مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

ابتدايي‌ترين مرحله‌ رسيدگي به دعوايي طرح دادخواست است كه هنگام نوشتن آن علاوه بر سردرگمي كه براي افراد به وجود مي‌آيد شرايط ويژه و تشريفات خاصي نيز وجود دارد كه بايد حتما رعايت شود. اين شرايط و ويژگي‌ها در صورت عدم رعايت، دعواي شما را در همان مرحله‌ ابتدايي متوقف مي‌كند. بنابراين نحوه‌ نوشتن دادخواست از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

منبع :  سازش

 

تعريف

شيوه رسمي طرح دعوا در محاكم دادگستري براي رسيدگي به امور حقوقي دادخواست نام دارد. براي طرح دعوا به موجب دادخواست بايد شرايط و تشريفات خاصي رعايت شود.

آثار دادخواست

اين آثار از قرار ذيل است:

۱- اگر كامل باشد، دادگاه را مكلف به رسيدگي مي‌كند.

۲- خوانده را مكلف به پاسخ مي‌كند.

۳- با توجه به اينكه بر اساس ماده ۵۲۲ قانون آيين دادرسي مدني تاريخ آغاز محاسبه خسارت تاخير تاديه وجه رايج، از تاريخ مطالبه وجه توسط طلبكار است. اگر طلبكار قبل از طرح دعوا، از طريقي مثل اظهارنامه، طلب پولي خود را مطالبه نكرده باشد، تاريخ تقديم دادخواست به منزله تاريخ مطالبه بوده و مبدا محاسبه خسارت تاخير تاديه خواهد بود.

۴- در امور حقوقي قبل از دادخواست شخص ذي نفع‌، رسيدگي ممكن نيست. دادخواست محدوده‌ عمل دادگاه را تعيين مي‌كند و دادگاه نمي‌تواتد به موضوعي فراتر از مفاد مندرج در آن رسيدگي كند.

۵- زمان تقديم دادخواست، زمان تشخيص قابليت پذيرش دعوا است.

۶- زمان تقديم دادخواست، زمان تشخيص صلاحيت محلي است.

شخص دادخواست دهنده

شخصي كه اقدام به طرح دعوايي مي‌كند بايد در شمار يكي از اشخاص ذيل باشد:

۱- شخص اصيل(ذي نفع) باشد: يعني شخصي كه مستقيما از نتيجه دعوا متاثر مي‌شود.

۲- قائم مقام اصيل باشد: يعني شخصي كه به جانشيني شخص ديگري، داراي حقوق و تكاليفي مي‌شود مثل وراث.

۳- نماينده اصيل باشد: نمايندگي، رابطه‌اي حقوقي بين نماينده و اصيل است كه طبق آن نماينده به نام اصيل و براي او، اقدام به طرح دعوا و دفاع از حقوق اصيل مي‌كند.

شرايط دادخواست

شرايط دادخواست بر سه قسم است:

۱- شرايط اساسي: يعني شرايطي كه ضمانت اجراي آن‌ها در قانون نيامده است.

۲- شرايط غير‌قابل جبران: يعني شرايطي كه ضمانت اجراي آن‌ها، صدور فوري قرار رد دادخواست است.

۳- شرايط قابل جبران: يعني شرايطي كه ضمانت اجراي آن‌ها، اخطار رفع نقص و سپس در صورت عدم رفع نقص در مهلت قانوني، صدور قرار رد دادخواست است‌.

شرايط اساسي

۱- تنظيم داد‌خواست به شكل كتبي

۲- تنظيم داد‌خواست به شكل چاپي مخصوص

۳- تنظيم داد‌خواست به زبان فارسي

۴- امضا يا اثر ‌انگشت دادخواست‌دهنده

شرايط غير‌قابل جبران

۱-نام و نام‌خانوادگي خواهان يا نماينده او

۲- اقامتگاه خواهان يا نماينده او

شرايط قابل جبران

۱- عدم الصاق تمبر به دادخواست و پيوست‌هاي آن

۲- نام و نام خانوادگي و محل اقامت خوانده

۳- درج خواسته و بهاي خواسته

۴- تعهدات و جهات استحقاق خواهان

۵- درخواست‌هاي خواهان از دادگاه

۶- وسايل اثبات دعوا، اعم از ادله يا امارات

۷- ضميمه شدن ترجمه رسمي اسناد غير قابل جبران

۸- ضميمه شدن تصوير برگه مثبت سمت

۹- ضميمه شدن تصوير مستندات

۱۰- به تعداد كافي نسخه داد‌خواست و ضمائم آن

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دادخواست، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون داد‌خواست پاسخ دهند.

 


براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريديا مطالب مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع :  سازش

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/5  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]

طلاق نوعي ايقاع، با تشريفات خاص به شمار مي‌رود كه براي پايان دادن به زندگي مشترك و از بين بردن آثار ازدواج انجام مي‌گيرد. با توجه به اين كه درخواست طلاق از سوي مرد، زن يا به صورت توافقي مطرح مي‌گردد روند خاصي طي مي‌شود. حين بررسي دعواي طلاق، ممكن است دادگاه گواهي عدم امكان سازش يا حكم طلاق صادر كند. در اين مقاله به بررسي اين موضوع مي‌پردازيم كه چه زماني گواهي عدم امكان سازش و چه زماني حكم طلاق صادر مي‌شود و تفاوت اين دو در چيست؟

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق

تفاوت گواهي عدم سازش و حكم طلاق

 

 

تعريف گواهي عدم امكان سازش و مراحل دريافت

گواهي عدم امكان سازش، نشان دهنده اين است كه زوجين با يكديگر سازش و همكاري ندارند و امكان زندگي مشترك آن‌ها وجود ندارد و مجوز طلاق را به طرفين مي‌دهد. در سه صورت دادگاه به صدور گواهي عدم سازش، اقدام مي‌كند.

۱) طلاق از طرف مرد درخواست شده باشد. هنگامي كه مرد تصميم به جدا شدن از همسر خود و طلاق از او مي‌گيرد، نخست بايد با مراجعه به دادگاه گواهي عدم امكان سازش دريافت كند و سپس با ارائه اين گواهي به دفتر ثبت ازدواج و طلاق اقدام به طلاق كند.

۲) طلاق، توافقي و با رضايت طرفين درخواست شده باشد هنگامي كه زن و مرد، هر دو بر جدايي و طلاق رضايت داشته باشند با مراجعه به دادگاه و بررسي مركز مشاوره، گواهي عدم امكان سازش صادر مي‌گردد.

۳) طلاق از طرف زن درخواست شده باشد؛ البته زماني كه حق طلاق براي زن، در ضمن عقد نكاح درج شده باشد.

جهت اخذ گواهي عدم سازش پس از درخواست طلاق، دادگاه پس از بررسي پرونده، زوجين را به مراكز مشاوره خانواده مي‌فرستد. مشاوران و داوران دادگاه خانواده (كه معمولا افراد نزديك و آشناي زوجين هستند) در صورت تاييد حل نشدن اختلاف ميان زوجين و امكان پذير نبودن سازش آن دو، گواهي عدم امكان سازش را صادر مي‌كنند؛ البته داوران بايد حداقل دو بار در مدتي كه دادگاه تعيين مي‌كند طرفين را احضار كرده و با آن‌ها در مورد اختلافشان صحبت كنند.

حكم طلاق چيست ؟

حكم طلاق هنگامي صادر مي‌شود كه زن بدون داشتن حق طلاق كه در ضمن عقد ثبت مي‌شود، درخواست طلاق داده باشد. يعني زوجه در هنگام ازدواج، وكالت در طلاق را از شوهرش دريافت نكرده باشد و اين حق به زن داده نشده باشد. براي گرفتن طلاق از سوي زن، زوجه بايد يكي از مواردي را كه در قانون به آن‌ها اشاره شده است را به اثبات برساند: مانند تخلف زوج از شروط درج شده در ضمن عقد نكاح، استنكاف و عجز شوهر در پرداخت نفقه و يا همراه شدن زندگي مشترك با عسر و حرج براي زن.

با اثبات موارد فوق، دادگاه پس از بررسي‌هاي لازم و قبول اظهارات زوجه، حكم طلاق را صادر مي‌كند.

تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق

۱) مدت اعتبار گواهي عدم سازش سه ماه از تاريخ ابلاغ آن است و در صورت ارائه ندادن آن به دفتر ثبت ازدواج و طلاق، از اعتبار ساقط مي‌شود. اما مدت اعتبار حكم طلاق شش ماه از تاريخ ابلاغ راي نهايي است.

۲) در صورت صدور گواهي عدم سازش، طلاق صورت نمي‌گيرد و زوجين در مدت سه ماهه اعتبار اين گواهي، مي‌توانند آن را به دفترخانه تحويل دهند و طلاق بگيرند و در صورت انصراف به زندگي خود ادامه دهند. اما حكم طلاق به منزله دستور دادگاه به جداشدن زوجين از يكديگر است.

۳) در صدور گواهي عدم امكان سازش، دادگاه دخالتي در ماهيت دعوا نمي‌كند و با ارجاع زوجين به داوري، تنها قصد دارد تصميم زوجين به طلاق را تاييد كند اما هنگام صدور حكم طلاق با بررسي همه جانبه موضوع طلاق و رسيدگي به پرونده و ماهيت دعوا در نهايت حكم طلاق را صادر مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : تفاوت گواهي عدم امكان سازش و حكم طلاق

امتیاز:
بازدید: 30
برچسب:
:
[ 1399/8/15  ] [ ۲۰ ] [ vakiel ] [ ]

ابتدايي‌ترين مرحله‌ رسيدگي به دعوايي طرح دادخواست است كه هنگام نوشتن آن علاوه بر سردرگمي كه براي افراد به وجود مي‌آيد شرايط ويژه و تشريفات خاصي نيز وجود دارد كه بايد حتما رعايت شود. اين شرايط و ويژگي‌ها در صورت عدم رعايت، دعواي شما را در همان مرحله‌ ابتدايي متوقف مي‌كند. بنابراين نحوه‌ نوشتن دادخواست از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع « سازش

 

 

امتیاز:
بازدید: 52
برچسب:
:
[ 1399/6/14  ] [ ۱۲ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب