مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

بحثي كه در اين مقاله به آن مي‌پردازيم قاعده تلف مبيع قبل از قبض مي‌باشد. زماني كه عقدي منعقد مي‌شود و تسليم صورت مي‌گيرد آثاري پديد مي‌آيد. در واقع اين آثار از آثار تسليم هستند. يكي از اين آثار و مهم‌ترين آن‌ها انتقال ضمان معاوضي مي‌باشد. موضوع بحث ما ضمان معاوضي است كه در صورت تلف مبيع قبل از قبض چه بايد كرد؟ در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

lمنبع : ضمان معاوضي |شرايط اعمال قاعده تلف مبيع قبل از قبض

ضمان معاوضي

از آثار ضمان معاوضي همان قاعده تلف مبيع قبل از قبض است. حال بايد بدانيم كه اين قاعده از چه چيزي صحبت مي‌كند. در واقع اين قاعده از اين موضوع صحبت مي‌كند كه اگر بيعي منعقد شد اما مبيع اين بيع تسليم نشد و در اين ميان تلف شد مسئوليت آن با شخص بايع است. حال توجه كنيد كه اگر تلفي كه در خصوص مبيع اتفاق افتاده است بدون تقصير بايع باشد بيع منفسخ مي‌شود يا به عبارت ديگر عقد به هم مي‌خورد و ثمني كه مشتري پرداخت كرده است به او برمي‌گردد.

شرايط اعمال اين قاعده | ضمان معاوضي

اولين شرطي كه آن را مورد بررسي قرار مي‌دهيم در خصوص مبيع است. بايد توجه كنيم كه قاعده تلف مبيع قبل از قبض در خصوص مبيع كلي جاري نمي‌شود بنابراين مبيعي كه مورد نظر ماست بايد عين معين و يا كلي در معين باشد.

همچنين بايد توجه كنيم كه همانطور كه در مقدمه بيان شد براي جاري شدن چنين قاعده‌اي تلف محقق شده بايد قبل از قبض باشد. به عبارت ديگر تلف زماني محقق شده باشد كه هنوز مبيع به مشتري تسليم نشده است. به محض اينكه تسليم به مشتري صورت مي‌گيرد ضمان معاوضي به او منتقل مي‌شود و اگر تلفي محقق شود ديگر مسئوليتش با بايع نمي‌باشد. اما اگر تسليم به مشتري صورت بگيرد و در زمان خيارات مختص به مشتري يعني خيار مجلس حيوان و شرط تلفي در خصوص مبيع اتفاق افتد در اين حالت باز هم شخصي كه مسئول است شخص بايع مي‌باشد.

گاهي اوقات نيز ممكن است بايع براي تسليم مبيع به مشتري رجوع كند ولي مشتري مبيع را از اون نگيرد و در واقع از قبض مبيع امتناع كند در اين حالت فروشنده بايد به حاكم رجوع كند و مبيع مورد بحث را به او تحويل دهد. در اين صورت اگر تلفي محقق شود ديگر مسئوليتش با بايع نيست.

فرض‌هايي كه براي قاعده تلف مبيع قبل از قبض قابل تصور مي‌باشد

ممكن است تلفي كه محقق شده است توسط مشتري انجام شده باشد در صورتي كه چنين حالتي اتفاق بيفتد ديگر شخص بايع يعني همان فروشنده در اين خصوص مسئوليتي ندارد.

موقعيتي را تصور كنيد كه همچنان زمان تسليم مبيع فرا نرسيده است اما تلف مبيع رخ دهد و تلفي كه محقق شده با تقصير بايع انجام شده است. بايد توجه كنيم كه در اين فرض هم قاعده تلف مبيع قبل از قبض جاري نمي‌شود چرا كه پيشتر بيان كرديم زماني اين قاعده جاري مي‌شود كه تلف بدون تقصير محقق شود، در صورتي كه با تقصير بايع تلف در خصوص مبيع محقق شود بايع مسئول است و بايد مثل يا قيمت را به مشتري پرداخت كند منظور از مثل، مثل مبيع تلف شده مي‌باشد.

تلف بدون تقصير بايع |ضمان معاوضي

موقعيتي را تصور كنيد كه موعد تسليم مي‌شود و مطابق تعهداتي كه انجام شده است بايع موظف است كه مبيع را به مشتري تسليم كند. حال اگر مشتري در چنين موقعيتي به بايع مراجعه كند و از او بخواهد كه مبيع را به او تسليم كند و بايع از انجام تعهد خود و تسليم مبيع خودداري نمايد و از قضا مبيعي كه در دست بايع است تلف شود اما اين تلف ناشي از تقصير بايع نباشد بايد بيان كرد كه در صورت تحقق چنين موقعيتي مي‌توان دو حالت را در نظر گرفت: يكي اينكه قاعده تلف مبيع قبل از قبض را جاري كرد و به تبع جاري كردن چنين قاعده‌اي عقد منعقد شده منفسخ مي‌شود و ثمني كه مشتري پرداخت كرده است به او مسترد مي‌شود و حالت ديگر اين است كه قيمت يا مثل مالي كه تلف شده است به مشتري پرداخت شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضمان معاوضي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضمان معاوضي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

lمنبع : ضمان معاوضي |شرايط اعمال قاعده تلف مبيع قبل از قبض


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۳:۱۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هر شخصي مي‌خواهد در پرونده حقوقي كه طرح كرده است يا عليه او طرح شده، موفق و پيروز شود بنابراين تمام روش‌هاي حقوقي را بايد به كار گيرد تا پيروز شود. يكي از اين روش‌ها كه اصولا در جلسه اول دادرسي مي‌توان از آن استفاده كرد، ايرادات حقوقي است. به اين شرح كه در صورت طرح هر كدام از اين ايرادات، قاضي موظف به رسيدگي به ايراد است و تكليف پرونده را مشخص مي‌كند. در صورتي كه اين ايرادات در زمان درست خود طرح شوند قاضي پرونده حتي نمي‌تواند به ماهيت پرونده ورود پيدا كند و قبل از ماهيت بايد به آن رسيدگي و اتخاذ تصميم كند. در اين مقاله سعي كرده‌ايم به ايرادات رسيدگي به دعوا بپردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : ايرادات و موانع رسيدگي به دعوا در آيين دادرسي مدني

دفاعيات خوانده

منظور هر روش دفاعي است كه خوانده از آن براي شكست دعواي خواهان استفاده مي‌كند، اقسام دفاعيات عبارت است از:

۱- دفاع ماهوي.

هر ‌دفاعي كه مستقيما عليه اصل ادعاي خواهان مطرح شود تا اساس ادعاي خواهان را منتفي كند، دفاع ماهوي است. مثل دفاعيات ناظر به انحلال عقد (اقاله، فسخ، انفساخ ).

۲- دفاع شكلي( ايراد).

خوانده بدون آنكه خود را درگير دفاع در خصوص ماهيت پرونده كند با خرده‌گيري از شيوه طرح دعوا، دعوا را به دليل ايرادات شكلي با قراري مانند قرار رد دعوا مواجه مي‌كند.

۳- دعواي متقابل دعوايي از جانب خوانده عليه خواهان كه با دعواي اصلي مرتبط يا هم منشا باشد.

 

اقسام ايرادات رسيدگي به دعوا از حيث تاثير

ايرادات از حيث تاثيري كه در سرنوشت دعوا دارد داراي اقسام ذيل است:

۱-ايراداتي كه صرفا موجب تغيير در مرجع رسيدگي به دعوا مي‌شود كه عبارت است از:

الف) ايراد عدم صلاحيت ذاتي يا محلي.

ب) ايراد امر مطروحه.

ج) ايراد رد دادرس.

۲- ايراداتي كه موجب ايجاد مانع موقت در جريان رسيدگي به ادعاي خواهان مي‌شود. اين ايرادات عبارت است از:

الف) ايراد عدم اهليت خواهان.

ب) ايراد عدم احراز سمت.

۳- ايراداتي كه موجب ايجاد مانع دائم در جريان رسيدگي به ادعاي خواهان مي‌شود مانند ايرادات ذيل:

الف) ايراد مشروع نبودن مورد دعوا.

ب) ايراد عدم ذي نفعي خواهان.

پ) ايراد طرح دعوا خارج از موعد قانوني.

ج) ايراد امر مختومه.

د) ايراد عدم توجه دعوا به خوانده.

ز) ايراد عدم ترتب اثر قانوني بر دعوا.

ث) ايراد عدم جزميت دعوا.

 

ايراد عدم صلاحيت | ايرادات رسيدگي به دعوا

عدم صلاحيت ذاتي دادگاه در هر صورت موجب نقض راي در مرحله تجديد‌نظر و فرجام است. در حاليكه عدم صلاحيت محلي در مرحله‌ تجديد‌نظر به طور مطلق ولي در مرحله فرجام فقط در صورت ايراد نسبت به آن، موجب نقض راي است.

توصيه مي‌كنيم مقاله صلاحيت ذاتي را مطالعه نماييد.

ايراد امر مطروحه | ايرادات رسيدگي به دعوا

در صورتي به يك پرونده ايراد امر مطروحه وارد است كه سابقا همان دعوا يا دعوايي مشابه با آن طرح شده و تحت رسيدگي باشد البته به شرطي كه دعواي سابق منطبق بر دعواي فعلي بوده و داراي وحدت اصحاب باشند.

ايراد عدم اهليت خواهان

هرشخص براي طرح دعوا نياز به همان درجه‌اي از اهليت دارد كه براي انجام اصل موضوع عمل لازم است در غير اين صورت دعوا با ايراد عدم اهليت خواهان مواجه است البته منظور از اهليت، اهليت استيفا است.

توصيه مي‌كنيم مقاله عدم اهليت خواهان و خوانده را مطالعه نماييد.

ايراد عدم احراز سمت

دعوا در صورتي قابل رسيدگي است كه از جانب يكي از اشخاص ذيل طرح شده باشد:

۱-اصيل.

۲-قائم مقام.

۳- نماينده.

اگر شخصي غير از اصيل اقدام به طرح دعوا كرده باشد بايد سمت او توسط دادگاه احراز شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله عدم احراز سمت را مطالعه نماييد.

ايراد امر مختومه

اگر قبلا به دعوايي رسيدگي و راي صادر شده باشد نتيجه رسيدگي سابق داراي اعتبار امر مختومه مي‌شود. يعني رسيدگي مجرد به آن پرونده امكان پذير نيست حتي اگر قاضي كه پرونده به شعبه او ارجاع شده است راي قبلي را خلاف قانون بداند.

توصيه مي‌كنيم مقاله امر مختومه را مطالعه نماييد.

ايراد عدم ترتب اثر قانوني بر دعوا

يعني اگر حتي در فرضي كه قاضي وارد ماهيت دعوا شود و در ماهيت ادعاي خواهان را صحيح بداند باز هم هيچ اثر قانوني بر ادعاي خواهان مترتب نباشد.

ايراد عدم مشروعيت موضوع دعوا

منظور آن است كه موضوع دعوا يا همان خواسته دعوا مال يا امري نامشروع باشد. 

ايراد عدم ذي نفعي خواهان | ايرادات

منظور از ذي نفعي خواهان آن است كه در فرضي كه خواسته او اثبات شود نفعي مستقيم به وي برسد.

اين ايراد بدين معنا است كه حتي اگر ادعاي خواهان صحيح باشد هيچ نفع مستقيمي به او نمي‌رسد.

توصيه مي‌كنيم مقاله ايراد بي نفعي خواهان را مطالعه نماييد.

ايراد عدم جزميت دعوا | ايرادات رسيدگي به دعوا

يعني خواسته دعوا بين دو يا چند چيز مردد باشد.

ايراد طرح دعوا خارج از موعد قانوني | ايرادات

قانونگذار براي طرح برخي از دعاويي مواعد خاصي را مقرر كرده است اين ايراد بدين معني است كه دعوايي خارج از مواعد مقرر شده طرح شده باشد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ايرادات و موانع رسيدگي به دعوا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ايرادات و موانع رسيدگي به دعوا پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : ايرادات و موانع رسيدگي به دعوا در آيين دادرسي مدني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۱:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد عقد صلح چيست ؟ موضوع مورد بحث ما در اين مقاله بررسي عقد صلح مي‌باشد. فقها در فقه به عقد صلح انفع عقود يا سيد العقود مي‌گويند. به سبب ويژگي‌هاي منحصر به فرد آن، صلح را مي‌توان در معاني متفاوتي در نظر گرفت. به عنوان مثال كاربرد آن در خاتمه دادن به دعوا را مي‌توان مورد نظر قرارداد و يا مي‌توان از آن براي انجام معامله استفاده كرد. طرفين اين عقد عبارتند از مصالح متصالح و موضوع صلح. در ادامه به بررسي ويژگي‌هاي عقد صلح و هم چنين شرايط انعقاد آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : عقد صلح چيست

ويژگي‌هاي عقد صلح | صلح چيست

در قانون مدني اين امكان وجود دارد كه از قالب صلح براي انعقاد يك معامله استفاده شود يا به عبارت ديگر صلح ابتدايي محقق شود. صلح مي‌تواند قائم مقام هر عقدي قرار بگيرد يا به عبارت ديگر هر عقدي مي‌تواند در قالب صلح واقع شود اما بايد به اين نكته توجه داشت كه در صورت تحقق چنين حالتي صرف نظر از نتيجه عقد آثار و احكام آن همان آثار و احكام اين عقد است.

اگر بخواهيم اين موضوع را ساده‌تر بيان كنيم بايد موقعيتي را تصور كنيم كه عقد بيع را در قالب صلح منعقد مي‌كنيم. به اين معني كه يك مال را در برابر يك عوض به تمليك ديگري در مي‌آوريم اما از قالب صلح استفاده مي‌كنيم. در اين صورت نتيجه اين عقد تمليك است كه همان نتيجه عقد بيع مي‌باشد اما آثار و احكام اين عقد آثار و احكام عقد صلح است. به عنوان مثال حق شفعه در چنين عقدي راه ندارد.

عقد صلح‌ يك عقد لازم است حتي اگر يك عقد‌ جايز در قالب عقد صلح واقع بشود همچنان عقد ‌صلح يك عقد لازم باقي مي‌ماند.

توصيه مي‌كنيم مقاله صلح عمري را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله نمونه قرارداد صلح عمري را مطالعه نماييد.

شرايطي كه براي انعقاد عقد صلح لازم است | صلح چيست

همانطور كه پيشتر اشاره شد صلح از عقود است. بنابراين بايد شرايط صحت معامله در خصوص صلح نيز رعايت شود. يكي از شرايط اساسي صحت معامله اين است كه طرفين عقد‌ بايد هر دو قاصد باشند و هم چنين بايد توجه كرد كه عقد ‌صلح‌ از زماني كه منعقد مي‌شود داراي اثر است.
يكي ديگر از شرايط اساسي صحت معاملات داشتن اهليت است و ما مي‌دانيم كه اهليت بر دو نوع است اهليت تمتع و اهليت استيفا. اهليت تمتع اهليت برخوردار شدن از يك حق است و اهليت استيفا به معني اجرا و اعمال آن حق است.

آثار عقد صلح

در تعريفي كه از صلح ارائه شده است به اين نكته اشاره شده كه صلح هم مي‌تواند منازعه موجود را رفع كند و هم مي‌تواند از وقوع منازعه احتمالي در آينده جلوگيري كند. به عبارت ديگر دو شريك مي‌توانند در خصوص منازعات احتمالي آينده با يكديگر صلح كنند اما بايد به اين نكته توجه شود كه منشا منازعات احتمالي آينده بايد قبلاً شكل گرفته باشد.

ممكن است دعوايي مطرح شده باشد و طرف دعوا ادعاي طرف مقابل را انكار كرده باشد و سپس در خصوص اين دعوا صلح واقع شود. سوالي كه در اينجا مطرح مي‌شود اين است كه اگر در ابتدا يك ادعا انكار شود سپس در خصوص آن صلح محقق شود در اين صورت آيا اين صلح در واقع اقرار به حق است يا خير در پاسخ به اين سوال بايد بيان كنيم كه اين صلح به منزله اقرار نيست.

آثار صلح نسبت به ثالث

صلح نسبت به اشخاص ثالث نيز مي‌تواند داراي آثاري باشد يكي از مصاديق آن همان حق شفعه است كه پيشتر به آن اشاره شد و ديگر مصداق آن به اين شرح است كه ممكن است شخص الف پول را به شخص ب بدهد و به او بگويد از محل اين پول تا زماني كه او در قيد حيات است ماهانه مبلغي را به او بپردازد و زماني كه او از دنيا رفت اين مبلغ را به ورثه او بپردازد. همانطور كه در اين مثال مشاهده مي‌كنيد اين مثال مبناي بيمه عمر است كه از مصاديق آثار ‌صلح نسبت به ثالث به شمار مي‌رود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص صلح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون صلح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عقد صلح چيست،
موضوع:
[ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۱۳:۰۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در قوانين حقوقي‌‌ كشور ما براي هر نوع جرمي مجازات‌‌ به خصوصي در نظر گرفته شده است. براي مثال فردي كه از پرداخت بدهي‌هاي خود امتناع ‌‌مي‌كند توقيف اموال ‌‌مي‌شود و يا به زندان ‌‌مي‌رود. قصاص نفس نيز يكي از انواع مجازات‌هاي ذكر شده در قوانين حقوقي كشور ما ‌‌مي‌باشد. در ادامه در مورد قصاص نفس و نحوه اجراي آن توضيحات كاملي را خدمتتان بيان نموده‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : اجراي قصاص نفس

قصاص نفس چيست‌‌ ؟

همانطور كه در بالا گفته شد براي هر نوع جر‌‌مي‌ مجازاتي در نظر گرفته ‌‌مي‌شود و قصاص نفس نيز يكي از انواع مجازات‌ها به حساب ‌‌مي‌آيد. هرگاه فردي به ديگري آسيبي عمدي برساند كه اين آسيب باعث مرگ ‌او شود در صورتي‌‌ كه اولياي مقتول از فرد شكايت كنند دادگاه حكم قصاص نفس را براي او صادر ‌‌مي‌كند. حكم قصاص نفس حكمي است كه طي انجام‌‌ آن فرد اعدام شده و جان خود را از دست ‌‌مي‌دهد. حكم قصاص نفس در صورتي صادر ‌‌مي‌شود كه به دادگاه ثابت شود فرد از روي عمد اين كار را انجام داده است‌‌ و در غير‌‌ اين صورت احكام ديگري‌‌ صادر خواهد گرديد.

 

شرايط و نحوه اجراي حكم قصاص نفس

اجراي حكم قصاص نفس نيز داراي شرايط و قوانين خاص خود ‌‌مي‌باشد و ‌‌مي‌بايست براي اجراي اين‌ حكم‌ به تمام اين قوانين توجه‌ نمود. طبق قانون كشور ما قصاص نفس بايد به گونه‌‌اي صورت بگيرد كه فرد كمترين درد را بكشد و دچار آزار‌هاي شديد فيزيكي نشود. براي مثال اگر زني كه باردار است به قصاص‌‌ محكوم شود طبق قانون اجراي حكم قصاص او تا زمان وضع حمل بايد به تعويق بيفتد.

حتي اگر بعد از به دنيا آمدن فرزند دادگاه تشخيص دهد كه قصاص‌‌ زن باعث از دست رفتن نوزاد يا وارد شدن آسيب به او ‌‌مي‌شود باز هم اجراي حكم قصاص نفس به تعويق افتاده و حتي ممكن است تا دو سالگي فرزند نيز عقب بيفتد. پس مهم‌ترين شرط اجراي حكم قصاص نفس اين است كه به قاتل‌‌ يا ديگري آسيب زيادي وارد نشود. پس از اينكه اولياي دم يا پدر و مادر مقتول تفاضل ديه ( در صورت وجود) را پرداخت كردند حكم به راحتي اجرا ‌‌مي‌شود اما در زمان اجراي حكم نيز بايد به قوانين توجه نمود.

 

به وجود آمدن شرايط اجراي قصاص عضو اولياي دم

همانطور كه در بالا‌‌ گفته شد در زمان اجراي حكم نبايد به قاتل آسيب فيزيكي شديدي برسد اما اگر قاتل به روش‌هاي نادرستي قصاص شود و آسيب فيزيكي ببيند تحت شرايطي او يا خانواده‌اش مي‌توانند خواستار قصاص عضو اولياي دم مقتول شوند اما اين در صورتي است كه بيم تلف شدن اولياي دم وجود نداشته باشد. در صورتي كه قاتل پس از قصاص زنده بماند و خانواده‌‌ مقتول خواهان‌‌ قصاص دوباره او نشوند حق درخواست قصاص عضو نيز از قاتل سلب خواهد گرديد. اما اگر اولياي دم خواهان‌‌ اجراي دوباره حكم قصاص نفس شوند قاتل ‌‌مي‌تواند قبل از اجراي حكم خواستار قصاص عضو آن‌ها شود‌‌ و پس از مرگش نيز خانواده‌اش ‌‌مي‌توانند اين حق را مطالبه كنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اجر‌اي قصاص نفس، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اجر‌اي قصاص نفس پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

حكم قصاص نفس به چه دليل صادر ‌‌مي‌شود‌‌ ؟

هرگاه فردي از روي عمد ديگري را به قتل برساند حكم قصاص نفس براي او صادر ‌‌مي‌شود.

اگر زن باردار به قصاص نفس محكوم شود‌ تكليف چيست‌‌ ؟

اگر زن‌ باردار به قصاص نفس محكوم شود ‌‌مي‌بايست اجراي حكم تا زمان فارغ شدن او به تعويق بيفتد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب:  اجراي قصاص نفس،
موضوع:
[ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۱۱:۴۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد خيارات حقوقي به چه معنا هستند و به چند دسته تقسيم مي‌شوند؟ خيارات جمع خيار بوده و به اختياري گويند كه به موجب قانون براي طرفين قرارداد در خصوص بر هم زدن و فسخ معامله داده شده است. پس خيارات به معناي همان اختيار فسخي است كه در قانون وجود دارد. بنابراين وقتي كه بند ( اسقاط كافه خيارات ) را امضاء كنيد همه اختيارات فسخي كه در قانون براي شما در نظر گرفته شده است از بين مي‌رود. در ادامه به بررسي بيشتر انواع خيارات و معرفي آنان مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : خيارات قانوني

انواع خيارات قانوني

انواع خيارات: خيار مجلس، حيوان، تأخير ثمن، رؤيت و تخلف از وصف، غَبن، عيب، تدليس، تبعض صفقه و خيار تخلف از شرط مي‌باشد. در ادامه به بررسي انواع خيارات قانوني مي‌پردازيم.

توصيه مي‌كنيم مقاله اسقاط كافه خيارات را مطالعه نماييد.

1 – خيار مجلس 

خيار مجلس ويژه عقد بيع است و در ديگر قراردادهاي معاوضي راه ندارد. همان طور كه از نام خيار مجلس پيداست اين خيار مادام كه طرفين عقد از جلسه وقوع عقد متفرق نشده‌اند باقي است و با ترك مجلس توسط هر كدام از طرفين عقد در حالي كه با يكديگر همراه باشند از بين نمي‌رود.

2 – خيار حيوان

طبق ماده 398 قانون مدني اگر مبيع حيوان باشد مشتري تا سه روز از لحظه انعقاد عقد مي‌تواند معامله را فسخ نمايد.

توصيه مي‌كنيم مقاله خيار حيوان را مطالعه نماييد.

3 – خيار شرط

اين نوع خيار در متن قرارداد بايد درج شود و به موجب آن يكي از طرفين يا هر دو يا شخص خارج از قرارداد اجازه دارند تا ظرف مدت مشخصي از معامله منصرف شوند و آن را برهم بزند.

توصيه مي‌كنيم مقاله خيار شرط را مطالعه نماييد.

4 – خيار تاخير ثمن 

مراد از تاخير، تاخير در تحويل دادن ثمن و مبيع به مدت سه روز از تاريخ عقد است و در مورد كسي است كه مبادرت به بيع نموده، ولي ثمن را قبض نكرده و نيز مبيع را تحويل نداده و شرط تاخير نيز قرار نداده است و معامله حال باشد، بايع پس از اين سه روز مي‌تواند معامله را فسخ نمايد.

توصيه مي‌كنيم مقاله خيار تاخير ثمن را مطالعه نماييد.

5 – خيار رويت و تخلف وصف

خيار رويت براي كسي ثابت است كه مال را نديده و آن را فقط با توصيف كردن خريده است. هم چنين هر گاه فردي به اتكاي رويت پيشين، مالي را بخرد و بعد معلوم شود آن اوصاف را ندارد، اختيار فسخ خواهد داشت. البته تنها در صورتي خيار ثابت مي‌شود كه در طرف بايع، زيادتي، يا در طرف مشتري نقصي حاصل شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد خيار تخلف وصف و رويت كليك كنيد.

همچنين به اين معناست كه هر گاه يكي از طرفين عقد مقداري از كالا را ديده و بقيه را به وصف معامله كرده باشد، در صورت عدم مطابقت مي‌تواند تمام كالا را برگرداند و نمي‌تواند معامله را تنها نسبت به مقداري كه نديده است فسخ نمايد.

6 – خيار غبن 

مراد از غبن، در اينجا فروش يا خريد مال به غير قيمت واقعي آن است. اين خيار براي هر يك از بايع و مشتري در جايي كه نسبت به قيمت جهل داشته باشد ثابت است. به شرط آن كه تفاوت به گونه‌اي باشد كه غالبا از آن مقدار غبن چشم پوشي نمي‌شود و نسبت به آن مسامحه صورت نمي‌گيرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله خيار غبن را مطالعه نماييد.

7 – خيار عيب

عيب عبارت از زياده يا نقصاني است كه در اصل مال پديد مي‌آيد، خواه آن زياده و نقصان عيني باشد و خواه در صفت باشد. در اين حالت مشتري مي‌تواند معامله را بر هم بزند يا ارش بگيرد. 

ارش مابه‌التفاوت مال سالم و معيوب است كه بايد به مشتري پرداخت شود.

توصيه مي‌كنيم مقاله خيار عيب را مطالعه نماييد.

8 – خيار تدليس | انواع خيارات

تدليس عبارت است از انجام كارهايي كه سبب فريب طرف معامله بشود و اگر اين فريب نباشد معامله منعقد نمي‌شود. طرفي كه فريب خورده چه مشتري باشد چه بايع اختيار بر هم زدن معامله را دارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله تدليس در ازدواج را مطالعه نماييد.

9 – خيار تبعض صفقه | انواع خيارات

خيار تبعض صفقه جايي موضوعيت پيدا مي‌كند كه عقد بيع نسبت به قسمتي از مبيع به جهتي از جهات صحيح نباشد. در اين صورت مشتري مي‌تواند قرارداد را فسخ كند يا به نسبت قسمتي كه قرارداد صحيح بوده آن را قبول كند و نسبت به قسمتي كه بيع باطل گشته ثمن را بازگرداند.

توصيه مي‌كنيم مقاله خيار تبعض صفقه را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيارات، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيارات پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : خيارات قانوني

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خيارات قانوني،
موضوع:
[ ۲۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۸:۰۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آنچه كه در اين مقاله مورد بررسي قرار مي‌دهيم بحث خيار رويت و تخلف از وصف مي‌باشد. هنگامي كه يك عقد منعقد مي‌شود ممكن است خياراتي در آن وجود داشته باشند كه فلسفه وجود آن‌ها رفع ضرر مي‌باشد. به عبارت ديگر آن‌ها به طور كامل احقاق حق مي‌كنند. مثلا در ماده ۴۱۰ قانون مدني اشاره شده است كه گاهي اوقات ممكن است شخصي مالي را بخرد بدون آن كه آن را مشاهده كرده باشد و تنها استناد كند به وصفي كه از آن مال شده است اما بعد از اين كه مال را مشاهده كرد متوجه مي‌شود كه آنچه كه وصف شده نسبت به آنچه كه تسليم شده تفاوت‌هاي بسياري دارد. آنچه كه بيان كرديم توضيحي از خيار تخلف از وصف و رويت بود. در ادامه به بررسي خيار رويت و تفاوت آن با خيار تخلف وصف و همچنين به بيان نكات اين دو خيار مي‌پردازيم. براي كسب اطلاع بيشتر در مورد خيارات قانوني كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع : خيار تخلف وصف و رويت

 

خيار تخلف از وصف و رويت

همانطور كه در مقدمه اشاره شد ممكن است يك شخص تنها از طريق وصفي كه از يك مال انجام شده است اقدام به خريد آن مال بكند و بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه خريدار به هيچ وجه مالي كه از آن صحبت مي‌كنيم را مشاهده نكرده است و به وصفي كه نسبت به آن مال انجام شده است اعتماد كرده است. بعد از اينكه مال به او تسليم مي‌شود متوجه مي‌شود كه اوصافي كه از آن مال ذكر شده است در آن وجود ندارد.

به اين ترتيب از اين فقدان وصف متحمل ضرر و زيان شده است و براي اينكه احقاق حق انجام شود و ضرري كه به او وارد شده است رفع شود براي او خياري قرار داده شده كه بتواند عقد را فسخ كند. بايد توجه كنيم كه اين امكان وجود دارد كه خريدار پايبند به همان عقد بماند و از حق فسخ خود استفاده نكند.

در ماده ۴۱۲ قانون مدني بيان شده است كه اگر مشتري قسمتي از مبيع يا به عبارت ديگر بعض مبيع را مشاهده كرده باشد و قسمت و بعض ديگر آن را از روي توصيف خريداري كرده باشد و دقيقا همان قسمتي از روي توصيف خريداري شده مطابق وصف انجام شده نباشد در اين صورت مشتري اين اختيار را دارد كه يا تمام مبيع را رد كند و يا اينكه تمام آن را قبول كند. توجه كنيد كه مشتري نمي‌تواند مورد بيع را تجزيه كند به دليل اينكه در اين صورت تجزيه انجام شده موجب مي‌شود تا به بايع ضرر وارد شود.

خيار وصف خياري مشترك است

آنچه كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه خيار تخلف وصف هم براي بايع يعني فروشنده مي‌تواند قرار بگيرد و هم براي خريدار. پس مي‌توان نتيجه گرفت كه اين خيار از جمله خيارات مشترك مي‌باشد و مستند ما در بيان اين نكته ماده ۴۱۱ قانون مدني مي‌باشد.

تفاوت خيار تخلف وصف با خيار تخلف از شرط صفت

خيار تخلف وصف و خيار تخلف از شرط صفت مجزا هستند. خيار تخلف از شرط صفت تقسيم مي‌شود به سه گروه شرط فعل، شرط صفت و شرط نتيجه. به عبارت ديگر اين امكان وجود دارد كه يك صفت را در خصوص مبيع شرط كنيم و در صورتي كه از اين شرط تخلف شود خيار تخلف از شرط صفت ما محقق مي‌شود. اما در خصوص خيار تخلف وصف شرطي گذاشته نمي‌شود بلكه تنها مبيع مورد نظر ما وصف مي‌شود و بعد از اينكه به ما تسليم مي‌شود متوجه مي‌شويم كه در مبيع، وصف مورد نظر موجود نيست كه در چنين حالتي تخلف وصف محقق شده است.

خيار رويت | خيار تخلف وصف و رويت

در ذيل خيار تخلف وصف خيار رويت مورد بررسي قرار مي‌گيرد. به عبارت ديگر اگر طرفين يك عقد به اعتبار رويتي كه سابقاً نسبت به يك مال داشته‌اند اقدام به خريد و فروش آن مال كنند و بعد از رويت و تسليم خريدار متوجه شود كه اوصافي كه سابقاً مورد رويت او قرار گرفته بوده است اكنون ديگر در مبيع وجود ندارد. در اين حالت او اختيار فسخ خواهد داشت بنابراين تفاوت اين دو خيار از اين قرار است كه در خيار تخلف وصف مبيع به توصيف خريداري شده است و در خيار رويت مبيع با اعتماد به رويت سابق خريداري شده است.

توصيه مي‌كنيم مقاله اسقاط كافه خيارات را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيارات، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيارات پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

منبع : خيار تخلف وصف و رويت

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خيار تخلف وصف و رويت،
موضوع:
[ ۲۲ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۶:۰۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در شرع مقدس اسلام همواره بر همفكري و مشورت با يكديگر تاكيد شده است. پيامبر اسلام همواره براي تصميمات مهم خود در امور كشورداري با اشخاص متخصص و كاردان مشورت ‌‌مي‌كردند. در جامعه كنوني نيز لزوم همفكري و ياري مردم با دولت براي اداره‌‌‌‌‌ بهتر كشور احساس ‌مي‌شود. همين احساس نياز در طول تاريخ باعث شكل گيري شورا‌‌ها ‌‌‌‌‌شد. يكي از انواع شوراها، شوراي بخش ‌مي‌باشد كه در اين مطلب به بررسي شوراي بخش و وظائف آن ‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 
منبع : شوراي بخش

شوراي بخش چيست ؟

از نظر اصطلاحي شورا به معناي گروهي از مردم است كه با هم براي اداره امور هم فكري ‌مي‌نمايند.

يك بخش از به هم پيوستن چند دهستان همجوار تشكيل ‌مي‌شود كه كوچك‌تر از شهرستان مي‌باشد. شوراي بخش به شكلي از شوراهاي اسلا‌مي ‌است كه مردم يك بخش با هم آن را تشكيل ‌مي‌دهند.

اعضاي شوراي اسلا‌مي ‌بخش

بر اساس ماده‌‌‌‌‌ 5 قانون تشكيلات، وظائف و انتخابات اسلا‌مي ‌كشور، اعضاي شورا بايد از ميان نمايندگان يا اعضاي شوراي روستايي همان بخش انتخاب شوند. نمايندگان و اعضاي شوراي روستا از قبل توسط خود مردم روستا انتخاب ‌مي‌گردند. از هر روستاي داخل در بخش بايد حداقل يك نماينده در شوراي بخش باشد.

اعضاي شوراي بخش پنج نفر هستند. شامل رئيس شورا كه از ميان ساير اعضا توسط خود آن‌‌‌ها انتخاب ‌مي‌شود. معمولا مسن‌ترين شخص رئيس ‌مي‌شود. نائب رئيس شورا كه در صورت نبود رئيس وظيفه‌‌‌‌‌ رياست شورا را بر عهده ‌‌مي‌گيرد. يك منشي براي مدت دو سال و دو نماينده ديگر در شوراي بخش به عنوان عضو اصلي و علي البدل شورا.

وظائف و اختيارات رئيس شوراي بخش

در ماده‌‌‌‌‌ 9 آيين نامه داخلي شوراهاي اسلا‌مي‌ بخش رئيس داراي 11 وظيفه به شرح زير است:

  • انجام امور اداري و مالي شورا.
  • مديريت‌‌‌‌‌ جلسات و ايجاد نظم در آن‌ها.
  • دعوت از فرماندار، بخشدار، روساي دستگاه‌‌هاي اجرايي، سازمان‌‌هاي دولتي و نهاد‌‌ها و تشكل‌‌هاي دولتي و غير دولتي و كليه اشخاصي كه حضور آن‌‌‌ها در جلسات الزا‌مي‌ است.
  • دعوت نمودن از كليه اعضا و تخس وظايف ميان ايشان.
  • امضاي كليه مكاتبات ‌‌‌رسمي‌ شورا.
  • ابلاغ مصوبات شورا و نظارت و پيگيري بر انجام صحيح آن‌‌‌ها.
  • معرفي نماينده شورا به مسئولان اجرايي. اين نماينده از بين اعضا انتخاب ‌مي‌شود.
  • اعلام روز و ساعت جلسه بعدي.
  • ابلاغ كتبي اعتراضات و ايرادات اعضاي شورا به مراجع ذيصلاح.
  • شركت در جلسات ‌‌‌رسمي ‌سازمان‌‌ها و موسسات اعم از دولتي و غير دولتي.
  • امضاي احكام لازمه.

وظايف شوراي اسلا‌مي‌ بخش

علت اصلي شكل گيري شوراها همكاري مردم با دولت براي اداره‌‌‌‌‌ بخش است. در ماده‌‌‌‌‌ 79 قانون تشكيلات، وظائف و انتخابات شوراهاي اسلا‌مي‌ كشور وظائف شورا مطرح شده است. از جمله:

1/ تقديم طرح‌ها و پيشنهادات اصلاحي به مديران اجرايي جهت رفع مشكلات موجود در بخش.

2/ نظارت بر عملكرد شوراهاي روستا به منظور رعايت وظايف قانوني خود.

3/ ايجاد هماهنگي بين شوراهاي روستايي در داخل بخش.

4/ در موارد عدم امكان طرح شكايت در مراجع قضايي، حل و فصل مشكلات روستاها يا شوراهايشان.

5/ سر و سامان بخشيدن به امور عمراني بخش در مواردي كه‌‌‌‌‌ شوراي روستا اجازه مداخله ندارد.

6/ ترغيب مردم به شركت و سرمايه گذاري در برنامه‌‌ها و طرح‌هاي مختلف.

7/ انجام وظائف و مسئوليت‌هاي شوراي روستا در كليه امكنه و روستاهايي كه به هر دليل شوراي روستا ندارند.

8/ نظارت بر اجراي درست مصوبات شورا.

9/ نظارت و پيگيري اجراي طرح‌‌‌ها و پروژه‌‌هاي عمراني بخش.

10/ تاييد نمودن طرح‌‌‌هاي‌‌ هادي روستا‌‌ها و ارسالشان به مراجع ذيصلاح براي تصويب قطعي.

سوالات متداول

1/ چگونه ‌مي‌توان عضو شوراي بخش شد‌‌‌ ؟

اعضاي شور‌اي اسلا‌مي‌ بخش از ميان نمايندگان و اعضاي شور‌اهاي روستا انتخاب ‌مي‌شوند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

2/ وظايف شوراي اسلا‌مي‌ روستا چيست ‌‌‌‌‌؟

شوراها به طور كلي براي همكاري با دولت براي اداره‌‌‌‌‌ بهتر بخش يا روستا به وجود آمده‌اند. در قانون نيز وظائفي براي شوراها تعيين شده است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شوراي اسلامي بخش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شوراي اسلامي بخش پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: شوراي بخش،
موضوع:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۵:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عقد رهن يكي از عقود رايج ميان مردم در جامعه مي‌باشد. بنابراين دانستن مطالب و نكات مربوط به آن از اهميت بسزايي برخوردار مي‌باشد. به همين دليل است كه در اين مقاله مي‌خواهيم آن را مورد مطالعه قرار بدهيم. بايد بدانيم كه قانونگذار در مواد قانون مدني به اين موضوع اشاره كرده است و ما در بيان مطالب به اين مواد استناد مي‌كنيم. به طور كلي اگر نكات قانوني در خصوص اعمال حقوقي را بدانيم در اين صورت بسيار محتاط هم عمل مي‌كنيم. به عنوان مثال اگر طرف يكي از عقود قرار بگيريم دچار اشتباه نمي‌شويم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : رهن

 تعريف

رهن در واقع وثيقه طلب اصلي است. شخصي به كسي بدهكار است و طلبكار براي اطمينان از دريافت طلب خود از بدهكار تقاضاي رهن مي‌كند تا اگر در موقع سر رسيد طلب اصلي موفق به دريافت آن نشود با فروش مال مرهونه به طلب خود دست يابد.

توصيه مي‌كنيم مقاله لازم يا جايز بودن عقد رهن را مطالعه نماييد.

طرفين عقد

راهن كسي است كه رهن مي‌سپارد مرتهن كسي است كه آن را مي‌گيرد و عين مرهونه مالي است كه به رهن گذاشته مي‌شود.

شرط صحت

قانون بيان مي‌كند كه شرط صحت عقد رهن اين است كه مالي كه مورد رهن واقع شده بايد به قبض مرتهن درآيد يعني در اختيار او قرار گيرد. در غير اين صورت عقدي كه منعقد شده صحيح نمي‌باشد.

صفات مال مرهونه 

مال موقوفي نباشد

نكته‌اي كه در ماده ۷۷۳ بيان شده است اين مي‌باشد كه هر مالي كه قابل نقل و انتقال قانوني نباشد نمي‌تواند عين مرهونه در نظر گرفته شود. به عنوان مثال مال موقوفه مالي است كه قابل فروش نمي‌باشد يا به عبارت ديگر نمي‌توانيم آن را به ديگري انتقال بدهيم.

قابل قبض باشد | رهن

ماده ۷۷۴ قانون مدني بيان كرده است كه مال مرهون بايد عين معين باشد. رهن دين و منفعت پذيرفته نيست. بر اساس آنچه در اين ماده بيان شده است مي‌توانيم بيان كنيم به دليل اينكه در عقد رهن قبض شرط صحت مي‌باشد مالي مي‌تواند مورد رهن واقع شود كه در خارج موجود باشد در اين صورت قابل قبض مي‌باشد.

تجزيه ناپذيري رهن

نكته ديگري كه اشاره به آن از اهميت بسياري برخوردار است اين است كه رهن در واقع تجزيه ناپذير است. يعني متعهد نمي‌تواند به نسبتي كه بدهي اصلي را مي‌پردازد رهن را خرد خرد آزاد كند. در توضيح بايد بيان كنيم كه با توجه به اينكه رهن تجزيه ناپذير مي‌باشد در صورتي كه مرتهن راضي باشد كه دين راهن به او تجزيه شود عقد صحيح است. اين امكان وجود دارد كه شخصي كه راهن است قسمتي از دين خود را بدهد و در صورتي كه مرتهن اين امر را بپذيرد اشكالي پيش نمي‌آيد.

منافع عين مرهونه

بايد توجه كنيم كه مال مرهون براي راهن است. بنابراين منافع مربوط به اين مال نيز متعلق به راهن مي‌باشد. در خصوص منافع يك مال بايد بيان كنيم كه منافع يا متصل هستند يا منفصل. وقتي مي‌گوييم مال مرهون متعلق به شخص راهن مي‌باشد و منافع آن نيز متعلق به او است منظورمان از منافع منافع متصل مي‌باشد. چرا كه اين منافع قابل جدا شدن از عين مال نمي‌باشند. در صورتي كه منافع منفصل را مي‌توان از عين مال جدا كرد. بنابراين منافع منفصل جزء رهن محسوب نمي‌شود.

امكان فروش رهن

بايد توجه كنيم كه راهن نمي‌تواند هر كاري را كه مي‌خواهد انجام دهد. سوالي كه در اين خصوص مطرح مي‌شود اين است كه آيا راهن مي‌تواند مال را به فروش برساند؟ نظراتي در اين خصوص وجود دارد اما اگر بخواهيم نظر مشهور را بيان كنيم بايد بگويم كه اگر راهن به عنوان مالك عين مرهونه را بفروشد در اين صورت عمل انجام شده با حق مرتهن منافات دارد و در واقع يك عمل غير‌نافذ مي‌باشد. نظرات مخالف اين نظر هم وجود دارند اما در نهايت به يك راي وحدت رويه مي‌رسيم كه نظر مشهور را تاييد مي‌كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله نمونه قرارداد رهن خانه را مطالعه كنيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص رهن و وثيقه املاك، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وثيقه ملك و رهن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : رهن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رهن،
موضوع:
[ ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۳:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوع بحث ما در اين مقاله عقدي است به نام عقد هبه. اين عقد مانند ساير عقود نكات و مطالب مختص به خود دارد كه پرداختن به آن‌ها از اهميت بسياري برخوردار مي‌باشد. در اين راستا ما به قانون مدني نظر مي‌كنيم و مواد آن را مستند تعاريفي قرار مي‌دهيم كه از اين عقد صورت گرفته است. پيش از بيان هر نكته‌اي بايد بدانيم كه منظور ما از عقد هبه چه نوع عقدي است. منظور ما از اين عقد در واقع اين است كه يك نفر مالش را به تمليك ديگري در مي‌آورد آن هم به طور مجاني. در اين صورت عقد محقق مي‌شود. در ادامه مطالب و نكات ديگري را كه از اهميت بسياري برخوردار هستند بيان مي‌كنيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : هبه چيست

ماده قانوني در خصوص هبه

مطابق ماده ۷۹۵ قانون مدني هبه عقدي است كه به موجب آن يك نفر مالي را به طور رايگان به ملكيت كس ديگري درآورد.

طرفين عقد

اين عقد چه طرفيني دارد؟ يك طرف به نام واهب كه مال را مي‌بخشد و يك طرف به نام متهب كه مال به او هديه شده است و آنچه كه مورد هبه واقع شده است عين موهوبه در نظر گرفته مي‌شود.

چه نوع مالي مي‌تواند موضوع هبه قرار بگيرد و چه ويژگي‌هايي بايد داشته باشد ؟

منظور ما از اينكه چه نوع مالي مي‌تواند موضوع حق قرار بگيرد اين است كه به عنوان مثال عين مي‌تواند موضوع عقد واقع شود.

منفعت

موقعيتي را تصور كنيد كه شخص الف به شخص ب زمينش را هبه مي‌كند. اين امكان وجود دارد كه منفعت يك مال مورد و موضوع هبه قرار بگيرد. به عنوان مثال شخص الف خانه‌اش را كه عين است موضوع و مورد هبه قرار نمي‌دهد. بلكه منفعت خانه‌اش را موضوع هبه قرار مي‌دهد. در اين صورت حتماً بايد مدت را مشخص كند به عبارت ديگر بايد مشخص باشد كه شخص تا چه مدت مي‌تواند از منفعت استفاده كند.

رايگان بودن

اين عقد يك عقد مجاني مي‌باشد به همين دليل كساني كه اهليت ندارند مثل صغير مميز و سفيه مي‌توانند آن را قبول كنند. شرط صحت هبه قبض است و در اينجا بايد اشاره كنيم كه صغير مميز و سفيه مي‌توانند مال هديه را قبول كنند در حالي كه اين امكان وجود ندارد كه بتوانند قبض كنند و كساني كه بايد اين امر را انجام دهند در واقع نمايندگان آن‌ها مي‌باشند.

اين مطلب مطابق ماده ۷۹۹ قانون مدني بيان شد متن قانون به اين شرح است: در هبه به نفع صغير يا مجنون يا سفيه ولي آنان بايد مال را قبض نمايد.
در خصوص مجنون و صغير غير مميز بايد بيان كنيم كه برخلاف سفيه و صغير مميز آن‌ها حتي نمي‌توانند هبه را قبول كنند. بنابراين اشخاصي كه قبول و قبض آن را انجام مي‌دهند در واقع نمايندگان آن‌ها هستند و منظور ما از محجورين اشخاصي هستند كه اهليت ندارند.

هبه معوض

در ماده ۸۰۱ قانون مدني بيان شده است كه هبه ممكن است عوض داشته باشد. بنابراين واهب ممكن است شرط نمايد كه متهب مالي را به او مجانا ببخشد يا عمل مشروعي را مجاناً براي او يا ديگري انجام دهد. در توضيح اين ماده بايد اشاره كنيم كه با وجود اين كه هبه يك عقد مجاني مي‌باشد مي‌توانيم براي آن شرط عوض قرار بدهيم. اگر بخواهيم اين مفهوم را با توضيح مثالي ساده‌تر كنيم بايد بگوييم كه تصور كنيد شخصي به شما خانه‌اي را مي‌بخشد و هديه مي‌كند به اين شرط كه شما از فرزند او يك ماه نگهداري كنيد.

توصيه مي‌كنيم مقاله رجوع هبه را مطالعه نماييد.

بررسي مبحث صدقه

صدقه را مي‌توان به عنوان يك هبه در نظر گرفت كه نسبت به شخص واهب لازم مي‌باشد. منظور از لازم بودن اين است كه حق رجوع وجود ندارد. همانطور كه در ماده ۸۰۷ به اين موضوع اشاره شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص هبه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون هبه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

 

 

منبع : هبه چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هبه چيست،
موضوع:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۷:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

موضوع اين مقاله عقد حواله مي‌باشد. پيش از بيان هر نكته بايد بيان كنيم كه عقد حواله شبيه عقد ضمان است با يك سري تفاوت‌ها كه حتماً بايد به آن‌ها اشاره كنيم. در عقد ضمان اراده شخصي كه مديون است شرط نمي‌باشد و اين در حالي است كه در عقد حواله اراده مديون مطرح است. به عبارت ديگر در خصوص عقد حواله بايد بيان كنيم كه سه اراده براي تحقق آن وجود دارد. اولين شخص مديون اول مي‌باشد كه به آن محيل مي‌گويند و دومين شخص يا به عبارتي مديون دوم كه محال‌عليه نام دارد مي‌باشد. در آخر اراده شخص سوم، اراده طلبكار يا محال‌له (محتال) است. در ادامه به بررسي دقيق اين موضوع مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع : حواله 

مفهوم ساده عقد حواله

موقعيتي را تصور كنيد كه شخص الف به شخص ب بدهكار است و بدهي خودش را به شخص ديگري حواله مي‌كند. در واقع به شخص ب مي‌گويد كه بدهي خودش را از آن شخص بگيرد. توجه كنيد كه شخص الف همان محيل و شخص ب محتال و همچنين شخص ج محال‌عليه نام دارد كه هر كدام از اين اشخاص با يكديگر رابطه دارند. بررسي اين رابطه از اهميت ويژه‌اي برخوردار مي‌باشد و ما در ادامه به نكات مربوط به آن اشاره مي‌كنيم.

توصيه مي‌كنيم مقاله عقد و قرارداد را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله انواع عقد را مطالعه نماييد.

بررسي رابطه ميان محيل و محتال

براي اينكه حواله از سوي يك شخص به شخص ديگر صحيح واقع شود حتماً بايد شخصي كه محيل واقع شده به شخصي كه محتال واقع شده است بدهكار باشد.
حال اگر موقعيت به اين شكل باشد كه شخص محيل به شخص محتال بدهكار نباشد مطابق آنچه كه قانونگذار بيان كرده است حواله محقق نمي‌شود. توجه كنيد كه آن چيزي كه محقق شده است باطل نمي‌باشد بلكه تنها نكته اين است كه حواله در نظر گرفته نمي‌شود. آنچه كه بيان كرديم مطابق ماده ۷۲۶ قانون مدني مي‌باشد.

بررسي رابطه محيل با محال‌عليه

موقعيتي را تصور كنيد كه شخص الف به شخص ب مبلغ صد هزار تومان بدهكار است و اين در حالي است كه شخص الف خودش مبلغ صد هزار تومان از شخص ج طلبكار است. به همين دليل شخص الف به شخص ب مي‌گويد كه طلب خود را از شخص ج بگيرد. چراكه شخص ج به شخص الف همان مبلغي را بدهكار است كه شخص الف به ب بدهكار مي‌باشد. در صورت تحقق چنين موقعيتي شخص ج مختار است كه چنين وضعيتي را بپذيرد يا خير. حالت ديگري نيز ممكن است محقق شود اين كه شخص ج به شخص الف بدهكار نمي‌باشد. ولي به دليل روابط اقتصادي كه با وي دارد به او گفته است كه در صورتي كه طلبكار‌هايش به او مراجعه كردند بدهي را بپردازد. در اين صورت هم امكان تحقق عقد حواله وجود دارد.

مواد قانوني مربوط به عقد حواله

در ماده ۷۳۲ قانون مدني در خصوص عقد حواله بيان شده است كه حواله عقدي لازم مي‌باشد. طرفين عقد اعم از محيل و محتال و محال‌عليه نمي‌توانند آن را فسخ نمايند مگر در صورت تحقق ماده ۷۲۹ يا در مواردي كه خيار فسخ شرط گشته باشد.
ماده ۷۲۹ قانون مدني كه از آن در ماده ۷۳۲ صحبت شده بود اشاره مي‌كند كه هر موقع در سر رسيد حواله محال‌عليه معسر باشد و محتال از اعسار او اطلاع نداشته باشد، محتال مختار است حواله را فسخ نمايد و به محيل رجوع نمايد. براي اين كه مفهوم اين ماده براي ما ملموس باشد بايد بدانيم كه منظور از معسر شخصي است كه به سبب عدم توانايي مالي نمي‌تواند هزينه‌هاي مربوط به دادگاه و ديون خود را بپردازد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حواله، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حواله پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

منبع : حواله 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حواله،
موضوع:
[ ۲۰ مهر ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۵:۱۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی