مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

يكي از حالاتي كه كارمند مي‌تواند از طريق آن از خدمت دولت خارج شود مبحث بازخريد مي‌باشد. بازخريد به معناي پايان رابطه بين كارگر و كارفرما يا به عبارتي رابطه بين كارمند و اداره مي‌باشد. بازخريد از طريق سه حالت محقق مي‌شود. حالت اول عبارت است از بازخريدي كه به تقاضاي مستخدم يا همان كارمند باشد. حالت دوم عبارت است از بازخريدي كه به عنوان مجازات اداري در نظر گرفته مي‌شود و باز خريد سوم بازخريدي است كه به اختيار دولت شكل مي‌گيرد در ادامه به توضيح اين سه حالت مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : بازخريد خدمت كارمندان دولت

باز‌خريد به تقاضاي مستخدم

مطابق قانون شركت‌ها و موسسات دولتي، شهرداري‌ها، بانك‌ها و وزارتخانه‌ها و… مي‌توانند مستخدمين رسمي يا ثابت يا داراي عناوين مشابه خود را (به استثناي مشمولان قانون كار و تامين اجتماعي) كه داراي مشاغل غير تخصصي هستند، از طريق درخواست كتبي خود آن‌ها و همچنين از طريق كسب موافقت بالاترين مقام دستگاه اجرايي به شرط اين كه سابقه خدمت آن‌ها از ۲۰ سال كمتر باشد بازخريد نمايند.

افرادي كه به اين شكل بازخريد مي‌شوند مبلغي را دريافت مي‌كنند كه اين مبلغ برابر است با ۴۵ روز حقوق و مزاياي مستمر در برابر هر سال سابقه خدمت قابل قبول به علاوه كسور بازنشستگي يا حق بيمه پرداختي و همچنين حقوق مرخصي‌هايي كه مستخدم در حالتي كه استحقاق داشته، از آن‌ها استفاده نكرده است به او پرداخت خواهد شد.

مطالبي كه بيان شد در خصوص مشاغل غير تخصصي بود اما در خصوص مشاغل تخصصي بايد بيان كرد كه بازخريد مستخدم مستلزم درخواست كتبي او و همچنين موا‌فقت بالاترين مقام دستگاه اجرايي مي‌باشد و در آخر هم بايد به تصويب شورايي متشكل از نمايندگان تام الاختيار سازمان برنامه و بودجه و دبير كل سازمان امور اداري و استخدامي كشور و دستگاه اجرايي مربوط برسد و در اين صورت قابل اجرا خواهد بود.

بازخريد مستخدم به عنوان مجازت انضباطي

شرايطي كه در خصوص اين نوع از بازخريد مطرح است به اين شرح است: در خصوص مستخدمين زن داشتن كمتر از ۲۰ سال خدمت دولتي در خصوص مستخدمين مرد داشتن كمتر از ۲۵ سال خدمت دولتي با پرداخت ۳۰ تا ۴۵ روز حقوق مبناي مربوط در قبال هر سال خدمت دولتي انجام مي‌شود. به كارمنداني كه در جريان بازخريد به عنوان مجازات امور انضباطي بازخريد مي‌شوند كسور بازنشستگي و حقوق مرخصي‌هاي كه استحقاق آن را داشتند ولي استفاده نكردند پرداخت مي‌شود.

توصيه ميكنيم مقاله حقوق و مزاياي كارمندان را مطالعه نماييد.

بازخريد توسط دولت

دستگاه‌هاي اجرايي در دو صورت مي‌توانند كارمندان خود را بازخريد كنند. در حالت اول كارمند از كارمندان رسمي دستگاه اجرايي به شمار مي‌رود و در عملكرد دچار ضعف و كاستي مي‌باشد و در ارزيابي كارمندان اين نتيجه مشخص مي‌شود. اگر اين ضعف و كاستي در سه سال متوالي يا چهار سال متناوب ادامه يابد اين گروه از كارمندان بازخريد مي‌شوند و اين فرآيند مطابق آيين‌نامه‌اي است كه هيئت وزيران تصويب كرده است.

در حالت دوم اگر مستخدم پس از يك سال از آمادگي به خدمت در دستگاه‌هاي اجرايي اشتغال نداشته باشد در صورتي كه شرايط بازنشستگي را داشته باشد بازنشسته مي‌شود و در غير اين صورت بازخريد مي‌شود و در حالتي كه بازخريد شود يك ماه و نيم حقوق مزاياي مستمر به ازاي هر سال سابقه به او پرداخت مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله حالات استخدامي را مطالعه نماييد.

خارج شدن از خدمت به عنوان مجازات

قانوني وجود دارد به نام قانون رسيدگي به تخلفات اداري. در اين قانون مجازات‌هاي اداري بيان شده است. يكي از اين مجازات‌ها عبارت است از خارج شدن مستخدم از دستگاه اجرايي به طور غير ارادي كه به شكل‌هاي مختلفي قابل بيان است. به عنوان مثال بازخريد اخراج و انفصال دائم و هم چنين مجازات‌هايي در قالب بازنشستگي.

توصيه مي‌كنيم مقاله تخلفات اداري را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله شرايط بازنشستگي را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص بازخريد كارمند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون بازخريد كارمند پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : بازخريد خدمت كارمندان دولت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۵:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زندگي مشترك مقوله‌اي بسيار پيچيده است و طرفين درگير عقد ازدواج در برابر يكديگر مسئوليت‌هايي به عهده دارند كه براي موفق بودن رابطه زوجيت بايد به اين وظائف عمل كنند. نكته حائز اهميت اين است كه پيش از ازدواج، زوجين بايد آشنايي كاملي با اين وظائف داشته باشند چرا كه در صورت انجام صحيح اين گونه از وظائف زناشويي، پايداري و آرامش رابطه زوجيت تأمين مي‌شود. اين وظائف در قانون و در اخلاق مصاديق متفاوتي دارند كه به طور مفصل در ادامه به شرح آن‌ها مي‌پردازيم. در اين مقاله تاكيد ما بر وظايف اخلاقي و قانوني شوهر نسبت به همسر در رابطه زوجيت است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : وظايف شوهر نسبت به همسر 

وظايف قانوني شوهر نسبت به همسر

نفقه

در قانون مبلغي به عنوان نفقه براي زن پيش‌بيني شده است. ميزان اين مبلغ متناسب با نياز زن متغير مي‌باشد. منظور از نياز اين است كه او ساكن روستا است يا شهر، تحصيل كرده است يا خير و… با توجه به اين موارد دادگاه صالح براي زن نفقه تعيين مي‌كند و مرد ملزم به پرداخت نفقه مي‌باشد مگر در مواردي كه قانون بيان كرده است.

به بيان ديگر مرد ملزم به برطرف كردن نياز و احتياجات زن در حد معمول است. براي مثال نياز به خوراك پوشاك مسكن و…

دادگاه با توجه به احتياجات زن و توان مالي مرد اين ميزان را تعيين مي‌نمايد. اگر مرد از پرداخت نفقه خودداري كند دادگاه به زن اجازه طلاق مي‌دهد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تمكين و نفقه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مطالبه نفقه را مطالعه نماييد.

مهريه

مهر مبلغي است كه از معمولا در ابتداي زندگي مشترك تعيين مي‌شود و از طرف مرد به زن پرداخت مي‌شود. از ديگر وظائف مرد پرداخت مهريه زن در زمان مطالبه او مي‌باشد. زوجه از زمان انعقاد عقد ازدواج مالك مهريه است. تعيين مهريه نيز از چند طريق براي زوجه در نظر گرفته مي‌شود: اولين نوع تعيين مهريه در هنگام عقد نكاح است و ديگري بعد از عقد نكاح. به مهريه نوع اول، مهرالمسمي و به مهريه نوع دوم مهرالمثل مي‌گويند. از انواع ديگر مهريه مي‌توان به مهرالسنة، مهرالمتعه و… اشاره كرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مطالبه مهريه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله انواع مهريه را مطالعه نماييد.

نشوز

در قانون جمهوري اسلامي ايران، نشوز بيشتر در خصوص زنان به كار رفته است. نشوز به معني عدم تمكين است و تمكين به معناي اطاعت مي‌باشد. در خصوص مردان به طور صريح، اين عنوان بيان نشده است. اين در حالي است كه هر دو يعني زن و مرد به طور برابر، از وظايف و تكاليفي برخوردار هستند و در صورت عدم انجام آن‌ها در برابر قانون، مسئول محسوب مي‌شوند. به طور مثال در خصوص نپرداختن نفقه در صورتي كه مرد استطاعت مالي داشته باشد و زن نيز از او تمكين كند، در اين حال زن مي‌تواند از دادگاه درخواست كند تا شوهرش را ملزم به پرداخت نفقه كنند و همچنين در حالتي كه مرد به دليل عدم استطاعت مالي نفقه را نپردازد زن مي‌تواند از آن به عنوان دليل طلاق بهره ببرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تمكين و نشوز را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله انواع تمكين را مطالعه نماييد.

ساير وظايف قانوني

علاوه بر موارد ذكر شده، مرد موظف است با زن رابطه جنسي برقرار نمايد و با وي حسن اخلاق و رفتار داشته باشد.

وظايف ديني و اخلاقي شوهر نسبت به همسر

براي بررسي اين عنوان بهترين منبع، روايات و احاديث هستند. در بسياري از آيات و روايات به حسن معاشرت با همسر تاكيد شده است.

با توجه به اين احاديث در مي‌يابيم كه تكريم مقام زن در احاديث و روايات بسيار مورد تاكيد واقع شده است. همچنين مي‌توان به ساير نكات نيز اشاره كرد از جمله اينكه مرد بايد در تمامي موارد خانواده خودش را اولويت قرار دهد و از رفتارهاي خشونت‌آميز به نحوي كه خانواده را زير فشار قرار دهد خودداري كند. وفاداري مرد به خانواده و همسرش از خصوصيات اخلاقي بسيار مهم است كه نمي‌توان از اهميت آن چشم پوشي نمود. اين گونه خصوصيات اخلاقي بايد از طريق آموزش براي زوج و زوجه نهادينه شوند تا آمار طلاق و جدايي كاهش يابد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص وظايف شوهر در زندگي مشترك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وظايف شوهر در زندگي مشترك پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : وظايف شوهر نسبت به همسر 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: وظايف شوهر نسبت به همسر،
موضوع:
[ ۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۹:۲۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

منظور از حقوق آن دسته از امتيازاتي است كارمند مستحق دريافت آن مي‌شود در صورتي كه وظيفه خود را انجام دهد. حقوق كارمندان شامل حقوق و مزاياي مادي و حقوق و مزاياي غير مادي مي‌شود. حقوق و مزاياي مادي در طول دوران خدمت يك كارمند به طور مستمر و منظم يا به طور نامنظم به او تعلق مي‌گيرد. حقوق و مزاياي غير مادي شامل تامين رفاه حق استراحت و برخورداري از اوقات فراغت همچنين مرخصي‌ها مي‌باشد كه در ادامه به بررسي مفصل اين مباحث مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : حقوق و مزاياي كارمندان

حقوق و مزاياي مادي كارمندان

از جمله حقوق و مزاياي مادي حقوق ماهانه‌اي است كه به مستخدم تعلق دارد. كسر كردن حقوق و يا قطع كردن آن جز در مواردي كه حكم قانوني يا تشخيص مرجع صالح وجود دارد ممنوع مي‌باشد. آن چيزي كه حقوق كارمندان را تعيين مي‌كند تنها قانون مي‌باشد. بنابراين كوچكترين تغييري در ميزان حقوق بر عهده قانون‌گذار است و رضايت يا عدم رضايت مستخدم هيچ تاثيري در ميزان حقوق ندارد. آن چيزي كه ممكن است موجب افزايش حقوق شود اضافه كاري مي‌باشد و نكته‌اي كه همواره بايد در تعيين ميزان حقوق به آن توجه داشت اين است كه حقوق بايد به اندازه كافي باشد كه به حداقل نيازهاي كارمند پاسخ دهد. حقوق كارمندان متناسب با پست سازماني و وظايف و مسئوليت آن‌ها متفاوت است.

توصيه مي‌كنيم مقاله حداقل دستمزد 1400 را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله حداقل دستمزد كارگران را مطالعه نماييد.

حقوق و مزاياي غير مادي كارمندان

هر كارمند به عنوان يك شخص و انسان مشمول حقوق مادي و معنوي مي‌شود. در ادامه به بررسي پاره‌اي از حقوق معنوي مي‌پردازيم. منظور از حقوق معنوي كرامت انساني حرمت انسان و مواردي از اين قبيل مي‌باشد. نيازهاي معنوي شخص در جايگاه و سمت كارمند مي‌بايست مورد توجه كافي واقع شود. به عبارت ديگر يك كارمند بايد در شغل خود امنيت شغلي داشته باشد و همچنين بتواند از حقوق شغلي خود دفاع كند. در اين صورت مي‌توان گفت كه نيازهاي غير مادي او نيز مورد توجه واقع شده است. در ادامه به بررسي انواع حقوق غير مادي مستخدم مي‌پردازيم.

مرخصي‌ها

فلسفه ورود مرخصي در نهادهاي اداري تمديد هواي كارمندان آن نهاد است و انواع متعددي را نيز در بر مي‌گيرد كه به شرح زير مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مرخصي كارگر را مطالعه نماييد.

مرخصي استحقاقي (ساليانه)

مطابق قانون، كارمندان در هر سال ۳۰ روز حق مرخصي دارند و در اين مدت  از حقوق و مزاياي مربوطه برخوردار مي‌شوند و اين مرخصي از اولين ماه خدمت آن‌ها به ايشان تعلق مي‌گيرد و استفاده از آن منوط است به تقاضاي كتبي كارمند و اعلام موافقت از سوي رئيس نهاد اداري. اگر رئيس نهاد اداري با درخواست مرخصي كارمند موافقت نكند موافقت با آن را موكول به زمان ديگري مي‌كند و اين عمل با توافق كارمند صورت مي‌گيرد. اين نكته حائز اهميت است كه نبايد بيش از شش ماه فاصله وجود داشته باشد. اگر كارمند نتواند از اين مرخصي استفاده كند اين مرخصي براي او ذخيره مي‌شود كه در اينجا بايد به اين نكته اشاره كرد كه در هر سال بيش از ۱۵ روز از مرخصي استحقاقي سالانه را نمي‌توان ذخيره نمود.

توصيه مي‌كنيم مقاله مرخصي استحقاقي را مطالعه نماييد.

مرخصي استعلاجي

كارمندان مي‌توانند در يك دستگاه اجرايي از طريق گواهي و تاييد پزشك معتمد حداكثر از چهار ماه مرخصي استعلاجي در سال استفاده كنند اما در خصوص بيماري‌هاي صعب‌العلاج با تشخيص وزارت بهداشت حداكثر آن ۶ ماه قابل تمديد است. در خصوص مستخدمين زن موضوع مرخصي‌هاي بارداري مطرح مي‌شود و مطابق قانون ترويج تغذيه شير مادر و حمايت از مادران در دوران شير‌دهي كه مصوب سال ۱۳۷۴ است مرخصي بار‌داري و زايمان تا ۳ فرزند ۶ ماه مي‌باشد. اين نكته حائز اهميت است كه مطابق آيين‌نامه به خانم‌هاي كار‌مندي كه در حال استفاده از مرخصي بدون حقوق هستند مرخصي بار‌داري تعلق نمي‌گيرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مرخصي استعلاجي را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مرخصي زايمان را مطالعه نماييد.

مرخصي بدون حقوق

كارمندان در نهاد اداري مطابق قانون مي‌توانند حداكثر سه سال از مرخصي بدون حقوق استفاده كنند كه اين امر منوط است به موافقت دستگاه مربوطه. همچنين به اين نكته بايد اشاره شود كه اگر درخواست مرخصي بدون حقوق براي ادامه تحصيل و كسب تخصص در رشته بود كه ارتباط با شغل كارمند داشت اين مدت تا دو سال افزايش مي‌يابد. مرخصي بدون حقوق در مبحث بازنشستگي جزو سوابق خدمت محسوب نخواهد شد. همچنين الزامي وجود ندارد كه پست كارمند فوق‌الذكر در زماني كه از مرخصي بدون حقوق خود استفاده مي‌كند حفظ شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله مرخصي بدون حقوق در قانون كار را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق و مزاياي كارمند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق و مزاياي كارمند پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : حقوق و مزاياي كارمندان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حقوق و مزاياي كارمندان،
موضوع:
[ ۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۷:۳۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در اين مقاله قصد داريم تا مبحث اكراه را از لحاظ حقوقي با استناد به قانون مدني مورد بررسي قرار بدهيم. در ابتدا بيان مي‌كنيم كه اكراه چيست و تقسيم‌بندي آن چگونه است و پس از آشكار شدن آثاري كه به دنبال دارد در اين راستا به مواد قانون مدني استناد مي‌كنيم و مثال‌هايي را نيز در اين خصوص بيان مي‌كنيم. همچنين در راستاي اين بحث، مبحث اضطرار را نيز مورد نظر قرار مي‌دهيم و در خصوص آن نيز نكات و مطالبي را بيان مي‌كنيم دانستن اين مطالب از اهميت ويژه‌اي برخوردار مي‌باشد چراكه در صورت داشتن اطلاعات كافي در اين خصوص مي‌توانيم از بروز اشكالات حقوقي پيشگيري كنيم.

 

منبع : اكراه چيست

اكراه چيست ؟

به معناي زور و اجبار كردن كسي به انجام عملي است كه قصد انجام آن را ندارد و اگر اين زور و تهديد نبود آن را انجام نمي‌داد.

 
تقسيم بندي اكراه چيست ؟


اگر بخواهيم اكراه را مورد بررسي قرار بدهيم پيش از بيان هر مطلبي بايد دسته‌بندي مربوط به آن را بيان كنيم كه به دو دسته تقسيم مي‌شود: معنوي و مادي.

اكراه معنوي

به اين معني مي‌باشد كه شخصي توسط شخص ديگري تهديد مي‌شود كه معامله‌اي را منعقد كند و اگر اين كار را انجام ندهد موقعيت خطرناكي پيدا مي‌كند. بايد توجه كنيم كه وقتي بحث اكراه معنوي در ميان است شخصي كه مورد زور و اجبار واقع شده است فرصت اين را دارد كه فكر كند و در خصوص موقعيتي كه براي او پيش آمده تصميم بگيرد. در واقع چنين شخصي هم قصد دارد و هم رضا. اما بايد توجه كنيد رضاي چنين شخصي معيوب مي‌باشد به همين دليل است كه عقدي كه منعقد مي‌شود غير نافذ مي‌باشد. مطلبي كه بيان كرديم مطابق ماده ۲۰۳ قانون مدني بود در اين ماده بيان شده است كه اكراه سبب عدم نفوذ معامله مي‌شود اگر چه از طرف شخص ثالثي غير از طرفين معامله واقع شود.

اكراه مادي

مطابق تقسيم‌بندي كه مطرح شد علاوه بر اكراه معنوي نوع ديگري از آن هم وجود دارد به نام اكراه مادي كه به آن اجبار هم مي‌گويند. در خصوص آن بايد بيان كنيم كه در اين نوع اكراه به دليل شدتي كه دارد برخلاف اكراه معنوي كه قصد شخص معيوب مي‌شد در اينجا و به موجب اكراه مادي شخص فاقد قصد مي‌شود به عنوان مثال يك نمونه از آن شكنجه كردن يك شخص مي‌باشد. در اين صورت او ديگر فرصت فكر كردن و تصميم گرفتن ندارد.


آيا در خصوص اكراه ملاكي وجود دارد ؟


براي اينكه به اين سوال پاسخ دهيم بايد به ماده ۲۰۲ قانون مدني اشاره كنيم. در اين ماده بيان شده است كه اكراه در اثر اعمالي حاصل مي‌شود كه موثر در شخص متعارف و با‌شعوري بوده و او را نسبت به جان يا مال يا آبروي خود تهديد كند به نحوي كه قابل تحمل نباشد. در مورد تحقق اعمال اكراه‌آميز فاكتور‌هاي مختلفي دخيلند از جمله: سن و شخصيت و اخلاق و مرد يا زن بودن شخص.

همچنين ماده ۲۰۴ قانون مدني بيان مي‌كند كه زور و اجبار طرف معامله در مورد جان يا آبروي اقوام نزديك او از قبيل زوج و زوجه و والدين و اولاد سبب تحقق اكراه مي‌گردد. در مورد اين ماده تشخيص نزديكي درجه براي موثر واقع شدن اكراه بسته به نظر عرف است. مطابق اين مواد قانوني دو ملاك در اين خصوص وجود دارد و آن هم نوعي و شخصي مي‌باشد. مطابق ماده ۲۰۲ قانون مدني اكراه در خصوص سه چيز صورت مي‌گيرد جان، مال و آبرو. در ماده ۲۰۴ قانون مدني نيز بيان شده است كه اكراه در خصوص اقوام نزديك شخص مانند زوج و زوجه و اولاد و آباء محقق مي‌شود.


منظور از اضطرار چيست ؟


در ماده ۲۰۶ قانون مدني بيان شده است كه اگر كسي در نتيجه اضطرار معامله‌اي منعقد كند مكره نيست و خللي به معامله اضطراري وارد نخواهد بود. اگر بخواهيم مفهوم اين ماده را بيان كنيم بايد اشاره كنيم كه ميان اكراه و اضطرار تفاوت‌هايي وجود دارد. اتفاقي كه در اكراه مي‌افتد اين است كه از خارج تهديدي واقع مي‌شود و هدف از آن اين است كه معامله منعقد گردد. اما در خصوص اضطرار بايد بيان كنيم كه يكي از اين دو شرط گفته شده در خصوص اكراه در اضطرار وجود ندارد. به عبارت ديگر ممكن است تهديد از خارج باشد ولي هدف از تهديد انعقاد معامله نباشد همچنين اين امكان وجود دارد كه تهديد از خارج نباشد اما هدف انعقاد معامله باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اكراه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اكراه پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : اكراه چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اكراه چيست،
موضوع:
[ ۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۵:۴۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوع مورد بحث ما در اين مقاله بررسي جهاتي است كه منجر به شروع تعقيب مي‌شود. در واقع وقتي شخصي مرتكب جرم مي‌شود جرم ارتكابي او مي‌تواند به طرق مختلف اعلام شود و وقتي وقوع يك جرم اعلام مي‌شود تعقيب نيز به تبع آن آغاز مي‌شود. منظور از جهات شروع تعقيب همين مطلب است. موضوعي كه از آن صحبت مي‌كنيم به طور صريح در ماده 64 قانون آئين دادرسي كيفري بيان شده است و اين ماده پنج جهت را براي شروع به تعقيب در نظر گرفته است كه در ادامه به بررسي مفصل آن مي‌پردازيم.

 

منبع : جهات شروع تعقيب جرائم

شكايت افراد | جهات شروع تعقيب

بايد ميان بزه ديده، مدعي خصوصي و شاكي تفكيك قائل شد. منظور از شخص بزه ديده شخصي است كه از وقوع جرم متحمل ضرر و زيان شده است و منظور از مدعي خصوصي شخصي است كه جبران ضرر و زيان ناشي از جرم را مطالبه مي‌كند و منظور از شاكي شخصي است كه تعقيب كيفري متهم را درخواست مي‌كند.

شكايت شاكي

اگر شاكي فوت كند ورثه او به عنوان قائم مقام وي مي‌توانند درخواست تعقيب كيفري كنند و در واقع شكايت خود را نسبت به شخصي كه مرتكب جرم شده است اعلام كنند.

ممكن است شاكي شخصي محجور باشد. در اين صورت ولي قهري او به عنوان قائم مقام مي‌تواند تعقيب كيفري شخصي كه مرتكب جرم شده است را درخواست كند.

شخصي كه در مقام شاكي اقدام به شكايت مي‌كند مي‌تواند شكايت خودش را به هر دو صورت شفاهي و كتبي ثبت كند و اگر شكايت به صورت كتبي از طرف شاكي اظهار شود بايد صورت جلسه بشود و در نهايت در هر دو صورت كتبي و شفاهي وجود امضاي شاكي لازم است.

حال ممكن است شاكي نتواند امضاء بكند مثلا بيسواد باشد. تنها در اين صورت است كه مي‌توان به جاي امضاء از شاكي اثر انگشت گرفت. پس از پايان اين مراحل ضابط دادگستري به شخص شاكي رسيد مي‌دهد و پرونده‌اي را كه تشكيل شده است فورا به دادستان ارسال مي‌كند.

موقعيتي را تصور كنيد كه جرمي واقع مي‌شود و شاكي اقدام به ثبت شكايت كيفري مي‌كند در حالي كه نمي‌داند چه كسي مرتكب جرم شده است. در اين صورت دادستان نمي‌تواند به دليل مشخص نبودن هويت فردي كه مرتكب جرم شده است از رسيدگي كه شامل تحقيق و تعقيب مي‌شود خودداري كند.

ويژگي‌هاي شكايت شاكي

شاكي خصوصي از امتيازاتي نيز برخوردار مي‌باشد. به عنوان مثال اگر جرم واقع شده قابل گذشت باشد تعقيب زماني آغاز مي‌شود كه شاكي شكايت كند و اگر جرم واقع شده غير قابل گذشت باشد و شاكي از آن جرم گذشت كند اين گذشت سبب تخفيف مجازات مي‌شود. همچنين اگر در مرحله تحقيق و تعقيب تحقيقات محلي انجام شود شاكي خصوصي مي‌تواند در اين تحقيقات محلي حضور داشته باشد. همچنين او مي‌تواند تقاضاي تامين خواسته كند و يا اين كه تقاضا كند تا ضرر و زيان وارد شده جبران شود.

اعلام جرم توسط ضابط دادگستري و يا مقامات رسمي يا يك شخص موثق و مطمئن

در صورتي كه يك جرم مشهود باشد و ضابط دادگستري ناظر اين باشد كه جرم واقع شده است بايد پس از اين كه دلايل وقوع جرم را جمع آوري كرد گزارشي در اين خصوص تهيه كرده و آن را به اطلاع دادستان برساند و اين فرايند بايد با فوريت انجام شود. نكته‌اي كه بايد در گزارش ضابطين به دادستان مورد توجه قرار بگيرد اين است كه حتما مطابق قانون تهيه شده باشد و همچنين بر خلاف قرائن موجود نباشد. در صورتي كه اين نكات رعايت نشود گزارش از اعتبار برخوردار نيست.

اقرار متهم

در مواردي ممكن است جرم از طريق اقرار متهم اثبات شود اما بايد توجه كنيم كه اگر جرم قابل گذشت باشد اقرار متهم براي اينكه رسيدگي آغاز شود كافي نمي‌باشد.

در مواردي هم ممكن است از اقرار به عنوان يكي از راه‌هاي مسئول نمودن افراد بيگناه استفاده شود كه اين مورد سبب حساسيت اقرار مي‌شود.

اعلام وقوع جرم توسط ديگران | جهات شروع تعقيب

اين كه يك شخص صرفا بيايد و اعلام جرم كند براي شروع به رسيدگي كافي نمي‌باشد بلكه بايد براي صحت ادعاي او قرائن و اماراتي وجود داشته باشد. اما اگر جرمي كه واقع شده بر عليه امنيت داخلي و خارجي باشد صرف اين كه اعلام جرم صورت بگيرد براي شروع رسيدگي كفايت مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جهات شروع تعقيب، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جهات شروع تعقيب پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : جهات شروع تعقيب جرائم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جهات شروع تعقيب جرائم،
موضوع:
[ ۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۲:۵۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

از سري حمايت‌هاي اجتماعي و قانوني كه از كارگران به عمل مي‌آيد مي‌توان به حق بيمه اشاره كرد كه از طريق پرداخت مبلغ بيمه به سازمان تامين اجتماعي تامين مي‌شود. در ادامه به بررسي تفصيلي حق‌بيمه كارگر و شرايط پرداخت و مطالبه آن از كارفرما مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : حق بيمه كارگر

ميزان حق بيمه كارگر و نحوه پرداخت آن

ميزان حق بيمه به اين شكل بيان شده است كه با استناد به قانون تامين اجتماعي، حق بيمه كارگر 30% از حقوق او مي‌باشد. 7% از اين 30% را كارگري كه بيمه شده مي‌پردازد و 23% را كارفرما مي‌پردازد. اين پرداخت تحت عنوان حق بيمه كارگر به سازمان تامين اجتماعي ارائه مي‌شود. در مقابل پرداخت اين مبلغ كارگر مشمول امتيازاتي از اين سازمان مي‌شود. بنابراين سياست سازمان تامين اجتماعي از اين قرار است كه متناسب با حقوق كارگر حق بيمه كارگر را دريافت مي‌كند. در واقع دو ملاك وجود دارد:

1-حداقل حقوق كارگر

2- حداكثر حقوقي كه مبناي كسر حق بيمه كارگر است. هر دو اين ملاك‌ها در تعيين حق بيمه به يك ميزان اهميت دارند.

توصيه مي‌كنيم مقاله شورايعالي كار را مطالعه نماييد.

پرداخت حق بيمه اجباري است يا اختياري ؟

شايد اين سوال مطرح شود كه آيا كارفرما ملزم به پرداخت حق‌ بيمه است يا خير؟ در پاسخ بايد به ماده 148 قانون كار و 36 قانون تامين اجتماعي اشاره كرد كه در هر دو اين مواد به اين امر تصريح شده است كه پرداخت حق‌ بيمه كارگر بر عهده كارفرما مي‌باشد. بنابراين در صورت عدم پرداخت حق بيمه توسط كارفرما همان طور كه پيشتر به آن اشاره شد با ضمانت اجرا روبه‌رو هستيم. نكته حائز اهميت اين است كه اگر حق بيمه كارگر پرداخت نشود، اين كارگر همچنان از امتيازات بيمه برخوردار مي‌باشد.

پس كارفرما قانونا ملزم به پرداخت حق‌ بيمه كارگر مي‌باشد و اگر پرداخت نكند چنانچه شكايتي مابين كارگر و كارفرما در مراجع قضايي مطرح شود دادگاه حكم به پرداخت آن خواهد داد.

توصيه مي‌كنيم مقاله شكايت از كارفرما را مطالعه نماييد.

ضمانت اجراي نپرداختن حق بيمه كارگر توسط كارفرما

كارفرما مطابق قانون وظيفه دارد ليستي تحت عنوان ليست بيمه تهيه كند و اين ليست را به سازمان تامين اجتماعي ارسال كند و حق‌ بيمه كارگران را در موعد مقرر پرداخت كند. اگر اين پرداخت حق‌ بيمه در موعد مقرر محقق نشود كارفرما با چهار نوع ضمانت اجرا روبه‌رو مي‌شود:

1- ضمانت اجراي كيفري.

2- ضمانت اجراي حقوقي.

3- ضمانت اجرايي كه در قانون كار تعيين شده.

4- ضمانت اجرايي كه در قانون تامين اجتماعي تعيين شده.

در ادامه به بررسي اين ضمانت اجراها به طور مفصل مي‌پردازيم.

ضمانت اجراي كيفري

در ماده 148 قانون كار به اين امر اشاره شده است كه كارفرما ملزم است كه كارگران را بيمه كند. همچنين در ماده 183 همين قانون به اين نكته اشاره شده است كه اگر خلاف ماده 148 عمل شود، به اين معنا كه كارفرما كارگران را بيمه نكند و از انجام اين امر امتناع كند، علاوه بر اينكه كليه حقوق كارگران تاديه مي‌شود، دو تا ده برابر حق‌ بيمه و با در نظر گرفتن شرايط جريمه نقدي تعيين مي‌شود.

ضمانت اجرايي كه در قانون كار تعيين شده است

مبناي استناد ما در خصوص اين نوع از ضمانت اجرا ماده 157 قانون كار مي‌باشد، كه مطابق اين قانون هر گونه اختلافي بين كارفرما و كارگر يا كارآموز ايجاد شود در مرحله اول سعي بر سازش مستقيم بين كارفرما و كارگر يا كارآموز يا نماينده اين اشخاص در شوراي اسلامي كار مي‌شود. در صورتي كه شوراي اسلامي كار نباشد از طريق انجمن صنفي كارگران مورد بررسي و حل و فصل قرار مي‌گيرد و در آخر، يعني در شرايطي كه سازش صورت نگيرد، هيات‌هاي تشخيص و حل اختلاف به حل و فصل اين گونه اختلافات مي‌پردازند.

توصيه مي‌كنيم مقاله شوراي عالي كار را مطالعه نماييد.

ضمانت اجرايي كه در قانون تامين اجتماعي تعيين شده است

مطابق ماده 50 قانون تامين اجتماعي، مامورين اجراي سازمان تامين اجتماعي در خصوص وصول حق‌ بيمه كارگران از اختياراتي برخوردار هستند.

ضمانت اجراي حقوقي حق بيمه كارگر

در ابتدا بايد به اين سوال پاسخ داد كه چه كساني مي‌توانند و در واقع چه كساني صلاحيت دارند كه دعوي حقوقي اقامه كنند؟ در پاسخ بايد به اين نكته اشاره كرد كه اين گونه از دعاوي يعني اقامه دعوي حقوقي تنها توسط اشخاصي است كه از نتيجه‎ دعوي صاحب نفعي مي‌شوند. در خصوص رابطه كارگر و كارفرما، مطالبه حق‌ بيمه كارگر توسط خود كارگر، خانواده او و سازمان تامين اجتماعي صورت مي‌گيرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكيل كار را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حق بيمه كارگر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حق بيمه كارگر پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : حق بيمه كارگر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حق بيمه كارگر،
موضوع:
[ ۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۰:۲۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد تمكين و نفقه چه ارتباطي با هم دارند؟ پرونده‌هاي بسياري راجع به اين موضوع در دادگاه‌ها مطرح مي‌شوند، به همين جهت آشنايي با ارتباط تمكين و نفقه مي‌تواند براي شما مفيد باشد. همانطور كه مي‌دانيد زن و شوهر پس از ازدواج با يكديگر هر كدام داراي وظايف و تكاليفي در مقابل هم مي‌باشند. يكي از آثار ازدواج تمكين مي‌باشد. تمكين با نفقه ارتباط دارد كه در ادامه به بررسي آن مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر توصيه مي كنيم مقاله تمكين و عدم تمكين چيست و تمكين و نشوز را مطالعه نماييد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : تمكين و نفقه

تمكين

يكي از وظايفي كه بعد از ازدواج بر عهده زن قرار مي‌گيرد تمكين مي‌باشد. تمكين به دو دسته عام و خاص تقسيم مي‌شود. تمكين عام به معناي اطاعت از شوهر در امور زندگي مشترك و تمكين خاص به معناي تامين نيازهاي جنسي مرد مي‌باشد. براي كسب اطلاعات دقيق از انواع تمكين كليك نماييد.

در اصطلاح حقوقي و فقهي به زني كه بدون عذر موجه از شوهر خود در مسائل زندگي و روابط زناشويي تمكين و اطاعت نكند ناشزه گفته مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله مهريه ناشزه را مطالعه نماييد.

البته توجه داشته باشيد كه مواردي وجود دارد كه زن با وجود آن مجاز به عدم تمكين مي‌باشد و در صورت عدم تمكين هم مشكلي پيش نمي‌آيد مانند مبتلا شدن مرد به امراض مقاربتي، كه در اين صورت زن مي‌تواند از شوهر خود تمكين خاص نكند.

توصيه مي‌كنيم مقاله موارد مجاز عدم تمكين را مطالعه نماييد.

 

بيشتر بخوانيد : دعواي الزام به تمكين زن

 

نفقه | ارتباط تمكين و نفقه

يكي از حقوق مالي زن كه به محض وقوع عقد برايش ايجاد مي‌شود، نفقه مي‌باشد و يكي از وظايف و تكاليفي كه مرد به عهده دارد اين است كه نفقه زن و فرزندان خود را بپردازد. قانون گذار براي عدم پرداخت نفقه زن ضمانت اجراهاي حقوقي و كيفري پيش‌بيني كرده است.

 

بيشتر بخوانيد :  نفقه زن 

 

ارتباط تمكين و نفقه

طبق ماده 1108 قانون مدني در صورتي كه زوجه بدون وجود مانع مشرو‌ع از انجام وظايف زوجيت يعني رابطه جنسي خودداري كند، به او نفقه تعلق نمي‌گيرد و حق نفقه وي ساقط مي‌شود.

ساقط شدن حق نفقه زن به موجب عدم تمكين وي

بنابراين از اين ماده نتيجه مي‌گيريم كه عدم تمكين از جانب زوجه موجب ساقط شدن حق نفقه وي مي‌شود و در اينجا مرد الزامي به پرداخت نفقه ندارد.

نكته: در مواردي كه زن مجاز به عدم تمكين بوده و اين عدم تمكين وي به لحاظ قانوني مجاز بوده است، مرد نمي‌تواند به موجب عدم تمكين زن، نفقه پرداخت نكند زيرا زن به منظور وجود مانع مشروع تمكين نكرده است. مانند بيماري زن يا مبتلا شدن مرد به يكي از بيماري‌هاي مقاربتي.

نكته بعدي اينجاست كه طبق قانون مدني زن مجاز است تا وقتي كه مهريه به او پرداخت نشده است از تمكين خودداري كند (اگر مهريه حال باشد). يعني زن مي‌تواند تا زماني كه مهريه خود را به طور كامل تماما دريافت نكرده از شوهر خود تمكين نكند. از نظر حقوقي به اين حق، حق حبس گفته مي‌شود كه در اين صورت مرد همچنان وظيفه دارد كه نفقه زن را بپردازد.

توصيه مي‌كنيم مقاله حق حبس چيست را مطالعه كنيد.

 

بيشتر بخوانيد : نحوه و پيگيري دادخواست تمكين در سامانه ثنا

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارتباط تمكين‌ و‌ نفقه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارتباط تمكين‌ و‌ نفقه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 منبع : تمكين و نفقه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تمكين و نفقه،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۳:۲۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

برقراري رابطه نامشروع با جنس مخالف در جامعه ما خلاف قانون است و براي فرد خاطي مجازات به دنبال دارد. امروزه برقراري رابطه نامشروع بسيار بيشتر از قبل شده و چون اين جرم با آبرو و حيثيت خانواده‌ها در ارتباط است قانونگذاران قوانين سختي را براي آن در نظر گرفته‌‌‌‌اند. اين جرم مي‌تواند باعث سوء استفاده افراد سودجو و بد ذات شود كه به همين دلايل مجازات شديدي براي آن تعيين گرديده است. در ادامه قصد داريم در مورد شكايت از جرم رابطه نامشروع و اثبات آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

منبع : مجازات رابطه نامشروع

چه كسي مي‌تواند از رابطه نامشروع شكايت كند‌‌‌‌ ؟

رابطه نامشروع به رابطه‌‌اي گفته مي‌شود كه طي انجام آن زن و مردي كه به هم محرم نيستند رابطه‌‌اي خارج از حد متعارف برقرار مي‌نمايند كه اين رابطه مي‌تواند شامل انجام دادن مواردي مثل در آغوش ‌گرفتن، بوسيدن و… شود. رابطه نامشروع جرم بوده و جزو دسته جرائم غير قابل گذشت قرار گرفته است. اين به اين معناست كه اگر شاكي از مجرم گذشت كند بازهم بررسي پرونده ادامه خواهد داشت و بررسي اين جرم نياز به شاكي خصوصي ندارد. دادستان يا نيروي انتظامي نيز مي‌توانند اين جرم را بررسي نمايند اما نيروي انتظامي در صورتي مي‌تواند اين جرم را گزارش دهد كه آن را مشاهده نموده باشد. پس مي‌توان نتيجه گيري كرد كه نيروي انتظامي، دادستان و افراد متضرر از جرم مي‌توانند از جرم رابطه نامشروع شكايت نمايند.

نحوه شكايت از رابطه نامشروع | ميزان مجازات

براي شكايت از رابطه نامشروع مي‌توان به دفاتر خدمات قضايي رجوع نمود و با ثبت شكايت خواهان بررسي جرم شد كه در اين صورت جرم بررسي شده و مجرم مجازات مي‌شود. جرم رابطه نامشروع جزو دعاوي كيفري بوده و مراكز شكايت از آن براي تهران و شهرستان‌ها متفاوت خواهد بود. افراد ساكن تهران براي شكايت از اين جرم مي‌بايست به دادسراي ارشاد مراجعه كنند و افراد ساكن شهرستان نيز مي‌توانند براي شكايت از رابطه نامشروع به دادسراي عمومي رجوع نمايند. پس از شكايت قاضي جرم ‌را بررسي مي‌كند و در خصوص آن حكم صادر خواهد كرد.

چگونگي اثبات جرم رابطه نامشروع و مجازات آن

اثبات رابطه نامشروع كاري سخت به نظر مي‌رسد و حتي در برخي موارد اثبات آن غير ممكن است. بهترين راه ثابت نمودن اين جرم اقرار مجرمين مي‌باشد. براي مثال اگر زني اقرار كند كه با مردي رابطه نامشروع داشته است جرم آن‌ها اثبات خواهد شد. يكي ديگر از راه‌هاي اثبات اين جرم شهادت شاهدين مي‌باشد كه اثبات جرم از طريق اين راه بسيار سخت است. البته راه ديگري نيز مانند عكس و فيلم، چت در فضاي مجازي و… نيز وجود دارند كه اگر باعث شوند جرم در نزد قاضي اثبات شود مجرمين مجازات خواهند شد اما در اين موارد نظر قاضي در اولويت خواهد بود.

 

سوالات متداول

جرم رابطه نامشروع جزو كدام دسته جرائم قرار گرفته است‌‌‌‌ ؟

اين جرم جزو دسته جرائم غير قابل گذشت قرار گرفته است كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر زن اقرار به برقراري رابطه نامشروع كند جرم او اثبات مي‌شود‌‌‌‌ ؟

بله اين مورد يكي از راه‌هاي اثبات جرم رابطه نامشروع است و در اين صورت جرم ‌او اثبات شده و مجازات خواهد گرديد كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مجازات رابطه نامشروع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مجازات رابطه نامشروع پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : مجازات رابطه نامشروع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مجازات رابطه نامشروع،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۲:۱۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد تمكين به چه معناست و موارد موجه عدم تمكين زوجه كدامند ؟هنگامي كه زن و شوهر با هم ازدواج مي‌كنند در مقابل يكديگر وظايفي را عهده‌دار مي‌شوند كه يكي از اين وظايف تمكين مي‌باشد. در واقع مي‌توان گفت تمكين يكي از آثار ازدواج محسوب مي‌شود. مواردي وجود دارند كه اگر زن تمكين نكند ناشزه محسوب نشده و همچنان نفقه به زن تعلق مي‌گيرد. در ادامه به بررسي اين موارد و در واقع به پاسخ سوال در چه مواردي زن مجاز به عدم تمكين مي‌باشد مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات بيشتر توصيه مي كنيم مقاله تمكين و عدم تمكين چيست و تمكين و نشوز را مطالعه نماييد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : عدم تمكين زن در چه مواردي مجاز مي‌باشد

تمكين |موارد موجه عدم تمكين زوجه

همانطور كه در بالا توضيح داديم يكي از آثار ازدواج تمكين مي‌باشد. به لحاظ عرفي معمولا واژه تمكين را براي زنان به كار مي‌برند. ولي اين بدين معنا نيست كه مرد نبايد از همسر خود تمكين كند. تمكين به دو دسته تمكين عام و تمكين خاص تقسيم مي‌شود.

تمكين عام

تمكين عام به معناي اين مي‌باشد كه زوجه وظايف خود را نسبت به زوج انجام دهد و از همسر خود در حدود و چارچوبي كه قانون تعيين كرده اطاعت كند. براي مثال خارج نشدن از منزل بدون اجازه از همسر.

تمكين خاص

منظور از تمكين خاص روابط زناشويي بوده و به زبان ساده‌تر به معناي تامين نيازهاي جنسي مرد مي‌باشد.

 

بيشتر بخوانيد : انواع تمكين 

 

عدم تمكين | موارد موجه عدم تمكين زوجه

با توجه به تعاريف بالا عدم تمكين به معناي عدم انجام و ايفاي هر يك از وظايف و تكاليف ميان زن و شوهر مي‌باشد. عدم تمكين براي زن و مرد نتايج مختلفي دارد كه يكي از آن‌ها براي زن مي‌تواند اين باشد كه حق نفقه او ساقط مي‌شود.

بنابراين در صورتي كه هر يك از زن و شوهر وظايف خود را در قبال يكديگر انجام ندهند نشوز كرده‌اند.

 

بيشتر بخوانيد : دعواي الزام به تمكين زن

 

در چه مواردي زن مجاز به عدم تمكين مي‌باشد ؟

انتخاب محل زندگي توسط زوجه |موارد موجه عدم تمكين زوجه

طبق ماده 1114 قانون مدني اگر حق سكونت به زن داده شده باشد زن مي‌تواند از زندگي كردن با شوهر در منزلي كه مرد تعيين مي‌كند خودداري كند. اما اين باعث نمي‌شود كه زن در مسائل زناشويي از همسر خود تمكين نكند.

مبتلا شدن مرد به امراض مقاربتي و جنسي مجوز عدم تمكين زن |موارد موجه عدم تمكين زوجه

طبق ماده 1127 قانون مدني اگر شوهر پس از عقد به يكي از امراض مقاربتي و جنسي بيمار گردد زن اين حق را دارد كه از نزديكي با وي خودداري كند. توجه داشته باشيد كه اين عدم نزديكي مانع از حق نفقه براي زن نخواهد بود. بنابراين زن تا جايي كه از سرايت اين بيماري در امان بماند مي‌تواند از نزديكي خودداري كند.

بيماري زن مجوز عدم تمكين زن | موارد موجه عدم تمكين زوجه

در صورتي كه زن بيمار باشد هم مي‌تواند تمكين نكند. البته در قانون بعضي از بيماري‌ها براي زن نام برده شده كه زن در صورت داشتن اين بيماري‌ها مجوزي قانوني و مشروع براي عدم تمكين خاص دارد.

نكته: در صورت عادت ماهيانه هم زن مي‌تواند از تمكين خودداري كند.

داشتن ضرر مالي و جاني |موارد موجه عدم تمكين زوجه

طبق ماده 1115 قانون مدني در صورتي كه زندگي در منزل مشترك با مرد براي زن خوف جاني و مالي يا شرافتي داشته باشد زن مي‌تواند مسكن ديگري تهيه كرده و به آن جا رود. هنگامي كه اين ضرر براي دادگاه هم اثبات شود، دادگاه حكم بازگشت زن به خانه مرد را نخواهد داد. البته توجه داشته باشيد كه در اين صورت هم زن همچنان داراي حق نفقه مي‌باشد.

حق حبس | موارد موجه عدم تمكين زوجه

به موجب ماده 1085 قانون مدني زن مي‌تواند تا مهريه خود را به طور كامل دريافت نكرده از شوهر خود تمكين خاص نكند.

توصيه مي‌كنيم مقاله حق حبس چيست را مطالعه نماييد.

ماده 1085 قانون مدني مقرر مي‌دارد زن اين اجازه را دارد تا زماني كه مهر به او پرداخت نشده از انجام وظايف خود در قبال شوهر خودداري كند مشروط بر اينكه مهر او حال باشد و اين خودداري حق نفقه زن را از بين نمي‌برد.

توصيه مي‌كنيم مقاله نحوه پيگيري دادخواست نفقه را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص موارد مجاز عدم تمكين زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون موارد مجاز عدم تمكين زن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : عدم تمكين زن در چه مواردي مجاز مي‌باشد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۰:۰۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اگر به دادگاه خانواده مراجعه كرده باشيد مشاهده مي‌كنيد كه دعواي مطالبه مهريه بيشترين پرونده‌ها را به خود اختصاص داده است. مهريه يكي از حقوق مالي زوجه بوده كه به محض عقد زن و مرد، زن مالك آن شده و مي‌تواند آن را درخواست كند، بنابراين آشنايي با روش‌هاي مطالبه‌ مهريه بسيار مهم و اساسي مي‌باشد. مطالبه‌ مهريه از دو روش امكان‌پذير مي‌باشد كه در ادامه به بررسي آن‌ها مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مطالبه مهريه

مطالبه مهريه

همان طور كه در بالا گفتيم به محض وقوع ازدواج، زن مالك مهريه شده و مي‌تواند آن را مطالبه كند. بنابراين نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه طبق قانون مطالبه‌ مهريه بدون طلاق هم ممكن است و اتفاق مي‌افتد.

از آن جايي كه مطالبه‌ مهريه يكي از موضوعات مهم و اساسي بوده، براي اين كار روش‌هايي هم در نظر گرفته شده است.

توصيه مي‌كنيم مقاله انواع مهريه را مطالعه نماييد.

روش‌هاي مطالبه مهريه

زوجه مي‌تواند از طريق دادگاه و يا از طريق اجراي ثبت مهريه خود را مطالبه نمايد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مطالبه مهريه از طريق اجراي ثبت را مطالعه نماييد.

مطالبه مهريه از طريق دادگاه

در اين روش ابتدا زوجه بايد به يكي از دفاتر خدمات الكترونيكي قضايي مراجعه و دادخواست مطالبه‌ مهريه را ثبت نمايد. همچنين زوج بايد هزينه دادرسي مربوط به آن را هم پرداخت كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله نحوه پيگيري دادخواست مهريه را مطالعه نماييد.

با ثبت دادخواست مهريه و پرداخت هزينه دادرسي، پرونده به دادگاه خانواده فرستاده شده و وقت رسيدگي تعيين مي‌شود. براي پيگيري پرونده خود بايد از طريق سامانه ثنا اقدام كنيد.

توصيه مي‌كنيم مقاله پيگيري پرونده قضايي را مطالعه نماييد.

براي وصول مهريه، زن مي‌تواند خواستار توقيف اموال همسرش شود. اگر كه اين اموال شامل مستثنيات دين ( وسايل ضروري براي زندگي ) نباشد قرار تامين خواسته صادر مي‌شود.

نكته قابل توجه اينجاست كه مطالبه‌ مهريه تا سقف بيست ميليون تومان از طريق شوراي حل اختلاف صورت مي‌گيرد.

در صورتي كه زوج توانايي پرداخت مهريه را نداشته باشد مي‌تواند تقاضاي اعسار از پرداخت مهريه كند كه در اين صورت دادگاه با بررسي و پيگيري‌هاي لازم اگر كه بپذيرد مهريه را قسط بندي مي‌كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله دادخواست اعسار را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله اقساط مهريه را مطالعه نماييد.

مطالبه‌ مهريه از طريق اجراي ثبت

در اين روش زن بدون مراجعه به دادگاه و از طريق اجراي ثبت مهريه خود را درخواست مي‌كند. مهريه در سند ازدواج ذكر شده و سند ازدواج هم يك سند رسمي مي‌باشد. بنابراين زن مي‌تواند با مراجعه به دفترخانه‌اي كه عقد نكاح در آن جا واقع شده و به ثبت رسيده است مهريه خود را خواستار شود.

توجه داشته باشيد كه مطالبه‌ مهريه به طور همزمان از دو روش مراجعه به دادگاه و يا مراجعه به اجراي ثبت وجود ندارد و ممكن نيست. بنابراين اگر در دادگاه ثابت شود كه شما از طريق اجراي ثبت اقدام به مطالبه‌ مهريه كرده‌ايد دادخواست شما را رد مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مطالبه مهريه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مطالبه مهريه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : مطالبه مهريه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مطالبه مهريه،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۳:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی