهده زوج است. مرد حتي اگر اوضاع مالي مناسبي نداشته باشد و زن هم هر قدر دارا باشد مرد همچنان موظف به پرداخت نفقه است و تحت هيچ شرايطي اين تكليف از مرد سلب نمي‌شود مگر در موارد معدودي. در ادامه به بررسي تفصيلي ترك انفاق مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

ترك انفاق

شكايت ترك انفاق

حكم ترك انفاق و مجازات آن

راه‌هاي اثبات ترك انفاق در دادگاه

 

 

انفاق

نفقه مالي است كه تامين كننده و برطرف كننده نيازهاي مادي مورد نياز براي گذران زندگي زن است كه وي بتواند آبرومندانه و به نحو متعارف زندگي كند و از جانب مرد پرداخت مي‌شود.

طبق قانون مدني دو شرط اصلي براي الزام كردن پرداخت نفقه توسط زوج وجود دارد:

1)دائمي بودن عقد نكاح.

2)تمكين زوجه از زوج.

ضمانت اجرا (مجازات) عدم پرداخت نفقه

1) ضمانت اجراي كيفري

عدم پرداخت نفقه زوجه تحت شرايطي جرم است و شوهري كه از پرداخت نفقه زوجه خود امتناع مي‌كند ممكن است مجرم تلقي شود و قابل پيگيري جزايي باشد. البته كسي را مي‌توان به دليل عدم پرداخت نفقه مجرم دانست كه توانايي براي پرداخت نفقه دارد اما از پرداخت آن خودداري مي‌كند. كسي كه توانايي پرداخت نفقه ندارد، نمي‌توان از جهت كيفري تحت تعقيب قرار داد ولو اينكه بتوان عليه وي از ضمانت اجراهاي حقوقي استفاده كرد.

قانون گذار مشخص نكرده است كه شوهر بايد براي چه مدتي ترك انفاق كند تا مجرم تلقي شود.

عدم پرداخت نفقه جرمي مستمر است يعني ممكن است بعد از رسيدگي و مجازات ادامه پيدا كند. از آن جا كه اين جرم مستمر است، مي‌توان حتي پس از اعمال مجازات و استمرار آن باز عليه شوهر شكايت كيفري كرد.

علاوه بر عنصر مادي كه عدم پرداخت نفقه در مدتي است كه اين مدت با نظر عرف توسط قاضي معين مي‌شود، جرم عدم انفاق نياز به عنصر معنوي نيز دارد كه مهم‌ترين جلوه آن داشتن استطاعت و عدم پرداخت نفقه است. بنابراين اگر شوهر توانايي پرداخت نفقه را نداشته باشد قابل پيگيري كيفري نيست.

علاوه بر عنصر معنوي و مادي جرم، تمكين زن نيز بايد احراز گردد. در اين جا به تمكين عام رجوع مي‌شود. يعني اگر تمكين عام براي دادگاه احراز گردد، دادگاه شرط لازم براي مجرمانه بودن عمل شوهر را مفروض مي‌داند مگر شوهر ناشزه بودن زن را ثابت نمايد.

قابل گذشت بودن جرم ترك انفاق

جرم عدم انفاق از جرايم قابل گذشت است كه تنها در صورت شكايت زوجه قابل پيگيري است و چناچه زن در هر مرحله از شكايت خود صرف نظر كند، پيگيري يا مجازات شوهر موقوف مي‌گردد.

2) ضمانت اجراي حقوقي ترك انفاق

الزام به پرداخت

هر زني كه نفقه وي پرداخت نشود مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده الزام شوهر به پرداخت نفقه را تقاضا كند. قبل از رسيدگي به اصل موضوع، زن مي‌تواند نظر به فوريت مسئله از دادگاه صدور دستور موقت را تقاضا كند. هر چند دستور موقت اصولا مستلزم تامين مناسب است، ماده 7 قانون حمايت از خانواده زن را از اعطاي چنين تاميني معاف كرده است.

تقاضاي طلاق

هرگاه شوهر از پرداخت نفقه خودداري كند و اجراي حكم دادگاه نيز ميسر نگردد، در اين صورت زن مي‌تواند به تجويز ماده 1129 قانون مدني تقاضاي طلاق كند. اين عدم پرداخت چه در نتيجه عدم توان مالي مرد چه در نتيجه عدم تمايل او براي پرداخت باشد دادگاه اجازه طلاق به زن مي‌دهد.

راه‌هاي اثبات ترك انفاق در دادگاه

شاكي پرونده كه همان زوجه مي‌باشد براي اثبات ادعاي خود نياز به شاهد دارد كه شاهدين نيز بايد داراي شرايط خاصي باشند:

  1. شاهدين از بستگان نزديك زوجه نباشند.
  2. از موضوع پرونده كه ترك انفاق است به طور كامل اطلاع داشته باشند.
  3. كامل بودن مدارك لازم شناسايي.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شكايت ترك انفاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شكايت ترك انفاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع :‌ ترك انفاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك انفاق،
موضوع:
[ ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۱۸:۲۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

معمولا مرسوم است كه هنگام آغاز زندگي مشترك زن و شوهر، خانواده دختر وسايل زندگي را فراهم كرده و به ايشان مي‌دهند كه به آن جهيزيه گفته مي‌شود. در واقع مي‌توان گفت زن مالك جهيزيه مي‌باشد. در صورتي كه پس از ازدواج، زن يا مرد با يكديگر به اختلاف بخورند زن مي‌تواند با انتخاب يكي از روش‌هاي استرداد جهيزيه و تنظيم اظهارنامه اقدام به پس گرفتن جهيزيه خود كند. در ادامه نمونه اظهارنامه‌اي مربوط به استرداد جهيزيه مي‌آوريم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

نمونه اظهارنامه استرداد جهيزيه

متن اظهارنامه پس گرفتن جهاز از شوهر

نمونه متن اظهارنامه پس گرفتن جهاز از شوهر

 

 

استرداد جهيزيه

به موجب ماده 1107 قانون مدني فراهم نمودن وسايل زندگي كه جزئي از نفقه بوده بر عهده شوهر مي‌باشد اما در عرف و سنن ايران زن براي كمك به همسر و شروع زندگي مشترك وسايلي را با خود به عنوان جهاز به منزل مشترك مي‌آورد.

با توجه به توضيحات بالا زن مالك جهيزيه بوده و هر زمان كه خواست مي‌تواند اقدام به استرداد و پس گرفتن جهيزيه خود نمايد.

از رويه دادگاه‌ها سه طريق را مي‌توان نام برد كه زن با استناد به هر كدام از آن‌ها مي‌تواند تقاضاي استرداد جهيزيه كند. اول اينكه از طريق ليست سياهه يا همان ليست وسايل جهيزيه، دوم از طريق شهادت شهود و سوم از طريق ارائه فاكتور خريد وسايل.

روش قانوني براي استرداد جهيزيه

اولين كاري كه زن مي‌تواند در اين راستا انجام دهد تنظيم اظهارنامه و اعلام قصد خود مبني بر بازگرداندن جهيزيه‌اش مي‌باشد. بديهتا مخاطب اين اظهارنامه شوهر است.

در اين اظهارنامه مهلتي قيد مي‌گردد تا شوهر اقدامات لازم را براي استرداد جهاز انجام دهد، ولي ممكن است شوهر اصلا به اين اظهارنامه توجهي ننمايد.

در اين حالت زن به روش قضايي و قانوني ديگري رجوع كرده و دادخواستي در باب استرداد جهيزيه نوشته و به دادگاه صلاحيت‌دار تقديم مي‌كند.

همچنين زن در اين دادخواست بايد به ليست سياهه و همچنين فاكتور خريد وسايل و همچنين اظهارنامه تنظيم شده استناد كند.

دادگاه صلاحيت دار براي اقامه دعواي استرداد جهاز دادگاه خانواده مي‌باشد.

نمونه اظهارنامه استرداد جهيزيه

مخاطب محترم : . . .

با سلام

جنابعالي به استناد عقدنامه شماره ……… تنظيم شده در دفترخانه ازدواج به شماره ………. و به نشاني ……….. همسر شرعي و قانوني اينجانب بوده‌ايد. به استناد مدارك و شواهد موجود، جهيزيه‌اي كه ليست كامل به همراه قيمت آن به پيوست اين اظهارنامه ارائه شده است، در اختيار جنابعالي قرار گرفته است كه فهرست سياهه جهيزيه كه از سوي خانواده اينجانب در حين ازدواج تهيه شده بود، به تاييد و امضاي شما و خانواده محترم رسيده است.

اكنون با عنايت به دادخواست طلاقي كه از سوي شما ارائه شده/ پذيرش درخواست طلاق توافقي از سوي شعبه ……… مجتمع …….، تقاضا دارم در مدت……….. روز از تاريخ رؤيت (ديدن) اين اظهارنامه، نسبت به استرداد جهيزيه اينجانب اقدام نماييد؛ در غير اين صورت، مراتب استرداد جهيزيه از طريق مراجع قضايي پيگيري خواهد شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نمونه اظهارنامه استرداد جهيزيه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نمونه اظهارنامه استرداد جهيزيه پاسخ دهند.

 

 

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع « نمونه اظهارنامه استرداد جهيزيه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۰۴:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

كسي كه مرتكب عملي شده كه عمل او طبق قانون جرم است و در قانون هم براي آن عمل مجازات تعيين شده است به دادگاه كيفري ارجاع مي‌گردد. همچنين كسي كه اين عمل يا جرم باعث ايجاد ضرر و زياني به آن فرد ( عليه تماميت جسماني، عليه اموال و عليه امنيت ) شده است مي‌تواند از شخص مرتكب شكايت كند كه به اين نوع شكايت، شكايت كيفري گفته مي‌شود. ما در ادامه به بررسي شكايت كيفري و تفاوت آن با شكايت حقوقي مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

شكايت كيفري

شكايت كيفري چيست

نحوه شكايت كيفري

 

 

 

 

شكايت كيفر‌ي و شكايت حقوقي

همانطور كه از نام اين دو پيداست شكايت كيفري و شكايت حقوقي با هم تفاوت‌هايي دارند. به شكايت كيفري، شكوائيه يا شكايت‌نامه و به شكايت حقوقي دادخواست مي‌گويند.

نكته: براي نوشتن شكوائيه احتياجي به فرم خاصي نيست ولي براي نوشتن شكايت حقوقي حتماً بايد در فرم مخصوصي به نام دادخواست نوشته شود.

همان طور كه در بالا توضيح داديم شكايت كيفري مخصوص اعمالي است كه در قانون به عنوان جرم تلقي شده و قانونگذار هم براي آن جرم مجازات تعيين كرده است. پس در دعواي كيفري قاضي براي شخص مجرم مجازات تعيين مي‌كند ولي در دعواي حقوقي اين گونه نيست يعني دادگاه براي فرد مجازاتي در نظر نمي‌گيرد.

در شكايت حقوقي به كسي كه شكايت مي‌كند خواهان و به طرف شكايت خوانده مي‌گويند ولي در شكايت‌هاي كيفري به كسي كه شكايت مي‌كند شاكي و به كسي كه از او شكايت شده است متهم مي‌گويند.

بسياري از پرونده‌هاي كيفري با پس گرفتن شكايت شاكي بسته نمي‌شود. مثل پرونده‌هاي قتل، ولي پرونده‌هاي حقوقي با پس گرفتن دعوا از طرف خواهان خاتمه مي‌يابد.

طرح شكايت كيفري

براي طرح شكايت كيفري ابتدا شاكي بايد اقدام به نوشتن شكوائيه يا همان شكايت‌نامه نمايد. براي نوشتن شكوائيه بايد چند نكته و شرط رعايت شود:

داشتن اهليت: يعني فرد براي شكايت كردن از فردي كه مرتكب جرمي شده بايد اهليت داشته باشد كه براي دختران ۹ سال و براي پسران ۱۵ سال است ولي رويه عملي دادگاه ۱۸ سال است.

شكايت شاكي: برخي از جرم‌ها فقط با شكايت شاكي قابل پيگيري هستند مانند جرم توهين.

نكته: شكايت كيفري ابتدا در دادسرا مطرح مي‌شود. شاكي بايد براي اثبات ادعاي خود دلايلي مورد قبول قانون ارائه دهد. در اين صورت قاضي مي‌تواند با توجه به دلايل شاكي براي متهم قرار مناسبي صادر كند و پس از دفاعياتي كه متهم از خود ارائه مي‌دهد، نظر خود را راجع به اين شكايت بدهد. اما اگر شاكي دلايل كافي براي اثبات ادعاي خود نداشت، قاضي از ضابطين قضايي تحقيقات بيشتري را مي‌خواهد و دستورات لازم را به آن‌ها مي‌دهد. اما اگر قاضي به مجرم بودن متهم گمان و ظني نداشت قرار منع تعقيب متهم را صادر مي‌كند كه البته اين قرار قابل اعتراض مي‌باشد‌.

قرار: وقتي راي دادگاه در مورد ماهيت و اصل دعوا باشد و دعوا را به طور جزيي يا كلي خاتمه بخشد، حكم است. اگر تصميم اتخاذي دادگاه هيچ كدام از موارد فوق نباشد قرار است. پس هرگاه دادگاه تصميمي بگيرد كه مربوط به ماهيت دعوا نباشد يا قاطع دعوا نباشد آن تصميم قرار خواهد بود.  

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شكايت كيفري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شكايت كيفري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد..

منبع : شكايت كيفري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شكايت كيفري،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۳۲:۲۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

شايد تا كنون واژه خيارات را شنيده‌ باشيم. اين واژه يكي از اصطلاحات حقوقي است كه بين حقوق‌دانان رواج دارد و در قانون نيز اين گونه نام‌گذاري شده است. در صورتي كه خيارات در يكي از عقود وجود داشته باشد مي‌تواند موجب فسخ معامله شود. خيار حيوان يكي از انواع خيارات است كه براي عقودي كه براي خريد و فروش حيوانات انجام مي‌شود، وجود دارد. به اين ترتيب كه اگر عيبي در حيوان وجود داشته باشد با اين نوع خيار مي‌شود معامله را فسخ كرد كه در اين مقاله به بررسي آن پرداخته‌ايم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

خيار حيوان

نكات مهم خيار حيوان

خيار حيوان چيست

 

 

 

 

معني خيار حيوان

در بيان حكمت ايجاد خيار حيوان گفته شده است: چون امكان دارد در حيوان عيبي مخفي باشد كه تمييز آن دشوار باشد و از آن جا كه شناخت حيوان بيمار از سالم حداقل براي مردم عادي دشوار است؛ قانون به خريدار حق داده است كه تا ۳روز از تاريخ بيع، عقد را فسخ كند. ( ماده ۳۹۸ قانون مدني )

با وجود اين، مبناي اين خيار به نفوذ رسوم و سنت‌ها مرتبط است تا به منطق حقوقي، زيرا معاف نمودن خريدار از اثبات عيبي كه موجب انصراف او از انجام معامله شده است، سرنوشت معامله را بي‌قيد و شرط به او مي‌سپارد.

همين اختيار نامحدود و غيرموجه خريدار باعث شده است كه آن را استثنايي و خلاف اصل بدانند و بگويند: قانون مدني ايران، به پيروي از قول مشهور فقهاي شيعه حق فسخ را فقط براي مشتري در صورتي كه مبيع حيوان باشد شناخته است.

اين تعبير از لحاظ محدود كردن دامنه خيار حيوان و تامين لزوم معاملات، مفيد است ولي مفاد ماده ۳۹۸ را ناهنجارتر مي‌سازد و بايد از آن چشم پوشيد زيرا تبعيض بين ثمن و مبيع را به هيچ دليلي نمي‌توان استوار كرد. در فرضي كه دو كالا با هم مبادله مي‌شود، وصف ثمن و مبيع براي هر كدام از اين دو اعتباري و تا اندازه‌اي موهوم است. پس چگونه مي‌توان پذيرفت كه هرگاه دو حيوان با هم مبادله شود و دو طرف يكي را به‌عنوان مبيع و ديگري را به‌عنوان ثمن تلقي كنند، آن كه حيوان مبيع را تملك كرده است حق فسخ معامله را داشته باشد و ديگري محروم بماند؟؟؟

اجراي محدود ماده ۳۹۸ قانون مدني

ماده ۳۹۸ قانون مدني را بايد تفسير مضيق نمود و آن را به موارد يقيني تقليل داد. از اين تعبير در دو مورد مي‌توان استفاده نمود:

۱. خيار حيوان، ويژه حيوان زنده است، زيرا از منظر عرفي، حيوان مرده مثل مرغ يا ماهي و گوسفند مانند هر شيء بي‌جاني تلقي مي‌شود پس بديهتا فرض بيماري حيوان در آن تصور نمي‌شود كه خيار حيوان مطرح شود.

۲. در بيع كلي، تمليك از هنگام عقد انجام نمي‌شود پس امكان فسخ عقد تا ۳روز از تاريخ بيع هيچ ضرري را نمي‌تواند جبران كند و حكمت ماده ۳۹۸ فقط در حالتي موضوعيت مي‌يابد كه مبيع معين باشد و به محض وقوع بيع به ملكيت خريدار درآيد. به‌اضافه، جايي كه معلوم شود فروشنده فردي را كه از مصداق‌هاي كلي برگزيده صفات مشروط در عقد را دارا نيست و در ديد عرف معيوب است، مي‌توان الزام او را به تسليم فرد سالم درخواست كرد و جايي براي اعمال خيار باقي نمي‌ماند.

خيار حيوان را مي‌توان شاخه‌اي از خيار عيب تلقي كرد با اين تفاوت كه در خيار حيوان عيب مفروض است و نيازي به اثبات ندارد در حالي كه در خيار عيب چنين نيست. شباهت اين دو در اين است كه در هر دو خيار حيوان و عيب مبيع بايد لزوما عين معين باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيار حيوان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيار حيوان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : خيار حيوان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خيار حيوان،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۳۰:۰۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی