مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

امروزه با توجه به رشد سريع اينترنت و خدمات آنلاين آن، فروشگاه‌هاي اينترنتي از اقبال ويژه‌اي برخوردار شده‌اند. فروشگاه‌هاي اينترنتي هر كدام در زمينه‌هاي متفاوتي فعاليت مي‌كنند مانند ديجي كالا كه نام يكي از وبگاه‌هاي فعال در زمينه تجارت الكترونيك در ايران است كه بزرگ‌ترين فروشگاه آنلاين در ايران محسوب مي‌شود و روزانه بيش از دو ميليون بازديد‌كننده دارد و سهم بالايي از بازار فروش آنلاين در ايران را از آن خود كرده است. از مزاياي فروشگاه‌هاي اينترنتي مي‌توان سهولت در خريد و صرفه‌جويي در وقت و… را نام برد. با توجه به نكات مثبت در خريد‌هاي اينترنتي لكن امروزه كلاهبرداري ‌هاي اينترنتي نيز بسيار رواج پيدا كرده است و آگاه‌سازي افراد در رابطه با راه‌هاي شكايت از فروشگاه اينترنتي امري مهم است.

 

شكايت از فروشگاه اينترنتي

در اين مقاله ما به توضيح نحوه شكايت از فروشگاه‌ اينترنتي مي‌پردازيم كه به سه صورت است:
1. شكايت از طريق سامانه نماد الكترونيكي

2. شكايت از طريق پليس فتا

3. شكايت از طريق مرجع قضايي

توصيه مي‌كنيم مقاله كلاهبرداري را مطالعه فرماييد.

نماد اعتبار الكترونيكي

نماد اعتبار الكترونيكي نشانه‌اي است كه از طرف مركز توسعه تجارت الكترونيكي (وابسته به وزارت صنعت، معدن، تجارت) به عنوان تأييديه به فروشگاه‌هاي اينترنتي اعطا مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نماد اعتبار الكترونيكي كليك كنيد.
نماد اعتبار الكترونيكي نشانه‌اي است كه منحصراً توسط يك نهاد يعني مركز توسعه تجارت الكترونيكي صادر شده و به كسب و كار‌هاي مجازي (كسب و كار اينترنتي و موبايل) مجاز با هدف ساماندهي، احراز هويت، پيشگيري از وقوع جرايم اينترنتي و صلاحيت آن‌ها اعطا مي‌گردد. اين نماد پس از بررسي وبگاه (وب سايت) و احراز هويت و صلاحيت مالك آن (حقيقي يا حقوقي) براي مدت يكسال صادر مي‌گردد.
همچنين نخستين قسمتي است كه در هر سايت تجاري بايد مورد بررسي قرار گيرد.
نماد اعتماد الكترونيكي به صورت يك علامت در سايت‌هايي قرار خواهد گرفت كه از نظر قانوني فعاليت آن‌ها مورد‌ تأييد قرار گرفته است.

شكايت از طريق سامانه نماد الكترونيكي | شكايت از فروشگاه اينترنتي

اگر فروشگاهي كه از آنجا خريد نموده‌ايد داراي نماد اعتماد الكترونيكي است، كافيست شما به سايت HTTPS://ENAMAD.IR مراجعه نماييد سپس روي ايكون ورود به سامانه ثبت شكايات كليك نماييد پس از ثبت شكايات خود مي‌توانيد مشكل خود را پيگيري كنيد.

پليس فتا | شكايت از فروشگاه اينترنتي

پليس سايبري ايران با نام مختصر پليس فتا كه يك واحد تخصصي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي به شمار مي‌رود وظيفه دارد تا از ايجاد فيشينگ (كلاهبرداري اينترنتي) و جعل، سرقت اينترنتي، هك و نفوذ، جرائم سازمان يافته رايانه‌اي، موارد ضد اخلاقي و مخصوصا تجاوز به حريم خصوصي افراد جلوگيري كند يا در صورت تحقق جرم با آن مبارزه كند. همچنين دسترسي غير‌‌مجاز، جعل رايانه‌اي، تخريب و اخلال در داده‌ها و سامانه‌هاي رايانه‌اي و مخابراتي، استفاده غير‌مجاز از پهناي باند بين‌المللي براي برقراري ارتباطات مخابراتي و…. از جمله موضوعاتي است كه مورد پيگيري پليس فتا قرار مي‌گيرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد فيشينگ ( كلاهبرداري اينترنتي ) كليك كنيد.

شكايت از طريق پليس فتا | شكايت از فروشگاه اينترنتي

پس يكي ديگر از راه‌هاي شكايت از فروشگاه‌هاي اينترنتي، شكايت از طريق پليس فتاست. راجع به پليس فتا در بالا توضيح كامل داديم. پليس فتا، پليس فضاي سايبري است.
اگر شما در خريد اينترنتي حود دچار مشكل شديد و سايت طرف حساب شما جواب درستي به پيگيري شما نداد، مي‌توانيد به پليس فتا اعلام شكايت كنيد. براي انجام اين كار به صفحه گزارش تخلف فروشگاه‌هاي اينترنتي مراجعه نماييد و پس از تكميل فرم مشكل خود را پيگيري كنيد.

يكي ديگر از راه‌هاي شكايت از فروشگاه‌هاي اينترنتي، شكايت از طريق مرجع قضايي است.

مرجع قضايي

مقصود پيگيري حقوقي و شكايت از فروشگاه اينترنتي نزد دادگاه صالح است كه معمولا افراد به دليل پيچيده‌بودن، هزينه‌بر بودن و وقت‌گير بودن از آن صرف‌نظر مي‌كنند.

شكايت از طريق مرجع قضايي

در اين روش كسي كه شاكي است بايد با داشتن يك سري مدارك كافي از جمله رسيد واريز وجه و پيام‌هاي مبادله شده بين خود و…. به دادسراي جرايم رايانه‌اي در تهران و به دادسراي محل سكونت خود در شهرستان مراجعه نمايد و شكايت خود را مطرح نمايد.
دادسراي رسيدگي به جرائم اينترنتي در تهران، دادسراي رسانه است كه مسئول رسيدگي به جرائم مربوط به تخلفات در حوزه فضاي مجازي مي‌باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شكايت از فروشگاه اينترنتي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شكايت از فروشگاه اينترنتي پاسخ دهند .

 

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۲۹:۲۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

شايد تا به حال چيزي راجع به ديه اعضاي مختلف بدن شنيده باشيد. در ادامه توضيحي راجع به ديه داده‌ايم. ممكن است در خانواده خود و يا در اطرافيانتان كسي باشد كه درگير مسئله محاسبه ديه باشد. در بدن انسان گردن عضو بسيار مهمي است كه اگر اين عضو بدن دچار آسيب شود ادامه زندگي با سختي مواجه مي‌شود. در اين مقاله مي‌خواهيم به توضيح ديه شكستگي گردن همراه كج‌شدگي، ديه شكستگي گردن بدون كج‌شدگي و ديه ناقص‌شدن گردن بپردازيم. 

 

ديه چيست ؟

ديه مالي است كه در شرع مقدس براي ايراد جنايت غيرعمدي (جنايت به معناي وارد كردن هرگونه صدمه به تماميت جسماني افراد است كه كيفري شرعي، مانند قصاص يا ديه دارد.) بر نفس، اعضا و منافع و يا جنايت عمدي در مواردي كه به هر جهتي قصاص ندارد به موجب قانون مقرر شده است. ديه در لغت به معناي خون‌بهاست. تعريف و توضيح ديه در ماده 448 قانون مجازات اسلامي آمده است.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ديه و نحوه تعيين ميزان آن كليك كنيد.

مجازات اصلي جنايت غيرعمدي، ديه است. ديه حق خصوصي افراد است و حكم به پرداخت ديه مستلزم درخواست مجني‌عليه (يعني آنكه بر او جنايت رفته يا كسي كه جرمي به ضرر او واقع شده است) يا اولياي دم (يعني صاحبان خون مجني‌عليه: كساني كه در صورت فوت مجني‌عليه از وي ارث مي‌برند غير از زوج و زوجه.) و افرادي كه ديه را به ارث مي برند، است.

ديه انسان چقدر است ؟

ديه كامل انسان رقم ثابتي نيست و مقدار آن هر ساله توسط سخنگوي قوه قضاييه اعلام مي‌شود. ديه سال 1400 يك مرد مسلمان در ماه‌هاي غير‌حرام 480 ميليون و در ماه‌هاي حرام 640 ميليون است و ديه زن نيز به نسبت آن محاسبه مي‌گردد.

ماه‌هاي حرام: ذي‌القعده، ذي‌الحجه، محرم و رجب.

به طور كلي قاعده ديه اعضاي فرد و زوج بدن به اين صورت است: از بين بردن هر كدام از اعضاي فرد ديه كامل انسان و هردو عضو از اعضاي زوج، ديه كامل دارد. خواه عضو مزبور از اعضاي داخلي بدن باشد خواه از اعضاي ظاهري مگر اينكه در قانون ترتيب ديگري مقرر شده باشد. مثلا از بين‌بردن دو چشم چون اعضاي زوج است ديه كامل دارد اما اگر يك چشم كسي از بين رود نصف ديه كامل به آن تعلق مي‌گيرد.

گردن: قسمتي از بدن مهره‌داراني مانند انسان است كه سر و سينه را از هم جدا مي‌كند.

ديه شكستن گردن همراه با كج‌شدگي

به اين مورد در ماده 626 قانون مجازات اسلامي پرداخت شده است: كج‌شدن و خميدگي گردن در اثر شكستگي در صورت عدم‌بهبودي و باقي‌ماندن اين حالت موجب ديه كامل و در صورت بهبودي و زوال حالت خميدگي و كج‌شدگي موجب ارش است.

پس ديه كج‌شدن و خميدگي گردن در اثر شكستگي به دو صورت است: 1_در صورت عدم‌بهبودي و باقي‌ماندن اين حالت موجب ديه كامل است.

2_در صورت بهبودي و زوال حالت خميدگي و كج‌شدگي موجب ارش است.

ارش: ارش نوعي ديه است كه در قانون از قبل تعيين نشده است يعني قاضي با توجه به نظر كارشناس پزشكي قانوني مقدار آن را با توجه به ميزان ورود صدمه مشخص مي‌كند. 

توصيه مي‌كنيم مقاله ارش چيست را مطالعه نماييد.

ديه شكستگي گردن بدون كج‌شدن

گاهي اوقات گردن فردي مي‌شكند بدون اينكه موجب كج‌شدگي و خميدگي آن شود، كه اين موجب ارش است.

پس طبق ماده 627 قانون مجازات اسلامي: شكستگي گردن بدون كج‌شدن و خميدگي آن موجب ارش است.

تعريف ارش در ماده 449 قانون مجازات اسلامي آمده است كه در بالا توضيح آن را گفتيم.

ديه ناقص‌شدن گردن

مهم‌ترين نكته‌اي كه در اين جا بايد بدانيم اين است كه ديه ناقص‌شدن گردن، ارش است.

ماده 628 قانون مجازات اسلامي: جنايتي كه بر گردن واقع مي‌شود و مانع فرو‌بردن يا جويدن غذا و يا نقص آن و يا مانع حركت گردن شود سبب تعلق ارش به آن جنايت مي‌گردد. پس ديه نقص گردن ارش است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ديه گردن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ديه پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۴۰:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جهيزيه به اموالي گفته مي‌شود كه در هنگام ازدواج، خانواده دختر به وي هديه مي‌دهند تا با خود به خانه شوهر ببرد. جهيزيه‌دادن از سوي خانواده عروس، برگرفته از يك سنت و عرف ديرينه ايرانيان است. در قانون مدني، تعريفي از جهيز يا جهيزيه و ماهيت حقوقي آن نيامده است. زن براي آوردن جهيزيه هيچ تكليف شرعي و قانوني ندارد با اين وجود در اكثر خانواده‌ها به صورت يك سنت الزام‌آور اجتماعي، رايج است كه در حد توانايي، تمام يا قسمتي از وسايل مورد نياز زندگي آينده دختر توسط خانواده وي تأمين شود تا علاوه بر استفاده خود، شوهر نيز از آن استفاده كند. اما آيا مي‌دانيد كه فروش جهيزيه توسط مرد جرم است و مجازات دارد؟ ما در اين مقاله مي‌خواهيم به توضيح جرم فروش جهيزيه توسط شوهر بپردازيم و نكات حقوقي مربوط به آن را هم بيان كنيم. توصيه مي كنيم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نماييد.

 

جهيزيه در ملكيت زن

جهيزيه از اموال شخصي زوجه محسوب مي‌شود كه بعد از ازدواج، آن را به منزل مشترك خود با زوج منتقل مي‌كند. به عبارت ساده‌تر جهيزيه مال زن است و تنها خود او حق هرگونه دخل و تصرفي نسبت به مال خود را دارد. مگر اينكه زن خودش به شخص ديگري براي انجام معاملات يا هر نوع تصرفي در اموالش، به ديگري وكالت داده باشد. بنابراين زن حق دارد اين اموال را از زندگي مشترك خارج كند زيرا اين اموال به او اختصاص دارد و هر مالكي حق هر گونه دخل و تصرف نسبت به مايملك خود دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد تقسيم اموال بعد از طلاق كليك كنيد.

توصيه مي‌كنيم مقاله روش‌هاي استرداد جهيزيه را مطالعه نماييد.

تهيه سياهه

بهتر است قبل از آغاز زندگي مشترك و قبل از انتقال جهيزيه به منزل شوهر، ليستي به نام سياهه نوشته و از جهيزيه صورت‌برداري كنيد تا خاطر‌جمع باشيد كه در صورت نياز مي‌توانيد يك مدرك معتبر به دادگاه ارائه كنيد. در سياهه ذكر مي‌شود كه مثلا يخچال، ماشين لباسشويي، اجاق گاز و… به عنوان جهيزيه تهيه شده است.
اين سياهه تا زماني كه به امضاي زوج نرسد و دو نفر هم به عنوان شاهد زير آن را امضا نكنند، اعتبار ندارد. اگر سياهه در دفترخانه اسناد رسمي تنظيم شود، اين مسأله حكم سند رسمي را پيدا مي‌كند و اعتبار بيشتري خواهد داشت.

توصيه مي‌كنيم مقاله استرداد جهيزيه با و بدون سياهه را مطالعه نماييد.

شوهر تا چه زماني امكان استفاده از جهيزيه را دارد ؟

اين اموال به زن تعلق دارد و شوهر فقط تا زمان بقاي زندگي مشترك حق استفاده از اين اموال را دارد يعني اينكه شوهر در زمان زندگي مشترك، فقط حق استفاده از منافع اين اموال را دارد. پس از طلاق نيز به محض مطالبه زن موظف به برگرداندن آن است.

ضمانت شوهر در صورت خرابي يا تلف جهيزيه

شوهر مسئول خرابي، گم‌شدن يا از بين رفتن هيچ يك از اموال زن نيست مگر اينكه ثابت شود عمداً باعث از بين رفتن آن‌ها شده است. پس اگر مرد در استفاده از اين وسايل عمداً به آن‌ها آسيب برساند و آن‌ها را بشكند، همسر وي مي تواند با مراجعه به دادسرا و طرح شكايت، از همسر خود شكايت كيفري كند.

استرداد جهيزيه توسط زوجه | فروش جهيزيه توسط مرد

عين و منفعت اموال جهيزيه متعلق به زوجه است كه با آغاز زندگي مشترك، در يد زوج نيز قرار مي‌گيرد چون به طور معمول و عرفي، شوهر مسئول تهيه مسكن مشترك براي زندگي مشترك است و جهيزيه نيز به اين منزل منتقل مي‌شود به همين دليل در صورت انحلال عقد نكاح، زوجه مي‌تواند خواهان استرداد جهيزيه شود.
كلاً با انحلال عقد نكاح، زوج ديگر حق استفاده از جهيزيه را ندارد و قانوناً و شرعاً مكلف به استرداد آن است.

فروش جهيزيه توسط مرد

طبق قانون شوهر اجازه فروش جهيزيه زن را ندارد و شوهر هم تنها تا زمان بقاي زندگي مشترك حق استفاده از اين اموال را دارد. اگر خواستيد از شوهري كه جهيزيه را فروخته است شكايت كنيد، عنوان مناسب براي اين شكايت فروش مال غير خواهد بود. اگر برابر حكم دادگاه شوهر با فروش جهيزيه به عنوان فروش مال غير محكوم شود علاوه بر مجازات مقرر در خصوص كلاهبرداري مكلف است عين مال يا در صورت نبودن عين مال، مثل (شبيه به آن مال) يا قيمت (هزينه) آن را به زوجه مسترد كند و براي اين امر نيازي به تقديم دادخواست حقوقي نيست.

تعيين دادگاه در خصوص جرم فروش جهيزيه توسط مرد

حالا اگر زن بخواهد با شكايت كيفري موضوع فروش مال غير را پيگيري كند بايد در دادسراي محل وقوع جرم يعني دادسرايي كه جهيزيه در آن حوزه به فروش رفته شكايت كند و اگر بخواهد با تقديم دادخواست حقوقي اقامه دعوي كند بايد دادخواست استرداد جهيزيه را در دادگاه محل اقامت زوج طرح و اقامه كند.
دادخواست: كسي كه در دعاوي حقوقي، مدعي حقي باشد بايد خواسته و ادعاي خود را در دادخواست؛ يعني فرم مخصوصي كه به همين منظور چاپ شده است و در دادگستري‌ها (قسمت تمبر و اوراق قضايي) عرضه مي‌شود، بنويسد.
براي تعيين دادگاه صالح، اگر جهيزيه زير 20 ميليون تومان باشد دادخواست بايد به شوراي حل اختلاف ارائه شود در غير اين صورت دادخواست در صلاحيت دادگاه خانواده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص فروش جهيزيه توسط مرد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تجهيزيه پاسخ دهند .

 

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۳۷:۴۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بيشتر جرايمي كه رخ مي‌دهند موجب تشويش اذهان عمومي مي‌گردد اما آسيب رساندن به امنيت و آسايش عمومي در برخي جرايم بيشتر است. يعني اين جرايم به طور مستقيم برهم زدن آسايش و امنيت عمومي را نشانه گرفته‌اند. در ادامه به بررسي مفهوم جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي و مصاديق آن مطابق قانون مجازات اسلامي مي‌پردازيم .

 

جرايم عليه امنيت | جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي

به طور كلي جرايم عليه امنيت جرايمي هستند كه امنيت ملي و حاكميت دولت را خدشه‌دار مي‌كنند.
در بحث جرايم عليه امنيت، قانون مجازات اسلامي در مواد مختلف فصل حدود و تعزيرات، جرايم عليه امنيت داخلي و خارجي كشور را احصاء نموده است.
جرايم عليه امنيت خارجي، جرايمي هستند كه استقلال و تماميت ارضي كشور را تحت تاثير قرار داده و مخدوش مي‌سازند، مثل جاسوسي براي دول بيگانه. ولي جرايم عليه امنيت داخلي به هرج و مرج و از بين رفتن امنيت داخلي كشور منتهي مي‌شوند و مستقيما با تماميت ارضي و استقلال كشور ارتباط پيدا نمي‌كنند، براي مثال تحريك مردم به كشتار از اين دسته جرايم مي‌باشند.

توصيه مي‌كنيم مقاله بغي چيست را مطالعه فرماييد.

مهم ترين جرايم عليه امنيت در ايران | جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي

محاربه، افساد في الارض، بغي و قيام مسلحانه، جاسوسي، تبليغ عليه نظام يا به نفع گروه هاي مخالف نظام، برهم زدن امنيت از طريق سرقت و راهزني و قاچاق، تشكيل يا اداره يا عضويت در دسته يا جمعيت به قصد برهم زدن امنيت كشور، تحريك به عصيان، تهديد به بمب‌گذاري وسايل نقليه و يا تهديد به قصد محاربه كه شامل تخريب جنگل‌ها و مراتع، اتلاف و سوزاندن اسناد دولتي و . . . مي‌باشد.

براي آشنايي با جرم سرقت مقاله مربوطه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله قاچاق كالا و ارز را مطالعه فرماييد

جرايم عليه آسايش عمومي 

جرايمي هستند كه اعتماد عمومي را خدشه دار كرده، جو نا‌امني و بي‌اعتمادي ايجاد مي‌نمايند.
براي مثال جرايمي نظير جعل و تزوير، اعتماد عمومي را نسبت به صحت اسناد و اوراق بهادار و اسكناس كه از بنيان‌هاي اقتصادي يك جامعه هستند را از بين مي‌برند.
مهم‌ترين مصاديق جرايم عليه آسايش عمومي جعل، تزوير و قلب سكه مي‌باشد.
از مصاديق جعل در قانون مجازات اسلامي مي‌توان به جعل احكام، امضاء، مهر يا فرمان و يا دستخط مقامات دولتي، جعل اسكناس و اوراق بهادار، جعل مدارك تحصيلي و . . . اشاره كرد و از مصاديق قلب سكه مي توان ساختن يا وارد‌ كردن يا ترويج سكه تقلبي طلا و نقره نام برد.
بنابراين در حوزه جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي از جرايمي صحبت مي‌شود كه مستقيما با امنيت ملي يا آسايش عمومي در ارتباط هستند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جرايم عليه امنيت و آسايش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جرايم عليه امنيت و آسايش پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۵۴:۴۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بيشتر جرايمي كه رخ مي‌دهند موجب تشويش اذهان عمومي مي‌گردد اما آسيب رساندن به امنيت و آسايش عمومي در برخي جرايم بيشتر است. يعني اين جرايم به طور مستقيم برهم زدن آسايش و امنيت عمومي را نشانه گرفته‌اند. در ادامه به بررسي مفهوم جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي و مصاديق آن مطابق قانون مجازات اسلامي مي‌پردازيم .

 

جرايم عليه امنيت | جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي

به طور كلي جرايم عليه امنيت جرايمي هستند كه امنيت ملي و حاكميت دولت را خدشه‌دار مي‌كنند.
در بحث جرايم عليه امنيت، قانون مجازات اسلامي در مواد مختلف فصل حدود و تعزيرات، جرايم عليه امنيت داخلي و خارجي كشور را احصاء نموده است.
جرايم عليه امنيت خارجي، جرايمي هستند كه استقلال و تماميت ارضي كشور را تحت تاثير قرار داده و مخدوش مي‌سازند، مثل جاسوسي براي دول بيگانه. ولي جرايم عليه امنيت داخلي به هرج و مرج و از بين رفتن امنيت داخلي كشور منتهي مي‌شوند و مستقيما با تماميت ارضي و استقلال كشور ارتباط پيدا نمي‌كنند، براي مثال تحريك مردم به كشتار از اين دسته جرايم مي‌باشند.

توصيه مي‌كنيم مقاله بغي چيست را مطالعه فرماييد.

مهم ترين جرايم عليه امنيت در ايران | جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي

محاربه، افساد في الارض، بغي و قيام مسلحانه، جاسوسي، تبليغ عليه نظام يا به نفع گروه هاي مخالف نظام، برهم زدن امنيت از طريق سرقت و راهزني و قاچاق، تشكيل يا اداره يا عضويت در دسته يا جمعيت به قصد برهم زدن امنيت كشور، تحريك به عصيان، تهديد به بمب‌گذاري وسايل نقليه و يا تهديد به قصد محاربه كه شامل تخريب جنگل‌ها و مراتع، اتلاف و سوزاندن اسناد دولتي و . . . مي‌باشد.

براي آشنايي با جرم سرقت مقاله مربوطه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله قاچاق كالا و ارز را مطالعه فرماييد

جرايم عليه آسايش عمومي 

جرايمي هستند كه اعتماد عمومي را خدشه دار كرده، جو نا‌امني و بي‌اعتمادي ايجاد مي‌نمايند.
براي مثال جرايمي نظير جعل و تزوير، اعتماد عمومي را نسبت به صحت اسناد و اوراق بهادار و اسكناس كه از بنيان‌هاي اقتصادي يك جامعه هستند را از بين مي‌برند.
مهم‌ترين مصاديق جرايم عليه آسايش عمومي جعل، تزوير و قلب سكه مي‌باشد.
از مصاديق جعل در قانون مجازات اسلامي مي‌توان به جعل احكام، امضاء، مهر يا فرمان و يا دستخط مقامات دولتي، جعل اسكناس و اوراق بهادار، جعل مدارك تحصيلي و . . . اشاره كرد و از مصاديق قلب سكه مي توان ساختن يا وارد‌ كردن يا ترويج سكه تقلبي طلا و نقره نام برد.
بنابراين در حوزه جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي از جرايمي صحبت مي‌شود كه مستقيما با امنيت ملي يا آسايش عمومي در ارتباط هستند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جرايم عليه امنيت و آسايش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جرايم عليه امنيت و آسايش پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۴۷:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بيشتر جرايمي كه رخ مي‌دهند موجب تشويش اذهان عمومي مي‌گردد اما آسيب رساندن به امنيت و آسايش عمومي در برخي جرايم بيشتر است. يعني اين جرايم به طور مستقيم برهم زدن آسايش و امنيت عمومي را نشانه گرفته‌اند. در ادامه به بررسي مفهوم جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي و مصاديق آن مطابق قانون مجازات اسلامي مي‌پردازيم .

 

جرايم عليه امنيت | جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي

به طور كلي جرايم عليه امنيت جرايمي هستند كه امنيت ملي و حاكميت دولت را خدشه‌دار مي‌كنند.
در بحث جرايم عليه امنيت، قانون مجازات اسلامي در مواد مختلف فصل حدود و تعزيرات، جرايم عليه امنيت داخلي و خارجي كشور را احصاء نموده است.
جرايم عليه امنيت خارجي، جرايمي هستند كه استقلال و تماميت ارضي كشور را تحت تاثير قرار داده و مخدوش مي‌سازند، مثل جاسوسي براي دول بيگانه. ولي جرايم عليه امنيت داخلي به هرج و مرج و از بين رفتن امنيت داخلي كشور منتهي مي‌شوند و مستقيما با تماميت ارضي و استقلال كشور ارتباط پيدا نمي‌كنند، براي مثال تحريك مردم به كشتار از اين دسته جرايم مي‌باشند.

توصيه مي‌كنيم مقاله بغي چيست را مطالعه فرماييد.

مهم ترين جرايم عليه امنيت در ايران | جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي

محاربه، افساد في الارض، بغي و قيام مسلحانه، جاسوسي، تبليغ عليه نظام يا به نفع گروه هاي مخالف نظام، برهم زدن امنيت از طريق سرقت و راهزني و قاچاق، تشكيل يا اداره يا عضويت در دسته يا جمعيت به قصد برهم زدن امنيت كشور، تحريك به عصيان، تهديد به بمب‌گذاري وسايل نقليه و يا تهديد به قصد محاربه كه شامل تخريب جنگل‌ها و مراتع، اتلاف و سوزاندن اسناد دولتي و . . . مي‌باشد.

براي آشنايي با جرم سرقت مقاله مربوطه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله قاچاق كالا و ارز را مطالعه فرماييد

جرايم عليه آسايش عمومي 

جرايمي هستند كه اعتماد عمومي را خدشه دار كرده، جو نا‌امني و بي‌اعتمادي ايجاد مي‌نمايند.
براي مثال جرايمي نظير جعل و تزوير، اعتماد عمومي را نسبت به صحت اسناد و اوراق بهادار و اسكناس كه از بنيان‌هاي اقتصادي يك جامعه هستند را از بين مي‌برند.
مهم‌ترين مصاديق جرايم عليه آسايش عمومي جعل، تزوير و قلب سكه مي‌باشد.
از مصاديق جعل در قانون مجازات اسلامي مي‌توان به جعل احكام، امضاء، مهر يا فرمان و يا دستخط مقامات دولتي، جعل اسكناس و اوراق بهادار، جعل مدارك تحصيلي و . . . اشاره كرد و از مصاديق قلب سكه مي توان ساختن يا وارد‌ كردن يا ترويج سكه تقلبي طلا و نقره نام برد.
بنابراين در حوزه جرايم عليه امنيت و آسايش عمومي از جرايمي صحبت مي‌شود كه مستقيما با امنيت ملي يا آسايش عمومي در ارتباط هستند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جرايم عليه امنيت و آسايش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جرايم عليه امنيت و آسايش پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۴۴:۲۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه در دادگاه‌ها يكي از رايج‌ترين پرونده‌هاي موجود، پرونده‌هاي مربوط به طلاق است. طلاق توافقي يكي از انواع طلاق است كه زماني اتفاق مي‌افتد كه زن و شوهر بنا به هر دليلي به اين نتيجه مي‌رسند كه ديگر قادر به زندگي مشترك با هم نيستند بنابراين با رضايت دوجانبه تصميم به جدايي و طلاق مي‌گيرند.

براي طلاق توافقي زن و شوهر بايد در رابطه با كليه مسائلي كه مربوط به زندگي مشتركشان مي‌شود با يكديگر به تفاهم و توفق برسند اين مسائل از قبيل حضانت فرزندان، نفقه زوجه و فرزندان، مهريه، جهيزيه و… است. اين مواردي كه زن و شوهر در آن تفاهم دارند براي دادگاه قابل قبول است و در گواهي عدم امكان سازشي كه از طرف دادگاه صادر مي‌شود، اين موارد ذكر مي‌شود. در هركدام از اين موارد اگر زن و شوهر باهم توافق نداشته باشند گواهي عدم امكان سازش از سوي دادگاه صادر نمي‌شود. ما در اين مقاله به بررسي طلاق توافقي و شرايط آن مي‌پردازيم.

 

توافق در مورد حضانت فرزندان

طبق ماده 1169 قانون مدني براي حضانت و نگهداري طفلي كه پدر و مادر او جدا زندگي مي‌كنند، مادر تا سن هفت سالگي اولويت دارد و پس از آن با پدر است.

تبصره اين ماده مي‌گويد كه بعد از هفت سالگي در صورت وجود اختلاف، حضانت فرزند با رعايت مصلحت كودك به تشخيص دادگاه تعيين مي‌شود. يعني در صورتي كه مصلحت طفل ايجاب كند كه بعد از سن هفت سالگي هنوز هم با مادر باشد دادگاه بدان راي مي‌دهد.

در طلاق توافقي والدين با توافق مي‌توانند وضعيت حضانت طفل را مشخص كنند.

به شما توصيه مي‌كنيم مقاله حضانت فرزند دختر را مطالعه فرماييد.

به شما توصيه مي‌كنيم مقاله حضانت فرزند پسر را مطالعه نماييد.

براي آشنايي با شرايط سلب حضانت از پدر مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

براي آشنايي با شرايط سلب حضانت از مادر مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد ملاقات فرزندان

طبق ماده 1174 قانون مدني در صورتي كه به علت طلاق يا به هر جهت ديگر بين پدر و مادر طفل مفارقت باشد و با هم زندگي نكنند هر يك از پدر و مادر كه طفل تحت حضانت او نمي‌باشد حق ملاقات طفل خود را دارد. تعيين زمان و مكان ملاقات و ساير جزئيات مربوطه به آن در صورت اختلاف بين پدر و مادر با محكمه (دادگاه) است. پس هر پدر و مادري حق ملاقات فرند خود را دارد.

اين قرار ملاقات‌ها مي‌تواند در توافق‌نامه طلاق توافقي معين شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله ملاقات فرزند بعد از طلاق را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد نفقه فرزندان

طبق ماده 1199 قانون مدني، نفقه فرزندان بر عهده پدر است و وظيفه و تكليف پدر است كه نفقه فرزندان را حتي اگر حضانت و سرپرستي آن‌ها با مادر باشد بپردازد.

اما گاهي اوقات مادر براي به دست آوردن حضانت فرزندان پرداخت نفقه را خود به عهده مي‌گيرد.

براي آشنايي با نحوه مطالبه نفقه فرزند از پدربزرگ مقاله مربوطه را مطالعه نماييد.

توافق در مورد جهيزيه

جهيزيه از اموال شخصي زوجه محسوب مي‌شود كه زن بعد از ازدواج، به منزل مشترك خود و شوهرش منتقل مي‌كند به زبان ساده‌تر جهيزيه مال زن است و مالك آن محسوب مي‌شود پس هر مالكي هم نسبت به مايملك خود حق هرگونه تصرفي دارد. بنابراين تعيين تكليف در مورد جهيزيه براي صدور گواهي عدم امكان سازش و انجام طلاق توافقي لازم است.

توصيه مي‌كنيم مقاله قانون استرداد جهيزيه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله روش‌هاي استرداد جهيزيه را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد مهريه

به عبارتي مهريه حق زن است و زن هر وقت كه بخواهد مي تواند آن را طلب كند.

توافق در مورد مهريه مي‌تواند به اين صورت باشد كه مثلا زن تمام يا بخشي از مهريه خود را مي‌بخشد يا اين كه قيد كند كه هيچ بخشي از آن را نمي‌بخشد و تمام مهريه خود را مي‌خواهد.

معمولا زن براي به دست آوردن امتيازاتي مثل حضانت فرزندان خود قسمتي يا تمام مهريه خود را مي‌بخشد. همه چيز در اين مورد بايد به طور دقيق و بدون ابهام در توافق‌نامه نوشته شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله طلاق در صورت بخشيدن مهريه را مطالعه فرماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله قانون مهريه را مطالعه فرماييد.

توافق در مورد نفقه

نفقه در قانون مدني به معني تامين نياز‌هاي شناخته‌شده و عرف معمول زن است.

در توافق‌نامه‌اي كه براي طلاق توافقي نوشته مي‌شود بايد ذكر شود كه آيا نفقه‌اي در ايام زوجيت مانده است كه شوهر پرداخت نكرده است و يا خير و اگر مانده مقدار و شرايط پرداخت آن هم بايد تعيين شده باشد.

در تمام اين مواردي كه ذكر شد چنانچه زن و شوهر به توافق نرسند، دادگاه از صادر كردن گواهي عدم امكان سازش خودداري خواهد كرد و در نتيجه امكان انجام طلاق توافقي ميسر نخواهد بود.

توصيه مي‌كنيم مقاله مطالبه نفقه را مطالعه فرماييد.

توصيه مي‌كنيم براي آشنايي با قواعد نفقه مقاله نفقه زن را مطالعه فرماييد.

جلسات مشاوره طلاق توافقي

طلاق توافقي نياز به مراجعه به مراكز مشاوره دارد كه اين جلسات بين 45 تا 60 روز طول مي‌كشد. مراجعه به مراكز مشاوره بايد قبل از دادخواست طلاق توافقي صورت بگيرد. زوجين بايد بعد از تمام شدن جلسات مشاوره برگه مشاوره را به دفتر خدمات قضايي بدهند و بعد از آن مي‌توانند دادخواست طلاق دهند.

دادگاه صالح براي طلاق توافقي

طبق بند 9 ماده 4 قانون حمايت خانواده، رسيدگي به طلاق از جمله طلاق توافقي در صلاحيت دادگاه خانواده است.

مراحل طلاق توافقي

زن و شوهر بعد از توافق در مورد مواردي كه در بالا گفته شد بايد به همراه يكديگر به يكي از دفاتر خدمات قضايي بروند و دادخواست طلاق توافقي را ثبت كنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق توافقي پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۳۹:۲۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در فرايند پيچيده و طولاني مدت طلاق موضوعات قابل بحثي وجود دارد كه يكي از مهم‌ترين اين مباحث، بحث چگونگي تقسيم اموال بعد از طلاق است كه در اين مقاله تمام ابعاد اين موضوع را بررسي مي‌كنيم. به خصوص سعي داريم به طور دقيق به بررسي مواد قانوني بپردازيم تا در نهايت به نگاه جامعي نسبت به اين عنوان دست يابيم. توصيه مي كنيم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نماييد.

 

ماده 1119 قانون مدني

در سند ازدواج مي‌توان هر شرطي كه خلاف قانون و خود ازدواج نباشد درج نمود. مثل اينكه زن وكالت در طلاق را بگيرد تا بتواند خود را به راحتي مطلقه سازد. يا مثلا اينكه چنانچه شوهر سه ماه خانه و زندگي خود را رها كند زن بتواند طلاق گيرد.

در ابتداي ماده به طور صريح بيان شده است كه زوج و زوجه يعني مرد و زن مي‌توانند بر روي شرايطي توافق كنند. حال يك نكته مهم بايد رعايت شود و آن هم مخالف نبودن اين شروط با خود عقد ازدواج است. مثلا اگر شرط شود كه رابطه جنسي در ازدواج نباشد به علت مخالف ذات ازدواج بودن، باطل است. در اينجا با موضوع شرايط ضمن عقد رو به رو مي‌شويم يكي از اين شرايط، شرط تنصيف دارايي مي‌باشد.

براي مطالعه مقاله شرط عدم نزديكي در نكاح كليك فرماييد.

تقسيم اموال در سند رسمي ازدواج

در سند‌هاي ازدواج آمده است كه هر گاه طلاق بنا به در خواست زوج باشد و براي دادگاه محرز نشود كه تقاضاي طلاق ناشي از تخلف زن از وظائف همسري يا سوء‌اخلاق و رفتار وي بوده است، مرد به دستور دادگاه موظف مي‌شود تا نصف دارايي موجود را كه در زمان زناشويي با زن به دست آمده يا معادل آن را به زن بدهد. اين بند از سند ازدواج را به طور مفصل بررسي مي‌كنيم.

شرايط تحقق تقسيم اموال مندرج در سند رسمي ازدواج

1-در ابتدا بايد حتما به اين نكته توجه كرد كه زوج يعني مرد بايد اين شرط را پذيرفته باشد. يعني بايد اين شرط را امضاء كرده باشد.

2- دادخواست طلاق بايد از طرف زوج يعني مرد باشد. اگر دادخواست طلاق  از طرف زوجه يعني زن باشد اين شرط تحقق نمي‌يابد.

3- اين شرط تنها در صورتي تحقق مي‌يابد كه زوج بعد از ارائه دادخواست طلاق در دادگاه نتواند تخلف زن از وظائف همسري يا سوء‌اخلاق و رفتار او را اثبات كند. به عنوان مثال، علت دادخواست طلاق زوج، تخلف زن از وظائف همسري باشد و نشوز زن و عدم‌تمكين او اثبات شود، اين شرط تحقق پيدا نمي‌كند.

براي مطالعه در خصوص تمكين و نشوز كليك فرماييد.

4- در متن از عبارت (تا نصف دارايي ) استفاده شده است. منظور از تا نصف دارايي، تا سقف 50 درصد است. هم چنين با عبارت مهم ديگري رو به رو هستيم و آن هم (طبق نظر دادگاه ) است و اين عبارت به معناي اين است كه دادگاه با توجه و با بررسي شرايط بايد اين مقدار را تعيين كند.

5- حال بايد به اين سوال پاسخ بدهيم كه كدام دسته از اموال مشمول اين شرط مي‌شود؟ اموالي مشمول اين شرط مي‌شود كه حاصل زندگي زوج با زوجه باشد. با توجه به اين پاسخ در مي‌يابيم كه دارايي زوج قبل از عقد هم چنين ارث را شامل نمي‌شود. هم چنين اين اموال بايد در ملكيت زوج باشد بنابراين اموالي كه از ملكيت خارج شده‌اند را شامل نمي‌شود. به زبان ساده‌تر اموالي را شامل مي‌شود كه در زمان طلاق موجود باشد.

تمكين و نشوز

تعريف واژه‌هاي نشوز و ‌تمكين را مي‌توان به اين شكل بيان كرد كه در معناي كلي تمكين، اطاعت زن از شوهر است. درواقع منظور از اين اطاعت تامين نيازهاي زناشويي مرد توسط زن است و زن ناشزه زني است كه از شوهر خود تمكين نمي‌كند. نتيجتا، نشوز و تمكين دو واژه در برابر هم هستند.

نتيجه

اين شرط تقسيم اموال كه در سند ازدواج آمده است به دليل وابسته بودن به نظر دادگاه‌ها و همچنين نياز به اثبات موارد متعدد غالبا هرگز عملي نمي‌شود. اگر در سند ازدواج به شكل شرط ضمن عقد طرفين توافق كنند كه بعد از طلاق دارايي‌هاي آنان نصف شود بسيار راحت‌تر محقق مي‌شود. چرا‌كه نياز به اثبات امري در دادگاه و ساير پيچيدگي‌هاي فوق الذكر را ندارد. توصيه مي‌كنيم در اين خصوص با وكيل دادگستري مشورت نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تقسيم اموال بعد از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شوراي حل اختلاف پاسخ دهند .

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تقسيم اموال بعد از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تقسيم اموال بعد از طلاق پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۰:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بعد از حضور متهم در مرجع تحقيق از او بازجويي به عمل مي‌آيد و بحثي كه ما در اين مقاله قصد داريم به آن بپردازيم بحث بازجويي از متهم مي‌باشد. در اين راستا به مواد قانون آيين دادرسي كيفري نيز اشاره مي‌كنيم. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كنيد اين است كه  تفاوتي نمي‌كند كه متهم خودش در مرجع تحقيق حاضر شود و يا اينكه ماموران جلب او را به مرجع بياورند. در ادامه به بيان مطالب و نكاتي در اين خصوص مي‌پردازيم.

 

آيا امكان به تاخير انداختن بازجويي وجود دارد يا خير  ؟

بلافاصله بعد از وارد شدن متهم به مرجع تحقيق بازجويي از او انجام مي‌شود. اما در مواردي اين امكان وجود دارد كه بازجويي به تاخير بيفتد به عنوان مثال ممكن است نتايج پزشكي قانوني كه در بازجويي موثر است هنوز مشخص نشده باشد يا اينكه خود احضار‌شونده به علل قانوني نتواند در زمان مقرر در مكان دادسرا حضور يابد. در صورت تحقق چنين موقعيت‌هايي مي‌توان آن را را به تاخير انداخت.

مهلت باز‌جويي

هنگامي كه متهم جلب مي‌شود و براي انجام بازجويي نزد بازپرس مي‌رود تحقيق از وي بايد فوراً به عمل ‌آيد. اما تا ۲۴ ساعت تحقيق از متهم مي‌تواند به طول بينجامد. اگر امكان تحقيق وجود نداشت بايد دستوري صادر شود مبني بر اينكه متهم تحت نظر قرار بگيرد. توجه كنيد كه مجموعه اين ساعات بايد حداكثر ۲۴ ساعت باشد و اگر بيشتر از ۲۴ ساعت به تاخير بيفتد در واقع توقيف غيرقانوني محقق شده است. طولاني‌شدن مدت بازجويي بيشتر از بيست و چهار ساعت موجب مجازات عاملان آن خواهد بود.

نخستين مرحله بازجويي

اولين اقدامي كه در نخستين مرحله انجام مي‌شود استعلام هويت متهم است و منظور از استعلام هويت اين است كه مشخصات او از خودش پرسيده مي‌شود. در اين مرحله بازپرس مكلف است مشخصات دقيق متهم را به ثبت برساند. مواردي از قبيل نام، نام خانوادگي، شغل، نام پدر و…
اقدام بعدي كه صورت مي‌گيرد اين است كه اتهامي كه به متهم وارد است به او تفهيم مي‌شود. در واقع به متهم بيان مي‌شود كه چه عنوان مجرمانه‌اي به او نسبت داده شده است تا در صورت لزوم بتواند خود را براي دفاع احتمالي در دادگاه آماده نمايد. در اين صورت او متوجه مي‌شود به دليل ارتكاب كدام عمل مورد تعقيب كيفري قرار گرفته است و ادله اثباتي اتهام او به وي نشان داده مي‌شود تا بداند چه دفاعي را در پيش گيرد.

سوالات مطروحه در بازجويي

بازپرس موظف است به متهم هشدار دهد كه مراقب بيانات خود باشد. همچنين بايد به وي اظهار كند كه همكاري موثر او با مقامات قضايي مي‌تواند موجب تخفيف مجازات او شود. 

سوالاتي كه در طي بازجويي پرسيده مي‌شوند بايد روشن، مشخص و در ارتباط با اتهام باشند. طرح سوالات غيرمرتبط با اتهام، تلقيني، مبهم و اغفال‌گر ممنوع است. همچنين متهم را نمي‌توان به هيچ صورتي مجبور به اعتراف نمود. در صورت مشاهده چنين مواردي وكيل متهم مي‌تواند به بازپرس تذكر دهد.

بازجويي اشخاص حقوقي

توجه كنيد كه تا اينجا در خصوص اشخاص حقيقي صحبت كرديم اما لازم است كه به اشخاص حقوقي نيز اشاره كنيم. ماده ۶۸۹ قانون آيين دادرسي كيفري بيان مي‌كند كه بازپرس پس از حضور نماينده شخص حقوقي اتهامات را به وي تفهيم مي‌كند. اما ساير محدوديت‌هايي كه بر فرد متهم اعمال مي‌شود بر نماينده شخص حقوقي قابل اعمال نيست.

مرحله آخر 

بعد از گذشت اين مراحل و پرسيدن سوالات از متهم مي‌پرسند كه آيا اتهامات را مي‌پذيرد يا خير. معمولا متهم قبول نمي‌كند كه او مرتكب عمل مجرمانه شده است. به همين خاطر سوالاتي از متهم در جهت كشف حقيقت پرسيده مي‌شود. توجه كنيد كه در اين جريان متهم مي‌تواند سكوت كند. ماده ۱۹۷ قانون آيين دادرسي كيفري اين حق را براي افراد به رسميت شناخته است كه بتوانند در اين مرحله سكوت كنند.
در اين صورت متهم از حقوق دفاعي خودش استفاده كرده است. اين سكوت توسط بازپرس در صورت‌جلسه قيد مي‌شود.. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد عوامل رافع مسئوليت كليك كنيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص بازجويي از متهم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون بازجويي از متهم پاسخ دهند .

 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۰۷:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

چك را به عنوان رايج‌ترين سند تجاري مي‌شناسيم. چك بر پايه اعتبار اشخاص رد و بدل مي‌شود بنابراين نحوه نگارش آن مهم است. چك سندي است كه دارنده آن با وصول مبلغ چك نزد بانك به طلب خود از صادر‌كننده دست مي‌يابد. با توجه به عرف موجود در ايران، چك عبارت از ورقه‌اي است كه به وسيله آن صادر كننده مبالغي را كه بانك در حساب او نگه داشته، توسط دارنده برداشت مي‌كند يا به بانك دستور مي‌دهد كه آن را به شخص ثالث يا به شخص حامل چك پرداخت كند. چك يك سند شكلي است و سه نفر در آن نقش دارند(صادر كننده، دارنده و بانك ). در ادامه به نحوه صحيح نوشتن چك مي‌پردازيم.

صورت چك كه توسط بانك‌ها به شكل دسته چك ارائه مي‌شود صورتي چاپي است. دسته چك بايد به خود مشتري تحويل داده شود والا بانك مسئول سوء‌استفاده از چك‌هاي متعلق به مشتري است.

مندرجات الزامي | نوشتن چك

براي آشنايي با ماهيت چك مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

يك چك بايد مفاد و مندرجاتي را دارا باشد تا از حمايت كامل قانون گذار برخوردار شود. مندرجاتي كه ارزش چك را در حد يك سند تجاري تمام و كمال حفظ مي‌كند از قرار ذيل است:

اول- قيد كلمه چك در روي ورقه

قانون تجارت قيد كلمه چك روي برگه چك را ضروري ندانسته است. كلمه چك روي كليه ورقه‌هاي چك كه توسط بانك‌ها چاپ مي‌شود قيد شده است. علت هم از اين قرار است كه از ماهيت ورقه رفع ابهام شود. يعني ماهيت اين ورقه در نگاه اول مشخص باشد.

دوم – دستور پرداخت | نوشتن چك

در چك بايد مبلغ نوشته شود والا چك اعتبار ندارد. دستور پرداخت بايد بدون قيد و شرط باشد اگر در متن چك شرطي براي پرداخت ذكر شده باشد، بانك بدان توجهي نمي‌كند. اگر قيد و شرطي رو چك درج شده باشد دادگاه بدان رسيدگي مي‌كند.

سوم- نام پرداخت كننده

ماده 310 قانون تجارت به اينكه محال‌عليه چك (آنكه بر او حواله شده است)، بايد يك بانك باشد اشاره نكرده است. ولي قانون صدور چك فقط از دارندگان چك‌هايي كه محال‌عليه آن بانك‌ها باشند حمايت مي‌كند. به همين دليل چك‌ها در عمل فقط به بانك‌ها ارائه مي‌شوند. هر بانكي هنگام چاپ دسته‌چك‌ها نام خود را روي آن‌ها قيد مي‌كند.

چهارم – قيد مكان صدور

ماده 311 قانون تجارت به صراحت به اين مورد اشاره كرده است: محل و تاريخ صدور بايد روي چك قيد شود و صادر كننده آن را امضاي نمايد. اگر مكان صدور، روي ورقه چك درج نشده باشد، محل پرداخت همان محل صدور در نظر گرفته مي‌شود. البته، در عمل امروزه مشكلي از اين بابت وجود ندارد. چراكه توسعه شعب مختلف بانك‌ها، وصول مبلغ از هر يك را امكان‌پذير مي‌‌كند.

پنجم – قيد تاريخ صدور

تاريخ صدور چك شامل روز، ماه و سال صدور است. معمولا به حروف و عدد نوشته مي‌شود. اگر به حروف نوشته نشده باشد از اعتبار چك به عنوان سند تجاري كاسته نمي‌شود و به دليل فوري بودن پرداخت چك، تاريخ صدور و تاريخ پرداخت يكي محسوب مي‌شود. البته اين تاريخ بايد به روز و ماه و سال باشد.

ششم – قيد نام دارنده

به موجب ماده 312 قانون تجارت: چك ممكن است در وجه حامل يا شخص معين باشد. بنابراين صدور چك در وجه حامل اشكالي ندارد.

هفتم – امضاي چك | نوشتن چك

اعتبار چك فقط در صورتي است كه به امضاي صادر كننده رسيده باشد. اگر امضاي صادر كننده جعل شده باشد چك باطل است. زيرا چكي كه جعل شده باشد رضايت صادر كننده را ندارد. اگر صادر كننده بتواند جعلي بودن امضا را اثبات كند چك از اعتبار ساقط است.

نكته مهم ديگر داشتن خود امضاست. براي چك داشتن امضا الزامي است و اگر چكي تنها مهر بخورد اعتبار يك سند تجاري را ندارد.

 ضمانت اجراي مندرجات الزامي

اگر چكي قوانين شكلي مندرج در قانون تجارت را نداشته باشد از حمايت قانوني لازم برخوردار نخواهد بود و ارزششان در حد سند عادي پايين مي‌آيد و ديگر سند تجاري محسوب نخواهند شد. مثلا اگر چكي مبلغ يا صادر كننده يا امضا نداشته باشد از درجه اعتبار ساقط است.

براي آشنايي با چك كيفري مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نوشتن صحيح چك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نوشتن صحيح چك پاسخ دهند .

 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۰۴:۰۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی