مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

همه افراد در جامعه حق دارند كه اگر به هر دليلي حقوقشان ضايع شد با طرح دعوا خواستار رسيدگي به اين موضوع شوند. پس از اينكه آن‌‌ها براي طرح دعوا به دادگاه مراجعه ‌مي‌كنند قاضي تمام مدارك و ادعاي آن‌‌ها را بررسي خواهد نمود و در صورتي كه ادعايشان صحيح باشد حكم دادگاه صادر ‌مي‌گردد. در ادامه قصد داريم در مورد اعتراض به حكم قطعي دادگاه توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : اعتراض به حكم قطعي دادگاه

اعتراض به حكم قطعي دادگاه به چه معنا ‌مي‌باشد‌‌‌ ؟

معمولا همه احكام پس از گذشتن مدت قانوني قطعي و لازم الاجرا مي‌شوند. هرگاه حكمي صادر شود و مدت تجديد نظر خواهي را پشت سر بگذارد ديگر نمي‌توان به آن اعتراض كرد.

در برخي موارد نيز ديده ‌مي‌شود كه حكم امكان تجديد نظر خواهي را ندارد و پس از صدور به مرحله اجرا ‌مي‌رود كه در اين صورت هيچكس نمي‌تواند آن را تغيير دهد يا بخواهد كه از حكم تجديد نظر شود. اما در برخي موارد ديده ‌مي‌شود كه‌ صدور يك‌ حكم به دلايل مختلف باعث ضايع شدن حقوق فرد محكوم ‌مي‌شود كه در اين صورت قوانيني وضع شده‌اند كه امكان اعتراض به احكام قطعي دادگاه را فراهم كرده‌اند.

در چه مواردي ‌مي‌توان به حكم قطعي دادگاه اعتراض نمود‌‌‌ ؟

همانطور كه در بالا گفته شد احكام دادگاه‌ها پس از سپري شدن مدت قانوني قطعي شده و اگر مهلت تجديد نظر خواهي آن‌ها به اتمام برسد ديگر نمي‌توان به حكم‌ اعتراض نمود. اما در صورتي كه شرايط زير وجود داشته باشند افراد ‌مي‌توانند به احكام قطعي دادگاه اعتراض نمايند:

واخواهي

واخواهي يكي از دلايلي است كه باعث ‌مي‌شود افراد بتوانند به حكم قطعي دادگاه اعتراض كنند. در صورتي كه محكوم در تمام مراحل رسيدگي غايب باشد و از صدور حكم نيز بي‌اطلاع بوده باشد ‌مي‌تواند دادخواست واخواهي خود را به دادگاه تحويل دهد. در صورتي كه ادعاي فرد درست باشد اجراي حكم متوقف خواهد شد. ضرب الاجل ارائه دادخواست واخواهي براي افراد مقيم در كشور ۲۰ روز و براي افراد خارج از كشور دو ماه ‌است. اگر فرد در اين مدت زمان دادخواست واخواهي خود را ثبت نكند در صورت وجود دلايل موجه ‌مي‌تواند خارج از مهلت نيز دادخواست واخواهي خود را ثبت كند. موارد زير ‌مي‌توانند به فرد حق ارائه دادخواست واخواهي خارج از مهلت بدهند:

  • اگر فرد بيمار شود و به علت بيماري نتواند حركت كند.
  • اگر فرد به علت فوت يكي از والدين، فرزند يا همسرش نتوانسته باشد دادخواست وا‌خواهي خود را ارائه دهد.
  • اگر فرد به علت توقيف، حبس و… نتوانسته باشد اين دادخواست را ارائه كند.
  • در صورتي كه فرد به علت بروز حوادث طبيعي سيل زلزله و… نتواند اين دادخواست را ارائه كند.

اعتراض شخص ثالث

شخص ثالث نيز ‌مي‌تواند به احكام قطعي دادگاه اعتراض نمايد. در برخي موارد ديده ‌مي‌شود كه شخصي در دادگاه نه خوانده است و نه خواهان اما طرح دعواي افراد ديگر و اجراي حكم آن‌ها باعث شده است به او ضرر و زيان وارد شود كه در اين صورت به ‌او شخص ثالث گفته ‌مي‌شود و او ‌مي‌تواند نسبت به تمام‌ احكام قطعي دادگاه اعتراض نمايد.

براي اعتراض شخص ثالث مدت زمان خالصي در نظر گرفته نشده است و او ‌مي‌تواند هرگاه‌ كه بخواهد به حكم اعتراض نمايد اما‌ نكته مهم اينجاست كه اعتراض او نمي‌تواند از اجراي حكم جلوگيري كند. در برخي موارد نيز اگر اجراي حكم‌ باعث وارد شدن ضرر و زيان‌ جبران ناپذير به شخص ثالث شود او ‌مي‌تواند ضمانت به دادگاه بدهد و در عوض بخواهد كه قبل از اجراي حكم اعتراض او برررسي گردد. اگر اعتراض او صحيح باشد دادگاه تمام حكم يا بخشي از آن را نقض مي‌نمايد.

اعاده دادرسي

اعاده دادرسي نيز ‌مي‌تواند از روش‌‌هاي اعتراض به حكم دادگاه محسوب شود. اين به اين معني است كه حكم صادر شده از طرف دادگاه صحيح نبوده و فرد به اين ‌علت به آن اعتراض ‌مي‌كند كه در صورت درست بودن ‌ادعاي او حكم ‌اجرا نخواهد شد و پرونده دوباره مورد بررسي قرار خواهد گرفت. مواردي كه ‌مي‌توانند به فرد اجازه اعاده دادرسي بدهند به شرح زير هستند:

  • موضوع حكم با درخواست خواهان هماهنگي نداشته باشد.
  • مبلغ تعيين شده بيش از مبلغ خواسته شده توسط خواهان باشد.
  • فرد خواهان و شكايت كننده براي صدور حكم حيله‌‌‌اي به كار برده باشد.
  • حكم صادر شده بر مبني مداركي باشد كه در روز‌‌هاي بعد ثابت شود كه جعلي هستند‌.
  • و…

مهلت اعاده دادرسي براي افراد داخل كشور بيست روز و افراد خارج از كشور دو ماه ‌مي‌باشد كه اگر دادخواست اعاده دادرسي آن‌ها درست باشد حكم اجرا نخواهد شد.

اشتباه قاضي | اعتراض به حكم قطعي

اشتباه قاضي نيز ‌مي‌تواند باعث شود كه فرد حق اعتراض به احكام دادگاه را داشته باشد. در برخي موارد ديده ‌مي‌شود كه قاضي با وجود دانش بسيار زياد در صدور حكم ‌دچار اشتباه شده است كه در اين ‌صورت ‌مي‌بايست اجراي حكم متوقف شود. موارد زير ‌مي‌توانند به فرد حق اعتراض به دليل اشتباه قاضي را بدهند:

  • قاضي و دادگاه مورد نظر براي صدور اين حكم ‌داراي صلاحيت نباشند.
  • قاضي صادر كننده يا قاضي‌‌هاي ديگر متوجه شوند كه حكم اشتباه است.

نكته بسيار مهم: اگر اشتباه قاضي باعث وارد شدن ضرر و زيان به خوانده شود او موظف است كه اين ضرر و زيان را جبران كند و اگر نتواند دولت اين كار را انجام خواهد داد.

سوالات متداول

چرا احكام دادگاه قطعي محسوب ‌مي‌شوند‌‌‌ ؟

احكام دادگاه براي فيصله دادن به دعوا صادر مي‌شوند و بايد پس از مدتي قطعي شوند.

آيا ‌مي‌توان به احكام قطعي دادگاه اعتراض نمود‌‌‌ ؟

بله درصورت وجود برخي شرايط ‌مي‌توان به احكام قطعي دادگاه اعتراض نمود كه در بالا توضيحات كامل‌تر ارائه داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اعتراض به حكم قطعي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اعتراض به حكم قطعي پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ دى ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۶:۰۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نوشتن چك داراي اصولي است كه هر كسي براي دريافت و صدور آن بايد آگاهي لازم را داشته باشد. چك را به عنوان رايج‌ترين سند تجاري مي‌شناسيم. چك بر پايه اعتبار اشخاص رد و بدل مي‌شود، بنابراين نحوه نگارش آن مهم است. چك سندي تاريخ دار است كه دارنده آن با وصول مبلغ چك نزد بانك به طلب خود از صادر‌كننده دست مي‌يابد. با توجه به عرف موجود در ايران، چك عبارت از ورقه‌اي است كه به وسيله آن صادر كننده مبالغي را كه بانك در حساب او نگه داشته، توسط دارنده برداشت مي‌كند يا به بانك دستور مي‌دهد كه آن را به شخص ثالث يا به شخص حامل چك پرداخت كند. سه نفر در جك نقش دارند (صادر كننده، دارنده و بانك). در ادامه به نحوه صحيح نوشتن چك مي‌پردازيم. در صورتي كه در مورد چك با مشكلي مواجه شديد مي‌توانيد از خدمات وكيل كار استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 

مندرجات الزامي هنگام نوشتن چك بايد رعايت كنيد

يك چك بايد مفاد و مندرجاتي را دارا باشد تا از حمايت كامل قانون گذار برخوردار شود. مندرجاتي كه ارزش چك را در حد يك سند تجاري تمام و كمال حفظ مي‌كند از قرار ذيل است. اگر در مورد قوانين مربوط به چك اطلاعات كافي نداريد حتما مقاله مربوط به ماهيت چك را نيز بخوانيد.

اول – داشتن مهر شعبه بانكي

قانون تجارت قيد كلمه چك روي برگه چك را ضروري ندانسته است. اما بالاي هر برگ چك بايد مهر شعبه بانك صادر كننده زده شده باشد. در واقع بانك به هنگام تحويل دسته چك تمام برگ هاي دسته‌چك را مهر مي‌زند. ممكن گاه شعبه سهوا مهر نزده باشد، در اين شرايط مالك دسته‌چك بايد جهت رفع نقص به شعبه بانك صادركننده مراجعه نمايد.

صورت چك كه توسط بانك‌ها به شكل دسته چك ارائه مي‌شود صورتي چاپي است. دسته چك بايد به خود مشتري تحويل داده شود وگرنه بانك مسئول سوء‌استفاده از چك‌هاي متعلق به مشتري است. براي آشنايي بيشتر با اسناد تجاري كليك كنيد.

دوم – درج مبلغ دقيق به هنگان نوشتن چك

بر روي چك بايد مبلغ به رقم و حروف نوشته شود والا چك اعتبار ندارد. دستور پرداخت بايد بدون قيد و شرط باشد اگر در متن چك شرطي براي پرداخت ذكر شده باشد، بانك بدان توجهي نمي‌كند. اگر قيد و شرطي رو چك درج شده باشد تنها دادگاه به آن رسيدگي مي‌كند.

سوم – نام پرداخت كننده

ماده 310 قانون تجارت به اينكه محال‌عليه چك (آنكه بر او حواله شده است)، بايد يك بانك باشد اشاره نكرده است. ولي قانون صدور چك فقط از دارندگان چك‌هايي كه محال‌عليه آن بانك‌ها باشند حمايت مي‌كند. به همين دليل چك‌ها در عمل فقط به بانك‌ها ارائه مي‌شوند. هر بانكي هنگام چاپ دسته‌چك‌ها نام خود را روي آن‌ها قيد مي‌كند.

چهارم – قيد مكان صدور

ماده 311 قانون تجارت به صراحت به اين مورد اشاره كرده است: محل و تاريخ صدور بايد روي چك قيد شود و صادر كننده آن را امضاي نمايد. اگر مكان صدور، روي ورقه چك درج نشده باشد، محل پرداخت همان محل صدور در نظر گرفته مي‌شود. البته، در عمل امروزه مشكلي از اين بابت وجود ندارد. چراكه توسعه شعب مختلف بانك‌ها، وصول مبلغ از هر شعبه‌اي را امكان‌پذير مي‌‌كند.

پنجم – قيد تاريخ صدور

تاريخ صدور چك شامل روز، ماه و سال صدور است. معمولا به حروف و عدد نوشته مي‌شود. اگر به حروف نوشته نشده باشد از اعتبار چك به عنوان سند تجاري كاسته نمي‌شود و به دليل فوري بودن پرداخت چك، تاريخ صدور و تاريخ پرداخت يكي محسوب مي‌شود. البته اين تاريخ بايد به روز و ماه و سال باشد.

ششم – قيد نام دارنده

به موجب ماده 312 قانون تجارت: چك ممكن است در وجه حامل يا شخص معين باشد. بنابراين صدور چك در وجه حامل اشكالي ندارد.

هفتم – امضاي چك | نوشتن چك

اعتبار چك فقط در صورتي است كه به امضاي صادر كننده رسيده باشد. اگر امضاي صادر كننده جعل شده باشد چك باطل است. زيرا چكي كه جعل شده باشد رضايت صادر كننده را ندارد. اگر صادر كننده بتواند جعلي بودن امضا را اثبات كند چك از اعتبار ساقط است.

نكته مهم ديگر داشتن خود امضاست. براي چك داشتن امضا الزامي است و اگر چكي تنها مهر بخورد اعتبار يك سند تجاري را ندارد.

ساير موارد مربوط به تكميل و نوشتن چك

  • حتما جهت جلوگيري از سوء استفاده مبلغ را حتما هم به رقم و هم به حروف بنويسيد.
  • تاريخ چك نيز به حروف حتما درج شود، نوشتن تاريخ به حروف اهميت زيادي دارد.
  • براي بالابردن امنيت چك هميشه از يك رنگ و نوع خودكار استفاده كنيد (روي يك برگ به هيچ عنوان از دو نوع خودكار استفاده نكنيد).
  • اگر چك خط خوردگي داشت، حتما پشت چك قسمت خط خورده را توضيح دهيد و امضا كنيد و اگر خط خوردگي نداشت پشت چك ذكر كنيد بدون خط خوردگي
  • براي جلوگيري از جعل امضا حتما در كنار امضا اسم و تاريخ بزنيد اينگونه احتمال جعل كمتر مي‌شود.
  • سعي كنيد امضاي‌تان خيلي ساده نباشد. برعكس امضاي پيچيده نيز متصدي بانك را گيج مي‌كند.
  • اگر به هر دليلي قرار شد چك را به صادركننده بازگردانيد، اين كار را بدون رسيد و يا تغيير قرار داد انجام ندهيد. چرا كه برگداندن چك به معناي وصول وجه از منابع ديگر است.
  • در صورتي كه چك را بابت قراردادي دريافت يا پرداخت كرده‌ايد، حتما شماره و تاريخ چك را در متن قرارداد ذكر كنيد.
  • براي وصول برخي چك‌ها حتما بايد دو امضا و يا مهر شركت نيز روي برگه چك باشد. بنابراين هنگام صدور و دريافت به اين موارد نيز توجه بفرماييد.
  • در قسمت “در وجه” حتما تا حد امكان نام گيرنده چك به جاي حامل درج شود. در همين قسمت مي‌توانيد بابت ؟ را هم بنويسيد. مثال؛ در وجه آقاي رضايي بابت حقوق آبان 1400
  • هميشه تك برگ چك را هم براي حفظ اطلاعات چك براي خودتان پر كنيد.

ضمانت اجراي مندرجات الزامي

اگر چكي قوانين شكلي مندرج در قانون تجارت را نداشته باشد از حمايت قانوني لازم برخوردار نخواهد بود و ارزششان در حد سند عادي پايين مي‌آيد و ديگر سند تجاري محسوب نخواهند شد. مثلا اگر چكي مبلغ يا صادر كننده يا امضا نداشته باشد از درجه اعتبار ساقط است.

براي آشنايي با چك كيفري مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نوشتن صحيح چك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نوشتن صحيح چك پاسخ دهند .

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ دى ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۴۵:۱۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد مسئوليت ناشي از فعل غير به چه معناست و در چه مواردي كاربرد دارد؟ طبق قاعده هر شخصي مسئول رفتار خود بوده و نبايد به علت فعل يا ترك فعل ديگران مسئول به شمار آيد، لكن اين قاعده در مواردي تخصيص خورده و قانون گذار به دلايلي خاص، شخص را مسئول زيان به وجود آمده از فعل ديگري قرار داده است. در ادامه به بررسي مسئوليت ناشي از فعل غير و هم چنين بررسي مطالب مربوط به آن مي‌پردازيم.

منبع : مسئوليت فعل غير

دلايل به وجود آمدن مسئوليت ناشي از فعل غير

الف – قانونگذار با اين كار خواسته از زيان ديده حمايت كرده و زيان تا حد ممكن در عمل بدون جبران باقي نماند، يعني در مواردي كه غالباً فاعل زيان توان مالي جبران خسارت را ندارد شخص ديگري كه معمولاً مال‌دار است مسئول به شمار آيد.

ب – قانونگذار مسئوليت را به عنوان ابزاري براي تشويق اشخاص به انجام دادن تكليف احتياط و مراقبت و نظارت به كار برده است، براي مثال در مواردي كه فاعل زيان تحت نظارت و مراقبت ديگري اقدام مي‌‌كند، اگر ناظر مسئول خسارت ناشي از رفتار فاعل زيان به شمار آيد به صورت طبيعي در انجام دادن وظيفه‌اش دقت بيشتري مي‌كند و از بروز حادثه تا حد امكان جلوگيري به عمل مي‌آورد.

مسئوليت ناشي از فعل غير در نظام حقوقي ايران

در نظام حقوقي ايران مي‌توان عناويني از مسئوليت ناشي از فعل غير را نام برد كه در واقع مسئوليت ناشي از فعل غير نيست اما چون مباشر خسارت شخص ديگري مي‌باشد در ظاهر به نظر مي‌رسد مسئوليت ناشي از فعل غير است.

ممكن است برخي مصاديق مانند مسئوليت سرپرست صغير و مجنون در واقع مسئوليت خاص و ناشي از فعل غير نباشد؛ لكن در اين موارد به هر حال مقررات خاصي وجود داشته و از اين رو اين مسئوليت‌ها خاص تلقي مي‌شوند.

البته درباره دولت به عنوان يك شخص حقوقي اگر طبق نظريه ركن و يا نمايندگي ارگانيك عمل شود ديگر نمي‌توان مسئوليت دولت براي جبران خسارت به وجود آمده از خطاي كارمندان را مسئوليت ناشي از فعل غير دانست؛ به دليل اين كه طبق اين نظريه، كارمندان دولت اندام‌هاي آن محسوب شده و اگر خطايي رخ دهد در واقع اين دولت است كه مرتكب خطا شده است.

مهم ترين مسئوليت‌هاي ناشي از فعل غير

1 – مسئوليت كارفرما نسبت به خسارات ناشي از فعل كارگران

مسئوليت كارفرما در قبال خسارت ناشي از فعل يا ترك فعل كارگران را به دو بخش مي‌توان تقسيم كرد.

گاهي خسارت به خود كارگران وارد مي‌شود و گاه به اشخاص ثالث آسيب مي‌رسد. بر طبق قانون تامين اجتماعي، كارگران بايد در قبال حوادث و بيماري‌ها بيمه شوند و كارفرما بايد به اين تكليف عمل نمايد و بيمه نكردن كارگر سبب رفع مسئوليت سازمان تامين اجتماعي براي جبران ضرر‌هاي وارد به كارگران به علت حوادث ناشي از كار نخواهد بود.

اما درباره خساراتي كه به اشخاص ثالث مي‌رسد طبق ماده ۱۲ قانون مسئوليت مدني، كارفرماياني كه مشمول قانون كارند مسئول جبران خساراتي هستند كه از طرف كاركنان اداري و يا كارگران آن در حين انجام كار يا به مناسبت آن وارد گشته، مگر اين كه محرز شود تمام احتياط‌هايي كه اوضاع و احوال قضيه ايجاب نموده، رعيت شده يا اين كه اگر احتياط‌هاي مزبور  رعايت مي‌شده باز هم زيان وارد مي‌شده است. كارفرما حق دارد به وارد كننده خسارت در صورتي كه مطابق قانون مسئول باشد رجوع كند.

2 – مسئوليت دولت و موسسات عمومي

طبق ماده ۱۱ قانون مسئوليت مدني كارمندان دولت و شهرداري‌ها و موسسات وابسته به آن‌ها كه حين انجام وظيفه عمداً يا در نتيجه بي‌احتياطي، به اشخاص خسارت بزنند شخصاً مسئول جبران خسارت وارده مي‌باشند، ولي هرگاه خسارات وارده مستند به عمل آنان نباشد و به علت نقص وسايل ادارات و موسسات مزبور ايجاد گردد، در اين صورت جبران خسارت بر عهده اداره يا موسسه مربوطه قرار مي‌گيرد؛ ولي در مورد اعمال حاكميت دولت، هر گاه اقداماتي كه بر حسب ضرورت و براي تامين منافع اجتماعي، طبق قانون به عمل بيايد و موجب ضرر ديگري بشود، پرداخت خسارت منتفي است.

3 – مسئوليت سرپرست نسبت به فعل صغير و مجنون

طبق ماده ۷ قانون مسئوليت مدني كسي كه نگهداري يا مواظبت مجنون يا صغير، به موجب قانون يا قرارداد، بر عهده‌اش قرار گرفته در صورت تقصير در نگهداري يا مراقبت، مسئول جبران زيان وارده از ناحيه مجنون يا صغير مي‌باشد و در صورتي كه استطاعت جبران تمام يا قسمتي از زيان وارده را نداشته باشد، از مال مجنون يا صغير، زيان جبران انجام مي‌پذيرد و در هر صورت جبران زيان بايد به نحوي انجام شود كه موجب عسرت و تنگدستي جبران كننده زيان نشود.

4 – مسئوليت متصدي حمل و نقل نسبت به فعل ديگران

طبق ماده ۳۸۸ قانون تجارت متصدي حمل و نقل مسئول حوادثي مي‌باشد كه براي اموال حمل شده در مدت حمل و نقل ايجاد مي‌شود. اگر از فردي خواسته شود كه كالايي را حمل كند و به آن آسيبي برسد حود فرد مسئول است و اين مسئوليت مستقيم است. اما اگر اين فرد شخص ديگري را مامور حمل نمايد و كالا آسيب ببيند آمر باز هم مسئول است اما حق رجوع به حمل كننده‌اي كه زيان را وارد آورده دارد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مسئوليت فعل غير، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مسئوليت فعل غير پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مسئوليت فعل غير،
موضوع:
[ ۱ دى ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۰:۲۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

قانونگذاران كشور ما براي اينكه از بروز اختلاف و دعاوي ميان كارگر و كارفرما جلوگيري كنند و از حقوق آنان در برابر هم دفاع نمايند قانون كار را وضع نموده‌اند. در قانون كار كشور ما براي حمايت از كارگران چند نوع ‌‌‌مر‌خصي مد نظر گرفته شده است تا كارگر بتواند از آن‌ها استفاده كند. يكي از انواع ‌‌‌مر‌خصي‌هاي مندرج در قانون كار مرخصي حج واجب مي‌باشد كه شرايط به خصوصي دارد. در ادامه توضيحات مفصلي را در اين مورد خدمتتان ارائه نموده‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

منبع : مرخصي حج

مرخصي حج واجب چيست ؟

همانطور كه در بالا گفته شد ‌‌‌مر‌خصي حج واجب يكي از انواع ‌‌‌مر‌خصي‌هاي قانون كار مي‌باشد كه قوانين و شرايط به خصوص خود را دارد. از آنجايي كه رفتن ‌به خانه خدا و انجام فريضه حج تحت شرايطي بر مسلمانان واجب مي‌گردد قانونگذاران ‌‌‌مر‌خصي حج واجب را براي كارگران در نظر گرفته‌اند تا هر فرد بتواند تكليف ديني خود را به جا آورد. مدت زمان استفاده از اين نوع ‌‌‌مر‌خصي در تمام سال‌هاي كاري يك كارگر يك ماه مي‌باشد.

شرايط دريافت مرخصي حج واجب

براي دريافت حج واجب از كارفرما مي‌بايست كارگر برخي شرايط را رعايت كند تا بتواند به راحتي از اين ‌‌‌مر‌خصي استفاده كند. شرايط دريافت ‌‌‌مر‌خصي حج واجب به شرح زير مي‌باشد:

  • تمامي ‌مشمولين قانون كار مي‌توانند از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كنند.
  • كارگر مي‌بايست براي دريافت ‌‌‌مر‌خصي حج واجب حتما به سفر حج واجب برود و حج او نبايد مستحب باشد زيرا براي حج مستحب او ‌‌‌مر‌خصي داده نمي‌شود.
  • هر كارگر در طول مدت كاري خود تنها يك بار مي‌تواند از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كند.
  • ‌‌‌مر‌خصي حج واجب به مدت يك ماه مي‌باشد و اگر كارگر بخواهد بيش از يك ماه ‌‌‌مر‌خصي بگيرد مي‌بايست با كارفرما توافق كند زيرا قانون كار مدت زمان اين نوع ‌‌‌مر‌خصي را بيش از يك ماه در نظر نگرفته است.
  • هر كارگر در سال يك ماه ‌‌‌مر‌خصي با حقوق دارد كه مي‌تواند از اين ‌‌‌مر‌خصي‌هايش براي به جا آوردن حج واجب استفاده كند اما اگر ‌‌‌مر‌خصي‌هاي استحقاقي او به اتمام رسيده باشد ‌‌‌مر‌خصي حج واجب او بدون حقوق او خواهد بود.

نكته: چنانچه فرد به شرايط بالا عمل نكند و براي يك مدت طولاني كار را ترك كند و به بهانه ‌‌‌مر‌خصي حج واجب سر كار نيايد يا بدون توافق كارفرما به حج مستحب برود براي كارفرما حق فسخ ايجاد مي‌شود و كارفرما مي‌تواند به همين دليل قرارداد كار را فسخ نمايد. پس بهتر است كارگر براي دريافت اين نوع ‌‌‌مر‌خصي حتما شرايطي را رعايت كند و با كارفرماي خود به توافق برسد.

سوالات متداول

مدت زمان ‌‌‌مر‌خصي حج واجب در قانون كار چقدر است ؟

مدت زمان حج واجب در قانون كار يك ماه مي‌باشد كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آمده است.

چند بار مي‌توان از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كرد ؟

هر كارگر در طول تمام سال‌هاي كاري خود تنها يك بار مي‌تواند از ‌‌‌مر‌خصي حج واجب استفاده كند. 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرخصي حج واجب، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرخصي حج واجب پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرخصي حج،
موضوع:
[ ۱ دى ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۸:۴۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی