مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

 

 

1-رأي غيابي| طلاق غيابي

هر دعوايي كه در دادگاه مطرح مي شود دو طرف دارد خواهان و خوانده اگر خواهان به دادگاه مراجعه كند و دعوا را عليه خوانده مطرح نمايد دادگاه به منظور اطلاع دادن به خوانده از وجود چنين دعوايي براي او ابلاغيه صادر مي كند حال اگر اين ابلاغيه به هر دليلي به دست خوانده نرسيده باشد و خوانده در جلسه دادگاه نيز حضور پيدا نكند، در نتيجه در اين دادگاه خوانده محكوم مي شود، و اين رأي، رأي غيابي خواهد بود.

2-زماني كه خواهان مرد است| طلاق غيابي

در ماده ۱۱۳۳ قانون مدني بيان شده است كه  (مرد مي تواند با رعايت شرايط مقرر در اين قانون با مراجعه به دادگاه تقاضاي طلاق همسرش را بنمايد.)  مطابق اين ماده حق طلاق در قانون مدني به مرد داده شده است بنابراين اگر زوجه يعني زن در دادگاه حاضر نشود دادگاه رأي طلاق را به نفع مرد صادر مي‌كند توجه كنيد كه رأي طلاق صادر مي شود اما مرد براي اينكه بتواند اين طلاق را ثبت كند بايد تمام حقوق مالي زن را تأمين كند و اگر به هر دليلي رأي دادگاه رأي غيابي باشد زن در مدت ۲۰ روز مي تواند واخواهي كند، واخواهي به معناي اعتراض شخصي مي باشد كه دادگاه او را محكوم عليه تشخيص داده در حالي كه او غايب بوده است.

3-زماني كه خواهان زن است| طلاق غيابي

اگر زن به دادگاه مراجعه كند و عليه زوج در خصوص طلاق اقامه دعوا نمايد بايد بتواند در دادگاه دلايل خود را مطابق قانون ثابت كند زيرا همانطور كه بيان شد حق طلاق در قانون مدني در ماده ۱۱۳۳ به مرد داده شده است بنابراين درخواست طلاق  بايد براساس دلايل موجهي باشد در اين صورت براي خوانده  ابلاغيه صادر مي شود و اگر ابلاغيه  به هر دليلي به دست مرد نرسد و او  در جلسه دادگاه حضور پيدا نكند و لايحه خود را ارائه ندهد رأي دادگاه رأي غيابي خواهد بود. در تبصره ماده ۱۱۳۳ قانون مدني بيان شده است كه (زن نيز مي تواند با وجود شرايط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) اين قانون، از دادگاه تقاضاي طلاق نمايد.) حال به بررسي اين مواد قانوني مي پردازيم.

4-مواد قانوني مرتبط| طلاق غيابي

ماده ۱۱۱۹ قانون مدني  بيان مي كند كه (طرفين عقد ازدواج مي توانند هر شرطي كه مخالف با مقتضاي عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج يا عقد لازم ديگر بنمايند مثل اينكه شرط شود هر گاه شوهر زن ديگر بگيرد يا درمدت معيني غائب شود يا ترك انفاق نمايد يا بر عليه حيات زن سوء قصد كند يا سوء رفتاري نمايد كه‌ زندگاني آن ها با يكديگر غير قابل تحمل شود زن وكيل و وكيل در توكيل باشد كه پس از اثبات تحقق شرط در محكمه و صدور حكم نهائي خود را مطلقه‌ سازد.) منظور اين ماده شروط  ضمن عقد و وكالت دادن به زن در طلاق است .

درخواست طلاق از سوي زن

از ديگر مواد قانوني مرتبط  با طلاق غيابي ماده  ۱۱۲۹ قانون مدني است كه به اين شرح  مي باشد (در صورت استنكاف شوهر از دادن نفقه و عدم امكان اجراء حكم محكمه و الزام او به دادن نفقه، زن مي‌ تواند براي طلاق به حاكم ‌رجوع كند و حاكم شوهر او را اجبار به طلاق مينمايد ‌همچنين است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.) اين ماده مربوط پرداخت نكردن نفقه مي باشد چه از روي ناتواني چه زماني كه مرد از پرداخت آن درصورت استطاعت مالي امتناع مي كند.

امكان فسخ نكاح

ماده ۱۱۳۰ قانون مدني به نكته اي اشاره مي كند كه در مبحث طلاق غيابي از اهميت به سزايي برخوردار مي باشد به اين شرح كه (در صورتي كه دوام زوجيت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وي مي‌تواند به حاكم شرع مراجعه و تقاضاي طلاق كند. چنان چه عسر و حرج مذكور در محكمه ثابت شود، دادگاه مي‌تواند زوج را اجبار به طلاق نمايد و در صورتي كه اجبار ميسر نباشد زوجه به اذن حاكم شرع طلاق داده مي‌شود.

عسر و حرج موضوع اين ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعيتي كه ادامه‌ي زندگي را براي زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشكل باشد و موارد ذيل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصاديق عسر و حرج محسوب مي‌گردد:

۱- ترك زندگي خانوادگي توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالي و يا نه ماه متناوب در مدت يك سال بدون عذر موجه.
۲- اعتياد زوج به يكي از انواع مواد مخدر و يا ابتلا وي به مشروبات الكلي كه به اساس زندگي خانوادگي خلل وارد آورد و امتناع يا عدم امكان الزام وي به ترك آن در مدتي كه به تشخيص پزشك براي ترك اعتياد لازم بوده است. در صورتي كه زوج به تعهد خود عمل ننمايد و يا پس از ترك، مجدداً به مصرف موارد مذكور روي آورد، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد.
۳- محكوميت قطعي زوج به حبس پنج سال يا بيشتر.
۴- ضرب و شتم يا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج كه عرفاً با توجه به وضعيت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلاي زوج به بيماري‌هاي صعب‌العلاج رواني يا ساري يا هر عارضه‌ي صعب‌العلاج ديگري كه زندگي مشترك را مختل نمايد.

موارد مندرج در اين ماده مانع از آن نيست كه دادگاه در ساير مواردي كه عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حكم طلاق صادر نمايد.) با استناد به مطالبي كه بيان شد و با بهره بردن از مشاوره هاي حقوقي مي توانيد فرايند طلاق غيابي را با سهولت پشت سر بگذاريد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه طلاق مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع » طلاق غيابي |‌ نحوه، شرايط و حقوق زن و مرد در طلاق غيابي | راهنماي كامل

امتیاز:
بازدید:
برچسب: طلاق غيابي،
موضوع:
[ ۱۹ تير ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۵۸:۵۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 10
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی