مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

تفاوت‌هايي در فرايند دادرسي نسبت به زمان‌هاي گذشته به وجود آمده است. يكي از اين تفاوت‌ها مربوط مي‌شود به حقوقي كه براي متهم در جريان دادرسي در نظر گرفته مي‌شود. به عنوان مثال حق برخورداري از وكيل مدافع يكي از اين حقوق مي‌باشد. در واقع اين امكان براي متهم در نظر گرفته شده است كه در فرايند تحقيقات مقدماتي حق اين را داشته باشد كه براي خودش وكيل مدافع تعيين كند. اسناد حقوق بشر را مي‌توان شروعي براي اين تحولات در نظر گرفت كه همه اين تلاش‌ها به اين خاطر است كه يك دادرسي منصفانه انجام شود و حقوق بشر در دستگاه قضايي مورد توجه قرار بگيرد. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع و همچنين بيان نكات آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع : حقوق متهم

متن قانون در خصوص حق برخورداري از وكيل مدافع

در ماده ۱۹۰ قانون آيين دادرسي كيفري آمده است كه:
متهم در مرحله تحقيقات مقدماتي، مي‌توند با يك نفر وكيل دادگستري در مرجع قضايي حاضر شود. اين حق بايد پيش از شروع تحقيق به درستي و جوري كه متوجه شود به وي گفته شود. اگر متهم احضار شود اين حق در برگه احضاريه نوشته و به او ابلاغ مي‌گردد. وكيل مي‌تواند پس از كسب اطلاع از اتهام موكل هر مطلبي كه براي دفاع از وي و حقيقت لازم بداند بيان نمايد. اظهارات وكيل در صورت مجلس درج خواهد شد.

مجازات عدم تفهيم حق انتخاب وكيل | حقوق متهم

اگر مقام قضايي متهم را از داشتن وكيل منع نمايد به مجازات انتظامي درجه هشت و چنانچه اين حق را به نحو مطلوب به اطلاع متهم نرساند مجازات انتظامي درجه سه در انتظار وي خواهد بود.

وظيفه بازپرس در تفهيم حق | حقوق متهم

همانطور كه در ماده قانون آمده است متوجه مي‌شويم كه حق برخورداري از وكيل مدافع اهميت بسياري دارد كه حتماً بايد توسط بازپرس به اطلاع متهم برسد. در واقع برگه احضاريه‌اي كه به دست متهم مي‌رسد از مندرجاتي تشكيل شده است كه شامل حق برخورداري از وكيل مدافع نيز مي‌شود. همچنين بازپرس نمي‌تواند حق برخورداري از وكيل مدافع را از شخص متهم سلب كند و اگر اين كار را انجام بدهد مرتكب تخلف انتظامي شده است.

وظيفه وكيل مدافع | حقوق متهم

وكيل مدافع متهم از اين حق برخوردار است كه از زماني كه تحقيقات مقدماتي شروع شد از متهم خود در برابر اتهامي كه به او نسبت داده شده است دفاع كند. همانطور كه در ماده ۳۴۶ قانون آيين دادرسي كيفري آمده است اين امكان وجود دارد كه متهم به جاي يك وكيل چند وكيل داشته باشد. متن ماده ۳۴۶ قانو ن آيين دادرسي كيفري به اين شرح است كه: در تمام امور كيفري، طرفين مي‌توانند وكيل يا وكلاي مدافع خود را تعيين و اسامي آن‎ها را به دادگاه بدهند. در صورتي كه فرد چند وكيل انتخاب نموده باشد حضور يكي از آنان براي جلسه رسيدگي در دادگاه كفايت مي‌كند.
در غير جرائم مربوط به دادگاه كيفري يك سقف تعداد وكلاي انتخابي توسط متهم حداكثر دو وكيل است.

تعيين وكيل تسخيري براي متهم

در جرايمي كه مجازات آن سلب حيات يا حبس ابد تعيين شده، اگر متهم اقدام به معرفي وكيل در مرحله تحقيقات مقدماتي نكند، بازپرس دستور به تعيين وكيل تسخيري براي متهم مي‌دهد.

در خصوص وكيل تسخيري بايد بيان كنيم كه اگر متهم مرتكب جرائمي شده باشد كه مجازات اين جرائم سلب حيات يا حبس ابد است و او در مرحله تحقيقات مقدماتي براي خودش وكيل تعيين نكرده باشد در اين صورت بازپرس است كه براي او وكيل تعيين مي‌كند كه به اين وكيل، وكيل تسخيري گفته مي‌شود.
در مرحله تحقيقات مقدماتي جرايمي كه مربوط مي‌شود به اقدامات عليه امنيت داخلي يا خارجي و يا جرائمي كه سازمان يافته هستند هر دو طرف دعوا وكيل يا وكلاي خودشان را از ميان وكلايي انتخاب مي‌كنند كه وكلاي رسمي دادگستري باشند و همچنين توسط رئيس قوه قضاييه تاييد شده باشند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق متهم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق متهم پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حقوق متهم،
موضوع:
[ ۲۲ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۵۶:۱۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه دادگاه‌هاي عمومي زيادي در سطح شهر‌ها فعاليت مي‌كنند كه هر كدام داراي صلاحيت‌هاي خاصي مي‌باشند. اين دادگاه‌ها در خصوص دعاوي مختلف اظهار نظر كرده و راي صادر مي‌نمايند. دادگاه‌ها معمولا داراي صلاحيت‌هاي مشخصي هستند و گاهي ممكن است براي صدور راي در برخي دعاوي اختياري نداشته باشند. يكي از دادگاه‌هايي كه در سال‌هاي اخير تاسيس شده است و صلاحيت‌هاي مختلفي دارد دادگاه خانواده مي‌باشد. دادگاه خانواده سازمان و ساختار كاملا متفاوتي نسبت به ديگر دادگاه‌ها دارد. در ادامه قصد داريم در مورد دادگاه خانواده طلاق، سازمان و ساختار آن توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : دادگاه طلاق

دادگاه خانواده طلاق چيست ؟

امروزه دادگاه‌هاي زيادي در سراسر كشور تاسيس شده‌اند كه در حوزه امور قضايي فعاليت كرده و به حل مشكلات مردم مي‌پردازند. تعداد شكايات و پرونده‌هايي كه در اين دادگاه‌ها تشكيل مي‌شود بسيار زياد بوده و رسيدگي به همه اين شكايات ماه‌ها زمان مي‌برد. از اين رو قانونگذار تصميم گرفت برخي از دادگاه‌هاي عمومي را داراي صلاحيت‌هاي مشخصي كند تا در بررسي اين شكايات به دادگاه‌هاي ديگر كمك كنند. يكي از انواع اين دادگاه‌ها، دادگاه خانواده مي‌باشد كه در خصوص امور مربوط به خانواده به شكايات رسيدگي مي‌كند. دادگاه خانواده براي اولين بار در سال ۱۳۷۶ شروع به فعاليت كرد و امروزه در تمام شهرستان‌ها نيز دادگاه خانواده تاسيس گرديده است. دادگاه‌هاي خانواده به تمامي امور حقوقي خانوادگي مانند مهريه، نفقه، حضانت فرزند، طلاق و… رسيدگي مي‌كنند. اصلي‌‌‌ترين دليلي كه باعث شد قانونگذار تصميم به تاسيس دادگاه خانواده بگيرد كمك به ديگر دادگاه‌هاي عمومي براي رسيدگي سريع‌‌‌تر به شكايات مردم بود.

سازمان دادگاه خانواده طلاق چگونه تعريف شده است ؟

دادگاه خانواده داراي سازمان و ساختار جداگانه‌‌اي نسبت به ديگر مراجع قضايي مي‌باشد. سازمان اين دادگاه توسط قانون حمايت خانواده تعريف گرديده است و تا حدود زيادي نيز به آن عمل شده است. مطابق قانون حمايت از خانواده سازمان دادگاه خانواده به اين شرح مي‌باشد:

  • در سال ۱۳۷۶قانونگذار به موجب ماده اول قانون حمايت خانواده قوه قضاييه را مكلف نمود كه در مدت زمان سه سال به تشكيل دادگاه‌هاي خانواده در سراسر كشور بپردازد. قوه قضاييه در اين مدت زمان در اكثر شهرستان‌ها به تشكيل دادگاه خانواده پرداخته و اين امر هنوز ادامه دارد. به موجب اين قانون چنانچه هنوز در شهرستاني دادگاه خانواده تشكيل نشده باشد دادگاه عمومي خانواده مي‌تواند وظايف را بر عهده بگيرد و به عنوان دادگاه خانواده عهده دار صدور راي در خصوص دعاوي مربوط به اين دادگاه خواهد بود.

ساختار دادگاه خانواده طلاق چگونه است ؟

ساختار دادگاه مطابق قانون مشابه برخي دادگاه‌هاي ديگر مي‌باشد اما قانونگذار تمهيدات ديگري را نيز در نظر گرفته است كه مطابق آن‌ها ساختار اين دادگاه نيز متفاوت خواهد بود. در زير ساختار دادگاه خانواده به صورت صريح و شفاف بيان گرديده است:

  • دادگاه خانواده مي‌بايست داراي يك رئيس علي البدل باشد و تمام قضاتي كه در اين مرجع قضايي مشغول به كار هستند مي‌بايست متاهل باشند. قضات دادگاه خانواده مي‌بايست حداقل ۴ سال سابقه كاري در زمينه قضايي داشته باشند. براي رسيدگي به احكام مي‌بايست مشاور قضايي زن حضور داشته باشد و رئيس دادگاه با دريافت نظرات و مشورت با او احكام را صادر مي‌كند. مشاور قضايي زن سه روز پس از خاتمه دعواي طرح شده موظف است به صورت كتبي نظر خود را اعلام كند. قاضي انشا كننده حكم مطابق قانون موظف است به نظرات مشاور زن اشاره كند و در صورتي كه مخالفتي با نظر او داشته باشد با ذكر دليل اين موضوع را بيان كند. مطابق تبصره‌هاي ديگر اين قانون رئيس قوه قضاييه مكلف مي‌باشد كه تا حداكثر پنج سال به تامين مشاور قضايي زن در دادگاه‌هاي خانواده بپردازد و تا زماني كه اين كار انجام نشده است مي‌تواند از مشاوران قضايي مرد نيز كمك بگيرد.

سوالات متداول

قضات دادگاه‌هاي خانواده بايد داراي چه شرايطي باشند ؟

قضات اين دادگاه مي‌بايست متاهل بوده و داراي ۴ سال سابقه كاري قضايي باشند.

قوه قضاييه تا چه مدت زماني موظف به تشكيل دادگاه خانواده در سراسر كشور مي‌باشد ؟

دادگاه خانواده تا مدت زمان سه سال مشغول به انجام اين امر خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دادگاه خانواده طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دادگاه خانواده طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

 

 منبع : دادگاه طلاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دادگاه طلاق،
موضوع:
[ ۲۲ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۵۳:۲۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه در كشور ما آمار طلاق بالا رفته است و اين مسئله دلايل متعددي دارد. طلاق يك عامل به شدت آسيب زا در جامعه مي‌باشد كه مي‌تواند بنيان خانواده را نابود سازد. هرگاه زوجين مي‌خواهند از يكديگر جدا شوند مي‌بايست با توجه به شرايط خود به دادگاه خانواده رجوع نموده و طلاق خود را ثبت نمايند. طلاق نيز مانند هر امر حقوقي ديگري انواع مختلفي دارد. براي مثال طلاق توافقي يكي از انواع طلاق‌هايي است كه در صورت توافق زوج و زوجه صورت مي‌گيرد. اما مسئله مهم‌‌‌تر اين است كه اگر افراد مقيم خارج از كشور باشند نحوه طلاق آن‌ها كاملا متفاوت خواهد بود. طلاق در خارج از كشور قوانيني دارد كه اكثر افراد جامعه از آن‌ها مطلع نيستند. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص طلاق در خارج از كشور توضيحات مفيد و كاملي را در اختيار شما عزيزان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

منبع : طلاق خارج از كشور

طلاق در خارج از كشور

مطابق قانون هرگاه زوج و زوجه قصد جدايي از يكديگر را داشته باشند اصطلاحا مي‌بايست از يكديگر طلا‌ق بگيرند. طلا‌ق قوانين زيادي دارد كه بايد زوج و زوجه كاملا به آن‌ها توجه داشته باشند. طلا‌ق در داخل كشور مراحل مختلفي دارد و پس از طي برخي مراحل قانوني انجام مي‌گيرد. اما طلا‌ق در خارج از كشور كاملا متفاوت است و مي‌بايست هركدام از زوجين مطابق قانون مراحلي را به انجام برسانند، تا بتوانند از يكديگر جدا شوند.

همانطور كه مي‌دانيد ايرانيان زيادي مقيم كشور‌هاي خارجي مي‌باشند و در ايران زندگي نمي‌كنند. حال اگر يك زوج ايراني كه مقيم خارج از كشور هستند بخواهند از يكديگر جدا شوند بايد چه مراحلي را طي كنند؟ پاسخ اين سوال بسيار ساده است. شما چه در داخل كشور ساكن باشيد و چه مقيم كشور‌هاي ديگر باشيد مي‌بايست طلا‌ق خود را با توجه به قوانين ايران به ثبت برسانيد.

اين يعني اگر شما در خارج از كشور از همسر خود جدا شويد و طلا‌قتان بر اساس قوانين ايران صورت نگرفته باشد قابل قبول نبوده و در ايران به ثبت نمي‌رسد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

مراحل طلاق خارج از كشور

براي اينكه زوجين ايراني مقيم خارج از كشور بتوانند از يكديگر طلا‌ق بگيرند مي‌بايست مراحل زير را به انجام برسانند:

  • ابتدا بايد زوج و زوجه به كنسولگري، سفارت و… ايران در خارج از كشور مراجعه كنند.
  • سپس مي‌بايست از طريق كنسولگري يا سفارت ايران در آن كشور خارجي مدارك خود را به همراه يك وكالتنامه طلا‌ق براي وكيلشان در ايران ارسال كنند.
  • وكيل با در دست داشتن آن مدارك و وكالتنامه به دادگاه رجوع مي‌نمايد و حكم طلا‌ق را اخذ خواهد كرد. سپس طلا‌ق را در محضر به ثبت رسمي‌ خواهد رساند.
  • در مرحله آخر وكيل شناسنامه‌هاي مهر خورده زوجين را به همراه طلا‌قنامه برايشان ارسال خواهد نمود و طلا‌ق آن‌ها به طور رسمي ثبت خواهد گرديد.

نكته: براي طلا‌ق در خارج از كشور روش‌هاي مختلفي وجود دارد، اما بهترين روش ارسال وكالتنامه براي وكيل در ايران مي‌باشد كه در بالا به آن پرداخته‌‌ايم.

براي دريافت مشاوره طلاق مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

براي كسب اطلاع در خصوص طلاق توافقي مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

عدم توافق زوج يا زوجه براي طلاق در خارج از كشور

طلا‌ق در خارج از كشور حالت‌هاي مختلفي دارد. توضيحاتي كه در بالا ارائه شد در صورتي عملي خواهند شد كه طلا‌ق به صورت توافقي انجام گيرد. اما گاهي ممكن است طلا‌ق توافقي نبوده و برخي مشكلات ديگر نيز در خارج از كشور وجود داشته باشند. در زير نحوه طلا‌ق غير توافقي در خارج از كشور را شرح داده‌‌ايم:

  • موافق نبودن زوجه يا زوجه

در برخي موارد ممكن است زوجه با طلا‌ق موافق نبوده باشد و زوج در خواست طلا‌ق داده باشد. در اين صورت زوج براي اينكه بتواند در خارج از كشور از همسرش جدا شود مي‌بايست به همراه وكالتنامه دلايل موجه قانوني نيز داشته باشد. اين مورد در خصوص عدم توافق زوج نيز صدق مي‌كند و اگر زوج نيز موافق طلا‌ق نباشد زوجه مي‌بايست دلايل خود را به وكيلش اعلام نمايد و آن‌ها را به اثبات برساند.

براي كسب اطلاع در خصوص دعاوي طلاق طرح شده از جانب مرد و زن و مراحل آن مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

اگر يكي از زوجين در ايران و ديگري مقيم خارج از كشو‌ر باشد طلا‌ق چگونه انجام مي‌گيرد ؟

در برخي موارد ديده مي‌شود كه زوج يا زوجه در ايران ساكن هستند. براي مثال زوج در ايران و زوجه در يك كشور ديگر ساكن است. اگر چنين شرايطي وجود داشته باشد براي طلا‌ق يكي از حالات زير به وجود خواهد آمد:

  • درخواست طلاق در داخل كشور

اگر فردي كه در ايران ساكن است بخواهد از همسرش كه مقيم يك كشور ديگر است طلا‌ق بگيرد مي‌بايست به دادگاه رجوع نموده و با ارائه دلايل و مدارك كافي راي طلا‌ق را دريافت كند. در اين صورت ابلاغيه‌‌اي براي همسر فرد كه در خارج از كشور ساكن است ارسال مي‌شود و با طي شدن برخي مراحل طلا‌ق ثبت رسمي مي‌شود.

  • درخواست طلاق در خارج از كشور

اگر فردي كه همسرش در داخل كشور ساكن است و خود مقيم يكي از كشور‌هاي خارجي است بخواهد از او جدا شود مي‌بايست قبل از هر كاري به كنسولگري يا سفارت ايران رجوع كند. در مرحله بعد بايد وكالتنامه طلا‌ق را براي وكيلش ارسال كند و در صورت عدم وجود موانع قانوني و… طلا‌ق او به ثبت خواهد رسيد.

نكته: مدت زمان طلا‌ق در خارج از كشور ممكن است كمي طولاني‌‌‌تر باشد و مابين سه ماه تا يك سال زمان مي‌برد.

سوالات متداول

طلا‌ق در خارج از كشور با رعايت چه قوانيني انجام مي‌گيرد ؟

طلا‌ق در خارج از كشور با توجه به قوانين ايران انجام خواهد گرفت.

مدت زمان مورد نياز براي طلا‌ق در خارج از كشور چقدر است ؟

اين موضوع كاملا بستگي به نوع طلا‌ق دارد و مابين سه ماه تا يك سال زمان خواهد برد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق خارج از كشور، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق خارج از كشور پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

 

منبع : طلاق خارج از كشور

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: طلاق خارج از كشور،
موضوع:
[ ۲۱ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۷:۵۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در هر مركز قضايي فردي وجود دارد كه به عنوان دادرس از حقوق مردم دفاع ‌‌‌‌‌مي‌كند و مسئله پيش آمده ميان آن‌ها را حل ‌‌‌‌‌مي‌كند. اين فرد معمولا قاضي آن مركز قضايي خواهد بود. دادرس طبيعتا به تمام امور حقوقي تسلط دارد و اطلاعات زيادي در اين زمينه دارد. اما گاهي پيش ‌‌‌‌‌مي‌آيد كه با وجود عالم بودن دادرس ‌‌‌‌‌مي‌بايست رسيدگي به دعوا را متوقف و‌‌‌‌‌ دادرسي را به فرد ديگري محول كند كه به اين عمل رد دادرس گفته ‌‌‌‌‌مي‌شود. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص ايراد رد دادرس و مهلت آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

منبع : مهلت ايراد رد دادرس

رد دادرس به چه معناست‌‌‌‌ ؟

افراد براي دفاع از حقوق خود عليه فردي كه حق آن‌ها ناديده گرفته است در دادگاه طرح دعوا ‌‌‌‌‌مي‌نمايند. فردي كه موظف است به دعواي آن‌ها رسيدگي كند قاضي و دادرس دادگاه ‌‌‌‌‌مي‌باشد. قاضي ‌‌‌‌‌مي‌بايست به صورت كاملا عادلانه اين كار را انجام دهد و حقوق هردو طرف دعوا را در نظر بگيرد. اما گاهي مواردي وجود دارد كه بيم ‌‌‌‌‌مي‌رود قاضي قضاوت عادلانه‌‌اي نداشته باشد و حقوق يكي از صاحبان دعوا را ناديده بگيرد. در اين صورت هركدام از طرفين دعوا ‌‌‌‌‌مي‌توانند رد‌‌‌‌‌ دادرس را از مرجع قضايي خواستار شوند. طي رد‌‌‌‌‌ دادرس فرد ديگري به جاي او عمل دادرسي را انجام ‌‌‌‌‌مي‌دهد و او ‌‌‌‌‌مي‌بايست از انجام اين كار خودداري كند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

موارد رد دادرس در امور حقوقي | مهلت طرح ايراد رد دادرس

رد دادرس در امور حقوقي نمي‌تواند بدون دليل اتفاق بيفتد و حتما بايد يكي از ايراداتي كه ‌قانونگذار معين كرده است در خصوص قاضي وجود داشته باشد. ايراداتي كه قانونگذار در صورت وجود آن‌ها رد دادرس يا قاضي را جايز ‌‌‌‌‌مي‌داند به شرح زير ‌‌‌‌‌مي‌باشند:

  • چنانچه قاضي با يكي از طرفين دعوا داراي قرابت سببي و نسبي تا درجه‌ سوم ‌باشد طرف ديگر دعوا ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند رد دادرس را درخواست نمايد.
  • در صورتي كه قاضي قيم يا مخدوم يكي از صاحبان دعوا باشد و يا اينكه يكي از صاحبان دعوا همسر، متكفل امور دادرس يا مباشر او باشند رد دادرس جايز است و طرف مقابل ‌‌‌‌‌مي‌تواند اين كار را انجام دهد.
  • اگر دادرس يا فرزند و همسر او از يكي از طرفين دعوا ارث ببرد و وارث او باشند ‌‌‌‌‌مي‌توان درخواست رد دادرس را بيان نمود.
  • اگر دادرس از موضوعي كه مطرح گرديده است نفع شخصي ببرند و براي وي منفعت داشته باشد ‌‌‌‌‌مي‌توان رد دادرس را از مرجع قضايي خواستار شد.
  • چنانچه قاضي در گذشته به عنوان كارشناس، داور و يا دادرس در خصوص پرونده نظر خود را بيان ‌كرده باشد ‌‌‌‌‌مي‌توان رد او را خواستار شد.
  • اگر ميان يكي از طرفين دعوا، همسر او و فرزندش با دادرس هرگونه دعوايي وجود داشته باشد و يا در گذشته چنين دعوايي ميان آن‌ها وجود داشته باشد و از تاريخ صادر شدن حكم قطعي هنوز ۲ سال نگذشته باشد ‌‌‌‌‌مي‌توان رد دادرس را خواستار شد.

مهلت طرح كردن ايراد رد دادرس تا چه زماني است‌‌‌‌ ؟

با توجه به توضيحات بالا شايد برايتان سوال شود كه تا چه زماني ‌‌‌‌‌مي‌توان ايراد را مطرح نمود و رد دادرس را خواستار شد؟ كه در اين خصوص ‌‌‌‌‌مي‌بايست بگوييم براي رد دادرس فرد تا پايان جلسه اول دادرسي مهلت دارد و ‌‌‌‌‌مي‌بايست تا همان مدت زمان اين مسئله را مطرح كند. اما گاهي ممكن است ايراد رد دادرس تا پايان جلسه اول دادرسي وجود نداشته باشد و پس از پايان آن جلسه ‌به وجود بيايد كه در اين صورت فرد بازهم ‌‌‌‌‌مي‌تواند رد دادرس را خواستار شود.

سوالات متداول

اگر رد دادرس اتفاق بيفتد تكليف دادرس چيست‌‌‌‌ ؟

در اين صورت دادرس ‌‌‌‌‌مي‌بايست دادرسي پرونده را به فرد ديگري محول كند.

مهلت طرح ايراد رد دادرس چقدر است‌‌‌‌ ؟

مهلت طرح ايراد رد دادرس تا پايان جلسه دادرسي اول خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهلت ايراد رد دادرس، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهلت ايراد رد دادرس پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

منبع : مهلت ايراد رد دادرس


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهلت ايراد رد دادرس،
موضوع:
[ ۲۱ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۶:۳۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زماني مرجع قضايي مي‌تواند تحقيقات مقدماتي را در خصوص اتهام وارده به شخص انجام دهد كه در واقع صلاحيت انجام اين كار را داشته باشد. به عبارت ديگر يك مرجع قضايي در حوزه قضايي كه در آن واقع شده است صلاحيت دارد اقدامات تحقيقاتي را تحت عنوان تحقيقات مقدماتي انجام دهد. همچنين ضابطان نيز در همان حدود حوزه قضايي مشخص و معين مي‌توانند ماموريت خود را انجام دهند و خارج از آن اختياري ندارند و نمي‌توان به آن‌ها دستور انجام ماموريت را خارج از حوزه قضايي داد. اما در اين مقاله قصد داريم اين حالت را كه نامش نيابت قضايي است، بررسي كنيم. در اين نيابت به منظور تكميل تحقيقات مقدماتي بايد خارج از حوزه قضايي اقدامات تحقيقي انجام شود.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : نيابت قضايي

نيابت قضايي چيست و در چه صورتي محقق مي‌شود ؟

براي پاسخ دادن به اين سوال ابتدا بايد موقعيتي را تصور كنيد كه براي تكميل تحقيقات مقدماتي در خصوص يك اتهام بايد از حوزه قضايي خارج شد و تحقيقات را خارج از حوزه قضايي صالح ادامه داد. به عنوان مثال مي‌توان تحقيقات محلي را نمونه‌اي از اين موارد دانست در اين صورت مرجع قضايي صالح به مرجع قضايي كه خارج از حوزه قضايي مي‌باشد نمايندگي مي‌دهد تا اقدامات مربوطه را انجام دهد به اين فرآيند نيابت قضايي گفته مي‌شود. مرجع قضايي ابتدايي نمايندگي را به مرجع قضايي ديگر مي‌دهد.

طرفين نيابت قضايي | اين نيابت در چه صورت محقق مي‌گردد؟

در واقع مرجع قضايي كه ابتدا نمايندگي را به مرجع قضايي ديگر مي‌دهد نيابت دهنده نام دارم و مرجع قضايي كه به نيابت از مرجع قضايي اول اقدامات تحقيقاتي را انجام مي‌دهد نايب نام مي‌گيرد.

بايد توجه كنيد كه اعطاي نيابت توسط يك مرجع به مرجع ديگر تنها در خصوص تحقيقات و اقدامات مربوط به آن انجام مي‌شود. بيان نظر نهايي در خصوص پرونده توسط بازپرسي صورت مي‎‌گيرد كه صلاحيت رسيدگي به اتهام را دارد. به دليل اينكه مطابق نظريه مشورتي رسيدگي به اصل اتهام در صلاحيت مرجع نيابت دهنده است. بنا‌بر‌اين اظهار نظر در خصوص ماهيت اتهام و احراز بزهكاري يا بي‌گناهي فرد يا افراد، اظهار نظر در مورد مجرميت يا منع تعقيب متهم، در صلاحيت دادگاه مجري نيابت نبوده و در صلاحيت مرجع نيابت دهنده مي‌باشد و امر اظهار نظر قابل تفويض نمي‌باشد.

بررسي نظر قانون آيين دادرسي كيفري در خصوصي اين موضوع 

اين قانون اظهار مي‌دارد: هرگاه تحقيق از متهم، استماع شهادت شهود و مطلع، معاينه محل، بازرسي از منازل و اماكن و اشياء، جمع‌آوري آلات جرم و به طور كلي هر اقدام ديگري خارج از حوزه قضايي محل مأموريت بازپرس ضروري تشخيص داده شود، وي با صدور قرار نيابت قضايي مطابق مقررات قانوني و شرح دقيق موارد مورد نياز پرونده و الصاق مدارك، انجام آن‌ها را از بازپرس محل، درخواست مي‌نمايد. اين بازپرس در حدود مفاد نيابت اعطائي، موضوع نيابت را انجام مي‌دهد و اوراق تنظيمي را پس از امضاء به همراه ساير مدارك به دست آمده نزد مرجع نيابت‌دهنده مي‌فرستد و در صورتي كه اجراي تمام يا بخشي از مفاد نيابت، مربوط به حوزه قضايي ديگري باشد، اوراق را براي اجراي نيابت به مرجع مزبور ارسال و مراتب را به بازپرس نيابت‌دهنده اعلام مي‌دارد.

نكات مهم

۱-‌ انجام نيابت قضايي در حوزه قضايي بخش به‌عهده رييس يا دادرس علي‌البدل دادگاه آن محل قرار مي‌گيرد.

۲- در مواردي كه اقرار متهم و يا شهادت شاهد و يا شهادت بر شهادت شاهد، مستند رأي دادگاه قرار گيرد، استماع آن توسط قاضي صادركننده رأي ضروري مي‌باشد.

حقوق متهم در صورتي‌كه نيابت محقق شود به چه صورت مي‌باشد ؟

نكته‌اي كه بايد به آن توجه كنيم اين است كه پس از اعطاي نيابت به مرجع قضايي ديگري متهم شرايطش به اين شكل مي‌شود كه از تمام حقوقي كه در مقابل مرجع قضايي اول برخوردار بود در مقابل مرجع قضايي كه به نيابت از مرجع قضايي ديگر تحقيقات را انجام مي‌دهد نيز برخوردار است.

همچنين در خصوص نيابت قضايي مي‌توانيم به ماده ۱۲۰ قانون آيين دادرسي كيفري اشاره كنيم. در اين ماده آمده است كه بازپرس حين صدور نيابت مي‌تواند ميزان تأمين را نيز تعيين كند يا اينكه تعيين آن را به مرجع نايب واگذار كند. مرجع نايب نيز اگر تأمين را كافي نداند يا آن را سنگين بداند مي‌تواند تغييرش دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نبات قضايي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نبات قضايي پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

منبع : نيابت قضايي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نيابت قضايي،
موضوع:
[ ۲۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۷:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هنگامي كه متهم وارد فرايند دادرسي مي‌شود مراحلي را پشت سر مي‌گذارد كه هر كدام از اين مراحل بر اساس اصول خاصي و با رعايت شرايط مشخصي انجام مي‌شود. در اين مقاله ما قصد داريم به مرحله‌اي بپردازيم كه بر پايه اصل برائت انجام مي‌شود و آن هم اخذ آخرين دفاع از متهم مي‌باشد. همان طور كه گفته شد اين فرايند هم مانند ساير فرايند‌ها در نظام دادرسي ويژگي‌هايي دارد كه ما در اين مقاله به بيان آن‌ها مي‌پردازيم در اين راستا به مواد قانون آيين دادرسي كيفري نيز استناد مي‌كنيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : آخرين دفاع متهم

آخرين دفاع متهم در چه زمان و كجا اخذ مي‌گردد؟

پيش از بيان هر نكته‌اي بايد به زمان اين دفاع از متهم اشاره كنيم. در واقع قبل از اينكه در خصوص متهم قرار نهايي صادر شود آخرين دفاع از او اخذ مي‌گردد. به عبارت ديگر هنگامي كه كار بازپرس با بازجويي از متهم به اتمام رسيد قبل از اينكه هرگونه قرار نهايي در خصوص اتهام وارده به متهم صادر شود متهم اين فرصت را دارد تا آخرين دفاع خود را ارائه كند حال ممكن است كه بازجويي بازپرس از شخص متهم در چندين جلسه انجام شود.

پس اين مرحله در دادسرا و قبل از دادگاه صورت مي‌گيرد و آخرين اقدام بازپرس است.

مبناي اخذ آخرين دفاع 

اصلي كه حق آخرين دفاع را توجيه مي‌كند اصل برائت است. در واقع حقي كه به متهم داده مي‌شود به اين خاطر است كه بعد از اين كه شاكي اظهاراتش را بيان كرد او فرصت داشته باشد تا به عنوان فرد مظنون به ارتكاب جرم، هر آنچه كه براي دفاع از خودش در مقابل اتهاماتي كه شاكي به او وارد كرده است بيان كند. بايد توجه كنيم كه علاوه بر اظهارات شاكي اظهارات شهود نيز ممكن است شنيده شود و در اين صورت متهم مي‌تواند در خصوص اظهارات تمام اشخاصي كه مدعي هستند او جرمي را انجام داده است دفاعيات خود را ارائه دهد به همين خاطر است كه مبناي اين حق اصل برائت در نظر گرفته مي‌شود.

استناد به مواد قانون 

طبق مفاد ماده 262 قانون آيين دادرسي كيفري متوجه مي‌شويم كه بعد از اتمام تحقيقات در خصوص پرونده و در صورتي كه اظهارات شهود و شاكي اين شك را ايجاد كند كه جرمي توسط متهم انجام شده است در اين صورت است كه بازپرس به خود متهم و يا وكيل او اعلام مي‌كند كه آخرين دفاع را ارائه دهند و در صورتي كه دفاعيات متهم در جهت مشخص شدن حقيقت تاثير داشته باشد بازپرس بايد به اين امر رسيدگي كند.

اخذ آخرين دفاع بيانگر نظر مثبت بازپرس است يا نظر منفي وي؟

ممكن است اين سوال براي شما ايجاد شود كه آيا اخذ آخرين دفاع از متهم هميشه ضرورت دارد يا خير براي پاسخ دادن به اين سوال بايد بيان كنيم كه در صورتي كه تمام دلايل و اظهارات بازپرس را به سمتي هدايت كند كه متوجه شود شخصي كه به اتهام وارد شده بي‌گناه مي‌باشد ديگر ضرورت ندارد از شخصي كه به او اتهام وارد شده آخرين دفاع اخذ شود.
نكته‌اي كه بايد به آن توجه كنيم اين است كه زماني شخص متهم يا وكيل او ابلاغيه دريافت مي‌كنند مبني بر اينكه بازپرس براي متهم حق اين دفاع را قائل شده است كه بازپرس نظرش اين باشد كه قرار جلب به دادرسي صادر كند و در اين صورت است كه دفاعياتي كه متهم بيان مي‌كند از اهميت ويژه و تعيين‌كننده‌اي برخوردار مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله جلب متهم را مطالعه فرماييد.

آيا بازپرس مي‌تواند اين دفاع را از وكيل اخذ كند ؟

براي پاسخ به اين سوال بايد به ماده ۲۶۲ و ۲۶۳ اشاره كنيم مطابق اين مواد از قانون آيين دادرسي كيفري بازپرس مي‌تواند آخرين دفاع متهم را از وكيل وي اخذ كند. در واقع در صورت تحقق چنين موقعيتي متهم مي‌تواند در جهت بيان آخرين دفاعش شخصا حضور نيابد. به عبارت ديگر بازپرس نمي‌تواند به متهم بگويد كه براي اخذ آخرين دفاع شخصاً خودش بايد حضور داشته باشد. در صورتي كه وكيل براي بيان آخرين دفاع حضور يابد بازپرس دفاعياتش را مي‌شنود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص آخرين دفاع متهم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دفاع از متهم پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

منبع : آخرين دفاع متهم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آخرين دفاع متهم،
موضوع:
[ ۲۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۴۴:۲۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همه افراد داراي حق و حقوقي در جامعه ‌‌‌مي‌باشند كه هيچ كس ‌‌‌نمي‌تواند آن‌‌‌‌ها را از اين حقوق محروم كند. يكي از حقوق افراد در جامعه طرح دعوا و درخواست دادرسي ‌‌‌مي‌باشد. هرگاه فردي احساس كند فرد ديگر روي حقوق او پا گذاشته است ‌‌‌مي‌تواند عليه او طرح دعوا نمايد و به مراجع قضايي رجوع كند تا مشكل به وجود آمده حل گردد. اما گاهي اين حق به دليل وجود برخي شرايط از فرد سلب ‌‌‌مي‌شود. عدم اهليت يكي از مواردي است كه ‌‌‌مي‌تواند حق اقامه دعوا را از افراد سلب كند. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص مهلت ايراد عدم اهليت توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مهلت ايراد عدم اهليت

ايراد عدم اهليت به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همانطور كه همه ما ‌‌‌مي‌دانيم در هر دعوا دو فرد با عنوان‌هاي خوانده و خواهان وجود دارند كه در دادگاه در مقابل يكديگر قرار خواهند گرفت. يكي از شروطي كه قانونگذار براي اقامه دعوا و يا دفاع از خود در دعاوي مختلف تعيين كرده است اهليت افراد ‌‌‌مي‌باشد. فرد ‌‌‌مي‌بايست براي اقامه دعوا و يا دفاع از خود در يك دعوا داراي اهليت باشد. اهليت به اين معناست كه فرد عاقل و بالغ باشد، مجنون نباشد، سفيه نباشد و بتواند امور مالي خود را به انجام برساند. چنانچه فردي داراي اهليت نباشد طرف مقابلش ‌‌‌مي‌تواند به اين مورد ايراد بگيرد تا دعوا متوقف گردد كه به اين ايراد، ايراد عدم اهليت گفته ‌‌‌مي‌شود. چنانچه خوانده داراي اهليت نباشد خواهان ‌‌‌مي‌تواند به‌‌‌‌ عدم اهليت او ايراد بگيرد و همچنين برعكس اين موضوع نيز ‌‌‌مي‌تواند اتفاق بيفتد، يعني خواهان نيز ‌‌‌مي‌تواند به عدم اهليت خوانده ايراد وارد بگيرد.

مهلت طرح ايراد عدم اهليت

براي اينكه خوانده يا خواهان بتوانند به عدم اهليت طرف مقابلشان ايراد وارد كنند ‌‌‌مي‌بايست در مدت زمان مشخص شده توسط قانونگذار اين كار را انجام دهند. اين مدت زمان تا پايان اولين جلسه دادرسي خواهد بود و هركدام از طرفين كه مايل باشند ‌‌‌مي‌توانند در اين مدت زمان به عدم اهليت طرف مقابل خود ايراد وارد كنند اما بعد از پايان جلسه اول دادرسي اين كار امكانپذير نخواهد بود.

طرح ايراد عدم اهليت بعد از اولين جلسه دادرسي

با وجود اينكه ‌‌‌نمي‌توان بعد از اولين جلسه دادرسي ايراد عدم اهليت را بيان نمود اما قانونگذار موردي را در نظر گرفته است كه در صورت وجود آن فرد ‌‌‌مي‌تواند بعد از پايان اولين جلسه دادرسي نيز اين كار را انجام دهد. مطابق قانون چنانچه عدم اهليت خوانده يا خواهان قبل از اولين جلسه دادرسي اتفاق نيفتاده باشد و بعد از اولين جلسه آن‌‌‌‌ها فاقد اهليت شوند طرف مقابل ‌‌‌مي‌تواند ايراد خود را وارد كند. به عنوان مثال فردي قبل از پايان اولين جلسه دادرسي مجنون نيست اما بعد از پايان آن دچار جنون ‌‌‌مي‌شود كه در اين صورت طرف مقابل ‌‌‌مي‌تواند پس از اولين جلسه دادرسي نيز ايراد عدم اهليت خود را وارد كند.

سوالات متداول

اگر فرد دچار جنون باشد فاقد اهليت است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جنون يكي از مواردي است كه انسان را فاقد اهليت خواهد كرد.

مهلت طرح ايراد عدم اهليت چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مهلت طرح ايراد عدم اهليت تا پايان اولين جلسه دادرسي خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهلت ا‌يراد عدم اهليت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهلت ا‌يراد عدم اهليت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

منبع : مهلت ايراد عدم اهليت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهلت ايراد عدم اهليت،
موضوع:
[ ۱۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۵:۳۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه با توجه به افزايش قميت‌ها افراد زيادي به اجاره نشيني روي آورده‌اند اما همان طور كه اجاره نشيني فوايدي دارد از طرفي هم مي‌تواند باعث دردسر اشخاص شود. به اين صورت كه پس از اتمام مدت عقد اجاره كماكان مستاجر در ملك هست و حاضر به تخليه آن نمي‌شود. در قانون به روابط بين موجر و مستاجر پرداخته شده است و يكي از اين موضوعات گرفتن دستور تخليه در صورت امتناع اشخاص از تخليه ملك است كه در ادامه به آن خواهيم پرداخت.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : دستور تخليه 

 

اجاره

در قانون مدني ايران به موجب اجاره ملكي مستاجر مالك منافع عين مستاجره مي‌گردد.

اجاره دهنده را موجر، اجاره كننده را مستاجر، مورد اجاره را عين مستاجره مي‌نامند.

قرارداد اجاره هم به صورت عادي هم به صورت رسمي تنظيم مي‌شود. در قرارداد‌هاي عادي بايد دو نفر شاهد قرارداد را امضا كنند تا در دادگاه سنديت داشته باشد و بتوان به آن استناد كرد.

توصيه مي‌كنيم قرارداد اجاره را مطالعه فرماييد.

شرايط گرفتن دستور تخليه

۱.اتمام مدت اجاره.

۲.عدم پرداخت اجاره بها بيش از ۳ماه.

۳.تخلف از شرط عدم انتقال مال مورد اجاره به غير. ( يعني در قرارداد شرط شده مستاجر نمي‌تواند مال مورد اجاره را به ديگري اجاره دهد اما مستاجر شرط را رعايت نكند.)

۴.استفاده از مال مورد اجاره براي موارد غيرمشروع و غيرقانوني مثل اينكه مستاجر مال مورد اجاره را محل فساد قرار دهد.

نحوه گرفتن دستور تخليه

اگر قرارداد اجاره رسمي باشد براي تخليه بايد به اداره ثبت رفت و درخواست صدور اجراييه از دفتر خانه به عمل آيد. دفترخانه پس از صدور، اوراق اجراييه را در مدت ۲۴ ساعت و در سه نسخه با قيد تخليه محل مورد اجاره به دايره اجراي اسناد رسمي اداره ثبت اسناد و املاك ارسال كرده و آن اداره ظرف ۲۴ساعت نسبت به تشكيل پرونده و صدور ابلاغيه اقدام مي‌كند.

مامور اجرا مكلف است ظرف ۴۸ ساعت اجراييه را به مستاجر ابلاغ كند.

مستاجر نيز موظف است ظرف ۳روز از تاريخ ابلاغ نسبت به تخليه اقدام كند.

اگر قرارداد اجاره عادي باشد بسته به اينكه مال مورد اجاره مسكوني است يا تجاري است موجر بايد به شوراي حل اختلاف يا دادگاه رجوع كرده و دادخواست دستور تخليه پر كند. دستور تخليه‌اي كه شورا صادر مي‌كند پس از صدور ظرف ۲۴ ساعت به مستاجر به ابلاغ مي‌شود و او از زمان ابلاغ ۳روز فرصت دارد تا ملك را تخليه كند.

چنانچه مبلغ يا سندي از جانب مستاجر نزد شخص موجر است موجر بايد آن را به دايره اجرا تسليم كند تا حكم اجرا شود. اين موضوع هم براي قرارداد رسمي و هم براي قرارداد عادي صدق مي‌كند.

درصورتي كه موجر مدعي است مستاجر به او يا ملك مورد اجاره خسارتي زده است نمي تواند خسارت را از پيش پرداخت مستاجر كم كند و بايد براي رسيدن به حق خود شكايت جداگانه‌اي مطرح كند.

اگر در زمان اجراي دستور تخليه به دليل وقوع حوادث غير‌مترقبه مستاجر قادر به تخليه مورد اجاره نباشد و تقاضاي مهلت كند مرجع قضايي با دادن مهلت به مستاجر براي يك نوبت و به مدت حداكثر يك ماه موافقت خواهد كرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله كميسيون فسخ اجاره قبل از تحويل را مطالعه فرماييد

ويژگي‌هاي مثبت  دستور تخليه

۱.سرعت بالاي صدور و اجراي دستور.

۲.هزينه طرح دستور تخليه پايين است.

۳.براي صدور اين دستور نيازي به حضور مستاجر در شوراي حل اختلاف نيست.

اعتراض به دستور

اين دستور برخلاف حكم تخليه قابل اعتراض و تجديدنظرخواهي نيست. طبق قانون در صورتي كه دستور تخليه مورد اجاره صادر شود و مستاجر نسبت به اصالت قرارداد مستند دستور تخليه، شكايتي داشته باشد و يا مدعي تمديد قرارداد اجاره باشد بايد شكايت خود را به دادگاه عمومي محل وقوع مال مورد اجاره تقديم كند.

اعلام شكايت مانع اجراي دستور نمي‌شود مگر اينكه دادگاه شكايت مستاجر را مستند بداند. در اين حالت پس از اخذ تامين متناسب با ضرر و زيان احتمالي موجر، قرار توقف عمليات اجراي تخليه را صادر خواهد كرد.

توقف عمليات اجرايي اين دستور امري مشكل است چون پس از ابلاغ دستور تخليه به مستاجر، او بايد ظرف ۳روز تخليه كند وگرنه مامور اجرا، عين مستاجره را تخليه مي‌كند. لذا بعيد است كه مستاجر ظرف ۳ روز دادخواست خود را به دادگاه بدهد و دادگاه هم در همان ۳روز تشكيل جلسه بدهد. پس بهترين راه حل اقدام از طريق دادرسي فوري است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دستور تخليه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دستور تخليه پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

 

 

منبع : دستور تخليه 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دستور تخليه،
موضوع:
[ ۱۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۳:۵۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

تمامي مردان به سن مشموليت مي‌رسند اما در اين ميان تعدادي از آنان شامل قانون معافيت از سربازي مي‌شوند. بسياري از افراد در صدد به دست آوردن اين فرصت‌اند تا بتوانند به سربازي نروند. اطلاع از قوانين و راه‌هاي به دست آوردن اين فرصت به شما اين امكان را مي‌دهد تا به طور قانوني از حقوق خود بهره‌مند شويد. با توجه به تغيير قوانين در چند سال اخير در ادامه شرايط و قوانين مربوط به معافيت را به طور كامل شرح داده‌ايم. براي آشنايي با مجازات سرباز فراري كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : معافيت سربازي 

معافيت سربازي به چه معناست!؟

به معناي بخشيده شدن و رها شدن شخص از سربازي است. معافيت مي‌تواند اينگونه باشد كه شخص به صورت كلي از سربازي معاف خواهد شد. اما بعضي از معافيت‌ها مي‌تواند فقط به صورت موقت باشد و يا آن معافيت براي انجام ندادن يك سري از فعاليت‌ها باشد.

نكته: فرار از سربازي مي‌تواند عواقب بدي به دنبال بياورد كه در مقاله‌اي جداگانه به آن پرداخته‌ايم.

انواع معافيت سربازي

معافيت با توجه به قوانين و شرايط خود به چند دسته تقسيم مي‌شود.

۱- معافيت تحصيلي

اگر شخص در حين تحصيل باشد از رفتن به خدمت به صورت موقت معاف خواهد بود. معافيت تحصيلي خود به دو دسته تقسيم مي‌شود:

الف) معافيت دانش آموزي: اگر فرد در حال تحصيل در مدارس باشد او از سربازي معاف خواهد بود و حداكثر اين معافيت تا سن 20 سالگي است.

ب) معافيت دانشجويي: پس از ورود به دانشگاه افراد معافيت تحصيلي به صورت موقت دارند اما اين به معناي اين نيست كه تا هر سالي دانشجو باشيد از سربازي معاف هستيد بلكه قواعد و قوانين خاص خود را دارد كه به شرح آن مي‌پردازيم:

افرادي كه در مقطع كارداني هستند 2/5 سال حق استفاده از معافيت تحصيلي را دارند و در مقطع كارشناسي ناپيوسته 3 سال و كارشناسي پيوسته 5 سال حق استفاده از معافيت دارند و در كارشناسي ارشد ناپيوسته 3 سال و كارشناسي ارشد پيوسته 6 سال و در مقطع دكتري پزشكي پيوسته 8 سال و دكتري تخصصي ناپيوسته 6 سال حق استفاده از معافيت تحصيلي را دارند.

۲- معافيت طلاب

طلاب نيز مانند دانش آموزان و دانشجويان تا زماني كه در حال تحصيل در حوزه علميه هستند از معافيت تحصيلي برخوردارند و در صورتي كه تحصيل آن‌ها تمام شده باشد و يا اخراج و يا رها كرده باشند بايد حداكثر به مدت 1 سال خود را به مسئولين براي رفتن به سربازي معرفي كنند.

۳- معافيت كفالت

الف) كفالت پدر: در صورتي كه پدر مسن باشد با توجه به شرايطي مي‌شود از سربازي معاف شد. در صورتي كه فرد تنها فرزند خانواده باشد و يا در صورت داشتن برادري كه سن او زير 18 سال باشد و پدر نيز بالاي 70 سال سن داشته باشد و يا مبتلا به بيماري باشد كه كمسيون پزشكي آن را تاييد كرده باشد مي‌توانند از معافيت استفاده كنند.

ب) كفالت مادر: اگر شوهر مادر فرد فوت كرده باشد و يا طلاق گرفته باشد فرد مي‌تواند از معافيت استفاده كند. حتي اگر مادر ازدواج مجدد كند در صورتي كه نا‌پدري فرد بالاي 70 سال سن داشته باشد و يا بيماري داشته كه مورد تاييد كمسيون پزشكي باشد مي‌تواند از معافيت استفاده كند.

ج) كفالت مادربزرگ و پدربزرگ: در صورتي كه اين افراد هيچ فرزندي نداشته باشند و فرزند آن‌ها فوت كرده باشد شخص مي‌تواند از معافيت استفاده كند.

۴- معافيت پزشكي | معافيت سربازي

در صورتي كه فرد از يك بيماري رنج ببرد مي‌تواند از معافيت استفاده كند. البته بايد به تاييد كمسيون پزشكي برسد. اگر اين بيماري فقط براي مدتي كوتاه باشد و آن قابل درمان باشد او به طور موقت از سربازي معاف خواهد شد و بعد از رفع بيماري بايد به سربازي برود. ولي اگر بيماري دائمي باشد پس او به صورت دائمي معاف خواهد شد. انواع بيماري‌هايي كه مي‌تواند باعث معافيت شود: بيماري‌هاي اعصاب و روان، افسردگي، سل ريه، نقص عضو، بيماري‌هاي پوستي و…

۵- معافيت از رزم | معافيت سربازي

مي‌توان گفت معافيت از رزم جزء معافيت‌هاي پزشكي است با اين تفاوت كه در معافيت پزشكي به صورت دائم و يا موقت شخص معاف مي‌شود ولي در معافيت از رزم شخص از سربازي معاف نخواهد شد. در واقع به سربازي فرستاده مي‌شود اما برحسب بيماري كه به خاطر آن معاف از رزم شده وظيفه‌اي به او مي‌دهند مثلا اگر كسي به خاطر دست خود معاف شده باشد از شركت در رزمايش‌ها و استفاده از سلاح منع مي‌شود و كار‌هاي ديگري به او سپرده مي‌شود.

كدام معافيت بهتر است و كدام بدتر؟

معافيت تحصيلي

اگر شخص معافيت تحصيلي داشته باشد اين يك نوع معافيت موقت است و بعد از تمام شدن تحصيل به سربازي فرستاده مي‌شود و خدمت خود را بايد تمام كند پس اين معافيت مي‌تواند به سود افراد باشد.

داشتن معافيت از كفالت

شخص به صورت دائم از رفتن به سربازي معاف خواهد شد ولي در صورتي كه در كشور جنگ شود شخص ملزم به رفتن به سربازي است. بايد بدانيم كه اين معافيت تاثيري در استخدام شدن افراد در مشاغل دولتي ندارد و مانعي نيست.

معافيت پزشكي

در صورت داشتن معافيت پزشكي به صورت دائم با توجه به بيماري كه بخاطر آن معاف شده‌اند به استخدام آن شغل در نهاد‌هاي دولتي درنمي‌آيند مثلا اگر دست شما مشكل داشته باشد در مشاغل فني استخدام نمي‌شويد و اگر بينايي شما مشكل داشته باشد در مشاغل رايانه‌اي و يا مشاغلي كه با اين مورد در ارتباط است استخدام نخواهيد شد ولي مانع استخدام فرد در ساير حرفه‌ها نمي‌شود.

معافيت از رزم

شايد بد‌ترين نوع معافيت؛ معافيت از رزم باشد زيرا شما به طور كامل بايد به سربازي برويد و 2 سال خدمت را بگذرانيد و با اين حال كه شما سربازي رفته‌ايد ولي باز هم بخاطر مشكلي كه براي آن معاف از رزم شده‌ايد نمي‌توانيد در آن زمينه در مشاغل دولتي استخدام شويد پس چه بهتر كه از اين معافيت استفاده نكنيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص معافيت سربازي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قوانين چك پاسخ دهند .

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

لحظه به لحظه همراه شماييم

 

 

منبع : معافيت سربازي 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: معافيت سربازي،
موضوع:
[ ۱۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۷:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه ميزان شكايات و تشكيل پرونده در دادگاه‌ها بسيار بيشتر از سال‌هاي قبل شده است و مي‌توان گفت كه ميزان طرح دعوا در مراجع قضايي رو به افزايش است. براي طرح دعوا دو فرد با عنوان‌هاي خوانده و خواهان وجود دارند كه در دادگاه در مقابل يكديگر خواهند بود و هركدام مي‌توانند از خود دفاع كنند. اما نكته حائز اهميت اين است كه افراد براي طرح دعوا و همچنين دفاع نمودن از خود در خصوص يك دعوا در مراجع قضايي مي‌بايست حتما داراي اهليت باشند. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص ايراد عدم اهليت خواهان و خوانده توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 منبع : ايراد عدم اهليت خواهان و خوانده

ايراد عدم اهليت چيست‌‌‌‌ ؟

فردي كه از ديگري در دادگاه شكايت مي‌كند و يا مي‌خواهد در مقابل طرح شكايت ديگري در دادگاه از خود دفاع كند مي‌بايست حتما داراي اهليت باشد. ‌‌‌‌ا‌هليت به اين معناست كه فرد به بلوغ كافي رسيده باشد و بتواند تمامي امور مالي خود را بدون كمك و سرپرستي ديگران انجام دهد، سفيه نباشد و همچنين دچار جنون نيز نشده باشد. چنانچه يكي از طرفين دعوا داراي ‌‌‌‌ا‌هليت نباشد طرف ديگر مي‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هليت او ايراد وارد كند كه در اين صورت شرايط براي هردوي آن‌ها تغيير مي‌كند.

ايراد عدم اهليت خواهان

خواهان كسي است كه دعوا را در دادگاه طرح كرده است. هرگاه فردي از ديگري در دادگاه شكايت كند و خواهان برخورد قانوني با او شود خواهان نام مي‌گيرد. حال در برخي موارد خواهان داراي ‌‌‌‌ا‌هليت نيست كه در اين صورت خوانده مي‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هليت او ايراد وارد نمايد. خوانده مي‌تواند تا پايان اولين جلسه دادرسي ايراد عدم ‌‌‌‌ا‌هليت خود را در دادگاه مطرح كند و چنانچه ايراد عدم ‌‌‌‌ا‌هليت به خواهان وارد گردد مي‌بايست خواهان از ادامه دعوا امتناع كرده و فرد ديگري به نيابت از او دعوا را ادامه دهد. اين فرد قيم يا ولي محجور است.

ايراد عدم اهليت خوانده

خوانده كسي است كه در دادگاه از او شكايت شده است. چنانچه فردي در دادگاه عليه شخص ديگر شكايت كند آن شخص به عنوان خوانده شناخته مي‌شود. اما گاهي پيش مي‌آيد كه خوانده داراي ‌‌‌‌ا‌هليت نيست و هنوز به بلوغ كافي براي دفاع از خود در دادگاه نرسيده است و ‌‌‌‌ا‌هليت ندارد. در اين صورت خواهان مي‌تواند به عدم ‌‌‌‌ا‌هليت خوانده ايراد وارد نمايد. چنانچه خواهان ايراد عدم ‌‌‌‌ا‌هليت را نسبت به خوانده در دادگاه طرح نمايد خوانده موظف است كه از ادامه دعوا و دفاع از خود امتناع كند و اين‌كار را به ولي يا قيم خود بسپارد.

سوالات متداول

‌‌‌‌ا‌هليت به چه معناست‌‌‌‌ ؟

‌‌‌‌ا‌هليت به اين معناست كه فرد به بلوغ كافي رسيده باشد، سفيه و مجنون و… نباشد كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

خواهان كيست‌‌‌‌ ؟

خواهان به كسي گفته مي‌شود كه اقدام‌ به طرح دعوا در دادگاه مي‌كند.

خوانده چه كسي است‌‌‌‌ ؟

خوانده به فردي گفته مي‌شود كه در دادگاه عليه او طرح دعوا شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ايراد عدم اهليت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ايراد عدم اهليت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۵:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی