مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

متاسفانه در جامعه امروزي ما افراد آگاهانه يا به طور ناخودآگاه مرتكب جرائمي ‌مي‌شوند كه قانونگذار براي آن‌ها مجازاتي را در نظر گرفته است. جرائم انواع مختلفي دارند و هركدام شامل مجازات مربوط به خود مي‌شوند. يكي از جرائمي كه در جامعه ما و ديگر كشور‌ها رخ مي‌دهد جرم اختلاس مي‌باشد. اختلاس يكي از جرائم بزرگي است كه با سرقت، خيانت در امانت و موارد از اين قبيل كاملا متفاوت است. مجازات توسط كاركنان نهاد‌هاي دولتي صورت مي‌گيرد و مجازات مشخصي نيز براي آن در نظر گرفته شده است. در ادامه قصد داريم در خصوص اينكه جرم اختلاس چيست و شرايط تحقق آن چه مي‌باشد توضيحات مفيدي را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : اختلاس چيست

جرم اختلاس چيست ؟

اختلاس يكي از جرائم بزرگي است كه قانونگذار مجازات‌هاي مختلفي را براي آن پيش بيني كرده است. در ماده پنجم قانون تشديد مجازات جرم اختلاس اينگونه بيان گرديده است: چنانچه يكي از كارمندان يا مسئولين ادارات دولتي، شهرداري‌ها، شركت‌هاي دولتي، سازمان‌ها، شورا‌هاي دولتي، نيروهاي مسلح و… كه زير مجموعه دولت هستند، سند، اوراق بهادار، مطالبات، وجوه، حواله‌ها، سهام و… كه نگهداري آن‌ها به او واگذار شده است را به نفع خودش يا افراد ديگري كه با او مرتبط هستند تصاحب نمايد و برداشت كند به عنوان يك شخص مختلس به حساب مي‌آيد.

افراد مختلس مطابق قانون با توجه به ميزان و نوع اختلاس و همچنين شرايطي كه دارند مجازات مي‌شوند. به عنوان مثال شخصي در يك نهاد دولتي سمتي دارد و نگهداري برخي كالا‌ها به او سپرده شده است اما اين فرد كالا‌هاي تحت اختيارش را به نفع خود يا ديگري تصاحب و برداشت مي‌كند. در اين صورت شخص مختلس است و به عنوان مجرم شناخته مي‌شود.

شرايط تحقق جرم اختلاس

در بالا شرح داديم كه جرم اختلاس چيست و توسط چه افرادي صورت مي‌گيرد. اما براي تحقق اين جرم قانونگذار شرايطي را نيز در نظر گرفته است، كه در صورت وجود اين شرايط مي‌توان گفت شخص مختلس است و جرم اختلاس صورت گرفته است. در زير شرايط تحقق جرم اختلاس را برايتان ذكر نموده‌‌ايم:

  • جرم اختلاس مي‌بايست حتما توسط يكي از كاركنان و مسئولان نهاد يا موسسه دولتي انجام گرفته باشد.
  • اموال مورد تصاحب مجرم مي‌بايست منقول باشند. براي مثال اوراق، سند، حواله و… نهاد‌ها اموال منقول دولتي هستند.
  • شخصي كه به عنوان مختلس شناخته مي‌شود مي‌بايست حتما از انجام اين كار خود سوء نيت داشته باشد.

نكته: اختلاس جزو جرائم غير قابل گذشت مي‌باشد و حتي اگر پرونده شاكي خصوصي نيز نداشته باشد بازهم جرم مورد بررسي قرار مي‌گيرد. براي تحقق جرم اختلاس نيز مي‌بايست عنصر مادي، معنوي و قانوني مانند ساير جرائم وجود داشته باشند.

توصيه مي‌كنيم مقاله جرم عمدي و غير عمدي را مطالعه فرماييد.

مجازات جرم اختلاس چيست ؟

مجازات جرم اختلاس نسبت به ساير جرائم سخت گيرانه‌‌‌تر تعيين شده است. مطابق قانون مجازات اين جرم بر اساس ميزان مال مورد اختلاس تعيين مي‌شود. قانونگذار مجازات اين جرم را اينگونه بيان نموده است:

  • چنانچه ارزش مالي كه مورد اختلاس واقع گرديده است تا ۵۰ هزار ريال باشد مجازات شخص مجرم مابين شش ماه تا سه سال حبس خواهد بود. همچنين مجرم از شش ما تا سه سال از خدمت دولت به صورت موقت محروم مي‌شود. مطابق قانون اگر ارزش مال مورد اختلاس بيش از پنجاه هزار ريال باشد مرتكب به ۲ تا ۱۰سال حبس محكوم مي‌گردد و از خدمات دولتي نيز انفصال دائمي خواهد شد. با توجه به نظر قانونگذار هر چقدر ارزش مال مورد اختلاس بيشتر باشد مجازات مجرم نيز سخت‌‌‌تر خواهد بود. همچنين مجرم علاوه بر رد مال مورد اختلاس به جزاي نقدي تا ميزان دو برابر آن نيز محكوم مي‌شود. نكته مهم‌‌‌تر اين است كه اگر مجرم سمت بالايي مثل مدير كل يك نهاد دولتي را دارا باشد از خدمات دولتي به صورت دائمي محروم مي‌گردد.

سوالات متداول

اختلاس توسط چه افرادي صورت مي‌گيرد ؟

اختلاس توسط كاركنان ادارات، نهاد‌ها، موسسات دولتي و… صورت مي‌گيرد.

اگر مختلس از تصاحب مال سوء نيت نداشته باشد تكليف چيست ؟

در اين صورت مجرم نبوده و عمل او اختلاس به حساب نخواهد آمد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اختلاس، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اختلاس پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : اختلاس چيست

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلاس چيست،
موضوع:
[ ۱۶ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۶:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ضمانت نامه بانكي را چطور و از كجا بايد تهيه كرد؟ امروزه با تغيير شكل دادن روابط مالي و تجاري بين اشخاص شكل بانكداري نيز تغيير كرده است. به طوري كه بانك‌ها براي جذب مشتري و داشتن سود بيشتر سعي در ارائه خدمات نوين و منطبق با قواعد تجاري هستند. يكي از اين خدمات، ارائه ضمانت نامه بانكي است. ضمانت كردن در امور تجاري از ديرباز وجود داشته است اما در زمان حاضر شاهد آن هستيم كه بانك‌ها نيز خود را وارد اين عرصه كرده‌اند و به ضمانت مشتريان خود مي‌پردازند. در اين مطلب به بررسي ضمانت بانك‌ها از مشتريان خود يا به عبارت ديگر ضمانت بانكي مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : ضمانت نامه بانكي چيست

ضمانت نامه بانكي چيست ؟

با توجه به اين كه بانك‌ها نگه دارنده اصلي سرمايه‌هاي مردم هستند از اعتبار مالي و سرمايه زيادي برخوردار مي‌باشند. از همين رو مي‌توانند طي يك قرارداد به نام ضمانت نامه با‌نكي، ضامن مشتري خود براي پرداخت بدهي او باشند. به اين شكل كه اگر مشتري نتوانست بدهي را پرداخت كند بانك به عنوان ضامن اين مبلغ را به ذينفع مي‌پردازد. براي آشنايي با انواع ضمانت نامه بانكي كليك كنيد.

ماهيت عقد ضمانت

براي آشنايي بهتر با ضمانت بانكي در ابتدا لازم است كه بدانيم ضمانت كردن به چه معنا است. از منظر حقوقي ضمانت عقدي است كه به موجب آن شخصي متعهد مي‌شود كه در صورتي كه بدهكار اصلي نتواند بدهي خود را بپردازد، شخص ضامن به جاي او اين بدهي را به طلبكار پرداخت كند.

به اين صورت كه شخص الف بايد مبلغ يك ميليون تومان را به شخص ب بپردازد. در اين جا شخص ج به دليل تمكن مالي و اعتباري كه دارد ضامن شخص الف مي‌شود و اعلام مي‌كند كه در صورت عدم توانايي الف براي پرداخت يك ميليون تومان، او اين مبلغ را به شخص ب پرداخت مي‌كند.

اركان ضمانت نامه بانكي

يك ضمانت‌نامه بانكي داراي اركان مختلفي است از جمله:

مضمون عنه: مشتري كه از بانك درخواست ضمانت نامه مي‌كند. مشتري مي‌تواند شخص حقوقي مثلا شركت سيمان يا شخص حقيقي مثلا صاحب گاوداري باشد. حتي در برخي موارد مشتري دولت يا شركت‌هاي دولتي است.

مضمون له: شخصي كه ذي نفع است و ضمانت به نفع او صادر مي‌شود. در واقع شخص طلبكار كه پول را دريافت مي‌كند اعم از اشخاص حقوقي و حقيقي.

ضامن: در اين جا بانك صادر كننده ضمانت نامه با‌نكي مي‌باشد.

وجه الضمان: مبلغي كه بانك ضامن مي‌شود آن را به جاي مشتري پرداخت كند. به طور مثال بانك ضامن مي‌شود بدهي مشتري به مبلغ يك ميليارد دلار را پرداخت كند اين يك ميليارد دلار وجه الضمان است. براي بانك هيچ الزامي براي ضمانت تمام مبلغ بدهي وجود ندارد بلكه مي‌تواند بسته به شرايط مشتري بخشي يا تمام مبلغ را ضمانت نمايد.

ويژگي ضمانت نامه‌هاي بانكي

هر ضمانت نامه بانكي كه صادر مي‌شود داراي سه ويژگي عمده مي‌باشد:

1/ ضمانت نامه با‌‌نكي يك تعهد غير قابل بازگشت است. يعني بانكي كه ضامن شده است نمي‌تواند بعد از اينكه متعهد به پرداخت شده است از اين كار سرباز بزند. فقط امكان ابطال ضمانت نامه بر اساس شرايط مندرج در ضمانت نامه وجود دارد.

2/ ضمانت نامه‌هاي با‌نكي از قراردادهاي پايه مستقل هستند كه در صورت مطالبه ذينفع پرداخت مي‌شود. اگر مضمون له درخواست پرداخت مبلغ را نكند بانك هم وظيفه‌اي براي پرداخت مبلغ ندارد.

3/ غير قابل انتقال بودن ضمانت نامه‌هاي بانكي سومين ويژگي مهم آن است. شخصي كه ضمانت نامه به نفع او است يا به عبارت ديگر مضمون له كه طلبكار مي‌باشد نمي‌تواند آن را به شخص ديگري انتقال دهد. فقط خود ذي نفع كه در ضمانت نامه قيد شده است امكان استفاده از آن را دارد.

مندرجات ضمانت نامه بانكي

در اكثر موارد اطلاعات زير در ضمانت نامه درج مي‌شود:

  1. نام و مشخصات موسسه اعتباري يا شعبه بانك صادر كننده ضمانت نامه بانكي.
  2. اطلاعات مضمون عنه يعني مشتري كه خواستار ضمانت نامه است.
  3. اطلاعات مضمون له يا ذينفع.
  4. شماره و موضوع رابطه كه ضمانت نامه بر اساس آن صادر شده است.
  5. وجه ضمان يا همان وجه ضمانت نامه.
  6. تاريخ صدور ضمانت نامه بانكي.
  7. تاريخ خاتمه اعتبار ضمانت نامه بانكي.
  8. شرايط مطالبه ضمانت نامه بانكي از سوي ذينفع.
  9. رويدادهاي خاتمه ضمانت نامه كه بر اساس آن ضمانت پايان مي‌يابد.
  10. تمبر مالياتي.

نحوه صدور ضمانت نامه بانكي

براي دريافت ضمانت نامه فرآيند از طريق سيستمي در سايت بانك انجام مي‌شود. علاوه بر مدارك شناسايي هر بانكي مدارك خاصي براي صدور ضمانت نامه نياز دارد. شما مي‌توانيد براي اطلاع از مدارك مورد نياز به سايت بانك يا خود شعبات بانك مراجعه نماييد. معمولا از مشتري وثيقه‌اي معتبر كه در ادامه به آن مي‌پردازيم نيز درخواست مي‌شود. در مرحله بعدي بانك به بررسي شرايط مشتري و وثيقه مي‌پردازد كه قطعا چند ماه طول مي‌كشد.

بعد از اينكه براي بانك محرز گرديد كه مشتري شرايط لازم را دارد با درخواست مشتري موافقت كرده و ضمانت نامه بانكي صادر مي‌شود. بانك ممكن است كه تمام مبلع بدهي را ضمانت كند يا ممكن است فقط بخشي را به طور مثال يك سوم از كل مبلغ بدهي را ضمانت كرده باشد. قطعا اين كه بانك ضامن چه ميزاني از بدهي است در ضمانت نامه قيد مي‌شود و فقط نسبت به همان مبلغي كه در ضمانت نامه بانكي آمده است، مسئول مي‌باشد.

تمام مراحل از ثبت نام اوليه تا صدور نهايي در سامانه سپام ثبت مي‌گردد و در انتها كد منحصر به ضمانت نامه براي مشتري صادر مي‌شود. بر اساس بخشنامه بانك مركزي اگر بانك‌ها ضمانت نامه را در سامانه ثبت نكنند مجوز صدور ضمانت نامه لغو مي‌گردد.

وصول ضمانت نامه بانكي

تنها شخصي كه مي‌تواند ضمانت نامه بانكي را وصول كند ذينفع است. به محض اينكه مضمون عنه يعني مشتري كه بدهكار است نتواند بدهي خود را پرداخت كند بانك به عنوان ضامن بايد معادل مبلغ قيد شده در ضمانت نامه را به ذينفع يا مضمون له پرداخت كند.

وصول ضمانت نامه مستلزم آن است كه شخص ذينفع وجه الضمان را دريافت بنمايد. اگر به هر دليلي ذينفع نخواهد پول را دريافت كند به معناي پايان اعتبار ضمانت نامه است و بانك ديگر وظيفه‌اي براي پرداخت وجه ندارد.

شرايط صدور ضمانت نامه بانكي

1/ در ابتدا مشتري بايد در بانك ضامن داراي حساب باشد.

2/ قطعا اين امكان وجود ندارد كه بانك به هر شخصي با هر وضعيت مالي  ضمانت نامه بدهد.

با توجه به اينكه بانك قصد دارد مبلغي را به جاي مشتري بدهد و در غالب موارد اين مبلغ بسيار زياد است به گردش مالي و كسب و كار مشتري خود دقت مي‌كند. اين كه مشتري داراي كسب و كاري باشد كه معتبر بوده و سود زيادي هم داشته باشد اهميت زيادي دارد.

بانك حتي به گردش حساب بانكي مشتري يعني واريزها و برداشت‌هاي او و اينكه چك برگشتي نداشته باشد نيز دقت مي‌كند. به عبارت ديگر بانك ضامن فردي خواهد شد كه قدرت لازم براي بازگرداندن پول به بانك را داشته باشد.

3/ مهم‌ترين شرط براي دريافت ضمانت نامه بانكي داشتن يك وثيقه معتبر است كه نزد بانك مي‌ماند و در صورت عدم توانايي مضمون عنه براي برگشت پول، بانك اين وثيقه‌ها را براي خود برمي‌دارد.

4/ واقعي بودن قرارداد پايه بين ضمانت خواه يا مشتري با ذينفع. همچنين با توجه به سياست‌هاي مبارزه با پولشويي در صورتي كه محرز شود كه قرارداد بين مضمون عنه و ذينفع صوري بوده ضمانت نامه بانكي صادر نمي‌شود. براي آشنايي با نحوه ابطال ضمانت نامه بانكي كليك كنيد.

وثيقه‌هاي لازم براي دريافت ضما‌نت نامه با‌نكي

بانك براي ضمانت وثيقه دريافت مي‌كند. اين وثيقه‌ها بسيار سنگين و ارزشمند هستند از جمله موارد زير:

الف) وجه نقد يا طلا يا هر نوع سند مالي كه داراي ارزش مالي مورد تاييد باشد مانند اسناد خزانه يا اوراق قرضه دولتي و اوراق مشاركت منتشره بر اساس مجوز بانك مركزي يا هر نوع سپرده سرمايه گذاري مانند حساب‌هاي سپرده مدت دار، حساب پس انداز قرض الحسنه و حساب‌هاي ارزي مشتري در بانك ضامن يا ساير بانك‌ها. 

ب) تضمين بانك‌ها يا موسسات اعتباري غير بانكي معتبر در خارج از كشور.

ج ) چك يا سفته با ضمانت قابل قبول بانك.

د) رسيد انبارهاي عمومي كالا كه نشان مي‌دهد ميزاني از كالا براي مشتري در اين انبارها موجود است.

ه) اموال غير منقول مانند خانه، اموال منقول ارزشمند مانند كشتي و هواپيما و سهام شركت‌هايي كه در بورس پذيرفته شده باشند.

 

قطعا دريافت ضمانت نامه بانكي داراي پيچيدگي و دشواري مي‌باشد. شما مي‌توانيد براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ضمانت نامه‌هاي بانكي و سهولت در امر دريافت آن‌ها با گروه وكلاي وكيل دات كام در ارتباط باشيد و از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضمانت نامه بانكي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضمانت نامه بانكي پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالات متداول

ضمانت نامه بانكي چيست ؟

قراردادي است كه به درخواست مشتري منعقد مي‌شود و در آن بانك ضامن مي‌شود. در صورت عدم توانايي مشتري، بدهي او را به ذينفع پرداخت كند …

چطور ضمانت‌نامه بانكي دريافت نماييم ؟

تمام مراحل دريافت ضمانت نامه از طريق سيستم انجام مي‌‍شود كه در مطلب به تفصيل پاسخ داده شده است.

نحوه وصول و دريات ضمانت‌نامه بانكي چيست ؟

ضمانت نامه بانكي فقط به درخواست ذينفع قابل وصول است ….

آيا براي ضمانت نامه بانكي وثيقه لازم است ؟

بله ، قطعا بايد نزد بانك وثيقه بگذاريد كه شرايطش را در مطلب مي‌توانيد بخوانيد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 منبع : ضمانت نامه بانكي چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضمانت نامه بانكي چيست،
موضوع:
[ ۱۵ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۳:۲۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ضمانت نامه بانكي را چطور و از كجا بايد تهيه كرد؟ امروزه با تغيير شكل دادن روابط مالي و تجاري بين اشخاص شكل بانكداري نيز تغيير كرده است. به طوري كه بانك‌ها براي جذب مشتري و داشتن سود بيشتر سعي در ارائه خدمات نوين و منطبق با قواعد تجاري هستند. يكي از اين خدمات، ارائه ضمانت نامه بانكي است. ضمانت كردن در امور تجاري از ديرباز وجود داشته است اما در زمان حاضر شاهد آن هستيم كه بانك‌ها نيز خود را وارد اين عرصه كرده‌اند و به ضمانت مشتريان خود مي‌پردازند. در اين مطلب به بررسي ضمانت بانك‌ها از مشتريان خود يا به عبارت ديگر ضمانت بانكي مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : ضمانت نامه بانكي چيست

ضمانت نامه بانكي چيست ؟

با توجه به اين كه بانك‌ها نگه دارنده اصلي سرمايه‌هاي مردم هستند از اعتبار مالي و سرمايه زيادي برخوردار مي‌باشند. از همين رو مي‌توانند طي يك قرارداد به نام ضمانت نامه با‌نكي، ضامن مشتري خود براي پرداخت بدهي او باشند. به اين شكل كه اگر مشتري نتوانست بدهي را پرداخت كند بانك به عنوان ضامن اين مبلغ را به ذينفع مي‌پردازد. براي آشنايي با انواع ضمانت نامه بانكي كليك كنيد.

ماهيت عقد ضمانت

براي آشنايي بهتر با ضمانت بانكي در ابتدا لازم است كه بدانيم ضمانت كردن به چه معنا است. از منظر حقوقي ضمانت عقدي است كه به موجب آن شخصي متعهد مي‌شود كه در صورتي كه بدهكار اصلي نتواند بدهي خود را بپردازد، شخص ضامن به جاي او اين بدهي را به طلبكار پرداخت كند.

به اين صورت كه شخص الف بايد مبلغ يك ميليون تومان را به شخص ب بپردازد. در اين جا شخص ج به دليل تمكن مالي و اعتباري كه دارد ضامن شخص الف مي‌شود و اعلام مي‌كند كه در صورت عدم توانايي الف براي پرداخت يك ميليون تومان، او اين مبلغ را به شخص ب پرداخت مي‌كند.

اركان ضمانت نامه بانكي

يك ضمانت‌نامه بانكي داراي اركان مختلفي است از جمله:

مضمون عنه: مشتري كه از بانك درخواست ضمانت نامه مي‌كند. مشتري مي‌تواند شخص حقوقي مثلا شركت سيمان يا شخص حقيقي مثلا صاحب گاوداري باشد. حتي در برخي موارد مشتري دولت يا شركت‌هاي دولتي است.

مضمون له: شخصي كه ذي نفع است و ضمانت به نفع او صادر مي‌شود. در واقع شخص طلبكار كه پول را دريافت مي‌كند اعم از اشخاص حقوقي و حقيقي.

ضامن: در اين جا بانك صادر كننده ضمانت نامه با‌نكي مي‌باشد.

وجه الضمان: مبلغي كه بانك ضامن مي‌شود آن را به جاي مشتري پرداخت كند. به طور مثال بانك ضامن مي‌شود بدهي مشتري به مبلغ يك ميليارد دلار را پرداخت كند اين يك ميليارد دلار وجه الضمان است. براي بانك هيچ الزامي براي ضمانت تمام مبلغ بدهي وجود ندارد بلكه مي‌تواند بسته به شرايط مشتري بخشي يا تمام مبلغ را ضمانت نمايد.

ويژگي ضمانت نامه‌هاي بانكي

هر ضمانت نامه بانكي كه صادر مي‌شود داراي سه ويژگي عمده مي‌باشد:

1/ ضمانت نامه با‌‌نكي يك تعهد غير قابل بازگشت است. يعني بانكي كه ضامن شده است نمي‌تواند بعد از اينكه متعهد به پرداخت شده است از اين كار سرباز بزند. فقط امكان ابطال ضمانت نامه بر اساس شرايط مندرج در ضمانت نامه وجود دارد.

2/ ضمانت نامه‌هاي با‌نكي از قراردادهاي پايه مستقل هستند كه در صورت مطالبه ذينفع پرداخت مي‌شود. اگر مضمون له درخواست پرداخت مبلغ را نكند بانك هم وظيفه‌اي براي پرداخت مبلغ ندارد.

3/ غير قابل انتقال بودن ضمانت نامه‌هاي بانكي سومين ويژگي مهم آن است. شخصي كه ضمانت نامه به نفع او است يا به عبارت ديگر مضمون له كه طلبكار مي‌باشد نمي‌تواند آن را به شخص ديگري انتقال دهد. فقط خود ذي نفع كه در ضمانت نامه قيد شده است امكان استفاده از آن را دارد.

مندرجات ضمانت نامه بانكي

در اكثر موارد اطلاعات زير در ضمانت نامه درج مي‌شود:

  1. نام و مشخصات موسسه اعتباري يا شعبه بانك صادر كننده ضمانت نامه بانكي.
  2. اطلاعات مضمون عنه يعني مشتري كه خواستار ضمانت نامه است.
  3. اطلاعات مضمون له يا ذينفع.
  4. شماره و موضوع رابطه كه ضمانت نامه بر اساس آن صادر شده است.
  5. وجه ضمان يا همان وجه ضمانت نامه.
  6. تاريخ صدور ضمانت نامه بانكي.
  7. تاريخ خاتمه اعتبار ضمانت نامه بانكي.
  8. شرايط مطالبه ضمانت نامه بانكي از سوي ذينفع.
  9. رويدادهاي خاتمه ضمانت نامه كه بر اساس آن ضمانت پايان مي‌يابد.
  10. تمبر مالياتي.

نحوه صدور ضمانت نامه بانكي

براي دريافت ضمانت نامه فرآيند از طريق سيستمي در سايت بانك انجام مي‌شود. علاوه بر مدارك شناسايي هر بانكي مدارك خاصي براي صدور ضمانت نامه نياز دارد. شما مي‌توانيد براي اطلاع از مدارك مورد نياز به سايت بانك يا خود شعبات بانك مراجعه نماييد. معمولا از مشتري وثيقه‌اي معتبر كه در ادامه به آن مي‌پردازيم نيز درخواست مي‌شود. در مرحله بعدي بانك به بررسي شرايط مشتري و وثيقه مي‌پردازد كه قطعا چند ماه طول مي‌كشد.

بعد از اينكه براي بانك محرز گرديد كه مشتري شرايط لازم را دارد با درخواست مشتري موافقت كرده و ضمانت نامه بانكي صادر مي‌شود. بانك ممكن است كه تمام مبلع بدهي را ضمانت كند يا ممكن است فقط بخشي را به طور مثال يك سوم از كل مبلغ بدهي را ضمانت كرده باشد. قطعا اين كه بانك ضامن چه ميزاني از بدهي است در ضمانت نامه قيد مي‌شود و فقط نسبت به همان مبلغي كه در ضمانت نامه بانكي آمده است، مسئول مي‌باشد.

تمام مراحل از ثبت نام اوليه تا صدور نهايي در سامانه سپام ثبت مي‌گردد و در انتها كد منحصر به ضمانت نامه براي مشتري صادر مي‌شود. بر اساس بخشنامه بانك مركزي اگر بانك‌ها ضمانت نامه را در سامانه ثبت نكنند مجوز صدور ضمانت نامه لغو مي‌گردد.

وصول ضمانت نامه بانكي

تنها شخصي كه مي‌تواند ضمانت نامه بانكي را وصول كند ذينفع است. به محض اينكه مضمون عنه يعني مشتري كه بدهكار است نتواند بدهي خود را پرداخت كند بانك به عنوان ضامن بايد معادل مبلغ قيد شده در ضمانت نامه را به ذينفع يا مضمون له پرداخت كند.

وصول ضمانت نامه مستلزم آن است كه شخص ذينفع وجه الضمان را دريافت بنمايد. اگر به هر دليلي ذينفع نخواهد پول را دريافت كند به معناي پايان اعتبار ضمانت نامه است و بانك ديگر وظيفه‌اي براي پرداخت وجه ندارد.

شرايط صدور ضمانت نامه بانكي

1/ در ابتدا مشتري بايد در بانك ضامن داراي حساب باشد.

2/ قطعا اين امكان وجود ندارد كه بانك به هر شخصي با هر وضعيت مالي  ضمانت نامه بدهد.

با توجه به اينكه بانك قصد دارد مبلغي را به جاي مشتري بدهد و در غالب موارد اين مبلغ بسيار زياد است به گردش مالي و كسب و كار مشتري خود دقت مي‌كند. اين كه مشتري داراي كسب و كاري باشد كه معتبر بوده و سود زيادي هم داشته باشد اهميت زيادي دارد.

بانك حتي به گردش حساب بانكي مشتري يعني واريزها و برداشت‌هاي او و اينكه چك برگشتي نداشته باشد نيز دقت مي‌كند. به عبارت ديگر بانك ضامن فردي خواهد شد كه قدرت لازم براي بازگرداندن پول به بانك را داشته باشد.

3/ مهم‌ترين شرط براي دريافت ضمانت نامه بانكي داشتن يك وثيقه معتبر است كه نزد بانك مي‌ماند و در صورت عدم توانايي مضمون عنه براي برگشت پول، بانك اين وثيقه‌ها را براي خود برمي‌دارد.

4/ واقعي بودن قرارداد پايه بين ضمانت خواه يا مشتري با ذينفع. همچنين با توجه به سياست‌هاي مبارزه با پولشويي در صورتي كه محرز شود كه قرارداد بين مضمون عنه و ذينفع صوري بوده ضمانت نامه بانكي صادر نمي‌شود. براي آشنايي با نحوه ابطال ضمانت نامه بانكي كليك كنيد.

وثيقه‌هاي لازم براي دريافت ضما‌نت نامه با‌نكي

بانك براي ضمانت وثيقه دريافت مي‌كند. اين وثيقه‌ها بسيار سنگين و ارزشمند هستند از جمله موارد زير:

الف) وجه نقد يا طلا يا هر نوع سند مالي كه داراي ارزش مالي مورد تاييد باشد مانند اسناد خزانه يا اوراق قرضه دولتي و اوراق مشاركت منتشره بر اساس مجوز بانك مركزي يا هر نوع سپرده سرمايه گذاري مانند حساب‌هاي سپرده مدت دار، حساب پس انداز قرض الحسنه و حساب‌هاي ارزي مشتري در بانك ضامن يا ساير بانك‌ها. 

ب) تضمين بانك‌ها يا موسسات اعتباري غير بانكي معتبر در خارج از كشور.

ج ) چك يا سفته با ضمانت قابل قبول بانك.

د) رسيد انبارهاي عمومي كالا كه نشان مي‌دهد ميزاني از كالا براي مشتري در اين انبارها موجود است.

ه) اموال غير منقول مانند خانه، اموال منقول ارزشمند مانند كشتي و هواپيما و سهام شركت‌هايي كه در بورس پذيرفته شده باشند.

 

قطعا دريافت ضمانت نامه بانكي داراي پيچيدگي و دشواري مي‌باشد. شما مي‌توانيد براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ضمانت نامه‌هاي بانكي و سهولت در امر دريافت آن‌ها با گروه وكلاي وكيل دات كام در ارتباط باشيد و از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضمانت نامه بانكي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضمانت نامه بانكي پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالات متداول

ضمانت نامه بانكي چيست ؟

قراردادي است كه به درخواست مشتري منعقد مي‌شود و در آن بانك ضامن مي‌شود. در صورت عدم توانايي مشتري، بدهي او را به ذينفع پرداخت كند …

چطور ضمانت‌نامه بانكي دريافت نماييم ؟

تمام مراحل دريافت ضمانت نامه از طريق سيستم انجام مي‌‍شود كه در مطلب به تفصيل پاسخ داده شده است.

نحوه وصول و دريات ضمانت‌نامه بانكي چيست ؟

ضمانت نامه بانكي فقط به درخواست ذينفع قابل وصول است ….

آيا براي ضمانت نامه بانكي وثيقه لازم است ؟

بله ، قطعا بايد نزد بانك وثيقه بگذاريد كه شرايطش را در مطلب مي‌توانيد بخوانيد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 منبع : ضمانت نامه بانكي چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضمانت نامه بانكي چيست،
موضوع:
[ ۱۵ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۲:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همان طور كه مي‌دانيد قرارداد كاري قراردادي است كه بايد بين كارفرما و كارگر نوشته شود. اما آيا مي‌دانيد قرارداد كار چه ويژگي‌هايي دارد؟ و در اين نوع قرارداد چه چيزهايي بايد نوشته شود؟ قرارداد كار موجب مي‌شود تا آن چه كه بين كارگر و كارفرما هست و بايد انجام دهند، مستند باشد تا در صورت تخلف هر يك از آنان بتوان به قرارداد كار استناد كرد. ما در ادامه به بررسي قرارداد كار، ويژگي و بندهاي مربوط به آن و همچنين به بررسي مواد قانوني مطابق قانون كار مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : قرارداد كاري

 

كارگر و كارفرما

كارگر فردي است كه به دستور كارفرما مشغول به انجام كاري مي‌شود و در برابر آن حقوقي دريافت مي‌كند.

كارفرما مي‌تواند يك فرد حقيقي يا يك شركت باشد كه افرادي به دستور او مشغول به كارند. مدير كارگاه هم نماينده كارفرماست و مسئوليت تمام اعمال و گفتار او بر عهده كارفرماست.

قرارداد كاري

قرارداد كار ميان كارگر و كارفرما رابطه ايجاد مي‌كند و طبق آن كارگر موظف به انجام كار و كارفرما موظف به پرداخت حقوق و مزاياي خاصي مي‌گردد.

قرارداد كار موجب اثبات رابطه كار مي‌شود.  

اثبات وجود رابطه كار با كارگر بوده و لازم نيست كه كارفرما دليل بياورد كه اين فرد براي من كار نكرده است.

توصيه مي‌كنيم در همين راستا مقاله رابطه كار و نحوه اثبات آن مطالعه نماييد.

انواع قرارداد كاري

الف ) به لحاظ مدت قرارداد كاري

1– قرارداد غير موقت ( دائم )

اين قرارداد در كارهايي استفاده مي‌شود كه طبيعتا استمرار دارند. براي اين نوع قرارداد مدتي در قرارداد ذكر نمي‌شود.

هنگامي كه فرد فوت كند يا از كار افتاده شود يا شرايط بازنشستگي‌اش فراهم شود، قرارداد از بين مي‌رود.

2– قرارداد موقت ( موقت )

قرارداد موقت در دو مدل كار قابليت اجرا دارد.

_ در كارهايي كه طبيعت مستمر دارند و مدتي در قرارداد كار ذكر شود مثل آبدارچي براي شركتي كه به طور مدت‌دار استخدام شود.

_ كارهايي كه طبيعت موقتي دارند مثلا انجام پروژه يك ماهه.

3- قرارداد كار معين در كارهايي كه طبيعت غير مستمر دارند و مدتي هم در قرارداد ذكر نمي‌شود براي مثال ما نياز داريم كه كلاس‌هاي مدرسه‌اي نقاشي شود كه اين نياز هر روز لازم نيست، وقتي مدت ذكر نشود هر وقت كه كار تمام شود قرارداد به پايان مي‌رسد.

ب ) به لحاظ تدوين قرارداد

ابتداي ماده ۷ قانون كار آمده است كه قرارداد كار عبارت است از قرارداد كتبي يا شفاهي…

پس از اين جا مي‌فهميم كه قرارداد كار به لحاظ تدوين قرارداد به دو دسته تقسيم مي‌شود:

1 – كتبي.

2 – شفاهي.

پ ) به لحاظ وجود دوره آزمايشي

1 – قطعي.

2 – غير قطعي.

اگر قراردادي دوره آزمايشي نداشته باشد يا دوره آزمايشي‌اش سپري و منقضي شده باشد، به آن دوره آزمايشي قطعي مي‌گويند.

و اگر قراردادي دوره آزمايشي‌اش هنوز سپري نشده باشد و در حال سپري شدن باشد، دوره آزمايشي غير قطعي مي‌گويند.

مدت دوره آزمايشي با توافق طرفين حاصل مي‌شود. طي اين مدت هر يك از طرفين مي‌تواند قرارداد را به هم بزند. اگر كارفرما به هم بزند بايد حقوق كل دوره آزمايشي را بپردازد و اگر كارگر به هم بزند فقط در مدت اشتغال مستحق دريافت دستمزد خواهد بود.

تبصره: مدت دوره آزمايشي براي كارگران ساده و نيمه ماهر يك ماه و براي كارگران ماهر و داراي تخصص سطح بالا، سه ماه است.

در قرارداد كار چه چيزهايي بايد نوشته شود ؟

1 – مشخصات دقيق طرفين يعني كارگر و كارفرما.

2 – نوع كار يا حرفه‌اي كه كارگر بايد انجام دهد. اين بند تعيين كننده حوزه تبعيت دستوري كارگر از كارفرماست.

3 – حقوق، مزد و مزايا.

4 – ساعات كار، مرخصي‌ها و تعطيلات بايد مشخص شود.

5 – محل انجام كار.

6 – ذكر دقيق تاريخ انعقاد قرارداد.

7 – مدت قرارداد، چنانچه كار براي مدت معين باشد.

8 – موارد ديگري كه عرف آن كار و كارگاه ايجاد مي‌كند هم نوشته شود.

9 – شرايط و نحوه فسخ قرارداد در مواردي كه قرارداد مدتي برايش ذكر نشده است، يعني در قراردادي كه دائمي است مي‌توان حق فسخ پيش‌بيني كرد ولي به نظر مي‌رسد الزامي وجود ندارد و بر خلاف امنيت شغلي است.

توصيه مي‌كنيم مقاله مفاد الزامي قرارداد كار را مطالعه نماييد.

ويژگي‌هاي قرارداد كار

اصل بر لزوم قرارداد كار است.

قرارداد كار جزو عقود رضايي مي‌باشد. عقود رضايي فقط به ايجاب درست و قبول درست نياز دارد و در قرارداد كار غير از ايجاب و قبول هيچ چيز ديگري لازم نيست و الزامات آمده در قانون ناظر بر شروط قرارداد مي‌باشد نه اصل قرارداد.

توصيه مي‌كنيم مقاله آشنايي با عقد تشريفاتي و رضايي را مطالعه نماييد.

قرارداد كار عقدي دو تعهدي مي‌باشد يعني هر يك از طرفين نسبت به يكديگر تعهد دارند.

قرارداد كار يك عقد غير تبرعي و مالي است.

شرايط صحت قرارداد كار

شرايط ذيل بايد در قرارداد كار رعايت گردد:

1) مشروع بودن مورد قرارداد.

2) تعيُن موضوع قرارداد.

3) ممنوعيت قانوني و شرعي در تصرف اموال يا انجام كار مورد نظر وجود نداشته باشد.

براي مثال فرض كنيد كه مالك يك كارخانه يعني كارفرما ورشكسته شده و دوره توقف آن شروع شده است و حال آمده با كارگري قرارداد كار منعقد كرده است، در اين جا تكليف چيست؟

توصيه مي‌كنيم در همين راستا مقاله شكايت كارگر از كارفرما را مطالعه نماييد.

قراردادش غير نافذ بوده و با تنفيذ مدير تصفيه، اداره تصفيه يا طلبكاران صحيح مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرارداد كار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قرارداد كار پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : قرارداد كاري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرارداد كاري،
موضوع:
[ ۱۴ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۸:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همان طور كه مي‌دانيد اعدام يكي از مجازات‌هاي كيفري است كه براي عده‌اي از مجرمين اجرا مي‌شود. اما آيا مي‌دانيد كه اعد‌ام به چند روش صورت مي‌گيرد؟ و يا چه كساني محكوم به اعد‌ام مي‌شوند؟ اعد‌ام در تاريخ حقوق كيفري از سنگين‌ترين مجازات‌هاي بشر است كه موفقان و مخالفان مربوط به خودش را دارد. ما در اين مقاله به بررسي اعد‌ام و همچنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع: اعدام 

تعريف

اعدام در اصطلاح فقه و حقوق عبارت است از مجازات مرگ براي ارتكاب يك سري از جرم‌هاي خاصي كه در قانون آمده است كه از سوي دادگاه و مراجع قضايي صادر مي‌شود.

يكي از منابع مهمي كه ما در اين زمينه مي‌توانيم از آن استفاده كنيم قرآن مي‌باشد. مجازات اعدام در اسلام وجود دارد.

انواع اعدام

دار زدن، سوزاندن، سنگسار، اتاق گاز، تزريق سم، خفه كردن، صندلي الكتريكي و…

اعد‌ام در حقوق اسلامي

اعدام در حقوق اسلامي به چند دسته تقسيم مي‌شود:

اعدام قصاصي: اين اعدام زماني انجام مي‌شود كه شخص مرتكب قتل عمد شده باشد. البته كه اين مورد باز هم شرايطي دارد كه يكي از آن‌ها درخواست شاكي خصوصي است.

توصيه مي‌كنيم مقاله اجراي قصاص نفس را مطالعه نماييد.

اعدام حدي: مجازات حدي بدين معناست كه خود جرم، شرايط اثبات و مجازات آن در شرع اسلام آمده است و شرايط ثابتي دارد. پس چنانچه جرايم حدي وقوع يابند و شرايط اثبات آنان نيز فراهم باشد اجراي حد واجب مي‌گردد. در اسلام مجازات اعدام به عنوان حد برخي از جرايم در نظر گرفته شده است.

پس ا‌عدام حدي مجازات مرگي است كه شارع مقدس آن را تعيين نموده و كسي نمي‌تواند آن را به كمتر از مرگ تقليل دهد حتي قاضي و حاكم اسلامي.

توصيه مي‌كنيم مقاله انواع حد را مطالعه نماييد.

موارد اعدام حدي

زنا در برخي موارد از جمله زناي محصنه يا زناي با محارم يا تجاوز به عنف يا لواط غير مسلمان با مسلمان مجازات اعد‌ام دارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله زناي محصنه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله زنا يا تجاوز به عنف را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تعريف لواط را مطالعه نماييد.

تكرار جرايم حدي: مثلا اگر كسي سه بار مرتكب جرم شرب خمر شده و هر سه بار هم حد بر وي جاري شده است، اگر براي بار چهارم باز هم مرتكب شرب خمر شود مجازات وي اعد‌ام است.

سومين نوع از جرايمي كه موجب مجازات اعد‌ام حدي مي‌باشند جرايم عليه دين و امنيت است كه شامل محاربه و ارتداد مي‌باشند.

چه جرائمي موجب حكم اعدام مي‌شوند ؟

همان طور كه در بالا توضيح داديم برخي جرايم مانند لواط و محاربه و تجاوز به عنف حكمشان از قبل در اسلام تعيين شده و مجازات آن‌ها اعدام است. مبارزه مسلحانه با حكومت اسلامي و افساد في الارض هم حكم اعدام دارند. ولي برخي جرايم نيز بنا به مقتضيات زمانه مشمول حكم اعدام گشته‌اند مثلا فساد گسترده اقتصادي.

تشريفات اجراي حكم اعدام

زمان اجراي حكم اعد‌ام معمولا طلوع آفتاب است مگر اين كه خود دادگاه يك زمان مشخصي را اعلام كرده باشد.

براي تشريفات آن هم مي‌توان مواردي را نام برد از جمله:

جدا كردن محكوم از ساير زنداني‌ها به مدت 24 ساعت.

مطلع كردن خانواده او.

مطلع كردن مقامات ذي ربط.

معاينه محكوم قبل از اجراي حكم.

و . . .

چه كساني بايد در زمان اجراي حكم اعدام حاضر باشند ؟

طبق قانون آيين دادرسي كيفري اشخاص زير بايد در زمان اجراي حكم حاضر باشند:

قاضي صادر كننده حكم.

رئيس اداره زندان يا قائم مقام وي.

فرمانده نيروي انتظامي محل يا قائم مقام وي.

پزشك قانوني يا پزشك معتمد.

 يكي از روحانيون يا افراد بصير براي انجام تشريفات ديني و مذهبي.

منشي دادگاه.

وكيل محكوم عليه.

موانع اجراي اعدام

1 – درخواست عفو.

توصيه مي‌كنيم مقاله آشنايي با درخواست عفو را مطالعه نماييد

2 – زني كه در ايام بارداري يا نفاس است.

3 – زن شير ده در ايامي كه طفل وي شيرخوار است حداكثر به مدت دو سال.

4 – بيماري شديد محكوم به نحوي كه قادر به ايستادن در روي پاهاي خود نباشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اعد‌ام، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اعد‌ام پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع: اعدام 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعدام،
موضوع:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۰۰:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جرائم انواع و اقسام مختلفي دارند و در قانون ما براي هر جرمي‌ مجازاتي در نظر گرفته شده است. هر عملي كه خلاف قانون كشور باشد طبق نظر قانونگذاران جرم تلقي مي‌شود و فرد مجرم نيز مستحق مجازات است. ورود به عنف نيز يكي از جرائمي مي‌باشد كه قانونگذاران به آن پرداخته‌اند. در ادامه قصد داريم در مورد جرم ورود به عنف و مجازات آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : ورود به عنف

جرم ورود به عنف چيست‌‌ ؟

‌‌ورو‌د به عنف يكي از جرائمي مي‌‌باشد كه در قانون كشور ما براي آن مجازات در نظر گرفته شده است. ‌‌ورو‌د به عنف به معناي ‌‌ورو‌د به خانه ديگري بدون اجازه او مي‌باشد يا حتي در صورتي كه ورود به خانه با رضايت صاحبش باشد اما او پس از ‌‌ورو‌د بخواهد كه فرد خارج شود در صورت مقاومت فرد و خارج نشدن مي‌توان گفت كه ‌‌ورو‌د به عنف صورت گرفته است. براي مثال برخي افراد به قصد سرقت اموال ديگران به خانه آن‌ها وارد مي‌شوند كه در هر حال اين جرم محقق گشته و فرد صاحبخانه مي‌تواند در دادگاه از مجرم شكايت كند.

در چه مواردي و‌رود به عنف جرم نيست‌‌ ؟

با وجود اينكه منزل هر فرد حريم شخصي او به حساب مي‌آيد و ‌‌ورو‌د بدون اجازه به آن جرم شناخته شده است اما بازهم قانونگذار شرايطي را در نظر گرفته است كه طبق اين شرايط ‌‌ورو‌د به خانه افراد امري ضروري بوده و حتي تفتيش خانه نيز جرم تلقي نمي‌شود.

در برخي موارد بازپرس و قاضي دادگاه طي صدور حكمي براي يافتن متهم يا مجرم‌ يا ادله اثبات جرم اقدام به تفتيش و ‌‌ورو‌د به منزل ديگران مي‌كنند كه اين كار تنها با دارا بودن حكم و مجوز قانوني امكانپذير خواهد بود. در اين مورد اگر صاحبخانه با اين عمل مخالف باشد مامورين اجرا مي‌توانند بدون اجازه او نيز اين كار را انجام دهند زيرا حكم دادگاه براي تفتيش خانه كافي است و در اولويت قرار دارد.

مجازات جرم ورود به عنف

براي جرم ‌‌ورو‌د به عنف مجازات مشخصي در نظر گرفته شده است. چنانچه فردي بدون اجازه صاحبخانه وارد منزل او شود و يا اينكه پس از ‌‌ورو‌د به منزل در صورت درخواست او براي خروج از اين كار امتناع كند و از خانه خارج نشود مرتكب جرم ‌‌ورو‌د به عنف شده است و طبق قانون به يك تا شش ماه حبس محكوم خواهد شد. اگر مجرمين دو نفر يا بيشتر باشند و حداقل يكي از آن‌ها‌ داراي سلاح بوده باشند به يك ‌تا ‌سه سال حبس محكوم خواهند شد.

نحوه شكايت از مجرمين ورود به عنف چگونه است‌‌ ؟

براي شكايت از مرتكبين ‌‌ورو‌د به عنف صاحب ملك مي‌تواند به دادسرا مراجعه كند و با ارائه شكواييه ‌‌ورو‌د به عنف از دادسرا بخواهد كه به شكايت او رسيدگي كند. دادسرا ابتدا احتمال انجام عمل خلاف قانون را بررسي مي‌كند و سپس پرونده را به دادگاه كيفري مي‌فرستد تا در آنجا وقوع جرم بررسي و مجازات مجرم تعيين شود.

سوالات متداول

آيا ‌‌ورو‌د به خانه ديگران بدون اجازه جرم است‌‌ ؟

بله اين عمل جرم بوده و ‌‌ورو‌د به عنف نام دارد.

اگر مجرمين ‌‌ورو‌د به عنف داراي سلاح باشند شامل چه مجازاتي مي‌شوند‌‌ ؟

در اين صورت به يك تا سه سال حبس محكوم مي‌شوند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص و‌رود به عنف، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ور‌ود به عنف پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : ورود به عنف

 

 



:: برچسب‌ها: ورود به عنف ,
:: بازديد از اين مطلب : 0

|

امتياز مطلب : 0

|

تعداد امتيازدهندگان : 0

|

مجموع امتياز : 0

تاريخ انتشار : جمعه 12 آذر 1400 | نظرات (0)

 

توقيف اموال

نوشته شده توسط : vakiel

افراد در جامعه داراي حقوق قانوني ‌‌مي‌باشند و هيچكس اجازه ندارد حقوق ديگري را ضايع كند و يا نسبت به آن‌‌‌‌ها ‌‌‌‌بي‌توجه باشد. براي مثال هيچ فردي نمي‌تواند اموال فرد ديگر را بدون اجازه‌اش از او بگيرد و مالك آن‌‌‌ها شود. توقيف اموال نيز يكي از احكامي است كه در همين خصوص صادر ‌‌مي‌شود‌. در ادامه قصد داريم در مورد توقيف اموال و فروش مال توقيف شده توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : توقيف اموال

توقيف اموال به چه معناست‌‌‌‌ ؟

همانطور كه در بالا گفتيم توقيف ا‌موال يكي از احكامي ‌‌مي‌باشد كه توسط قاضي در دادگاه صادر ‌‌مي‌شود. تو‌‌قيف اموال حكمي است كه براي افراد بدهكار صادر خواهد شد. هرگاه فردي داراي بدهي باشد و از پرداخت بدهي‌‌‌هاي خود به شخص طلبكار امتناع نمايد حكم توقيف اموال‌‌ براي او صادر ‌‌مي‌شود. با صادر شدن اين‌‌ حكم فرد تا يك مدت زمان مشخص شده توسط دادگاه حق هيچگونه تصرفي در اموال خود را ندارد و با وجود اينكه مالك آن‌ اموال است نمي‌تواند آن‌‌‌ها را بفروشد يا اجاره بدهد.

حال شايد برايتان سوال شود كه حكم توقيف اموال به چه دليلي صادر ‌‌مي‌شود؟ كه در اين باره بايد بگوييم حكم‌ توقيف ا‌موال به اين دليل صادر ‌‌مي‌شود كه ممكن است فرد بدهكار ا‌موالش را از دسترس خارج كند و يا بفروشد كه در صورت صادر شدن اين حكم ديگر امكان انجام چنين كاري براي او وجود نخواهد داشت. براي مثال فردي داراي يك طلبكار ‌‌مي‌باشد و موظف است كه خانه خود را بفروشد و بدهي خود را بپردازد اما از انجام اين كار خودداري نموده و خانه را از دسترس خارج ‌‌مي‌كند كه در اين صورت قاضي بايد از قبل حكم توقيف اموال را صادر نمايد تا مانع اين كار او شود.

نكته: صدور حكم تو‌قيف اموال منوط به درخواست طلبكار است.

جرم فروش اموال توقيف شده

اموالي كه به واسطه صدور حكم ‌تو‌قيف اموال توسط قاضي توقيف ‌‌مي‌شوند طبق قانون ديگر امكان خريد و فروش و معامله را ندارند و مالك حق ندارد مال توقيف شده خود را بفروشد. اما در برخي موارد ديده ‌‌مي‌شود كه مال توقيف شده‌‌ توسط مالكش به فروش ‌‌مي‌رسد كه در اين باره بايد بگوييم فروش مال توقيف شده جرم به حساب ‌‌مي‌آيد و هر فردي كه مرتكب اين جرم شود مجازات ‌‌مي‌شود. براي مثال فردي خانه‌‌‌‌اي دارد كه در توقيف ‌‌مي‌باشد اما با آگاهي كامل از اينكه خانه توقيف شده است اقدام به فروش آن ‌‌مي‌كند كه در اين صورت فرد مجرم شناخته خواهد شد زيرا دليل صدور حكم‌ توقيف ا‌موال در واقع جلوگيري از فروش و از دسترس در آوردن مال ‌‌مي‌باشد.

مجازات فروش مال‌‌ توقيف شده چيست‌‌‌‌ ؟

همانطور‌‌ كه در بالا گفته شد فروش مال توقيف شده جرم‌ به شمار ‌‌مي‌رود و‌ براي آن‌ مجازاتي در نظر گرفته شده است. مجازات فروش مال توقيف شده تحمل حبس از سه ماه تا يك سال ‌‌مي‌باشد كه با توجه به ميزان جرم فرد مشخص ‌‌مي‌شود. اما در هر صورت ميزان حبس براي اين جرم بايد از سه ماه كمتر و از يك سال بيشتر نشود. قاضي در صورتي ‌‌مي‌تواند مجرم را مجازات كند كه عامدانه اين كار را انجام داده باشد.

سوالات متداول

حكم‌ توقيف ا‌موال به چه دليل صادر ‌‌مي‌شود‌‌‌‌ ؟

حكم‌ توقيف ا‌موال به منظور جلوگيري از خارج نمودن مال از دسترس، فروش و تصرف مال توقيف شده صادر ‌‌مي‌شود.

مجازات فروش اموال توقيف شده چيست‌‌‌‌ ؟

مجازات فروش اموال توقيف شده مابين سه ماه تا يك سال زندان ‌‌مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تو‌قيف اموال، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تو‌قيف اموال پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : توقيف اموال


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: توقيف اموال،
موضوع:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۵۸:۰۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همه ما در جامعه از حق و حقوق خود دفاع ‌‌‌‌مي‌كنيم و معتقد هستيم كه دفاع از حق يك وظيفه شرعي و قانوني است كه به عهده ما‌ گذاشته شده است. حال بعضي از افراد به ناحق به حقوق ديگري تجاوز مي‌نمايند كه قربانيان نيز لاجرم مجبور به دفاع از خود مي‌شوند. دفاع مشروع از جمله مواردي است كه در قانون ‌توضيحات كاملي در خصوص آن ‌آمده است. در اين مقاله نيز قصد داريم بررسي نماييم كه دفاع مشروع چيست و چه شرايطي دارد.

 

منبع : دفاع مشروع چيست

دفاع مشروع چيست ؟

دفاع مشروع در واقع به دفاع‌ كردن به حق از خود گفته ‌‌‌‌مي‌شود. در برخي موارد ديده ‌‌‌‌مي‌شود‌ كه‌ فرد براي دفاع از مال، جان، نفس، ناموس و… خود دست به انجام‌‌‌‌ كاري ‌‌‌‌مي‌زند كه در حالت عادي جرم تلقي ‌‌‌‌مي‌شود اما با اين وجود او مستحق مجازات نيست و طبق قانون‌ نبايد مجازات شود كه در اين مورد ‌‌‌‌مي‌توان گفت دفاع او مشروع بوده است.

براي مثال مردي قصد تجاوز به زني را دارد كه زن براي جلوگيري از اين ‌كار مرد را به قتل ‌‌‌‌مي‌رساند و يا مردي در حال كتك خوردن از ديگري ‌‌‌‌مي‌باشد و در حال صدمه ديدن است‌ كه در اين‌ صورت فرد مهاجم را هل ‌‌‌‌مي‌دهد و ‌به ‌او ‌آسيب ‌‌‌‌مي‌رساند، با وجود اينكه در اين دو مثال گفتيم قتل و آسيب به ديگران انجام ‌‌‌‌مي‌شود اما‌ باز هم افراد مستحق مجازات نيستند زيرا دفاع آن‌ها مشروع بوده است.

شرايط دفاع مشروع چيست

دفاع مشروع با وجود اينكه شامل مجازات ‌‌‌‌نمي‌شود اما‌‌‌‌ داراي شرايطي مي‌باشد كه ‌تنها در صورت وجود همه آن‌‌‌‌‌ها فرد مرتكب مجازات نخواهد شد و در غير اين صورت ‌‌‌‌مي‌توان گفت كه‌ دفاع او مشروع نيست. شرايط دفاع مشروع به شرح زير ‌‌‌‌مي‌باشد:

  • در صورتي كه رفتار فرد كاملا ضروري باشد و بدون انجام آن خطر از او رفع نگردد دفاع مشروع صورت گرفته است.
  • دفاع به علت يك ترس و بيم عقلاني باشد.
  • دفاع ناشي از اقدام متجاوزانه فرد و دفاع طرف مقابل نباشد.
  • فرد نتواند عملا از قواي دولتي در اين زمينه كمك ‌بگيرد و به صورت فوري به آن‌‌‌‌‌‌ها دسترسي نداشته باشد و يا مداخله آن‌ها كاري از پيش نبرد و اثري نداشته باشد.

دفاع مشروع از ديگران

در برخي موارد ديده ‌‌‌‌مي‌شود كه افراد اقدام به دفاع مشروع از ديگران ‌‌‌‌مي‌نمايند كه در اين صورت نه تنها بايد شرايط ذكر شده در بالا موجود باشند بلكه شرايط دفاع مشروع از ديگران نيز ‌‌‌‌مي‌بايست حتما موجود باشند تا دفاع فرد از ديگران مشروع به حساب آيد. شرايط دفاع مشروع از ديگران به شرح زير است:

  • فردي ‌‌‌‌مي‌بايست از نزديكان خود دفاع كرده باشد.
  • چنانچه وظيفه دفاع از آن‌ شخص به عهده فرد باشد دفاع مشروع به حساب ‌‌‌‌مي‌آيد.
  • در صورتي كه فرد در دفاع از خود ناتوان و ضعيف باشد دفاع از او مشروع ‌‌‌‌مي‌باشد.
  • چنانچه فرد تقاضاي دفاع و كمك نمايد دفاع از او مشروع است.
  • اگر فرد در وضعيت و شرايطي باشد كه قادر به كمك ‌خواستن نباشد دفاع از او مشروع ‌‌‌‌‌مي‌باشد.

سوالات متداول

آيا دفاع از ناموس خود مشروع است ؟

بله در صورت وجود برخي شرايط مشروع به حساب ‌‌‌‌مي‌آيد.

اگر از ديگران دفاع كنيم دفاع مشروع به حساب ‌‌‌‌مي‌آيد ؟

بله اما ‌‌‌‌مي‌بايست شرايطي نيز وجود داشته باشند كه در متن مقاله توضيحات كامل آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دفاع مشروع چيست، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دفاع مشروع چيست پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : دفاع مشروع چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دفاع مشروع چيست،
موضوع:
[ ۱۱ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۹:۵۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مطابق قانون ضابطين دادگستري ماموراني هستند كه تحت نظارت و تعليمات دادستان يا مقامات قضايي قرار دارند كه وظيفه آن‌ها كشف، تحقيق، حفظ آثار و دلايل، جلوگيري از پنهان شدن و فرار متهم، اجراي دستورات قضايي و ابلاغ اوراق قضايي مي‌باشد. ضابطين در دو دسته قرار مي‌گيرند كه در ادامه به بررسي دقيق‌تر آن‌ها مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : ضابطين دادگستري

ضابطين دادگستري عام

ماموراني كه در ذيل اين عنوان قرار مي‌گيرند صلاحيت اين را دارند كه در مورد همه جرائم اقدامات لازم را انجام دهند. به عنوان مثال افسران و فرماندهان و درجه داران نيروي انتظامي كه در حوزه تخصصي خودشان آموزش ديده‌اند در اين گروه قرار مي‌گيرند.

توصيه مي‌كنيم مقاله جلب متهم را مطالعه نماييد.

ضابطين دادگستري خاص

ماموراني كه در اين گروه قرار مي‌گيرند صلاحيت ندارند كه در هيچ جرمي اقدامي انجام بدهند مگر آنكه قانون اجازه داده باشد. به عنوان مثال مي‌توان بيان كرد كه رئيس و معاون و ماموران زندان در خصوص مواردي كه مربوط به زندانيان است در ذيل اين گروه قرار مي‌گيرند. همچنين مي‌توان به سازمان اطلاعات سپاه، ماموران وزارت اطلاعات، ماموران نيروي مقاومت بسيج و سپاه پاسداران اشاره كرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله بازجويي از متهم را مطالعه نماييد.

ضابطين جانشين

منظور از ضابطين جانشين ضابطيني است كه وابسته به دولت نيستند. به عنوان مثال شهروندان عادي در اين گروه از ضابطين قرار مي‌گيرند. براي بيان واضح اين موضوع بايد به تبصره ۱ ماده ۴۵ قانون آيين دادرسي كيفري اشاره كرد كه بيان مي‌كند اگر جرمي محقق شود و ضابطان دادگستري در آن محل حضور نداشته باشند و جرمي كه ارتكاب يافته است مشهود باشد در اين صورت ضابطين جانشين مثل شهروندان عادي مي‌توانند اقدامات اوليه و لازم را انجام دهند به عنوان مثال مي‌توانند از فرار مرتكب جرم جلوگيري كنند و يا اين كه صحنه جرم را همانطور كه هست حفظ كنند.

توصيه مي‌كنيم مقاله بازداشت موقت را مطالعه نماييد.

ضابطين نظامي

اين گروه ضابطين مخصوص جرائم نظامي هستند.

نكات

۱- مطابق ماده ۴۲ قانون آيين دادرسي كيفري بازجويي كردن و همچنين تحقيقات از زنان و افرادي كه نابالغند در صورتي كه امكان وجود داشته باشد بايد توسط ضابطان آموزش ديده زن انجام شود همچنين موازين شرعي نيز بايد رعايت گردد.

۲- كساني كه تحت عنوان كاركنان نظام وظيفه فعاليت مي‌كنند مطابق ماده ۲۹ قانون آيين دادرسي كيفري ضابط دادگستري به شمار نمي‌آيند. در واقع اين افراد تحت نظارت ضابطان وظيفه خود را انجام مي‌دهند و مسئوليتشان با ضابطان است.

۳- رياست و نظارت بر ضابطين در انجام اموري كه بر عهده دارند با دادستان است اما اگر قضات تحقيقاتي را به ضابطين بسپارند مي‌توانند بر آن‌ها نظارت كنند.

۴- گزارشي كه ضابطين ارائه مي‌دهند بايد ويژگي‌هايي داشته باشد. دو مورد از آن‌ها حائز اهميت مي‌باشد. گزارش آن‌ها بايد بر اساس قانون باشد و همچنين نبايد مخالف اوضاع و احوال مسلم باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله دادسرا را مطالعه نماييد.

تكاليف ضابطين

ضابطين بايد همه وقت شكايات را قبول كنند. اين شكايات ممكن است كتبي يا شفاهي باشد اگر شكايت‌ها شفاهي باشد ضابطين بايد آن‌ها را صورتجلسه كنند.

پس از قبول شكايت توسط ضابطين، آن‌ها تكليف دارند كه رسيد به شاكي بدهند. همچنين در اسرع وقت مطابق قانون بايد آن را به اطلاع دادستان برسانند.
در راستاي قبول شكايت از شاكي ضابطين وظيفه دارند كه ايشان را متوجه معاضدت‌هاي حقوقي بكنند. به عنوان مثال بايد به آن‌ها اطلاع بدهند كه حق دارند جبران خسارت بخواهند و يا اين كه مي‌توانند از خدمات مشاوره استفاده كنند.

در مراحل مقدماتي تحقيقات وقتي يك شخص به عنوان متهم تحت نظر قرار مي‌گيرد ضابطين وظيفه دارند حقوق متهم را كتباً به او تفهيم كنند و از او رسيد دريافت كنند و آن رسيد را ضميمه پرونده كنند. همچنين ضابطين وظيفه دارند كه تحت نظر بودن و دلايل وارد شدن اتهام را به متهم تفهيم كنند و كتباً ابلاغ كنند و رسيد دريافت كنند.

در جرايمي كه غير مشهود هستند ضابطين حق ندارند كه شخصي را بازداشت كنند و يا تحقيقاتي را آغاز كنند. همچنين مدتي كه مي‌توانند يك شخص را تحت نظر قرار دهند در جرايم مشهود ۲۴ ساعت مي‌باشد.
آن‌ها نمي‌توانند از متهم اخذ تامين كنند  و در هنگام حضور دادستان يا بازپرس نمي‌توانند مداخله داشته باشند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضابطين دادگستري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضابطين دادگستري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : ضابطين دادگستري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ضابطين دادگستري،
موضوع:
[ ۱۱ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۵:۳۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

انسان از زماني كه متولد مي‌شود تا زماني كه از دنيا برود مراحل مختلف زندگي مانند نوزادي، كودكي، نوجواني و ميانسالي را تجربه مي‌كند. صغير در لغت به معناي كوچك مي‌باشد كه در قانون به كودكان نابالغ گفته مي‌شود. افراد صغير انواع مختلفي دارند كه در ادامه در خصوص صغير مميز و غير مميز توضيحاتي را بيان مي‌نماييم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : صغير مميز

صغير كيست‌‌ ؟

صغير در واقع به كودكاني كه به بلوغ نرسيده‌اند گفته مي‌شود. از آن جايي كه كودكان محجور هستند و نمي‌توانند اعمال حقوقي خود را به سر انجام برسانند صغير خوانده مي‌شوند. به افرادي كه هنوز به سن قانوني نرسيده‌اند و كودك هستند صغير مي‌گويند.

صغير غير مميز

صغير غير ‌‌‌مميز به كودكان زير هفت سال گفته مي‌شود. كودكاني كه زير هفت سال سن دارند نمي‌توانند خوب را از بد تشخيص بدهند، ‌نمي‌دانند چه كاري پسنديده و چه كسي زشت است و توانايي انجام اعمال حقوقي را ندارند كه در قانون به آن‌ها صغير غير ‌‌‌مميز گفته مي‌شود.

تمام اعمال حقوقي اين دسته باطل است.

صغير مميز

صغير ‌‌‌مميز به كودكي گفته مي‌شود كه بالاي هفت سال سن دارد و با اينكه ‌هنوز بالغ نيست اما مي‌تواند تا حدودي خوب و بد را از هم تشخيص دهد و داراي قوه درك مي‌باشد. برخي اعمال حقوقي صغير ‌‌‌مميز از نظر قانوني صحيح هستند و برخي ديگر نيز با توجه به نظر قاضي صحت سنجي مي‌شوند.

نكته بسيار مهم: اگر قاضي شك داشته باشد كه صغير ‌‌‌مميز است يا غير ‌‌‌مميز مي‌بايست حكمي ‌مبني بر غير ‌‌‌مميز بودن طفل صادر كند. اين به اين دليل است كه اصول حقوقي مويد اين نكته هستند كه در اين مورد بايد وضعيت سابق استصحاب شود.

آيا صغير مميز مي‌تواند والد سرپرست خود را انتخاب كند‌‌ ؟

خير. همانطور كه در بالا گفته شد صغير ‌‌‌مميز بالاي هفت سن دارد و در صورتي كه دختر باشد و نه سال سن داشته باشد مي‌تواند سرپرست خود را انتخاب كند. اما در حالت كلي صغير ‌‌‌مميز نمي‌تواند سرپرست خود را انتخاب كند و براي انتخاب آن مي‌بايست دختر به نه سال و پسر به پانزده سال سن برسد.

انتخاب قيم براي صغير مميز و غير مميز

همانطور كه مي‌دانيد در درجه اول ولي هر فرد پدر و جد پدري او مي‌باشد اما اگر اين دو در قيد حيات نباشند دادگاه براي فرد قيم انتخاب مي‌كند. سوالي كه ممكن است در اين مورد پيش بيايد اين است كه براي صغيران ‌‌‌مميز و غير ‌‌‌مميز نيز قيم انتخاب مي‌شود؟ كه در اين باره بايد بگوييم بله از آنجايي كه صغير ‌‌‌مميز و غير ‌‌‌مميز داراي سن قانوني نيستند محجور به حساب مي‌آيند و نمي‌توانند برخي امور خود را انجام دهند و به همين خاطر دادگاه براي آن‌ها قيم انتخاب خواهد كرد.

سوالات متداول

سن صغير غير ‌‌‌مميز چند سال است‌‌ ؟

سن صغير غير ‌‌‌مميز زير هفت سال مي‌باشد.

چرا تمام اعمال حقوقي صغير غير ‌‌‌مميز باطل است‌‌ ؟

زيرا صغير غير ‌‌‌مميز نمي‌تواند خوب و بد را تشخيص بدهد و در واقع قوه درك او بسيار ضعيف است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص صغير مميز، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون صغير مميز پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : صغير مميز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: صغير مميز،
موضوع:
[ ۱۱ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۰۲:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

حقوق بين‌الملل شاخه‌اي از علم حقوق است كه داراي تعاريف متعددي مي‌باشد. احتمالا تا كنون لغت حقوق بين‌الملل را از طريق رسانه‌ها شنيده باشيد اما آيا راجع به آن اطلاعات دقيقي داريد؟ در ادامه به بررسي مفهوم حقوق بين الملل و بررسي انواع آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : حقوق بين الملل

تعريف حقوق بين الملل

همانطور كه گفته شد تعاريف متعددي از حقوق بين‌الملل ارائه شده است. در تعريف حقوق بين‌الملل بين حقوقدانان اختلاف نظر وجود داشته است كه تعاريف ارائه شده توسط هر كدام از آن‌ها به سه دسته تقسيم مي‌شود.

دسته اول يا همان گروه اول بر اين نظرند كه حقوق بين‌الملل تنها حاكم بر روابط بين دولت‌ها مي‌باشد.
دسته دوم طرفداران مكتب جامعه شناسي حقوقي هستند كه تنها افراد را تابع حقوق بين‌الملل دانسته و براي آن‌ها شخصيت حقوقي قائل‌اند.
دسته سوم هم معتقدند كه تابعين اصلي حقوق بين‌الملل دولت‌ها هستند اما در كنار آن‌ها ديگر موجوديت‌هايي هم وجود دارند كه مي‌توانند در مجموعه تابعين حقوق بين‌الملل قرار گيرند.

بنابراين طبق اين تعاريفي گفته شد تعريف ارائه شده از جانب دسته سوم جامع‌تر و منطبق با رويه دولت‌ها و همچنين رويه قضايي بين‌المللي است.
پس در نهايت حقوق بين‌الملل مجموعه اصول و قواعدي است كه دولت‌ها يعني اعضاي اصلي جامعه بين‌المللي خود را ملزم به رعايت آن‌ها مي‌دانند و در روابط با يكديگر اجرا مي‌كنند. علاوه بر اين، حقوق بين‌الملل شامل قواعدي مي‌باشد كه طرز تشكيل و وظايف سازمان‌هاي بين‌المللي و روابط اين سازمان‌ها را با يكديگر و با دولت‌ها و همچنين در بعضي موارد حقوق و تكاليف افراد را تعيين مي‌كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله معاهده بين المللي را مطالعه نماييد.

تقسيم و طبقه بندي حقوق بين الملل

۱ – حقوق بين الملل جهاني

همانطور كه از نامش پيداست حقوق بين‌الملل جهاني شامل قواعدي است كه رعايت آن بدون استثنا براي كليه دولت‌ها الزامي بوده و كليه دولت‌ها بايد از قواعد جهاني حقوق بين الملل پيروي كنند از جمله قواعد و مقررات جهان شمول مي‌توان به منع كشتار دسته جمعي و منع بردگي اشاره كرد.

۲ – حقوق بين الملل عام

حقوق بين‌الملل شامل قواعدي مي‌باشد كه رعايت آن براي تعداد بسياري از دولت‌ها الزامي است. براي مثال قواعد و مقررات كنوانسيون‌هاي ۱۹۴۹ ژنو كه راجع به رفتار با مردم يا مجروحين جنگ بود كه در ابتدا جزو حقوق بين الملل محسوب مي‌شدند اما به دليل مقبوليت جهاني به قواعد جهاني تبديل شدند.

۳ – حقوق بين الملل خاص

حقوق بين‌الملل خاص شامل قواعدي بوده كه رعايت آن براي دو يا تعداد محدودي از دولت‌ها الزامي است. درست است كه اين قواعد جنبه جهاني ندارند ولي نبايد مغاير با قواعد جهاني هم باشند.

خصوصيات جامعه بين المللي

خصوصيات جامعه بين‌المللي را مي‌توان در سه دسته خلاصه نمود.

۱ – از لحاظ جغرافيايي واحد و جهاني است

به زبان ساده‌تر كليه ملل مختلف جهان كه بر روي يك كره خاكي سكني دارند مجموعاً جامعه بين‌المللي را تشكيل مي‌دهند و هيچ چيز را نمي‌توان از اين مجموعه خارج دانست.

۲ – از لحاظ اجتماعي متفاوت و مختلف است

چندگانگي سياسي و اقتصادي اعضاي اصلي جامعه بين‌المللي واقعيتي انكارناپذير بوده كه اين چندگانگي‌ها سبب شده كه كشورها به گروه‌ها و دسته‌هاي مختلفي تقسيم شوند. براي مثال كشورهاي توسعه يافته، كشورهاي در حال توسعه، كشورهاي شمال و…

۳ – از لحاظ حقوقي مساوي هستند

جامعه بين‌المللي به وسيله تساوي حقوقي واحدهاي تشكيل دهنده آن تعريف مي‌شود. عليرغم عدم تساوي واقعي در روابط بين دولت‌‌ها قاعده حقوقي حاكم بر آن‌ها تساوي تابعين حقوق بين‌الملل شناخته شده است.

علل ضعف حقوق بين الملل

۱- جامعه بين‌المللي تنها جامعه بشري بوده كه عملاً از نهادهاي قانونگذاري اجرايي و قضايي مناسب محروم است. بنابراين عدم برخورداري از نهادهاي سازمان يافته و روش‌هاي حقوقي لازم‌الاجرا باعث اين شده كه حقوق بين‌الملل نتواند خود را با تحولات جامعه بين‌المللي و نيازهاي آن هماهنگ كند.

۲- حقوق بين‌الملل عمومي با مشكل سازش قواعد بين‌المللي با قواعد داخلي روبه‌رو است. با وجود اين كه دولت‌ها تابعين حقوق بين‌الملل محسوب مي‌شوند، حاكميت ملي آن‌ها مانع از آن مي‌گردد كه قواعد بين‌المللي را به طور كامل بپذيرند.

۳- ضعف ديگر حقوق بين‌الملل ناشي از كثرت و تنوع موضوعات مطروحه و تحولات سريع قواعد اين رشته مي‌باشد. بنابراين گسترش سريع زمينه‌هاي مختلف حقوق بين‌الملل موجب شده كه قواعد كامل و جامعي در هر زمينه وضع نشود و خلاهايي در قواعد حقوق بين‌الملل به وجود آيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق بين الملل، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق بين الملل پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حقوق بين الملل،
موضوع:
[ ۱۱ آذر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۹:۴۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی