مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

اموال هر فرد جزو دارايي‌‌‌‌هاي او به حساب ‌‌‌مي‌آيند و مطابق قانون او حق دارد كه هر تصرفي را در آن‌ها ايجاد نمايد. اموال افراد به دو دسته منقول و غير منقول تقسيم بندي ‌‌‌مي‌شوند كه هر كدام ويژگي‌‌‌‌هاي خاص خود را دارند. در ادامه قصد داريم در مورد اموال منقول توضيحاتي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع » اموال منقول

 

تعريف اموال منقول

اموا‌ل منقول به اموا‌لي گفته ‌‌‌مي‌شود كه ‌‌‌مي‌توان به راحتي آن‌ها را حمل و نقل نمود و اين حمل و نقل هيچگونه آسيبي به آن‌ها ‌‌‌‌نمي‌رساند. هر مالي كه بتوان آن را حمل كرد بدون اينكه آسيب ببيند مال منقول ناميده ‌‌‌مي‌شود.

براي مثال ميوه‌‌‌‌هاي يك درخت تا زماني كه بر روي آن درخت هستند جزو اموا‌ل غير منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند زيرا ‌‌‌‌نمي‌توان براي حمل آن‌ها درخت را جابه‌جا كرد اما به محض اينكه اين ميوه‌‌‌‌ها از درخت‌ چيده شوند جزو اموا‌ل منقول به شمار ‌‌‌مي‌روند زيرا پس از چيده شدن‌ قابليت نقل و انتقال خواهند داشت.

اموال منقول چه انواعي دارند ؟

توضيحاتي كه در بالا نام برده شد براي آشنايي شما با اموا‌ل منقول ‌‌‌مي‌باشد. در ادامه چند مورد از انواع مال‌‌‌‌هاي منقول‌ را‌ نام مي‌بريم‌ تا شما را با اين نوع اموا‌ل بيشتر آشنا كنيم.

كشتي

كشتي يكي از اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيد زيرا ‌‌‌مي‌توان كشتي را بدون اينكه آسيبي ببيند از جايي به جاي ديگر برد و حمل و نقل كرد.

پنجره خانه

پنجره خانه نيز جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيد زيرا ‌‌‌مي‌توان آن را بدون اينه آسيب ببيند از جايي به جايي ديگر برد. البته پنجره خانه در صورتي يك مال منقول است كه‌ هنوز نصب نشده باشد و به محض اينكه پنجره در خانه نصب شود جزو اموا‌ل غير منقول به حساب خواهد آمد.

مصالح بنايي

مصالح بنايي نيز جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند، براي مثال آجري كه با آن خانه ساخته ‌‌‌مي‌شود را ‌‌‌مي‌توان حمل و نقل كرد زيرا يك مال منقول است. اما همين آجر اگر براي ساخت خانه مورد استفاده قرار گيرد ديگر مال منقول نخواهد بود و جزو اموا‌ل غير منقول شمرده ‌‌‌مي‌شود.

سوالات متدوال

چه نوع مالي جزو اموال منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيد ؟

اموا‌لي كه قابليت حمل و نقل داشته باشند و در صورت جابه‌جايي آسيبي به آن‌‌‌‌ها نرسد همگي جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند.

اگر از مصالح بنايي در ساخت خانه استفاده شود اين مصالح مال منقول هستند ؟

خير در صورتي كه مصالح در ساخت ساختمان مورد استفاده قرار گيرند ديگر جزو اموا‌ل منقول نيستند زيرا امكان حمل و نقل آن‌ها وجود ندارد.

كشتي‌‌‌‌ها جزو اموال منقول هستند يا غير منقول ؟

كشتي‌‌‌‌ها جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند زيرا قابليت جابه‌جايي و حمل و نقل دارند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اموا‌ل منقول، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اموا‌ل منقول پاسخ دهند.

 

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع » اموال منقول


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اموال منقول،
موضوع:
[ ۱ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۵۹:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ساختمان‌ها هر چقدر هم كه با مصالح با كيفيتي ساخته شده باشند به مرور زمان فرسوده ‌‌‌‌مي‌شوند و نياز به مرمت و بازسازي دارند. اما در بعضي از موارد ديده شده است كه مالكين با بازسازي ساختمان مخالف هستند و اجازه اين كار را ‌‌‌‌نمي‌دهند كه در ادامه توضيحات كامل‌‌‌تري را در اين خصوص خدمتتان ارائه نموده‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : بازسازي ساختمان با مخالفت مالكين

بازسازي ساختمان با مخالفت مالكين امكانپذير است‌‌‌ ؟

در برخي موارد ديده ‌‌‌‌مي‌شود كه ساختمان‌ها به دليل سپري شدن عمر طبيعيشان و يا رسيدن آسيب به آن‌ها فرسوده ‌‌‌‌مي‌شوند و ‌نياز به بازسازي خواهند داشت. اگر ساختماني نيازمند بازسازي باشد و چند مالك آن ‌بخواهند براي بازسازي آن اقدام نمايند اما مالكين ديگر با اين كار مخالف باشند بازهم بازسازي ساختمان امكانپذير ‌‌‌‌مي‌باشد.

از آنجايي كه ساختمان‌هاي فرسوده احتمال ريزش دارند و ممكن است خسارت‌هاي جاني و مالي به بار آورند قانونگذار به مالكين اجازه داده است كه حتي اگر يك يا دو مالك ديگر با بازسازي ساختمان مخالف باشند بازهم اين كار صورت بگيرد و هيچ منع قانوني در پي نخواهد داشت.

مالكيني كه قصد دارند ساختمان را بازسازي كنند ‌‌‌‌مي‌بايست براي مالكين‌ مخالف مسكن اجاره كنند و آن‌ها در آن جا اسكان دهند. مالكيني كه ساختمان را بازسازي ‌‌‌‌مي‌كنند ‌‌‌‌‌مي‌بايست هزينه بازسازي را ميان تمام مالكين ديگر نيز تقسيم كنند تا هركدام سهم خود را بپردازد و‌ پس از مرمت ساختمان ‌‌‌‌مي‌توان از مالكين مخالف درخواست كرد كه به ساختمان بازگردند و در آن‌ ساكن‌ شوند.

نكته مهم: توجه‌ داشته باشيد كه هزينه اجاره مسكن براي مالكين مخالف بازسازي به عهده خود آن‌ها خواهد بود زيرا اين مسكن‌ها براي سكونت‌ موقتي آن‌ها اجاره ‌‌‌‌مي‌شوند.

اگر مالكين مخالف ملك‌ را براي بازسازي تخليه نكنند تكليف چيست‌‌‌ ؟

در برخي موارد ديده شده كه مالكين مخالف حاضر به تخليه ملك نيستند كه در اين صورت مدير ساختمان ‌‌‌‌مي‌تواند با مراجعه مجتمع قضايي از رئيس دادگستري آن مجمع درخواست كند كه حكم تخليه ملك را صادر نمايد. رئيس دادگستري نيز با توجه به درخواست مدير ساختمان به سرعت دستور تخليه ملك را صادر ‌‌‌‌مي‌نمايد و مالكين را مكلف ‌‌‌‌مي‌كند كه ملك را به سرعت تخليه كنند.

سوالات متدوال

آيا با مخالفت برخي از مالكين ‌‌‌‌مي‌توان ساختمان را بازسازي كرد‌‌‌ ؟

بله اين كار منع قانوني ندارد.

اگر مالكين ملك را تخليه نكنند تكليف چيست‌‌‌ ؟

‌‌‌‌مي‌توان با مراجعه به مراكز قضايي درخواست كرد كه دستور تخليه ساختمان صادر شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص با‌زسازي ساختمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون با‌زسازي ساختمان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

منبع : بازسازي ساختمان با مخالفت مالكين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۵۵:۴۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وقتي ما در ساختماني چند طبقه و يا يك خانه ويلايي زندگي ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنيم موظف هستيم كه برخي هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را پرداخت نماييم. اين هزينه‌‌‌‌‌‌‌ها شامل حقوق نگهبانان ساختمان و باغبان، هزينه قبوض آب، برق، تلفن و…‌‌‌‌‌‌‌ مي‌شوند كه پرداخت آن‌‌‌‌‌‌‌ها با توجه به برخي شرايط به عهده موجر يا مستاجر خواهد بود. اما سوال اينجاست كه مستاجر بايد هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را پرداخت كند يا موجر؟ كه در ادامه در اين مورد توضيحات مفصلي را ارائه نموده‌‌‌‌‌‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : پرداخت هزينه ساختمان

 

چه كسي مسئول پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

شايد براي اكثر افراد اين سوال پيش بيايد كه وقتي ساختمان اجاره ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود مستاجر بايد هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي آن را پرداخت كند يا موجر كه در اين باره بايد بگوييم اگر خانه نياز به تعميرات داشته باشد و يا براي زندگي در آن خانه نياز باشد كه تغييراتي را در آن ايجاد كرد صاحب خانه موظف است كه اين هزينه‌‌‌‌‌‌‌ها را پرداخت نمايد.

اما اگر خانه براي زندگي كاملا مناسب باشد و مستاجر بخواهد كه براي زيباسازي خانه و يا تغييرات سليقه‌‌‌‌‌‌‌اي خود اقداماتي انجام دهد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست هزينه را نيز خودش بپردازد.

براي مثال تصور كنيد خانه رنگ شده است و ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان در آن زندگي كرد اما مستاجر براي زيباسازي خانه ‌‌‌‌‌‌‌مي‌خواهد كه ديوار را كاغذ ديواري بزند كه در اين صورت هزينه كاغذ ديواري به عهده مستاجر خواهد بود. اما اگر خانه نياز به تعميري مثل گچ كاري، تغيير نما و… داشته باشد موجر ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست هزينه انجام اين تعميرات را به عهده بگيرد.

مسئوليت مشترك مالك و مستاجر در پرداخت هزينه به مدير ساختمان

گاهي نياز است تا اين هزينه‌ها مشتركا توسط موجر و مستاجر پرداخت گردد. براي مثال مدير ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند هزينه شارژ ساختمان را هم از مالك دريافت كند و هم از مستاجر و هيچ تفاوتي براي او ندارد.

چنانچه مستاجر از پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان به مدير خودداري كند مالك ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با كسر مبلغ وديعه او ( پول پيش) هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را به مدير پرداخت كند و همچنين اگر مالك از پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان كه به عهده او هستند خودداري كند و به مدير هيچ مبلغي را پرداخت نكند مستاجر موظف است كه اجازه بهاي ماهانه را به جاي اهدا به مالك به مدير ساختمان بدهد و با اين كار هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را پرداخت نمايد.

سوالات متدوال

پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي تعمير ساختمان به عهده چه كسي است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به عهده موجر.

پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي غير ضروري براي خانه مانند زدن كاغذ ديواري به عهده كيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به عهده مستاجر.

اگر موجر از پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي تعميرات ساختمان به مدير خودداري كند تكليف چيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در اين مورد مستاجر به جاي پرداخت اجاره بها به موجر آن هزينه را براي تعمير ساختمان به مدير ‌‌‌‌‌‌‌مي‌پردازد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص پردا‌خت هزينه ساختمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون پردا‌خت هزينه ساختمان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : پرداخت هزينه ساختمان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پرداخت هزينه ساختمان،
موضوع:
[ ۱ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۵۱:۴۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هرگاه فردي براي انجام شكايت و يا مطالبه حقوق خود به دادگاه مراجعه مي‌كند براي او پرونده‌‌اي مرتبط با موضوع دادخواستش تشكيل مي‌شود و قاضي دادگاه به پرونده رسيدگي مي‌كند و در مدت زمان مناسب راي را صادر مي‌نمايد. براي دادخواست نفقه نيز پرونده تشكيل مي‌شود و فرد مي‌تواند روال رسيدگي به اين دادخواست را پيگيري نمايد. در ادامه قصد داريم توضيحات كامل‌تري را در خصوص نحوه پيگيري دادخواست نفقه در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : نحوه پيگيري دادخواست نفقه زن از طريق سامانه ثنا – بررسي مراحل

 

دادخواست نفقه چيست‌‌ ؟

نفقه حقي است كه در حين عقد به زن تعلق مي‌گيرد و پرداخت آن به عهده شوهر او مي‌باشد. حال اگر شوهر از پرداخت نفقه به هر دليلي خودداري نمايد زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه و ارائه دادخواست خواهان مطالبه نفقه‌اش شود. دادخواستي كه زن براي مطالبه نفقه‌اش به دادگاه ارائه مي‌كند دادخواست نفقه نام دارد كه قاضي دادگاه به آن رسيدگي مي‌نمايد.

نحوه پيگيري دادخواست نفقه

دادخواست نفقه را مي‌توان بدون مراجعه به دادگاه نيز پيگيري كرد و اين كار از طريق مراجعه به سامانه ثنا امكانپذير خواهد بود. براي پيگيري دادخواست نفقه ابتدا مي‌بايست به سامانه ثنا وارد شده كه اين سامانه براي ورود از شما يك كد درخواست مي‌كند.

شما مي‌توانيد با مراجعه به نزديك‌ترين دفتر خدمات الكترونيك قضايي و احراز هويت خود در آن‌ دفتر كد را به راحتي دريافت كنيد. پس از دريافت كد مجددا به سامانه ثنا وارد شويد و در كادر مربوطه كد را وارد نماييد. پس وارد كردن كد از شما شماره تماس درخواست مي‌شود كه مي‌بايست شماره موبايل خود را در كادر مربوطه وارد نماييد. در مرحله بعد براي شما يك كد پيامك مي‌شود كه سامانه ثنا نيز آن كد را از شما درخواست مي‌نمايد.

با وارد كردن كد پيامك شده در سامانه ثنا شما به سايت وارد خواهيد شد و مي‌توانيد دادخواست نققه خود را پيگيري كنيد. وقتي به سامانه وارد شديد روي (اطلاع رساني براي اشخاص) كليك كنيد. عكس

در صفحه‌‌اي كه پس از اين كار باز مي‌شود تمام اطلاعات خود مانند نام، نام خانوادگي و… را وارد كنيد. عكس

حالا سامانه از شما مي‌خواهد كه شماره پرونده دادخواست نفقه خود را وارد كنيد كه با وارد كردن شماره پرونده مي‌توانيد دادخواست را پيگيري كنيد و از راي و ابلاغيه‌هاي صادر شده مطلع شويد. عكس

سوالات متدوال

دادخواست نفقه چيست‌‌ ؟

دادخواستي كه زنان بر مبناي مطالبه نفقه خود به دادگاه ارائه مي‌كنند.

پس از اينكه به سامانه ثنا وارد شديم در مرحله اول بايد بر روي چه چيزي كليك كنيم‌‌ ؟

بر روي گزينه اطلاع رساني براي اشخاص.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نحوه پيگيري داد‌خواست نفقه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نحوه پيگيري داد‌خواست نفقه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : نحوه پيگيري دادخواست نفقه زن از طريق سامانه ثنا – بررسي مراحل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۴۷:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از اصول اوليه و مهم زندگي اجتماعي احترام به مالكيت هر اشخاص بر اموال و دارايي‌‌‌‌‌‌‌‌‌هايش است. قانون نيز از اين مالكيت حمايت ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند و در صورتي كه ديگري بخواهد بدون اجازه و به شكل غير قانوني مالكيت شخصي را از بين ببرد مانع ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. يكي از مصاديق سلب غير قانوني مالكيت اشخاص بر اموالشان سرقت يا دزدي كردن است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در ادامه به اين موضوع ‌‌‌‌‌‌‌مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

منبع:

سرقت

 تعريف جرم

 انواع – مجازات – سرقت حدي و سرقت تعزيري

 

سرقت چيست ؟

از نظر لغوي ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به معناي دزديدن‌‌‌‌‌‌‌‌‌، دستبرد و ربايش است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. از نظر اصطلاحي ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به معناي بردن و دزديدن مال شخصي ديگر به صورت پنهاني و بدون رضايت مالك آن است. شخصي كه اموال ديگري را ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند سارق است. شخص در صورتي سارق است كه مال را با علم و قصد بردارد. در صورتي كه شخصي از روي اشتباه يا ناآگاهي مال ديگري را به اشتباه بردارد ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت رخ نداده است.

در قانون مجازات اسلا‌‌‌‌‌‌‌مي‌ يك فصل كامل به موضوع ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت پرداخته شده است و بر اساس ماده 267 اين قانون ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به معناي ربودن مالي است كه متعلق به غير ‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد. از نظر قانوني عنصر اصلي وقوع اين جرم فعل برداشتن و ربودن بدون اطلاع و رضايت مالك و دارنده آن است.

انواع سرقت

از نظر تقسيم بندي قانوني ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت از لحاظ مجازات داراي دو نوع است:

1/ ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدي: در اين نوع ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت در صورت وجود جميع شرايط مجازات سارق حدي است به همين خاطر به آن ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدي ‌‌‌‌‌‌‌مي‌گويند.

2/ ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت تعزيري: در صورتي كه شرايط ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدي نباشد مجازات سارق بر اساس قانون تعزيرات اعمال ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

شرايط تحقق سرقت حدي

بر اساس ماده 268 قانون مجازات اسلا‌‌‌‌‌‌‌مي ‌در صورت وجود 14 شرط زير ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدي است:

1/ شيء دزديده شده بايد از نظر شرعي داراي ماليت باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به عنوان مثال مشروب شرعا ماليت ندارد.

2/ مال دزديده شده در حرز بوده باشد. حرز به معناي مكاني مناسب است كه مال در آن عرفا از دستبرد در امان است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. حرز هر مالي با ديگري متفاوت است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به طور مثال حرز طلا گاو صندوق است.

3/ هتك حرز انجام گردد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. يعني دزد حرز را باز كند به طور مثال در گاو صندوق را باز كند اگر در حرز باز باشد ديگر هتك حرز نيست.

4/ دزد شخصا مال را از حرز خارج نمايد.

5/ هتك حرز و دزديدن مال به شكل پنهاني و مخفيانه صورت بگيرد.

6/ دزد فردي غير از پدر يا جد پدري صاحب مال باشد.

7/ ارزش مال زماني كه از حرز خارج ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود با چهار و نيم نخود طلاي مسكوك برابري كند. ارزش مال در هنگام خروج مهم است نه قبل از خروج و نه بعد از آن. اينكه حال چه ميزان ارزش دارد مهم نيست.

8/ مال مسروقه از اموال مربوط به عموم مردم يا دولت نباشد يا اينكه وقف عام نشده باشد. به طور مثال پولي كه در صندوق صدقات است از مصاديق وقف عام است.

9/ در زمان قحطي نباشد.

10/ مالك مال مسروقه از سارق در مراجع قانوني شكايت نمايد.

11/ مالك مال سارق را قبل از اثبات ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت نبخشيده باشد.

12/ قبل از اينكه ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت اثبات شود مال در اختيار مالك قرار نگيرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. يعني دوباره به مالك برگردانده نشود.

13/ مال مسروقه قبل از اثبات ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت به مالكيت سارق درنيايد. به طور مثال اگر قبل از اثبات جرم‌‌‌‌‌‌‌‌‌، سارق مالي را كه دزديده به ارث ببرد ديگر ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدي نيست.

14/ مال مسروقه خود از اموال دزدي و غصب شده از ديگري نباشد.

مجازات جرم سر‌قت

در صورتي كه همه 14 شرط بالا موجود باشد مجازات حد است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. نكته مهم در اين رابطه اين است كه تمام اين 14 شرط بايد با هم جمع باشند و اگر حتي يكي از آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها نباشد حدي نيست.

مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت تعزيري نيز بر اساس كيفيت و چگونگي انجام ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت متفاوت است. به طور مثال ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت از مناطق سيل زده يا زلزله زده 1 تا 5 سال و تا 74 ضربه شلاق مجازات دارد. يا در صورت وجود عوامل مشدده مجازات سارق بين 5 تا بيست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است.

سوالات متداول

انواع ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت چيست ؟

‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت داراي دو نوع است‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدي و ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت تعزيري‌‌‌‌‌‌‌‌‌ كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

حرز مال چيست ؟

حرز مكاني است كه مال در آن عرفا محفوظ است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

در چه صورت مجازات سارق حدي است ؟

در صورتي كه تمام 14 شرط ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت حدي را داشته باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد ‌‌‌‌‌‌‌‌سر‌قت و انواع آن ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سرقت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سرقت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

شماره تماس وكيل دات كاممنبع:

سرقت

 تعريف جرم

 انواع – مجازات – سرقت حدي و سرقت تعزيريي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۱۹:۲۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

 

با يك نگاه اجمالي به تمامي دعوي كيفري و حقوقي متوجه ‌‌‌‌‌‌مي‌شويم كه اين دعوي عمدتا داراي دو طرف هستند. يك طرف مرتكب عمل خلاف قانون شده است و طرف ديگر از اين كار آسيب ديده است. هر دو طرف دعوي ملزم ‌‌‌‌‌‌مي‌باشند تا خود يا نماينده قانوني آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها در جلسه دادگاه حاضر شوند‌‌‌‌‌‌. اما گاهي يك طرف يعني خواهان يا خوانده در جلسه دادگاه حاضر ‌‌‌‌‌‌نمي‌شوند. در اين مطلب سعي در بررسي عدم حضور خوانده در دادگاه داريم.

 

 

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

 

منبع:

عدم حضور در دادگاه

 عواقب عدم حضور خوانده در جلسه دادرسي – صدور راي

 

خوانده كيست ؟

از نظر حقوقي خوانده اعم است از شخص حقوقي و حقيقي است كه عليه او ادعايي مبني بر ارتكاب عملي غير قانوني توسط او مطرح شده است‌‌‌‌‌‌. در مقابل خوانده‌‌‌‌‌‌، خواهان قراردارد كه همان شاكي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد يعني كسي كه بر عليه ديگري شكايت كرده است و مدعي شده است كه بر عليه او جر‌‌‌‌‌‌مي‌ اتفاق افتاده است از اين رو به او شاكي يا مدعي ‌‌‌‌‌‌مي‌گويند.

حضور طرفين در جلسه دادگاه

از نظر قانوني در ماده 93 قانون آيين دادرسي آمده است كه اصحاب دعوي ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند در جلسه دادگاه شركت كنند‌‌‌‌‌‌. همچنين از نظر قانوني هيچ ايرادي وجود ندارد كه شخص در صورتي كه نتواند شركت نمايد لايحه بنويسيد. به اين شكل كه شخص از قبل دفاعيات و گفته‌‌‌‌‌‌‌‌هاي خود را به شكل نوشته حاضر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند كه به آن لايحه گفته ‌‌‌‌‌‌مي‌شود. سپس بدون اينكه در دادگاه حضور فيزيكي داشته باشد لايحه خود را به دادگاه ارائه ‌‌‌‌‌‌مي‌دهد و قاضي با خواندن لايحه راي مقتضي را صدور ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد.

بر اساس ماده 94 قانون آيين دادرسي مدني طرفين دعوا ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند به جاي خود وكيل به دادگاه معرفي كنند‌‌‌‌‌‌. در اين صورت ديگر نياز به حضور خوانده ‌‌‌‌‌‌نمي‌باشد و به جاي او وكيل از حق او دفاع ‌‌‌‌‌‌مي‌كند. البته در صورتي كه حضور خوانده در دادگاه الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌باشد بايد در برگه احضاريه قيد گردد كه خوانده حتما بايد شركت كند و ‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند به جاي خود وكيل به دادگاه بفرستد.

عدم حضور خوانده در جلسه دادگاه

بر اساس قانون اين كه طرفين در دادگاه حضور پيدا كنند حق آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها است و الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌وجود ندارد. مگر در مواردي كه خوانده ملزم به حضور در دادگاه است كه در صورت عدم حضور او در دادگاه با حكم جلب و دستگير شدن او را ملزم به حضور در جلسه دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌كنند.

اما به طور كلي ‌‌‌‌‌‌مي‌توان گفت حضور خوانده حقي براي او است تا بتواند دفاعيات خود را مطرح كند. اما اگر به هر دليلي در جلسه دادگاه شركت نكند اين امر مانع از برگزاري جلسه و صدور راي نيست. بر اين اساس ماده 95 قانون آيين دادرسي مدني عدم حضور خوانده يا وكيل او در جلسه دادگاه مانع از برگزاري جلسه يا اتخاذ تصميم ‌‌‌‌‌‌نمي‌باشد. در اين صورت راي به شكل غيابي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌.

البته اين امكان وجود دارد در صورتي كه دادگاه نتواند بدون حضور خوانده و توضيحات او تصميم بگيرد جلسه برگزار گردد ولي اتخاذ تصميم به جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي ديگر موكول شود. يعني در جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي ديگر با حضور خوانده راي نهايي خود را صادر نمايد.

عذر موجه عدم حضور در جلسه دادگاه حقوقي

قطعا قانونگذار براي زماني كه خوانده ‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند در دادگاه حضور پيدا كند در قانون استثنائاتي مطرح كرده است‌‌‌‌‌‌. يعني در صورتي كه حضور خوانده در جلسه دادگاه الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌باشد و خوانده به دليل عذر موجه و قانوني نتواند حضور پيدا كند دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌پذيرد. اين دلايل موجه اعم از موارد زير است:

1/ فوت يكي از بستگان نسبي مانند فرزند يا سببي مانند همسر تا درجه اول از طبقه دوم.

2/ حوادث قهري كه مانع از حضور خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌شود. حوادث قهري يعني حوادثي كه خوانده در وقوع آن و جلوگيري از وقوع آن هيچ اختياري ندارد مانند سيل و زلزله.

3/ ابتلا به مرضي كه مانع از حركت خوانده باشد يا اينكه حركت كردن براي خوانده مضر باشد مانند فلج شدن.

4/ هرگونه اتفاقي كه خارج از اراده و اختيار خوانده باشد مانع حضور او در جلسه دادگاه شود.

عذر موجه عدم حضور در دادگاه كيفري

در دعاوي كيفري نيز بر اساس ماده 178 قانون آيين دادرسي كيفري در صورتي كه متهم يكي از عذر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي زير را براي عدم حضور داشته باشد و نتواند در موعد مقرر شركت نمايد مورد قبول دادگاه قرار ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.

1/ احضاريه به دست متهم نرسد يا اينكه اينقدر دير به او برسد كه زمان كافي براي حضور در دادگاه نداشته باشد.

2/ بيماري سخت متهم يا والدين‌‌‌‌‌‌، همسر يا اولاد او به طوري كه نتواند در جلسه دادگاه حاضر شود.

3/ فوت همسر يا هر يك از بستگان تا درجه سوم از طبقه دوم‌‌‌‌‌‌.

4/ در توقيف و حبس باشد و نتوان او را در جلسه حاضر نمود.

5/ وقوع حوادث قهري مانند سيل‌‌‌‌‌‌ به طوري كه امكان تردد نباشد و يا دچار شدن به يك حادثه مهم و خارج از اختيار متهم مانند بيماري واگيردار‌‌‌‌‌‌.

6/ هر مورد ديگري كه از نظر قاضي عذر موجهي براي عدم حضور باشد.

عدم حضور بعضي از خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در جلسه دادگاه

گاهي پيش ‌‌‌‌‌‌مي‌آيد كه تعداد خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در يك پرونده بيشتر از يك شخص است‌‌‌‌‌‌. به طور مثال دو يا سه‌‌‌‌‌‌ نفر به عنوان خوانده احضار ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند‌‌‌‌‌‌. برخي از خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در دادگاه حاضر ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند و برخي ديگر در جلسه حاضر ‌‌‌‌‌‌نمي‌شوند و حتي لايحه نيز به دادگاه ارائه ‌‌‌‌‌‌نمي‌دهند‌‌‌‌‌‌. در اين صورت بر اساس ماده 304 قانون آيين دادرسي مدني دادگاه به دعواي مطروحه عليه تمام خواندگان رسيدگي كرده سپس راي مقتضي را صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. راي نسبت به خواندگاني كه در جلسه حاضر نشده‌اند و هيچ لايحه‌‌‌‌‌‌‌اي ارسال نكرده‌اند غيابي محسوب ‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

صدور راي بدون حضور خوانده

دادگاه در صورتي كه خوانده يا وكيل يا قائم مقام او يا نماينده قانوني او در هيچ يك از جلسات دادگاه حاضر نشود و هيچ لايحه‌‌‌‌‌‌‌اي هم ارائه ندهند‌‌‌‌‌‌ راي را صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌. يعني دادگاه در مواردي كه نياز به حضور خوانده نباشد راي را صادر مي‌كند. اين راي اصطلاحا راي غيابي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد. البته راي در صورتي غيابي است كه خوانده در هيچ يك از جلسات حاضر نشده باشد يا اينكه لايحه نداده باشد.

خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند به اين راي غيابي اعتراض كند و درخواست واخواهي بدهد.

سوالات متداول

خوانده چه كسي است ؟

اعم از شخص حقوقي و حقيقي كه ادعا ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كار غير قانوني انجام داده است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا حضور خوانده در دادگاه الزامي است ؟

خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند در دادگاه حضور پيدا كند ولي الزامي وجود ندارد مگر در مواردي كه از نظر قانوني حضور خوانده الزامي باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

اگر خوانده در دادگاه حاضر نشود بازهم راي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود ؟

بله‌‌‌‌‌‌، راي به شكل غيابي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد عدم حضور خوانده در جلسه دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عد‌م حضور در دادگاه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عد‌م حضور در دادگاه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

شماره تماس وكيل دات كام

منبع:

عدم حضور در دادگاه

 عواقب عدم حضور خوانده در جلسه دادرسي – صدور راي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۱۲:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

 

بر اساس ماده ۲ ق.م.ا جرم عبارت است از انجام دادن يا انجام ندادن كاري كه در قانون براي آن مجازات تعيين شده باشد؛ بنابراين رفتار مجرمانه با مجازات و كيفر همراه است. اما گاهي شرايطي ايجاد مي‌شود كه شخص براي دفاع از يك سري موارد، مجبور به انجام جرم است. آيا در اين هنگام نيز مسئوليت كيفري به دنبال شخص است و او بايد مجازات شود؟ در قانون مجازات اسلامي، يك سري شرايط وجود دارد كه با وجود آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و انجام فعل مجرمانه، شخص مجرم شناخته نمي‌شود و مجازاتي در پي او نيست. اين موارد تحت عنوان دفاع مشروع در قانون ذكر شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. براي بررسي دفاع مشروع و شرايط آن تا پايان اين مطلب همراه ما باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

 

منبع:

دفاع مشروع

 تعريف – شرايط تحقق – مباني و اركان – حكم به پرداخت ديه

 

دفاع مشروع چيست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

دفاع به معناي دور كردن و دفع كردن و مشروع نيز به معناي قانوني و مجاز است؛ طبق معاني جداگانه اين دو جزء، دفاع مشروع يعني دفع كردن قانوني و دفاع مجاز. ماده ۱۵۶ ق.م.ا چنين بيان كرده است كه چنانچه فردي جهت دفاع و دور كردن ضرري از نفس، ناموس، مال و آزادي تن خود و شخص ديگر در برابر تجاوز و خطري كه در حال وقوع و رخ دادن است يا نزديك است رخ دهد، با رعايت مراحل دفاع و وجود شرايط دفاع مشرو‌ع كه در قانون ذكر شده است، مرتكب رفتار مجرمانه شود، مجازات نمي‌شود و مسئوليت كيفري به دنبال نخواهد داشت.

به عنوان مثال شخصي به شما حمله مي‌كند يا مطمئن هستيد كه قصد حمله دارد و شما براي دفاع از خود و جلوگيري از وقوع خطر، به او ضربه ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌زنيد و وي آسيب مي‌بيند؛ در اين صورت شما مرتكب عمل مجرمانه شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ايد اما اين جرم در راستاي دفع خطر و دفاع از خود بوده و مجازاتي در پي ندارد. البته همانطور كه گفتيم هر دفاعي نيز، دفاع مشر‌وع محسوب نمي‌شود و بايد شرايطي داشته باشد.

موضوع خطر و تجاوز در رابطه با دفاع مشروع

بر اساس ماده ۱۵۶ ق.م.ا، تجاوز و خطر بايد در رابطه با يكي از موارد زير باشد تا دفاع مشروع تلقي شود.

۱- نفس:

نفس در اين جا به معناي وجود مادي و جسماني فرد است و خطر در اينجا آسيب رسيدن به حيات و زندگي و سلامت شخص معني مي‌دهد.

۲- عرض:

عرض نيز يعني آبرو،‌ حيثيت و شرف. دفع خطر و تجاوز از عرض نيز مشروع است.

۳- ناموس:

خطر و تجاوز براي ناموس، به معناي خطر براي عصمت، پاكي و پاكدامني است.

۴- مال:

در اين ماده دفع خطر براي حفظ مال نيز مشروع دانسته شده است.

۵- آزادي تن:

نجات خود از حبس و تلاش براي خلاصي تن خود با انجام عمل مجرمانه، دفاع مشروع است.

دفاع مشر‌وع از فرد ديگر

در تبصره ۲ ق.م.ا آمده است كه در صورتي شخص مي‌تواند از نفس، مال،‌ عرض، ناموس و آزادي فرد ديگر دفاع كند و دفاعش مشروع محسوب مي‌شود كه:

۱- فرد از نزديكان مدافع باشد.

۲- دفاع از او بر عهده مدافع باشد.

۳- از دفاع از خود عاجز باشد.

۴- از فرد مدافع تقاضاي مساعدت و كمك كند.

۵- در موقعيتي قرار داشته باشد كه امكان درخواست كمك وجود نداشته باشد.

شرايط دفاع مشروع

در ادامه ماده ۱۵۶ ق.م.ا ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌خوانيم كه وجود شرايط زير باعث مجاز شدن عمل دفاع و مشروعيت آن مي‌شود.

۱- دفاع ضروري باشد:

هنگامي كه فرد ناگزير از انجام عمل مجرمانه براي دفاع و دفع تجاوز و خطر باشد و هيچ راه ديگري پيش رويش باقي نمانده باشد، عمل مجرمانه وي مشروع است.

۲- دفاع با توجه به شواهد موجود يا ترس عاقلانه باشد:

اين شرط بدين معناست كه اگر شما بدون اطمينان از وقوع تجاوز و خطر يا فقط با استناد به حدس و گمان و ترس ناشي از بروز خطر قريب الوقوع، مرتكب جرم شويد، دفاع مشروع تلقي نمي‌شود. به عنوان مثال تنها با تصور اينكه شخص رو به روي شما قصد حمله به شما را دارد ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌توانيد با ارتكاب عمل مجرمانه از خود دفاع كنيد؛ بنابراين بايد از وقوع خطر يا نزديك بودن آن بر اساس عقل و شواهد تصميم بگيريد.

۳- خطر يا تجاوز به علت رفتار خود فرد صورت نگرفته باشد:

مطابق اين شرط، شخص مدافع، خود نبايد عامل وقوع خطر باشد و موجبات ايجاد آن و تهاجم طرف مقابل را فراهم كند. چنانچه متجاوز بر اساس رفتار مدافع، تحريك شود و حمله كند، دفاع شخص مدافع مشروع شناخته نشده و مجازات در پي دارد.

۴- امكان دسترسي سريع به قواي دولتي وجود نداشته باشد:

چنانچه فرد مطمئن شود كه در صورت انتظار براي رسيدن قواي دولتي جهت دفاع، تجاوز و آسيب صورت مي‌گيرد و به اصطلاح كار از كار مي‌گذرد، يا اينكه حتي با حضور قواي دولتي كاري از دست آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ساخته نيست و آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نمي‌توانند خطر را دفع كنند، وي مجاز است كه اقدام به دفاع ‌‌‌‌‌‌‌‌كند و دفاع او مشروع شناخته مي‌شود.

حكم پرداخت ديه در دفاع مشروع

موارد فوق، شرايطي بودند كه وجود همه آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها جهت تحقق يافتن دفاع مشروع لازم و ضروري است. در صورتي كه عمل مجرمانه به حكم قانون دفاع مشروع ناميده شود، شخص از مجازات و پرداخت ديه معاف است. البته چنانچه شخص مهاجم مجنون و ديوانه باشد، ديه او توسط بيت المال پرداخت مي‌شود.

بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۵۶ ق.م.ا، چنانچه عمل دفاع براي دفع خطر ثابت شده باشد اما رعايت شرايط آن آشكار و ثابت نشده باشد، اثبات رعايت نشدن شروط دفاع مشروع بر عهده فرد مهاجم قرار دارد.

دفاع در برابر مامور قانون

مقاومت در مقابل ماموران انتظامي و ساير ضاطين دادگستري، با شرط اينكه آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در حال انجام وظيفه و كار خود باشند، دفاع مشروع نيست. اما چنانچه اين ماموران و ضابطين بيش از وظيفه خود عمل كنند و شواهد ثابت كنند كه نتيجه اعمال آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها قتل، جرح، تعرض به آبرو، ناموس و مال مي‌شود، دفاع قانوني، مجاز و مشروع محسوب مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دفا‌ع مشروع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دفا‌ع مشروع پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

منبع:

دفاع مشروع

 تعريف – شرايط تحقق – مباني و اركان – حكم به پرداخت ديه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۵:۴۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج جوانان از جمله اعمال پسنديده‌‌‌‌اي است كه سبب ارضاي چارچوب مند نيازهاي جنسي ايشان در قالب خانواده گشته و باعث تداوم نسل آن‌ها نيز خواهد شد. اما در برخي موارد ممكن است در ازدواج نزديكي صورت نگيرد كه در ادامه توضيحات مختصري را در خصوص شرط عدم نزديكي در ازدواج خدمتتان ارائه نموده‌‌‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : شرط عدم نزديكي در ازدواج

 

شرط عدم نزديكي در ازدواج به چه معناست ؟

در برخي موارد ديده شده است كه زوجه در حين عقد شرط ‌‌مي‌كند‌ كه پس عقد زوج حق برقراري رابطه جنسي را با او نداشته باشد. طبق نظر اكثر فقها و حقوقدانان اين شرط باطل است چراكه خلاف ذات عقد ازدواج است و يكي از بنيان‌هاي ازدواج در اسلام توليد مثل و فرزندآوري مي‌باشد. البته اين شرط باطل خللي به خود عقد نكاح وارد نمي‌سازد چراكه راه‌هاي فسخ و برهم زدن نكاح انحصاري هستند.

البته طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي شرط عدم رابطه زناشويي در عقد نكاح موقت صحيح مي‌باشد.

اگر مرد از شرط عدم نزديكي تخلف نمايد تكليف چيست ؟

طبق قانون مرد موظف به رعايت شرط عدم ‌نزديكي نيست و چنانچه از اين شرط تخلف كند عواقب قانوني نخواهد داشت.

اگر بپذيريم كه در نكاح موقت مي‌توان چنين شرطي درج كرد چنانچه مرد تخطي كند و با زن‌ رابطه زناشويي برقرار نمايد به زن ارش البكاره تعلق ‌‌مي‌گيرد و مرد موظف به پرداخت آن ‌خواهد بود. البته اگر مرد از اين شرط تخلف كند رابطه او حرام نبوده و زنا محسوب ‌‌نمي‌شود اما از نظر فقها برقراري رابطه با وجود چنين شرطي جايز نيست و حتي برخي از قانونگذاران معتقد هستند كه براي برقراري رابطه ‌‌مي‌بايست زن و شوهر عقد جديدي را تنظيم نمايند.

اگر زن در عقد موقت با وجود شرط عدم نزديكي پس از عقد به برقراري رابطه زناشويي رضايت دهد تكليف چيست ؟

زن ‌‌مي‌تواند پس از انعقاد عقد نكاح موقت به برقراري رابطه زناشويي رضايت دهد و چنانچه رضايت دهد مرد ‌‌مي‌تواند با او رابطه برقرار كند و اين مورد هيچگونه منع قانوني ندارد.

سوالات متدوال

عدم‌ نزديكي در عقد نكاح يك شرط مشروع به حساب ‌‌مي‌آيد ؟

در ازدواج دائم خير.

اگر مرد از شرط عدم نزديكي در عقد موقت تخلف كند ‌به زن چه چيزي تعلق ‌‌مي‌گيرد ؟

ارش البكاره كه بايد توسط مرد پرداخت شود و قانونگذار ميزان آن‌ را تعيين خواهد كرد.

مركز معتبر وكيل دات كام شما را در حل پرونده‌‌‌هاي حقوقي ياري ‌‌مي‌نمايد. از بهترين خدمات اين مركز ‌‌مي‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره‌‌‌هاي حضوري و تلفني اشاره نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شرط عد‌م نزديكي در ازدواج، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شرط عد‌م نزديكي در ازدواج پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : شرط عدم نزديكي در ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۰۳:۰۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

با يك نگاه اجمالي به تمامي دعوي كيفري و حقوقي متوجه ‌‌‌‌‌‌مي‌شويم كه اين دعوي عمدتا داراي دو طرف هستند. يك طرف مرتكب عمل خلاف قانون شده است و طرف ديگر از اين كار آسيب ديده است. هر دو طرف دعوي ملزم ‌‌‌‌‌‌مي‌باشند تا خود يا نماينده قانوني آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها در جلسه دادگاه حاضر شوند‌‌‌‌‌‌. اما گاهي يك طرف يعني خواهان يا خوانده در جلسه دادگاه حاضر ‌‌‌‌‌‌نمي‌شوند. در اين مطلب سعي در بررسي عدم حضور خوانده در دادگاه داريم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : عدم حضور در دادگاه

 

خوانده كيست ؟

از نظر حقوقي خوانده اعم است از شخص حقوقي و حقيقي است كه عليه او ادعايي مبني بر ارتكاب عملي غير قانوني توسط او مطرح شده است‌‌‌‌‌‌. در مقابل خوانده‌‌‌‌‌‌، خواهان قراردارد كه همان شاكي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد يعني كسي كه بر عليه ديگري شكايت كرده است و مدعي شده است كه بر عليه او جر‌‌‌‌‌‌مي‌ اتفاق افتاده است از اين رو به او شاكي يا مدعي ‌‌‌‌‌‌مي‌گويند.

حضور طرفين در جلسه دادگاه

از نظر قانوني در ماده 93 قانون آيين دادرسي آمده است كه اصحاب دعوي ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند در جلسه دادگاه شركت كنند‌‌‌‌‌‌. همچنين از نظر قانوني هيچ ايرادي وجود ندارد كه شخص در صورتي كه نتواند شركت نمايد لايحه بنويسيد. به اين شكل كه شخص از قبل دفاعيات و گفته‌‌‌‌‌‌‌‌هاي خود را به شكل نوشته حاضر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند كه به آن لايحه گفته ‌‌‌‌‌‌مي‌شود. سپس بدون اينكه در دادگاه حضور فيزيكي داشته باشد لايحه خود را به دادگاه ارائه ‌‌‌‌‌‌مي‌دهد و قاضي با خواندن لايحه راي مقتضي را صدور ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد.

بر اساس ماده 94 قانون آيين دادرسي مدني طرفين دعوا ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند به جاي خود وكيل به دادگاه معرفي كنند‌‌‌‌‌‌. در اين صورت ديگر نياز به حضور خوانده ‌‌‌‌‌‌نمي‌باشد و به جاي او وكيل از حق او دفاع ‌‌‌‌‌‌مي‌كند. البته در صورتي كه حضور خوانده در دادگاه الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌باشد بايد در برگه احضاريه قيد گردد كه خوانده حتما بايد شركت كند و ‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند به جاي خود وكيل به دادگاه بفرستد.

منبع : عدم حضور در دادگاه

عدم حضور خوانده در جلسه دادگاه

بر اساس قانون اين كه طرفين در دادگاه حضور پيدا كنند حق آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها است و الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌وجود ندارد. مگر در مواردي كه خوانده ملزم به حضور در دادگاه است كه در صورت عدم حضور او در دادگاه با حكم جلب و دستگير شدن او را ملزم به حضور در جلسه دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌كنند.

اما به طور كلي ‌‌‌‌‌‌مي‌توان گفت حضور خوانده حقي براي او است تا بتواند دفاعيات خود را مطرح كند. اما اگر به هر دليلي در جلسه دادگاه شركت نكند اين امر مانع از برگزاري جلسه و صدور راي نيست. بر اين اساس ماده 95 قانون آيين دادرسي مدني عدم حضور خوانده يا وكيل او در جلسه دادگاه مانع از برگزاري جلسه يا اتخاذ تصميم ‌‌‌‌‌‌نمي‌باشد. در اين صورت راي به شكل غيابي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌.

البته اين امكان وجود دارد در صورتي كه دادگاه نتواند بدون حضور خوانده و توضيحات او تصميم بگيرد جلسه برگزار گردد ولي اتخاذ تصميم به جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي ديگر موكول شود. يعني در جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي ديگر با حضور خوانده راي نهايي خود را صادر نمايد.

عذر موجه عدم حضور در جلسه دادگاه حقوقي

قطعا قانونگذار براي زماني كه خوانده ‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند در دادگاه حضور پيدا كند در قانون استثنائاتي مطرح كرده است‌‌‌‌‌‌. يعني در صورتي كه حضور خوانده در جلسه دادگاه الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌باشد و خوانده به دليل عذر موجه و قانوني نتواند حضور پيدا كند دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌پذيرد. اين دلايل موجه اعم از موارد زير است:

1/ فوت يكي از بستگان نسبي مانند فرزند يا سببي مانند همسر تا درجه اول از طبقه دوم.

2/ حوادث قهري كه مانع از حضور خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌شود. حوادث قهري يعني حوادثي كه خوانده در وقوع آن و جلوگيري از وقوع آن هيچ اختياري ندارد مانند سيل و زلزله.

3/ ابتلا به مرضي كه مانع از حركت خوانده باشد يا اينكه حركت كردن براي خوانده مضر باشد مانند فلج شدن.

4/ هرگونه اتفاقي كه خارج از اراده و اختيار خوانده باشد مانع حضور او در جلسه دادگاه شود.

عذر موجه عدم حضور در دادگاه كيفري

در دعاوي كيفري نيز بر اساس ماده 178 قانون آيين دادرسي كيفري در صورتي كه متهم يكي از عذر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي زير را براي عدم حضور داشته باشد و نتواند در موعد مقرر شركت نمايد مورد قبول دادگاه قرار ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.

1/ احضاريه به دست متهم نرسد يا اينكه اينقدر دير به او برسد كه زمان كافي براي حضور در دادگاه نداشته باشد.

2/ بيماري سخت متهم يا والدين‌‌‌‌‌‌، همسر يا اولاد او به طوري كه نتواند در جلسه دادگاه حاضر شود.

3/ فوت همسر يا هر يك از بستگان تا درجه سوم از طبقه دوم‌‌‌‌‌‌.

4/ در توقيف و حبس باشد و نتوان او را در جلسه حاضر نمود.

5/ وقوع حوادث قهري مانند سيل‌‌‌‌‌‌ به طوري كه امكان تردد نباشد و يا دچار شدن به يك حادثه مهم و خارج از اختيار متهم مانند بيماري واگيردار‌‌‌‌‌‌.

6/ هر مورد ديگري كه از نظر قاضي عذر موجهي براي عدم حضور باشد.

عدم حضور بعضي از خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در جلسه دادگاه

گاهي پيش ‌‌‌‌‌‌مي‌آيد كه تعداد خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در يك پرونده بيشتر از يك شخص است‌‌‌‌‌‌. به طور مثال دو يا سه‌‌‌‌‌‌ نفر به عنوان خوانده احضار ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند‌‌‌‌‌‌. برخي از خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در دادگاه حاضر ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند و برخي ديگر در جلسه حاضر ‌‌‌‌‌‌نمي‌شوند و حتي لايحه نيز به دادگاه ارائه ‌‌‌‌‌‌نمي‌دهند‌‌‌‌‌‌. در اين صورت بر اساس ماده 304 قانون آيين دادرسي مدني دادگاه به دعواي مطروحه عليه تمام خواندگان رسيدگي كرده سپس راي مقتضي را صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. راي نسبت به خواندگاني كه در جلسه حاضر نشده‌اند و هيچ لايحه‌‌‌‌‌‌‌اي ارسال نكرده‌اند غيابي محسوب ‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

صدور راي بدون حضور خوانده

دادگاه در صورتي كه خوانده يا وكيل يا قائم مقام او يا نماينده قانوني او در هيچ يك از جلسات دادگاه حاضر نشود و هيچ لايحه‌‌‌‌‌‌‌اي هم ارائه ندهند‌‌‌‌‌‌ راي را صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌. يعني دادگاه در مواردي كه نياز به حضور خوانده نباشد راي را صادر مي‌كند. اين راي اصطلاحا راي غيابي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد. البته راي در صورتي غيابي است كه خوانده در هيچ يك از جلسات حاضر نشده باشد يا اينكه لايحه نداده باشد.

خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند به اين راي غيابي اعتراض كند و درخواست واخواهي بدهد.

سوالات متداول

خوانده چه كسي است ؟

اعم از شخص حقوقي و حقيقي كه ادعا ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كار غير قانوني انجام داده است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا حضور خوانده در دادگاه الزامي است ؟

خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند در دادگاه حضور پيدا كند ولي الزامي وجود ندارد مگر در مواردي كه از نظر قانوني حضور خوانده الزامي باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

اگر خوانده در دادگاه حاضر نشود بازهم راي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود ؟

بله‌‌‌‌‌‌، راي به شكل غيابي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد عدم حضور خوانده در جلسه دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عد‌م حضور در دادگاه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عد‌م حضور در دادگاه پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : عدم حضور در دادگاه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عدم حضور در دادگاه،
موضوع:
[ ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۰۰:۱۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بر اساس ماده ۲ ق.م.ا جرم عبارت است از انجام دادن يا انجام ندادن كاري كه در قانون براي آن مجازات تعيين شده باشد؛ بنابراين رفتار مجرمانه با مجازات و كيفر همراه است. اما گاهي شرايطي ايجاد مي‌شود كه شخص براي دفاع از يك سري موارد، مجبور به انجام جرم است. آيا در اين هنگام نيز مسئوليت كيفري به دنبال شخص است و او بايد مجازات شود؟ در قانون مجازات اسلامي، يك سري شرايط وجود دارد كه با وجود آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و انجام فعل مجرمانه، شخص مجرم شناخته نمي‌شود و مجازاتي در پي او نيست. اين موارد تحت عنوان دفاع مشروع در قانون ذكر شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. براي بررسي دفاع مشروع و شرايط آن تا پايان اين مطلب همراه ما باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : دفاع مشروع

 

دفاع مشروع چيست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

دفاع به معناي دور كردن و دفع كردن و مشروع نيز به معناي قانوني و مجاز است؛ طبق معاني جداگانه اين دو جزء، دفاع مشروع يعني دفع كردن قانوني و دفاع مجاز. ماده ۱۵۶ ق.م.ا چنين بيان كرده است كه چنانچه فردي جهت دفاع و دور كردن ضرري از نفس، ناموس، مال و آزادي تن خود و شخص ديگر در برابر تجاوز و خطري كه در حال وقوع و رخ دادن است يا نزديك است رخ دهد، با رعايت مراحل دفاع و وجود شرايط دفاع مشرو‌ع كه در قانون ذكر شده است، مرتكب رفتار مجرمانه شود، مجازات نمي‌شود و مسئوليت كيفري به دنبال نخواهد داشت.

به عنوان مثال شخصي به شما حمله مي‌كند يا مطمئن هستيد كه قصد حمله دارد و شما براي دفاع از خود و جلوگيري از وقوع خطر، به او ضربه ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌زنيد و وي آسيب مي‌بيند؛ در اين صورت شما مرتكب عمل مجرمانه شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ايد اما اين جرم در راستاي دفع خطر و دفاع از خود بوده و مجازاتي در پي ندارد. البته همانطور كه گفتيم هر دفاعي نيز، دفاع مشر‌وع محسوب نمي‌شود و بايد شرايطي داشته باشد.

موضوع خطر و تجاوز در رابطه با دفاع مشروع

بر اساس ماده ۱۵۶ ق.م.ا، تجاوز و خطر بايد در رابطه با يكي از موارد زير باشد تا دفاع مشروع تلقي شود.

۱- نفس:

نفس در اين جا به معناي وجود مادي و جسماني فرد است و خطر در اينجا آسيب رسيدن به حيات و زندگي و سلامت شخص معني مي‌دهد.

۲- عرض:

عرض نيز يعني آبرو،‌ حيثيت و شرف. دفع خطر و تجاوز از عرض نيز مشروع است.

۳- ناموس:

خطر و تجاوز براي ناموس، به معناي خطر براي عصمت، پاكي و پاكدامني است.

۴- مال:

در اين ماده دفع خطر براي حفظ مال نيز مشروع دانسته شده است.

۵- آزادي تن:

نجات خود از حبس و تلاش براي خلاصي تن خود با انجام عمل مجرمانه، دفاع مشروع است.

دفاع مشر‌وع از فرد ديگر

در تبصره ۲ ق.م.ا آمده است كه در صورتي شخص مي‌تواند از نفس، مال،‌ عرض، ناموس و آزادي فرد ديگر دفاع كند و دفاعش مشروع محسوب مي‌شود كه:

۱- فرد از نزديكان مدافع باشد.

۲- دفاع از او بر عهده مدافع باشد.

۳- از دفاع از خود عاجز باشد.

۴- از فرد مدافع تقاضاي مساعدت و كمك كند.

۵- در موقعيتي قرار داشته باشد كه امكان درخواست كمك وجود نداشته باشد.

شرايط دفاع مشروع

در ادامه ماده ۱۵۶ ق.م.ا ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌خوانيم كه وجود شرايط زير باعث مجاز شدن عمل دفاع و مشروعيت آن مي‌شود.

۱- دفاع ضروري باشد:

هنگامي كه فرد ناگزير از انجام عمل مجرمانه براي دفاع و دفع تجاوز و خطر باشد و هيچ راه ديگري پيش رويش باقي نمانده باشد، عمل مجرمانه وي مشروع است.

۲- دفاع با توجه به شواهد موجود يا ترس عاقلانه باشد:

اين شرط بدين معناست كه اگر شما بدون اطمينان از وقوع تجاوز و خطر يا فقط با استناد به حدس و گمان و ترس ناشي از بروز خطر قريب الوقوع، مرتكب جرم شويد، دفاع مشروع تلقي نمي‌شود. به عنوان مثال تنها با تصور اينكه شخص رو به روي شما قصد حمله به شما را دارد ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌توانيد با ارتكاب عمل مجرمانه از خود دفاع كنيد؛ بنابراين بايد از وقوع خطر يا نزديك بودن آن بر اساس عقل و شواهد تصميم بگيريد.

۳- خطر يا تجاوز به علت رفتار خود فرد صورت نگرفته باشد:

مطابق اين شرط، شخص مدافع، خود نبايد عامل وقوع خطر باشد و موجبات ايجاد آن و تهاجم طرف مقابل را فراهم كند. چنانچه متجاوز بر اساس رفتار مدافع، تحريك شود و حمله كند، دفاع شخص مدافع مشروع شناخته نشده و مجازات در پي دارد.

۴- امكان دسترسي سريع به قواي دولتي وجود نداشته باشد:

چنانچه فرد مطمئن شود كه در صورت انتظار براي رسيدن قواي دولتي جهت دفاع، تجاوز و آسيب صورت مي‌گيرد و به اصطلاح كار از كار مي‌گذرد، يا اينكه حتي با حضور قواي دولتي كاري از دست آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ساخته نيست و آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نمي‌توانند خطر را دفع كنند، وي مجاز است كه اقدام به دفاع ‌‌‌‌‌‌‌‌كند و دفاع او مشروع شناخته مي‌شود.

حكم پرداخت ديه در دفاع مشروع

موارد فوق، شرايطي بودند كه وجود همه آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها جهت تحقق يافتن دفاع مشروع لازم و ضروري است. در صورتي كه عمل مجرمانه به حكم قانون دفاع مشروع ناميده شود، شخص از مجازات و پرداخت ديه معاف است. البته چنانچه شخص مهاجم مجنون و ديوانه باشد، ديه او توسط بيت المال پرداخت مي‌شود.

بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۵۶ ق.م.ا، چنانچه عمل دفاع براي دفع خطر ثابت شده باشد اما رعايت شرايط آن آشكار و ثابت نشده باشد، اثبات رعايت نشدن شروط دفاع مشروع بر عهده فرد مهاجم قرار دارد.

دفاع در برابر مامور قانون

مقاومت در مقابل ماموران انتظامي و ساير ضاطين دادگستري، با شرط اينكه آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در حال انجام وظيفه و كار خود باشند، دفاع مشروع نيست. اما چنانچه اين ماموران و ضابطين بيش از وظيفه خود عمل كنند و شواهد ثابت كنند كه نتيجه اعمال آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها قتل، جرح، تعرض به آبرو، ناموس و مال مي‌شود، دفاع قانوني، مجاز و مشروع محسوب مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دفا‌ع مشروع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دفا‌ع مشروع پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : دفاع مشروع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دفاع مشروع،
موضوع:
[ ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۵۷:۰۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی