مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

مرور زمان در يك تعريف كلي به معناي سپري شدن مدت زمان مشخصي است كه بعد از گذشت آن مدت، شخصي كه مرتكب جرم شده است ديگر قابليت تعقيب شدن ندارد. مرور زمان سه نوع دارد كه در جاي مقتضي به آن خواهيم پرداخت. از نتايج آن مي‌توان خاطر نشان كرد كه شاكي بعد از پايان اين مدت ديگر نمي‌تواند از حق شكايت كيفري خودش استفاده كند. در ادامه به بررسي انواع موارد مرور زمان مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مرور زمان كيفري

مرور‌ زمان شكايت

مبدا مرور زمان شكايت از زماني است كه بزه ديده از وقوع جرم مطلع مي‌شود. از اين زمان تا يك سال بزه ديده حق شكايت كيفري دارد و بعد از اتمام اين مدت ديگر اين حق براي بزه ديده در نظر گرفته نمي‌شود. حال اگر بزه ديده فوت كند اين حق به ورثه او به ارث مي‌رسد و مدت آن هم شش ماه است. در موردي ممكن است شخص بزه ديده يعني شخصي كه به دليل وقوع جرم متحمل ضرر و زيان شده است تحت تسلط شخصي باشد كه جرم را مرتكب شده است در اين حالت زماني كه سلطه رفع شود مرور زمان جاري مي‌شود و مرور زمان شكايت در جرائم قابل گذشت اثر دارد.

مرور‌ زمان تعقيب | مرور زمان كيفري

مرور زمان تعقيب يعني جرمي اتفاق افتد و مواعد مرور زمان مندرج در قانون را طي كند در حالي‌كه طي زمان مزبور تحت هيچ گونه پيگرد و رسيدگي قضايي واقع نشده باشد. مبدا مرور زمان تعقيب زماني است كه جرم محقق مي‌شود. تفاوتي نمي‌كند كه جرم كشف شده باشد يا خير و همچنين تفاوتي نمي‌كند كه بزه ديده از وقوع جرم مطلع باشد يا خير. تنها چيزي كه اهميت دارد اين است كه جرم واقع شده باشد. از اين زمان مرور زمان آغاز مي‌شود و طول اين مدت به درجه جرائم بستگي دارد. مدت مرور‌ زمان تعقيب در جرايم درجه يك تا سه پانزده سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب ده و هفت و پنج سال و درجه هفت و هشت سه سال است. بعد از پايان اين مدت‌هايي كه بيان شد متهم ديگر قابليت تعقيب شدن ندارد.

اگر جرم مركب باشد مرور‌ زمان وقتي آغاز مي‌شود كه آخرين ركن تشكيل دهنده جرم محقق شود و اگر جرم مستمر باشد مبدا مرور‌ زمان تاريخ خاتمه استمرار عمل است.

مرور زمان صدور حكم

يك پرونده بايد در طول مدت معيني به صدور حكم منتهي شود. اگر اين اتفاق نيفتد بعد از پايان مدت قيد شده در قانون، امكان صدور حكم در خصوص آن پرونده وجود ندارد. مبدا مرور زمان صدور حكم زماني است كه آخرين اقدام تعقيبي و تحقيقي انجام مي‌شود و طول اين زمان مشابه مرور زمان تعقيب مي‌باشد. اين طول براي جرايم درجه يك تا سه پانزده سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب ده و هفت و پنج سال و درجه هفت و هشت سه سال مي‌باشد.

مرور زمان اجراي مجازات

حكمي كه صادر مي‌شود بايد اجرا گردد. چنانچه حكم كيفري كه از آن به عنوان مجازات ياد مي‌شود در مدتي كه قانون تعيين كرده اجرا نگردد ديگر قابليت اجرايي ندارد. از زماني كه در خصوص پرونده‌اي حكم صادر مي‌شود و اين حكم قطعيت پيدا مي‌كند مرور‌‌ زمان مجازات آغاز مي‌شود. منظور از قطعيت يافتن حكم اين است: مدتي كه براي تجديدنظر خواهي در نظر گرفته شده است به پايان برسد. بعد از پايان مدتي كه در قانون براي آن در نظر گرفته شده است ديگر آن حكم قطعي لازم‌الاجرا قابليت اجرايي شدن را از دست مي‌دهد. طول مدت بيان شده با درجه جرائم ارتباط دارد. جرايم درجه يك تا سه بيست سال، درجه چهار و پنج و شش به ترتيب پانزده و ده و هفت سال و درجه هفت و هشت پنج سال مدت مرور زمان دارد.

گاهي اوقات اين امكان وجود دارد كه اجراي مجازات آغاز شود ولي مانعي وجود داشته باشد كه اين اجرا متوقف شود. به عنوان مثال جنون ايجاد شود. در اين صورت مرور زمان جديدي از زمان توقف اجرا آغاز مي‌شود كه اگر اين مدت به پايان برسد و مانع رفع نشود مجازات ديگر قابليت اجرايي شدن ندارد. همچنين اگر مشخص شود كه شخص مرتكب از روي عمد مانعي را ايجاد كرده باشد تا مجازات اجرا نشود مشمول مرور‌ زمان نخواهد شد.

جرايمي كه مشمول اين قاعده نمي‌شوند | مرور زمان كيفري

بايد به اين نكته مهم اشاره كنيم كه مرور زمان در بعضي از جرائم وجود ندارد به عنوان مثال در جرائم اقتصادي و جرائمي كه موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر هستند و جرائم عليه امنيت داخلي و خارجي همچنين جرائمي كه مستوجب قصاص و ديه هستند به علاوه جرائم منصوص شرعي.

توصيه مي‌كنيم مقاله جرايم عليه امنيت و آسايش را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرور‌ زمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرور‌ زمان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : مرور زمان كيفري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرور زمان كيفري،
موضوع:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۴:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بعد از ورشكسته شدن تاجر، در جريان پروسه تصفيه طلبكاران ممكن است به تاجر ارفاق كنند و يا به عبارت ديگر به او شانس دوباره‌اي بدهند. يعني به او اجازه بدهند كه تجارت خودش را ادامه دهد تا از طريق آن تجارت بتواند بدهي طلبكاران را به ايشان پرداخت كند. نكته حائز اهميت اين است كه طلبكاران زماني اقدام به انجام چنين كاري مي‌كنند كه به شخص تاجر اعتماد داشته باشند. همچنين اين احتمال را نيز در نظر مي‌گيرند كه در جريان پروسه تصفيه نتوانند به تمام پول خود دست پيدا كنند به همين خاطر است كه اقدام به انعقاد قرارداد ارفاقي با وي مي‌كنند. در ادامه به بررسي ويژگي‌هاي اين قرارداد و وضعيت موافقان و مخالفان آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : قرارداد ارفاقي

ويژگي‌هاي قرارداد‌ ارفاقي

هر قراردادي كه منعقد مي‌شود بالطبع ويژگي‌هايي را نيز داراست. در خصوص قرارداد‌ ارفاقي بايد به يك سري نكات اشاره كنيم كه از جمله ويژگي‌هاي مهم اين قرارداد به حساب مي‌آيند. به عنوان مثال مي‌توان از اختياري بودن اين قرارداد آغاز كرد. به عبارت ديگر طلبكاران اين اختيار را دارند كه در جريان پروسه تصفيه همانطور كه پيشتر بيان شد اقدام به انعقاد قرارداد ارفاقي كنند. يعني هيچ اجباري در اين خصوص بر آن‌ها وارد نمي‌شود.

همچنين لازم به ذكر است كه قرارداد‌ ارفاقي يك قرارداد دو جانبه است. يعني هر دو، هم طلبكار و هم تاجر بايد موافق انعقاد قرارداد‌ ارفاقي باشند. قرارداد‌ ارفاقي در گروه عقود جمعي قرار مي‌گيرد. يعني عقودي كه با اكثريت آرا منعقد مي‌شود و نسبت به تمام طرفين لازم‌الاجرا مي‌باشد. شايد براي شما در خصوص تعداد اين اكثريت ابهاماتي وجود داشته باشد. در اين خصوص بايد بيان كنيم كه اگر طلبكاراني كه سه چهارم طلب را دارند با انعقاد قرارداد‌ ارفاقي موافقت داشته باشند و همچنين تاجر نيز موافق انعقاد چنين قراردادي باشد در اين صورت است كه قرارداد‌ ارفاقي منعقد مي‌شود. بايد توجه كنيم كه تعداد طلبكاران ملاك نيست بلكه سه چهارم كل مبلغ بدهي ملاك است.

وضعيت مخالفان انعقاد قرارداد ارفاقي

همان‌طور كه پيشتر اشاره شد اكثريت سه چهارم طلبكاران بايد موافق انعقاد قرارداد ارفاقي باشند تا قرارداد مزبور منعقد شود. بايد توجه كنيم كه ممكن است يك چهارم از طلبكاران يا كمتر مخالف انعقاد قرارداد ارفاقي باشند. اين يك چهارم ۱۰ روز مهلت دارند كه به سه چهارم موافقين ملحق شوند. در غير اين صورت از نظر شخص قانون گذار اثر قرارداد ارفاقي نسبت به مخالفين و موافقين آن متفاوت است. به عبارت ديگر كساني كه مخالف هستند به نحوي با آن‌ها رفتار مي‌شود كه گويا پروسه تصفيه به هيچ وجه متوقف نشده است.

در واقع مخالفين هر ميزاني را كه در حال حاضر به ايشان تعلق مي‌گيرد دريافت مي‌نمايند. سپس قرارداد ارفاقي تمام و كمال اجرا مي‌شود و بعد از اجراي كامل قرارداد‌ ارفاقي مي‌توانند سراغ مابقي طلبشان را بگيرند. پس مشاهده مي‌كنيم كه با تاخير به طلبشان مي‌رسند.

وضعيت موافقين انعقاد قرارداد ارفاقي

در ابتدا بايد بيان كنيم كه پرداخت طلب موافقان انعقاد قرارداد‌ ارفاقي طبق قرارداد‌ ‌ارفاقي صورت خواهد گرفت. به عنوان مثال ممكن است مفاد قرارداد به‌گونه‌اي باشد كه بيان شده باشد ماهي فلان مقدار پرداخت مي‌شود يا اين كه بعد از گذشت فلان ماه كل پول پرداخت مي‌شود. بايد توجه كنيم كه تا زماني‌كه قرارداد‌ ارفاقي اجرا نشده است به عبارت ديگر تا زماني كه پول پرداخت نشده است گروهي كه مخالف انعقاد قرارداد‌ ارفاقي بودند حق مطالبه مبلغ جداگانه‌اي را ندارند بلكه در اينجا موافقين قرارداد‌ ارفاقي اولويت دارند. ممكن است آن‌ها به كل پول خود برسند و همچنين اين امكان وجود دارد كه تاجر دوباره ورشكسته شود كه در اين صورت اين ورشكستگي ورشكستگي ثانويه ناميده مي‌شود.

بديهي است موافقين در صورتي از مزاياي قرارداد‌ ارفاقي بهره‌مند خواهند شد كه موافق صرف باقي نمانند و اقدام به انعقاد قرارداد نمايند. چراكه در طي مذاكرات قرارداد‌ ارفاقي ممكن است شرايطي پيش آيد كه مورد قبول طرفين نباشد فلذا وارد قرارداد نشوند. پس آنچه كه مهم است توافق طلبكاران موافق بر سر مفاد قرارداد‌ ارفاقي است تا اين توافق منجر به قرارداد شود.

قرارداد ارفاقي چگونه از بين مي‌رود ؟

در صورتي كه طلبكاران مخالفتي داشته باشند يك هفته مهلت اعتراض دارند و موضوع اين اعتراض هم عدم رعايت تشريفات مي‌باشد. همچنين قرارداد‌‌ ارفاقي ممكن است باطل شود آن هم در دو حالت. حالت اول اينكه تاجر به ورشكستگي به تقلب محكوم شود و حالت دوم اين كه اين امكان وجود دارد كه قرارداد‌ ارفاقي فسخ شود. براي مثال در خصوص قرارداد ارفاقي مي‌توان موارد ذيل را نام برد: تاجر به مفاد قرارداد عمل نكرده باشد، طلبكاران قرارداد‌ ارفاقي را فصل كرده باشند و همان‌طور كه به آن اشاره شد تاجر مجدداً ورشكسته شود كه به اين ورشكستگي ورشكستگي ثانويه مي‌گويند در صورت بروز چنين مواردي پروسه تصفيه آغاز مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله ورشكستگي به تقصير را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله اجراي حكم ورشكستگي را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرارداد‌ ارفاقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قرارداد‌ ارفاقي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

 

منبع : قرارداد ارفاقي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرارداد ارفاقي،
موضوع:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۳:۱۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

احتمالا لفظ پرونده مختومه را شنيده‌ايد. مبحثي كه در اين مقاله مورد بحث قرار مي‌گيرد بحث اعتبار امر مختوم احكام و قرارهاي صادره از دادگاه و دادسرا مي‌باشد. به عبارت ديگر قصد داريم به سوالاتي از اين قبيل كه آراي صادره بايد متضمن چه ويژگي‌هايي باشد تا بتوان اعتبار امر مختوم را براي آن‌ها در نظر گرفت؟ پاسخ دهيم. اعتبار امر مختوم آراي صادره كيفري موجب مي‌شود كه يك شخص به عنوان متهم مجددا مورد تعقيب و محاكمه واقع نشود. در اين خصوص بايد قائل به تفكيك شويم بين احكامي كه از دادگاه صادر مي‌شوند و قرارهايي كه از دادسرا صادر مي‌شوند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : پرونده مختومه

اعتبار امر مختومه

به اين معنا كه اگر موضوعي در دادگاه طرح و رسيدگي شود و اين رسيدگي منجر به صدور حكمي قطعي شود امكان طرح مجدد همان دعوا با همان موضوع و همان طرفين دعوا ديگر وجود نخواهد داشت. اين امر هم در دعاوي حقوقي هم كيفري جاري است. سقوط دعوا نيز آثار اعتبار امر مختومه را دارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله سقوط دعوا را مطالعه نماييد.

احكام دادگاه‌ها | پرونده مختومه

هنگامي كه يك دادگاه صالح حكمي را در خصوص يك پرونده صادر مي‌كند مدت زماني براي تجديدنظر خواهي پيش‌بيني شده است كه بعد از پايان اين مدت تجديدنظر خواهي، حكم صادر شده از دادگاه قطعي مي‌شود. فرقي نمي‌كند كه حكم برائت صادر و قطعي شده باشد يا حكم محكوميت. در هر دو صورت اعتبار امر مختوم جاري است. اما بايد توجه كرد كه وحدت سه مورد در خصوص پرونده‌اي كه سابقا در خصوص آن حكم صاده شده است و پرونده فعلي اهميت دارد و اگر اين وحدت وجود نداشته باشد اعتبار امر مختوم جاري نمي‌شود اين سه مورد عبارتند از:

وحدت اصحاب دعوي

وحدت اصحاب دعوي به اين معني است كه خوانده يك دعوا يا شخص متهم و خواهان دعوا يا شاكي در هر دو پرونده يكي باشند. مثلا اگر احمد عليه علي به جرم دزدي ماشين پرايدش شكايت كند و جرم اثبات نشود و حكم قطعي برائت به نفع علي صادر شود احمد نمي‌تواند دوباره دعواي سرقت ماشين پرايدش را عليه علي تنظيم نمايد.

وحدت سبب دعوي

سبب دعوا دليلي است كه بر پايه آن دعوايي مطرح مي‌گردد. مثلا كسي با در دست داشتن قرارداد اجاره از مستاجر طلب اجور معوقه مي‌كند ولي مستاجر در دادگاه ثابت مي‌كند كه تمامي اجور را پرداخته است و دادگاه حكم بر بي‌حقي موجر صادر مي‌كند. موجر دوباره بر اساس قرارداد اجاره نمي‌تواند اجور معوقه‌اي كه پرداخت آن اثبات شده را از همان مستاجر طلب كند. در اينجا قرارداد اجاره سبب دعواست.

وحدت موضوع دعوي | پرونده مختومه

هر دعوايي كه اقامه مي‌شود داراي يك موضوع است. براي اين كه اعتبار امر مختوم به يك حكم تعلق بگيرد اين موضوع بايد در هر دو دعوي واحد باشد. مثلا احمد عليه علي به سبب قرارداد بيع دعواي تسليم ماشين پرايد اقامه مي‌كند و در اين دعوا حكم عليه احمد صادر مي‌شود. ديگر احمد نمي‌تواند به موجب قرارداد پيشين عليه علي دعواي تسليم ماشين پرايد اقامه كند.

ماشين پرايد در اين مثال موضوع دعواست.

توصيه مي‌كنيم مقاله تجديد نظر خواهي را مطالعه نماييد.

قرارهاي صادره از دادسرا

پيشتر به مساله اعتبار امر مختوم در خصوص احكام دادگاه پرداختيم و در ادامه قصد داريم تا قرارهايي كه از دادسرا صادر مي‌شوند را مورد توجه قرار بدهيم.

قرار‌هايي كه دادسرا صادر مي‌كند را به دو گروه تفكيك مي‌كنيم، قرارهاي موقوفي تعقيب و قرارهاي منع تعقيب. اين تفكيك يك علت مهم دارد به عبارت ديگر قرار‌هايي كه در گروه قرار‌هاي موقوفي تعقيب هستند اعتبار امر مختوم دارند اما قرار‌هايي كه در گروه قرار‌هاي منع تعقيب هستند وضعيت متفاوتي دارند.

توصيه مي‌كنيم مقاله توقيف دادرسي را مطالعه نماييد.

اگر دليل صادر شدن قرارهاي منع تعقيب جرم نبودن عملي باشد كه ارتكاب يافته است پس از اين كه قطعي مي‌شوند اعتبار امر مختوم دارند ولي اگر دليل صادر شدن قرارهاي منع تعقيب فقدان ادله و دليل براي انتساب بزه باشد در اين صورت اين قرارها اعتبار امر مختوم ندارند و زماني ممكن است دليل جديد در اين خصوص كشف شود كه در اين صورت اگر دادستان موافقت كند اين امكان به وجود مي‌آيد كه رسيدگي مجدد در اين خصوص ادامه پيدا كند چراكه پيشتر اشاره شد، دليل صادر شدن قرار منع تعقيب در فرض بيان شده فقدان ادله بوده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص پرونده مختومه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون پرونده مختومه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پرونده مختومه،
موضوع:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۵:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همانطور كه مي‌‌‌دانيد امروزه كارگران بخش مهمي از جامعه را تشكيل مي‌‌‌دهند و با كمك كارگران توليدات داخلي بسيار رونق يافته است. به دليل اهميت بسيار بالاي كارگران در قانون ‌كار قواعدي براي آن‌ها‌‌ در نظر گرفته شده است كه باعث مي‌‌‌شود حقوقشان حفظ گردد. يكي از اين قواعد، آمره بودن حقوق كار مي‌‌‌باشد كه در ادامه در اين مورد توضيحات مفصلي را بيان نموده‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : آمره بودن حقوق كار

مفهوم آمره بودن حقوق كار

همانطور كه مي‌‌‌دانيد در قانون كار قواعد آمره حقوق كار ذكر شده‌اند كه طبق اين قواعد دولت كارفرما را از ناديده گرفتن حقوق كارگر منع مي‌‌‌نمايد. همانطور كه همه ما مي‌‌‌دانيم كارگران به انجام كار براي كارفرماي خود مي‌‌‌پردازند و مي‌‌‌بايست در قبال كار خود حقوق دريافت كنند اما در برخي موارد حقوق و مزاياي كار توسط كارفرما ‌‌ناديده گرفته مي‌‌‌شود و كارفرما از پرداخت حقوق كارگران خودداري مي‌‌‌كند كه در اينجا قواعد آمره نه تنها سبب حفظ حقوق كارگر مي‌‌‌شوند بلكه طبق اين قواعد كارفرما ملزم به پرداخت حقوق كارگران خود خواهد شد.

قواعد آمره حقوق كار كدامند ؟‌‌

با توجه به توضيحات بالا شايد برايتان سوال شود كه قواعد آمره حقوق كار كدامند كه در اين باره بايد بگوييم قواعد آمره حقوق كار شامل موارد زير هستند:

  • يكي از قواعد آمره حقوق كار امنيت شغلي كارگران مي‌‌‌باشد. چنانچه كارفرما فوت كند، نوع كار عوض شود، كارگاه فروخته شود و… كارفرماي جديد موظف به پذيرش كارگران خواهد بود و حق ندارد امنيت شغلي آن‌ها را از بين ‌ببرد.
  • از ديگر قواعد آمره مي‌‌‌توان به تعليق قرارداد كار اشاره نمود. چنانچه قرارداد كار به حالت تعليق در بيايد پس از بازگشت كارگر كارفرما موظف است كه او را براي انجام كار بپذيرد. همچنين اگر فرد براي حضور در جبهه و يا خدمت سربازي كار را ترك كرده باشد آن مدت زمان نيز جزو سابقه كاري او به حساب خواهد آمد.
  • از ديگر قواعد آمره تعيين ميزان دستمزد كارگران مي‌‌‌باشد. مجلس شوراي اسلامي موظف است كه هر سال يك بار ميزان دستمزد كارگران ‌را بر اساس منطقه و كاري كه انجام مي‌‌‌دهند تعيين كند و كارفرمايان نيز موظف هستند كه تمام حقوق تعيين شده را به كارگر پرداخت كنند.
  • كارفرمايان مي‌‌‌بايست در مدت زمان‌ها‌‌ي تعيين شده و مشخص حقوق كارگران را پرداخت كنند و چنانچه از پرداخت حقوق كارگر در مدت زمان مشخص شده خودداري كنند در واقع به يكي از قواعد آمره بي‌توجهي نموده‌اند.

اگر كارفرما تابع قواعد آمره حقوق كار نباشد تكليف چيست ؟‌‌

اگر كارفرما تابع قواعد آمره حقوق كار نباشد و حقوق كارگران خود را ناديده بگيرد كارگر مي‌‌‌تواند در اداره كار و شوراي حل اختلاف از او شكايت كند و خواهان مطالبه حقوق خود شود. براي مثال در برخي موارد ديده مي‌‌‌شود كه كارفرما حقوق كارگر را كمتر از مبلغ تعيين شده پرداخت كرده است و در اين صورت كارگر از كارفرما شكايت كرده و خواهان دريافت حقوق كامل خود شده است.

سوالات متداول

قواعد آمره حقوق كار به چه منظور ذكر شده‌اند ؟‌‌

اين قواعد به منظور حفظ حقوق كارگران در قانون كار ذكر گرديده‌اند.

طبق قواعد آمره اگر كارگاه فروخته شود تكليف كارگر چيست ؟‌‌

اگر كارگاه فروخته شود كارگر بيكار نمي‌‌‌شود و كارفرماي جديد موظف به پذيرش او خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص آمره بودن حقوق كار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون آمره بودن حقوق كار پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : آمره بودن حقوق كار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آمره بودن حقوق كار،
موضوع:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۳:۵۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از مشكلاتي كه در دعاوي كارگران عليه كارفرما براي كارگران به وجود مي‌آيد اثبات رابطه كار ميان كارگر و كارفرما مي‌باشد. اثبات اين رابطه با كارگر مي‌باشد. اما آيا مي‌دانيد اثبات اين رابطه به چه صورت است و چگونه شكل مي‌گيرد؟ در ادامه به بررسي راه‌هاي اثبات رابطه كارگري و كارفرمايي و همچنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : رابطه كار

راه‌هاي اثبات رابطه كار ميان كارگر و كارفرما

1 – بيمه 

ماده 148 قانون كار كارفرمايان را موظف به بيمه نمودن كارگران تحت امر خود مي‌داند. در دادگاه‌ها پرداخت حق بيمه و واريز نمودن آن مهم‌ترين و قوي‌ترين دليل اثبات رابطه كار ميان كارگر و كارفرما تلقي مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله حق بيمه را مطالعه نماييد.

2 – قرارداد | رابطه كار

وجود قرارداد كتبي معتبر بين كارفرما و كارگر دليل بسيار مهمي براي اثبات رابطه كار به شمار مي‌رود. در نظر داشته باشيد كه قانونا و طبق تبصره ماده 10 قانون كار كارقرما موظف است نسخه‌اي از قرارداد را به كارگر تحويل دهد اما در عمل خيلي از كارفرمايان از تحويل آن به كارگر امتناع مي‌ورزند كه موجب بروز مشكلاتي براي كارگران در اثبات وجود رابطه كار يا مزايايي بالاتر از قانون مي‌گردد. اما چنانچه نسخه‌اي از قرارداد كار را در دست داريد مهم‌ترين و ساده‌ترين راه اثبات رابطه كار ارائه آن به دادگاه است.

توصيه مي‌كنيم مقاله قرارداد كار را مطالعه نماييد.

3 – اقرار كارفرما | رابطه كار

اقرار به حقي در هر مرحله‌اي مهم و اساسي است. چنانچه كارفرما تصديق نمايد كه فردي كارگر وي بوده اين اقرار موثر و مهم است. دادگاه مي‌تواند بر مبناي اقرار كارفرما وجود رابطه كار را استنباط نمايد.

توصيه مي‌كنيم مقاله اقرار قضايي را مطالعه نماييد.

4 – واريز حقوق

واريز حقوق به شكل منظم نيز دليل مهمي براي اثبات رابطه كارگري كارفرمايي است. شما با در دست داشتن پرينتي از واريزي‌هاي حساب بانكي خود كه نشانگر واريز مبلغ مشخص ماهانه از سوي كارفرماست مي‌توانيد رابطه كاري خود را به اثبات برسانيد.

5 – تحقيق محلي يا بازرسي

در صورت در دست نداشتن مدرك خاصي كارگر مي‎تواند از دادگاه تقاضاي انجام تحقيق محلي نمايد. در اين مورد بازرسي انتخاب و به محل كار فرستاده مي‌شود تا از كارفرما و ساير افراد پرس و جو كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله تحقيق محلي را مطالعه نماييد.

6 – ساير راه‌هاي اثبات رابطه كارگر و كارفرما

روش‌هايي كه در موارد قبل ذكر شد از قدرت اثباتي بيشتري برخوردارند اما راه‌هاي فرعي ديگري هم براي اثبات رابطه كار هست هر چند كه يقين‌آور نيستند. مواردي از قبيل وجود كارت ورود و خروج، نامه‌هاي درخواست مرخصي و توافق كارفرما، نامه‌هاي نمايندگي كارگر از طرف شركت و مواردي از اين دست كه نشانه و بيانگر وجود رابطه كارگري كارفرمايي مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اثبات رابطه كارگري و كارفرمايي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اثبات رابطه كارگري كارفرمايي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رابطه كار،
موضوع:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۱:۲۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

خيار عيب از جمله خيارات قانوني به شمار مي‌رود. خيارات متضمن حقوقي براي طرفين معامله هستند تا طرفين در صورت تمايل از آن استفاده نموده و از تضييع حقوق خود جلوگيري نمايند. يكي از اين خيارات خيار عيب است. اين خيار دو راه پيش روي دارنده آن مي‌گذارد: دريافت ارش يا فسخ معامله. در ادامه به بررسي بيشتر اين خيار مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : خيار عيب

تعريف

موضوع مورد بحث ما خيار عيب مي‌باشد كه در ماده ۴۲۲ قانون مدني تعريف آن بيان شده است. طبق اين تعريف اگر بعد از انجام معامله و انعقاد عقد متوجه شويم كه مبيع معيوب هست يا به عبارت ديگر عيبي را در آن بيابيم در اين صورت مشتري اختيار دارد ميان دو موضع يكي را برگزيند: برهم زدن معامله، يا قبول مبيع معيوب و دريافت ارش.

در توضيح بايد گفت مشتري مي‌تواند مبيع را بپذيرد حتي اگر معيوب باشد و به خاطر عيبي كه در آن وجود دارد مطالبه ارش كند و ارش عبارت است از تفاوت قيمت سالم و معيوب و يا اينكه مي‌تواند به دليل وجود عيب معامله را فسخ كند و پايبند به چنين معامله‌اي نباشد. همانطور كه مشاهده مي‌كنيم در صورت وجود عيب در مبيع دو راهكار پيش روي ماست يكي فسخ معامله و ديگري پذيرش معامله و دريافت ارش كه در ادامه به بررسي بيشتر و دقيق‌تر اين دو راه مي‌پردازيم.

توصيه مي‌كنيم مقاله ارش را مطالعه نماييد.

در خصوص خيار عيب بايد بيان كنيم كه اين خيار از جمله خياراتي است كه اعمال آن فوريت دارد به زبان ساده‌تر زماني كه مشتري متوجه مي‌شود مبيع معيوب است فوراً بايد خيار خود را اعمال كند. در غير اين صورت خياري براي او متصور نيست و خيار او در واقع ساقط مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله خيارات قانوني را مطالعه نماييد.

ملاك نقص مبيع

سوالي كه ممكن است براي همه ايجاد شود اين است كه چه نقصي به عنوان عيب در قانون در نظر گرفته شده است و در پاسخ به اين سوال بايد بيان كنيم كه همه چيز بر اساس عرف و عادت تعيين مي‌شود ممكن است در زمان و مكان‌هاي مختلف قضاوت عرفي متفاوت باشد.

همچنين بايد توجه كنيم زماني كه عقدي منعقد مي‌شود هدف از انعقاد آن اين است كه مالكيت براي مشتري ايجاد شود و بديهي است كه اين مالكيت در خصوص يك مال سالم بايد تحقق پيدا كند. بنابراين اگر بيعي منعقد شد و سپس معلوم شد كه مبيع معيوب است در اين صورت بايع (فروشنده) تعهد خود را به درستي انجام نداده است و مشتري متحمل ضرري شده است كه براي جبران آن حق فسخ براي او در نظر گرفته مي‌شود. همچنين او مي‌تواند پايبند بماند و ارش مطالبه كند. در اين صورت هم جبران خسارت او ملاك قرار داده شده است.

نحوه محاسبه ارش يا همان تفاوت قيمت سالم و معيوب

براي اينكه نحوه محاسبه ارش را بيان كنيم بايد بدانيم كه براي محاسبه آن دو موقعيت قابل تصور مي‌باشد: يكي اين است كه اگر قيمت يك كالا در صورتي كه سالم باشد برابر قيمت آن كالا در زمان انعقاد عقد باشد ارش به اين نحو محاسبه مي‌شود كه قيمت معيوب آن كالا را به دست مي‌آوريم و تفاوت اين دو قيمت را ارش مي ناميم.
موقعيت ديگر به اين شكل است كه قيمت كالا در صورتي كه سالم باشد بيشتر يا كمتر از قيمت آن كالا در زمان انعقاد عقد بيع باشد. در اين حالت نسبت مي‌گيريم بين قيمت كالا در حالتي كه معيوب است و قيمت آن در حالتي كه سالم است و حاصل اين نسبت را از ثمن كسر مي‌كنيم و آنچه را كه باقي مي‌ماند به عنوان ارش در نظر مي‌گيريم.

شرايط خيار عيب

در ماده ۴۲۳ قانون مدني اشاره شده است كه خيار عيب زماني ايجاد مي‌شود كه عيب در مبيع در زمان انعقاد عقد وجود داشته باشد. بايد توجه شود عيبي كه از آن صحبت مي‌كنيم بايد از مشتري مخفي مانده باشد. به عبارت ديگر زماني ما مي‌گوييم كه عيب از مشتري مخفي بوده است كه مشتري از وجود آن آگاهي نداشته باشد. به اين دليل كه ممكن است عيب ظاهراً مشخص باشد اما مشتري از وجود آن آگاه نباشد بنابراين تنها ملاك ما آگاه نبودن مشتري از وجود عيب در زمان انعقاد عقد مي‌باشد.

سقوط خيار عيب

ممكن است بايع در زمان انعقاد عقد خودش را از اموري كه مربوط به مبيع است مبرا كرده باشد. در واقع مسئوليت خودش را در خصوص مبيع ساقط كرده باشد. در اين صورت اگر در مبيع عيبي يافت شود مشتري ديگر نمي‌تواند به بايع مراجعه كند. زيرا او در زمان انعقاد عقد بيع مسئوليت را از خودش بري كرده است. همچنين ممكن است كه در زمان انعقاد عقد بايع ذكر كرده باشد كه در خصوص يك نوع عيب خاص مسئوليت را از خودش سلب مي‌كند اگر چنين اتفاقي افتاد در ساير موارد كه بايع مسئول است و مي‌توان به او مراجعه كرد و خسارت را از او مطالبه نمود.

توصيه مي‌كنيم مقاله اسقاط كافه خيارات را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيارات قانوني، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيارات قانوني پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خيار عيب،
موضوع:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۹:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

برقراري رابطه جنسي ميان زنان و مردان ‌‌‌‌‌مي‌تواند فوايد زيادي براي آن‌‌‌‌‌‌ها داشته باشد و به تداوم نسل آن‌ها نيز كمك ‌‌‌‌‌مي‌كند اما با اين وجود رابطه جنسي ‌‌‌‌‌مي‌بايست بر مبناي‌‌‌‌‌ قانون‌‌‌‌‌ صورت بگيرد و هركس كه ‌بخواهد با جنس مخالف خود رابطه جنسي برقرار كند ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست اقدام به عقد دائم يا موقت با او نمايد تا به هم‌ محرم‌ شوند و اين كار آن‌ها اشكال قانوني و شرعي نداشته باشد. در ادامه قصد داريم در مورد عمل زنا و حكم زناي با فرد نابالغ كه ‌يكي از قبيح‌ترين كارها ميان افراد است توضيحات‌‌‌‌‌ مفصلي را خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : حكم زناي فرد نابالغ

زنا چيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همه ‌ما‌ بارها و بارها لغت زنا را شنيده‌‌‌‌‌‌‌ايم و ‌به صورت كم و بيش با مفهوم آن ‌آشنايي‌‌‌‌‌ داريم. زنا يكي از قبيح‌ترين اعمال از ديد اسلام به حساب ‌‌‌‌‌مي‌آيد و در واقع يك عمل نادرست و نامشروع‌‌‌‌‌ است. هرگاه مرد و زني كه ‌به ‌يگديگر نامحرم هستند اقدام به برقراري رابطه جنسي نمايند مرتكب جرم زنا شده‌اند و مجازات سختي شامل حال آن‌ها خواهد شد.

اما زنا تنها به برقراري رابطه جنسي با نامحرمان ختم ‌‌‌‌‌نمي‌شود و برقراري رابطه جنسي با محارم نيز زنا محسوب شده و جرم است. زنا انواع مختلفي‌‌‌‌‌ دارد و هر نوع زنا مجازات خاص خود را دارد. همانطور كه‌ گفته شد زنا مجازات سختي‌‌‌‌‌ را در پي خواهد داشت و حتي ممكن است فرد به اعدام نيز محكوم شود.

حكم زناي فرد نابالغ

زناي فرد نابالغ از جمله مواردي است كه كم ‌اتفاق ‌‌‌‌‌مي‌افتد و در اكثر موارد فرد نابالغ تمايلي به انجام اين كار نداشته‌‌‌‌‌ و او را به انجام زنا وادار كرده‌اند. حال سوال اينجاست كه زناي فرد نابالغ چگونه به وقوع ‌‌‌‌‌مي‌پيوندد؟ كه در اين مورد بايد بگوييم هرگاه يك فرد بالغ با يك فرد نابالغ‌‌‌‌‌ اقدام به برقراري رابطه جنسي‌‌‌‌‌ نمايد ‌‌‌‌‌مي‌توان گفت كه زنا به وقوع پيوسته است. زنا با فرد نابالغ نيز جرم بزرگي است و داراي مجازات‌‌‌‌‌‌هاي بسيار سختي ‌‌‌‌‌مي‌باشد.

نكته: فرد نابالغ كسي است كه هنوز بالغ نشده است.

مجازات زناي فرد نابالغ | حكم

با وجود اينكه انجام زنا يك جرم بزرگ محسوب ‌‌‌‌‌مي‌شود اما باز هم در قوانين كشور ما در خصوص فرد نابالغي كه مرتكب زنا شده است تنها اقدامات تاميني تربيتي پيش بيني شده است و مجازاتي كه براي افراد زنا كار در نظر گرفته شده است در مورد او اجرا نخواهد گرديد.

اما نكته حائز اهميت اين است كه فرد بالغي كه با فرد نابالغ زنا كرده است بايد مجازات شود‌‌‌‌‌ و مجازات ‌او صد ضربه شلاق‌‌‌‌‌ خواهد بود. به عنوان مثال‌‌‌‌‌ اگر زني كه به سن بلوغ‌‌‌‌‌ رسيده است با مردي كه نابالغ است زنا كند مرد مجازات ‌‌‌‌‌نمي‌شود اما طبق قانون زن به تحمل ۱۰۰ ضربه شلاق محكوم ‌‌‌‌‌مي‌شود.

بايد توجه نمود كه اگر زناي با نابالغ با زور و اجبار از سمت طرف بالغ صورت گرفته باشد زاني اعدام مي‌شود.

نكته مهم: فرد بالغ زنا كننده در صورتي‌‌‌‌‌ مجازات ‌‌‌‌‌مي‌شود كه به صورت آگاهانه و با دارا بودن اختيار‌‌‌‌‌ كامل دست به چنين كاري زده باشد.

سوالات متداول

زنا چيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به برقراري رابطه جنسي نامشروع‌‌‌‌‌ زنا گفته ‌‌‌‌‌مي‌شود.

مجازات زناي فرد بالغ با فرد نابالغ چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

فرد بالغ به تحمل صد ضربه شلاق محكوم ‌‌‌‌‌مي‌شود كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حكم زناي فرد نابالغ، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حكم زناي فرد نابالغ پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : حكم زناي فرد نابالغ


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حكم زناي فرد نابالغ،
موضوع:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۸:۱۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همانطور كه همه ما ‌‌مي‌دانيم در جامعه اختلاف نظر‌‌هاي زيادي وجود دارد و همه افراد ‌‌نمي‌توانند با يكديگر سازگار شوند. از اين رو ممكن است افراد مختلف در جامعه با هم درگير شوند و به يكديگر آسيب برسانند. با وجود اينكه اين آسيب‌‌ها ‌‌مي‌توانند خسارت‌‌هاي جبران ناپذيري را پديد آورند اما باز هم قانون به افراد اجازه ‌‌مي‌دهد كه در صورت تمايل از مجرم گذشت‌ نمايند. در ادامه قصد داريم در مورد گذشت از قصاص نفس توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : گذشت از قصاص

قصاص نفس چيست‌‌‌ ؟

قصاص نفس يكي از مجازات‌‌‌‌هاي تعيين‌ شده براي مجرمين ‌‌مي‌باشد كه توسط قانونگذاران وضع گرديده است. هرگاه فردي به صورت آگاهانه و كاملا عمدي شخص ديگر را به قتل برساند به مجازات قصاص نفس محكوم ‌‌مي‌شود و طبق قانون جان خود را از دست خواهد داد. اولياي دم مقتول ‌‌مي‌توانند در دادگاه از قاتل شكايت كنند و خواهان‌‌ قصاص او شوند كه در اين صورت با تقاضاي آن‌‌ها موافقت شده و حكم قصاص اجرا ‌‌مي‌شود.

آيا گذشت از قصاص نفس امكانپذير است‌‌‌ ؟

طبق توضيحات ذكر شده در بالا قتل جرم بسيار بزرگي است و براي آن مجازات سختي نيز در نظر گرفته شده است. اما قانون به اولياي دم مقتول اين اجازه را ‌‌مي‌دهد كه در صورت تمايل از قاتل گذشت نمايند. اولياي دم كساني هستند كه از مقتول ارث ‌‌مي‌برند ولي همسر با اينكه از مقتول‌‌ ارث ‌‌مي‌برد ‌‌نمي‌تواند قاتل را ببخشد و يا درخواست قصاص او داشته باشد. اولياي دم مثل پدر، مادر و فرزند مقتول ‌‌مي‌توانند به صورت مجاني قاتل را ببخشند كه در اين صورت حكم قصاص اجرا نخواهد شد.

نكته بسيار مهم: اولياي دم مقتول ‌‌مي‌توانند در هر مرحله‌‌‌اي از رسيدگي به پرونده و يا حتي در حين اجراي حكم قاتل را ببخشند و اين كار آن‌‌ها هيچ مانعي نخواهد داشت و قاتل نيز بخشيده خواهد شد.

گذشت مشروط از قصاص

چشم پوشي مشروط از قصاص به اين معناست ‌كه اولياي دم مقتول راضي به بخشش قاتل هستند اما براي بخشش شرطي دارند كه ‌قاتل بايد به آن عمل كند. براي مثال خانواده مقتول ‌‌مي‌توانند اعلام كنند كه در صورت دريافت ديه قاتل را ‌‌مي‌بخشند و از او‌ گذشت ‌‌مي‌كنند. اما نكته‌‌‌اي كه بسيار حائز اهميت است اين ‌‌مي‌باشد كه اگر قاتل نتواند ديه را پرداخت كند اولياي‌‌ دم مقتول اجازه دارند پرونده را دوباره براي بررسي به دادسرا بفرستند و خواهان قصاص او شوند و در صورت عدم‌ پرداخت ديه قاتل قصاص خواهد شد.

رجوع از بخشش در قصاص قاتل

همانطور‌‌ كه در بالا گفته شد اولياي دم ‌‌مي‌توانند به صورت مجاني يا شرطي از قاتل گذشت كنند و او را ببخشند. اما برخي از افراد تصور ‌‌مي‌كنند كه رجوع از بخشش در قصاص قاتل امكانپذير است و اولياي دم اگر در زمان‌‌هاي بعد بخواهند قاتل قصاص شود حق درخواست قصاص‌‌ را خواهند داشت كه در اين‌باره بايد بگوييم اين تصور كاملا‌‌ اشتباه است و طبق قانون مجازات اسلا‌‌مي ‌رجوع از گذشت قصاص قاتل امكانپذير نيست و هرگاه كه اولياي دم اعلام كنند قاتل را بخشيده‌اند ديگر ‌‌نمي‌توانند از تصميم ‌خود پشيمان شوند و در خواست قصاص نمايند.

نكته بسيار مهم: چنانچه ‌اولياي دم‌ اعلام كنند كه در صورت دريافت ديه قاتل را ‌‌مي‌بخشند‌ ‌‌مي‌بايست قاتل‌ در مدت زماني كه توسط دادگاه تعيين ‌‌مي‌شود ديه را به اولياي دم مقتول پرداخت كنند و پرداخت ديه پس از گذشت مدت زمان تعيين شده توسط دادگاه امكانپذير نيست.

سوالات متداول

آيا ‌‌مي‌توان از قاتل گذشت نمود‌‌‌ ؟

بله گذشت از قاتل امكانپذيز بوده و اولياي دم ‌‌مي‌توانند هر زمان كه بخواهند از قصاص قاتل صرف نظر نمايند.

اگر قاتل در مدت زمان تعيين شده ديه را نپردازد تكليف چيست‌‌‌ ؟

در اين صورت قاتل طبق قانون قصاص خواهد شد كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص گذشت از قصاص، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون گذشت از قصاص پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : گذشت از قصاص


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: گذشت از قصاص،
موضوع:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۶:۰۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زماني كه معامله‌اي انجام مي‌دهيد اگر عيب يا نقصي در مبيع شما وجود داشته باشد شايد گمان كنيد ديگر هيچ راهي وجود نخواهد داشت و به شما ضرر غير‌قابل جبراني وارد شده است. اما قانونگذار راه‌هاي مختلفي براي فسخ معامله پيش‌بيني كرده است حتي اگر ضرري متوجه شما نشده باشد باز هم ممكن است با عنصر قانوني انفساخ مواجه بشويد كه معامله را بدون اراده طرفين برهم مي‌زند. در ادامه به اين نوع از فسخ قرارداد مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : انفساخ به چه معناست و چگونه اتفاق مي‌افتد

تعريف

انفساخ يا قهري بودن انحلال بدين معنا است كه عقد خود به خود و بدون اينكه نياز به عمل حقوقي اضافي باشد بلا‌اثر مي‌گردد و حق انتخاب براي يكي از دو طرف يا دادگاه براي نگه داشتن عقد وجود ندارد.

اقسام انفساخ

انفساخ عقد را بر اساس نقشي كه اراده در ايجاد سبب آن دارد به دو گروه اصلي مي‌توان تقسيم كرد:

۱- انفساخي كه به طور مستقيم ناشي از اراده صريح دو طرف قرارداد است. مثل اجاره‌اي كه پس از پايان مدت يك سال مشروط به اخطار كتبي موجر پايان مي‌پذيرد.

۲- انفساخي كه ناشي از حكم قانونگذار است مثل انحلال تمام قرارداد‌هاي جايز در صورت فوت با حجر يك طرف عقد.

شرط فاسخ

ممكن است دو طرف عقد درباره‌ انفساخ احتمالي عقد در آينده توافق نمايند. به اين توافق و تراضي، شرط فاسخ مي‌گويند.

تحقق شرط فاسخ منوط به وقوع رويدادي در آينده مي‌باشد. مثل اينكه در قرارداد ( اجاره به شرط تمليك) فروشنده شرط مي‌كند اگر پرداخت هر يك از اقساط اجاره بيشتر از ۲۰ روز به تاخير بيفتد قرارداد منفسخ مي‌شود. در اين فرض تحقق شرط فاسخ معلق به تاخير در پرداخت اقساط اجاره است.

شرط انفساخ در قراردادي اثر دارد كه قابل انحلال به اراده باشد. براي مثال عقد نكاح جز از راه طلاق از بين نمي‌رود پس شرط فاسخ در آن راه ندارد و زن و شوهر نمي‌توانند توافق كنند در صورت وقوع رويدادي در آينده عقد نكاح خود به خود منفسخ شود.

براي آشنايي بيشتر با مفهوم انفساخ و آثار آن در قرارداد با مشاوران حقوقي ما تماس حاصل نماييد.

انفساخ ناشي از حكم قانون

انفساخي كه منوط به حكم قانون است مربوط به دو مورد است:

۱- تلف قهري موضوع تمليك.

قانونگذار مقرر كرده اگر مال موضوع عقد بدون تقصير تلف شد، عقد منفسخ مي‌شود. ماده ۳۸۷ قانون مدني ( تلف مبيع قبل از قبض ) و ماده‌ ۴۸۳ قانون مدني ( تلف منافع قبل از تسليم ) اشاره به همين موضوع دارند.

۲- مرگ و حجر يكي از دو طرف عقد جايز.

طبق قانون اگر يكي از دو طرف عقد جايز فوت كنند عقد منفسخ مي‌شود. همچنين جنون و سفه در مواردي كه رشد معتبر است هم موجب انفساخ عقد جايز مي‌شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله جنون را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله حجر را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله لازم يا جايز بودن عقد را مطالعه نماييد.

مبناي حقوقي انفساخ و نتيجه‌ آن

علت اصلي انفساخ عقودي مثل وكالت به دليل مرگ و حجر يكي از دو طرف، جايز بودن آن نيست بلكه اثري است كه از عقد ناشي مي‌شود. بيان اين اثر، هدفي است كه دو طرف دنبال مي‌كنند پس همه چيز به اراده‌ افراد برمي‌گردد و مفاد عرفي تراضي طرفين انحلال چنين عقودي در صورت فوت و حجر است.

دو طرف مي‌توانند عقد خود را غير‌قابل انحلال بكنند، حتي براي بعد از مرگ و حجر منتهي گاهي ثبات عقد بعد از مرگ و حجر، مقتضاي آن را تغيير مي‌دهد؛ مثلا وكالتي را فرض كنيد كه در آن موكل عقد را غير‌قابل انحلال كرده است طبيعتا پس از مرگ موكل، وارثان او مجبورند ولايت وكيل مورث را بپذيرند، چنين نهادي ديگر عقد وكالت نيست همچنين اين موضوع خلاف نظم عمومي و اخلاق حسنه است.

به عنوان قاعده مي‌توان گفت به غير از مواردي التزام به عقد با مقتضاي آن يا نظم عمومي مخالف است.

مفاد تراضي طرفين مي‌تواند انفساخ عقد در صورت فوت و حجر را مشروط يا ممنوع كند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۳:۴۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در تمامي دادگاه‌ها و دادسراي‌هاي سرتاسر كشور قرار‌هاي مختلفي صادر ‌مي‌گردد كه صدور اين قرار‌ها باعث ‌مي‌شود قوانين بهتر اجرا شوند و متخلفين نيز نتوانند از مجازاتي كه شامل حالشان ‌مي‌شود معاف شوند. قرار ممنوعيت خروج از كشور نيز يكي از همين موارد ‌مي‌باشد كه به صورت سختگيرانه اجرا ‌مي‌شود. در ادامه توضيحات بيشتري در خصوص ممنوع الخروجي ارائه مي‌گردد.

 

منبع : ممنوع الخروجي

قرار ممنوعيت خروج‌ از كشور يا ممنوع الخروجي چيست‌ ؟

قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور از جمله قرار‌هاي نظارت قضايي ‌مي‌باشد كه معمولا به همراه يك ‌قرار تامين از طرف دادگاه صادر ‌مي‌شود. قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور همانطور كه از نامش مشخص است باعث ‌مي‌شود كه تا يك مدت زمان مشخص متهم نتواند از كشور خارج شود.

شايد برايتان سوال شود كه قرار ‌ممنو‌عيت‌ خروج از كشور به چه دليلي صادر ‌مي‌شود؟ كه در اين باره بايد بگوييم قرار ‌ممنو‌عيت خروج‌ از كشور براي جلوگيري از فرار متهم صادر ‌مي‌شود زيرا‌ در مراجع رسيدگي به پرونده ممكن‌ است نياز به حضور متهم باشد و‌ يا اينكه متهم پس از بررسي پرونده بايد هزينه‌‌اي را پرداخت ‌كند كه در اين ‌صورت قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور صادر ‌مي‌شود كه ‌از عدم فرار متهم از كشور اطمينان حاصل شود.

براي مثال فرض كنيد مردي ‌مي‌بايست به همسر خود مهريه پرداخت‌ كند اما به جاي پرداخت مهريه سعي ‌مي‌كند از كشور خارج ‌شود تا از پرداخت مهريه فرار كند ‌كه در اين‌ صورت با صدور قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور ‌مي‌توان جلوي خروج‌ او از كشور را گرفت. هرگاه كه مقام قضايي اين قرار را صادر كند اگر ضرورت داشته باشد ‌مي‌تواند از طريق راه‌هاي ارتباطي اينترنتي و… اين موضوع را به مراجع ذي صلاح اطلاع دهد و ‌مانع خروج ‌متهم از كشور شود اما‌ اگر چنين نباشد نامه‌‌اي را به صورت ‌كتبي براي مراجع ذي صلاح‌ ارسال‌ ‌مي‌نمايد تا ‌مانع خروج متهم از كشور شوند.

مدت زمان قرار ممنوع الخروجي چقدر است‌ ؟

قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور براي يك مدت زمان خاص و معين شده صادر ‌مي‌شود و معمولا فرد به صورت كوتاه مدت از خروج از كشور منع خواهد شد.‌ مدت زمان اين قرار شش‌ ماهه ‌مي‌باشد و فرد تا مدت زمان شش ماه اجازه خارج شدن از كشور را ندارد.

تمديد قرار ممنوعيت خروج از كشور

همانطور كه در بالا گفته شد مدت زمان قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور شش ماه ‌مي‌باشد اما ‌اگر‌ تا مدت زمان شش ماه هنوز بررسي پرونده به اتمام نرسيده باشد مقام ‌قضايي ‌مي‌تواند قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور را تمديد كند. اين قرار براي يك مدت كوتاه ديگر نيز تمديد ‌مي‌شود تا بررسي پرونده به اتمام برسد. اما اگر مدت زمان اين قرار منقضي شود و مقام قضايي آن‌ را تمديد نكند فرد ‌مي‌تواند از كشور خارج شود و مراجع ذي ربط ‌نمي‌توانند مانع او شوند.

نكته مهم: در قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور تمام مشخصات‌ متهم ذكر ‌مي‌شود و مقام قضايي ‌مي‌تواند اين قرار را در خارج از ساعت اداري نيز به مراجع ذي ربط تحويل دهد. همچنين پس از پايان مدت زمان قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور دادستاني كل كشور منقضي شدن اين قرار را به اطلاع مقام قضايي صادر كننده ‌مي‌رساند.

سوالات متداول

قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور به چه منظور صادر ‌مي‌شود‌ ؟

اين قرار به منظور جلوگيري از خروج متهمان از كشور‌ صادر ‌مي‌شود كه در متن مقاله توضيحات كامل‌تر آمده است.

مدت زمان قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور چقدر است‌ ؟

مدت زمان قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور شش ماهه است و قابل تمديد ‌مي‌باشد، براي به دست آوردن اطلاعات بيشتر به متن مقاله رجوع نماييد.

آيا ‌مي‌توان قرار ‌ممنو‌عيت خروج از كشور را تمديد كرد‌ ؟

بله اين نوع قرار قابل تمديد است و‌ توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ممنوعيت خروج از كشور، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ممنوعيت خروج از كشور پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

منبع : ممنوع الخروجي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ممنوع الخروجي،
موضوع:
[ ۲۳ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۵:۴۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی