مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

شايد بسياري از ما براي به مدرسه نرفتن و يا حتي دانشگاه و سركار نرفتن خود را به مريضي زده باشيم! شايد از دكتر خود خواسته باشيم كه به دروغ براي ما گواهي بنويسد تا براي مدتي به سركار يا مدرسه و دانشگاه نرويم. در نگاه اول شايد اصلا امر مهمي نباشد و حتي ممكن است خودمان هم به دفعات اينكار را انجام داده باشيم اما اين امر از نظر قانونگذار ما جرم محسوب شده‌ و براي آن مجازات تعيين كرده است. اين عمل يك نوع جرم جعل محسوب شده و در قانون جرم انگاري شده است، در اين مطلب به جرم جعل گواهي پزشكي و شرايط تحقق اين جرم پرداخته‌ايم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 +

منبع : جعل گواهي پزشكي

جعل

جعل در لغت به معني دگرگون كردن، قرار‌دادن، آفريدن، وضع كردن،ايجاد كردن و ساختن به كار رفته است.

جرم جعل

در قانون ايران از جرم جعل تعريف خاصي به عمل نيامده است، بلكه در قانون مصاديق جرم جعل ذكر شده است، كه در ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامي مي‌گويد جعل و تزوير عبارت است از ساختن سند يا نوشته به وجود آوردن مهر يا امضاي اشخاص رسمي يا غير رسمي تراشيدن و يا خراشيدن يا قلم بردن يا محو يا اثبات يا سياه كردن يا تقدم يا تاخير تاريخ سند نسبت به تاريخ حقيقي آن و يا چسباندن نوشته به نوشته‌هاي ديگر و يا استفاده از مهر شخصي، بدون اجازه او و نظاير آن‌ها به قصد تقلب و فريب اشخاص.

ساختن نوشته يا سند

يكي از مصاديقي كه در ماده ۵۲۳ گفته شده است ساختن نوشته يا سند تقلبي مي‌باشد در اين مورد جاعل به ساختن نوشته و يا سند ( يعني نوشته‌اي كه در مقام دعوا يا دفاع قابل استناد است) اعم از رسمي و يا غير رسمي اقدام مي‌كند. به طور مثال به درست كردن يك گواهي پزشكي و يا شناسنامه و نظاير اين‌ها دست مي‌زند. با توجه به معني عرفي نوشته بايد تفسير مضيق از آن كرد و آن را فقط شامل اوراق كاغذي دانست و نوشته‌هاي موجود روي سنگ، چوب، رايانه و … را وارد اين مصاديق نكرد. نوشته بايد چيزي باشد كه قابل خوانده شدن باشد.

انواع جعل

جعل خود به دو نوع تقسيم مي‌شود:

جعل مادي: به جعلي گفته مي‌شود كه فرد صلاحيت به وجود آوردن آن سند يا نوشته را ندارد ولي آن را به وجود مي‌آورد و جعل مي‌كند. مانند اينكه يك جاعل گواهي پزشك را جعل كند در اين صورت جعل مادي رخ داده است.

جعل مفادي يا معنوي:  اگر شخصي كه سند را جعل مي‌كند صلاحيت به وجود آوردن اين سند را داشته باشد اما به نادرستي از آن استفاده كند. در اين صورت جعل معنوي رخ داده است مانند اينكه يك پزشك گواهي پزشكي براي فردي صادر كند كه او بيمار است اما در واقعيت او بيمار نبوده و پزشك به دروغ و اشتباه گواهي پزشكي صادر كرده باشد.

براي ارتكاب جرم جعل بايد قصد اضرار به ديگري وجود داشته باشد و براي استفاده از سند مجعول نيز شخص بايد بداند كه از سند مجعول استفاده مي‌كند در اين صورت مي‌شود آن‌ها را به جرم جعل مجازات كرد.

مجازات جرم جعل گواهي پزشكي

به موجب ماده ۵۳۸ قانون تعزيرات هر كسي خود يا توسط شخص ديگري براي معافيت خود يا شخصي ديگر از خدمت دولت يا نظام وظيفه يا براي دادگاه گواهي پزشكي به نام پزشك جعل كند به حبس از ۶ ماه تا يك سال يا ۳ تا ۶ ميليون ريال جزاي نقدي محكوم مي‌شود.

نكته جعل گواهي پزشكي

۱- براي اينكه شخصي به مجازات مقرر در اين ماده مجازات شود بايد جعل گواهي را براي معافيت از خدمت دولت يا نظام وظيفه يا براي تقديم به دادگاه ( مرجع قضايي كه به پرونده رسيدگي مي‌كند اما مراجع دادسرا را نيز در بر مي‌گيرد اما مراجع داوري را در بر نمي‌گيرد ) استفاده كند و اگر اين گواهي پزشكي را براي غير موارد بالا كه گفته شد استفاده كند مشمول ماده ۵۳۸ نمي‌شود و مجازات جعل ماده ۵۳۶ و يا ساير مجازات‌ها را در ‌بر مي‌گيرد.

۲- اگر شخصي براي موارد گفته شده به فردي مراجعه كند تا براي او اين گواهي پزشكي را جعل كند هر دوي آن‌ها مجازات خواهند شد و يا حتي اگر شخص الف به شخص ب بگويد چنين گواهي را جعل كن و شخص ب به پزشك مراجعه كند و پزشك اين گواهي را جعل كند هر سه شخص مجازات خواهند شد و مجازات حبس تا سه سال پيش بيني شده است.

 وقتي جاعل پزشك باشد و گواهي خلاف واقع صادر كرده باشد در اين صورت قانونگذار به صورت مستقل براي آن‌ها مجازات تعيين كرده است كه در ماده ۵۳۶ قانون مجازات ذكر شده است كه هر پزشكي، گواهي خلاف واقع براي معافيت از خدمت در ادارات رسمي يا نظام وظيفه يا براي تقديم به مراجع قضايي بدهد به  ۶ ماه تا ۲ سال يا ۳ تا ۱۲ ميليون ريال جزاي نقدي محكوم خواهد شد.

توصيه مي‌كنيم مقاله جعل كارت پايان خدمت را مطالعه نماييد.

شرايط وقوع جرم جعل گواهي پزشكي

۱- واقعي نبودن گواهي: يعني در گواهي مذكور خلاف واقعيت ذكر شده باشد. به طور مثال بيماري كه در گواهي ذكر شده در شخص وجود نداشته يا چيزي كه ذكر شده بيشتر از واقعيت باشد.

۲- سوء نيت يا قصد مجرمانه: براي اينكه اين جرم به وقوع بپيوندد علاوه بر اين‌كه بايد گواهي خلاف واقعيت باشد بايد شخصي كه آن را جعل مي‌كند، پزشك يا جاعل بداند كه آگاهانه حقيقت را تغيير مي‌دهد و از روي عمد و تقصير اين كار را انجام دهد. به طور مثال پزشك نقص عضوي كه براي بيمار نوشته است بداند كه چنين نقص عضوي در بيمار وجود ندارد و خلاف واقعيت و حقيقت اين گواهي را صادر كرده است و  براي معافيت از خدمت و … كه در بالا ذكر كرديم باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جعل گواهي پزشكي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جعل گواهي پزشكي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : جعل گواهي پزشكي

 

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جعل گواهي پزشكي،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۸:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

شايد پيش خود فكر كنيم كه تنها در صورتي مي‌توانيم بگويم عقد، كه تعهدي و يا توافقي براي ايجاد موضوعي به صورت مثبت انجام شود. مثلا انعقاد عقد بيع كه با تحويل مبيع و گرفتن ثمن محقق مي‌شود. اما جالب اين است كه در قانون مدني فسخ عقد نيز يك نوع عقد محسوب مي‌شود كه به آن اقاله گفته مي‌شود در حالي كه هيچ معامله جديدي محقق نشده است بلكه معامله قبلي كه صورت گرفته است فسخ و منحل شده است. در اين مقاله به اين نوع از عقد مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : اقاله چيست

تعريف و ماهيت اقاله

طبق قانون توافق طرفين عقد بر انحلال عقد و زوال آثار آن در آينده است.

اثر اقاله فسخ عقد است نه معامله‌اي جديد منتها فسخ، فقط انحلال عقد نيست بلكه زوال آثار عقد نسبت به آينده نيز هست. بدين معنا كه با انحلال دو جانبه عقد نه تنها عقد فسخ مي‌شود بلكه آثاري هم كه مي‌توانست در آينده داشته باشد نيز زائل مي‌شود.

بعضي‌ها گمان مي‌كنند اقاله نوعي ايقاع محسوب مي‌شود ( ايقاع يعني برهم زدن يك طرفه معامله) در حاليكه چنين نيست و عقد محسوب مي‌شود.

اقاله به تراضي طرفين واقع مي‌شود پس ركن اصلي عقد را با خود دارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله فسخ قرارداد را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مستثنيات اقاله را مطالعه نماييد.

 

شرايط صحت اقاله

براي اينكه اقاله صورت گرفته صحيح باشد بايد شرايط ذيل را داشته باشد:

۱- لزوم تراضي:

وقوع اقاله تشريفات خاصي ندارد و به همين اندازه كه دو طرف درباره انحلال قرارداد به توافق برسند، واقع مي‌شود خواه وسيله اعلام اراده لفظ باشد يا عمل باشد.

۲- اهليت و جواز تصرف:

دو طرف عقد بايد هنگام تراضي براي وقوع اقاله اهليت تصرف در اموال خود را داشته باشند. پس اگر بعد از وقوع معامله يكي از دو طرف ديوانه شود ديگر اهليت تصرف در اموال خود را ندارد لذا طرف مقابل براي انجام انحلال دو جانبه عقد بايد با قيم وي به توافق و تراضي برسد.

۳- شرط فزوني و كاستي:

طبيعت اقاله بدين شكل است كه براي انحلال عقد تاسيس شده به همان صورت اقاله شود و در عوض معامله بدون كم و زياد شدن به دو طرف بازگردد، البته تغييرهاي جزئي در عرف قابل چشم پوشي است.

۴- موضوع آن معلوم و معين باشد:

موضوع اقاله بايد براي طرفين معين و معلوم باشد پس نمي‌توان يكي از چند معامله معلوم را به نحو مردد بر هم زد.

 

تلف عوض معامله

اگر يكي از دو عوض يا هر دو از بين رفته است آيا اقاله ممكن است!؟ ( تلف عوض هم به معناي اين است كه مال از بين رفته باشد و هم به معناي اينكه يك طرف مال را به ثالث انتقال داده باشد.)

طبق قانون تلف عوض مانع اقاله نيست منتهي بايد بررسي كرد مالي كه تلف شده است مثلي است يا قيمي. اگر مثلي است، مثل آن بايد پرداخت شود و اگر قيمي است، قيمت آن بايد پرداخت شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله مال و اموال را مطالعه نماييد.

 

انحلال عقد و بازگشت آثار آن

انحلال، فسخ قرارداد نسبت به آينده است و در گذشته اثري ندارد بدين معنا كه وقتي دو طرف تراضي به اقاله مي‌كنند آثار آينده را در برمي‌گيرد و مربوط به زمان عقد تا اقاله نمي‌شود. مثلا اگر خريدار ملكي قبل از اقاله بيع با فروشنده آن را به ديگري اجاره دهد، اقاله به قرارداد اجاره صدمه نمي‌زند و اجاره به قوت خود باقي است چون در زماني كه خريدار ملك را اجاره داده، مالك آن بوده است و حق هرگونه تصرف در آن را داشته است. همچنين در زمان اقاله فروشنده‌ آگاه به قرارداد اجاره شده است و با علم به قرارداد اجاره توافق به بر هم زدن آن كرده است.

منافعي كه از لحظه انعقاد عقد تا لحظه اقاله به دست آمده، براي خريدار است؛ زيرا در آن زمان مالك بوده است. اگر منفعت از اصل مال جدا بشود مثل ميوه درخت، اجراي اين قاعده مشكلي ايجاد نمي‌كند؛ اما اگر منفعت از اصل جدا نشود مثلا قيمت كالا گران شود، اجراي اين قاعده با مشكل رو به رو مي‌شود.

حكم قانون تكميلي است نه امري، پس دو طرف مي‌توانند درباره‌ منافع حادث شده چنان كه مي‌خواهند تراضي كنند.

مقرره تكميلي

البته قانون در مقرره‌اي ديگر بيان كرده است كه اگر مالك بعد از عقد در مال مورد معامله تصرفاتي انجام دهد كه باعث افزايش بهاي آن مال بشود مي‌تواند در زمان اقاله مقدار قيمتي كه به سبب عمل او زياد شده است را بگيرد.

اين مقرره هم تكميلي است و طرفين مي‌توانند همان ثمن را رد و بدل كنند بدون اضافه‌ قيمت پس همه چيز بستگي به توافق طرفين دارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اقاله، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اقاله پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : اقاله چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اقاله چيست،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۶:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وقتي عقد نكاح مابين زن و مرد خوانده مي‌شود طبق قوانين آن‌ها موظف هستند كه مسئوليت‌هايي را در قبال يكديگر بر عهده بگيرند. براي مثال زن مي‌بايست تربيت فرزندان و انجام تكاليف زناشويي را به عهده بگيرد و مرد نيز بايد نفقه همسر و فرزندان خود را بپردازد. اما در برخي موارد ممكن است كه زن يا مرد به هر دليلي از انجام تكاليف خود خودداري كنند. در صورت سرپيچي از انجام وظايف قانوني زن ناشزه محسوب مي‌شود. اما سوال اين است كه زن ناشزه كيست و طبق قانون اقامتگاه او كجاست؟ در ادامه به تمامي اين پرسش‌ها پاسخ داده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : اقامتگاه زن ناشزه

زن ناشزه به چه معناست ؟

زن در حين عقد نكاح موظف مي‌شود كه تربيت فرزندان و همچنين برقراري رابطه جنسي با مرد را به عهده بگيرد و چنانچه از انجام تكاليف شرعي در برابر شوهر خودداري كند به او ناشزه گفته مي‌شود. البته زن در صورتي ناشزه مي‌شود كه براي عدم انجام تكليف خود دلايل منطقي و قانوني نداشته باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تمكين و نشوز را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله پيامدهاي ترك خانه توسط زن را مطالعه نماييد.

 

اقامتگاه زن ناشزه كجاست ؟

وقتي زن ناشزه باشد اقامتگاه او هيچ تغييري نخواهد كرد. طبق قانون اقامتگاه زن ناشزه همان مكان اقامت شوهر اوست و زن موظف است كه در آنجا سكونت كند.

 

چرا زن ناشزه مي‌بايست در اقامتگاه شوهر ساكن باشد ؟

طبق قانون اگر زن به دلايل منطقي و قانوني بخواهد از همسر خود جدا زندگي كند و در محل ديگري اقامت داشته باشد اين اجازه تحت شرايطي به او داده خواهد شد اما زن ناشزه از اين امتيازات برخوردار نيست. از آن جايي كه زن ناشزه با عدم تمكين از شوهر عمل غيرقانوني انجام داده است مي‌بايست در محل اقامت همسر خود ساكن باشد و حق دارا بودن مسكن جداگانه را ندارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر مي‌توانيد به سايت وكيل دات كام مراجعه نموده و به حل سريع‌تر پرونده حقوقي خود با كمك مشاوران تلفني و حضوري مركز وكيل دات كام بپردازيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اقامتگاه ناشزه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اقامتگاه ناشزه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

زن ناشزه كيست ؟

زني كه در انجام تكاليف زوجيت خود كوتاهي كرده باشد.

اقامتگاه زن ناشزه كجاست ؟

محل سكونت همسر.

زن ناشزه چه امتيازاتي را دارا نيست ؟

نفقه و محروميت از سكونت در منزل دلخواه.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : اقامتگاه زن ناشزه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اقامتگاه زن ناشزه،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۵:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عقد نكاح به عقدي گفته مي‌شود كه باعث متحد شدن و پيوستن زن و مرد به يكديگر مي‌شود. در عقد نكاح قوانيني وضع شده است كه با استفاده از اين قوانين مي‌توان ‌نكاح را باطل يا فسخ كرد. اكراه در عقد نكاح يكي از مواردي است كه عقد را باطل مي‌كند و يا به افراد اجازه فسخ نكاح را مي‌دهد. اما اكراه در عقد نكاح چيست و چگونه باعث ابطال و فسخ نكاح مي‌شود؟ در ادامه به تمامي سوالات در اين زمينه پاسخ كامل داده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : اكراه در عقد نكاح

اكراه در عقد نكاح چيست ؟

اكر‌اه در عقد نكاح به معني گرفتن اراده آزاد از افراد يا وادار كردن آن‌ها به عقد نكاح مي‌باشد. اكراه مي‌تواند به افراد اجازه فسخ نكاح را بدهد و در مواردي نيز باعث باطل شدن عقد خواهد شد.

 

اكراه در عقد نكاح چگونه مي تواند باعث فسخ آن شود ؟

مطابق ماده ۱۰۷۰ قانون مدني چنانچه زن داراي وضعيت مالي خوبي نباشد و مرد از اين وضعيت سوء استفاده كند و او را تحت فشار بگذارد تا مجبور به عقد نكاح شود يا با تهديد جاني، مالي يا آبرويي به هر نحو زن را تحت فشار بگذارد تا زن سند ازدواج را امضا كند، در صورتي كه زن با اراده خود و به علت وضعيت اكراهي عقد را بپذيرد عقد باطل نيست اما زن اين حق را خواهد داشت كه نكاح را فسخ نمايد.

 

چه نوع اكراهي در عقد نكاح باعث ابطال عقد مي‌شود ؟

چنانچه زن در امضاي عقدنامه و پذيرش نكاح هيچ گونه اراده‌اي نداشته باشد و اراده خود را از دست بدهد؛ عقد نكاح از نظر قانوني و شرعي باطل مي‌شود يعني از نظر حقوقي در حكم عدم است و گويي هيچ عمل حقوقي صورت نگرفته است. دو مورد از عقد نكاح بدون اراده را در زير بيان نموده‌ايم:

بيهوشي

اگر زن در حالت بيهوشي به سر ببرد و مرد در اين حالت از او اثر انگشت بگيرد و او را به عقد خود در بياورد نكاح باطل مي‌شود زيرا زن در اين حالت هيچ گونه قصد ازدواجي نداشته است و حالت ارادي خود را نيز از دست داده است.

ازدواج زوري

چنانچه دست فرد را بگيرند و با اجبار او را وادار سازند كه عقدنامه را امضا كند نكاح از پايه و اساس باطل است و بي‌اثر خواهد شد.

معناي غير نافذ بودن عقد نكاح اكراهي

غير نافذ بودن نكاح اكر‌اهي به اين معناست كه فرد پس از عقد نكاح اين حق را خواهد داشت كه نكاح را فسخ نمايد و يا آن را بپذيرد و زندگي خود را با طرف مقابل ادامه دهد.

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اكر‌اه در عقد نكا‌ح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اكر‌اه د‌ر عقد نكا‌‌ح پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : اكراه در عقد نكاح

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اكراه در عقد نكاح،
موضوع:
[ ۴ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۲:۰۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد سازمان بازرسي كل كشور زير نظر چه قوه‌اي مي‌باشد و چه وظايف و كاركرد‌هايي دارد؟ سازمان بازرسي كل كشور به موجب اصل 174 قانون اساسي براي نظارت بر كاركرد دستگاه‌هاي اداري كشور و مقابله با فساد به وجود آمده است. رئيس اين سازمان، توسط رئيس قوه قضائيه انتخاب مي‌شود. در ادامه به بررسي بيشتر سازمان بازرسي كل كشور و شرح وظايف اين سازمان مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : بازرسي كل كشور

سازمان بازرسي كل كشور

همانطور كه در بالا توضيح داديم سازمان بازرسي كل كشور در خصوص نظارت بر درستي روند امور و اجراي صحيح قوانين و مقررات در دستگاه‌هاي اداري تاسيس شده است. به همين منظور با تاسيس اين سازمان، قانون تشكيل سازمان بازرسي كل كشور نوشته شده و به تصويب رسيده است. در اين قانون به شرح وظايف و اخيارات سازمان پرداخته شده است.

اعضاي سازمان بازرسي كل كشور

اين سازمان مي‌تواند طبق قانون تشكيل سازمان بازرسي كل كشور از افرادي كه در نيروهاي نظامي، انتظامي، امنيتي، شركت‌ها و موسسات از نيروهاي بازنشسته كه داراي شرايط و خصوصيات مورد نظر هستند، براي به كارگرفتن نيرو‌هاي خود استفاده كند.

همچنين سازمان اين امكان را دارد كه كارمندان خود را از ميان قضات و متخصصان و اشخاصي كه صلاحيت اين كار را دارند انتخاب كرده و براي انجام بازرسي و اظهارنظر از نظراتشان بهره‌مند شود.

وظايف سازمان بازرسي كل كشور

سازمان بازرسي در مجموع وظيفه نظارت بر حسن اجراي امور و اجراي درست مقررات را بر عهده دارد اما از وظايف اين سازمان مي‌توان به اعلام موارد تخلف و نا‌رسايي‌ها، بازرسي و نظارت مستمر، بازرسي فوق العاده، گزارش مواردي كه مديران مرتكب تخلفي شده‌اند و اعلام وقوع جرم اشاره كرد.

بازرسي و نظارت مستمر

يكي از وظايف اين سازمان، بازرسي سازمان‌هاي اداري ( وزارتخانه‌ها، سازمان‌هاي وابسته به قوه قضائيه، موسسات وابسته به شهرداري و…) به صورت مستمر مي‌باشد. اين بازرسي و نظارت به طور عادي و مستمر به موجب برنامه‌اي منظم انجام مي‌پذيرد.

بازرسي فوق العاده

يكي ديگر از وظايف سازمان بازرسي، انجام بازرسي فوق العاده بنا به دستور مقام معظم رهبري، رئيس قوه قضائيه و يا درخواست رئيس جمهور و كميسيون اصل 90 قانون اساسي مجلس شوراي اسلامي، مسئول دستگاه اجرائيه مربوط و همچنين هر موردي كه خود سازمان آن را ضروري بداند، مي‌باشد.

اعلام موارد تخلف

از وظايف بعدي سازمان بازرسي اعلام موارد تخلف و سوء جريانات مالي و اداري مي‌باشد. در هر سازمان و موسسه‌اي كه تخلفي صورت بگيرد اين سازمان آن مورد را به مدير يا وزير مربوطه اعلام خواهد كرد. براي مثال در خصوص نهاد‌هاي انقلاب اسلامي و بنياد‌ها به رئيس جمهور و راجع به سوء جريانات و تخلفاتي كه در مرجع قضايي و موسسات وابسته به دادگستري اتفاق بيفتد به رئيس قوه قضائيه اعلام خواهد شد.

اعلام وقوع جرم

هنگامي كه گزارش‌هاي بازرسي در بر گيرنده وقوع جرمي باشد و آن جرم مربوط به حيثيت عمومي باشد، رئيس سازمان بازرسي كل كشور و مقاماتي كه مورد تاييد اين سازمان مي‌باشند، موضوع جرم را در مراجع قضايي پيگيري و بررسي را شروع كرده و تا به دست آوردن نتيجه نهايي اين كار را ادامه خواهند داد.

گزارش موارد تخلف

گزارش‌هاي بازرسي براي تشخيص تخلف در آئين نامه، بخش نامه، تصويب نامه، دستورالعمل‌ها و  بررسي شكايات افراد حقيقي و حقوقي غير دولتي براي پيگيري و بررسي و اعلام راي به ديوان عدالت اداري اعلام و گزارش شده و خارج از نوبت مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سازمان بازرسي كل كشور، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سازمان بازرسي كل كشور پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 منبع : بازرسي كل كشور


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بازرسي كل كشور،
موضوع:
[ ۴ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۹:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد شكايت از قاضي به چه صورت است و در چه صورتي مي‌توان اين كار را انجام داد؟ شايد تا به حال پيش خود فكر كرده‌ايد كه در صورتي كه قصوري از قاضي سر زده باشد آيا مي‌توان از وي شكايت كرد يا خير؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت بله. در ادامه به بررسي نحوه شكايت از قاضي و همچنين بررسي مواد قانوني مربوط به آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : شكايت از قاضي

شكايت از قاضي 

با توجه به اصل 171 قانون اساسي مي‌توان عملكرد قضات را پيگيري و از آن‌ها در مراجع انتظامي مرتبط شكايت كرد.

اصل 171 قانون اساسي بيان مي‌كند كه اگر به دليل اشتباه يا تقصير قاضي، ضرري به كسي رسيد، بايد جبران شود. اگر قاضي عمدا اين ضرر را زده باشد، خودش مسئول جبران آن است و در غير اين صورت، دولت مسئول جبران اين اشتباه است.

توصيه مي‌كنيم مقاله مسئوليت مدني را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله اركان جبران خسارت را مطالعه نماييد.

طبق ماده‌ ۳۰ قانون نظارت بر رفتار قضات، در صورتي كه تصور مي‌كنيد به سبب اشتباه يا تقصير يك قاضي ضرري به شما رسيده، اول بايد دادخواستي براي اثبات تقصير يا اشتباه قاضي به دادگاه عالي انتظامي قضات تقديم نماييد و بعد در صورتي كه اين دادگاه حكم به وجود تقصير يا اشتباه مورد ادعاي شما صادر نمود، با اين حكم مجددا دادخواستي به دادگاه عمومي حقوقي تهران بدهيد تا بر مبناي اين حكم ميزان خسارت را تعيين و حكم به جبران خسارت دهد.

در صورتي كه دادگاه عالي انتظامي قضات تقصير يا اشتباه قاضي را تاييد كند و به نفع شما حكم صادر كند، دادگاه عمومي موظف به تبعيت است و صرفا در مورد تعيين ميزان خسارت وارده مي‌تواند حكم دهد، نه در خصوص اصل جبران خسارت. بسته به اين كه ضرر وارده به خاطر اشتباه صرف قاضي بوده باشد يا تقصير او، دولت يا خود قاضي مسئول جبران خسارت خواهند بود.

نحوه شكايت 

شروع به رسيدگي به تخلف قاضي از راه‌هاي زير امكان پذير است:

1- شكايت افراد يا وكيل آن‌ها.

2- رئيس قوه قضاييه.

3- رئيس ديوان عالي يا دادستان كل كشور يا قضات ديوان عالي.

4- دادستان.

در چه مواردي مي‌توان از قاضي شكايت كرد ؟

اصدار راي غير مستند يا غير مستدل. ( قاضي نمي‌تواند رايي را بدون دليل صادر كند. )

دستور تعيين وقت رسيدگي به پرونده، خارج از ترتيب دفتر اوقات، بدون آنكه علت موجهي داشته باشد.

رعايت نكردن قوانين مربوط به صلاحيت رسيدگي ( قاضي نمي‌تواند پرونده‌اي را كه صلاحيت رسيدگي به آن را ندارد، قضاوت كند. )

رفتار خارج از نزاكت حين انجام وظيفه.

تاخير غير موجه در صدور راي يا اجراي آن.

عدم رعايت مقررات مربوط به جلسه دادرسي و ابلاغ وقت رسيدگي.

سوء استفاده از اموال عمومي، دولتي و توقيفي.

خودداري از پذيرش مستندات و لايحه‌هاي طرفين دعوا و وكلاي آن‌ها.

خودداري از رسيدگي به پرونده و انجام وظايف قانوني.

خارج كردن مستندات و لوايح طرفين از پرونده.

خروج از بي‌طرفي در حين رسيدگي به پرونده.

پذيرفتن هرگونه هديه يا امتياز غيرمتعارف.

رفتار خلاف شان قضاوت.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شكايت از قاضي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شكايت از قاضي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : شكايت از قاضي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شكايت از قاضي،
موضوع:
[ ۳ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۶:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عقد نكاح به عقدي گفته مي‌شود كه باعث متحد شدن و پيوستن زن و مرد به يكديگر مي‌شود. در عقد نكاح قوانيني وضع شده است كه با استفاده از اين قوانين مي‌توان ‌نكاح را باطل يا فسخ كرد. اكراه در عقد نكاح يكي از مواردي است كه عقد را باطل مي‌كند و يا به افراد اجازه فسخ نكاح را مي‌دهد. اما اكراه در عقد نكاح چيست و چگونه باعث ابطال و فسخ نكاح مي‌شود؟ در ادامه به تمامي سوالات در اين زمينه پاسخ كامل داده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : اكراه در عقد نكاح

اكراه در عقد نكاح چيست ؟

اكر‌اه در عقد نكاح به معني گرفتن اراده آزاد از افراد يا وادار كردن آن‌ها به عقد نكاح مي‌باشد. اكراه مي‌تواند به افراد اجازه فسخ نكاح را بدهد و در مواردي نيز باعث باطل شدن عقد خواهد شد.

 

اكراه در عقد نكاح چگونه مي تواند باعث فسخ آن شود ؟

مطابق ماده ۱۰۷۰ قانون مدني چنانچه زن داراي وضعيت مالي خوبي نباشد و مرد از اين وضعيت سوء استفاده كند و او را تحت فشار بگذارد تا مجبور به عقد نكاح شود يا با تهديد جاني، مالي يا آبرويي به هر نحو زن را تحت فشار بگذارد تا زن سند ازدواج را امضا كند، در صورتي كه زن با اراده خود و به علت وضعيت اكراهي عقد را بپذيرد عقد باطل نيست اما زن اين حق را خواهد داشت كه نكاح را فسخ نمايد.

 

چه نوع اكراهي در عقد نكاح باعث ابطال عقد مي‌شود ؟

چنانچه زن در امضاي عقدنامه و پذيرش نكاح هيچ گونه اراده‌اي نداشته باشد و اراده خود را از دست بدهد؛ عقد نكاح از نظر قانوني و شرعي باطل مي‌شود يعني از نظر حقوقي در حكم عدم است و گويي هيچ عمل حقوقي صورت نگرفته است. دو مورد از عقد نكاح بدون اراده را در زير بيان نموده‌ايم:

بيهوشي

اگر زن در حالت بيهوشي به سر ببرد و مرد در اين حالت از او اثر انگشت بگيرد و او را به عقد خود در بياورد نكاح باطل مي‌شود زيرا زن در اين حالت هيچ گونه قصد ازدواجي نداشته است و حالت ارادي خود را نيز از دست داده است.

ازدواج زوري

چنانچه دست فرد را بگيرند و با اجبار او را وادار سازند كه عقدنامه را امضا كند نكاح از پايه و اساس باطل است و بي‌اثر خواهد شد.

معناي غير نافذ بودن عقد نكاح اكراهي

غير نافذ بودن نكاح اكر‌اهي به اين معناست كه فرد پس از عقد نكاح اين حق را خواهد داشت كه نكاح را فسخ نمايد و يا آن را بپذيرد و زندگي خود را با طرف مقابل ادامه دهد.

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اكر‌اه در عقد نكا‌ح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اكر‌اه د‌ر عقد نكا‌‌ح پاسخ دهند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : اكراه در عقد نكاح


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اكراه در عقد نكاح،
موضوع:
[ ۳ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۵:۰۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد معاهده بين المللي به چه معناست؟ آيا مي‌دانيد چه خصوصياتي دارد؟ ما در ادامه به بررسي مفهوم معاهده بين المللي و بررسي خصوصيات آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : معاهده بين المللي

تعريف معاهده بين المللي

معاهده عبارت از يك توافق بين دولت‌ها است كه به صورت كتبي منعقد مي‌گردد و مشمول حقوق بين الملل است، صرف نظر از عنوان خاص آن و اعم از اين كه در سند واحد يا در دو سند يا چند سند مرتبط به هم منعكس شده باشد.
و در تعريف ديگري بيان مي‌شود كه معاهدات بين المللي هر عنواني كه داشته باشند عبارتند از قراردادي بين المللي كه تابعين حقوق بين الملل به منظور توليد برخي آثار حقوقي در ميان خودشان تنظيم مي‌كنند.

و همچنين در تعريف ديگري گفته شده كه يك توافق كتبي مي‌باشد كه به وسيله آن دو يا چند دولت يا سازمان‌هاي بين‌المللي رابطه‌اي را بين خود در قلمرو حقوق بين الملل ايجاد مي‌كنند يا در صدد ايجاد آن هستند.

توصيه مي‌كنيم مقاله حقوق بين الملل را مطالعه نماييد.

تعريف معاهده بين المللي به معناي وسيع آن

معاهدات بين المللي به مفهوم وسيع آن تنها به آن دسته از معاهداتي اطلاق مي‌شود كه ميان اعضاي جامعه بين المللي منعقد شده باشد.

تعريف معاهدات بين‌المللي به معناي محدود آن

معاهدات بين المللي به مفهوم محدود آن به آيين انعقاد معاهدات گفته مي‌شود.
در فرايند معاهده سازي، مسئله مقامات صلاحيت دار براي انعقاد معاهدات و آيين و تشريفات عقد كه خود مشتمل بر مراحل مذاكره، نگارش، امضا، تصويب و الحاق، مبادله اسناد و بالاخره ثبت و انتشار اسناد است، بررسي مي‌شوند.

خصوصيات معاهدات بين المللي

1 – معاهدات بين المللي حاصل توافق اراده‌ها است.
2 – معاهدات بين المللي اسنادي هستند كه ايجاد تكليف مي‌كنند. هر توافق بين المللي را نمي‌توان ذيل عنوان معاهدات قرار داد و مطالعه نمود مگر آن دسته از توافق نامه‌هايي كه تكليف حقوقي ايجاد كنند. 
3 –  معاهدات بين المللي صرفا ناشي از اراده تابعين حقوق بين الملل است.
4 –  معاهده بين المللي تابع مقررات حقوق بين الملل است.
5 –  معاهده بين المللي به صورت كتبي تنظيم مي‌شود.
6 –  معاهده بين المللي مي‌تواند عناوين مختلفي داشته باشد.

اجراي معاهدات

معاهدات براي اينكه لازم الاجرا شوند بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسند. دليل آن هم اينست كه معاهدات چون حقوق و تكاليفي را بر طرفين خود تحميل مي‌كنند به طور مستقيم با حقوق ملت در ارتباطند. نمايندگان مردم مي‌توانند با رد كردن معاهداتي كه به ضرر كشور و مردم مي‌دانند موجب عدم اجراي آن در كشور شوند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص معاهدات، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون معاهدات پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : معاهده بين المللي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: معاهده بين المللي،
موضوع:
[ ۱ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۶:۲۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی